Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ!

HE SAW MEN AS TREES WALKING!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 26 Αυγούστου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, August 26, 2018

“Καὶ ἔρχεται εἰς Βηθσαϊδάν. Καὶ φέρουσι πρὸς αὐτὸν τυφλὸν καὶ παρακαλοῦσιν αὐτὸν νὰ ἐγγίσῃ αὐτόν. Καὶ πιάσας τὴν χεῖρα τοῦ τυφλοῦ, ἔφερεν αὐτὸν ἔξω τῆς κώμης καὶ πτύσας εἰς τὰ ὄμματα αὐτοῦ, ἐπέθεσεν ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς χεῖρας καὶ ἠρώτα αὐτὸν ἄν βλέπῃ τι. Καὶ ἀναβλέψας ἔλεγε· Βλέπω τοὺς ἀνθρώπους, ὅ, τι ὡς δένδρα βλέπω περιπατοῦντας. Ἔπειτα πάλιν ἐπέθεσε τὰς χεῖρας ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ καὶ ἔκαμεν αὐτὸν νὰ ἀναβλέψῃ, καὶ ἀποκατεστάθη ἡ ὄρασις αὐτοῦ, καὶ εἶδε καθαρῶς ἅπαντας” (Μάρκον η΄. 22-25).


Ο Χριστός ήρθε στη Βηθσαϊδά. Αλλά δεν κήρυξε στη Βηθσαϊδά. Οι μαθητές Τού έφεραν έναν τυφλό στη Βηθσαϊδά. Αλλά ο Χριστός δεν θεράπευσε τον άνθρωπο μέσα σ' αυτήν την πόλη. Η Βηθσαϊδά ήταν το μέρος όπου ο Ιησούς τάισε 5.000 άντρες πολλαπλασιάζοντας πέντε ψωμιά και δύο ψάρια σε αρκετό φαγητό για 5.000 άνδρες (Μάρκον ϛ΄. 38-44). Ο Ιησούς περπάτησε στη θάλασσα εκεί, και έκανε πολλά ακόμη θαύματα εκεί. Ωστόσο, ο λαός της Βηθσαϊδά δεν μετανόησε και δεν πίστεψε στον Ιησού. Κι έτσι, ο Χρίστος καταράστηκε εκείνη την πόλη. Ο Χριστός είπε ότι θα κριθεί σφοδρά από τον Θεό κατά την “Ημέρα της κρίσεως”.

Τώρα ο Χριστός και οι μαθητές Του ήρθαν σε εκείνη την επικατάρατη πόλη.

“Καὶ ἔρχεται εἰς Βηθσαϊδάν. Καὶ φέρουσι πρὸς αὐτὸν τυφλὸν καὶ παρακαλοῦσιν αὐτὸν νὰ ἐγγίσῃ αὐτόν” (Μάρκον η΄. 22).

Αυτή είναι μια εικόνα του πώς ένας νεαρός άνθρωπος μεταστρέφεται στην αμαρτωλή πόλη του Λος Άντζελες.

I. Πρώτον, η πόλη ήταν επικατάρατη, αλλά όχι το εκλεκτό τυφλό αγόρι!

Οι “εκλεκτοί” είναι οι άνθρωποι που ο Θεός επέλεξε να σώσει πριν από τη δημιουργία του κόσμου, “οἱ ἐκλεκτοὶ ἐπέτυχον· οἱ δὲ λοιποὶ ἐτυφλώθησαν” (Ρωμαίους ια΄. 7). Ολόκληρη η πόλη είχε τυφλωθεί, είχε εγκαταλειφθεί από τον Θεό, επειδή απέρριψαν τον Ιησού Χριστό – ωστόσο, αν και ολόκληρη η πόλη ήταν επικατάρατη, υπήρχε ένας άνθρωπος μέσα στην πόλη που ήταν ένας από τους εκλεκτούς, και οι μαθητές έφεραν αυτόν τον άνθρωπο στον Ιησού!

“Εκλέγω” σημαίνει διαλέγω ή επιλέγω. Πριν από τη Δημιουργία ο Θεός επέλεξε από την ανθρωπότητα αυτούς που θα λύτρωνε.

