Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

SIGNS OF THE LAST DAYS
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 9 Σεπτεμβρίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, September 9, 2018


Οι μαθητές ήθελαν να μάθουν πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου. Είπαν: “Τί τὸ σημεῖον τῆς παρουσίας σου καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;” (Ματθαίον κδ΄. 3). Ζήτησαν από τον Χριστό να τους δώσει ένα σημάδι. Τους έδωσε πολλά σημάδια, που είναι καταγεγραμμένα στο Κατά Ματθαίον 24, και στο παράλληλο κείμενο, στο Κατά Λουκάν 21. Το Κατά Ματθαίον 24 δίνει πολλά από τα σημάδια. Και το Κατά Λουκάν 21 δίνει κι άλλα. Θα κοιτάξουμε κυρίως το Κατά Λουκά 21 απόψε. “Τί τὸ σημεῖον τῆς παρουσίας σου καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;” Ο Χριστός έδωσε πολλά απ' αυτά τα σημάδια στο Κατά Λουκά 21, αλλά πρώτα πηγαίντε στη Β΄ Πέτρου.

Πηγαίντε στη Β΄ Πέτρου, κεφάλαιο τρία, εδάφιο 3. Είναι στη σελίδα 1319 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Λέει:

“Τοῦτο πρῶτον γνωρίζοντες, ὅτι θέλουσιν ἐλθεῖ ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις ἐμπαῖκται, περιπατοῦντες κατὰ τὰς ἰδίας αὑτῶν ἐπιθυμίας” (Β΄ Πέτρου γ΄. 3).

Απόψε θα μιλήσω για το θέμα: “Σημεία των εσχάτων ημερών”, επειδή ζούμε στις έσχατες ημέρες αυτή τη στιγμή. Ο υπόλοιπος καιρός είναι σύντομος.

Παρατηρήστε εκείνη τη φράση στη Β΄ Πέτρου γ΄. 3, “θέλουσιν ἐλθεῖ ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις”. Παρατηρήστε τις λέξεις “ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις”. Θα βρείτε αυτήν τη φράση και αυτήν την ιδέα ξανά και ξανά μέσα στη Βίβλο.

Η Βίβλος διδάσκει ότι υπάρχει μία περίοδος της ιστορίας γνωστή ως έσχατες ημέρες. Πολλοί δάσκαλοι της Βίβλου λένε ότι είμαστε σε αυτήν την περίοδο τώρα. Νομίζω ότι έχουν δίκιο. Η Βίβλος μάς προειδοποιεί να μη θέτουμε ημερομηνίες. Αλλά υπάρχει μια χρονική περίοδος γνωστή ως “ἐσχάταις ἡμέραις”. Όλα τα σημάδια (ή σημεία) δείχνουν ότι βρισκόμαστε σ' αυτήν τη γενική περίοδο τώρα. Ο Λέοναρντ Ρέιβενχιλ (Leonard Ravenhill) είπε: “Αυτές είναι οι έσχατες ημέρες.”

Η επόμενη λέξη στη Β΄ Πέτρου γ΄. 3 είναι “ἐμπαῖκται”. Αυτοί οι άνθρωποι χλευάζουν την ιδέα της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και του τέλους του κόσμου. Κοροϊδεύουν και χλευάζουν και γελάνε. Είναι κυνικοί και άπιστοι. Λένε: “Δεν μπορούμε να βρούμε τον Θεό πουθενά. Δεν πιστεύουμε ότι ο Θεός πρόκειται να βάλει τέλος στον κόσμο. Δεν είμαστε καν σίγουροι ότι υπάρχει Θεός.” Κοροϊδεύουν και γελάνε με την ιδέα μιας μελλοντικής κρίσης, χλευάζουν την ιδέα ότι ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει στη γη από τον ουρανό, από μια άλλη διάσταση. Γελάνε με ολόκληρη την ιδέα του τέλους του κόσμου με την πύρινη οργή του Θεού.

“Τοῦτο πρῶτον γνωρίζοντες, ὅτι θέλουσιν ἐλθεῖ ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις ἐμπαῖκται, περιπατοῦντες κατὰ τὰς ἰδίας αὑτῶν ἐπιθυμίας” (Β΄ Πέτρου γ΄. 3).

