Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΕΛΛΟΝΤΑ – ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ

THINGS TO COME – A NEW YEAR’S SERMON
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 5 Ιανουαρίου 2020
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, January 5, 2020

“Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν, σεῖς δὲ τοῦ Χριστοῦ, ὁ δὲ Χριστὸς τοῦ Θεοῦ” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22-23).


“Μέλλοντα.” Αυτή η λέξη είναι τρομακτική για όσους δεν γνωρίζουν τον Χριστό! “Μέλλοντα.” Οι άνθρωποι γύρω μας αντιμετωπίζουν το μέλλον με φόβο και τρόμο! Νιώθουν μια βαθιά αίσθηση απόγνωσης και απελπισίας.

Με την άνοδο της τηλεόρασης και του διαδικτύου, βλέπουμε καθημερινά στα σπίτια μας τις παγκόσμιες τραγωδίες, τους πολέμους, την τρομοκρατία, τον θάνατο και την καταστροφή. Βλέπουμε τους σκοτωμούς. Βλέπουμε τις βομβιστικές επιθέσεις. Βλέπουμε τις αιματηρές πράξεις τρομοκρατίας. Οι βιασμοί, οι ληστείες, οι λεηλασίες, οι λιμοκτονίες και οι διωγμοί μεταφέρονται αμέσως μπροστά στα μάτια μας. Καμία άλλη γενιά δεν είχε τόσο εύκολη πρόσβαση στις φρικαλεότητες αυτού του κόσμου. Βλέπουμε αυτά εκείνοι μόνο διάβαζαν. Βλέπουμε καθημερινά παγκόσμιες καταστροφές στις ειδήσεις που γεμίζουν τις οθόνες με ένταση, άγχος και φόβο. Νομίζω ότι ο Χριστός γνώριζε εκ των προτέρων για τις σύγχρονες ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Μίλησε για “στενοχωρία” και “ἀπορίᾳ” σε όλον τον κόσμο (Λουκάν κα΄. 25),

“Οἱ ἄνθρωποι θέλουσιν ἀποψυχεῖ ἐκ τοῦ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων δεινῶν εἰς τὴν οἰκουμένην…” (Λουκάν κα΄. 26).

Έχουμε αεροπειρατείες. Κτίρια ανατινάζονται. Πυρηνικές βόμβες φτάνουν στα χέρια μανιακών που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Γνωστοί επιστήμονες, και κορυφαίοι πολιτικοί, μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά μας σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μην γελάτε! Ναι, η λέξη “μέλλοντα” είναι τρομακτική για εκατομμύριους ανθρώπους. Όπως προέβλεψε ο Χριστός: “Οἱ ἄνθρωποι θέλουσιν ἀποψυχεῖ ἐκ τοῦ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων δεινῶν εἰς τὴν οἰκουμένην.”

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Πέρα από όλες αυτές τις φρικτές τηλεοπτικές εικόνες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις χειρότερες συνθήκες στην Ουάσιγκτον που έχω δει ποτέ! Πολλοί πολιτικοί φαίνεται ότι έχουν τρελαθεί εντελώς! Ειδικά οι Δημοκρατικοί!

Πέρα απ' όλα αυτά είναι και το γεγονός ότι οι οικογένειές μας είναι θρυμματισμένες, τα διαζύγια είναι υπερβολικά, τα παιδιά μας είναι διασκορπισμένα, μπερδεμένα και αποπροσανατολισμένα από μια κοινωνική δομή που καταρρέει. Το ένα τρίτο αυτής της γενιάς έχει δολοφονηθεί μέσα στη μήτρα της μητέρας του – πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι! Τέσσερα από κάθε επτά παιδιά αφροαμερικανών έχουν χάσει τη ζωή τους από το αμερικανικό ολοκαύτωμα της σφαγής της “νομιμοποιημένης” έκτρωσης. Έτσι, τα πλοκάμια της τρομοκρατίας έχουν διεισδύσει στις ίδιες τις μήτρες εκατομμυρίων γυναικών. Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές! Δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά! Ο διάσημος ιρλανδός ποιητής Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς (William Butler Yeats) το είπε όλα στο ποίημά του, “Η Δευτέρα Παρουσία/The Second Coming”:

