Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ –
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ENCOURAGEMENT AND WARNING IN TRIBULATION –
NOW AND IN THE FUTURE
(Greek)

Μήνυμα γραμμένο από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
με υλικό του Δρ Κρίστοφερ Λ. Κέιγκαν
που κηρύχθηκε στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 19 Μαΐου 2019
A sermon written by Dr. R. L. Hymers, Jr.
with material by Dr. Christopher L. Cagan
preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, May 19, 2019

“Ταῦτα ἐλάλησα πρὸς ἐσᾶς, διὰ νὰ ἔχητε εἰρήνην ἐν ἐμοί. Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ ἐνίκησα τὸν κόσμον” (Ιωάννην ιϛ΄. 33).


Ο Ιησούς είπε: “Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν.” Η λέξη “θλίψη” σημαίνει “πίεση”. Όλοι έχουμε πίεση στη ζωή μας. Αλλά ο χειρότερος καιρός πίεσης δεν έχει ακόμη έρθει. Η Θλίψη είναι η επταετής περίοδος λίγο πριν κατέβει ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών για να κυβερνήσει τον κόσμο με δικαιοσύνη. Το χειρότερο μέρος αυτής της θλίψης είναι τα τελευταία τρισήμιση χρόνια. Στα επτά χρόνια λίγο πριν επιστρέψει ο Χριστός στη γη, ο Αντίχριστος θα κυβερνήσει τον κόσμο. Η Βίβλος υποδεικνύει ότι όλοι όσοι γίνουν Χριστιανοί κατά τα επτά αυτά χρόνια θα έχουν μαρτυρικό θάνατο.

Ο Απόστολος Ιωάννης είδε ένα όραμα με τις ψυχές αυτών των Χριστιανών της Θλίψης στον Ουρανό. Είπε:

“Εἶδον ὑποκάτω τοῦ θυσιαστηρίου τὰς ψυχὰς τῶν ἐσφαγμένων διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ καὶ διὰ τὴν μαρτυρίαν, τὴν ὁποίαν εἶχον” (Αποκάλυψη ϛ΄. 9).

Μετά έγραψε:

“Οὗτοι εἶναι οἱ ἐρχόμενοι ἐκ τῆς θλίψεως τῆς μεγάλης, καὶ ἔπλυναν τὰς στολὰς αὑτῶν καὶ ἐλεύκαναν αὐτὰς ἐν τῷ αἵματι τοῦ Ἀρνίου” (Αποκάλυψη ζ΄. 14).

Αυτά τα επτά χρόνια θα είναι χειρότερα για τους Χριστιανούς από οποιαδήποτε άλλη ιστορική περίοδο. Ο Ιησούς είπε:

“Διότι τότε θέλει εἶσθαι θλῖψις μεγάλη, ὁποία δὲν ἔγεινεν ἀπ᾿ ἀρχῆς κόσμου ἕως τοῦ νῦν, οὐδὲ θέλει γείνει” (Ματθαίον κδ΄. 21).

Ναι, θα γίνει αρπαγή. Η Βίβλος λέει:

“Επειδή αὐτὸς ὁ Κύριος θέλει καταβῆ ἀπ᾿ οὐρανοῦ μὲ κέλευσμα, μὲ φωνήν ἀρχαγγέλου καὶ μὲ σάλπιγγα Θεοῦ, καὶ οἱ ἀποθανόντες ἐν Χριστῷ θέλουσιν ἀναστηθῆ πρῶτον, ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες ὅσοι ἀπομένομεν θέλομεν ἁρπαχθῆ μετ᾿ αὐτῶν ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ Κυρίου εἰς τὸν ἀέρα, καὶ οὕτω θέλομεν εἶσθαι πάντοτε μετὰ τοῦ Κυρίου” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17).

Ωστόσο, δεν πρέπει να νομίζουμε ότι αυτή η υπόσχεση θα μας απαλλάξει από τις δοκιμασίες τη σήμερον ημέρα, ακόμη και πριν από τη Μεγάλη Θλίψη. Στο κείμενο μας, ο Ιησούς είπε ότι οι Χριστιανοί θα έχουν θλίψη καθόλη τη διάρκεια αυτής της εποχής.

“Ταῦτα ἐλάλησα πρὸς ἐσᾶς, διὰ νὰ ἔχητε εἰρήνην ἐν ἐμοί. Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ ἐνίκησα τὸν κόσμον” (Ιωάννην ιϛ΄. 33).