Γιατί χλευάζουν και γελάνε; Οι επόμενες λέξεις μας λένε, “Περιπατοῦντες κατὰ τὰς ἰδίας αὑτῶν ἐπιθυμίας” ή “ακολουθώντας τις επιθυμίες τους”. Ζούνε μέσα στην αμαρτία. Γι' αυτό δεν θέλουν τον Χριστό να έρθει και να παρέβει στον αμαρτωλό τρόπο ζωής τους. Αγαπούν την επιθυμία τους, αγαπούν την αμαρτία τους τόσο πολύ που δεν θέλουν τον Χριστό να έρθει, κι έτσι απορρίπτουν αυτά που διδάσκει η Βίβλος για την κρίση του Θεού! Είναι Θεός αγάπης, αλλά είναι επίσης Θεός οργής και κρίσης. Είναι Θεός οργής ενάντια στην αμαρτία και το κακό. Αυτοί οι υποκριτές που χλευάζουν δεν εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή. Δεν θέλουν να γνωρίσουν την αλήθεια – επειδή είναι υποκριτές. Είναι εμπαιχτές, που περπατούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους!

Στη συνέχεια, το επόμενο εδάφιο λέει: “Διότι ἐκουσίως ἀγνοοῦσι τοῦτο, ὅτι μὲ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ οἱ οὐρανοὶ ἔγειναν ἔκπαλαι...” (Δείτε το εδάφιο 7). “Οἱ δὲ σημερινοὶ οὐρανοὶ καὶ ἡ γῆ διὰ τοῦ αὐτοῦ λόγου εἶναι ἀποτεταμιευμένοι, φυλαττόμενοι διὰ τὸ πῦρ εἰς τὴν ἡμέραν τῆς κρίσεως καὶ τῆς ἀπωλείας τῶν ἀσεβῶν ἀνθρώπων” (Β΄ Πέτρου γ΄. 3-7).

Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο δέκα:

“Θέλει δὲ ἐλθεῖ ἡ ἡμέρα τοῦ Κυρίου ὡς κλέπτης ἐν νυκτί, καθ᾿ ἥν οἱ οὐρανοί θέλουσι παρέλθει μὲ συριγμόν, τὰ στοιχεῖα δὲ πυρακτούμενα θέλουσι διαλυθῆ, καὶ ἡ γῆ καὶ τὰ ἐν αὐτῇ ἔργα θέλουσι κατακαῆ.”

Αυτό το απόσπασμα της Γραφής λέει ότι πρόκειται να έρθει μια ημέρα κρίσης. Ολόκληρος ο αμαρτωλός κόσμος θα πρέπει να σταθεί κάποια μέρα στο βήμα του Θεού. Αν δεν είστε μεταστραμμένοι, θα σταθείτε ενώπιον του Θεού εκείνη την ημέρα. Θα κριθείτε για τις αμαρτίες σας αν δεν είστε σωσμένοι.

Και οι μαθητές ρωτούσαν για εκείνη την επερχόμενη ημέρα. Είπαν: “Τί τὸ σημεῖον τῆς παρουσίας σου καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος;” (Ματθαίον κδ΄. 3).

Ο Χριστός τούς έδωσε πολλά σημάδια, και θα αναφέρω μερικά απ' αυτά.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

I. Πρώτον, υπάρχουν οικολογικά σημάδια που δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά.

Ο Ιησούς είπε ότι θα υπάρξουν

“κατὰ τόπους σεισμοὶ μεγάλοι καὶ πεῖναι καὶ λοιμοί, καὶ θέλουσιν εἶσθαι φόβητρα... καὶ ἐπὶ τῆς γῆς στενοχωρία ἐθνῶν ἐν ἀπορίᾳ, καὶ θέλει ἠχεῖ ἡ θάλασσα καὶ τὰ κύματα, οἱ ἄνθρωποι θέλουσιν ἀποψυχεῖ ἐκ τοῦ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων δεινῶν εἰς τὴν οἰκουμένην” (Λουκάν κα΄. 11, 25-26).

Σκεφτείτε το! Ο Ιησούς είπε ότι οι καρδιές των ανθρώπων θα εξασθενίσουν και θα καταρρεύσουν όταν δουν τι συμβαίνει “ἐπὶ τῆς γῆς”. Είπε ότι θα υπάρξει στενοχώρια και τρόμος και αγωνία και μεγάλος φόβος εξαιτίας “τῶν ἐπερχομένων δεινῶν εἰς τὴν οἰκουμένην”.