Αυτός ο τυφλός άνθρωπος ήταν ένας από τους εκλεκτούς. Έτσι, οι μαθητές στάλθηκαν σ' αυτόν τον έναν άνθρωπο, για να τον φέρουν στον Ιησού!

Τώρα ολόκληρη η πόλη ήταν καταδικασμένη, είχε κριθεί για την απόρριψη του Ιησού. Βγαίνουμε για να προσκαλέσουμε ανθρώπους να έρθουν στην εκκλησία. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα έρθουν. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι ήδη σωσμένοι. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο Λος Άντζελες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Διαβόλου. Μισούν την ιδέα του να έρθουν στην εκκλησία για να ακούσουν για τον Ιησού! Ωστόσο, βγαίνουμε για να προσκαλέσουμε ανθρώπους στην εκκλησία, αν και ξέρουμε ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα σωθούν ποτέ, δεν θα σωθούν ποτέ επειδή ο Θεός τους έχει ήδη απορρίψει. Η Βίβλος λέει: “Παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς... Παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς ἀδόκιμον νοῦν... (Αυτοί οι άνθρωποι είναι) μισόθεοι, ὑπερήφανοι, ἀλαζόνες, ἀπειθεῖς εἰς τοὺς γονεῖς... ἀφιλάγαθοι... φιλήδονοι μᾶλλον παρὰ φιλόθεοι” (Ρωμαίους α΄. 26-30, Β΄. Τιμόθεον γ΄. 3, 4).

Ναι, ξέρουμε ότι η πόλη μας είναι γεμάτη από υποκριτές, καπνιστές μαριχουάνας, σεξομανείς, αλήτες, κακοποιούς, και ανθρώπους που μισούν τον Ιησού Χριστό. Το ξέρω αυτό καλύτερα από εσάς. Έχω περάσει εξήντα χρόνια κηρύττοντας σ' αυτήν την άθεη πόλη!

Αλλά ξέρω επίσης ότι κάπου, σε ένα απ' αυτά τα διαμερίσματα, σε μία απ' αυτές τις αίθουσες μπόουλινγκ, σε ένα απ' αυτά τα σχολεία – ξέρω ότι σε ένα απ' αυτά τα μέρη υπάρχει ένας νεαρός άνδρας ή μία νεαρή γυναίκα που ο Θεός έχει επιλέξει, τους έχει διαλέξει μέσα από χιλιάδες ασεβείς αμαρτωλούς, τους έχει διαλέξει για να σωθούν από τον Ιησού Χριστό, τον μονογενή Υιό του Θεού!!! Πιστεύω ότι εσύ είσαι αυτός ο εκλεκτός άνθρωπος!

Και αυτός ο νεαρός άνδρας ή νεαρή γυναίκα θα επιστρέψει στην εκκλησία, θα φωτιστεί από το Πνεύμα, θα ελευθερωθεί από τον Διάβολο, και θα καθαριστεί μέσω του Αίματος που ο Ιησούς Χριστός έχυσε επάνω στο Σταυρό!!!

Σωσμένος μέσω του Αίματος του Εσταυρωμένου!
   Λυτρωμένος από την αμαρτία, ένα νέο έργο ξεκίνησε,
Δοξάστε τον Πατέρα και δοξάστε τον Υιό,
   Σωσμένος μέσω του Αίματος του Εσταυρωμένου!
Σωσμένος! Σωσμένος! Οι αμαρτίες μου όλες συγχωρέθηκαν, η ενοχή μου όλη έχει φύγει!
Σωσμένος! Σωσμένος! Είμαι σωσμένος μέσω του Αίματος του Εσταυρωμένου!
   (“Saved by the Blood” του S. J. Henderson, 1902).

Αμήν! Δοξάστε τον Θεό! Αλληλούια! Είμαι σωσμένος μέσω του Αίματος του Εσταυρωμένου!

Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας από τους εκλεκτούς του Θεού. Και οι μαθητές ήρθαν και τον έβγαλαν από εκείνη την αμαρτωλή, φρικτή πόλη – όπως ακριβώς κι εμείς πήγαμε και πήραμε εσάς! Και έφεραν εκείνο το τυφλό αγόρι στον Ιησού! Αμήν! Η πόλη ήταν καταραμένη και καταδικασμένη, αλλά όχι το εκλεγμένο τυφλό αγόρι! Έφεραν αυτόν στον Ιησού!

