Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ;

WILL YOU BE LEFT BEHIND?
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 16 Σεπτεμβρίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, September 16, 2018

“Ἀγρυπνεῖτε λοιπόν, διότι δὲν ἐξεύρετε ποίᾳ ὥρᾳ ἔρχεται ὁ Κύριος ὑμῶν” (Ματθαίον κδ΄. 42).


Σχεδόν κάθε εφημερίδα που διαβάζω έχει κάτι σχετικό με τις Βιβλικές προφητείες, και το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Αυτά είναι σημάδια που ο Θεός έχει δώσει για να μας δείξει πόσος λίγος χρόνος μας έχει μείνει πριν έρθει το τέλος του κόσμου μας.

Ακούστε τι λένε τα πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα Daily News εδώ στο Λος Άντζελες.

Γέφυρες που έχουν απαρχαιωθεί. Περισσότερες από το ένα τέταρτο των γεφυρών της χώρας είναι υπερβολικά αδύναμες, ερειπωμένες ή υπερφορτωμένες για την τρέχουσα κυκλοφορία τους, σύμφωνα με κρατικά αρχεία που παρουσιάζουν ένα αμερικανικό οδικό σύστημα που δεν έχει εξελιχθεί σε αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Η Αμερική είναι το σπουδαιότερο κράτος του κόσμου, αλλά δεν μπορούμε καν να διατηρήσουμε τους δρόμους και τις γέφυρές μας!

Έλλειμμα φαρμάκων πλήττει τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο προσέχουν σε μεγάλο βαθμό την χορήγηση των αντιτετανικών εμβολίων για ενήλικες... λόγω μιας τεράστιας έλλειψης του ζωτικού εμβολίου. Είναι μια από τις χειρότερες ελλείψεις φαρμάκων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία εδώ και χρόνια – και μην περιμένετε να είναι η τελευταία. Οι ελλείψεις των φαρμάκων που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία κάθε μέρα (τώρα) εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα, και ακόμη χειρότερα, συμπεριλαμβάνουν πιο συχνά προϊόντα με ελάχιστες καλές εναλλακτικές λύσεις... (αυτό το πράγμα) στοιχειώνει τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα... Τα νοσοκομεία βλέπουν τις ελλείψεις νωρίτερα από ποτέ, αντιμέτωπα με μεγάλες ιατρικές δαπάνες, τα περισσότερα νοσοκομεία τώρα έχουν προμήθειες μόνο λίγων ημερών.

Η τήξη του οροπεδίου πάγων του Κιλιμάντζαρο. Ο λευκός πάγος στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στην Αφρική εξαφανίζεται, θύμα μιας διαδικασίας που συρρικνώνει τους παγετώνες των βουνών παντού. Τα παγοκαλύμματα λιώνουν λόγω της “κλιματικής αλλαγής” που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο απόψε!

Μεγάλοι σεισμοί προκαλούν στους περισσότερους ανθρώπους μεγάλο φόβο!

Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στην Ιερουσαλήμ. Μια βόμβα σε αυτοκίνητο εξερράγη σε μια αυστηρά ορθόδοξη εβραϊκή γειτονιά στην Ιερουσαλήμ, ταρακουνώντας τα κτίρια και εκτοξεύοντας μεταλλικά κομμάτια στον αέρα.

Αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται σαν τυχαία γεγονότα. Αλλά όσοι γνωρίζουν Βιβλική προφητεία συνειδητοποιούν ότι είναι σημάδια ότι τώρα ζούμε στις έσχατες ημέρες. Το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε αυτούς που καταλαβαίνουν τις προφητείες της Βίβλου.

Ο Ιησούς είπε:

“Ἀγρυπνεῖτε λοιπόν, διότι δὲν ἐξεύρετε ποίᾳ ὥρᾳ ἔρχεται ὁ Κύριος ὑμῶν” (Ματθαίον κδ΄. 42).

Ο Ιησούς προειδοποίησε να μη θέτουμε ημερομηνίες (Ματθαίον κδ΄. 36, Πράξεις α΄. 7). Αλλά μας είπε να προσέχουμε για γενικές ενδείξεις του τέλους που πλησιάζει. Πιστεύω ότι τώρα ζούμε σε εκείνη την εποχή. Η Βίβλος διδάσκει ότι το τέλος είναι κοντά.

Η Βίβλος διδάσκει ότι ο Χριστός θα έρθει στον αέρα. Οι ζωντανοί και οι νεκροί, που είναι πραγματικά μεταστραμμένοι Χριστιανοί, θα αναστηθούν για να τον συναντήσουν στον ουρανό (αναφ. Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 14-18). Κάποιοι που δεν πιστεύουν την Βίβλο κοροϊδεύουν αυτήν την προφητεία της Βίβλου. Γελάνε και λένε ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Αλλά κάνουν λάθος. Μια μέρα σύντομα θα γίνει η αρπαγή. Και θα μείνετε πίσω!

