Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
A MISSING PIECE OF BIBLE PROPHECY
ILLUMINATED FOR US TODAY
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 22 Σεπτεμβρίου 2019
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, September 22, 2019

“Καὶ σύ, Δανιήλ, ἔγκλεισον τοὺς λόγους καὶ σφράγισον τὸ βιβλίον, ἕως τοῦ ἐσχάτου καιροῦ...” (Δανιήλ ιβ΄. 4, σ. 919 της Βίβλου Σκόφιλντ).

“Καὶ ἐγὼ ἤκουσα, ἀλλὰ δὲν ἐνόησα· τότε εἶπον, Κύριέ μου, ποῖον τὸ τέλος τούτων; Καὶ εἶπε, Ὕπαγε, Δανιήλ· διότι οἱ λόγοι εἶναι κεκλεισμένοι καὶ ἐσφραγισμένοι ἕως τοῦ ἐσχάτου καιροῦ” (Δανιήλ ιβ΄. 8, 9, σ. 920).


Ο προφήτης Δανιήλ δεν καταλάβαινε τις λεπτομέρειες του “ἐσχάτου καιροῦ”. Μας λέει ξεκάθαρα, στο εδάφιο 8, “ἤκουσα, ἀλλὰ δὲν ἐνόησα”. Στη συνέχεια, ο Θεός είπε στον Δανιήλ, “οἱ λόγοι εἶναι κεκλεισμένοι καὶ ἐσφραγισμένοι ἕως τοῦ ἐσχάτου καιροῦ” (Δανιήλ ιβ΄. 9).

Ο Δανιήλ κατάλαβε τις λέξεις της προφητείας. Αλλά δεν κατάλαβε πώς θα συμβούν τα γεγονότα του εσχάτου καιρού. “Διότι οἱ λόγοι εἶναι κεκλεισμένοι καὶ ἐσφραγισμένοι ἕως τοῦ ἐσχάτου καιροῦ” (Δανιήλ ιβ΄. 9). Του δόθηκαν οι λέξεις με έμπνευση. Αλλά δεν φωτίστηκε σχετικά με το νόημά τους. Ο διαφωτισμός των λέξεων δεν θα συνέβαινε “ἕως τοῦ ἐσχάτου καιροῦ”. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του αιώνα, θα υπάρχει αυξημένη κατανόηση της προφητείας.

Θυμάμαι ξεκάθαρα την πρώτη φορά που άκουσα για την “αρπαγή”. Ο δάσκαλός μου μας είπε ότι η αρπαγή θα γίνει πριν από την επταετή περίοδο Θλίψης. Ρώτησα τον δάσκαλό μου, πού δίδασκε η Βίβλος ότι η αρπαγή θα συνέβαινε πριν από τη Θλίψη. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει. Ως αποτέλεσμα, για δεκαετίες έχω αμφισβητήσει την αρπαγή της “οποιαδήποτε στιγμής”, πριν από την επταετή Θλίψη. Τότε ανακάλυψα ότι η προ-Θλίψης αρπαγή διαδόθηκε για πρώτη φορά από τον Τζ. Ν. Ντάρμπι (J. N. Darby) και ότι ο Ντάρμπι το “άκουσε” από ένα κορίτσι ηλικίας δεκαπέντε ετών που ονομαζόταν Μάργκαρετ Μακντόναλτ (Margaret MacDonald), μία χαρισματική που το “ονειρεύτηκε”. Για κάποιο λόγο ο Τζ. Ν. Ντάρμπι άρχισε να το διακηρύττει. Αργότερα διακηρύχθηκε από τον Σ. Ι. Σκόφιλντ (C. I. Scofield) με τη Βίβλο Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Αυτή είναι τώρα η θέση της πλειοψηφίας των νεο-ευαγγελικών.

