Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ!

OUR CALL TO BE MISSIONARIES!
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.),
Επίτιμος ποιμένας

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή απόγευμα, 8 Μαρτίου 2020
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Afternoon, March 8, 2020


Ο Ησαΐας, μου φαίνεται, ήταν ο μεγαλύτερος προφήτης απ' όλους. Αλλά πώς έγινε ο Ησαΐας τέτοιος άνθρωπος του Θεού; Στο έκτο κεφάλαιο του Ησαΐα, έχουμε την απάντηση.

“Κατὰ τὸ ἔτος ἐν ἀπέθανεν Ὀζίας ὁ βασιλεύς, εἶδον τὸν Κύριον καθήμενον ἐπὶ θρόνου ὑψηλοῦ καὶ ἐπηρμένου, καὶ τὸ κράσπεδον αὐτοῦ ἐγέμισε τὸν ναόν” (Ησαΐας ϛ΄. 1).

Ο Ησαΐας άκουσε τα σεραφείμ να φωνάζουν: “Ἃγιος, ἅγιος, ἅγιος ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων· πᾶσα ἡ γῆ εἶναι πλήρης τῆς δόξης αὐτοῦ” (Ησαΐας ϛ΄. 3).

Ο νεαρός Ησαΐας είχε αγαπήσει τον Βασιλιά Οζία, έναν καλό και έντιμο βασιλιά. Αλλά τώρα ο καλός βασιλιάς ήταν νεκρός. Τι θα γινόταν με τον Ησαΐα τώρα που ο καλός βασιλιάς είχε πεθάνει; Νομίζω ότι αυτός ο νεαρός άνθρωπος ένιωσε σαν κάποιους από εσάς. Νιώθετε κατάθλιψη που η εκκλησία μας έχει τελειώσει. Αλλά ο Θεός δεν είχε τελειώσει με τον Ησαΐα.

Αυτό το όραμα του Θεού συγκλόνισε την ψυχή του. Ο Ησαΐας δεν έπεσε σε μια απελπιστική κατάθλιψη. Αλλά το όραμα του Θεού τον συγκλόνισε με διαφορετικό τρόπο. Είπε:

“Ὦ τάλας ἐγώ· διότι ἐχάθην· ἐπειδή εἶμαι ἄνθρωπος ἀκαθάρτων χειλέων καὶ κατοικῶ ἐν μέσῳ λαοῦ ἀκαθάρτων χειλέων· ἐπειδή οἱ ὀφθαλμοὶ μου εἶδον τὸν Βασιλέα, τὸν Κύριον τῶν δυνάμεων” (Ησαΐας ϛ΄. 5).

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Αυτή ήταν μια πνευματική ανακάλυψη για τον νεαρό Ησαΐα! Αυτή είναι μια ανακάλυψη που μπορείτε κι εσείς να βιώσετε. Αλλά πρέπει να επιθυμείτε τον Θεό περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο! Ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (A. W. Tozer) είπε: “Δεν έφυγαν από την εκκλησία επειδή δεν ήθελαν τον Θεό – αλλά επειδή βρήκαν κάτι που ήθελαν περισσότερο από τον Θεό… όταν ξύπνησε η παλιά τους φύση γύρισαν την πλάτη τους στο Θεό και έφυγαν από την εκκλησία τους. Μπήκαν σε σχέσεις με άθεες κοπέλες ή άθεους νεαρούς άντρες. Ξεκίνησαν κοσμικές φιλίες. Πήγαν σε δουλειές στις οποίες δεν υπήρχε πιθανότητα να ευαρεστήσουν και να δοξάσουν τον Θεό. Επέστρεψαν στον κόσμο. Ήταν αποφασισμένοι να έχουν αυτό που ήθελαν περισσότερο… Αρνούμαι να τους εξαπατήσω και να τους καταδικάσω διδάσκοντας ότι μπορείς να είσαι Χριστιανός και να αγαπάς αυτόν τον κόσμο, γιατί δεν μπορείς. Ναι, μπορείς να είσαι υποκριτής και να αγαπάς τον κόσμο. Μπορείς να είσαι πλανημένος ποιμένας και να αγαπάς τον κόσμο. Μπορείς να είσαι ένας φτηνός σύγχρονος ευαγγελικός και να αγαπάς τον κόσμο. Αλλά δεν μπορείς να είσαι αληθινός Βιβλικός Χριστιανός και να αγαπάς τον κόσμο. Θα με έθλιβε αν ήμουν ο μόνος που στεκόταν σ' αυτήν την αρχή, αλλά δεν θα σας πω ψέματα” (The Tozer Pulpit).