II. Δεύτερον, ο νεαρός ήταν τυφλός.

Ήταν εντελώς τυφλός – τυφλός σαν νυχτερίδα! Τυφλός σαν γαλοπούλα με το κεφάλι κομμένο!!! Δεν γινόταν πιο τυφλός! Ναι, ο νεαρός ήταν τυφλός – ΤΥΦΛΟΣ!

Τώρα, αυτό σημαίνει κάτι! Σημαίνει ότι είναι τυφλός, ναι! Αλλά σημαίνει κάτι περισσότερο μέσα στην Καινή Διαθήκη! Σημαίνει, όπως το αποκαλεί ο Μάθιου Χένρι (Matthew Henry), “πνευματική τύφλωση”. Και το κατά Λουκάν ευαγγέλιο μας λέει ότι ο Ιησούς εκπλήρωσε τον Ησαΐα να΄. 1 για να κηρύξει “πρὸς τοὺς τυφλοὺς ἀνάβλεψιν” (Λουκάν δ΄. 18).

Ο Ιησούς πήρε τον τυφλό από το χέρι και “ἔφερεν αὐτὸν ἔξω τῆς κώμης” (Μάρκον η΄. 23). Αυτό δείχνει ότι οι τυφλοί αμαρτωλοί πρέπει να χωριστούν από τους άλλους αμαρτωλούς αν θέλουν τον Ιησού να θεραπεύσει την τύφλωσή τους. Η Βίβλος λέει:

“Μή ὁμοζυγεῖτε μὲ τοὺς ἀπίστους... Ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος... Καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας, καὶ σεῖς θέλετε εἶσθαι υἱοὶ μου καὶ θυγατέρες, λέγει Κύριος παντοκράτωρ” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 14, 17-18).

Πολλές φορές οι νέοι θέλουν να σωθούν, θέλουν να γνωρίσουν τον Θεό, αλλά σταματιούνται από τους αμαρτωλούς φίλους τους – τους φίλους που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν για τον Ιησού. Δόξα τω Θεώ, ο Ιησούς “ἔφερεν αὐτὸν ἔξω τῆς κώμης” πριν αποκαταστήσει την όρασή του. Έπρεπε να φύγει από εκείνες τις κολασμένες συναναστροφές. Εξω! Βγες έξω! Βγες έξω! Έπρεπε να ξεφύγει από τους κακούς φίλους που θα προσπαθούσαν να τον κρατήσουν τυφλό! Ο Ιησούς τον πήρε από το χέρι και “ἔφερεν αὐτὸν ἔξω τῆς κώμης”. Πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα είχε σωθεί αν είχε διατηρήσει την φιλία του με τους πονηρούς ανθρώπους στη Βηθσαϊδά!

III. Τρίτον, η φώτισή του ήταν σταδιακή.

“Καὶ πτύσας εἰς τὰ ὄμματα αὐτοῦ, ἐπέθεσεν ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς χεῖρας καὶ ἠρώτα αὐτὸν ἄν βλέπῃ τι. Καὶ ἀναβλέψας ἔλεγε· Βλέπω τοὺς ἀνθρώπους, ὅ, τι ὡς δένδρα βλέπω περιπατοῦντας. Ἔπειτα πάλιν ἐπέθεσε τὰς χεῖρας ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ καὶ ἔκαμεν αὐτὸν νὰ ἀναβλέψῃ, καὶ ἀποκατεστάθη ἡ ὄρασις αὐτοῦ, καὶ εἶδε καθαρῶς ἅπαντας” (Μάρκον η΄. 23-25). Το βιβλίο των Παροιμιών δίνει ένα καλό σχόλιο επάνω σ' αυτό το θέμα,

“Ἡ ὁδὸς τῶν δικαίων εἶναι ὡς τὸ λαμπρὸν φῶς, τὸ φέγγον ἐπὶ μᾶλλον καὶ μᾶλλον, ἑωσοῦ γείνῃ τελεία ἡμέρα” (Παροιμίες δ΄. 18).