Στη συνέχεια, ο Μάρβιν Τζ. Ρόζενθολ (Marvin J. Rosenthal) έγραψε ένα βιβλίο που λεγόταν Η προ-οργής αρπαγή της εκκλησίας/The Pre-Wrath Rapture της Εκκλησίας (Thomas Nelson, 1990). Ενώ δεν συμφωνώ με όλα όσα έγραψε ο Ρόζενθολ, νομίζω ότι άνοιξε την πόρτα για μια καλύτερη κατανόηση του πότε θα συμβεί η “αρπαγή”. Πάρτε το βιβλίο και διαβάστε το προσεκτικά πριν επικρίνετε την άποψη του Αιδ. Ρόζενθολ. Διδάσκει ότι η “αρπαγή” θα συμβεί κοντά στο τέλος της περιόδου της Θλίψης, λίγο πριν ο Θεός ξεχύσει την οργή Του με τις “Κρίσεις των Φιαλών” στην Αποκάλυψη, κεφάλαιο 16. Αυτό μου βγάζει νόημα – πολύ μεγαλύτερο νόημα από κάτι βασισμένο σε όνειρο μίας έφηβης κοπέλας!

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Θα σας πω γιατί. Αν η αρπαγή γίνει πριν από την επταετή Θλίψη, οι Χριστιανοί δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά ακολουθήστε το πλήθος για μια ώρα την Κυριακή το πρωί! Δεν χρειάζεται να κερδίσετε καμία ψυχή. Δεν χρειάζεται να διαχωρίζεστε από τους ασεβείς. Τείνει να παράγει Αντινομισμό (κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε γι' αυτόν).

Ο τίτλος αυτού του μηνύματος είναι: “Ένα κρυμμένο κομμάτι βιβλικής προφητείας φανερωμένο για μας σήμερα.” Ποιο είναι αυτό το “κρυμμένο κομμάτι”; Είναι “Η Αποστασία”. Μελετάω τις προφητείες της Βίβλου για πάνω από 50 χρόνια. Μου φαίνεται περίεργο ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως “η Αποστασία” έχει παραμεληθεί τόσο πολύ στην εποχή μας. Έχω στο γραφείο μου τρία μεγάλα βιβλία επάνω στις προφητείες της Βίβλου – που καλύπτουν όλα τα βασικά σημεία του θέματος. Γράφτηκαν από καλούς και ευσεβείς άνδρες, άνδρες έμπιστους σ' αυτό το σημαντικό θέμα. Αλλά κανείς τους δεν έχει τμήμα σχετικά με “την Αποστασία”. Και “η Αποστασία” είναι ένα κεντρικό θέμα για μας σήμερα.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Παρακαλώ πηγαίντε στη Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 3. Λέει το εξής:

“Ἄς μή σᾶς ἐξαπατήσῃ τις κατ᾿ οὐδένα τρόπον· διότι δὲν θέλει ἐλθεῖ ἡ ἡμέρα ἐκείνη, ἐὰν δὲν ἔλθῃ πρῶτον ἡ ἀποστασία καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας” (Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 3, σ. 1272).

Ο Δρ Ου. Ε. Κρίσουελ (Dr. W. A. Criswell) πήρε διδακτορικό δίπλωμα στην ελληνική ερμηνευτική από το Θεολογικό Σεμινάριο Σάδερν Μπάπτιστ (Southern Baptist Theological Seminary) στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Ο Δρ Κρίσουελ έδινε πάντα μεγάλη προσοχή στις ελληνικές λέξεις της Καινής Διαθήκης. Ο Δρ Κρίσουελ είπε: “Πριν από την ημέρα του Κυρίου, θα υπάρξει μια έντονη αποστασία των δηλωμένων πιστών. Η χρήση του άρθρου (η) δείχνει ότι ο Παύλος έχει κατά νου μια συγκεκριμένη αποστασία.” Γνωρίζοντάς το αυτό, μαθαίνουμε δύο σημαντικά πράγματα από την Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 3,


1. Πριν από την Ημέρα του Κυρίου, θα γίνει αυτή η αποστασία.

2. Πριν από την Ημέρα του Κυρίου, θα “αποκαλυφθεί” ο Αντίχριστος.