Πριν από λίγο καιρό οι επιστήμονες βρήκαν μια τρύπα στο όζον πάνω από τον Βόρειο Πόλο, τόσο μεγάλη όσο την πολιτεία του Μέιν. Το περιοδικό Time δημοσίευσε μια ιστορία – που ήταν πρωτοσέλιδο – “Η μεγάλη τήξη. Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται στην Αρκτική, στέλνει μια ανατριχίλα σε όλον τον πλανήτη.” (Περιοδικό Time, 4 Σεπτεμβρίου 2000, σελ. 52-56). Το Time είπε: “Ακόμα και μια μερική τήξη θα μπορούσε να καταστρέψει το κλίμα του βόρειου ημισφαιρίου.” Πολλοί επιστήμονες φοβούνται ότι ίσως να εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή παγετώνων. Στο άρθρο του Time, ο Δρ Ρίτσαρντ Άλεϊ (Dr. Richard Alley), γεωφυσικός στο Πανεπιστήμιο Penn State, μίλησε για “πτώση θερμοκρασιών πολύ μεγαλύτερη από τις αλλαγές που έχουν επηρεάσει τον άνθρωπο στην καταγεγραμμένη ιστορία”. Θα ήταν αυτό το τέλος της ανθρωπότητας; Ο Δρ Άλεϊ λέει: “Όχι, αλλά θα είναι δυσάρεστος καιρός για την ανθρωπότητα. Πολύ δυσάρεστος.”

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.
   (“I Wish We’d All Been Ready” του Larry Norman, 1947-2008).

Εσείς είστε έτοιμοι;

Επιστήμονες όπως ο Δρ Άλεϊ βασανίζονται από τον φόβο

“καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων δεινῶν εἰς τὴν οἰκουμένην” (Λουκάν κα΄. 26).

Όταν βλέπουμε την τήξη του Βόρειου Πόλου και έναν παγετώνα που λένε ότι μπορεί να έρθει ξαφνικά, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, είναι τρομακτικό. Όταν συνειδητοποιούμε ότι η επιδημία του AIDS είναι καταστροφική στην Αφρική, χωρίς να φαίνεται κάποιο τέλος – είναι τρομακτικό. Όταν βλέπουμε την αναζωπύρωση της ανθεκτικής στα αντιβιοτικά φυματίωσης, και άλλων νέων τεράστιων ασθενειών που δεν ανταποκρίνονται σε κανένα γνωστό φάρμακο - είναι τρομακτικό.

Γι' αυτό και τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι φοβούνται για το μέλλον. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των σημερινών εφήβων δεν πιστεύουν ότι έχουν καλό μέλλον. Αυτή η δημοσκόπηση έδειξε ότι αυτοί οι έφηβοι συχνά ανησυχούν για τα προβλήματα στην οικολογία, όπως την τήξη του Βόρειου Πόλου και την εποχή παγετώνων ή τον υδάτινο κόσμο που θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Οι νέοι ξέρουν ενστικτωδώς ότι ο κόσμος μας χειροτερεύει. Και τους φοβίζει. Τι θα κάνετε όταν παγώνετε ολόκληρο το χρόνο στη Νότια Καλιφόρνια;

“Οἱ ἄνθρωποι θέλουσιν ἀποψυχεῖ ἐκ τοῦ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων δεινῶν εἰς τὴν οἰκουμένην” (Λουκάν κα΄. 26).

Οι νέοι φοβούνται υπερβολικά ότι η ανθρωπότητα καταστρέφει τον πλανήτη μας. Και συμμερίζομαι την ανησυχία τους – εντελώς!

Η γυναίκα μου και εγώ βρισκόμασταν στην αυλή μας. Τη ρώτησα: “Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες μια πεταλούδα μονάρχης; Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες έναν φρύνο ή έναν βάτραχο; Έχουν εξαφανιστεί – ή σχεδόν εξαφανιστεί.” Μου είπε: “Ναι, έχουμε πραγματικά χαλάσει το περιβάλλον.” Ένας κύριος μου είπε: “Κάναμε κακό στον εαυτό μας και καταστρέφουμε τον κόσμο.” Δυστυχώς, έπρεπε να συμφωνήσω. Είχε απόλυτο δίκιο.