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Ας εξετάσουμε τι είπε ο Ιησούς εδώ πολύ προσεκτικά. Θα σχολιάσω το δεύτερο μέρος του εδαφίου, μετά το πρώτο μέρος, και στη συνέχεια το τελευταίο μέρος.

I. Πρώτον, “ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν”.

Ο Ιησούς το είπε αυτό στους μαθητές, και ισχύει για όλους τους Χριστιανούς σ' αυτήν την εποχή. Οι Χριστιανοί θα έχουν σωματικά προβλήματα. Ο Απόστολος Παύλος έγραψε:

“Διὰ νὰ μή ὑπεραίρωμαι διὰ τὴν ὑπερβολήν τῶν ἀποκαλύψεων, μοὶ ἐδόθη σκόλοψ εἰς τὴν σάρκα…” (Β΄ Κορινθίους ιβ΄. 7).

Αυτό φαίνεται να υποδεικνύει το πρόβλημα που είχε ο Παύλος με την όρασή του. Είναι μια ένδειξη ότι οι Χριστιανοί θα περάσουν από τη θλίψη της σωματικής ασθένειας, του πόνου και του φυσικού θανάτου. Δεν ξεφεύγουμε από τις σωματικές ασθένειες και τον πόνο όταν γινόμαστε Χριστιανοί.

Οι Χριστιανοί θα περάσουν και από άλλες δοκιμασίες και θλίψεις στον έκπτωτο, αμαρτωλό κόσμο μας. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε για αυτά που θα βιώσουν οι Χριστιανοί, όπως

“…θλῖψις ἤ στενοχωρία ἤ διωγμὸς ἤ πεῖνα ἤ γυμνότης ἤ κίνδυνος ἤ μάχαιρα; Καθὼς εἶναι γεγραμμένον, Ὅτι ἕνεκα σοῦ θανατούμεθα ὅλην τὴν ἡμέραν. Ἐλογίσθημεν ὡς πρόβατα σφαγῆς” (Ρωμαίους η΄. 35-36).

Αλλά είπε πως καμία απ' αυτές τις θλίψεις δεν θα μπορούσε να “μᾶς χωρίσει ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ” (Ρωμαίους η΄. 35α).

“Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν” (Ιωάννην ιϛ΄. 33).

Όλοι οι Απόστολοι θανατώθηκαν για την πίστη τους στον Χριστό – εκτός από τον Ιωάννη – που τον έριξαν σε βραστό λάδι, και ήταν πληγωμένος για την υπόλοιπη ζωή του. Οι Χριστιανοί σε όλες τις εποχές έχουν υποφέρει για την πίστη τους. Το Βιβλίο των Μαρτύρων του Φοξ/Foxe’s Book of Martyrs είναι ένα κλασικό βιβλίο που τεκμηριώνει αυτά που υπέφεραν οι χριστιανοί μάρτυρες καθόλη την ιστορία. Ο Δρ Πολ Μάρσαλ (Dr. Paul Marshall) είπε:

Στις ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής... σε κινεζικά στρατόπεδα εργασίας, σε πακιστανικές φυλακές, σε ινδικές ταραχές, και σε σουδανικά χωριά αμέτρητοι πιστοί έχουν ήδη πληρώσει το απόλυτο τίμημα για την πίστη τους (ibid., page 160).

Στο Σουδάν οι Χριστιανοί είναι υποδουλωμένοι. Στο Ιράν δολοφονούνται. Στην Κούβα φυλακίζονται. Στην Κίνα ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου. Σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, οι Χριστιανοί παρενοχλούνται, κακοποιούνται, βασανίζονται ή εκτελούνται λόγω της πίστης τους. 200.000.000 Χριστιανοί σε όλον τον κόσμο ζουν με τον καθημερινό φόβο της μυστικής αστυνομίας, της πολιτοφυλακής ή της κρατικής καταπίεσης και των διακρίσεων... Εκατοντάδες εκατομμύρια Χριστιανοί υποφέρουν απλά και μόνο επειδή πιστεύουν (Paul Marshall, Ph.D., Their Blood Cries Out, Word, 1997, back jacket).

