Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ!

THE BATTLE OF PRAYER IN REVIVAL!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 9 Ιουλίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, July 9, 2017


Όταν κοιτάω στα υμνολόγιά μου, δεν βρίσκω ύμνους για την εκκλησία στον πόλεμο – εκτός από έναν. Μόνο ένας για την εκκλησία που πολεμάει, και μόνο ένας στίχος σε αυτόν τον ύμνο! Υπάρχουν δεκαπέντε ύμνοι για την “ασφάλεια”. Υπάρχουν τριάντα δύο ύμνοι για τον “αίνο”. Υπάρχουν είκοσι ύμνοι για “παιδιά”. Υπάρχουν είκοσι ένα ύμνοι “λατρείας”. Αλλά υπάρχει μόνο ένας ύμνος για την εκκλησία που βρίσκεται σε πόλεμο! Και μόνο μία στροφή σε αυτόν τον έναν ύμνο, και δεν μας λέει πώς να πολεμήσουμε! Εδώ είναι η μία στροφή σε ολόκληρο το υμνολόγιο που μας λέει πως είμαστε σε πόλεμο με τον Διάβολο και τους δαίμονες! Ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith) μόλις έψαλλε εκείνη τη μία στροφή.

Στο σημάδι του θριάμβου, οι στρατιές του Σατανά εγκαταλείπουν.
Προχωρείτε λοιπόν, του Χριστού στρατιώτες, στη νίκη!
Τα θεμέλια της Κόλασης τρέμουν με την κραυγή του αίνου.
Αδελφοί, υψώστε τις φωνές σας, ψάλλετε δυνατά τους ύμνους σας!
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
   (“Onward, Christian Soldiers” του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).

Αυτή είναι η μοναδική στροφή στον μοναδικό ύμνο που μας λέει πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον Σατανά και τους δαίμονές του! Και αυτή η μία στροφή έχει αφαιρεθεί από όλα τα σύγχρονα υμνολόγια! Η στροφή αφαιρέθηκε το 1957. Ακόμη χειρότερα, ολόκληρος ο ύμνος έχει αφαιρεθεί από σχεδόν όλα τα σύγχρονα υμνολόγια! Οι Χριστιανοί στον Δυτικό κόσμο δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει μάχη. Κοιμόμαστε. Οι Νότιοι Βαπτιστές χάνουν κάθε χρόνο ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ανθρώπους από τις εκκλησίες τους. Χίλιες από τις εκκλησίες τους κλείνουν τις πόρτες τους μόνιμα κάθε χρόνο! Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις εκκλησίες μας που ανήκουν στη BBFI. Οι συμπροσευχές έχουν μετατραπεί σε Βιβλικές μελέτες ή έχουν σταματήσει εντελώς. Παντού στον Δυτικό κόσμο, οι εκκλησίες κλείνουν τις βραδινές συναθροίσεις της Κυριακής. Αυτό ισχύει και στις εκκλησίες μας στη BBFI. Το λεγόμενο “κήρυγμα” έχει μετατραπεί σε μία βαρετή εξήγηση της Βίβλου. Το αληθινό ευαγγελιστικό κήρυγμα είναι νεκρό. Δεν γνωρίζω κανέναν ποιμένα που να ξέρει πώς να προετοιμάσει ένα ευαγγελιστικό κήρυγμα – πόσο μάλλον να κηρύξει ένα! Δεν ακούω για ευαγγελιστικό κήρυγμα σε καμιά από τις εκκλησίες μας σήμερα. Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κήρυκες του εικοστού αιώνα. Είπε,

     Ο Θεός ξέρει πως η Χριστιανική Εκκλησία βρίσκεται στην έρημο για πολλά χρόνια. Αν διαβάσετε την ιστορία της Εκκλησίας πριν από το 1840 περίπου, θα διαπιστώσετε πως σε πολλές χώρες υπήρχαν συνεχώς αναζωπυρώσεις... σχεδόν κάθε δέκα χρόνια. Δεν είναι πια έτσι. Από το 1859 έχει γίνει μόνο μία μεγάλη αναζωπύρωση... Έχουμε περάσει μια από τις πιο άγονες (νεκρές) περιόδους στη μακρά ιστορία της Εκκλησίας... και συνεχίζεται ακόμα... Μην πιστεύετε κανέναν που σας λέει πως αυτή η περίοδος τελείωσε, δεν τελείωσε. Η Εκκλησία βρίσκεται στην έρημο (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Revival, Crossway Books, 1992 edition, p. 129).

