Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΤΗΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ

HOW PETER BECAME A DISCIPLE
(Greek)

Κείμενο από τον Δρ Κρίστοφερ Λ. Κέιγκαν,
κηρύχθηκε από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 1 Σεπτεμβρίου 2019
Text by Dr. Christopher L. Cagan;
preached by Dr. R. L. Hymers, Jr.
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, September 1, 2019

“Ἦτο Ἀνδρέας ὁ ἀδελφὸς τοῦ Σίμωνος Πέτρου εἷς ἐκ τῶν δύο, οἵτινες ἤκουσαν περὶ αὐτοῦ παρὰ τοῦ Ἰωάννου καὶ ἠκολούθησαν αὐτόν. Οὗτος πρῶτος εὑρίσκει τὸν ἑαυτοῦ ἀδελφὸν Σίμωνα καὶ λέγει πρὸς αὐτόν· Εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν, τὸ ὁποῖον μεθερμηνευόμενον εἶναι ὁ Χριστός. Καὶ ἔφερεν αὐτὸν πρὸς τὸν Ἰησοῦν. Ἐμβλέψας δὲ εἰς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς εἶπε· Σὺ εἶσαι Σίμων, ὁ υἱὸς τοῦ Ἰωνᾶ· σὺ θέλεις ὀνομασθῆ Κηφᾶς, τὸ ὁποῖον ἑρμηνεύεται Πέτρος” (Ιωάννην α΄. 40-42, σ. 1116 της Βίβλου Σκόφιλντ).


Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πέτρος συνάντησε τον Ιησού. Το όνομά του αρχικά ήταν Σίμωνας. Ο Ιησούς του έδωσε το όνομα “Πέτρος”, που βγαίνει από την “πέτρα”. Ο Ανδρέας ήταν ο αδελφός του. Ο Πέτρος ήταν ψαράς. Ο Ανδρέας και ο Πέτρος ζούσαν σε ένα χωριό κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, όπου και ψάρευαν. Η ζωή ήταν δύσκολη, επειδή το ψάρεμα ήταν σωματικά πολύ απαιτητική και σκληρή δουλειά. Ο Πέτρος ήταν παντρεμένος, αφού ο Ιησούς θεράπευσε την πεθερά του. Ο Πέτρος ήταν περίπου 30 ετών όταν γνώρισε τον Ιησού. Ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία απ' όλους τους Μαθητές.

Οι ψαράδες στη Θάλασσα της Γαλιλαίας ήταν σκληροί άνδρες. Το ψάρεμα ήταν σωματικά πολύ απαιτητικό. Έπρεπε να αντιμετωπίσουν το φόβο, επειδή συχνά άγριες καταιγίδες εμφανίζονταν ξαφνικά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. Αυτές οι καταιγίδες μπορούσαν να αναποδογυρίσουν τις βάρκες τους και να τους πνίξουν.

Ο Πέτρος δεν ήταν Φαρισαίος. Αφού ήταν Ιουδαίος, πήγαινε κάποιες φορές στη συναγωγή. Δεν ήταν αυστηρά ορθόδοξος, όπως οι Φαρισαίοι. Αλλά σε αντίθεση με άλλους ψαράδες, ο Πέτρος ήξερε στην καρδιά του ότι ήταν αμαρτωλός. Αργότερα είπε στον Ιησού: “Ἔξελθε ἀπ᾿ ἐμοῦ, διότι εἶμαι ἄνθρωπος ἁμαρτωλός, Κύριε” (Λουκάν ε΄. 8, σ. 1078).

Έτσι, ο Πέτρος δεν ξεκίνησε ως θρησκευόμενο άτομο ή ως καλός Χριστιανός. Ήταν σκληρός χαρακτήρας. Έπρεπε να είναι σκληρός για να είναι ψαράς. Δεν ήταν ένας εκπαιδευμένος “άνθρωπος της εκκλησίας”. Χρησιμοποιούσε άσχημη γλώσσα και είχε άσχημη ψυχραιμία. Ήταν αμαρτωλός που έκανε πολλά λάθη.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Τώρα σκεφτείτε το πρόσωπο που προσπαθείτε να κερδίσετε για τον Χριστό. Όπως κι ο Πέτρος, δεν είναι ένας εφοδιασμένος και εκπαιδευμένος “άνθρωπος της εκκλησίας”. Δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να έρθει σε εκκλησιαστικές συναθροίσεις. Νομίζει ότι είναι εντάξει να περνάει τις ώρες του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, ή να κάνει παρέα με τους χαμένους φίλους του. Κάθε άτομο που γνωρίζει είναι ακριβώς όπως κι ο ίδιος. Έχει τις αμαρτίες του. Έχει τις λανθασμένες ιδέες του. Έχει τα προβλήματά του. Δεν θα τον κερδίσετε στον Χριστό, λογομαχώντας μαζί του. Αντιθέτως, πείτε του για τον Ιησού. Πες του τι έκανε ο Ιησούς για σας. Να είστε φιλικοί μαζί του. Θα χρειαστεί προσεκτικότητα για να τον φέρεις μαζί σου στην εκκλησία. Ο Πέτρος δεν ήταν εκπαιδευμένος, όπως και οι χαμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