Τα πάντα γίνουνται κομμάτια· το κέντρο δεν αντέχει.
Ωμή αναρχία λύθηκε στην οικουμένη,
Απ΄το αίμα βουρκωμένος λύθηκε ο ποταμός, και παντού
Η τελετή της αθωότητας πνίγεται·
Οι καλύτεροι χωρίς πεποίθηση, ενώ οι χειρότεροι
Είναι γεμάτοι από την ένταση του πάθους…

Μετά την παραλαβή του Χρυσού Μετάλλου του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, ο Μπίλι Γκράχαμ (Billy Graham) είπε: “Είμαστε μια κοινωνία που βρίσκεται στο χείλος της αυτοκαταστροφής” (Los Angeles Times, 3 Μαΐου 1996, σ. A-10). Ο κόσμος νιώθει ότι κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές! Νιώθει ότι δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούμε από τις τρομακτικές καταστροφές που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Δεν είναι περίεργο πως η λέξη “μέλλοντα” γεμίζει τις καρδιές τους με φόβο και τρόμο!

Αλλά το κείμενό μας δεν δόθηκε σε χαμένους ανθρώπους. Γράφτηκε σε εκείνους που έχουν ήδη μεταστραφεί. Στο εδάφιο 21, ο Απόστολος είπε: “Τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν.” Στο εδάφιο 22 έδωσε μία λίστα με πράγματα που ανήκουν στους πραγματικούς Χριστιανούς. Στο τέλος αυτής της λίστας, είπε: “μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22). Αν είστε πραγματικοί Χριστιανοί, τα μέλλοντα σας ανήκουν!

“Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22).

I. Πρώτον, ο θρίαμβος του Χριστιανισμού σάς ανήκει!

Ο Ιησούς είπε:

“Θέλω οἰκοδομήσει τὴν ἐκκλησίαν μου, καὶ πύλαι Άδου δὲν θέλουσιν ἰσχύσει κατ᾿ αὐτῆς” (Ματθαίον ιϛ΄. 18).

Ο πρίγκιπας των ιεροκηρύκων, Τσ. Χ. Σπέρτζεον (C. H. Spurgeon) είπε:

Καθώς κοιτάμε… την πολιτική κατάσταση, τη θεωρούμε σκοτεινή και απειλητική. Σύννεφα συγκεντρώνονται εδώ και εκεί· τρέμουμε για την ίδια την Εκκλησία του Θεού, όταν η ασφάλειά της φαίνεται να κινδυνεύει, εν μέσω της κατάρρευσης θρόνων. Αλλά καμία δυναστική αλλαγή δεν μπορεί ποτέ να επηρεάσει την καταστροφή της Εκκλησίας. Σε κάθε κρίση της Ιστορίας, σε κάθε αναστάτωση του κράτους, και σε κάθε καταστροφή που πλήττει τον κόσμο, η Εκκλησία πρέπει πάντα να θριαμβεύει… από τις χρεοκοπίες των εθνών, η εκκλησία του Χριστού συγκεντρώνει πλούτο (C. H. Spurgeon, “Things to Come! A Heritage of the Saints,” Spurgeon’s Sermons Beyond Volume 63, Day One Publications, 2009, σ. 341-342).

Η βρετανική αυτοκρατορία γκρεμίστηκε και κατέρρευσε, αλλά ο Χριστιανισμός ανθίζει στις πρώην αποικίες της. Η παλίρροια της πνευματικής αναζωπύρωσης που έστειλε ο Θεός σαρώνει εκατομμύριους ανθρώπους μέσα στις εκκλησίες! Καθώς η αμερικανική “αυτοκρατορία” έρχεται στο χείλος της κατάρρευσης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις χώρες του Τρίτου Κόσμου έρχονται στην αγκαλιά του Χριστού διαμέσου της κυρίαρχης δύναμης του Θεού! Και, καθώς μιλάω απόψε, η προφητεία του Ιησού κινείται αμείλικτα προς την εκπλήρωση,

Θέλει κηρυχθῆ τοῦτο τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας ἐν ὅλῃ τῇ οἰκουμένῃ πρὸς μαρτυρίαν εἰς πάντα τὰ ἔθνη…” (Ματθαίον κδ΄. 14).

“Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί.” Ψάλλετέ το!

Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί,
   Μα η εκκλησία μένει ασάλευτη,
Ούτε πύλες Άδου είναι δυνατόν,
   Να την αποσπάσουν από τον Χριστό.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
(“Onward, Christian Soldiers” του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).

Η εκκλησία, τώρα μαχητική, σύντομα θα είναι εκκλησία θριαμβευτική! Σύντομα η αγγελική φωνή θα κράξει:

“Αἱ βασιλεῖαι τοῦ κόσμου ἔγειναν τοῦ Κυρίου ἡμῶν καὶ τοῦ Χριστοῦ αὐτοῦ, καὶ θέλει βασιλεύσει εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων” (Αποκάλυψη ια΄. 15).

“Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22).

II. Δεύτερον, η ερχόμενη Βασιλεία του Χριστού σάς ανήκει!

Ο Ιησούς είπε:

“Μακάριοι οἱ πραεῖς, διότι αὐτοὶ θέλουσι κληρονομήσει τὴν γῆν” (Ματθαίον ε΄. 5).

Ξανά, ο Ιησούς είπε:

“Μή φοβοῦ, μικρὸν ποίμνιον· διότι ὁ Πατήρ σας ηὐδόκησε νὰ σᾶς δώσῃ τὴν βασιλείαν” (Λουκάν ιβ΄. 32).

Οι Χριστιανοί χλευάζονται και εξευτελίζονται εδώ στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο. Οι Χριστιανοί καταδιώκονται, φυλακίζονται, και συχνά δολοφονούνται για την πίστη τους στον Τρίτο Κόσμο. Οι σκεπτικιστές και οι ανθρωπιστές της εποχής μας πιστεύουν ότι θα αποτύχουμε. Αλλά κάνουν μεγάλο λάθος! Η Βίβλος λέει:

“Ἐὰν ὑπομένωμεν, θέλομεν καὶ συμβασιλεύσει” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 12)

όταν η Βασιλεία Του κυβερνάει τον κόσμο! Τότε θα ψάλλουμε στον Χριστό:

“…ἐσφάγης καὶ ἠγόρασας ἡμᾶς εἰς τὸν Θεὸν διὰ τοῦ αἵματός σου ἐκ πάσης φυλῆς καὶ γλώσσης καὶ λαοῦ καὶ ἔθνους, καὶ ἔκαμες ἡμᾶς εἰς τὸν Θεὸν ἡμῶν βασιλεῖς καὶ ἱερεῖς, καὶ θέλομεν βασιλεύσει ἐπὶ τῆς γῆς” (Αποκάλυψη ε΄. 9-10).

Ψάλλετε τον ύμνο νούμερο 2 στο φυλλάδιό σας, “Η νύχτα ήταν σκοτεινή”. Ψάλλετέ το!

Η νύχτα ήταν σκοτεινή, η αμαρτία μάς πολεμούσε·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που βαστάζαμε·
Μα τώρα βλέπουμε σημεία της παρουσίας Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας,
Το ποτήρι της χαράς ξεχειλίζει!
   Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
Ο ίδιος ο Ιησούς, απεριμμένος από τους ανθρώπους·
   Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει·
Με δύναμη και μεγάλη δόξα, θα ξαναέρθει!
   (“He is Coming Again” της Mabel Johnston Camp, 1871-1937).

Ψάλλετέ το ξανά!

Η νύχτα ήταν σκοτεινή, η αμαρτία μάς πολεμούσε·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που βαστάζαμε·
Μα τώρα βλέπουμε σημεία της παρουσίας Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας,
Το ποτήρι της χαράς ξεχειλίζει!
   Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
Ο ίδιος ο Ιησούς, απεριμμένος από τους ανθρώπους·
   Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει·
Με δύναμη και μεγάλη δόξα, θα ξαναέρθει!

Αν είστε μεταστραμμένοι, η ερχόμενη Βασιλεία του Χριστού σάς ανήκει!

“Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22).

