Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΚΡΗΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

THE EVANGELISM EXPLOSION
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 3 Νοεμβρίου 2019
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, November 3, 2019

“Διότι κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως· καὶ τοῦτο δὲν εἶναι ἀπὸ σᾶς, Θεοῦ τὸ δῶρον· οὐχὶ ἐξ ἔργων, διὰ νὰ μή καυχηθῇ τις” (Εφεσίους β΄. 8, 9).


Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ήρθα στη συμπροσευχή της εκκλησίας μας. Ούτε κήρυξα, ούτε ηγήθηκα της συνάθροισης. Αλλά καθώς καθόμουν στο πίσω μέρος της αίθουσας, πρόσεξα έναν νεαρό που ήταν χαμένος. Στο τέλος της συνάθροισης του ζήτησα να έρθει να κάτσει δίπλα μου καθώς οι άλλοι έφευγαν από την αίθουσα.

Διάβαζα την Έκρηξη Ευαγγελισμού/Evangelism Explosion του Δρ Ντ. Τζέιμς Κένεντι (Dr. D. James Kennedy). Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω αυτό που έλεγε ο Δρ Κένεντι σ' αυτόν τον νεαρό. Του φάνηκε υπερβολικά απλό. Στο κάτω-κάτω, ερχόταν στην εκκλησία μας όλη του τη ζωή. Είχε ακούσει αμέτρητα ευαγγελιστικά κηρύγματα. Πώς θα μπορούσαν οι πολύ απλές σκέψεις του Δρ Κένεντι να του δώσουν κάτι που είχε του είχε ξεφύγει σε όλα τα σπουδαία κηρύγματα που είχε ήδη ακούσει; Αλλά, αφού όλα που του είχαμε πει δεν τον βοήθησαν να σωθεί, είπα να του δώσω και την απλή εξήγηση του Δρ Κένεντι.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Του είπα: “Αν πέθαινες απόψε, και ερχόσουν ενώπιον του Θεού στις πύλες του Παραδείσου – και ο Θεός σου έλεγε: ‘Γιατί να σ' αφήσω να μπεις στον Παράδεισο;’ τι θα έλεγες στον Θεό;” Ήταν σιωπηλός για μερικά δευτερόλεπτα. Τότε είπε: “Θα έλεγα στον Θεό ότι ήμουν καλό παιδί.”

Στην Προς Ρωμαίους ϛ΄. 23 λέει: “τὸ χάρισμα τοῦ Θεοῦ ζωή αἰώνιος”. Ο Παράδεισος είναι δώρο. Δεν τον κερδίζεις, ούτε σου αξίζει. Τότε είπα: “Για πολλά χρόνια σκεφτόμουν όπως κι εσύ. Έπρεπε να είμαι αρκετά καλός, έπρεπε να ‘κερδίσω’ τον Παράδεισο και να εργαστώ σκληρά γι' αυτόν.”

Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είπε. Οπότε επανέλαβα την ερώτηση: “Αν σου έλεγε ο Θεός ‘Γιατί να σε αφήσω να μπεις στον Παράδεισο;’ τι θα έλεγες στον Θεό;” Αυτή τη φορά παρατήρησα ότι είχε δάκρυα στα μάτια. Αλλά έδωσε την ίδια απάντηση: “Θα έλεγα στον Θεό ότι ήμουν καλό παιδί.” Εδώ ήταν ένας νεαρός άνδρας στα τέλη της εφηβείας που ερχόταν στην εκκλησία μας όλη του τη ζωή – το πρωί της Κυριακής, το βράδυ της Κυριακής, ακόμη και στη μεσοβδόμαδη συμπροσευχή. Ωστόσο, η απάντησή του ήταν σαφής – πίστευε στη σωτηρία διαμέσω καλών έργων. Και δεν πίστευε την Προς Εφεσίους β΄. 8, 9!!!

Δεν τον μάλωσα. Απλώς είπα: “Μέσα στα επόμενα λεπτά θα σου πω τα σπουδαιότερα νέα που έχεις ακούσει ποτέ.” Τότε τον έβαλα να κοιτάξει τη Βίβλο μου για να διαβάσει ο ίδιος την Προς Εφεσίους β΄. 8, 9.

