Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ!

HEARTCRY FOR REVIVAL!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 16 Ιουλίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, July 16, 2017

“Κράξον πρὸς ἐμὲ καὶ θέλω σοὶ ἀποκριθῆ καὶ σοὶ δείξει μεγάλα καὶ ἀπόκρυφα, τὰ ὁποῖα δὲν γνωρίζεις” (Ιερεμίας λγ΄. 3).


Ο Ιερεμίας ήταν στη φυλακή. Ήταν στη φυλακή επειδή κήρυττε πως ο λαός του Ιούδα θα πήγαινε στην αιχμαλωσία. Ο Ιερεμίας ένιωθε απελπισμένος. Πίστευε πως ο λαός του εγκαταλείφθηκε από τον Θεό. Είχε χάσει κάθε ελπίδα και τον είχαν κλείσει στη φυλακή. Αλλά ο Κύριος μίλησε στην καρδιά του. Ο Θεός τού είπε,

“Κράξον πρὸς ἐμὲ καὶ θέλω σοὶ ἀποκριθῆ καὶ σοὶ δείξει μεγάλα καὶ ἀπόκρυφα, τὰ ὁποῖα δὲν γνωρίζεις” (Ιερεμίας λγ΄. 3).

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ κήρυξα ένα μήνυμα που λεγόταν “Η μάχη της προσευχής στην αναζωπύρωση!” Είπα πως ζούμε υπό τη δύναμη ενός μεγάλου δαίμονα υλισμού. Είπα, “Ο Θεός έχει φύγει! Έχει αφήσει τις εκκλησίες μας. Έχει αφήσει την εκκλησία μας... Αλλά δεν θέλουμε να κατέβει ο Θεός. Η ληθαργική μας υπνηλία προτιμάει μια εκκλησία χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Ας ακολουθήσουμε απλά τη ρουτίνα. Γιατί να προκαλούμε ταραχές; Γιατί να ενοχλούμαστε; Ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στη σκληρή δουλειά της προσευχής και της νηστείας για την παρουσία και τη δύναμη του Θεού.” Είχαμε δεκαεπτά άτομα που σώθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) αποκαταστάθηκε και αναζωπυρώθηκε. Ο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan) παραδόθηκε για να κηρύξει το Ευαγγέλιο. Ο Ααρόν Γιάνσι (Aaron Yancy) και ο Τζακ Νιαν (Jack Ngann) έγιναν υποψήφιοι διάκονοι. Η Κριστίν Νιούεν (Christine Nguyen) και η Κα Λι (Mrs. Lee) έγιναν πολεμιστές προσευχής.

Είχαμε ένα ‘άγγιγμα’ πνευματικής αναζωπύρωσης. Εκείνον τον καιρό, ο Δρ Κέιγκαν κι εγώ, μάθαμε πως όταν είναι παρών ο Θεός, οι άνθρωποι μεταστρέφονταν, αλλά όταν ο Θεός δεν ήταν παρών, τίποτα δεν γινόταν. Ο Ααρών και ο Τζακ Νιαν έμαθαν κάτι άλλο. Έμαθαν πώς να παλεύουν ενάντια σε δαιμονικές δυνάμεις στην προσευχή. Ο Τζακ είπε,

‘Αρχίσαμε να προσευχόμαστε για την παρουσία του Θεού. Όταν ξεκίνησα τη δεύτερη προσευχή μου, άρχισα να ζαλίζομαι και ήμουν στα πρόθυρα της λιποθυμίας. Δυσκολευόμουν να προσευχηθώ. Νιώσαμε πως υπήρχε ένα μεγάλο δαιμονικό εμπόδιο, και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Αρχίσαμε να προσευχόμαστε στον Θεό γονατιστοί, ζητώντας την άρση της δαιμονικής παρουσίας, επικαλούμενοι το Αίμα του Χριστού. Κατέληξα στο έδαφος με το πρόσωπό μου κάτω. Αρχίσαμε να προσευχόμαστε τρίτη φορά σε αυτές τις θέσεις και αρχίσαμε να αισθανόμαστε πως ο Θεός είχε διεισδύσει μέσα από το σκοτάδι και η δαιμονική παρουσία είχε εξαφανιστεί. Ξέραμε πως η (βραδινή) συνάθροιση θα ήταν κρίσιμη. Αυτό συνέβη στις 4:00 μ.μ.’