Ο αδελφός του, ο Ανδρέας, μίλησε στον Πέτρο για τον Ιησού. “Οὗτος πρῶτος εὑρίσκει τὸν ἑαυτοῦ ἀδελφὸν Σίμωνα (Πέτρο) καὶ λέγει πρὸς αὐτόν· Εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν, τὸ ὁποῖον μεθερμηνευόμενον εἶναι ὁ Χριστός” (Ιωάννην α΄. 41, σ. 1116). Ο Πέτρος δεν έγινε μαθητής την πρώτη φορά που άκουσε για τον Ιησού.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε μία έκθεση επάνω στο θέμα του “ντεσιζιονισμού” (ντεσίζιον = απόφαση), ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (A. W. Tozer) καθιστά σαφές ότι η εξαναγκασμός των ανθρώπων να πούνε μια “προσευχή μετανοίας” συνήθως δεν παράγει πραγματικούς Χριστιανούς, πραγματικούς μαθητές. Ο Πέτρος δεν πήρε μία “απόφαση” την πρώτη φορά που άκουσε για τον Ιησού. Ναι, ο Πέτρος ενδιαφερόταν. Ήθελε να ακούσει περισσότερα. Αλλά μόνο αργότερα, αφού συνελήφθη ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, αποφάσισε ο Πέτρος να ακολουθήσει τον Ιησού ως μαθητής Του.

“Ἀφοῦ δὲ παρεδόθη ὁ Ἰωάννης, ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς εἰς τὴν Γαλιλαίαν κηρύττων τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ καὶ λέγων ὅτι ἐπληρώθη ὁ καιρὸς καὶ ἐπλησίασεν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ· μετανοεῖτε καὶ πιστεύετε εἰς τὸ εὐαγγέλιον. Περιπατῶν δὲ παρὰ τὴν θάλασσαν τῆς Γαλιλαίας, εἶδε τὸν Σίμωνα καὶ Ἀνδρέαν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ, ῥίπτοντας δίκτυον εἰς τὴν θάλασσαν· διότι ἦσαν ἁλιεῖς· καὶ εἶπε πρὸς αὐτοὺς ὁ Ἰησοῦς· Ἔλθετε ὀπίσω μου, καὶ θέλω σας κάμει νὰ γείνητε ἁλιεῖς ἀνθρώπων. Καὶ εὐθὺς ἀφήσαντες τὰ δίκτυα αὑτῶν, ἠκολούθησαν αὐτόν” (Μάρκον α΄. 14-18, σ. 1046).

Κάθε άτομο που προσπαθείτε να οδηγήσετε στον Χριστό – θα αποφασίσει κάποια στιγμή αν θέλει να γίνει μαθητής του Χριστού ή όχι. Αυτός είναι ο αγώνας. Αυτή είναι η μάχη. Δεν έχει τελειώσει άμα έρχεται στην εκκλησία μαζί σας για μερικές εβδομάδες ή για μερικούς μήνες. Είναι μια συνεχής μάχη που μπορεί να συνεχιστεί για μήνες ή ακόμα και για χρόνια.