Γιατί είναι οι εκκλησίες μας τόσο νεκρές; Έχουμε προσπαθήσει να έχουμε ζωή ψάλλοντας ύμνους για σαράντα λεπτά! Έχουμε προσπαθήσει να ξυπνήσουμε τις αισθήσεις των ανθρώπων με τύμπανα και κιθάρες. Αλλά δεν έχει βοηθήσει! Τίποτα απ' όσα έχουν γίνει δεν μας έχει βοηθήσει – τίποτα δεν έχει βοηθήσει τους Βαπτιστές ή τους Χαρισματικούς να βιώσουν μια θεόσταλτη αναζωπύρωση. Επαναλαμβάνω – τίποτα δεν μας έχει βοηθήσει!

Ποια είναι η απάντηση; Δεν γνωρίζουμε ποιον πολεμάμε! Δεν γνωρίζουμε καν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο! Παρακαλώ πηγαίντε στη σελίδα 1255 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Προς Εφεσίους ϛ΄. 11 και 12. Παρακαλώ σταθείτε καθώς διαβάζω τα εδάφια 11 και 12.

“Ἐνδύθητε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, διὰ νὰ δυνηθῆτε νὰ σταθῆτε ἐναντίον εἰς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου· διότι δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον εἰς τὰς ἀρχάς, ἐναντίον εἰς τὰς ἐξουσίας, ἐναντίον εἰς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου· ἐναντίον εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις” (Εφεσίους ϛ΄. 11, 12).

Μπορείτε να καθήσετε. Μία άλλη πιο σύχρονη μετάφραση μεταφράζει το εδάφιο 12 ως εξής,

“Επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα (ανθρώπινο εχθρό), αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας στα επουράνια” (Εφεσίους ϛ΄. 12).

Ο Δρ Τσαρλς Ράιρι (Dr. Charles Ryrie) είπε, “Οι εχθροί του πιστού είναι οι δαιμονικές στρατιές του Σατανά, πάντα έτοιμες για θανάσιμη μάχη” (σημείωση στην Εφεσίους ϛ΄. 12). Αυτή είναι η αόρατη μάχη – η πνευματική μάχη με τον Σατανά. Δεν έχουμε καμία δύναμη και κανέναν ζήλο να καταπολεμήσουμε τον Σατανά και τους δαίμονές του. Δεν γνωρίζουμε καν πως πρέπει να τους πολεμάμε! Ο Σατανάς μάς έχει κοιμίσει! Ακόμη κι εκείνη η μια στροφή στο “Του Χριστού στρατιώτες” είναι λάθος. Λέει, “Τα θεμέλια της Κόλασης τρέμουν με την κραυγή του αίνου!” Όχι – δεν τρέμουν! Οι δαίμονες δεν φοβούνται τις “κραυγές αίνου”! Γελάνε με τις “κραυγές αίνου”! Γελάνε με τους Βαπτιστές που ψάλλουν ύμνους! Με τα τύμπανα! Και τις ηλεκτρικές κιθάρες! Γελάνε με τις Χαρισματικές φωνές! Γελάνε μαζί μας που νομίζουμε ότι μπορούμε να τους τρομάξουμε κάνοντας θόρυβο και χτυπώντας τα τύμπανα!

Δεν πρέπει να νομίζουμε πως έχουμε ένα εύκολο έργο. Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Σατανά είναι να μας κάνει να νομίζουμε πως μπορούμε εύκολα να έχουμε την παρουσία του Θεού με πνευματική αναζωπύρωση, “διότι δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα.” Καλούμαστε να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ενάντια στις δαιμονικές δυνάμεις του σκότους.