Δύο ώρες αργότερα, στη βραδινή συνάθροιση, ο Κος Βέρτζιλ Νίκελ (Mr. Virgel Nickell) ήρθε εδώ μπροστά με δάκρυα, και ο Δρ Κέιγκαν τον οδήγησε στον Χριστό. Τότε καταλάβαμε γιατί ο Ααρών και ο Τζακ είχαν τέτοια πάλη με τον Σατανά στην προσευχή δύο ώρες νωρίτερα!”

“Διότι δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον εἰς τὰς ἀρχάς, ἐναντίον εἰς τὰς ἐξουσίας, ἐναντίον εἰς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου· ἐναντίον εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις” (Εφεσίους ϛ΄. 12).

Οι πνευματικές μάχες κερδίζονται διαμέσου της προσευχής!

“Κράξον πρὸς ἐμὲ καὶ θέλω σοὶ ἀποκριθῆ καὶ σοὶ δείξει μεγάλα καὶ ἀπόκρυφα, τὰ ὁποῖα δὲν γνωρίζεις” (Ιερεμίας λγ΄. 3).

“Δύναμη στην προσευχή”, σταθείτε και ψάλλετέ το!

Δύναμη στην προσευχή, Κύριε, δύναμη στην προσευχή,
   Εδώ μέσ' του κόσμου την αμαρτία και τη λύπη και την έγνοια,
Χρειαζόμαστε αναζωπύρωση, ψυχές απεγνωσμένες,
   Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!
(“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).
Άλλαξα στον τρίτο στίχο σε “Χρειαζόμαστε αναζωπύρωση, ψυχές απεγνωσμένες,
Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!”

Μπορείτε να καθήσετε.

Ο Σατανάς έχει σταματήσει πολλούς από εσάς από το να προσεύχεστε για αναζωπύρωση. Ζήτησα να δω χέρια την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Είπα, “Πόσοι από εσάς νομίζετε πως θέλω περισσότερους ανθρώπους στην εκκλησία μας όταν σας ζητάω να προσευχηθείτε για αναζωπύρωση;” Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους μας σήκωσαν τα χέρια τους. Τότε είπα, “Πόσοι από εσάς νομίζετε πως θέλω να εργάζεστε περισσότερο όταν σας ζητάω να προσευχηθείτε για αναζωπύρωση;” Περίπου το ένα τρίτο από εσάς σηκώσατε τα χέρια σας. Ήταν σοκαριστικό. Πολλές, πολλές φορές σας έχω πει, “Δεν είναι για περισσότερους ανθρώπους!” Πολλές φορές, σας έχω πει “Δεν είναι για περισσότερη εργασία!” Πολλές, πολλές φορές, σας έχω πει, “Θα υπάρχει λιγότερη εργασία όταν έρθει η αναζωπύρωση!”

Πρέπει να πάρουμε εκατοντάδες ονόματα για να έχουμε έναν επισκέπτη αυτόν τον καιρό. Και αυτός ο επισκέπτης δεν επιστρέφει! Στην αναζωπύρωση μπορείτε να έχετε πολύ λιγότερα ονόματα και πολύ λιγότερους επισκέπτες, αλλά οι περισσότεροι από τους επισκέπτες θα επιστρέψουν. Θα μπορούσαμε ακόμη και να σταματήσουμε εντελώς τον ευαγγελισμό και να έχουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους να έρχονται και να σώζονται! Στην κινεζική εκκλησία δεν έκαναν καθόλου ευαγγελισμό. Δεν κανόνιζαν να φέρουν κόσμο. Και όμως, 2.000 άνθρωποι ήρθαν και έμειναν. Γιατί; Επειδή είχαν αναζωπύρωση! Γι' αυτό! Σας το έχω ξαναπεί, αλλά δεν με πιστέψατε. Δεν με πιστέψατε επειδή δεν το είδατε. Ακούστε πάλι το κείμενό μας.

“Κράξον πρὸς ἐμὲ καὶ θέλω σοὶ ἀποκριθῆ καὶ σοὶ δείξει μεγάλα καὶ ἀπόκρυφα, τὰ ὁποῖα δὲν γνωρίζεις” (Ιερεμίας λγ΄. 3).

