Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ
ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

WHY SATAN DOESN’T WANT YOU
TO FAST FOR CONVERSIONS!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή βράδυ, 19 Ιουλίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, July 19, 2015

“Αυτό το γένος δεν μπορεί να βγει με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μονάχα με προσευχή και νηστεία” (Μάρκον θ΄. 29).


Ναι, θα κηρύξω κι άλλο κήρυγμα πάνω σ' αυτό το κείμενο. Αλλά θα πω περισσότερα γι' αυτό απόψε. Αυτό που κάνω πρέπει να είναι σωστό, επειδή μου επιτίθεται ο Σατανάς εδώ και αρκετές ημέρες! Είχα περισσότερη δυσκολία στο να προετοιμάσω αυτό το κήρυγμα από οποιοδήποτε άλλο τα τελευταία δύο χρόνια. Σε κάποια φάση ένιωθα πως μου επιτιθόταν ο Σατανάς ευθέως. Ξέρω πως κάποιοι άνθρωποι (ακόμη και κάποιοι κήρυκες) μπορεί να νομίζουν πως υπερβάλλω. Αλλά δεν υπερβάλλω. Είμαι πεπεισμένος πως δέχομαι κατά μέτωπο δαιμονική επίθεση από το προηγούμενο βράδυ της Κυριακής. Από τη στιγμή που κήρυξα πάνω σ' αυτό το κείμενο την προηγούμενη Κυριακή είμαι άρρωστος και νιώθω το νου μου κενό. Και ξαφνικά μου έγινε ξεκάθαρο πως ο Θεός ήθελε να κηρύξω για δεύτερη φορά πάνω στο Κατά Μάρκον θ΄. 29. Αλλά ο Σατανάς έκανε ό,τι μπορούσε για να με συγχίσει και να με σταματήσει απ' το να το κάνω.

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ (“Προσευχή και νηστεία την εποχή του Ομπάμα”) σάς έδωσα έξι λόγους για τους οποίους οι λέξεις “και νηστεία” δεν θα πρέπει να αφαιρούνται από το τέλος του Κατά Μάρκον θ΄. 29. Όλες οι καινούργιες μεταφράσεις αφαιρούν αυτές τις δύο λέξεις. Το ελληνικό κείμενο που αφαίρεσε αυτές τις λέξεις ήταν ο Σιναϊτικός Κώδικας, ένα χειρόγραφο που ανακάλυψε ο Τίσεντορφ (Τischendorf) (1815-1874) στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στη Χερσόνησο του Σινά, περίπου 650 χλμ από την Αλεξάνδρεια. Σ' αυτή τη περιοχή είναι που άκμασε ο Γνωστικισμός, που απέρριπτε τον φυσικό κόσμο και εστίαζε στον άυλο.