Δεν πρέπει να νομίζουμε πως είναι εύκολο το να παλέψουμε και να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτές τις δυνάμεις! Πρώτα απ' όλα, ζούμε σε μια κοινωνία που είναι υπό τον έλεγχο αυτών των δυνάμεων. Έχω παρατηρήσει πως η αναζωπύρωση έρχεται πολύ πιο συχνά στις ειδωλολατρικές χώρες παρά στον Δυτικό κόσμο. Είναι επειδή εμείς στην Αμερική και στη Δύση ζούμε σε μια κουλτούρα που είναι υπό τον βαθύτατο έλεγχο ενός ισχυρού δαίμονα που μας κρατάει στην εξουσία του. Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα. Όπως το μεταφράζει ο Δρ Άνγκερ (Dr. Unger), “ενάντια στους παγκόσμιους ηγέτες αυτού του σκότους”. Ο Δρ Ράιρι είπε, “Οι πονηροί άγγελοι θέλουν να κυβερνούν τις υποθέσεις των εθνών... Η μάχη μεταξύ καλών και κακών αγγέλων για τον έλεγχο των εθνών συνεχίζεται” (Ryrie Study Bible, σημείωση στον Δανιήλ ι΄. 13). Ο Δρ Άνγκερ τούς αποκαλεί “τους παγκόσμιους ηγέτες αυτού του σκότους” (Biblical Demonology, Kregel, 1994, p. 196). Στον Δανιήλ ι΄. 13, ο κυβερνών δαιμόνας λεγόταν “άρχοντας της βασιλείας της Περσίας”. Σήμερα ο “άρχοντας της Δύσης” έχει τον έλεγχο της Αμερικής και των συμμάχων της. Στον κυβερνών δαίμονα έχει δοθεί η δύναμη να υποδουλώσει τον λαό μας στον υλισμό. Ο δαίμονας του υλισμού ελέγχει την Αμερική και τους συμμάχους της. Ο δαίμονας του υλισμού εμποδίζει τις προσευχές μας, υποδουλώνει τον λαό μας, και αποτρέπει τις πνευματικές αναζωπυρώσεις. Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς ήταν ένας από τους λίγους σπουδαίους ιεροκήρυκες που το καταλάβαιναν αυτό. Είπε πως αυτός ο δαίμονας έχει τυφλώσει τον νου των μη Χριστιανών και έχει καταστρέψει τις εκκλησίες μας. Είπε, “Ολόκληρη η ιδέα του Θεού έχει σχεδόν χαθεί... η πίστη σχετικά με τον Θεό και τη θρησκεία και τη σωτηρία απορρίπτεται και ξεχνιέται” (Revival, ibid., p. 13). Αυτό έχει συμβεί εξαιτίας του έργου του μεγάλου δαίμονα του υλισμού, του δαίμονα που έχω ονομάσει “άρχοντα της Δύσης”.

Υπάρχουν έθνη στον Τρίτο Κόσμο όπου ο κυβερνών δαίμονας του υλισμού δεν έχει την ίδια δύναμη που έχει στον δικό μας πολιτισμό. Εκατομμύρια νέοι στην Κίνα, στην Αφρική, στην Ινδοκίνα, ακόμα και στα μουσουλμανικά έθνη – εκατομμύρια νέοι άνθρωποι γίνονται Χριστιανοί.

Αλλά στην Αμερική και στις συμμαχικές της χώρες, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εκκλησίες. Ο Τζορτζ Μπάρνα (George Barna), ο οποίος κάνει δημοσκοπήσεις, μας λέει πως το 88% όσων μεγαλώνουν μέσα στην εκκλησία αφήνουν τις εκκλησίες μας μέχρι την ηλικία των 25 ετών, “και δεν επιστρέφουν ποτέ”.

Πώς τους ελέγχει ο μεγάλος δαίμονας του υλισμού; Ελέγχονται από την πορνογραφία, την οποία παρακολουθούν στο Διαδίκτυο για ώρες. Γελάνε με την προσευχή, αλλά είναι υπνωτισμένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ώρες ατελείωτες. Αρπάζουν τα smartphones τους τη στιγμή που ξυπνάνε το πρωί. Τσεκάρουν τα smartphone τους περισσότερες από 150 φορές την ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Είναι ναρκωμένοι σε έναν θολό λήθαργο από τη μαριχουάνα. Ελέγχονται κυριολεκτικά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, από συσκευές που τους συνδέουν με τους υλιστικούς δαίμονες. Περνάνε σχεδόν κάθε ελεύθερη στιγμή κοιτάζοντας τα smartphones τους. Τα κοιτάζουν όπως οι αρχαίοι Ισραηλίτες κοίταζαν τα είδωλα τους κατά την εποχή του προφήτη Ωσηέ. Πιστεύω πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το είδωλο που χρησιμοποιεί ο Σατανάς για να ελέγχει τα μυαλά και τις καρδιές των νέων μας σήμερα! Και η συντριπτική πλειοψηφία των ιεροκηρύκων πιστεύει πως αυτό το πράγμα είναι κουλ και μοντέρνο! Δεν συνειδητοποιούν καν πως έχουν να κάνουν με δαιμονικές δυνάμεις, όπως είπε ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς! Γι' αυτό είναι οι εκκλησίες μας τόσο κοσμικές και τόσο αδύναμες!

