Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

WHAT IT COSTS TO BECOME A CHRISTIAN DISCIPLE
(Greek)

Από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
(Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 17 Φεβρουαρίου 2019
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, February 17, 2019

“Διότι τίς ἐξ ὑμῶν, θέλων νὰ οἰκοδομήσῃ πύργον, δὲν κάθηται πρῶτον καὶ λογαριάζει τὴν δαπάνην;” (Λουκάν ιδ΄. 28).


Τώρα πηγαίντε μαζί μου στο Κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 16, εδάφιο 24.

“Ἐὰν τις θέλῃ νὰ ἔλθῃ ὀπίσω μου, ἄς ἀπαρνηθῇ ἑαυτὸν καὶ ἄς σηκώσῃ τὸν σταυρὸν αὑτοῦ καὶ ἄς μὲ ἀκολουθῇ” (Ματθαίον ιϛ΄. 24).

Οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν έχουν κάποιον σκοπό στη ζωή τους. Απλά ζείτε από τη μία μέρα στην άλλη. Και μάλιστα, οι νέοι άνθρωποι σήμερα φαίνεται σαν να ζουν λεπτό προς λεπτό. Αντιμετωπίζετε τη ζωή σαν να κάνετε ζάπινγκ στην τηλεόραση – συχνά πηδάτε από το ένα κανάλι στο άλλο χωρίς ποτέ να παρακολουθείτε ένα ολόκληρο πρόγραμμα.

Αλλά υπάρχει κίνδυνος μ' αυτό. Δεν βλέπεις ποτέ ολόκληρη την ιστορία. Έτσι αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι αυτήν την εκκλησία. Κάνετε “ζάπινγκ” – πετάγεστε μέσα κι έξω. Πηγαίνετε στο Λας Βέγκας τη μία Κυριακή και στην εκκλησία την επόμενη Κυριακή. Αλλά δεν βλέπετε ποτέ ολόκληρη την ιστορία μ' αυτόν τον τρόπο. Απλώς βλέπετε κομματάκια από 'δω κι από 'κεί. Για παράδειγμα, ακούτε μόνο για την εξέλιξη, και χάνετε την εσχατολογία, τη σωτηριολογία, τη δαιμονολογία, και πολλά άλλα θέματα.

Για να γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί πρέπει να δώσετε τον εαυτό σας εντελώς στον Ιησού Χριστό:

“Ἐὰν τις θέλῃ νὰ ἔλθῃ ὀπίσω μου, ἄς ἀπαρνηθῇ ἑαυτὸν καὶ ἄς σηκώσῃ τὸν σταυρὸν αὑτοῦ καὶ ἄς μὲ ἀκολουθῇ” (Ματθαίον ιϛ΄. 24)

Αλλά, η σωτηρία είναι δια της χάρης. Ένας άνθρωπος που δεν έχει μεταστραφεί δεν μπορεί να κάνει αυτό που είπε ο Ιησούς: “Ἐὰν τις θέλῃ νὰ ἔλθῃ ὀπίσω μου, ἄς ἀπαρνηθῇ ἑαυτὸν καὶ ἄς σηκώσῃ τὸν σταυρὸν αὑτοῦ καὶ ἄς μὲ ἀκολουθῇ.” Αλλά ο Θεός σάς έλκυσε σ' αυτήν την εκκλησία για να ακούσετε το Ευαγγέλιο. Και ο Πουριτανός Τόμας Γουότσον (Thomas Watson) σωστά είπε: “Όταν ο Θεός αρχίζει να ελκύει, μπορούμε να ακολουθήσουμε.” Ή, μπορεί να αποφασίσετε να μην ακολουθήσετε, αν και βαθιά μέσα σας, ξέρετε ότι θα 'πρεπε.

Το πρόσωπο που δεν έχει μεταστραφεί είναι γεμάτο αντιφάσεις. Έρχεστε στην εκκλησία και έχετε μία εσωτερική διαμάχη με τον κήρυκα και τη Βίβλο. Στην καρδιά σας λέτε: “Δεν πιστεύω τη Βίβλο.” Αλλά μετά σκέφτεστε: “Είμαι μια αποτυχία στη ζωή. Δεν έχω καμία ελπίδα έτσι όπως είμαι.” Τραβιέστε μπρος-πίσω. Ένα μέρος σας αντιστέκεται στον Θεό, και ένα άλλο μέρος σας θα ήθελε να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα με τον Θεό. Υπάρχει μία εσωτερική διαμάχη. Και κάθε άνθρωπος εδώ απόψε έχει περάσει μία παρόμοια διαμάχη.