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης χτίστηκε το 548 μ.Χ. Ο Σιναϊτικός Κώδικας αντιγράφτηκε στο χέρι το 360 μ.Χ. περίπου. Από εκεί φαίνεται πως μεταφέρθηκε από κάπου αλλού, πιθανόν από την ίδια την Αλεξάνδρεια. Όσο το μελετάω, τόσο πιο πεπεισμένος είμαι πως γνωστικιστές μοναχοί παρέλειψαν τις λέξεις “και νηστεία” επειδή δεν συμφωνούσε με τα πιστεύω τους.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα με χριστιανικό σκεπτικό, σκεπτικό που παίρνει στα σοβαρά τους δαίμονες και τον Σατανά. Είναι άραγε σύμπτωση πως το Σιναϊτικό χειρόγραφο ανακαλύφθηκε στις “έσχατες ημέρες” αυτής της οικονομίας; Είναι άραγε σύμπτωση πως αυτό το χειρόγραφο ανακαλύφθηκε τον ίδιο καιρό που ο “ντεσιζιονισμός” αντικατέστησε τις μεταστροφές στις εκκλησίες μας; Είναι άραγε σύμπτωση πως διεισδύθηκαν δαιμονικές διδασκαλίες στις εκκλησίες τον ίδιο καιρό που αυτό το χειρόγραφο προωθήθηκε σε όλον τον κόσμο; Είναι άραγε σύμπτωση πως ο “ντεσιζιονισμός” του Φίνεϊ (Finney), η βαπτιστική σωτηρία των οπαδών του Κάμπελ (Campbellites), οι τρεις θεοί των Μορμόνων, οι επιθέσεις κατά της Βίβλου από τους προοδευτικούς, η δικαίωση-διά-των-έργων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, και ο Σαββατισμός των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας ξεκίνησαν όλα στα ίδια 50 χρόνια μέσα στον 19ο αιώνα; Είναι άραγε σύμπτωση πως τα βιβλία του Δαρβίνου επάνω στην Εξέλιξη δημοσιεύτηκαν την ίδια χρονική περίοδο; Είναι άραγε σύμπτωση πως η τελευταία μεγάλη πνευματική αναζωπύρωση στον Δυτικό κόσμο έγινε το 1857-59, κατά την ίδια χρονική περίοδο που ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το Σιναϊτικό χειρόγραφο; Είναι άραγε σύμπτωση πως δεν έχει γίνει κάποια σημαντική αναζωπύρωση στον Δυτικό κόσμο από τότε που οι λέξεις “και νηστεία” αφαιρέθηκαν εξαιτίας της ανακάλυψης του Σιναϊτικού χειρογράφου; Πώς να είναι συμπτώσεις; Όχι, αυτή η περίοδος είχε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιθέσεις κατά του ορθόδοξου Χριστιανισμού σε όλη την Ιστορία – και η αφαίρεση του “και νηστεία” είναι μία απ' αυτές!

Μας έχει δοθεί ειδική προειδοποίηση σχετικά με τη δαιμονική δραστηριότητα στους εσχάτους καιρούς. Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς (εσχάτους καιρούς) θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων” (Τιμόθεον Α΄ δ΄. 1).

Ο Δρ Χένρι Μ. Μόρις (Dr. Henry M. Morris) είπε,

Αυτά τα πνεύματα πλάνης, που υπηρετούν τον άρχοντά τους, τον Διάβολο, είναι οι αόρατες δυνάμεις πίσω από την εσχάτων-ημερών απομάκρυνση από την πίστη. Ο απώτερος στόχος τους είναι να κάνουν τους άντρες και τις γυναίκες να ακολουθήσουν τον Εωσφόρο, ή Σατανά, αλλά πρέπει να το κάνουν αυτό με πλάγιο τρόπο, παρά ευθέως” (Henry M. Morris, Ph.D., The Defender’s Study Bible, World Publishers, 1995, p. 1345; σημείωμα στο Τιμόθεο Α΄. δ΄. 1).

Αν και διαφωνώ μαζί του σχετικά με το Αίμα του Χριστού, ο Δρ Μακάρθουρ (Dr. MacArthur) είπε πως αυτή η δαιμονική δραστηριότητα θα φτάσει “στο αποκορύφωμά της λίγο πριν επιστρέψει ο Χριστός” (The MacArthur Study Bible; σημείωμα στο Τιμόθεο Α΄ δ΄. 1).

Είμαι πεπεισμένος πως οι δαίμονες “είναι οι αόρατες δυνάμεις πίσω” από τις τεράστιες πλάνες των “εσχάτων καιρών” – πλάνες όπως ο “ντεσιζιονισμός”, ο Καμπελισμός, ο Μορμονισμός, ο Αντβεντισμός της Εβδόμης Ημέρας, ο προοδευτισμός, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, η Χριστιανική Επιστήμη, και η ενδυνάμωση του Ισλάμ. Ο Διάβολος ήξερε πως η προσευχή και η νηστεία ήταν δυνατά εργαλεία στα χέρια των Χριστιανών. Ο Διάβολος επίσης ήξερε πως το Κατά Μάρκον θ΄. 29 και το Κατά Ματθαίον ιζ΄. 21 είναι τα μόνα μέρη στη Καινή Διαθήκη που μας λένε για τη δύναμη και την αναγκαιότητα της νηστείας και της προσευχής. Χωρίς αυτά τα δύο εδάφια δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη διδασκαλία σχετικά με τη νηστεία από το στόμα του Ιησού. Σκεφτείτε το! Καμία συγκεκριμένη διδασκαλία ως προς το πώς και το γιατί πρέπει να νηστεύουμε, όταν αφαιρούνται οι λέξεις “και νηστεία”! Είναι άραγε σύμπτωση πως οι εκκλησίες μας έχουν γίνει αδύναμες και ανίσχυρες από τότε που οι λέξεις “και νηστεία” αφαιρέθηκαν; Δεν νομίζω! Καμία σύμπτωση!