“Σοὶ δείξει μεγάλα καὶ ἀπόκρυφα, τὰ ὁποῖα δὲν γνωρίζεις”. Αυτό μπορείτε να το πιστέψετε; Μπορείτε να είστε αρκετά ταπεινοί ώστε να πιστέψετε πως ο Θεός μπορεί να κάνει πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ; Μπορείτε να πιστέψετε πως ο Θεός μπορεί να κάνει πράγματα ως απάντηση στην προσευχή, τα οποία “δὲν γνωρίζεις”; Σηκωθείτε και ψάλλετε!

Δύναμη στην προσευχή, Κύριε, δύναμη στην προσευχή,
   Εδώ μέσ' του κόσμου την αμαρτία και τη λύπη και την έγνοια,
Χρειαζόμαστε αναζωπύρωση, ψυχές απεγνωσμένες,
   Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!
(“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε χαμένα παιδιά στην εκκλησία. Αλλά δεν μπορούν να νιώσουν τον Θεό όταν έρχονται εδώ. Γιατί; Επειδή δεν είναι εδώ με δύναμη. Ο Θεός είναι εντελώς άγιος. Ξέρει πως πολλοί από εσάς δεν πιστεύετε πραγματικά πως μπορεί να κάνει “μεγάλα καὶ ἀπόκρυφα, τὰ ὁποῖα δὲν γνωρίζεις”. Απλά δεν το πιστεύετε. Νομίζετε πως είναι όλα ένα παραμύθι. Νομίζετε πως είμαι ένας γέρος που φλυαρεί για ένα θαύμα, ένα θαύμα που δεν έχετε δει ποτέ, γι' αυτό και δεν το πιστεύετε.

Έχουμε δει τόσα πολλά θαύματα, αλλά εσείς ακόμη δεν το πιστεύετε! Τριάντα εννέα άνθρωποι πλήρωσαν δύο εκατομμύρια δολάρια για να σώσουν αυτό το εκκλησιαστικό κτίριο. Κανένας κήρυκας απ' όσους μίλησα δεν πίστευε πως μπορούσε να γίνει. Αλλά έγινε! Είναι σπουδαίο θαύμα! Αλλά δεν το βλέπετε! Δεν το πιστεύετε! Είχαμε 17 ανθρώπους που σώθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες πέρυσι. Αλλά δεν το βλέπετε! Δεν πιστεύεις πως είναι θαύμα! Έχουμε τον Τζον Κέιγκαν ως κήρυκά μας, ως νέο ποιμένα, παρόλο που ο ίδιος έτριξε τα δόντια του και είπε, “Ποτέ δεν θα το κάνω!” Είναι θαύμα. Αλλά δεν το βλέπετε! Δεν το πιστεύετε! Έχουμε μία παγκόσμια διακονία σε 35 γλώσσες – στέλνοντας αυτά τα κηρύγματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά δεν το βλέπετε! Δεν το πιστεύετε!

Ω, προσεύχομαι να ξυπνήσετε και να προσευχηθείτε για το θαύμα της αναζωπύρωσης! Ω, είθε να μην ήσασταν σαν τους Φαρισαίους, για τους οποίους ειπώθηκε, “Ἀλλ᾿ ἐνῷ ἔκαμε τόσα θαύματα ἔμπροσθεν αὐτῶν, δὲν ἐπίστευον εἰς αὐτόν” (Ιωάννην ιβ΄. 37).