Ακόμη κι εδώ στη Δύση, οι αληθινοί Χριστιανοί είναι συχνά θύματα διάκρισης, υποτίμησης ή παρενόχλησης, από μια όλο και πιο κοσμική κοινωνία. Ο Χριστιανισμός και η Βίβλος χλευάζονται στις αίθουσες των κολλεγίων. Πολλοί Χριστιανοί προσπερνούνται σε θέματα προαγωγής, και άλλοι απολύονται από τη δουλειά τους λόγω της επιθυμίας τους να λατρέψουν τον Θεό στις εκκλησίες τους την Κυριακή. Ακόμη και τα μη-χριστιανικά μέλη μιας οικογένειας, και οι αδύναμοι, ευαίσθητοι νέο-ευαγγελικοί περιφρονούν τους σοβαρούς Χριστιανούς. Όπως είπε ο Ιησούς:

“Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν” (Ιωάννην ιϛ΄. 33).

II. Δεύτερον, “ταῦτα ἐλάλησα πρὸς ἐσᾶς, διὰ νὰ ἔχητε εἰρήνην ἐν ἐμοί”.

Αυτή είναι μια υπόσχεση για όσους είναι “εν Χριστώ”. “Ἐν ἐμοί.” Αυτός είναι η πηγή εσωτερικής ειρήνης. Ο Ιησούς είπε

:

“Εἰρήνην ἀφίνω εἰς ἐσᾶς, εἰρήνην τὴν ἐμήν δίδω εἰς ἐσᾶς· οὐχὶ καθὼς ὁ κόσμος δίδει, σᾶς δίδω ἐγώ…” (Ιωάννην ιδ΄. 27).

Όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει τον Χριστό, έχει μια σταθερή, εσωτερική ειρήνη που άλλοι στον κόσμο δεν έχουν.

Ο άνθρωπος που είναι “εν” Χριστώ, και που παραδίδει τα προβλήματά του στον Θεό με την προσευχή, έχει μια ξεχωριστή ειρήνη, την οποία η Βίβλος αποκαλεί “εἰρήνη τοῦ Θεοῦ ἡ ὑπερέχουσα πάντα νοῦν” (Φιλιππησίους δ΄. 7). Ο κόσμος πολύ απλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι Χριστιανοί είναι διατεθειμένοι να συλληφθούν, να βασανιστούν, να φυλακιστούν και να εκτελεστούν – όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο απόψε.

Αυτή η ειρήνη δεν σημαίνει ότι ο Χριστιανός δεν έχει εσωτερικές διαμάχες, συναισθηματικά προβλήματα, ή σωματικές ασθένειες. Πολλοί Ευαγγελικοί στην Αμερική έχουν εμμονή με την επιτυχία, την ευημερία, την ηρεμία, την ευτυχία και την αυτοβελτίωση. Αυτά τα θέματα θα φαίνονται γελοία, σε έναν Κινέζο Χριστιανό που κρέμεται ανάποδα για την πίστη του, ή σε έναν Κουβανό Χριστιανό που έχει περάσει πέντε χρόνια στην απομόνωση της φυλακής, ή σε έναν Χριστιανό στο Ιράν που αντιμετωπίζει το θάνατο επειδή πιστεύει στον Ιησού.

Αυτοί οι διωκόμενοι Χριστιανοί στις χώρες του Τρίτου Κόσμου έρχονται πολύ πιο κοντά στην κατανόηση του τι εννοούσε ο Ιησούς όταν είπε: “Ταῦτα ἐλάλησα πρὸς ἐσᾶς, διὰ νὰ ἔχητε εἰρήνην ἐν ἐμοί” (Ιωάννην ιϛ΄. 33). Νομίζω αυτοί θα καταλάβαιναν ότι αυτή η ειρήνη αναφέρεται σε μια εσωτερική ηρεμία, που προκύπτει από τη γνώση ότι οι αμαρτίες τους έχουν συγχωρεθεί, και ότι ο Θεός τούς αγαπάει.