Στα παλιά χρόνια, οι ποιμένες καταλάβαιναν πως πίσω από την ψευδοθρησκεία βρισκόταν δαιμονική δραστηριότητα. Επίσης, στα παλιά χρόνια, οι κήρυκες καταλάβαιναν πως ο Σατανάς και οι δαίμονες μπορούσαν κάποιες φορές να είναι τόσο παγιωμένοι που δεν μπορούσαν να νικηθούν μόνο με προσευχή. Και τότε είναι που στρέφονταν στη νουθεσία του Χριστού, “Αυτό το γένος δεν μπορεί να βγει με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μονάχα με προσευχή και νηστεία” (Μάρκον θ΄. 29). Όλοι οι ευαγγελιστές και σημαντικοί κήρυκες πριν το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ήξεραν πως ο Τζον Γουέσλι (John Wesley) (1703-1791) είχε δίκιο όταν είπε, “Κάποια γένη διαβόλων (δαιμόνων) οι απόστολοι τα είχαν εκβάλει χωρίς νηστεία” – αλλά “Αυτό το γένος διαβόλων (δαιμόνων) δεν μπορεί να βγει με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μονάχα με προσευχή και νηστεία – Τι μαρτυρία δίνεται εδώ για την αποτελεσματικότητα της νηστείας, όταν συνδυάζεται με ένθερμη προσευχή” (Wesley’s Notes on the New Testament, vol. 1, Baker Book House, 1983 reprint; σημείωμα στο Ματθαίον ιζ΄. 21).

Όλοι οι μεγάλοι Μεταρρυθμιστές νήστευαν και προσεύχονταν – ο Λούθηρος, ο Μελάγχθων, ο Καλβίνος, ο Νοξ – όλοι τους νήστευαν και προσεύχονταν! Νηστεία και προσευχή έκαναν σπουδαίοι κήρυκες όπως ο Βουνιάνος, ο Γουίτφιλντ, ο Έντουαρντς, ο Χάουελ Χάρις, ο Τζον Κένικ, ο Ντάνιελ Ρόουλαντ, ο Μακσέιν, ο Νέτλτον και πολλοί ακόμη. Αλλά τώρα, για να χρησιμοποιήσω και τα λόγια του Δρ. Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones), “Η εκκλησία είναι ναρκωμένη και παραπλανημένη· είναι κοιμισμένη, και δεν αντιλαμβάνεται τη μάχη (με τον Σατανά) καθόλου” (Martyn Lloyd-Jones, M.D., The Christian Warfare, The Banner of Truth Trust, 1976, p. 106).

Η εντολή του Χριστού για “προσευχή και νηστεία” δεν θα 'πρεπε να εφαρμόζεται μόνο στον εξορκισμό δαιμόνων, αλλά σε κάθε περίπτωση μεταστροφής, ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις – και στις έσχατες ημέρες, όλες οι περιπτώσεις φαίνονται όλο και πιο δύσκολες! Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε, “Ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ευθύς δαιμονισμός, πρέπει να αναγωρίζουμε το γεγονός πως ο εχθρός μας, ο διάβολος, (ασκεί) μια τυραννία και εξουσία πάνω σε πολλούς. Πρέπει να καταλάβουμε πως πολεμάμε για τις ζωές μας εναντίον μιας τρομερής δύναμης. Είμαστε αντιμέτωποι με έναν δυνατό εχθρό” (Studies in the Sermon on the Mount, part 2, Eerdmans, 1987, p. 148).