Ας σκεφτούμε εν συντομία τα τρία πράγματα που έχουν σχέση με την αρπαγή.

I. Πρώτον, οι συνθήκες πριν από την αρπαγή.

Η Βίβλος μας λέει ακριβώς πώς θα είναι στον κόσμο πριν από την αρπαγή. Ο Ιησούς είπε:

“Καὶ καθὼς αἱ ἡμέραι τοῦ Νῶε, οὕτω θέλει εἶσθαι καὶ ἡ παρουσία τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου. Διότι καθὼς ἐν ταῖς ἡμέραις ταῖς πρὸ τοῦ κατακλυσμοῦ ἦσαν τρώγοντες καὶ πίνοντες, νυμφευόμενοι καὶ νυμφεύοντες, ἕως τῆς ἡμέρας καθ᾿ ἥν ὁ Νῶε εἰσῆλθεν εἰς τὴν κιβωτόν, καὶ δὲν ἐνόησαν, ἑωσοῦ ἦλθεν ὁ κατακλυσμὸς καὶ ἐσήκωσε πάντας, οὕτω θέλει εἶσθαι καὶ ἡ παρουσία τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου” (Ματθαίον κδ΄. 37-39).

Ο Νώε ήταν κήρυκας δικαιοσύνης (Β΄. Πέτρου β΄. 5). Προειδοποίησε τη γενιά του ότι ερχόταν κρίση. Αλλά ο κόσμος γέλαγε μαζί του και κορόιδευε το μήνυμά του. Δεν άκουγαν. Συνέχισαν με τις υλιστικές, αμαρτωλές ζωές τους.

Έτσι είναι και σήμερα. Κάποιος σας φέρνει στην εκκλησία. Ακούτε το κήρυγμα. Και στη συνέχεια πηγαίνετε πίσω στον παλιό σας τρόπο ζωής. Δεν μετανοείτε. Δεν εμπιστεύεστε τον Ιησού Χριστό. Όταν σας τηλεφωνούμε, δεν επιστρέφετε σ' αυτήν την εκκλησία.

Θέλετε να διασκεδάζετε. Για να χρησιμοποιήσουμε την αξιομνημόνευτη φράση του Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (Dr. A. W. Tozer), νομίζετε ότι ο κόσμος είναι “παιδική χαρά αντί για πεδίο μάχης”. Νομίζετε ότι η ζωή είναι κάτι σαν την Ντίσνεϋλαντ. Νομίζετε ότι ολόκληρος ο σκοπός της ζωής σας είναι η “διασκέδαση”. Αρνείστε να βρείτε χρόνο για τον Θεό στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Όποτε εμφανίζεται κάτι μικρό, δεν έρχεστε στην εκκλησία. Δεν είστε μεταστραμμένοι. Δεν είστε πραγματικοί Χριστιανοί. Όταν έρθει ο θάνατος για σας, δεν θα είστε έτοιμοι. Όταν γίνει η αρπαγή, θα μείνετε πίσω! Όπως έψαλλε ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith) πριν από λίγο: “Ο Υιός έχει έρθει, και έχετε μείνει πίσω.”

Ο Ιησούς είπε:

“Ἀγρυπνεῖτε λοιπόν, διότι δὲν ἐξεύρετε ποίᾳ ὥρᾳ ἔρχεται ὁ Κύριος ὑμῶν” (Ματθαίον κδ΄. 42).

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

II. Μετά, δεύτερον, φανταστείτε τον κίνδυνο του να είστε απροετοίμαστοι για την αρπαγή.

Παρακαλώ πηγαίντε στο Κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 25. Βρίσκεται στη σελίδα 1035 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Οι παλιοί κήρυκες όλοι έλεγαν ότι οι παρθένες σ' αυτό το απόσπασμα αναφέρονται στους ανθρώπους που δεν είναι προετοιμασμένοι να συναντήσουν τον Χριστό. Και είμαι πεπεισμένος ότι είχαν δίκιο.

Σ' αυτό το απόσπασμα, ο Ιησούς έδωσε μια παραβολή, μια ιστορία που απεικονίζει μια μεγάλη πνευματική αλήθεια. Ποια είναι η μεγάλη αλήθεια για την οποία μίλαγε; Κοιτάξτε το Κατά Ματθαίον κε΄. 13. Ο Ιησούς είπε:

“Ἀγρυπνεῖτε λοιπόν, διότι δὲν ἐξεύρετε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν, καθ᾿ ἥν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται” (Ματθαίον κε΄. 13).

Άρα, αυτό το απόσπασμα είναι μια προειδοποίηση για σας!