“Διότι κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως· καὶ τοῦτο δὲν εἶναι ἀπὸ σᾶς, Θεοῦ τὸ δῶρον· οὐχὶ ἐξ ἔργων, διὰ νὰ μή καυχηθῇ τις” (Εφεσίους β΄. 8, 9).

Τότε είπα: “Ας κοιτάξουμε προσεκτικά αυτά τα λόγια της Βίβλου.” Ξεκινάει με το “κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι”. Η χάρη είναι δώρο, “Θεοῦ τὸ δῶρον”. Ο Παράδεισος είναι δώρο – το δώρο της αιώνιας ζωής. Μετά ανέφερα το δεύτερο μισό της Προς Ρωμαίους ϛ΄. 23: “τὸ χάρισμα τοῦ Θεοῦ ζωή αἰώνιος”. Ο Παράδεισος είναι δώρο. Δεν τον κερδίζουμε, ούτε μας αξίζει. Τότε είπα: “Για πολλά χρόνια σκεφτόμουν όπως κι εσύ. Έπρεπε να είμαι αρκετά καλός, έπρεπε να ‘κερδίσω’ τον Παράδεισο και να εργαστώ γι' αυτόν. Αλλά τελικά ανακάλυψα ότι ο Παράδεισος είναι δώρο – εντελώς δωρεάν! Αυτό με εξέπληξε! Η Βίβλος λέει: ‘Κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως – οὐχὶ ἐξ ἔργων, διὰ νὰ μή καυχηθῇ τις’ (Εφεσίους β΄. 8, 9)”.

Τότε του είπα ότι “πάντες ἥμαρτον καὶ ὑστεροῦνται τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ” (Ρωμαίους γ΄. 23). Έχουμε αμαρτήσει στα λόγια, στις σκέψεις και στις πράξεις μας. Κανείς από εμάς δεν είναι αρκετά καλός για να πάει στον Παράδεισο. Δεν μπορούμε να είμαστε αρκετά τέλειοι.

Αλλά ο Θεός είναι ελεήμων. Δεν θέλει να μας τιμωρήσει. Αλλά ο Θεός είναι επίσης δίκαιος – επομένως πρέπει να τιμωρήσει την αμαρτία. Ο Θεός με τη σοφία Του είδε τη λύση. Ο Θεός έλυσε αυτό το πρόβλημα στέλνοντας τον Υιό Του, τον Ιησού, για να μας σώσει. Ποιος είναι ο Ιησούς; Ο Ιησούς είναι ο Θεάνθρωπος. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Και η Βίβλος λέει ότι ο Ιησούς “ἔγεινε σὰρξ καὶ κατῴκησε μεταξὺ ἡμῶν” (Ιωάννην α΄. 1, 14). Ο Ιησούς, ο Θεάνθρωπος, πέθανε επάνω στον Σταυρό και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία μας και να μας δώσει αιώνια ζωή στον Ουρανό. Ο Ιησούς επάνω στον Σταυρό πήρε την αμαρτία μας. Ο Χριστός “τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν ἐβάστασεν ἐν τῷ σώματι αὑτοῦ” (Α΄ Πέτρου β΄. 24). Ήταν στον τάφο για τρεις μέρες. Αλλά αναστήθηκε από τους νεκρούς και πήγε στον Ουρανό, για να προετοιμάσει ένα μέρος για μας. Τώρα ο Ιησούς μάς προσφέρει αιώνια ζωή στον Ουρανό – ως δώρο. Πώς το λαμβάνουμε; Λαμβάνουμε το δώρο με την πίστη! “Διότι κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως” (Εφεσίους β΄. 8).

Η πίστη στον Ιησού ανοίγει την πόρτα για τον Ουρανό. Η πίστη δεν είναι απλώς διανοητική συμφωνία. Ακόμη και ο Διάβολος και οι δαίμονες πιστεύουν στη θεότητα του Ιησού. Αλλά δεν σώθηκαν. Η πίστη δεν είναι απλά για να πάρουμε πράγματα σε αυτή τη ζωή – όπως υγεία, χρήματα, προστασία και καθοδήγηση – πράγματα που έχουν να κάνουν με αυτή τη ζωή που θα περάσει.