Και τα δύο αυτά πράγματα θα συμβούν πριν από την Ημέρα του Κυρίου, που είναι η Θλίψη και ο καιρός της οργής του Θεού, στο τέλος αυτού του αιώνα. Η θεωρία της προ-Θλίψης αρπαγής έχει όλους τους Χριστιανούς να έχουν φύγει ήδη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον “η αποστασία” δεν κηρύττεται στους ευαγγελικούς Χριστιανούς σήμερα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν υπάρχει τμήμα για “την αποστασία” στα περισσότερα βιβλία που μιλάνε για τις προφητείες της Βίβλου σήμερα!

Αλλά αν ο Μάρβιν Ρόζενθολ έχει δίκιο, και έχει δίκιο, τότε βρισκόμαστε στην αρχή “της Αποστασίας” αυτήν τη στιγμή! Πώς επηρεάζει αυτό τους Χριστιανούς σήμερα; Στον “Τρίτο Κόσμο” διώκονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και στον “Δυτικό κόσμο” βρισκόμαστε υπό μεγάλες επιθέσεις από τον Σατανά και τους δαίμονές του. Στον προφήτη Δανιήλ ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα, αλλά είπε: “Δὲν ἐνόησα”. Τότε ο Θεός είπε στον Δανιήλ: “Οἱ λόγοι εἶναι κεκλεισμένοι καὶ ἐσφραγισμένοι ἕως τοῦ ἐσχάτου καιροῦ” (Δανιήλ ιβ΄. 8, 9).

Ο Τζον Σ. Ντίκερσον (John S. Dickerson) έχει γράψει ένα αρκετά καλό βιβλίο που λέγεται Η μεγάλη ευαγγελική ύφεση/The Great Evangelical Recession (Baker Books, 2013). Ο Ντίκερσον αναφέρει τον Γκέιμπ Λάιονς (Gabe Lyons), ο οποίος είπε:

“Αυτή η στιγμή είναι διαφορετική από κάθε άλλη εποχή στην ιστορία. Η μοναδικότητά της απαιτεί μια πρωτότυπη απάντηση. Αν αποτύχουμε να προσφέρουμε μια διαφορετική πορεία προς τα εμπρός, θα χάσουμε ολόκληρες γενιές στην απάθεια και στον κυνισμό... οι φίλοι μας θα συνεχίσουν να παρασύρονται σε άλλες μορφές λατρείας... λιγότερος χρόνος, αλλά πιο ελκυστικές (The Next Christians, Doubleday, 2010, p. 11; έμφαση δική μου).

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του Ντίκερσον λέει:

“Η αμερικανική εκκλησία... συρρικνώνεται. Οι νέοι Χριστιανοί φεύγουν. Οι δωρεές μας αδειάζουν... Η κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών μετατρέπεται γρήγορα σε εχθρική και ανταγωνιστική. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε μια καταστροφική κατάρρευση;”

Αν και αγαπώ το πρώτο μισό του βιβλίου του Τζον Ντίκερσον, διαφωνώ με ένα μεγάλο μέρος του τελευταίου τμήματος, για το πώς να προετοιμαστείς.

Για να προετοιμαστούμε πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε, τώρα, στην αρχή “της Αποστασίας”. Αν νομίζουμε ότι θα αρπαχτούμε πριν υπάρξουν περισσότερα προβλήματα, δεν θα είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό που έρχεται.