Ξανά, ο Δρ Τόουζερ είπε: “Κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη ανάγκη που έχουμε σήμερα είναι οι αμέριμνοι, επιφανειακοί ευαγγελικοί να χτυπηθούν με ένα όραμα του Θεού υψηλού και επηρμένου, με το κράσπεδό του να γεμίζει το ναό.” Χωρίς τέτοιο όραμα του Θεού “μένουμε μόνοι με τα δικά μας διανοήματα, και αναγκαζόμαστε να κάνουμε φτηνές και κουραστικές δραστηριότητες για να τραβήξουμε την προσοχή των ανθρώπων της εκκλησίας… Φοβόμαστε τόσο πολύ μήπως γίνουμε στενοί που ανοίξαμε τις πόρτες μας στην κοσμικότητα. Αυτό οδηγεί μόνο σε πνευματική τραγωδία… Ο Ευαγγελικισμός γίνεται ελλιπής στη στάση του απέναντι στον Θεό, στη στάση του απέναντι στον κόσμο και στη στάση του απέναντι στην αμαρτία” (Leaning Into the Wind).

Προσέξτε το εδάφιο 5,

“Τότε εἶπα, Ὦ τάλας ἐγώ· διότι ἐχάθην· ἐπειδή εἶμαι ἄνθρωπος ἀκαθάρτων χειλέων καὶ κατοικῶ ἐν μέσῳ λαοῦ ἀκαθάρτων χειλέων· ἐπειδή οἱ ὀφθαλμοὶ μου εἶδον τὸν Βασιλέα, τὸν Κύριον τῶν δυνάμεων” (Ησαΐας ϛ΄. 5).

Μόνο τότε καθαρίστηκε ο νεαρός Ησαΐας από τη φωτιά του Θεού “καὶ ἡ ἀνομία σου ἐξηλείφθη καὶ ἡ ἀμαρτία σου ἐκαθαρίσθη” (Ησαΐας ϛ΄. 7).

Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 8. “Καὶ ἤκουσα τὴν φωνήν τοῦ Κυρίου, λέγοντος, Τίνα θέλω ἀποστείλει, καὶ τίς θέλει ὑπάγει διὰ ἡμᾶς; Τότε εἶπα, Ἰδού, ἐγώ, ἀπόστειλόν με” (Ησαΐας ϛ΄. 8).

Όταν έγινε το σχίσμα της εκκλησίας, ήμουν σίγουρος ότι θα έχανα τον ζήλο μου για τον ευαγγελισμό. Αποφάσισα λοιπόν να περνάω κάθε βράδυ με τρεις άντρες που έδωσαν τα πάντα για τον Χριστό – τον ποιμένα Ρίτσαρντ Γουόρμπραντ (Richard Wurmbrand), τον Τζον Ουέσλι (John Wesley) και τον τελευταίο πρωτοπόρο ιεραπόστολο στην Κίνα, τον Τζόναθαν Γκόφορθ (Jonathan Goforth). Ήταν σοφή απόφαση. Το μικρό μπάνιο, δίπλα στην κρεβατοκάμαρά μας, το έκανα μέρος προσευχής και κοινωνίας μ' αυτούς τους μεγάλους ανθρώπους του Θεού. Από τον Γουόρμπραντ έμαθα σταθερότητα. Από τον Ουέσλι έμαθα να παλεύω τη μια δοκιμασία μετά την άλλη. Αλλά από τον Γκόφορθ και τη σύζυγό του Ρόσαλιντ, έμαθα ότι πρέπει να προχωράμε με τα γόνατά μας στην προσευχή. Ο Χάτσον Τέιλορ (Hudson Taylor) έγραψε ένα γράμμα που ενέπνευσε τον Γκόφορθ και τη σύζυγό του. Ο Χάτσον Τέιλορ είπε: “Εμείς ως ιεραποστολή προσπαθούσαμε για δύο χρόνια να εισέλθουμε στην (κινεζική) επαρχία Χενάν, και μόλις πρόσφατα το πετύχαμε. Αδερφέ, αν είναι να εισέλθεις σ' αυτήν την επαρχία, πρέπει να προχωρήσεις με τα γόνατά σου.” Αυτά τα λόγια του Χάτσον Τέιλορ έγιναν το σύνθημα της ιεραποστολής του Γκόφορθ στη Βόρεια Χενάν.

