Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Ο ΨΕΥΔΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙΣ!

THE FALSE CHRISTIAN DISCOVERED!
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 7 Ιουλίου 2019
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, July 7, 2019

“Δὲν θέλει εἰσέλθει εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν πᾶς ὁ λέγων πρὸς ἐμέ, Κύριε, Κύριε, ἀλλ᾿ ὁ πράττων τὸ θέλημα τοῦ Πατρὸς μου τοῦ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. Πολλοὶ θέλουσιν εἰπεῖ πρὸς ἐμὲ ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε, Κύριε, δὲν προεφητεύσαμεν ἐν τῷ ὀνόματί σου, καὶ ἐν τῷ ὀνόματί σου ἐξεβάλομεν δαιμόνια, καὶ ἐν τῷ ὀνόματί σου ἐκάμομεν θαύματα πολλά; Καὶ τότε θέλω ὁμολογήσει πρὸς αὐτοὺς ὅτι ποτὲ δὲν σᾶς ἐγνώρισα· φεύγετε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν” (Ματθαίον ζ΄. 21-23).


Παίρνω το κείμενό μου από το εδάφιο 21,

“Δὲν θέλει εἰσέλθει εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν πᾶς ὁ λέγων πρὸς ἐμέ, Κύριε, Κύριε, ἀλλ᾿ ὁ πράττων τὸ θέλημα τοῦ Πατρὸς μου τοῦ ἐν τοῖς οὐρανοῖς” (Ματθαίον ζ΄. 21).

Αυτό το κήρυγμα δεν βασίζεται στις δικές μου ιδέες. Βασίζεται στα λόγια του Ίδιου του Χριστού και στα σχόλια του μεγάλου Πουριτανού σχολιαστή Μάθιου Μιντ (Matthew Mead) (1629-1699). Ο σχολιαστής της Βίβλου, Τζον Μακάρθουρ (John MacArthur), πολύ σωστά επιδοκίμασε το βιβλίο του Μιντ, Ο σχεδόν Χριστιανός ανακαλυφθείς/The Almost Christian Discovered. Το επιδοκιμάζω κι εγώ.

“Δὲν θέλει εἰσέλθει εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν πᾶς ὁ λέγων πρὸς ἐμέ, Κύριε, Κύριε, ἀλλ᾿ ὁ πράττων τὸ θέλημα τοῦ Πατρὸς μου τοῦ ἐν τοῖς οὐρανοῖς” (Ματθαίον ζ΄. 21).

Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει μεγάλη γνώση, μεγάλη γνώση του Χριστού, κι όμως να είναι χαμένος. Οι Φαρισαίοι είχαν μεγάλη γνώση, κι όμως ήταν μια γενιά υποκριτών. Δυστυχώς, πολλοί έχουν πάει με μεγάλη γνώση στην Κόλαση! Το να γνωρίζεις απλά και μόνο για να γνωρίζεις περισσότερα βασίζεται στην περιέργεια. Το να γνωρίζεις για να επιδεικνύεις αυτά που γνωρίζεις είναι απλά ματαιοδοξία. Το να γνωρίζεις και να εφαρμόζεις αυτά που γνωρίζεις είναι αληθινός Χριστιανισμός!

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει μεγάλα πνευματικά χαρίσματα και να είναι χαμένος. Το χάρισμα της προσευχής είναι πνευματικό χάρισμα. Ένας άνθρωπος μπορεί να προσεύχεται υπέροχα αλλά να είναι χαμένος. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει το χάρισμα του κηρύγματος και να μην είναι σωσμένος. Ο Ιούδας ήταν μεγάλος κήρυκας. Ο Ιούδας είπε: “Κύριε, Κύριε, κηρύξαμε στο όνομα Σου, και στο όνομά Σου εκδιώξαμε δαίμονες.” Μπορεί να προσεύχεται και να κηρύττει καλύτερα κι από αληθινούς Χριστιανούς, κι όμως να μην είναι αληθινός Χριστιανός. Ένας άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει άλλους με τις προσευχές και τα κηρύγματα του, αλλά να μην βοηθήσει τον εαυτό του καθόλου.