Πέντε απ' αυτές τις παρθένες είναι προετοιμασμένες. Είναι προετοιμασμένες για τον ερχομό του Χριστού. Αλλά οι άλλες πέντε δεν είναι έτοιμες όταν έρχεται. Είναι επικίνδυνο να μπαίνουμε σε πάρα πολλές λεπτομέρειες στην κατανόηση μιας παραβολής. Το απλό μήνυμα του κειμένου είναι το εξής: πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι έτοιμοι όταν ο Ιησούς έρθει με την αρπαγή.

Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο δέκα:

“Ἐνῷ δὲ ἀπήρχοντο διὰ νὰ ἀγοράσωσιν, ἦλθεν ὁ νυμφίος καὶ αἱ ἕτοιμοι εἰσῆλθον μετ᾿ αὐτοῦ εἰς τοὺς γάμους, καὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

Αφού αρπαχθούν οι αληθινοί Χριστιανοί, η πόρτα θα κλείσει, όπως ακριβώς έκλεισε και η πόρτα της Κιβωτού του Νώε. Δεν θα εισέλθουν άλλοι άνθρωποι. “Καὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα.”

Κοιτάξτε το εδάφιο 11,

“Ὕστερον δὲ ἔρχονται καὶ αἱ λοιπαὶ παρθένοι, λέγουσαι· Κύριε, Κύριε, ἄνοιξον εἰς ἡμᾶς. Ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· Ἀληθῶς σᾶς λέγω, δὲν σᾶς γνωρίζω” (Ματθαίον κε΄. 11-12).

Και μετά, στο εδάφιο 13, ο Ιησούς το εφαρμόζει σε σας:

“Ἀγρυπνεῖτε λοιπόν, διότι δὲν ἐξεύρετε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν, καθ᾿ ἥν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται” (Ματθαίον κε΄. 13).

Γνωρίζουμε τη γενική χρονική περίοδο, αλλά όχι την ημέρα ή την ώρα.

Και όταν έρθει εκείνη η ημέρα και ώρα, θα είναι πολύ αργά για σας. Όπως έψαλλε ο Κος Γκρίφιθ πριν από αυτό το κήρυγμα: “Ο Υιός έχει έρθει, και έχετε μείνει πίσω.”

III. Τότε, τρίτον, αυτοί που θα μείνουν πίσω στην αρπαγή θα παραδοθούν από τον Θεό. Θα είναι καταδικασμένοι, δεν θα μπορούν αν σωθούν.

Ακούστε την Αποκάλυψη, κεφάλαιο δεκαέξι. Σ' αυτό το απόσπασμα μαθαίνουμε για την οργή του Θεού, η οποία θα χυθεί επάνω στον κόσμο που απέρριψε τον Χριστό, μετά από την αρπαγή. Το εδάφιο δύο μάς λέει ότι θα έχουν οδυνηρές πληγές. Το εδάφιο τέσσερα μας λέει ότι η υδροδότηση του κόσμου θα δηλητηριαστεί. Το εδάφιο οχτώ μάς λέει ότι η ανθρωπότητα θα καεί με φωτιά. Το εδάφιο δέκα μάς λέει ότι θα υπάρξει μεγάλο σκοτάδι και ότι οι άνθρωποι θα δαγκώνουν τις γλώσσες τους από τον πόνο. Το εδάφιο δεκαοχτώ μάς λέει ότι θα υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί. Το εδάφιο είκοσι ένα μάς λέει ότι θα υπάρχει “χάλαζα μεγάλη”, μετεωρίτες που πέφτουν από τον ουρανό.

Θα στραφεί ο κόσμος στον Χριστό όταν συμβούν όλα αυτά; ΟΧΙ! Ακούστε το τέλος του εδαφίου εννέα:

“Δὲν μετενόησαν ὥστε νὰ δώσωσι δόξαν εἰς αὐτόν” (Αποκάλυψη ιϛ΄. 9).

Και το εδάφιο έντεκα:

“Καὶ ἐβλασφήμησαν τὸν Θεὸν τοῦ οὐρανοῦ διὰ τοὺς πόνους αὑτῶν καὶ διὰ τὰ ἕλκη αὑτῶν, καὶ δὲν μετενόησαν ἀπὸ τῶν ἔργων αὑτῶν” (Αποκάλυψη ιϛ΄. 11).

 

Και το τέλος του εδαφίου είκοσι ένα:

“Ἐβλασφήμησαν οἱ ἄνθρωποι τὸν Θεὸν διὰ τὴν πληγήν τῆς χαλάζης, διότι ἡ πληγή αὐτῆς ἦτο μεγάλη σφόδρα” (Αποκάλυψη ιϛ΄. 21).

Βλέπετε, θα έχουν παραδοθεί από τον Θεό. Θα είναι πολύ αργά για να σωθούν. Θα έχουν διαπράξει την ασυγχώρητη αμαρτία.

“Παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς” (Ρωμαίους α΄. 24).

“Παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς” (Ρωμαίους α΄. 26).

“Παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς ἀδόκιμον νοῦν” (Ρωμαίους α΄. 28).

Όπως έψαλλε ο Κος Γκρίφιθ: “Ο Υιός έχει έρθει, και έχετε μείνει πίσω.”

Αν θέλετε να αρπαχτείτε, αν θέλετε να σωθείτε, πρέπει να σωθείτε τώρα, καθώς ο Θεός σάς μιλάει ακόμα. Αν περιμένετε πολύ καιρό, θα είναι πολύ αργά.

Ο τυφώνας Φλόρενς έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο κόσμος προειδοποιήθηκε να φύγει. Ο Πρόεδρος τους προειδοποίησε. Ο Κυβερνήτης τους προειδοποίησε. Η αστυνομία και οι πυροσβέστες περνούσαν από τους δρόμους με μεγάφωνα και τους προειδοποιούσαν να φύγουν. Τους προειδοποίησαν ξανά και ξανά. Αλλά κάποιοι ανόητοι άνθρωποι έμειναν – και πνίγηκαν στα νερά των πλημμυρών. Έχετε προειδοποιηθεί ότι ο Χριστός έρχεται. Αν δεν ακούτε, θα μείνετε πίσω στη αρπαγή. Αν περιμένετε πολύ καιρό, θα είναι πολύ αργά.

Ο Χριστός πέθανε για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας. Αναστήθηκε από τους νεκρούς και κάθεται στον Ουρανό στο δεξί χέρι του Θεού. Πιστέψτε σ' Αυτόν τώρα και το Αίμα Του θα ξεπλύνει τις αμαρτίες σας, και θα είστε έτοιμοι για την αρπαγή. Αν περιμένετε, θα ειπωθεί για σας: “Ο Υιός έχει έρθει, και έχετε μείνει πίσω.” Όπως έψαλλε ο Κος Γκρίφιθ: “Ο Υιός έχει έρθει, και έχετε μείνει πίσω.” Είναι ο αριθμός 3 στο φυλλάδιο με τους ύμνους. Σταθείτε και ψάλλετέ το. Όχι πολύ γρήγορα. Σκεφτείτε τις λέξεις!

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα,
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.
   Παιδιά πέθαναν, οι μέρες έγιναν ψυχρές,
Ένα κομμάτι ψωμί αγόραζε ένα σακί χρυσό,
   Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.
Δεν υπάρχει χρόνος να αλλάξετε γνώμη,
   Πώς ήσασταν τόσο τυφλοί;
Ο Σωτήρας κάλεσε, αλλά αρνηθήκατε,
   Ο Υιός έχει έρθει και έχετε μείνει πίσω,
Έχετε μείνει πίσω,
   Έχετε μείνει πίσω.

Άντρας και γυναίκα κοιμούνται στο κρεβάτι,
   Ακούει έναν θόρυβο και γυρίζει το κεφάλι της – έχει φύγει.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.
   Δύο άνδρες ανεβαίνουν έναν λόφο,
Ο ένας εξαφανίζεται και ο άλλος μένει εκεί ακίνητος,
   Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.
Δεν υπάρχει χρόνος να αλλάξετε γνώμη,
   Πώς ήσασταν τόσο τυφλοί;
Ο Σωτήρας κάλεσε, αλλά αρνηθήκατε,
   Ο Υιός έχει έρθει και έχετε μείνει πίσω,
Έχετε μείνει πίσω,
   Έχετε μείνει πίσω.
(“I Wish We’d All Been Ready” του Larry Norman, 1947-2008;
      ρεφραίν τροποποιημένο από τον Ποιμένα).

Μην μείνετε πίσω. Εμπιστευτείτε τον Ιησού και σωθείτε τώρα, απόψε!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα: Ματθαίον κδ΄. 37-42.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Wish We’d All Been Ready”
(του Larry Norman, 1947-2008).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΩ;

WILL YOU BE LEFT BEHIND?

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ἀγρυπνεῖτε λοιπόν, διότι δὲν ἐξεύρετε ποίᾳ ὥρᾳ ἔρχεται ὁ Κύριος ὑμῶν” (Ματθαίον κδ΄. 42).

I.   Πρώτον, οι συνθήκες πριν από την αρπαγή, Ματθαίον κδ΄. 37-41.

II.  Δεύτερον, ο κίνδυνος του να είστε απροετοίμαστοι για την αρπαγή,
Ματθαίον κε΄. 1-13.

III. Τρίτον, η καταδίκη των περισσοτέρων που θα μείνουν πίσω στην
αρπαγή, Αποκάλυψη ιϛ΄. 9, 11, 21.