Πίστη, σύμφωνα με τη Βίβλο, είναι να εμπιστεύεσαι τον Ιησού και μόνον. Ο Χριστός ήρθε να μας φέρει στον Ουρανό, ώστε να έχουμε αιώνια ζωή! Η Βίβλος λέει: “Πίστευσον εἰς τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ θέλεις σωθῆ” (Πράξεις ιϛ΄. 31).

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται μόνο ένα από δύο πράγματα – ή στον εαυτό τους ή στον Ιησού Χριστό. Εγώ εμπιστευόμουν τις δικές μου προσπάθειες του να ζήσω μια αρκετά καλή ζωή. Τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να σταματήσω να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να ξεκινήσω να εμπιστεύομαι τον Ιησού. Το έκανα αυτό – και ο Ιησούς μου έδωσε το δώρο της αιώνιας ζωής. Ήταν ένα δώρο, “οὐχὶ ἐξ ἔργων”.

Επίτρεψέ μου να σου δείξω πώς γίνεται με αυτήν την καρέκλα. Πιστεύεις ότι αυτή η καρέκλα θα σε στήριζε, αν καθόσουν επάνω της; (ναι).

Αλλά δεν με στηρίζει τώρα – επειδή δεν κάθομαι επάνω της. Πώς θα μπορούσα να αποδείξω ότι πραγματικά εμπιστεύομαι την καρέκλα; Σωστά, με το να κάτσω σ' αυτήν!

Αυτό πρέπει να κάνεις με τον Ιησού. Πρέπει να εξαρτηθείς απ' Αυτόν για να πας στον Ουρανό. Λες: “Θα έλεγα στον Θεό ότι ήμουν καλό παιδί.” Ποιος ήταν το μόνο πρόσωπο στην απάντησή σου; (εσύ).

Ποιον εμπιστευόσουν για να φτάσεις στον Ουρανό όταν το είπες αυτό; (Σωστά, τον εαυτό σου).

Για να λάβεις αιώνια ζωή πρέπει να σταματήσεις να εμπιστεύεσε τον εαυτό σου, και να εμπιστευτείς τον Ιησού. (να κάτσεις στην άδεια καρέκλα).

Το καταλάβες αυτό; Τώρα η ερώτηση που σου κάνει ο Θεός είναι αυτή – “Θα ήθελες να λάβεις τώρα το δώρο της αιώνιας ζωής;” (Ναι, θα το ήθελα).

Θα προσευχηθώ τώρα: “Προσεύχομαι να δώσεις τώρα στον φίλο μου το δώρο της αιώνιας ζωής.”

Τώρα, ο Ιησούς είναι εδώ, και μπορεί να σε ακούσει. Θέλω να πεις στον Ιησού αν θέλεις πραγματικά να έχεις αιώνια ζωή. Επανέλαβε τα λόγια που θα πω, αλλά πες τα στον Ιησού,

“Ιησού, θέλω να σε εμπιστευτώ τώρα. Είμαι αμαρτωλός. Εμπιστευόμουν τον εαυτό μου και τη δική μου καλοσύνη. Τώρα θέλω να σε εμπιστευτώ, Κύριε Ιησού. Σε εμπιστεύομαι τώρα. Πιστεύω ότι πέθανες για να πληρώσεις για τις αμαρτίες μου. Σε εμπιστεύομαι τώρα, Ιησού. Στρέφομαι από τη δική μου καλοσύνη και από τις αμαρτίες μου. Σε εμπιστεύομαι. Δέχομαι το δώρο της αιώνιας ζωής. Στο όνομά σου, Ιησού. Αμήν.”