Πολεμάμε μια πνευματική μάχη. Οι δυνάμεις του Σατανά όλο και δυναμώνουν. Προσευχόμαστε για τη μεταστροφή των χαμένων ψυχών και τίποτα δεν γίνεται. Δεν νιώθουν ενοχή για την αμαρτία τους. Δεν νιώθουν πως έχουν ανάγκη τον Χριστό. Αρνούνται να έρθουν σ' Αυτόν. Ο νους τους είναι σκοτεινιασμένος, ολόκληρη η κατανόηση που έχουν σχετικά με τα πνευματικά πράγματα είναι σκοτεινιασμένη. Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε, αλλά και πάλι τίποτα δεν γίνεται. Πολλοί λίγοι άνθρωποι έρχονται στην εκκλησία και μένουν. Μας έρχεται να τα παρατήσουμε. Αλλά περιμένετε! Υπάρχει κάτι ακόμα! Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε,

“Αναρωτιέμαι αν έχουμε σκεφτεί ποτέ πως θα έπρεπε να αναλογιζόμαστε το θέμα της νηστείας; Η αλήθεια είναι, πως ολόκληρο αυτό το θέμα έχει εξαφανιστεί από τις ζωές μας, και από ολόκληρη τη χριστιανική σκέψη” (Studies in the Sermon on the Mount, part 2, p. 34).

Όταν τα αδέλφια Γουέσλι προσεύχονταν και νήστευαν, κάτι γινόταν. Ο Τσαρλς συχνά επισκιάζεται από τον αδελφό του, τον Τζον. Αλλά όταν κήρυττε ο Τσαρλς Γουέσλι, έχει καταγραφεί πως πολλές φορές υπήρχαν περισσότερες μεταστροφές. Δεν νιώθετε τη δύναμη του Θεού να κατεβαίνει όταν ψάλλει ο Τσαρλς Γουέσλι!

Καταστρέφει τη δύναμη της αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον αιχμάλωτο,
Το αίμα Του καθαρίζει και τον πιο βρώμικο,
   Το αίμα Του ωφέλησε εμένα!

Ιησούς! Το όνομα που καθησυχάζει τους φόβους μου,
   Που σταματάει τις λύπες μου,
Σαν γλυκιά μουσική στ' αυτιά του αμαρτωλού,
   Είναι ζωή, και υγεία, και ειρήνη!
(“O For a Thousand Tongues to Sing” του Charles Wesley, 1707-1788;
      με τη μελωδία του “O Set Ye Open Unto Me”).

Ιησού, εσύ που αγαπάς τη ψυχή μου, ας πετάξω στην αγκαλιά σου,
   Καθώς τα νερά κοιλάνε, καθώς ο άνεμος φυσά δυνατά,
Κρύψε με, ω Σωτήρα μου, κρύψε, μέχρι να περάσει η καταιγίδα της ζωής,
   Ασφαλή στο καταφύγιο, οδήγησέ με, ω δέξου την ψυχή μου!
(“Jesus, Lover of My Soul” του Charles Wesley, 1707-1788).

Αυτοί είναι υπέροχοι ύμνοι του Τσαρλς Γουέσλι!

Πηγαίνετε μαζί μου στον Ησαΐα, κεφάλαιο νη΄. Είναι στη σελίδα 763 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Ησαΐας νη΄, εδάφιο 6. Σταθείτε καθώς το διαβάζω.

“Η νηστεία την οποίαν εγώ εξέλεξα, δεν είναι αύτη; το να λύης τους δεσμούς της κακίας, το να διαλύης τα βαρέα φορτία και το να αφίνης ελευθέρους τους καταδεδυναστευμένους και το να συντρίβης πάντα ζυγόν;” (Ησαΐας νη΄. 6).