Ο ποιμένας Ρίτσαρντ Γουόρμπραντ (Richard Wurmbrand) ήταν ένας ευαγγελικός κήρυκας που πέρασε 14 χρόνια σε κομμουνιστικές φυλακές, βασανισμένος για τον Χριστό στη Ρουμανία. Οι εμπειρίες του στη φυλακή ήταν πολύ χειρότερες από οτιδήποτε που έχουν υποφέρει οι Χριστιανοί στην Αμερική. Οι αρουραίοι του έτρωγαν τα πόδια τη νύχτα στο κελί του. Τον ξυλοκοπούσαν. Καυτά σκάλευθρα έκαναν φρικτά σημάδια στο λαιμό και στο σώμα του. Τον πείνασαν σχεδόν στο σημείο του θανάτου. Και αυτές οι φρίκες συνεχίστηκαν για 14 χρόνια. Αυτά έκαναν τον ποιμένα Γουόρμπραντ να αναπτύξει αυτό που αποκάλεσε “πονολογία”, τη διδασκαλία του πόνου. Αφού ήρθε στην Αμερική (με θαύμα) δίδαξε την ανάγκη για προετοιμασία στον πόνο σε πολλές εκκλησίες – συμπεριλαμβανομένης της δικής μας εκκλησίας. Ο ποιμένας Γουόρμπραντ δίδαξε ότι οι Χριστιανοί στην Αμερική πρέπει να προετοιμαστούν για παθήματα. Είπε: “Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα, προτού φυλακιστούμε. Στη φυλακή χάνετε τα πάντα... δεν παραμένει τίποτα απ' αυτά που κάνουν τη ζωή ευχάριστη. Κανείς δεν αντιστέκεται, αν δεν έχει απαρνηθεί εκ των προτέρων τις απολαύσεις της ζωής” (αναφορά από τον John Piper απ' το Let the Nations Be Glad, Baker Books, 2020, p. 10).

Ο Δρ Πολ Νίκουιστ (Dr. Paul Nyquist) είπε: “Ετοιμαστείτε. Καθώς οι πολιτισμικές αλλαγές σαρώνουν τη χώρα μας, σύντομα θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό που λέει η Βίβλος για... να ανταποκριθούμε στους διωγμούς” (J. Paul Nyquist, Prepare: Living Your Faith in an Increasingly Hostile Culture, Moody Publishers, 2015, p. 14).

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Ιησούς είπε:

“Καὶ καθὼς αἱ ἡμέραι τοῦ Νῶε, οὕτω θέλει εἶσθαι καὶ ἡ παρουσία τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου. Διότι καθὼς ἐν ταῖς ἡμέραις ταῖς πρὸ τοῦ κατακλυσμοῦ ἦσαν τρώγοντες καὶ πίνοντες, νυμφευόμενοι καὶ νυμφεύοντες, ἕως τῆς ἡμέρας καθ᾿ ἥν ὁ Νῶε εἰσῆλθεν εἰς τὴν κιβωτόν, καὶ δὲν ἐνόησαν, ἑωσοῦ ἦλθεν ὁ κατακλυσμὸς καὶ ἐσήκωσε πάντας, οὕτω θέλει εἶσθαι καὶ ἡ παρουσία τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου” (Ματθαίον κδ΄. 37-39, σ. 1034).

Πολλοί ευαγγελικοί νομίζουν ότι οι ημέρες του Νώε ήταν μία περίοδος μεγάλων παθημάτων. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο. Οι άνθρωποι τον καιρό του Νώε ήταν “τρώγοντες καὶ πίνοντες, νυμφευόμενοι καὶ νυμφεύοντες, ἕως τῆς ἡμέρας καθ᾿ ἥν ὁ Νῶε εἰσῆλθεν εἰς τὴν κιβωτόν” (Ματθαίον κδ΄. 38).

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Αμερική και στον Δυτικό κόσμο! Στον “Τρίτο Κόσμο” υπάρχουν πολλοί διωγμοί. Σε μέρη όπως η Κίνα υπάρχει επίσης πραγματική πνευματική αναζωπύρωση. Αλλά όχι στην Αμερική και στη Δύση! Εδώ τους ανθρώπους τους απασχολεί ο υλισμός. Έτρωγαν και έπιναν, παντρεύονταν και έδιναν στο γάμο. Αυτά φαίνονται ως φυσιολογικά πράγματα. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο. Αυτό είναι το επίκεντρο της ζωής τους – “τρώγοντες καὶ πίνοντες, νυμφευόμενοι καὶ νυμφεύοντες”. Θεωρούσαν ότι γι' αυτά τα πράγματα έπρεπε να ζήσουν! Το επίκεντρο της ζωής τους δεν ήταν ο Θεός! Τα υλικά πράγματα της ζωής ήταν τα πιο σημαντικά γι' αυτούς!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ
ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΗ

Ο Ιησούς είπε:

“Καὶ πρὸς τὸν ἄγγελον τῆς ἐκκλησίας τῶν Λαοδικέων γράψον· Ταῦτα λέγει ὁ Ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχή τῆς κτίσεως τοῦ Θεοῦ. Ἐξεύρω τὰ ἔργα σου, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶσαι οὔτε ζεστός· εἴθε νὰ ἦσο ψυχρὸς ἤ ζεστός· οὕτως, ἐπειδή εἶσαι χλιαρὸς καὶ οὔτε ψυχρὸς οὔτε ζεστός, μέλλω νὰ σὲ ἐξεμέσω ἐκ τοῦ στόματός μου. Διότι λέγεις ὅτι πλούσιος εἶμαι καὶ ἐπλούτησα καὶ δὲν ἔχω χρείαν οὐδενός, καὶ δὲν ἐξεύρεις ὅτι σὺ εἶσαι ὁ ταλαίπωρος καὶ ἐλεεινὸς καὶ πτωχὸς καὶ τυφλὸς καὶ γυμνός· συμβουλεύω σε νὰ ἀγοράσῃς παρ᾿ ἐμοῦ χρυσίον δεδοκιμασμένον ἐκ πυρὸς διὰ νὰ πλουτήσῃς, καὶ ἱμάτια λευκὰ διὰ νὰ ἐνδυθῇς καὶ νὰ μή φανερωθῇ ἡ αἰσχύνη τῆς γυμνότητός σου, καὶ χρίσον τοὺς ὀφθαλμοὺς σου μὲ κολλούριον διὰ νὰ βλέπῃς. Ἐγὼ ὅσους ἀγαπῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω· γενοῦ λοιπὸν ζηλωτής καὶ μετανόησον” (Αποκάλυψη γ΄. 14-19, σ. 1334).

Αυτή είναι μια εικόνα της αποστάτριας εκκλησίας. Είναι μια εκκλησία που είναι χλιαρή, “οὔτε ψυχρὸς οὔτε ζεστός” (Αποκάλυψη γ΄. 16). Είναι μια εκκλησία γεμάτη από μη-μεταστραμμένους ανθρώπους (Αποκάλυψη γ΄. 17). Ήταν μια εκκλησία που αρνιόταν να μετανοήσει (Αποκάλυψη γ΄. 19).

Έχουμε βιώσει δύο μεγάλα εκκλησιαστικά σχίσματα τα τελευταία 40 χρόνια. Και τις δύο φορές ήταν εκείνοι που ήθελαν να είναι “χλιαροί” που μας άφησαν. Και οι δύο έγιναν “χλιαροί” με το να κερδίζουν ψυχές. Και οι δύο απέρριψαν τον σοβαρό Χριστιανισμό. Αυτό που απομάκρυνε τους ανθρώπους από εμάς, για αυτούς, ήταν ότι ήμασταν “πολύ αυστηροί” και θα “περνάγανε καλύτερα” αν μας άφηναν. Αλλά και τις δύο φορές απέτυχαν να έχουν μια “καυτή” εκκλησία. Και οι δύο ανακάλυψαν (πολύ αργά) ότι οι άνθρωποί τους δεν μπορούσαν να κρατηθούν σε ένα χλιαρό περιβάλλον. Και οι δύο απέτυχαν στο τέλος. Ο Ιησούς είπε: “Μέλλω νὰ σὲ ἐξεμέσω ἐκ τοῦ στόματός μου” (Αποκάλυψη γ΄. 16). Δεν ήθελαν να χωριστούν από τον κόσμο, κι έτσι διεισδύθηκαν από τον κόσμο, τη σάρκα και τον Διάβολο. Δεν ήθελαν να είναι μαχητικοί Φονταμενταλιστές, κι έτσι πολύ γρήγορα έγιναν χλιαροί νεο-ευαγγελικοί! Πνευματικά έγιναν πολύ γρήγορα μισοζώντανοι – ή κάτι χειρότερο!