Η κατάσταση την εποχή του προφήτη Ωσηέ ήταν τόσο άσχημη, που ο Θεός είπε, “(Ο Ισραήλ) προσεκολλήθη εἰς τὰ εἴδωλα· ἀφήσατε αὐτόν” (Ωσηέ δ΄. 17). Αυτό το έθνος εγκαταλείφθηκε από τον Θεό. Αφέθηκαν μόνοι, μόνοι υπό τη δύναμη και τον έλεγχο των δαιμόνων – υποδουλωμένοι από δαιμονικές δυνάμεις!

Τους φέρνουμε στην εκκλησία. Αλλά ο Θεός δεν είναι εδώ. Το νιώθουν πως ο Θεός δεν είναι εδώ. Ο προφήτης Ωσηέ είπε πως πάνε “διὰ νὰ ζητήσωσι τὸν Κύριον· ἀλλὰ δὲν θέλουσιν εὑρεῖ· ἀπεμακρύνθη ἀπ᾿ αὐτῶν” (Ωσηέ ε΄. 6). Ο Θεός έχει φύγει! Έχει αφήσει τις εκκλησίες μας. Έχει αφήσει την εκκλησία μας εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο λόγος που έχει φύγει, δεν είναι επειδή δεν υπάρχει. Ω, όχι! Έχει φύγει επειδή υπάρχει! Γι' αυτό μας έχει αφήσει μόνους. Είναι εντελώς άγιος. Είναι εντελώς θυμωμένος μαζί μας. Γι' αυτό μας άφησε μόνους. Γι' αυτό δεν έχουμε την παρουσία Του ανάμεσά μας. Γι' αυτό έχει φύγει το Άγιο Πνεύμα. Γι' αυτό δεν έχουμε πνευματική αναζωπύρωση!

Τους φέρνουμε στην εκκλησία. Τους δίνουμε ένα πάρτι γενεθλίων και ένα ωραίο γεύμα. Τους παρουσιάζουμε ένα κινούμενο σχέδιο. Αλλά αυτό μόνο έχουμε γι' αυτούς! Νιώθουμε σαν τον αναιδή φίλο που είπε, “Δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 6). Ήρθε ο φίλος του, αλλά δεν είχε τίποτα να του δώσει! Τίποτα άλλο παρά ένα μικρό γεύμα και ένα παλιό κινούμενο σχέδιο. Τίποτα από τον Θεό να τεθεί μπροστά του! Και η παραβολή τελειώνει με αυτά τα λόγια, “Πόσῳ μᾶλλον ὁ Πατήρ ὁ οὐράνιος θέλει δώσει Πνεῦμα Ἃγιον εἰς τοὺς αἰτοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ;” (Λουκάν ια΄. 13).

Αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε και να κάνουμε ό,τι κάναμε πέρυσι. Η ληθαργική μας υπνηλία και η τεμπελιά μας μάλλον προτιμάνε μια εκκλησία χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Ας ακολουθήσουμε απλά τη ρουτίνα. Γιατί να προκαλούμε ταραχές; Γιατί να ενοχλούμαστε; Ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στη σκληρή δουλειά της προσευχής και της νηστείας για την παρουσία και τη δύναμη του Θεού.

Δεν είχαμε ούτε μια πνευματική αναζωπύρωση στην εκκλησία μας για σαράντα χρόνια. Γιατί; Κηρύξα πολλές φορές για την αναζωπύρωση. Αλλά ποτέ δεν είχαμε μία. Κάθε φορά που δίναμε έμφαση στην αναζωπύρωση υπήρχε τρομερή αντίδραση. Ο κόσμος θύμωνε. Ο κόσμος άφηνε την εκκλησία. Αρχίσαμε να φοβόμαστε να μιλάμε για την αναζωπύρωση. Αντί για ευλογία, φαινόταν σαν κατάρα! Ήταν κατά κύριο λόγο επειδή η πλειοψηφία των ατόμων στην εκκλησία μας δεν ήταν μεταστραμμένη. Εκείνοι που ήθελαν αναζωπύρωση ήταν μια μικρή μειοψηφία. Ήμασταν συγκλονισμένοι από αυτούς που δεν ήταν μεταστραμμένοι. Αλλά σταδιακά έφυγαν. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους μας είναι μεταστραμμένοι. Ένιωσα πως ήταν καιρός να προσευχηθούμε και πάλι για αναζωπύρωση.