Η δύναμη του κηρύγματος και της προσευχής δεν εξαρτάται από την εξουσία του κήρυκα, αλλά από την εξουσία του Θεού που την ευλογεί. Μπορεί κάποιος να μεταστραφεί από το κήρυγμά του, αλλά ο ίδιος ο κήρυκας να πάει στην Κόλαση! Ο Πέντελτον (Pendleton) κήρυξε στον Σάντερς (Sanders) τον καιρό της Βασίλισσας Μαρίας για να υπερασπιστεί το Ευαγγέλιο που είχε κηρύξει, αλλά στη συνέχεια έγινε αποστάτης που πήγε στην Κόλαση! Έχω γνωρίσει νεαρούς άνδρες που ήταν ισχυροί κήρυκες, αλλά μετά αποδείχτηκαν μόνο υποκριτές! Ένας άνθρωπος μπορεί να κηρύττει σαν ένας από τους Αποστόλους και να προσεύχεται σαν άγγελος, αλλά να έχει την καρδιά ενός δαίμονα! Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τα μεγαλύτερα χαρίσματα, αλλά να είναι ο ίδιος χαμένος. Ένας σπουδαίος επίσκοπος είπε: “Φτωχοί και αναλφάβητοι άνθρωποι πάνε στον Ουρανό, ενώ εμείς, με όλη μας τη μάθηση, πέφτουμε στην Κόλαση.” Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τα μεγαλύτερα χαρίσματα, αλλά να είναι χαμένος. Μια χούφτα αληθινής χάρης αξίζει περισσότερο από τόνους χαρισμάτων. Ο Ιούδας ακολούθησε τον Χριστό! Κήρυξε το ευαγγέλιο του Χριστού, εκδίωξε δαίμονες, στο όνομα του Χριστού, έφαγε και ήπιε στο ίδιο τραπέζι με τον Χριστό· αλλά ο Ιούδας ήταν υποκριτής, ο οποίος πήγε “εἰς τὸν τόπον αὑτοῦ” στην Κόλαση! Αυτός που προσποιείται ότι είναι άγιος, αλλά παρ' όλ' αυτά δεν εργάζεται ευσέβεια, έχει “μὲν μορφήν εὐσεβείας, ἠρνημένος δὲ τὴν δύναμιν αὐτῆς”.

Ένας άνθρωπος μπορεί να δηλώνει ότι είναι Χριστιανός, κι όμως να μην έχει αλλάξει ποτέ η καρδιά του. Είναι υποκριτής που φαίνεται να είναι καλός Χριστιανός, αλλά είναι γεμάτος με υπερηφάνεια και αντίσταση. Πολλοί φαίνονται ότι είναι δίκαιοι, αλλά φοράνε τη δικαιοσύνη τους σαν μάσκα, για να κρύψουν την υπερηφάνεια και την αντίσταση της καρδιάς τους. Αυτό περιγράφει έναν άνθρωπο που πέρασε από θεολογικά σεμινάρια και χειροτονήθηκε. Αλλά η καρδιά του δεν άλλαξε. Κι έτσι εγκατέλειψε την εκκλησία μας για να ακολουθήσει μία όμορφη αλλά άπιστη κοπέλα. “Ο Δημᾶς μὲ ἐγκατέλιπεν, ἀγαπήσας τὸν παρόντα κόσμον” (Β΄ Τιμόθεον δ΄. 10). Αυτό περιγράφει τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan), ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν υποκριτής όταν η υπερηφάνεια και η αντίστασή του έγιναν ορατές, όταν η μάσκα του αφαιρέθηκε και τον είδαμε ως υποκριτή.

“Πολλοὶ θέλουσιν εἰπεῖ πρὸς ἐμὲ ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε, Κύριε, δὲν (εκήρυξα) ἐν τῷ ὀνόματί σου; Καὶ τότε θέλω ὁμολογήσει πρὸς αὐτοὺς, φεύγετε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν.”