Ρωτήστε τον εαυτό σας. Αν οι άνθρωποι που έφυγαν μαζί με τον Τσαν (Chan) ήταν στην Κίνα, θα έμεναν στην ανεπίσημη εκκλησία ή θα πήγαιναν στην εκκλησία “Three-Self” που υποστηρίζεται από τη κομμουνιστική κυβέρνηση; Ξέρετε την απάντηση! Ήδη ξέρετε την απάντηση! Θα τρέχανε κυριολεκτικά στην κομμουνιστική εκκλησία. Γιατί; Επειδή δεν ήθελαν αληθινό Χριστιανισμό. Το στόμα τους ήταν πεινασμένο για μια απαλή, νεο-ευαγγελική “εκκλησία”. Κι αυτό τους έδωσε ο αποστάτης Τσαν! Μια απαλή, νεο-ευαγγελική “εκκλησία”. Το ξέρετε! Ήδη το ξέρετε!!! Δεν σας λέω τίποτα καινούργιο!!!

Θα τελειώσω αυτό το μήνυμα με μια περιγραφή της αποστασίας στις νεο-ευαγγελικές εκκλησίες της εποχής μας,

“Γίνωσκε δὲ τοῦτο, ὅτι ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις θέλουσιν ἐλθεῖ καιροὶ κακοί· διότι θέλουσιν εἶσθαι οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, ἀπειθεῖς εἰς τοὺς γονεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι, ἄσπλαγχνοι, ἀδιάλλακτοι, συκοφάνται, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον παρὰ φιλόθεοι, ἔχοντες μὲν μορφήν εὐσεβείας, ἠρνημένοι δὲ τὴν δύναμιν αὐτῆς. Καὶ τούτους φεῦγε” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1-5, σ. 1280, 1281).

“Πάντοτε μανθάνουσι καὶ ποτὲ δὲν δύνανται νὰ ἔλθωσιν εἰς τὴν γνῶσιν τῆς ἀληθείας” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 7, σ. 1281).

“Καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες νὰ ζῶσιν εὐσεβῶς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ θέλουσι διωχθῆ” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 12, σ. 1281).

“Κήρυξον τὸν λόγον, ἐπίμενε ἐγκαίρως ἀκαίρως, ἔλεγξον, ἐπίπληξον, πρότρεψον, μετὰ πάσης μακροθυμίας καὶ διδαχῆς. Διότι θέλει ἐλθεῖ καιρὸς ὅτε δὲν θέλουσιν ὑποφέρει τὴν ὑγιαίνουσαν διδασκαλίαν, ἀλλὰ θέλουσιν ἐπισωρεύσει εἰς ἑαυτοὺς διδασκάλους κατὰ τὰς ἰδίας αὑτῶν ἐπιθυμίας, γαργαλιζόμενοι τὴν ἀκοήν, καὶ ἀπὸ μὲν τῆς ἀληθείας θέλουσιν ἀποστρέψει τὴν ἀκοήν αὑτῶν, εἰς δὲ τοὺς μύθους θέλουσιν ἐκτραπῆ. Σὺ δὲ ἀγρύπνει εἰς πάντα, κακοπάθησον, ἐργάσθητι ἔργον εὐαγγελιστοῦ, τὴν διακονίαν σου κάμε πλήρη” (Β΄ Τιμόθεον δ΄. 2-5, σ. 1281).

“Διότι ὁ Δημᾶς μὲ ἐγκατέλιπεν, ἀγαπήσας τὸν παρόντα κόσμον” (Β΄ Τιμόθεον δ΄. 10, σ. 1281).