Και τα τρομακτικά προβλήματα που βλέπουμε στην οικολογία, τα οποία αναφέρονται καθημερινά στις εφημερίδες, είναι σημάδια ότι το τέλος του κόσμου και η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού είναι πολύ κοντά. Η Βίβλος λέει: “Ἐτοιμάσθητι νὰ ἀπαντήσῃς τὸν Θεὸν σου”. Δεν σας έχει μείνει πολύς καιρός για να προετοιμαστείτε! Ο Λάρι Νόρμαν (Larry Norman) είπε:

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.

Εσείς είστε έτοιμοι;

Γι' αυτό πρέπει να μπείτε στην εκκλησία και να βρείτε τον Χριστό τώρα! Ο χρόνος εξαντλείται για τον κόσμο μας. Θα έπρεπε να βιάζεστε να βρείτε τον Χριστό, να μεταστραφείτε, και να μπείτε βαθιά σ' αυτήν την εκκλησία πριν έρθει η κρίση. Όταν είστε εν Χριστώ, ο Θεός υπόσχεται να σας προστατεύσει και να σας κρατήσει ασφαλείς από το κακό.

Κρύψε με, ω Σωτήρα μου, κρύψε με,
   Μέχρι να περάσει η καταιγίδα της ζωής,
Ασφαλή στο καταφύγιο, οδήγησέ με,
   Ω δέξου την ψυχή μου!
(“Jesus, Lover of My Soul” του Charles Wesley, 1707-1788).

II. Αλλά δεύτερον, υπάρχουν φυλετικά σημάδια που δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά.

Το Κατά Λουκάν κα΄. 10 μιλάει γι' αυτό,

“Θέλει ἐγερθῆ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν” (Λουκάν κα΄. 10).

Αυτό ακριβώς βλέπουμε σήμερα. Με όλη μας την τεχνολογία και την επιστήμη δεν είμαστε σε θέση να σταματήσουμε τις συγκρούσεις μεταξύ φυλών και τους πολέμους μεταξύ εθνών. Κάθε πρόεδρος προσπαθεί να φέρει ειρήνη μεταξύ των Αράβων και των Ισραηλινών. Αλλά όλοι οι πρόεδροί μας αποτυγχάνουν! Μόνο όταν ο Χριστός επιστρέψει θα υπάρξει ειρήνη ανάμεσα σε όλες τις φυλές και όλα τα έθνη! Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει – ούτε καν ο επερχόμενος Αντίχριστος δεν θα το πετύχει απόλυτα. Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να φέρει ειρήνη μεταξύ των διαφόρων φυλών και εθνών – όταν επιστρέψει στη γη (και μόνο τότε) θα υπάρξει πραγματική ειρήνη στη γη και ευδοκία προς όλους τους ανθρώπους!

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.

Εσείς είστε έτοιμοι απόψε;

III. Στη συνέχεια, τρίτον, υπάρχουν αντισημιτικά σημάδια γύρω μας, που δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά.

Πολλοί χαζοί άνθρωποι μισούν τους Εβραίους, τον εκλεκτό λαό του Θεού επάνω στη γη. Το κείμενο στο Κατά Λουκάν κεφάλαιο 21 λέει:

“Ὅταν δὲ ἴδητε τὴν Ἱερουσαλήμ περικυκλουμένην ὑπὸ στρατοπέδων, τότε γνωρίσατε ὅτι ἐπλησίασεν ἡ ἐρήμωσις αὐτῆς” (Λουκάν κα΄. 20).

Ο αντισημιτισμός, το μίσος προς τους Εβραίους, θα αυξηθεί τόσο πολύ τις έσχατες ημέρες, που τεράστιες στρατιές Εθνικών θα επιτεθούν κατά του εβραϊκού λαού στην Ιερουσαλήμ και θα προσπαθήσουν να τους καταστρέψουν, όπως έκανε ο Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού στη γη, σύμφωνα με τη Βίβλο. Η Βίβλος λέει:

“Εἶναι ἀγαπητοὶ διὰ τοὺς πατέρας” (Ρωμαίους ια΄. 28).

Αν δεν υπήρχαν ο Αβραάμ, ο Μωϋσής και οι προφήτες, δεν θα ήσασταν εδώ απόψε. Γι' αυτό οι Βαπτιστές που πιστεύουν τη Βίβλο είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ισραήλ.