Θα μπορούσα να ανεβοκατέβω τις σειρές αυτής της εκκλησίας απόψε και να σας πω την μία ιστορία μετά την άλλη για τους νέους που είναι εδώ. Ο καθένας απ' αυτούς είχε μία εσωτερική διαμάχη. Μπορεί να μην ήταν ακριβώς όπως η δική σας διαμάχη, αλλά υπάρχουν πάντα ομοιότητες. Ένα μέρος σας θέλει να επιστρέψει στην εκκλησία και ελπίζει ότι υπάρχει Θεός και σωτηρία, και ένα άλλο μέρος σας αντιστέκεται στον Θεό, στη Βίβλο και στον κήρυκα.

Πρώτον, από πού προέρχεται αυτή η διαμάχη μέσα σας; Πρώτα, υπάρχει ο κόσμος (γονείς, φίλοι, διασκέδαση). Στη συνέχεια, υπάρχει η σάρκα σας (θέλετε να μην έρθετε εκκλησία, να κάνετε σεξ ελεύθερα, να κάνετε ό,τι θέλετε). Και υπάρχει και ο Διάβολος. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το Άγιο Πνεύμα. Είναι η μικρή φωνή που μιλάει στη συνείδησή σας. Σας καλεί να έρθετε στον Ιησού Χριστό, και να έρθετε σ' αυτήν την τοπική εκκλησία. Κι έτσι, υπάρχει μία διαμάχη για την ψυχή σας. Ο Θεός σάς καλεί από τη μία πλευρά – και η αμαρτία και η κοσμική ευχαρίστηση σας καλούν από την άλλη πλευρά.

Η Βίβλος λέει: “Ἐκλέξατε σήμερον ποῖον θέλετε νὰ λατρεύητε· ἤ τοὺς θεούς, τοὺς ὁποίους ἐλάτρευσαν οἱ πατέρες σας... ἤ τοὺς θεοὺς τῶν Ἀμορραίων, (των Αμερικανών) εἰς τῶν ὁποίων τὴν γῆν κατοικεῖτε· ἐγὼ ὅμως καὶ ὁ οἶκός μου θέλομεν λατρεύει τὸν Κύριον” (Ιησούς του Ναυή κδ΄. 15). Πρέπει να διαλέξετε. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από σας θα κάνετε τη λάθος επιλογή. Η 60χρονη εμπειρία μου στη διακονία μού λέει ότι μάλλον θα κάνετε λάθος επιλογή. Η Βίβλος λέει:

“Καὶ ὁ θάνατος θέλει εἶσθαι προτιμότερος παρὰ τὴν ζωήν” (Ιερεμίας η΄. 3).

Εσείς τι θα κάνετε;

Δεύτερον, γιατί να κάνετε τη σωστή επιλογή; Γιατί να έρθετε σ' αυτήν την τοπική εκκλησία και να είστε εδώ κάθε Κυριακή; Γιατί να έρθετε στον Χριστό και να μεταστραφείτε;

1. Επειδή θα σας δώσει λόγο να ζήσετε.

2. Επειδή θα σας αποστρέψει από την αποτυχία. Αυτός που βρίσκει τον Χριστό δεν είναι αποτυχημένος.

3. Επειδή θα σας δώσει ελπίδα για το μέλλον.

4. Επειδή θα σας αφαιρέσει την ενοχή, και θα σας οδηγήσει σε μια γεμάτη, ειρηνική ζωή.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Μέσα σε όλες τις δοκιμασίες της ζωής της η Σαμπίνα Γουόρμπραντ (Sabina Wurmbrand) ήταν μια φωτεινή, χαμογελαστή, ευτυχισμένη γυναίκα επειδή γνώριζε προσωπικά τον Ιησού Χριστό. Η Σαμπίνα ερχόταν στην εκκλησία μας πολλές φορές πριν αναδιοργανωθούμε ως ανεξάρτητη Βαπτιστική εκκλησία. Η γυναίκα μου κι εγώ φάγαμε δείπνο με τον Ποιμένα και την Κα Γουόρμπραντ στο διαμέρισμά τους. Αυτή η γυναίκα θυσίασε τα πάντα για το έργο του Χριστού. Αλλά ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ.