“Σᾶς παρακαλῶ δέ, ἀδελφοί, νὰ προσέχητε τοὺς ποιοῦντας τὰς διχοστασίας καὶ τὰ σκάνδαλα ἐναντίον τῆς διδαχῆς, τὴν ὁποίαν σεῖς ἐμάθετε, καὶ ἀπομακρύνεσθε ἀπ᾿ αὐτῶν. Διότι οἱ τοιοῦτοι δὲν δουλεύουσι τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, ἀλλὰ τὴν ἑαυτῶν κοιλίαν, καὶ διὰ λόγων καλῶν καὶ κολακευτικῶν ἐξαπατῶσι τὰς καρδίας τῶν ἀκάκων” (Ρωμαίους ιϛ΄. 17, 18, σ. 1210).

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, ο μεγάλος προφήτης Δανιήλ δεν κατάλαβε πλήρως τα πράγματα που σας κήρυξα απόψε. Αλλά ευχαριστώ τον Θεό που έστειλε έναν ιεραπόστολο που ονομάζεται Μάρβιν Ρόζενθολ για να μιλήσει και να μας δώσει μια “νέα κατανόηση της Αρπαγής, της Θλίψης και της Δευτέρας Παρουσίας” του Ιησού (οπισθόφυλλο του The Pre-Wrath Rapture of the Church, Thomas Nelson, 1990).

Ναι, βρισκόμαστε τώρα στο αρχικό στάδιο της μεγάλης αποστασίας του εσχάτου καιρού. Ναι, θα πρέπει να περάσουμε από διωγμούς, όπως έχουν περάσει οι άνθρωποι της Κίνας, όπως πέρασε ο Ρίτσαρντ Γουόρμπραντ, όπως έχουν περάσει άνθρωποι σε ολόκληρο τον “Τρίτο Κόσμο”. Αλλά αυτοί που αγαπούν τον Χριστό θα θριαμβεύσουν στο τέλος, αφού ο Ιησούς είπε:

“Ἐπειδή ἐφύλαξας τὸν λόγον τῆς ὑπομονῆς μου, καὶ ἐγὼ θέλω σὲ φυλάξει ἐκ τῆς ὥρας τοῦ πειρασμοῦ, ἥτις μέλλει νὰ ἔλθῃ ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης, διὰ νὰ δοκιμάσῃ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς. Ἰδού, ἔρχομαι ταχέως· κράτει ἐκεῖνο τὸ ὁποῖον ἔχεις, διὰ νὰ μή λάβῃ μηδεὶς τὸν στέφανόν σου. Ὅστις νικᾷ, θέλω κάμει αὐτὸν στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ Θεοῦ μου, καὶ δὲν θέλει ἐξέλθει πλέον ἔξω, καὶ θέλω γράψει ἐπ᾿ αὐτὸν τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ μου καὶ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ Θεοῦ μου, τῆς νέας Ἱερουσαλήμ, ἥτις καταβαίνει ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ Θεοῦ μου, καὶ τὸ ὄνομά μου τὸ νέον. Ὅστις ἔχει τίον, ἄς ἀκούσῃ τί λέγει τὸ Πνεῦμα πρὸς τὰς ἐκκλησίας” (Αποκάλυψη γ΄. 10-13, σ. 1334).

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τις στροφές 1, 2 και 4 του “Είμαι στρατιώτης του Σταυρού;”

Είμαι στρατιώτης του σταυρού, ακόλουθος του Αρνίου,
Και θα φοβηθώ να δεχτώ τον σκοπό Του, ή θα ντραπώ να μιλήσω το όνομά Του;

Πρέπει να πάω στους ουρανούς επάνω σε ανθισμένες κλίνες ευκολίας,
Ενώ άλλοι πολέμησαν για το βραβείο, και έπλευσαν μέσ' από αιματηρές θάλασσες;

Σίγουρα πρέπει να πολεμήσω, αν θα βασιλεύσω, αύξησε το θάρρος μου, Κύριε!
Θ' αντέξω το φορτίο, θα υπομείνω τον πόνο, στηριζόμενος στον Λόγο σου.
   (“Am I a Soldier of the Cross?” του Dr. Isaac Watts, 1674-1748).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.