Αλλά η Βίβλος διδάσκει ότι ο αμαρτωλός κόσμος θα στραφεί εναντίον των Εβραίων τις έσχατες ημέρες. Ο Θεός λέει:

“Θέλω καταστήσει τὴν Ἱερουσαλήμ πρὸς πάντας τοὺς λαοὺς λίθον καταβαρύνοντα” (Ζαχαρίας ιβ΄. 3).

Αυτό συμβαίνει τώρα. Είναι σημάδι που δείχνει ότι ζούμε τώρα στις έσχατες ημέρες.

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.

Εσείς είστε έτοιμοι;

IV. Και στη συνέχεια, τέταρτον, υπάρχουν θρησκευτικά σημάδια – σημάδια πλάνης στις ψευδοθρησκείες, που δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά.

“Ὁ δὲ εἶπε· Βλέπετε μή πλανηθῆτε· διότι πολλοὶ θέλουσιν ἐλθεῖ ἐν τῷ ὀνόματί μου... Μή ὑπάγητε λοιπὸν ὀπίσω αὐτῶν” (Λουκάν κα΄. 8).

Ξανά, ο Χριστός είπε:

“Θέλουσιν ἐγερθῆ... ψευδοπροφῆται καὶ θέλουσι δείξει σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα, ὥστε νὰ πλανήσωσιν, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς” (Ματθαίον κδ΄. 24).

Πολλά απ' αυτά που βλέπετε στο TBN – αυτά που βλέπετε στο κανάλι 17 σ' αυτήν την περιοχή – είναι πλάνη. Ο Μπένι Χιν (Benny Hinn) είναι απατεώνας. Ο Τζόελ Όστιν (Joel Osteen) είναι απατεώνας. Το περισσότερα ευαγγελικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα είναι πλάνες. Γι' αυτό συστήνω μόνο τον Δρ Μαγκί (Dr. McGee), και κανέναν άλλον! Δεν εμπιστεύομαι τους αδύναμους νεο-ευαγγελικούς!

“Διότι θέλει ἐλθεῖ καιρὸς ὅτε δὲν θέλουσιν ὑποφέρει τὴν ὑγιαίνουσαν διδασκαλίαν, ἀλλὰ θέλουσιν ἐπισωρεύσει εἰς ἑαυτοὺς διδασκάλους κατὰ τὰς ἰδίας αὑτῶν ἐπιθυμίας, γαργαλιζόμενοι τὴν ἀκοήν” (Β΄ Τιμόθεον δ΄. 3).

Αυτό το σημάδι συμβαίνει τώρα! Το τέλος είναι κοντά!

V. Πέμπτον, υπάρχουν σημάδια θρησκευτικού διωγμού, που δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά.

Ο διωγμός κατά των Χριστιανών συνεχίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο με έναν πρωτοφανή ρυθμό. Για παράδειγμα, πολλοί Χριστιανοί πρέπει να συναντώνται κρυφά στην Κομμουνιστική Κίνα. Οι Los Angeles Times έγραψαν για τρεις χριστιανούς ευαγγελιστές που απελάθηκαν από την Κίνα επειδή μοιράζονταν το Ευαγγέλιο:

Η Κίνα έχει απελάσει τρεις αμερικανούς ευαγγελιστές μετά την σύλληψη πολλών προτεσταντών πιστών στην κεντρική Κίνα, ανέφερε μια ομάδα δικαιωμάτων. Η είδηση... συνοδεύτηκε από νέα ότι δεκάδες Κινέζοι πιστοί που συνελήφθησαν μαζί τους έχουν φυλακιστεί. Επίσης πενήντα πιστοί... από προτεσταντικές κοινωνίες συνελήφθησαν σε τρεις επαρχίες, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με έδρα το Χονγκ Κονγκ, και το Δημοκρατικό Κίνημα της Κίνας.

Ο Ιησούς πρόβλεψε τον παγκόσμιο διωγμό των Χριστιανών που βλέπουμε σήμερα. Είπε:

“Θέλουσιν ἐπιβάλει ἐφ᾿ ὑμᾶς τὰς χεῖρας αὑτῶν, καὶ θέλουσι σᾶς καταδιώξει, παραδίδοντες εἰς... φυλακάς” (Λουκάν κα΄. 12).