Τώρα, θα προσευχηθώ για σένα. “Ιησού, έχεις ακούσει την προσευχή που προσευχήθηκε ο φίλος μου. Προσεύχομαι να ακούσει μέσα στην ψυχή του, τη φωνή Σου να λέει: ‘Συγχωρημένες είναι οι αμαρτίες σου.’ ‘Αυτός που εμπιστεύεται Εμένα δεν θα χαθεί ποτέ, αλλά θα έχει αιώνια ζωή.’ Στο όνομα του Ιησού προσεύχομαι, αμήν.”

Τώρα θέλω να διαβάσεις το Κατά Ιωάννην ϛ΄. 47.

“Σᾶς λέγω, Ὁ πιστεύων εἰς ἐμὲ ἔχει ζωήν αἰώνιον.”

Μην ψάχνεις για ένα συναίσθημα. Με μια απλή πράξη πίστης έχεις εμπιστευτεί τον Ιησού Χριστό. Σωστά;

Ποιον εμπιστεύεσαι τώρα για τη σωτηρία σου; (τον Ιησού Χριστό).

Σωτήρια πίστη σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον Ιησού για αιώνια σωτηρία. Αυτό έκανες; (ναι).

Ο Ιησούς λέει ότι όποιος το κάνει αυτό έχει αιώνια ζωή. Αυτό έκανες; (ναι).

Τώρα, αν πέθαινες απόψε στον ύπνο σου και ο Θεός σε ρωτούσε γιατί να σε αφήσει να μπεις στον Ουρανό, τι θα έλεγες; (Εμπιστεύομαι τον Ιησού για αιώνια ζωή).

Φίλε, αν πραγματικά εννοούσες αυτό που μόλις προσευχήθηκες, ο Ιησούς έχει συγχωρήσει τις αμαρτίες σου και έχεις αιώνια ζωή τώρα!

Θέλω να διαβάσεις το κατά Ιωάννην ευαγγέλιον, ένα κεφάλαιο την ημέρα. Υπάρχουν 21 κεφάλαια στο Κατά Ιωάννην. Αν διαβάζεις ένα κεφάλαιο την ημέρα, σε μόλις τρεις εβδομάδες θα έχεις διαβάσει το Κατά Ιωάννην.

Θέλω να πεις σε ένα άτομο αυτό που σου συνέβη απόψε. Σε ποιον θα το πεις; (Στον αδερφό μου).

Θα του πεις ότι εμπιστεύθηκες τον Ιησού απόψε; (ναι).

Τώρα, θα ήθελα να σε συναντήσω και να έρθουμε μαζί στην εκκλησία την επόμενη Κυριακή. Μπορώ να σε φέρω μαζί μου την Κυριακή το πρωί; (ναι). Αν θες να μου μιλήσεις νωρίτερα, τηλεφώνησέ μου. Εδώ είναι ο αριθμός τηλεφώνου μου.

Τώρα, για μια στιγμή, μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Ιησού που σου έσωσε την ψυχή και που σου έδωσε αιώνια ζωή; (προσεύχομαι).

Τώρα, θέλω να διαβάσεις Προς Εφεσίους β΄. 8, 9.

“Διότι κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως· καὶ τοῦτο δὲν εἶναι ἀπὸ σᾶς, Θεοῦ τὸ δῶρον· οὐχὶ ἐξ ἔργων, διὰ νὰ μή καυχηθῇ τις” (Εφεσίους β΄. 8, 9).

Θυμηθείτε ότι χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν μεταστραφεί πραγματικά με αυτήν την απλή μέθοδο. Ακόμη κι αν είναι ακόμα αβέβαιοι, κλείστε τη συνάντηση με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, και τουλάχιστον βάλτε τους να υποσχεθούν να διαβάσουν το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο ένα κεφάλαιο την ημέρα. Θα έχετε κι άλλη ευκαιρία να τους μιλήσετε αν δεν τους νευριάσετε.

Πάρτε αυτό το κήρυγμα μαζί σας στο σπίτι. Να το διαβάζετε μέχρι να μπορείτε να δώσετε τις ιδέες από τη μνήμη σας. Δοκιμάστε το με έναν φίλο ή έναν συγγενή το συντομότερο. Μπορεί να εκπλαγείτε που ίσως πραγματικά ενδιαφερθούν και έρθουν στην εκκλησία μαζί σας!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.