Τότε, το μωρό τους πέθανε. Ο Γκόφορθ έγραψε: “Η Γκέρτρουντ είναι νεκρή. Η απώλειά μας είναι τρομερή. Πριν από μόλις δύο εβδομάδες ήταν καλά, αλλά στις 24 Ιουλίου πέθανε, μόλις έξι ημέρες αφού αρρώστησε με δυσεντερία. Έπρεπε να μεταφέρω το σώμα της σε ένα καροτσάκι για πενήντα μίλια... Εκεί, το σούρουπο θάψαμε το αγαπημένο μας μωρό. Δύο μικρές κινεζοπούλες έρχονταν κάθε πρωί για να βάλουν καινούργια λουλούδια στον τάφο του πολύτιμου μωρού μας.”

Μετά τον θάνατο της Γκέρτρουντ, η Κα Γκόφορθ γέννησε ένα πανέμορφο μικρό αγοράκι. Τον φώναζαν “Μικρό Ντόναλντ”. Έπεσε και χτύπησε το μικρό του κεφάλι. Σταδιακά έχασε τη χρήση των χεριών και των ποδιών του. Στην έντονη ζέστη του καλοκαιριού, στις 25 Ιουλίου, όταν ήταν μόλις δεκαεννέα μηνών, ο Μικρός Ντόναλντ πέθανε. Για δεύτερη φορά ο Γκόφορθ μετέφερε το σώμα του μικρού αγοριού του σε ένα καροτσάκι για πενήντα μίλια. Ο Μικρός Ντόναλντ θάφτηκε σε τάφο δίπλα στο σώμα της μικρής του αδερφής, της Γκέρτρουντ. Αμέσως μετά την επιστροφή του, ο Γκόφορθ και η αγαπημένη του σύζυγος προετοιμάστηκαν να πάνε στο καινούργιο τους σπίτι στη Βόρεια Χενάν. Το πεντάμηνο μωρό τους, ο Πολ, ήταν μαζί τους.

Τότε ο Τζόναθαν Γκόφορθ αρρώστησε υπερβολικά με τυφοειδή πυρετό. Ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο. Στις 3 Ιανουαρίου, γεννήθηκε η μικρή Φλόρενς. Ήταν τόσο ζεστό εκείνο το καλοκαίρι που ο μικρός Πολ παραλίγο να πεθάνει από θερμοπληξία, αλλά κατάφερε να ζήσει όταν η ζέστη ηρέμησε.

Ακολούθησαν πολλές φρικτές δυσκολίες και δοκιμασίες. Το πρώτο τους παιδί πέθανε μέσα στην άνοιξη. Άλλα παιδιά τους πέθαναν αργότερα από ελονοσία και μηνιγγίτιδα. Αργότερα ο Γκόφορθ και η σύζυγός του έπρεπε να φύγουν εξαιτίας της Εξέγερσης των Μπόξερς. Από θαύμα γλίτωσαν τη δολοφονία.