Οι αρουραίοι και τα ποντίκια μπορεί να ζουν σε ένα σπίτι. Αλλά όταν το σπίτι φαίνεται να πέφτει, φεύγουν τρέχοντας, επειδή ψάχνουν για έναν άλλο τόπο ασφάλειας. Οι ευτυχισμένες μέρες σε μια εκκλησία φέρνουν πολλούς υποκριτές. Αλλά όταν η εκκλησία ταρακουνιέται, φεύγουν τρέχοντας – αποδεικνύοντας ότι δεν είναι πραγματικοί Χριστιανοί, άσχετα με το τι έλεγαν νωρίτερα. Ορίστε μερικοί απ' αυτούς.

Ένας άντρας είπε: “Όπου με οδηγεί θα ακολουθήσω. Είτε αντιμετωπίσω προβλήματα είτε κακουχίες ο Ιησούς... μου έχει δώσει ζωή. Δόξα στο πολύτιμο όνομα του Ιησού.” Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος ήταν ο πρώτος που έφυγε από την εκκλησία μας όταν ξεκίνησε το σχίσμα.

Μια νεαρή Κινέζα είπε: “Θέλω οι άλλοι να γνωρίσουν τα σπουδαία πράγματα που έκανε ο Θεός για μένα. Ας χρησιμοποιήσει ο Θεός τη ζωή μου ώστε να είμαι μάρτυρας Του.” Αλλά έφυγε από την εκκλησία πριν καν αρχίσει το σχίσμα!

Ένας άλλος νεαρός Κινέζος είπε: “Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο σπουδαίο είναι να σε έχει σώσει ο Ιησούς... Θέλω οι άλλοι να γνωρίσουν τα σπουδαία πράγματα που έχει κάνει ο Χριστός για μένα.” Ωστόσο λίγο αργότερα έφυγε από την εκκλησία για να ακολουθήσει τον Τσαν, και έδειξε ότι τα λόγια του δεν σήμαιναν τίποτα. Ήταν ένας χαμένος υποκριτής, που όδευε προς την Κόλαση!

Ένας νεαρός από το Βιετνάμ είπε: “Με όλη την αγάπη που έχει ο Ιησούς για μένα, δεν μπορώ να Τον αγαπήσω αρκετά. Δίνω τη ζωή μου για τον Ιησού, τον Σωτήρα μου.” Έναν χρόνο αργότερα πρόδωσε τον Σωτήρα και άφησε την εκκλησία μαζί με τον αποστάτη Τσαν.

Μία άλλη νεαρή φοιτήτρια είπε: “Ευχαριστώ τον Θεό που με καθάρισε διαμέσου του πολύτιμου αίματος του Ιησού Χριστού. Δοξά στον Κύριο!” Ακούγεται καλό, έτσι; Αλλά σύντομα, αφού το είπε, επέστρεψε στις αμαρτίες του κόσμου και άφησε την εκκλησία μας.

Μια κοπέλα Ιαπωνέζα/Αμερικανίδα είπε: “Η μαρτυρία μου είναι τόσο απλή. Εμπιστεύθηκα τον Ιησού και με έσωσε” – και Του το ανταπόδωσε αφήνοντας την εκκλησία και πηγαίνοντας με τον αποστάτη Τσαν!

Ένας Μεξικανός άτνρας είπε: “Μου έδειξε έλεος ένας αγαπητός Σωτήρας, και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ” – Αλλά λίγο αργότερα ξέχασε ό,τι είχε πει και ακολούθησε τον αποστάτη Τσαν. Έχω μια φωτογραφία του, στην οποία στέκεται δίπλα στους υποκριτές, κοντά στον αποστάτη Τσαν.

Μια νεαρή γυναίκα από την Κίνα είπε: “Ο Ιησούς με αγαπάει! Τώρα θέλω να ψάλλω για τον Σωτήρα μου, τον Ιησού Χριστό!” Ακούγεται καλό, έτσι; Αλλά σύντομα πρόδωσε την εκκλησία μας και έφυγε με τον αποστάτη Τσαν!

Κάποιος μου είπε: “Δρ Χάιμερς, μην φέρνετε άλλους Κινέζους. Είναι όλοι διπρόσωποι υποκριτές!” Αυτό ισχύει, αν δεν βιώσουν μια πραγματική μεταστροφή είναι τόσο χαμένοι όσο αυτοί που ανέφερα εδώ. Ο Ιησούς είπε: “Πρέπει να αναγεννηθείτε” (Ιωάννη γ΄. 7).