III. Τρίτον, ο καινούργιος ουρανός και η καινούργια γη σάς ανήκουν!

Αυτός ο παλιός κόσμος θα παρέλθει! Όταν ο Χριστός έχει βασιλεύσει στη γη για χίλια χρόνια, ο Σατανάς θα ελευθερωθεί από τη φυλακή του και θα οδηγήσει τους μη-μεταστραμμένους του κόσμου εναντίον Του (Αποκάλυψη κ΄. 7-9). Τότε η φωτιά του Θεού θα πέσει από τον Ουρανό (Αποκάλυψη κ΄. 9),

“…καθ᾿ ἥν οἱ οὐρανοί θέλουσι παρέλθει μὲ συριγμόν, τὰ στοιχεῖα δὲ πυρακτούμενα θέλουσι διαλυθῆ, καὶ ἡ γῆ καὶ τὰ ἐν αὐτῇ ἔργα θέλουσι κατακαῆ…οἱ οὐρανοὶ πυρούμενοι θέλουσι διαλυθῆ καὶ τὰ στοιχεῖα πυρακτούμενα θέλουσι χωνευθῆ” (Β΄ Πέτρου γ΄. 10, 12).

Αλλά μην απελπίζεστε, επειδή ο Απόστολος Ιωάννης είπε στο όραμά του:

“Εἶδον οὐρανὸν νέον καὶ γῆν νέαν· διότι ὁ πρῶτος οὐρανὸς καὶ ἡ πρώτη γῆ παρῆλθε, καὶ ἡ θάλασσα δὲν ὑπάρχει πλέον. Καὶ ἐγὼ ὁ Ἰωάννης εἶδον τὴν πόλιν τὴν ἁγίαν, τὴν νέαν Ἱερουσαλήμ καταβαίνουσαν ἀπὸ τοῦ Θεοῦ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ” (Αποκάλυψη κα΄. 1-2).

Όταν ο Θεός δημιουργήσει αυτόν τον καινούργιο Ουρανό και τη καινούργια γη, θα είστε εκεί στη καινούργια Ιερουσαλήμ – αν είστε πραγματικοί Χριστιανοί! Ναι, θα είστε εκεί για πάντα στον καινούργιο αυτόν παράδεισο του Θεού, στη καινούργια γη, και στη Καινούργια Ιερουσαλήμ!

Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22).

“Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22).

Αλλά πρέπει να κλείσω επιστρέφοντας ξανά στο πλήρες κείμενο, το οποίο διαβάσαμε στην αρχή,

“…μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν, σεῖς δὲ τοῦ Χριστοῦ, ὁ δὲ Χριστὸς τοῦ Θεοῦ” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22-23).

Έχουμε δει θαυμάσια “μέλλοντα” για όσους ανήκουν στον Χριστό. Αλλά είστε εσείς απ' αυτούς; Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι είστε “τοῦ Χριστοῦ”; Αν δεν μπορείτε, τότε καμία απ' αυτές τις υπέροχες υποσχέσεις δεν σας ανήκουν! Ο Σπέρτζεον είπε: “Αν δεν έχετε πίστη, το μέλλον δεν έχει τίποτα για σας παρά φόβο… Αν δεν είστε του Χριστού, δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι για να σας εμψυχώσουμε” (ibid., σ. 347).

Τι καλό θα σας κάνει αν κερδίσετε μεγάλα χρηματικά ποσά, και αν γλεντήσετε και ευχαριστηθείτε αυτή τη ζωή, αλλά τελικά τα χάσετε όλα και ο θάνατος σας βρει χωρίς τον Χριστό; Τα “μέλλοντα” θα είναι μεγάλος τρόμος για σας αν δεν είστε πιστοί στον Χριστό. Σας παρακαλώ να δώσετε μεγάλη σκέψη στη σωτηρία της ψυχής σας. Σας ζητώ να σκεφτείτε τις αμαρτίες σας και την αμαρτωλή καρδιά σας. Σας παρακαλώ να εξετάσετε το γεγονός ότι η αμαρτία σας θα σας στερήσει από κάθε ελπίδα, και θα σας καταδικάσει στη Λίμνη της Φωτιάς. Προσεύχομαι να σταρφείτε από το σκοτάδι και την αμαρτία αυτού του κόσμου. Προσεύχομαι να έρθετε άμεσα και αμέσως στον Ιησού Χριστό. Προσεύχομαι να Τον δείτε με πίστη και να καθαριστείτε από την αμαρτία σας με το αιώνιο Αίμα Του! Ελάτε σ' Αυτόν. Ρίξτε τον εαυτό σας επάνω στον άπαξ εσταυρωμένο, νυν δοξασμένο, Υιό του Θεού. Θα σας σώσει! Θα σας σώσει! Τότε, τα υπέροχα και ελπιδοφόρα “μέλλοντα”, για τα οποία μίλησα, θα είναι και δικά σας και δικά μας!