Θα διαβάσω την Β΄ Κορινθίους ια΄. 24-28. Ακούστε καθώς σας λέω τι συνέβη στον Απόστολο Παύλο. Είπε:

“Ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων πεντάκις ἔλαβον πληγὰς τεσσαράκοντα παρὰ μίαν, τρὶς ἐρραβδίσθην, ἅπαξ ἐλιθοβολήθην, τρὶς ἐναυάγησα, ἕν ἡμερονύκτιον ἐν τῷ βυθῷ ἔκαμον. εἰς ὁδοιπορίας πολλάκις, εἰς κινδύνους ποταμῶν, κινδύνους ληστῶν, κινδύνους ἐκ τοῦ γένους, κινδύνους ἐξ ἐθνῶν, κινδύνους ἐν πόλει, κινδύνους ἐν ἐρημίᾳ, κινδύνους ἐν θαλάσσῃ, κινδύνους ἐν ψευδαδέλφοις· ἐν κόπῳ καὶ μόχθῳ, ἐν ἀγρυπνίαις πολλάκις, ἐν πείνῃ καὶ δίψῃ, ἐν νηστείαις πολλάκις, ἐν ψύχει καὶ γυμνότητι· ἐκτὸς τῶν ἐξωτερικῶν ὁ καθ᾿ ἡμέραν ἐπικείμενος εἰς ἐμὲ ἀγών, ἡ μέριμνα πασῶν τῶν ἐκκλησιῶν” (Β΄ Κορινθίους ια΄. 24-28).

Πώς μπορούσε ο Παύλος να μιλήσει για ειρήνη σε τέτοιες συνθήκες; Ωστόσο το έκανε. Ο Παύλος έδωσε την απάντηση στην Φιλιππησίους δ΄. 6, 7.

“Μή μεριμνᾶτε περὶ μηδενός, ἀλλ᾿ ἐν παντὶ πράγματι ἄς γνωρίζωνται τὰ ζητήματά σας πρὸς τὸν Θεὸν μετ᾿ εὐχαριστίας διὰ τῆς προσευχῆς καὶ τῆς δεήσεως. Καὶ ἡ εἰρήνη τοῦ Θεοῦ ἡ ὑπερέχουσα πάντα νοῦν θέλει διαφυλάξει τὰς καρδίας σας καὶ τὰ διανοήματά σας διὰ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ” (Φιλιππησίους δ΄. 6-7).

Ο Παύλος πέρασε πολλή θλίψη και ταλαιπωρία, αλλά μίλησε εδώ για “την εἰρήνην τοῦ Θεοῦ την ὑπερέχουσαν πάντα νοῦν”.

III. Τρίτον, “θαρσεῖτε, ἐγὼ ἐνίκησα τὸν κόσμον”.

Μπορεί να αναρωτιέστε αν μπορείτε να αντέξετε τις δοκιμασίες και τις θλίψεις της ζωής. Οι νέοι στα κοσμικά κολλέγια πρέπει να καθίσουν στο ένα μάθημα μετά το άλλο, όπου η Βίβλος και ο Χριστιανισμός δέχονται υπερβολικές επιθέσεις, υπονομεύονται και γελοιοποιούνται. “Μπορώ να τα καταφέρω, και να είμαι Χριστιανός;” σκέφτεται ο φοιτητής. “Μπορώ να περάσω την παρούσα δοκιμασία; Μπορώ να τα καταφέρω όταν ο κόσμος στρέφεται εναντίον μου; Μπορώ να αντέξω όταν φοβούμαι – και δεν έχω μεγάλη πίστη;”

Σήμερα οι σοβαροί Χριστιανοί χλευάζονται ως φανατικοί. Ο κόσμος θα πει ότι κάνετε πάρα πολλά για τον Ιησού. Σας καλούν σε μια εύκολη θρησκεία μιας ώρας το πρωί της Κυριακής, ή σε καθόλου εκκλησία. Λένε ότι θα χαρείτε αν σταματήσετε να ακολουθάτε τον Χριστό. “Δεν χρειάζεται να σηκώνετε το σταυρό. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε ή να πονάτε”, λένε. “Ξεχάστε τα όλα. Αφήστε τα όλα και γίνετε σαν εμάς.” Σαν πιέζουν. Όπως είπε ο Ιησούς: “Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν.”

Αλλά ο Χριστός λέει: “Θαρσεῖτε, ἐγὼ ἐνίκησα τὸν κόσμον.” Ακούστε καθώς διάβαζω την Προς Ρωμαίους η΄. 35-39.