Υπήρχαν τώρα περισσότεροι πραγματικοί Χριστιανοί παρά άτομα με ψευδείς μεταστροφές. Έτσι αρχίσαμε να προσευχόμαστε για αναζωπύρωση. Υπήρχαν αρκετοί από εμάς που πίστευαν στο Θεό, με αποτέλεσμα να μας απαντήσει. Ο Τζέσι Ζακαμίτσιν (Jesse Zacamitzin) σώθηκε. Ο Μιν Βου (Minh Vu) σώθηκε. Ο Ντάνι Κάρλος (Danny Carlos) σώθηκε. Η Αϊάκο Ζαμπαλάγκα (Ayako Zabalaga) σώθηκε. Ο Τίμοθι Τσαν (Timothy Chan) σώθηκε. Ο Τζόζεφ Γκονγκ (Joseph Gong) σώθηκε. Η Τζούλι Σιβιλάι (Julie Sivilay) σώθηκε. Ο Μπαϊγιάνγκ Ζανγκ (Baiyang Zhang) σώθηκε. Ο Άντριου Ματσουσάκα (Andrew Matsusaka) σώθηκε. Η Αλίσια Ζακαμίτσιν (Alicia Zacamitzin) σώθηκε. Ο Τόμας Λούονγκ (Thomas Luong) σώθηκε. Ο Τομ Ζία (Tom Xia) σώθηκε. Ο Έργουιν Λου (Erwinn Luu) σώθηκε. Η Τζέσικα Γιν (Jessica Yin) σώθηκε. Ο Ρόμπερτ Ουανγκ (Robert Wang) σώθηκε. Η Σούζαν Τσου (Susan Chu) σώθηκε. Ο Βέρτζιλ Νίκελ (Virgel Nickell) σώθηκε. 17 άτομα σώθηκαν. Ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) αναζωπυρώθηκε. Ο Τζον Σαμουήλ Κείγκαν (John Samuel Cagan) παραδόθηκε για να κηρύξει το Ευαγγέλιο. Οι Ααρών Γιάνσι (Aaron Yancy) και Τζακ Νιαν (Jack Ngann) έγιναν υποψήφιοι διάκονοι. Η Κριστίν Νιούεν (Christine Nguyen) και η Κα Λι (Mrs. Lee) έγιναν πολεμιστές προσευχής.

Αλλά έπρεπε να πολεμήσουμε τον Διάβολο και τους δαίμονές του σχεδόν κάθε βράδυ! Ο Δρ Κέιγκαν έγραψε το εξής στις σημειώσεις του για την αναζωπύρωση. “Ο Δρ Χάιμερς είπε πως πρόσεξε δύο πράγματα όταν διάβασε το ημερολόγιό του. Πρώτον, όταν ήταν παρών ο Θεός, το Άγιο Πνεύμα, γίνονταν μεγάλα και σπουδαία πράγματα. Δεύτερον, όταν ο Θεός δεν ήταν παρών, δεν γινόταν τίποτα.” Τον καιρό της αναζωπύρωσης, ένας άνθρωπος μου επιτέθηκε και άφησε την εκκλησία με την οικογένειά του. Και μια νεαρή γυναίκα έφυγε από την εκκλησία. Αντέδρασαν όπως και οι άνθρωποι της παλιάς “Ανοιχτής Πόρτας/Open Door”. Τέτοιου είδους πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα το πρόσωπο του Σατανά που αντιτίθεται στις αναζωπυρώσεις.

Ο Τζακ Νιαν έγραψε για τη μάχη με τον Σατανά στην προσευχή. Ο Τζακ προσευχόταν με τον Ααρών Γιάνσι. Είπε, “Αρχίσαμε να προσευχόμαστε για την παρουσία του Θεού. Όταν ξεκίνησα τη δεύτερη προσευχή μου, άρχισα να ζαλίζομαι και ήμουν στα πρόθυρα της λιποθυμίας. Δυσκολευόμουν να προσευχηθώ και είπα στον Ααρών πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ο Ααρών τότε άρχισε να προσεύχεται και αντιμετώπισε την ίδια δυσκολία στις προσευχές του. Νιώσαμε πως υπήρχε ένα μεγάλο δαιμονικό εμπόδιο, και αρχίσαμε να προσευχόμαστε γονατιστοί για την άρση της δαιμονικής παρουσίας, επικαλούμενοι το Αίμα του Χριστού. Κατέληξα στο έδαφος με το πρόσωπό μου κάτω. Αρχίσαμε να προσευχόμαστε τρίτη φορά σε αυτές τις θέσεις και αρχίσαμε να αισθανόμαστε πως ο Θεός είχε διεισδύσει μέσα από το σκοτάδι και η δαιμονική παρουσία είχε εξαφανιστεί. Ξέραμε πως η συνάθροιση θα ήταν κρίσιμη. Αυτό συνέβη στις 4:00 μ.μ.”