Αν θέλετε να μιλήσετε στον ποιμένα μας για το πώς να γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί, παρακαλώ πηγαίντε στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα, για να σας μιλήσει για την αμαρτία σας, και τη σωτηρία διαμέσου του Ιησού Χριστού.

Τώρα ένα ακόμη πράγμα για σας. Δεν είναι σωστό εμείς που έχουμε αυτή την ελπίδα στον Χριστό να προσπαθούμε να εξαπλώσουμε ευρύτατα αυτά τα καλά νέα; Δεν είναι σωστό να ξεκινήσουμε αυτό το νέο έτος αφιερώνοντας ξανά τη ζωή μας στο να υπακούμε τη μεγάλη εντολή που μας έδωσε ο Χριστός (Ματθαίον κη΄. 19-20);

Ας πούμε, με όλη μας τη καρδιά και τη ψυχή, ότι θα υπακούσουμε τον Ιησού στον προσωπικό ευαγγελισμό· ακολουθώντας τις ευαγγελιστικές προσπάθειες της εκκλησίας μας· και επίσης επιδιώκοντας να φέρουμε τις οικογένειες και τους φίλους μας να ακούσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας εν Ιησού. Ας μας βοηθήσει ο Θεός να υπακούσουμε τον Χριστό ευαγγελίζοντας σε κάθε ευκαιρία το 2020! Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον τελευταίο ύμνο στο φυλλάδιό σας.

Δώσε μας ένα σύνθημα γι' αυτήν την ώρα, έναν συναρπαστικό λόγο, έναν λόγο δύναμης,
Μια κραυγή μάχης, μια φλεγόμενη πνοή που καλεί στην κατάκτηση ή στον θάνατο.
Έναν λόγο για να ξυπνήσει η εκκλησία από τον ύπνο, να υπακούσει το μεγάλο διάταγμα του Δεσπότη.
Η κλήση δίνεται, δυνάμεις εγερθείτε, το σύνθημά μας είναι, ευαγγελίστε!

Το υπέροχο ευαγγέλιο τώρα διακηρύξτε, σε όλη τη γη, στο όνομα του Ιησού.
Αυτός ο λόγος αντηχεί στους ουρανούς: Ευαγγελίστε! Ευαγγελίστε!
Σε ανθρώπους που πεθαίνουν, σε μια έκπτωτη φυλή, κάντε γνωστό το δώρο της χάρης του Ευαγγελίου.
Τον κόσμο που βρίσκεται τώρα στο σκοτάδι. Ευαγγελίστε! Ευαγγελίστε!
   (“Evangelize! Evangelize!” του Dr. Oswald J. Smith, 1889-1986·
      τροποποιημένο από τον Δρ Χάιμερς· με τη μελωδία του “And Can It Be?”
      του Charles Wesley, 1707-1788).

Αμήν!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΕΛΛΟΝΤΑ – ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ

THINGS TO COME – A NEW YEAR’S SERMON

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Μέλλοντα, τὰ πάντα εἶναι ὑμῶν, σεῖς δὲ τοῦ Χριστοῦ, ὁ δὲ Χριστὸς τοῦ Θεοῦ” (Α΄ Κορινθίους γ΄. 22-23).

(Λουκάν κα΄. 25, 26, Α΄ Κορινθίους γ΄. 21, 22).

I.   Πρώτον, ο θρίαμβος του Χριστιανισμού σάς ανήκει!
Ματθαίον ιϛ΄. 18, Ματθαίον κδ΄. 14, Αποκάλυψη ια΄. 15.

II.  Δεύτερον, η ερχόμενη Βασιλεία του Χριστού σάς ανήκει!
Ματθαίον ε΄. 5, Λουκάν ιβ΄. 32, Β΄ Τιμόθεον β΄. 12,
Αποκάλυψη ε΄. 9-10.

III. Τρίτον, ο καινούργιος ουρανός και η καινούργια γη σάς ανήκουν!
Αποκάλυψη κ΄. 7-9, Β΄ Πέτρου γ΄. 10, 12, Αποκάλυψη κα΄. 1-2,
Ματθαίον κη΄. 19-20.