Και ξέρω πως η θρησκεία σας δεν έχει πια χαρά, και μερικές φορές η καρδιά μου κλαίει για σας. Δεν έχετε χαρά. Δεν έχετε ελπίδα. Απλά συνεχίζετε να παλεύετε σαν δούλοι μέσα στη φυλακή, όπως ο καημένος ο Σαμψών. Ναι! Για μερικούς από εσάς, αυτή η εκκλησία είναι φυλακή, μία φυλακή όπου παλεύετε για να αντέξετε τις λειτουργίες, όπου παλεύετε για να αντέξετε το σκλαβωτικό έργο του ευαγγελισμού. Το μισείτε τόσο πολύ! Αλλά δεν ξέρετε πώς να δραπετεύσετε! Είστε δεμένοι με πνευματικές αλυσίδες, δουλειά, δουλειά, δουλειά χωρίς ελπίδα. Μερικές φορές σκέφτεστε να φύγετε. Ξέρω πως κάποιοι από εσάς το σκέφτεστε. Αλλά δεν μπορείτε να φύγετε. Οι μόνοι φίλοι που έχετε είναι εδώ. Οι μόνοι συγγενείς που έχετε είναι εδώ! Πώς μπορείτε να δραπετεύσετε από την αδιάκοπη δουλειά, την κούραση και το έργο μιας εκκλησίας που μοιάζει σαν φυλακή για σας; Θέλω να σας βοηθήσω! Μάρτυράς μου ο Θεός! Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να δραπετεύσετε. Πού το ξέρεις, κήρυκα; Το ξέρω επειδή ήμουν στον ίδιο μέρος που είστε κι εσείς τώρα! Κι εγώ ήμουν αλυσοδεμένος σε μια εκκλησία, δουλεύοντας, δουλεύοντας, μισώντας το – χωρίς να βρίσκω διαφυγή! Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε είναι ο Ιησούς! Εξομολογήστε τις αμαρτίες σας! Γιατί; Οι αμαρτίες σας είναι οι αλυσίδες που σας κρατάνε δεμένους! Ξεφορτωθείτε τις! Μετανοήστε και καθαριστείτε από το Αίμα, επειδή μόνο ο Ιησούς μπορεί να σπάσει τα δεσμά σας, και να σας ελευθερώσει.

“Ἐξομολογεῖσθε εἰς ἀλλήλους τὰ πταίσματά σας καὶ εὔχεσθε ὑπὲρ ἀλλήλων, διὰ νὰ ἰατρευθῆτε...” (Ιακώβου ε΄. 16).

Εξομολογήστε τους φόβους σας, τις αμφιβολίες σας, τις αμαρτίες σας, το θυμό σας, την πίκρα σας, τη ζήλια σας. “Ἐξομολογεῖσθε εἰς ἀλλήλους τὰ πταίσματά σας καὶ εὔχεσθε ὑπὲρ ἀλλήλων, διὰ νὰ ἰατρευθῆτε...” (Ιακώβου ε΄. 16). Μια γυναίκα το έκανε! Και ο Ιησούς την θεράπευσε. Ένας άνδρας το έκανε, και ο Ιησούς τον θεράπευσε. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια ακτίνα ελπίδας. Σκέφτεστε, “Μπορεί να είναι αλήθεια;” Ναι! Είναι αλήθεια! Προσευχηθείτε κάποιος να ομολογήσει τα λάθη του και να θεραπευτεί από τον Ιησού.

“Ο Χριστός είπε, ‘Μακάριοι οἱ πενθοῦντες’ (Ματθαίον ε΄. 4) που αναφέρεται σε αυτούς που νιώθουν το βάρος της αμαρτίας τους και κλαίνε εξαιτίας της. Η αμαρτία είναι πάντα πρόβλημα για τον Χριστιανό που λαχταράει την αναζωπύρωση, και η αναζωπύρωση πάντα αντιμετωπίζει με άβολο τρόπο τα πράγματα που ο κόσμος δεν βλέπει. Η αναζωπύρωση ρίχνει φως στα σκοτεινά μέρη... ως προετοιμασία για την αναζωπύρωση, ο Έβαν Ρόμπερτς (Evan Roberts) τούς υπενθύμιζε πως το Άγιο Πνεύμα δεν θα ερχόταν μέχρι οι άνθρωποι να είναι προετοιμασμένοι: ‘Πρέπει να απαλλάξουμε την εκκλησία από όλα τα άσχημα συναισθήματα – όλον το φθόνο, την προκατάληψη και τις παρεξηγήσεις. (Μην προσεύχεστε) μέχρι να συγχωρεθούν όλα τα αδικήματα: αλλά αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να συγχωρήσετε, γονατίστε στη σκόνη, και ζητήστε ένα πνεύμα που συγχωρεί. Τότε θα το αποκτήσετε’” ...μόνο ο καθαρός Χριστιανός μπορεί να ζήσει κοντά στον Θεό (Brian H. Edwards, Revival, Evangelical Press, 2004, p. 113)... “Κάθε άνθρωπος ξεχάσει τον άλλον. Κάθε ένας ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θεό (καθώς ομολογούσαν τις αμαρτίες τους)... (Αυτό είναι) χαρακτηριστικό σχεδόν κάθε καταγεγραμμένης αναζωπύρωσης. Δεν υπάρχει αναζωπύρωση χωρίς βαθύ, άβολο και ταπεινωτικό έλεγχο περί αμαρτίας” (ibid., p. 116)... “Έχουμε αυτόν τον καιρό μια ανίερη εκκλησία, επειδή οι Χριστιανοί δεν νιώθουν την αμαρτία και δεν την φοβούνται... Αυτοί που λαχταρούν περισσότερο την αναζωπύρωση θα πρέπει να ξεκινήσουν με το να εξετάζουν τις καρδιές τους και τις ζωές τους ενώπιον ενός άγιου Θεού. Αν καλύπτουμε τις αμαρτίες μας και δεν τις ομολογούμε τώρα (δεν θα έχουμε αναζωπύρωση)... Ένας άγιος Θεός κάνει τον Χριστιανό να συνειδητοποιεί ακόμα και τη μικρότερη αμαρτία... Όσοι γνωρίζουν πως βρίσκονται στην παρουσία ενός άγιου Θεού, πάντα νιώθουν την προσωπική αμαρτία... Αυτό το βαθύ έργο του ελέγχου οδηγεί πάντοτε στην ελευθερία και στη χαρά της νέας εμπειρίας της συγχώρεσης. Μετά τη ‘συντριβή της καρδιάς’ έρχονται τα ξεσπάσματα της χαράς της σωτηρίας” (ibid., p. 120).