Ρωτήστε οποιονδήποτε που έρχεται εδώ αρκετά χρόνια! Ρωτήστε την Σαμπίνα Γουόρμπραντ, τώρα στον Ουρανό! Θα σας πουν ότι είναι αλήθεια! Πρέπει να κάνετε την επιλογή να βρίσκεστε σ' αυτήν την τοπική εκκλησία, και να μεταστραφείτε επειδή είναι η σωστή επιλογή. Γι' αυτό υπάρχει μια μικρή φωνή στην καρδιά σας που λέει: “Το ξέρεις ότι έχει δίκιο.”

Τρίτον, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εγκαταλείψετε, και πράγματα που πρέπει να αρχίσετε να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε τη χριστιανική ζωή.

Ο Ιησούς είπε:

“Ἐὰν τις θέλῃ νὰ ἔλθῃ ὀπίσω μου, ἄς ἀπαρνηθῇ ἑαυτὸν καὶ ἄς σηκώσῃ τὸν σταυρὸν αὑτοῦ καὶ ἄς μὲ ἀκολουθῇ” (Ματθαίον ιϛ΄. 24)

Όταν έρχεστε στη Βίβλο διαπιστώνετε ότι ο Θεός απαιτεί πλήρη αφοσίωση.

Δείτε τι απαίτησε ο Θεός από τον Αβραάμ. Ο Θεός είπε μια μέρα: “Αβραάμ, θέλω να πας στο όρος Μοριά, και θέλω να πάρεις τον μικρό σου γιο, τον γιο που περίμενες τόσα χρόνια, τον γιο που αγαπάς περισσότερο απ' οτιδήποτε στον κόσμο, και θέλω να τον προσφέρεις σε έναν βωμό.”

Ο Αβραάμ υπακούσε τον Θεό, και πήγε και έβαλε τον γιο του στο βωμό, και πήρε ένα μακρύ κοφτερό μαχαίρι, και πήγε να το βυθίσει στην καρδιά του γιου του, υπακούοντας τον Θεό. Αλλά ο Θεός σταμάτησε το υψωμένο του χέρι. Ο Θεός είπε: “Μέχρι εκεί, Αβραάμ. Ξέρω ότι είσαι έτοιμος να συνεχίσεις μέχρι τέλους μαζί μου.”

Ή πάρτε τον Μωϋσή. Ο Μωϋσής ήταν ο υιοθετημένος γιος της κόρης του Φαραώ. Ήταν κληρονόμος του θρόνου της Αιγύπτου. Θα μπορούσε να γίνει αυτοκράτορας της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας του κόσμου εκείνης της εποχής. Είχε όλα τα πλούτη και όλη τη δύναμη και όλη τη δόξα που μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος. Αλλά ο Μωϋσής γύρισε την πλάτη του σε όλα αυτά ώστε να υποφέρει μαζί με τον λαό του Θεού. Ο Θεός απαίτησε ο Μωϋσής να εγκαταλείψει τα πάντα ώστε να χρησιμοποιηθεί. Και τότε ο Θεός τον έστειλε στην έρημο για να μελετήσει, να προσευχηθεί, και να μάθει.