Μην γνωρίζοντας αυτό το πράγμα κάνει τον Κρέιτον Τσαν (Kreighton Chan) τόσο αναποτελεσματικό στον ευαγγελισμό. Αυτός, όπως πολλοί ντεσιζιονιστές, νομίζει ότι είναι “μέσα” όταν καταλαβαίνουν τα ξερά “γεγονότα” του Ευαγγελίου. Οι ντεσιζιονιστές όπως ο Τσαν και ο Ουόλντριπ (Waldrip) αφήνουν τους νέους ανθρώπους να “φύγουν” πολύ νωρίς. Δεν καταλαβαίνουν ότι για να κερδίσεις μία ψυχή είναι συνεχής μάχη. Γι' αυτό πρέπει να έχεις σοφία για να κερδίζεις ψυχές: “Ὅστις κερδίζει ψυχάς, εἶναι σοφός” (Παροιμίες ια΄. 30, σ. 680). Αυτό το εδάφιο μπορεί επίσης να μεταφραστεί: “Αυτός που είναι σοφός κερδίζει ψυχές”. Ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ πολύ σοφά είπε:

“Προσπαθώντας να περιορίσουν ολόκληρη τη σωτηρία σε μια εμπειρία, οι υποστηρικτές του στιγμιαίου Χριστιανισμού παραβιάζουν τον νόμο της ανάπτυξης που διατρέχει ολόκληρη τη φύση. Αγνοούν τις αγιαστικές συνέπειες των παθημάτων, του να σηκώνεις τον σταυρό σου, και της πρακτικής υπακοής. Προσπερνούν την ανάγκη για πνευματική κατάρτιση, την αναγκαιότητα δημιουργίας σωστών θρησκευτικών συνηθειών και την ανάγκη να παλέψουμε ενάντια στον κόσμο, τον διάβολο και τη σάρκα” (The Inadequacy of ‘Instant Christianity’).

Ο Πέτρος δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου “εκκλησιαστικού σχίσματος”. Άλλοι έφευγαν. Ο Πέτρος αποφάσισε να μην φύγει. Αποφάσισε να μην πάει με τους άλλους.

“Πολλοὶ τῶν μαθητῶν αὐτοῦ ἐστράφησαν εἰς τὰ ὀπίσω καὶ δὲν περιεπάτουν πλέον μετ᾿ αὐτοῦ. Εἶπε λοιπὸν ὁ Ἰησοῦς πρὸς τοὺς δώδεκα· Μήπως καὶ σεῖς θέλετε νὰ ὑπάγητε; Ἀπεκρίθη λοιπὸν πρὸς αὐτὸν ὁ Σίμων Πέτρος· Κύριε, πρὸς τίνα θέλομεν ὑπάγει; λόγους ζωῆς αἰωνίου ἔχεις· καὶ ἡμεῖς ἐπιστεύσαμεν καὶ ἐγνωρίσαμεν ὅτι σὺ εἶσαι ὁ Χριστὸς ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος” (Ιωάννην ϛ΄. 66-69, σ. 1124).

Ο Ιησούς είπε στους δώδεκα: “Μήπως καὶ σεῖς θέλετε νὰ ὑπάγητε;” “Ἀπεκρίθη λοιπὸν πρὸς αὐτὸν ὁ Σίμων Πέτρος· Κύριε, πρὸς τίνα θέλομεν ὑπάγει; λόγους ζωῆς αἰωνίου ἔχεις” (Ιωάννην ϛ΄. 67, 68). Δύο πράγματα είναι σημαντικά σ' αυτό το απόσπασμα.

1. Δεν ξανακούσαμε απ' αυτούς που έφυγαν! Έχω δει, στα 61 χρόνια διακονίας μου, ότι αυτοί που φεύγουν σε ένα εκκλησιαστικό σχίσμα ποτέ δεν γίνονται ισχυροί μαθητές. Δεν έχω δει ποτέ κάποιον που να έγινε!

2. Αν ο Πέτρος είχε φύγει με το “σχίσμα”, πιθανότατα να μην είχε μεταστραφεί ποτέ.

“Ἐξ ἡμῶν ἐξῆλθον, ἀλλὰ δὲν ἦσαν ἐξ ἡμῶν· διότι ἐὰν ἦσαν ἐξ ἡμῶν, ἤθελον μένει μεθ᾿ ὑμῶν· ἀλλὰ ἐξῆλθον διὰ νὰ φανερωθῶσιν ὅτι δὲν εἶναι πάντες ἐξ ἡμῶν” (Α΄ Ιωάννη β΄. 19, σ. 1322).

“Σᾶς ἔλεγον ὅτι ἐν ἐσχάτῳ καιρῷ θέλουσιν εἶσθαι ἐμπαῖκται, περιπατοῦντες κατὰ τὰς ἀσεβεῖς ἐπιθυμίας αὑτῶν. Οὗτοι εἶναι οἱ ἀποχωρίζοντες ἑαυτούς, ζωώδεις, Πνεῦμα μή ἔχοντες” (Ιούδα 18, 19, σ. 1329).