Μπορείτε να καθήσετε. Παρακαλώ υπογραμμίστε αυτό το εδάφιο μέσα στη Βίβλο σας. Αυτό το εδάφιο περιγράφει τον σωστό τρόπο νηστείας. Δείχνει επίσης το είδος νηστείας που θέλει ο Θεός να κάνουν οι Χριστιανοί. Θέλω να το απομνημονεύσετε. Είναι το νέο εδάφιο απομνημόνευσής μας, Ησαΐας νη΄. 6. Μία θεοσεβή νηστεία

(1) μπορεί να λύσει τους δεσμούς της κακίας.
(2) μπορεί να διαλύσει βαριά φορτία.
(3) μπορεί να ελευθερώσει τους καταδυναστευμένους.
(4) μπορεί να συντρίψει κάθε ζυγό.

Ο Άρθουρ Γουάλις (Arthur Wallis) είπε, “Μια νηστεία θα δυναμώσει τον μεσολαβητή (αυτόν που προσεύχεται) για να διατηρήσει την πίεση μέχρι ο Εχθρός (ο Σατανάς) υποχρεωθεί να χαλαρώσει τη λαβή του από τον κρατούμενο. Με αυτόν τον τρόπο (ο Θεός δίνει) απελευθέρωση από τη δύναμη του Σατανά” (Arthur Wallis, God’s Chosen Fast, 2011 edition, p. 67). Θέλω αυτοί που έχουν ήδη απομνημονεύσει τα εδάφια στον Μαλαχία, να απομνημονεύσουν τώρα τον Ησαΐα νη΄. 6.

Θα ξαναέχουμε ημέρα νηστείας στην εκκλησία μας το ερχόμενο Σάββατο. Θέλω να σας δώσω κάποιες οδηγίες για το πώς να την κάνετε.


1.  Η νηστεία σας ας είναι στα κρυφά (όσο το δυνατόν γίνεται). Μην ανακοινώνετε στους πάντες (ακόμη και στους συγγενείς σας) πως νηστεύετε.

2.  Περάστε κάποιον χρόνο διαβάζοντας τη Βίβλο. Διαβάστε κάποια μέρη του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων (κατά προτίμηση στην αρχή του βιβλίου).

3.  Απομνημονεύστε τον Ησαΐα νη΄. 6 κατά τη διάρκεια της νηστείας του Σαββάτου.

4.  Προσευχηθείτε στον Θεό να τιμήσει τη νηστεία απαντώντας στις προσευχές μας.

5.  Προσευχηθείτε για τη μεταστροφή των μη-σωσμένων νέων μας (κατά όνομα). Προσευχηθείτε ο Θεός να κάνει γι' αυτούς αυτό που είπε στον Ησαΐα νη΄. 6.

6.  Προσευχηθείτε οι επισκέπτες που ήρθαν πρώτη φορά σήμερα (Κυριακή) να ξαναέρθουν την επόμενη Κυριακή. Προσευχηθείτε κατά όνομα αν είναι δυνατόν.

7.  Προσευχηθείτε ο Θεός να μου δείξει τι να κηρύξω την επόμενη Κυριακή – και το πρωί και το βράδυ.

8.  Προσευχηθείτε για τις ομάδες προσευχής των νέων μας, που είναι μόνο με πρόσκληση (υπάρχουν τρεις). Μιλήστε με τον Τζον Σάμιουελ Κέιγκαν (John Samuel Cagan) αν ενδιαφέρεστε.

9.  Πιείτε πολύ νερό. Περίπου ένα ποτήρι την ώρα. Μπορείτε να πιείτε ένα μεγάλο φλυτζάνι καφέ στη αρχή αν έχετε συνηθίσει να τον πίνετε κάθε πρωί. Μην πιείτε αναψυκτικά, δυναμωτικά ποτά, κτλ.

10. Δείτε κάποιον γιατρό πριν νηστέψετε αν έχετε ερωτήματα σχετικά με την υγεία σας. (Μπορείτε να δείτε τον Δρ Κρέιτον Τσαν [Dr. Kreighton Chan] ή την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν [Dr. Judith Cagan] στην εκκλησία μας.) Μην νηστέψετε αν έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπως ο διαβήτης ή η υψηλή πίεση. Απλά το Σάββατο προσευχηθείτε για αυτά τα αιτήματα.