Η “φτηνή χάρη” και η “εύκολη πίστη” είναι νέοι όροι, αλλά ο “Αντινομισμός” δεν είναι. Ο Μαρτίνος Λούθηρος (1483-1546) μας έδωσε τη λέξη. Αναφέρεται σε εκείνους που θέλουν όλα τα οφέλη της σωτηρίας, αλλά καμία από τις υποχρεώσεις (Soli Deo Gloria Publications, εξώφυλλο του The Almost Christian Discovered του Matthew Mead, πρόλογος από τον John MacArthur).

Ένας από τους ανθρώπους του αποστάτη Τσαν λέει: “Ο Δρ Χάιμερς νομίζει ότι κανείς δεν μπορεί να σωθεί αν δεν πηγαίνει στην εκκλησία του.” Αποστάτες όπως αυτός θα πουν σχεδόν οποιοδήποτε ψέμα για να καλύψουν τις χαμένες και πονηρές αμαρτίες τους. Και δεν εκπλήσσομαι που αυτός ο άνθρωπος είπε τέτοιο ψέμα, επειδή ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο – ούτε και το πιστεύω.

Πιστεύω όμως ότι η εκκλησία είναι “το σώμα του Χριστού” (Εφεσίους δ΄. 12). Αυτοί που εγκαταλείπουν την εκκλησία Του, αποδυναμώνουν το Σώμα Του. Αυτοί που επιτίθενται στην εκκλησία Του, επιτίθενται στο Σώμα Του. Αυτοί που φέρνουν σχίσμα στην εκκλησία Του, φέρνουν σχίσμα στο Σώμα Του. Αυτοί που δεν είναι μέλη της εκκλησίας Του, δεν είναι μέλη του Σώματος Του. Πολλοί νεο-ευαγγελικοί δεν παίρνουν στα σοβαρά τις Γραφές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον αποστατούν από το Σώμα του Χριστού!

Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν αυτήν την άποψη “ορόσημο”. Δεν με νοιάζει πώς την αποκαλείς, είναι η Βιβλική θέση. Η εκκλησία είναι το “Σώμα του Χριστού!”

Σας ζητώ σήμερα το πρωί να έρθετε στον Ιησού. Έχει αναστηθεί από τους νεκρούς. Είναι καθισμένος στα δεξιά του Θεού, στον Ουρανό. Ελάτε στον Ιησού. Απομακρυνθείτε από την κοσμικότητα και την αμαρτία. Εμπιστευθείτε τον Ιησού, και θα σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία με το πολύτιμο Αίμα Του! Εμπιστευθείτε τον Ιησού και θα γίνετε μέλος του Σώματος Του, που είναι η εκκλησία. Αμήν.

Αν θα θέλατε να μιλήσετε μαζί μας για την πίστη στον Ιησού, παρακαλώ ελάτε και σταθείτε εδώ στη μπροστινή σειρά τώρα. Ενώ ψάλλουμε τον ύμνο αριθμό 5, “Όπως είμαι/Just As I Am,” ελάτε.

Όπως είμαι, χωρίς καμία απολογία, Παρά μονάχα ότι το Αίμα Σου χύθηκε για μένα,
Και ότι με καλείς να έρθω σε Σένα, Ώ Αμνέ του Θεού, έρχομαι! Έρχομαι!

Όπως είμαι, και δεν περιμένω, Να απαλλάξω την ψυχή μου από το σκοτάδι της αμαρτίας,
Σε Σένα, που το Αίμα Σου καθαρίζει κάθε βρωμιά, Ώ Αμνέ του Θεού, έρχομαι! Έρχομαι!

Όπως είμαι, ταραγμένος, Από πολλές συγκρούσεις, πολλές αμφιβολίες,
Πολλές μάχες και φόβους από μέσα κι απ' έξω, Ώ Αμνέ του Θεού, έρχομαι! Έρχομαι!
   (“Just As I Am” της Charlotte Elliott, 1789-1871, τροποποιημένο από τον Ποιμένα).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.