Εκείνο το βράδυ, στη βραδινή συνάθροιση που έγινε δύο ώρες αργότερα, κήρυξα επάνω στο γιατί οι εκκλησίες στην Αμερική και στη Δύση δεν βιώνουν αναζωπύρωση. Το κήρυγμα συμπεριελάμβανε ολόκληρη την μαρτυρία του Τζον Κέιγκαν. Όταν έδωσα την πρόσκληση, ο Κος Νίκελ ήρθε με δάκρυα και παραδέχτηκε πως ήταν χαμένος. Ο Δρ Κέιγκαν τον συμβούλεψε και πίστεψε στον Ιησού και σώθηκε. Τώρα ξέρουμε γιατί ο Ααρών και ο Τζακ Νιαν είχαν τέτοια πάλη με τον Σατανά στην προσευχή δύο ώρες νωρίτερα!

Την Πρωτοχρονιά κήρυξα ένα μήνυμα με τίτλο “Μία Χρονιά Κολάσεως – Μία Χρονιά Αναζωπύρωσης!” Είπα πως είχαμε βιώσει τον πραγματικό Χριστιανισμό της Καινής Διαθήκης – που είναι πνευματικός πόλεμος.

“Διότι δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον εἰς τὰς ἀρχάς, ἐναντίον εἰς τὰς ἐξουσίας, ἐναντίον εἰς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου· ἐναντίον εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις” (Εφεσίους ϛ΄. 12).

Η μάχη κερδίζεται μόνο μέσω πραγματικού πολέμου στην προσευχή.

Την Τρίτη ο Τζον Σαμουήλ και ο Δρ Κέιγκαν θα ταξιδέψουν στην Ινδία, όπου ο Τζον θα κηρύξει σε τρεις διαφορετικές ευαγγελιστικές σταυροφορίες. Ζητώ από όλους στην εκκλησία μας να έρθουν την Τετάρτη το βράδυ για συμπροσευχή – δεν θα κάνουμε ευαγγελισμό. Θα περάσουμε μια ώρα προσευχόμενοι για μεταστροφές στις συναθροίσεις του Τζον Κέιγκαν, και άλλη μια ώρα προσευχόμενοι για τον Θεό να φέρει αναζωπύρωση στην εκκλησία μας. Ζητώ από όλους σας να είστε εδώ για αυτή τη σημαντική συμπροσευχή την Τετάρτη το βράδυ στις 7:00 μ.μ.

Δεν έχω κηρύξει το Ευαγγέλιο απόψε. Αλλά το κηρύττω συνεχώς σε κάθε συνάθροιση. Ο Ιησούς πέθανε για τις αμαρτίες σας επάνω στον Σταυρό. Έχυσε το άγιο Αίμα Του για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Είναι ζωντανός στα δεξιά του Θεού, και προσεύχεται για σας. Εμπιστευθείτε τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Θα σας σώσει από την αμαρτία σας και από την κρίση του Θεού. Προσεύχομαι να εμπιστευτείτε τον Ιησού σύντομα.

Δρ Κέιγκαν και Τζον Κέιγκαν, παρακαλώ ελάτε και καθήστε στις δύο καρέκλες μπροστά από τον άμβωνα. Θα φύγουν την Τρίτη για να πάνε στην Ινδία για τρεις εβδομάδες. Ο Τζον θα κηρύξει σε ευαγγελιστικές σταυροφορίες σε τρεις διαφορετικές πόλεις εκεί. Ολόκληρη η εκκλησία, παρακαλώ ας έρθει και ας προσευχηθεί γι' αυτούς.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Δρ Κ. Λ. Κέιγκαν (Dr. C. L. Cagan): Εφεσίους ϛ΄. 10-12.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Onward, Christian Soldiers” (του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).