Αυτοί που φεύγουν δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει την πραγματικότητα της χριστιανικής μαθητείας. Το να είσαι μαθητής, αληθινός πιστός, είναι πολύ περισσότερο από το να απομνημονεύεις μερικά εδάφια της Βίβλου, ή να πιστεύεις σε κανά δυό δόγματα. Η μαθητεία περιλαμβάνει την απόφαση να μείνετε· και δεν υπάρχει νόημα να φύγετε, επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει “έξω εκεί”. Ο Πέτρος το κατάλαβε αυτό – αλλά δεν είχε μεταστραφεί ακόμα!

Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε ότι το να κερδίσετε μια ψυχή είναι μεγάλο έργο! Δεν είναι μόνο να σημειώσετε ένα όνομα ή να κάνετε κάποιον να πει μια προσευχή. Είναι μία ζωντανή μάχη για την ψυχή ενός ζωντανού ανθρώπου!

Η μεταστροφή και η μαθητεία είναι κάτι περισσότερο από έναν διαφωτισμό σχετικά με το ποιος είναι ο Ιησούς!

“Ἀλλὰ σεῖς τίνα με λέγετε ὅτι εἶμαι; Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Σίμων Πέτρος εἶπε· Σὺ εἶσαι ὁ Χριστὸς ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος. Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπε πρὸς αὐτόν· Μακάριος εἶσαι, Σίμων, υἱὲ τοῦ Ἰωνᾶ, διότι σὰρξ καὶ αἷμα δὲν σοὶ ἀπεκάλυψε τοῦτο, ἀλλ᾿ ὁ Πατήρ μου ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς” (Ματθαίον ιϛ΄. 15-17, σ. 1021).

Ο Θεός Πατέρας έδειξε (φώτισε) στον Πέτρο το ποιος ήταν ο Ιησούς. Ο Θεός έδειξε στον Πέτρο που ήταν πραγματικά ο Ιησούς. Αλλά ο Πέτρος δεν είχε μεταστραφεί ακόμα!!! Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είχε μεταστραφεί σ' αυτό το σημείο. Αλλά κάνουν λάθος!

Αμέσως αφού ο Θεός έδειξε στον Πέτρο ποιος ήταν πραγματικά ο Ιησούς – ο Πέτρος άρχισε να απορρίπτει το Ευαγγέλιο!!!

“Ἀπὸ τότε ἤρχισεν ὁ Ἰησοῦς νὰ δεικνύῃ εἰς τοὺς μαθητὰς αὑτοῦ ὅτι πρέπει νὰ ὑπάγῃ εἰς Ἱεροσόλυμα καὶ νὰ πάθῃ πολλὰ ἀπὸ τῶν πρεσβυτέρων καὶ ἀρχιερέων καὶ γραμματέων, καὶ νὰ θανατωθῇ, καὶ τὴν τρίτην ἡμέραν νὰ ἀναστηθῇ. Καὶ παραλαβὼν αὐτὸν ὁ Πέτρος κατ᾿ ἰδίαν ἤρχισε νὰ ἐπιτιμᾷ αὐτόν, λέγων· Γενοῦ ἵλεως εἰς σεαυτόν, Κύριε· δὲν θέλει γείνει τοῦτο εἰς σέ. Ἐκεῖνος δὲ στραφεὶς εἶπε πρὸς τὸν Πέτρον· Ὕπαγε ὀπίσω μου, Σατανᾶ· σκάνδαλόν μου εἶσαι· διότι δὲν φρονεῖς τὰ τοῦ Θεοῦ, ἀλλὰ τὰ τῶν ἀνθρώπων” (Ματθαίον ιϛ΄. 21-23, σ. 1022).

Ο Πέτρος αντιστάθηκε στο Ευαγγέλιο. Στο σημείο που ακόμη και επιτίμησε τον Ιησού για το ότι είπε ότι θα πάει στο Σταυρό και θα αναστηθεί από τους νεκρούς. Απέρριψε το Ευαγγέλιο! Άρα, ένας άνθρωπος μπορεί να ακολουθάει τον Ιησού για χρόνια και ακόμα να πολεμάει. Απολύτως!