“Δὲν θέλεις πάλιν ζωοποιήσει ἡμᾶς, διὰ νὰ εὐφραίνηται ὁ λαὸς σου εἰς σέ;” (Ψαλμός πε΄. 6).

Δεν μπορούμε να χαρούμε στις καρδιές μας μέχρι να ομολογήσουμε τις αμαρτίες μας με δάκρυα! Αυτό συμβαίνει στην Κίνα. Γιατί όχι και στην εκκλησία μας; Φοβόμαστε να ομολογήσουμε τις αμαρτίες μας ο ένας στον άλλο, και να προσευχηθούμε ο ένας για τον άλλο, ώστε να θεραπευθούμε. Ο φόβος του τι θα σκεφτούν οι άλλοι, μας σταματά από το να ομολογήσουμε. Ο Ησαΐας είπε, “Σὺ τίς εἶσαι καὶ φοβεῖσαι ἀπὸ ἀνθρώπου θνητοῦ... καὶ ἐλησμόνησας Κύριον τὸν Ποιητήν σου...” (Ησαΐας να΄. 12, 13).

Ψάλλετε το νούμερο 10!

“Δοκίμασόν με, Θεέ, καὶ γνώρισον τὴν καρδίαν μου·
ἐξέτασόν με καὶ μάθε τοὺς στοχασμοὺς μου·
καὶ γνώρισον τὴν καρδίαν μου·
ἐξέτασόν με καὶ μάθε τοὺς στοχασμοὺς μου·
καὶ ἰδέ, ἄν ὑπάρχῃ ἐν ἐμοὶ ὁδὸς ἀνομίας·
καὶ ὁδήγησόν με εἰς τὴν ὁδὸν τὴν αἰώνιον.”
   (Ψαλμός ρλθ΄. 23, 24).

Ψάλλετε το νούμερο 17!

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Δεν εξομολογηθήκατε πριν. Το ξέρατε πως έπρεπε, αλλά φοβόσασταν. Μία γυναίκα μού είπε στο τηλέφωνο πως είχε ξανακυλήσει. Τότε την κοίταξα την Κυριακή το πρωί και με κοίταξε. Μπορούσα να δω πως ήθελε να έρθει. Πήρα το χέρι της και της είπε, “Έλα”. Ήρθε. Φοβόταν να έρθει. Αφού, ήταν σύζυγος διακόνου! Τι θα σκεφτόταν ο κόσμος αν ομολογούσε τα λάθη της; Ξεχάστε το τι σκέφτονται οι άλλοι! Καθώς στεκόμαστε και ψάλλουμε, ελάτε και γονατίσετε εδώ και ομολογήστε τα λάθη σας. Ο Θεός σάς ελέγχει περί της αμαρτίας, και στη συνέχεια το Αίμα που έχυσε ο Χριστός επάνω στον Σταυρό σάς καθαρίζει.

Ψάλλετε το νούμερο 17!

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Α΄ Ιωάννη α΄. 5-10.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“O Breath of Life” (της Bessie P. Head, 1850-1936).