“Τίς θέλει μᾶς χωρίσει ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ; θλῖψις ἤ στενοχωρία ἤ διωγμὸς ἤ πεῖνα ἤ γυμνότης ἤ κίνδυνος ἤ μάχαιρα; Καθὼς εἶναι γεγραμμένον, Ὅτι ἕνεκα σοῦ θανατούμεθα ὅλην τὴν ἡμέραν. Ἐλογίσθημεν ὡς πρόβατα σφαγῆς. λλ᾿ εἰς πάντα ταῦτα ὑπερνικῶμεν διὰ τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς. Ἐπειδή εἶμαι πεπεισμένος ὅτι οὔτε θάνατος οὔτε ζωή οὔτε ἄγγελοι οὔτε ἀρχαὶ οὔτε δυνάμεις οὔτε παρόντα οὔτε μέλλοντα οὔτε ὕψωμα οὔτε βάθος οὔτε ἄλλη τις κτίσις θέλει δυνηθῆ νὰ χωρίσῃ ἡμᾶς ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ” (Ρωμαίους η΄. 35-39).

Όταν έρχεστε στον Χριστό, Αυτός αναλαμβάνει. Σας κρατάει και δεν θα σας αφήσει να φύγετε. Όταν έρχεστε στον Χριστό, δεν χρειάζεται να κρατήσετε Αυτόν. Αυτός κρατάει εσάς! Από τη στιγμή της μεταστροφής σας, είστε αιώνια ασφαλείς εν Χριστώ. Το γεγονός ότι υπάρχουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον Τρίτο Κόσμο που είναι διατεθειμένοι να υποφέρουν για τη χριστιανική τους πίστη αποδεικνύει ότι ο Χριστός κρατάει αυτούς που Τον ακολούθουν, και δεν θα τους αφήσει να χάθουν χωρίς την ελπίδα του Ουρανού. Ελάτε στον Χριστό, και Αυτός κάνει ολόκληρη τη σωτηρία, και ολόκληρη τη διατήρηση! Όπως έψαλλε ο Κος Νιαν (Mr. Ngann) πριν από το κήρυγμα,

Την ψυχή που στον Ιησού έγειρε για ανάπαυση,
   Δεν θα την εγκαταλείψω στους εχθρούς της.
Εκείνη την ψυχή, ακόμη κι αν όλη η κόλαση προσπαθήσει να την ταράξει,
   Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα την εγκαταλείψω.
(“How Firm a Foundation,” ‘K’ in Rippon’s ‘Selection of Hymns,’ 1787).

Ο τίτλος αυτού του μηνύματος είναι “Ενθάρρυνση και προειδοποίηση στη θλίψη – Τώρα και στο μέλλον”. Σας έδωσα ενθάρρυνση απόψε. Αλλά πρέπει επίσης να σας δώσω προειδοποίηση. Ό,τι δυσκολίες περνάμε τώρα είναι πολύ μικρές σε σύγκριση με αυτά που υποφέρουν άνθρωποι σε άλλα μέρη. Στον Τρίτο Κόσμο οι Χριστιανοί ξυλοκοπούνται, φυλακίζονται, βασανίζονται και θανατώνονται επειδή πιστεύουν στον Ιησού. Η ζωή μας εδώ στην Αμερική είναι σαν διακοπές σε σχέση με το πώς είναι εκεί. Μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνει πολύ πιο δύσκολο να είσαι Χριστιανός εδώ πέρα. Η πίεση θα είναι χειρότερη. Μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας, το σπίτι σας και τα χρήματά σας αν είστε σοβαροί Χριστιανοί. Αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες αυτήν τη στιγμή. Οι φίλοι σας και οι συγγενείς σας μπορεί να στραφούν εναντίον σας. Μιλώντας για τη Θλίψη, ο Ιησούς είπε: “Θέλει δὲ παραδώσει ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατήρ τέκνον, καὶ θέλουσιν ἐπαναστῆ τέκνα ἐπὶ γονεῖς καὶ θέλουσι θανατώσει αὐτούς. Καὶ θέλετε εἶσθαι μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου” (Μάρκον ιγ΄. 12, 13). Αυτό συμβαίνει σε άλλες χώρες αυτήν τη στιγμή. Μην εκπλαγείτε αν ο κόσμος σάς απορρίψει ακόμα και πριν απ' εκείνα τα επτά χρόνια.

