Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Ε. ΟΥ. ΤΟΟΥΖΕΡ ΠΕΡΙ ΤΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ
A. W. TOZER ON REVIVAL
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Μάθημα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή απόγευμα, 9 Μαΐου 2021
A lesson taught at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Afternoon, May 9, 2021

Ύμνος πριν το μάθημα: “Fill All My Vision”
   (της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).


Παρακαλώ πηγαίντε μαζί μου στον Ιησού του Ναυή ζ΄. 12. Παρακαλώ σταθείτε καθώς θα το διαβάζω.

“Διὰ τοῦτο δέν θέλουσι δυνηθῆ οἱ υἱοὶ Ἰσραήλ νὰ σταθῶσιν ἔμπροσθεν τῶν ἐχθρῶν αὑτῶν, ἀλλὰ θέλουσι στρέψει τὰ νῶτα ἔμπροσθεν τῶν ἐχθρῶν αὑτῶν, διότι ἔγειναν ἀνάθεμα· οὐδὲ θέλω εἶσθαι πλέον μὲ σᾶς, ἐὰν δέν ἐξαλείψητε τὸ ἀνάθεμα ἐκ μέσου σας” (Ιησούς του Ναυή ζ΄. 12).

Μπορείτε να καθίσετε. Οι Ισραηλίτες ήταν νικητές στις μάχες τους εναντίων των απίστων μέχρι τώρα. Ένας άντρας από ανάμεσά τους είχε κλέψει κάποια πράγματα από αυτούς που είχαν νικήσει. Και τώρα ο Θεός ήταν θυμωμένος με την εκκλησία στην έρημο. Ένας άντρας που τον έλεγαν Αχάν είχε σταματήσει τον Θεό από το να τους βοηθάει όπως έκανε στο παρελθόν. Ο Δρ Σκόφιλντ (Dr. Scofield) σωστά είπε,

“Ολόκληρος ο σκοπός του Χριστού τραυματίζεται από την αμαρτία, την αμέλεια ή την μη πνευματικότητα ενός πιστού” (τελευταία σημείωση στη σελίδα 266).

Μπορούμε να χαραμίσουμε πολλές ώρες παρακαλώντας τον Θεό να στείλει πνευματική αναζωπύρωση καθώς συνεχίζουμε να παραβιάζουμε τους νόμους Του, αγνοώντας τις απαιτήσεις του Θεού. Ο Θεός είπε στον Ιησού του Ναυή,

“Οὐδὲ θέλω εἶσθαι πλέον μὲ σᾶς, ἐὰν δέν ἐξαλείψητε τὸ ἀνάθεμα ἐκ μέσου σας” (Ιησούς του Ναυή ζ΄. 12).

Όταν ένας άνθρωπος με Καθολικό παρελθόν νιώθει το βάρος της αμαρτίας, θέλει να εξομολογηθεί. Αλλά μια τέτοια εξομολόγηση συχνά είναι ακόμη χειρότερη. Πηγαίντε στις Παροιμίες κη΄. 13. Σταθείτε και διαβάστε το δυνατά.

“Ὁ κρύπτων τὰς ἁμαρτίας αὑτοῦ δὲν θέλει εὐοδωθῆ· ὁ δὲ ἐξομολογούμενος καὶ παραιτῶν αὐτὰς θέλει ἐλεηθῆ” (Παροιμίες κη΄. 13).

Μπορεί να καθίσετε. Η εξομολόγηση χωρίς παραίτηση είναι χειρότερη από το να μην υπήρχε καθόλου εξομολόγηση. Γιατί; Επειδή δεν θα βοηθήσει καθόλου έναν ανυπότακτο άνθρωπο!

Πηγαίντε στο Κατά Ιωάννην ιδ΄. 21.

“Ὁ ἔχων τὰς ἐντολὰς μου καὶ φυλάττων αὐτάς, ἐκεῖνος εἶναι ὁ ἀγαπῶν με· ὁ δὲ ἀγαπῶν με θέλει ἀγαπηθῆ ὑπὸ τοῦ Πατρὸς μου, καὶ ἐγὼ θέλω ἀγαπήσει αὐτὸν καὶ θέλω φανερώσει ἐμαυτὸν εἰς αὐτόν” (Ιωάννην ιδ΄. 21).

Τώρα πηγαίντε στο Κατά Ιωάννην ιδ΄. 15,

“Ἐὰν μὲ ἀγαπᾶτε, τὰς ἐντολὰς μου φυλάξατε.”

Τα βήματα προς την αναζωπύρωση, από τον Δρ Τόουζερ.

(1) Μην είστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας. Αποφασίστε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

(2) Βάλτε τον εαυτό σας στον δρόμο της ευλογίας. Όταν επιθυμείτε αναζωπύρωση, αλλά ταυτόχρονα παραμελείτε την προσωπική προσευχή, εύχεστε για μία οδό αλλά περπατάτε σε μία άλλη.

(3) Κάντε ένα πλήρες έργο μετάνοιας. Μην βιάζεστε να το τελειώσετε.

(4) Κάντε αποκατάσταση όποτε είναι δυνατόν.

(5) Να είστε σοβαροί. Κλείστε την τηλεόρασή σας. Πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή στις συνήθειές σας, αλλιώς δεν θα υπάρξει βελτίωση στην πνευματική σας ζωή.

(6) Περιορίστε τα ενδιαφέροντά σας. Η καρδιά σας θα αναζωπυρωθεί όταν είναι κλειστή στον κόσμο και στην αμαρτία, και ανοιχτή στον Χριστό.

(7) Αρνηθείτε να “σκουριάσετε”. Κάντε τον εαυτό σας διαθέσιμο στον ποιμένα σας και κάντε αυτά που σας ζητάει να κάνετε. Μάθετε να υπακούτε.

(8) Αρχίστε να δίνετε μαρτυρία. Φέρτε κάποιον μαζί σας σ’ αυτές τις κυριακάτικες συναθροίσεις.

(9) Διαβάστε τη Βίβλο αργά. Όταν ο μεγάλος μελετητής Δρ Σάμιουελ Τζόνσον (Dr. Samuel Johnson) επισκέφθηκε τον Βασιλιά της Αγγλίας, οι δύο άντρες κάθισαν για λίγο σιωπηλοί. Τελικά ο Βασιλιάς είπε στον Δρ Τζόνσον: “Υποθέτω ότι διαβάζεις πολύ”. “Μάλιστα, Υψηλότατε”, είπε ο Δρ Τζόνσον, “αλλά σκέφτομαι πολύ περισσότερο”.

(10) Έχετε πίστη στον Θεό. Αρχίστε να αναμένετε. Κοιτάξτε προς τον Θεό. Είναι στο πλευρό σας. Δεν θα σας απογοητεύσει.


Ο Θεός γνωρίζει πόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η εκκλησία σας την πνευματική αναζωπύρωση. Και μπορεί να έρθει μόνο μέσω αναζωπυρωμένων ανθρώπων, όπως εσάς.

Θέλω να πάρετε αυτό το μάθημα μαζί σας. Κάντε αυτά που είπε ο Δρ Τόουζερ για την αναζωπύρωση. Αναζωπυρώστε τον εαυτό σας και ο Θεός θα σας χρησιμοποιήσει για να βοηθήσετε κι άλλους να βιώσουν την πραγματική πνευματική αναζωπύρωση. Σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο μας.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, κάθε επιθυμία,
   Για τη δική Σου δόξα, ενέπνευσε την ψυχή μου,
Με την τελειότητά Σου, την αγία αγάπη Σου,
   Πλημμύρισε το μονοπάτι μου με ουράνιο φως.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.