Η Κα Ρόζαλιντ Γκόφορθ έγινε κουφή. Αυτός ήταν τα αυτιά της. Όταν ο Γκόφορθ έγινε τελείως τυφλός, αυτή ήταν τα μάτια του. Ο Γκόφορθ πέθανε στον ύπνο του ενώ η σύζυγός του ήταν στο μπάνιο. Στην κηδεία του, ο γιος του, ο Πολ, είπε γι' αυτόν: “Για μένα ο πατέρας μου ήταν σπουδαίος άνθρωπος.” Η κόρη του, η Ρουθ ήταν ιεραπόστολος στο Βιετνάμ. Η Ρουθ έγραψε στη μητέρα της: “Μπορώ να σκεφτώ μόνο τη δόξα στην οποία πήγε ο πατέρας… ο Θεός απλώς τον προήγαγε σε υψηλότερη διακονία.”

Το βιβλίο, Ο Γκόφορθ της Κίνας/Goforth of China, γράφτηκε από τη σύζυγό του, τη Ρόζαλιντ, μετά το θάνατό του. Τι πραγματικά θαυμάσια ιεραπόστολος ήταν η Ρόζαλιντ Γκόφορθ!

Τον συνάντησε για πρώτη φορά αφού είδε τη Βίβλο του, “Βρήκα τη Βίβλο του φθαρμένη, σχεδόν σε κομμάτια, και με σημειώσεις απ' την αρχή μέχρι το τέλος”. Η Rosalind είπε: “Αυτός είναι ο άντρας που θα ήθελα να παντρευτώ.” Εκείνο το φθινόπωρο της είπε: “Θα ενώνεις τη ζωή σου μαζί μου για την Κίνα;” Η απάντησή της ήταν “ναι”. Λίγες μέρες αργότερα της είπε: “Θα μου υποσχεθείς ότι θα μου επιτρέπεις πάντα να βάζω τον Κύριο και το έργο Του πρώτα, ακόμη και πριν από εσένα;” Του απάντησε: “Ναι, θα το κάνω, πάντα.” Δεν γνώριζε ποιο θα ήταν το κόστος αυτής της υπόσχεσης!

“Καὶ ἤκουσα τὴν φωνήν τοῦ Κυρίου, λέγοντος, Τίνα θέλω ἀποστείλει, καὶ τίς θέλει ὑπάγει διὰ ἡμᾶς; Τότε εἶπα, Ἰδού, ἐγώ, ἀπόστειλόν με” (Ησαΐας ϛ΄. 8).

Η εκκλησία μας έχει χάσει εκείνους που δεν ήταν πρόθυμοι να γίνουν ιεραπόστολοι. Προσεύχομαι κάθε άτομο εδώ σήμερα το απόγευμα να γίνει ιεραπόστολος. Θα δυσκολευτούμε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα για να συνεχίσουμε την αποστολή μας στο διαδίκτυο. Μπορούμε να είμαστε ιεραπόστολοι σε ολόκληρο τον κόσμο αν (1) Κερδίζουμε ψυχές· (2) Προσευχόμαστε για την παγκόσμια αποστολή μας· (3) Δίνουμε αρκετά χρήματα κάθε μήνα για να βοηθάμε την αποστολή μας στο διαδίκτυο να μεταδίδει τα κηρύγματα μας, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού, για να βοηθάμε τους ιεραπόστολους στον Τρίτο Κόσμο να κηρύττουν το Ευαγγέλιο. Ένας ιεραπόστολος ποιμένας μίλησε για τις ευκαιρίες μας σήμερα: “Πρέπει να είμαστε παγκόσμιοι Χριστιανοί με παγκόσμια αποστολή επειδή ο Θεός μας είναι παγκόσμιος Θεός”. Θα απαντήσετε μαζί με την Ρόζαλιντ Γκόφορθ, “Ναι, θα το κάνω, πάντα”;

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, κάθε επιθυμία,
   Για τη δική Σου δόξα, ενέπνευσε την ψυχή μου,
Με την τελειότητά Σου, την αγία αγάπη Σου,
   Πλημμύρισε το μονοπάτι μου με ουράνιο φως.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.