Ο προφήτης Ιερεμίας είπε: “Ἐὰν τρέξῃς μετὰ τῶν πεζῶν καὶ σὲ κάμωσι νὰ ἀτονήσῃς, τότε πῶς θέλεις ἀντιπαραταχθῆ πρὸς τοὺς ἵππους; καὶ ἐὰν ἀπέκαμες ἐν τῇ γῇ τῆς εἰρήνης, ἐφ᾿ ἥν ἤλπιζες, τότε πῶς θέλεις κάμει εἰς τὸ φρύαγμα τοῦ Ἰορδάνου;” (Ιερεμίας ιβ΄. 5). Ναι, τώρα περνάς κάποια θλίψη. Αλλά αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις σημερινές μικρές πιέσεις, τι θα κάνετε όταν τα πράγματα χειροτερέψουν; Αν δεν μπορείτε να ζήσετε τη χριστιανική ζωή στον σημερινό καιρό των διακοπών, τι θα κάνετε όταν έρθουν οι καταιγίδες; Σας καλώ να είστε ισχυροί Χριστιανοί τώρα. Αν το κάνετε αυτό τώρα θα είστε ισχυροί Χριστιανοί αργότερα. Το σκέφτηκα αυτό όταν ήμουν νέος Χριστιανός και διάβασα το βιβλίο του ποιμένα Ρίτσαρντ Γουόρμπραντ (Richard Wurmbrand), Βασανισμένος για τον Χριστό/Tortured for Christ. Δεν ήταν απλά ένα βιβλίο που διάβασα. Αλλάξε τη ζωή μου. Το να είσαι Χριστιανός δεν είναι πάντα διακοπές. Μπορεί να είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο. Ναι, “θαρσεῖτε” (Ιωάννην ιϛ΄. 33). Αλλά υπολογίστε επίσης το κόστος (βλ. Λουκάν ιδ΄. 28). Θα αξίζει τα πάντα, επειδή θα ζήσετε με τον Χριστό για πάντα.

Και τώρα πρέπει να μιλήσω στους χαμένους που βρίσκονται εδώ απόψε. Ο Ιησούς σας αγαπάει. Πέθανε επάνω στον Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σας. Έχυσε το Αίμα Του για να ξεπλύνει την αμαρτία σας. Αναστήθηκε από τον τάφο για να σας δώσει ζωή. Αν Τον εμπιστευτείτε, θα σωθείτε για πάντα. Αλλά η εμπιστοσύνη στον Ιησού δεν είναι μόνο λίγα λόγια. Εμπιστοσύνη στον Ιησού σημαίνει εμπιστοσύνη στον Ιησού. Ναι, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές. Ναι, μπορεί να υποφέρετε. Αλλά αξίζει τον κόπο. Θα γνωρίζετε τον Ιησού. Θα ζήσετε για πάντα με τον Χριστό αν Τον εμπιστευτείτε. Αν θέλετε να μιλήσετε μαζί μου για να την πίστη στον Ιησού, παρακαλώ ελάτε και καθίστε στις δύο πρώτες σειρές. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Τζακ Νιαν (Mr. Jack Ngann):
“How Firm a Foundation” (‘K’ in Rippon’s ‘Selection of Hymns,’ 1787).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ –
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ENCOURAGEMENT AND WARNING IN TRIBULATION –
NOW AND IN THE FUTURE

Μήνυμα γραμμένο από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
με υλικό του Δρ Κρίστοφερ Λ. Κέιγκαν

“Ταῦτα ἐλάλησα πρὸς ἐσᾶς, διὰ νὰ ἔχητε εἰρήνην ἐν ἐμοί. Ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ ἐνίκησα τὸν κόσμον” (Ιωάννην ιϛ΄. 33).

(Αποκάλυψη ϛ΄. 9, ζ΄. 14, Ματθαίον κδ΄. 21, Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17)

I.   Πρώτον, “ἐν τῷ κόσμῳ θέλετε ἔχει θλῖψιν”, Β΄ Κορινθίους ιβ΄. 7,
Ρωμαίους η΄. 35-36.

II.  Δεύτερον, “ταῦτα ἐλάλησα πρὸς ἐσᾶς, διὰ νὰ ἔχητε εἰρήνην ἐν ἐμοί”,
Ιωάννην ιδ΄. 27, Β΄ Κορινθίους ια΄. 24-28, Φιλιππησίους δ΄. 6-7.

III. Τρίτον, “θαρσεῖτε, ἐγὼ ἐνίκησα τὸν κόσμον”, Ρωμαίους η΄. 35-39,
Μάρκον ιγ΄. 12, 13, Ιερεμίας ιβ΄. 5, Λουκάν ιδ΄. 28.