Ή ο Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ πουλήθηκε ως δούλος από τους αδελφούς του. Έπρεπε να πάει στην Αίγυπτο για να δουλέψει για έναν άνθρωπο που τον έλεγαν Πετεφρή. Ήταν μακριά από την οικογένειά του και τους φίλους του. Ήταν ακόμη έφηβος. Θα μπορούσε να συμβιβαστεί. Κανείς δεν θα το γνώριζε, εκτός από τον Θεό. Και η σύζυγος του Πετεφρή ήταν πολύ όμορφη. Αυτή προσπάθησε να τον πείσει να κάνει σεξ μαζί της. Ήξερε ότι μπορούσε να προοδεύσει στο βασίλειο έχοντας την υποστήριξη της συζύγου του Πετεφρή – αλλά την αρνήθηκε. Άφησε τον μανδύα του όταν εκείνη τον άρπαξε. Αυτό σήμαινε φυλάκιση γι' αυτόν, και καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο Θεός δοκίμαζε αυτόν τον νεαρό για να δει αν πραγματικά το εννοούσε. Αργότερα απελευθερώθηκε από τη φυλακή, και πήρε τη δεύτερη υψηλότερη θέση στη γη της Αιγύπτου.

“Ἐὰν τις θέλῃ νὰ ἔλθῃ ὀπίσω μου, ἄς ἀπαρνηθῇ ἑαυτὸν καὶ ἄς σηκώσῃ τὸν σταυρὸν αὑτοῦ καὶ ἄς μὲ ἀκολουθῇ” (Ματθαίον ιϛ΄. 24)

Ή πάρτε τον Δανιήλ. Είπαν: “Δανιήλ, θα σταματήσεις να προσεύχεσαι εδώ στη Βαβυλώνα. Αν προσευχηθείς, θα πεταχτείς στον λάκκο με τα λιοντάρια.”

Αλλά ο Δανιήλ προσευχόταν τρεις φορές κάθε μέρα με τα παράθυρα ανοιχτά. Αν και ήταν πρωθυπουργός της χώρας, τον έβαλαν στο λάκκο με τα λιοντάρια. Και ο Δανιήλ δεν ήξερε ότι ο Θεός θα κλείσει τα στόματα των λιονταριών. Ο Θεός τον καλούσε να πληρώσει το τίμημα, και ήταν πρόθυμος να το κάνει.

Και ο Ιησούς λέει σε σας απόψε:

“Ἐὰν τις θέλῃ νὰ ἔλθῃ ὀπίσω μου, ἄς ἀπαρνηθῇ ἑαυτὸν καὶ ἄς σηκώσῃ τὸν σταυρὸν αὑτοῦ καὶ ἄς μὲ ἀκολουθῇ” (Ματθαίον ιϛ΄. 24)

Σημαίνει ότι γίνεστε διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους. Οι περισσότεροι νέοι σήμερα ντύνονται με τον ίδιο τρόπο. Μοιάζουν μεταξύ τους. Συμπεριφέρονται το ίδιο. Φοβούνται να είναι διαφορετικοί. Αν έχετε φίλους που ξυρίζουν τα κεφάλια τους και βάζουν σκουλαρίκι στη μύτη τους, θέλετε κι εσείς να ξυρίσετε το κεφάλι σας και να βάλετε σκουλαρίκι στη μύτη σας – για να μην σας βλέπουν ως διαφορετικούς – για να ταιριάζετε. Αλλά η Βίβλος σας καλεί να γίνετε κάτι διαφορετικό – να βγείτε από τις μάζες και να μην συμμορφώνεστε διανοητικά και πνευματικά.

Όταν οι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει Θεός ή ότι ο Θεός δεν έχει σημασία, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να σηκωθείτε και να πείτε ότι ο Θεός έχει σημασία, και ότι ο Θεός είναι το κέντρο της ζωής μου! Αυτό έκανε η Σαμπίνα Γουόρμπραντ, παρά το γεγονός ότι τα τρία αδέρφια της, και οι δύο γονείς της εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ επειδή βοηθούσαν Εβραίους να ξεφύγουν από τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν οι άλλοι λένε: “Μην ξαναπάς σ' εκείνη τη βαπτιστική εκκλησία. Ελα μαζί μου. Ας πάμε κάπου αλλού,” πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πείτε, “Όχι. Θα ξαναπάω. Θέλω τον Θεό. Θέλω τον Ιησού Χριστό ό,τι και να κοστίσει! Θέλω να ξανακούσω εκείνον τον ριζοσπαστικό κήρυκα. Θέλω αυτό που έχουν εκείνοι οι άνθρωποι στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ!”


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Τζακ Νιαν (Mr. Jack Ngann):
“The Master Hath Come” (της Sarah Doudney, 1841-1926).