11. Ξεκινήστε τη νηστεία σας μετά το βραδυνό γεύμα σας την Παρασκευή. Μην φάτε τίποτα μετά το δείπνο της Παρασκευής μέχρι το γεύμα που θα έχουμε στην εκκλησία στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

12. Να θυμάστε πως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να προσευχηθούμε είναι μεταστροφή των μη-σωσμένων νέων στην εκκλησία μας – και επίσης για όλα τα καινούργια άτομα που έρχονται αυτόν τον καιρό, να μείνουν μαζί μας μόνιμα.


Στην πραγματικότητα ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι αυτός που λύνει τους δεσμούς της κακίας, που διαλύει τα βαριά φορτία αμαρτίας, που ελευθερώνει τους καταδυναστευμένους από τον Σατανά, και που συντρίβει κάθε δαιμονικό ζυγό. Ο Ιησούς Χριστός κάνει αυτά τα έργα, αλλά πρέπει να προσευχηθούμε και να νηστέψουμε στον Θεό, ώστε ο Ιησούς να ελευθερώσει τη δύναμη του Πνεύματος του Θεού στην εκκλησία μας, να δώσει σωτηρία και απελευθέρωση στα καινούργια άτομα και στα χαμένα παιδιά της εκκλησίας! Θα σας δώσουμε ένα τυπωμένο αντίγραφο αυτού του κηρύγματος για να το πάρετε σπίτι. Ξαναδιαβάστε το, και να ξανακοιτάτε αυτά τα 12 πράγματα κάθε φορά που θα προσεύχεστε το Σάββατο.

Τώρα, θα δώσω μερικά λόγια σε εσάς που δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί. Ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το υπέρτατο τίμημα για την αμαρτία σας, για να μην καταδικαστείτε για την αμαρτία σας. Ο Ιησούς αναστήθηκε σωματικά, με αναστημένο σώμα σάρκας και οστών. Το έκανε αυτό για να σας δώσει αιώνια ζωή. Ο Ιησούς αναλήφθηκε στο δεξί χέρι του Θεού στον Τρίτο Ουρανό. Μπορείτε να έρθετε σ' Αυτόν με πίστη και θα σας σώσει από την αμαρτία σας, και από την κρίση! Ο Θεός να σας ευλογεί. Αμήν. Δρ Τσαν, παρακαλώ προσευχηθείτε για μας.

Παρακάτω είναι ένα άρθρο σχετικά με το Σιναϊτικό χειρόγραφο, που δημοσιεύτηκε από τον χρήστη “One Little Nail” στο ιστολόγιο “Puritan Board” στις 24 Δεκεμβρίου 2013.
http://www.puritanboard.com/showthread.php/81537-Sinaiticus-is-corrupt

Ακολουθεί η ιστορία τού πώς ανακάλυψε ο Τίσεντορφ τον Σιναϊτικό Κώδικα:

"Το έτος 1844, καθώς ταξίδευε με την υποστήριξη του Φρειδερίκου-Αυγούστου, Βασιλιά της Σαξωνίας, αναζητώντας χειρόγραφα, ο Τίσεντορφ έφτασε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά. Εδώ, παρατηρώντας κάποια παλιά έγγραφα σε έναν κάδο με χαρτιά που ετοιμάζονταν να ριχτούν στο φούρνο, τα ξεχώρισε, και ανακάλυψε πως ήταν 43 φύλλα από περγαμηνή της μετάφρασης των Εβδομήκοντα. Κάποιοι εχθροί της υπεράσπισης της Βίβλου Βασιλέως Ιακώβου έχουν ισχυριστεί πως τα χειρόγραφα δεν βρέθηκαν σε "κάλαθο αχρήστων", αλλά όντως αυτό έγινε. Έτσι ακριβώς το περιέγραψε ο Τίσεντορφ. "Πρόσεξα ένα μεγάλο και πλατύ καλάθι γεμάτο με παλιές περγαμηνές· και ο βιβλιοθηκάριος μου είπε πως δύο τέτοιες στοίβες ήδη είχαν ριχτεί στις φλόγες. Με μεγάλη έκπληξη βρήκα μέσα σ' αυτή τη στοίβα χαρτιών..." (Narrative of the Discovery of the Sinaitic Manuscript, p. 23). Ο Τζον Μπέργκον (John Burgon), που ζούσε όταν ο Τίσεντορφ ανακάλυψε τον Σιναϊτικό Κώδικα, και που επίσης επισκέφτηκε προσωπικά την Μονή της Αγίας Αικατερίνης για να ερευνήσει αρχαία χειρόγραφα, δήλωσε πως τα χειρόγραφα "τα είχαν βάλει σε έναν κάλαθο αχρήστων της Μονής." (The Revision Revised, 1883, pp. 319, 342)

Οπότε, μου φαίνεται εμένα πως οι Ορθόδοξοι μοναχοί προφανώς είχαν εδώ και καιρό αποφασίσει πως οι πολλαπλές παραλείψεις και αλλαγές στο χειρόγραφο το καθιστούσαν άχρηστο και το είχαν αποθηκεύσει κάπου όπου παρέμεινε αχρησιμοποίητο για αιώνες. Όμως ο Τίσεντορφ το προώθησε εκτεταμένα και παθιασμένα, παρουσιάζοντάς το ως πιο ακριβές κείμενο από τα χιλιάδες χειρόγραφα που υποστηρίζουν το Παραδεδεγμένο Κείμενο. Επίσης, υπέθεσε πως ήταν από τον 4ο αιώνα, αλλά ποτέ δεν βρήκε πραγματικές αποδείξεις που να το χρονολογούν νωρίτερα από τον 12ο αιώνα.

Δείτε κάποια γεγονότα και κάποια αλλόκοτα πράγματα σχετικά με τον Σιναϊτικό Κώδικα:

1.  Ο Σιναϊτικός Κώδικας γράφτηκε από τρεις διαφορετικούς γραφείς και διορθώθηκε αργότερα από αρκετούς ακόμη. (Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας εκτεταμένης έρευνας από τους Χ.Τ.Μ. Μιλν [H.J.M. Milne] και Θ.Κ. Σκιτ [T.C. Skeat] του Βρετανικού Μουσείου, που δημοσιεύτηκε στο Γραμματείς και διορθωτές του Σιναϊτικού Κώδικα [Scribes and Correctors of Codex Sinaiticus], Λονδίνο, 1938.) Ο Τίσεντορφ καταμέτρησε 14.800 διορθώσεις σ' αυτό το χειρόγραφο (David Brown, The Great Uncials, 2000). Ο Δρ Φ.Χ.Α. Σκρίβενερ (Dr. F.H.A. Scrivener), που δημοσίευσε το Μια πλήρης συλλογή του Σιναϊτικού Κώδικα [A Full Collation of the Codex Sinaiticus] το 1864 δήλωσε: "Ο Κώδικας είναι γεμάτος αλλαγές ενός προφανούς διορθωτικού χαρακτήρα—που πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δέκα διαφορετικούς αναθεωρητές, κάποιες αλλαγές καλύπτουν συστηματικά ολόκληρες σελίδες, άλλες είναι περιστασιακές, ή περιορισμένες σε ξεχωριστά τμήματα του χειρογράφου, πολλές απ' αυτές έγιναν τον ίδιο καιρό με τον πρώτο γραφέα, αλλά κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκουν στον έκτο ή έβδομο αιώνα". Άρα, είναι προφανές πως γραφείς των περασμένων αιώνων δεν θεωρούσαν πως ο Σιναϊτικός Κώδικας αντιπροσωπεύει το αγνό κείμενο. Το γεγονός ότι τιμάται τόσο πολύ από σύγχρονους κριτικούς κειμένου είναι μυστήριο.