Ο Πέτρος καυχήθηκε για το πόσο ισχυρός Χριστιανός ήταν. Τη νύχτα πριν σταυρωθεί ο Χριστός, ο Πέτρος Τού είπε: “Καὶ ἄν γείνῃ χρεία νὰ ἀποθάνω μετὰ σοῦ, δὲν θέλω σὲ ἀπαρνηθῆ” (Ματθαίον κϛ΄. 35, σ. 1038). Αλλά λίγες μόλις ώρες αργότερα ο Πέτρος απαρνήθηκε τον Ιησού τρεις φορές!

Ο Πέτρος δεν είχε κερδιθεί ακόμα! Έφυγε από τον Ιησού τρέχοντας όταν Αυτός συνελήφθη στη Γεθσημανή. Απαρνήθηκε τον Χριστό τρεις φορές. Ο Πέτρος ήταν μαθητής μαζί με τους άλλους – αλλά η μάχη του δεν είχε τελειώσει ακόμα. Δεν είχε κερδιθεί ακόμα. Δεν ήταν καν “μέσα” ακόμα!

Μόνο όταν ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς, ο Πέτρος τελικά μεταστράφηκε. Καταγράφεται στο Κατά Ιωάννη κ΄. 22,

“Καὶ τοῦτο εἰπών (ο Ιησούς), ἐνεφύσησε καὶ λέγει πρὸς αὐτούς (τον Πέτρο και τους άλλους)· Λάβετε Πνεῦμα Ἃγιον” (Ιωάννην κ΄. 19-22, σ. 1144).

Ο σχολιαστής Τζον Έλικοτ (John Ellicott) μας είπε ότι ο Απόστολος Ιωάννης “θυμήθηκε πώς η επιρροή εκείνης της στιγμής στις μελλοντικές τους ζωές ήταν μια καινούργια πνευματική δημιουργία, με την οποία κλήθηκαν από τον θάνατο στη ζωή” (Ellicott’s Commentary on the Whole Bible). Και φυσικά, ο Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee) είπε ότι αυτή ήταν η στιγμή που αναγεννήθηκε ο Πέτρος, το βράδυ της ημέρας που ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς! (Βλέπε Thru the Bible στο Κατά Ιωάννη κ΄. 22).

Τότε ήταν που ο Πέτρος εμπιστεύθηκε πλήρως τον Ιησού. Σύντομα έγινε ο Απόστολος που κήρυξε με τόλμη την ημέρα της Πεντηκοστής όταν τρεις χιλιάδες άνθρωποι σώθηκαν. Αργότερα πέθανε για τον Χριστό αντί για να Τον αρνηθεί. Αλλά πριν απ' όλα αυτά, ο Πέτρος πέρασε ψευδείς εκκινήσεις και αποτυχίες και μάχες και ιδέες.

Μπορείτε να δείτε ότι για να κερδιθεί μια ψυχή χρειάζεται σοβαρός, μεγάλος αγώνας; Δεν μπορεί να γίνει με ένα τηλεφώνημα ή μια προσευχή. Είναι ένας αγώνας ζωής για τη ψυχή ενός άνδρα ή μιας γυναίκας. Θα χρειαστούν οι προσευχές σας. Θα χρειαστεί σοφία. Θα χρειαστεί προσπάθεια. Θα πάρει χρόνο. Αν κερδίσετε μια ψυχή σε όλη τη ζωή σας, ευλογημένοι είστε. Έχετε κάνει πολλά. Έχετε κάνει καλά. Προσεύχομαι να έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε.

Μήπως σας φαίνεται πολύ μακρύς ο δρόμος για να τον ακολουθήσετε; Μήπως σας φαίνεται πολύ δύσκολος και μακρύς; Ο Ιησούς είπε: “Στενή εἶναι ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς ἡ φέρουσα εἰς τὴν ζωήν, καὶ ὀλίγοι εἶναι οἱ εὑρίσκοντες αὐτήν” (Ματθαίον ζ΄. 14, σ. 1004).

Αλλά ας δώσουμε στον ίδιο τον Πέτρο την τελευταία λέξη σ' αυτό το μήνυμα. Αυτά είναι τα τελευταία λόγια που έγραψε ο Πέτρος πριν σταυρωθεί,

“Αὐξάνεσθε δὲ εἰς τὴν χάριν καὶ εἰς τὴν γνῶσιν τοῦ Κυρίου ἡμῶν καὶ Σωτῆρος Ἰησοῦ Χριστοῦ· εἰς αὐτὸν ἔστω ἡ δόξα καὶ νῦν καὶ εἰς ἡμέραν αἰῶνος” (Β΄ Πέτρου γ΄. 18, σ. 1320).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.