Στη συνέχεια είπε ότι ακόμη και οι γονείς και οι συγγενείς θα σας καταδιώξουν αν γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί. Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει ξανά και ξανά εδώ στο Λος Άντζελες. Ο Χριστός είπε:

“Θέλετε δὲ παραδοθῆ καὶ ὑπὸ γονέων καὶ ἀδελφῶν καὶ συγγενῶν καὶ φίλων... καὶ θέλετε εἶσθαι μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου” (Λουκάν κα΄. 16-17).

Ο Χριστός είπε ότι πολλοί γονείς και φίλοι θα σας μισήσουν αν γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί. Μην γελάτε. Αυτό ισχύει ήδη σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι Μουσουλμάνοι μάς μισούν, μας σκοτώνουν, και μας βάζουν σε φυλακές σε πολλά μέρη του κόσμου απόψε.

Πρώτον, θα προσπαθήσουν όσο μπορούν να σας εμποδίσουν από το να επιστρέψετε σ' αυτήν την εκκλησία και να σωθείτε. Αλλά αν συνεχίσετε να έρχεστε εδώ στην εκκλησία και αν σωθείτε, μπορεί να στραφούν εναντίον σας και ακόμη και να σας μισήσουν. Συνήθως το ξεπερνούν μετά από μερικούς μήνες, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να σας σταματήσουν.

Αλλά υπολογίστε το κόστος! Σε κάποιον δεν θα αρέσει αν γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί! Κάποιος θα σας εναντιωθεί! Κοστίζει το να γίνει κάποιος πραγματικός Χριστιανός αυτήν τη σκοτεινή εποχή. Είναι σημάδι ότι βρισκόμαστε στις έσχατες ημέρες.

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.

Εσείς είστε έτοιμοι;

VI. Και τέλος, ο Χριστός μάς έδωσε ένα έκτο σημάδι για να μας δείξει ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος. Το αποκαλώ το “ψυχολογικό σημάδι”.

Ο Χριστός είπε:

“Προσέχετε δὲ εἰς ἑαυτοὺς μήποτε βαρυνθῶσιν αἱ καρδίαι σας ἀπὸ... μεριμνῶν βιωτικῶν, καὶ ἐπέλθῃ αἰφνίδιος ἐφ᾿ ὑμᾶς ἡ ἡμέρα ἐκείνη· διότι ὡς παγὶς θέλει ἐπέλθει ἐπὶ πάντας τοὺς καθημένους ἐπὶ πρόσωπον πάσης τῆς γῆς” (Λουκάν κα΄. 34-35).

Ένας νεαρός που ήρθε στην εκκλησία μερικές φορές είπε: “Δεν μπορώ να έρθω την επόμενη Κυριακή. Πρέπει να βοηθήσω με τη μετακόμιση της θείας μου.” Είχε έξι ημέρες να το κάνει, αλλά “έπρεπε” να γίνει την Κυριακή το πρωί. Έχει επιβαρυνθεί με τις μέριμνες της ζωής. Σήμερα οι άνθρωποι δεν έρχοναυι στην εκκλησία για μικρούς και ανόητους λόγους. Βαραίνουν οι καρδιές τους με τις βιοτικές μέριμνες. Και η ημέρα της κρίσης του Θεού θα έρθει επάνω τους απροσδόκητα – εκεί που δεν το περιμένουν, το τέλος θα έρθει!

Η ζωή ήταν γεμάτη όπλα και πόλεμο,
   Και όλοι ποδοπατήθηκαν στο πάτωμα.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.

Εσείς είστε έτοιμοι;

Μπορεί να ξεπεράσετε τα προβλήματα των ναρκωτικών και του σεξ, αλλά να επιβαρυνθείτε με οικογενειακά προβλήματα που σας τραβάνε προς τα κάτω. Το έχω δει αυτό να συμβαίνει σε πολλά νεαρά ζευγάρια κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Και τότε, ο Ιησούς είπε:

Ἀγρυπνεῖτε λοιπὸν δεόμενοι ἐν παντί καιρῷ, διὰ νὰ καταξιωθῆτε νὰ ἐκφύγητε πάντα ταῦτα τὰ μέλλοντα νὰ γείνωσι καὶ νὰ σταθῆτε ἔμπροσθεν τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου” (Λουκάν κα΄. 36).