2.  Φαίνεται πως υπήρξε μεγάλη απροσεξία στην αντιγραφή και τη διόρθωση. "Ο Σιναϊτικός Κώδικας 'έχει πάρα πολλά λάθη του ματιού και της πένας, όχι σε βαθμό πρωτόγνωρο, αλλά σχετικά ασυνήθιστο σε έγγραφα πρωτίστης σημασίας'. Σε πολλές περιπτώσεις 10, 20, 30, 40 λέξεις έχουν αντιγραφεί με μεγάλη απροσεξία. Γράμματα και λέξεις, ακόμη και ολόκληρες προτάσεις, συχνά έχουν γραφτεί δύο φορές, ή ξεκινάνε και αμέσως ματαιώνονται· ενώ εκείνη η χοντρή γκάφα, όπου μία φράση παραλείπεται επειδή τυγχάνει να τελειώνει με τις ίδιες λέξεις της προηγούμενης φράσης, συμβαίνει τουλάχιστον 115 φορές στην Καινή Διαθήκη". (John Burgon, The Revision Revised) Είναι προφανές πως οι γραφείς που αντέγραψαν τον Σιναϊτικό Κώδικα δεν ήταν πιστοί άνθρωποι του Θεού που μεταχειρίζονταν τις Γραφές με ύψιστη ευλάβεια. Ο συνολικός αριθμός λέξεων που παραλείπεται μονάχα στα Ευαγγέλια του Σιναϊτικού Κώδικα είναι 3.455 σε σύγκριση με το ελληνικό Παραδεδεγμένο Κείμενο (Burgon, p. 75).

3.  Το Κατά Μάρκον ις΄. 9-20 παραλείπεται στον Σιναϊτικό Κώδικα, αλλά αρχικά ήταν εκεί και διαγράφτηκε.

4.  Ο Σιναϊτικός Κώδικας περιλαμβάνει τα απόκρυφα βιβλία (Α΄ Έσδρας, Τωβίτ, Ιουδίθ, Α΄ και Δ΄ Μακκαβαίων, Σοφία Σολομώντος, Σοφία Σειράχ) συν δύο αιρετικά γραπτά, την Επιστολή Βαρνάβα και τον Ποιμήν του Ερμά. Η απόκρυφη Επιστολή Βαρνάβα είναι γεμάτη αιρέσεις και ευφάνταστες αλληγορίες, λέγοντας, για παράδειγμα, πως ο Αβραάμ γνώριζε Ελληνικά και πως το βάπτισμα είναι αναγκαίο για τη σωτηρία. Ο Ποιμήν του Ερμά είναι γνωστικιστικό γραπτό που παρουσιάζει την αίρεση που λέει πως το "Πνεύμα Χριστού" ήρθε στον Ιησού κατά το βάπτισμά του.

5.  Τέλος, ο Σιναϊτικός Κώδικας (μαζί με τον Βατικανό Κώδικα), παρουσιάζει ξεκάθαρη γνωστικιστική επιρροή. Στο Κατά Ιωάννη α΄. 18 "ο μονογενής Υιός" αλλάζει και γίνεται "ο μονογενής Θεός", διαιωνίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αρχαία αρειανική αίρεση που διαχωρίζει τον Υιό Ιησού Χριστό και τον Ίδιο τον Θεό, καταστρέφοντας την καθαρή σχέση μεταξύ "Θεού" στο Κατά Ιωάννη α΄. 1 και του "Υιού" στο Κατά Ιωάννη α΄. 18. Ξέρουμε πως ο Θεός δεν γεννήθηκε· ο Υιός ήταν αυτός που γεννήθηκε με την ενσάρκωση.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον
Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το. Παρακαλώ πες του επίσης
από ποια χώρα του γράφεις. Το e-mail Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers)
είναι το rlhymersjr@sbcglobal.net (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να
γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα,
αλλά αν μπορείς, γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Μάρκον θ΄. 17-29.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
     (Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Would Be True” (του Howard A. Walter, 1883-1918).