Και αυτό είναι που πρέπει να κάνετε για να είστε έτοιμοι για το τέλος του κόσμου και την επερχόμενη Κρίση. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε:

(1) Ελάτε σ' αυτήν την εκκλησία. Τίποτα άλλο δεν θα σας βοηθήσει αν δεν το κάνετε αυτό.

(2) Ελάτε στον Χριστό. Πέθανε για τις αμαρτίες σας. Αναστήθηκε κυριολεκτικά και σωματικά από τους νεκρούς. Είναι ζωντανός στο δεξί χέρι του Θεού τώρα. Είναι εκεί για σας τώρα. Ελάτε σ' Αυτόν. Εμπιστευθείτε τον Ιησού και σωθείτε!

(3) Όχι μόνο πρέπει να έρθετε σ' αυτήν την εκκλησία, όχι μόνο πρέπει να έρθετε στον Χριστό, αλλά πρέπει επίσης να προσεύχεστε. Ο Ιησούς είπε ότι η προσευχή είναι το κλειδί για να ζήσεις μια επιτυχημένη χριστιανική ζωή στις έσχατες ημέρες.


Πώς θα ξεφύγετε εσείς από την επερχόμενη κρίση; Η Βίβλος λέει: “(Ο Χριστός) τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν αὐτὸς ἐβάστασεν ἐν τῷ σώματι αὑτοῦ ἐπὶ τοῦ ξύλου” – επάνω στο Σταυρό. Ο Χριστός μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης σας. Τιμωρήθηκε στη θέση σας, για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σας επάνω στον Σταυρό! Ο Χριστός έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του επάνω στον σταυρό. Το Αίμα Του μπορεί να ξεπλύνει όλη σας την αμαρτία – και θα είστε έτοιμοι όταν έρθει το τέλος! Σας ζητώ να εμπιστευθείτε τον Ιησού Χριστό απόψε! Ο Τσαρλς Ουέσλι (Charles Wesley) είπε:

Κρύψε με, ω Σωτήρα μου, κρύψε με,
   Μέχρι να περάσει η καταιγίδα της ζωής,
Ασφαλή στο καταφύγιο, οδήγησέ με,
   Ω δέξου την ψυχή μου!

Ένας ύμνος για το ευαγγέλιο λέει:

Ο Ιησούς είναι η απάντηση για τον κόσμο σήμερα,
Υπεράνω Αυτού δεν υπάρχει κανένας, ο Ιησούς είναι η οδός!

Εμπιστευτείτε τον Ιησού απόψε και θα σας σώσει! Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Wish We’d All Been Ready”
(του Larry Norman, 1947-2008).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

SIGNS OF THE LAST DAYS

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Τοῦτο πρῶτον γνωρίζοντες, ὅτι θέλουσιν ἐλθεῖ ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις ἐμπαῖκται, περιπατοῦντες κατὰ τὰς ἰδίας αὑτῶν ἐπιθυμίας” (Β΄ Πέτρου γ΄. 3).

I.    Πρώτον, υπάρχουν οικολογικά σημάδια που δείχνουν ότι το τέλος
είναι κοντά, Λουκάν κα΄. 11, 25-26.

II.   Δεύτερον, υπάρχουν φυλετικά σημάδια που δείχνουν ότι το τέλος είναι
κοντά, Λουκάν κα΄. 10.

III.  Τρίτον, υπάρχουν αντισημιτικά σημάδια γύρω μας, που δείχνουν ότι
το τέλος είναι κοντά, Λουκάν κα΄. 20, Ρωμαίους ια΄. 28,
Ζαχαρίας ιβ΄. 3.

IV.  Τέταρτον, υπάρχουν θρησκευτικά σημάδια – σημάδια πλάνης στις
ψευδοθρησκείες, που δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά,
Λουκάν κα΄. 8, Ματθαίον κδ΄. 24, Β΄ Τιμόθεον δ΄. 2-3.

V.   Πέμπτον, υπάρχουν σημάδια θρησκευτικού διωγμού, που δείχνουν ότι
το τέλος είναι κοντά, Λουκάν κα΄. 12, 16-17.

VI.  Έκτον, υπάρχει το “ψυχολογικό σημάδι”, που δείχνει ότι το τέλος
είναι κοντά, Λουκάν κα΄. 34-36.