Στην αρχή είστε πνευματικά τυφλοί. Έρχεστε στην εκκλησία, αλλά δεν είστε σίγουροι για πολλά απ' αυτά που ακούτε. Τότε αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι ο Χριστός μπορεί να σας βοηθήσει. Αρχίζετε να ελπίζετε ότι Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει. Αλλά δεν μπορείτε να Τον δείτε, και δεν μπορείτε να Τον νιώσετε. Τότε συνειδητοποιείτε ότι “εἶναι δὲ ἡ πίστις ἐλπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις πραγμάτων μή βλεπομένων” (Εβραίους ια΄. 1).

Ο Απόστολος Θωμάς είπε: “Δὲν θέλω πιστεύσει.” Τότε ο Ιησούς ήρθε και ο Θωμάς τού είπε: “Ὁ Κύριός μου καὶ ὁ Θεὸς μου.” Και ο Ιησούς είπε στον Θωμά: “Μακάριοι ὅσοι δὲν εἶδον καὶ ἐπίστευσαν.” Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ο Ιησούς έχει σώσει εκατομμύριους ανθρώπους που “δὲν εἶδον καὶ ἐπίστευσαν”.

Ακούστε τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan). Είπε: “Δεν μπορούσα να βρω καμία μορφή ειρήνης. Ένιωθα σαν να πέθαινα... (και τότε) έγινε τόσο σαφές ότι το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να εμπιστευτώ (τον Ιησού). Δεν υπήρχε κάποιο σωματικό συναίσθημα, δεν χρειαζόμουν συναίσθημα, είχα τον Χριστό! Κοίταξα μόνο στον Ιησού! Μόνο μέσω της πίστης γνωρίζω ότι ο Ιησούς ξέπλυνε όλες τις αμαρτίες μου, και μερικές φορές αναρωτιέμαι πώς το γνωρίζω με την έλλειψη συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων, αλλά... βρίσκω την ειρήνη, γνωρίζοντας, μετά από προσεκτική σκέψη, ότι η πίστη μου στηρίζεται στον Ιησού. Ο Ιησούς είναι η μόνη μου απάντηση.”

Ακούστε τον Φίλιπ Τσαν (Philip Chan). “Θυμάμαι πως σκεφτόμουν ότι δεν θα μεταστραφώ ποτέ. Άρχισα ακόμη και να αμφιβάλλω αν υπήρχε πραγματική μετατροπή... (Τότε) ο Δρ Χάιμερς κήρυξε για το πώς ο Σατανάς τυφλώνει εκείνους που δεν έχουν τον Χριστό. Είπε ότι ένας από τους τρόπους με τον οποίον το κάνει αυτό ο Σατανάς είναι με το να εργάζεται μέσα στο μυαλό του χαμένου ανθρώπου, και να τον κάνει να πιστεύει ότι πρέπει να έχει ένα συναίσθημα διαβεβαίωσης. Τότε ο Δρ Χάιμερς είπε ότι πρέπει να εμπιστευτώ τον Ιησού και μόνο Αυτόν. Κανέναν άλλον, τίποτα άλλο. Λίγο νωρίτερα (το μυαλό μου) στροβιλίζονταν με αμφιβολίες και αυτοαναλύσεις... Τώρα ο Ιησούς ήταν εκεί. Τώρα ο Σωτήρας περίμενε να με πάρει στην αγκαλιά Του! Πώς θα μπορούσα να κρατήσω την αμαρτία μου και να μην κοιτάξω στον Ιησού, Αυτόν που αγαπούσε την ψυχή μου; Έπεσα στα γόνατα και εμπιστεύτηκα τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Δεν περίμενα για να βιώσω κάποιο συναίσθημα. Δεν περίμενα για να ακούσω τα ψέματα του Σατανά. Έπρεπε να πάω στον Ιησού για να καθαριστώ από την αμαρτία μου. Δεν πρέπει να περιμένω! Οι σκέψεις της εύρεσης διαβεβαίωσης είχαν φύγει. Εμπιστεύτηκα τον Ιησού. Ο Ιησούς (ο Ίδιος) έγινε η διαβεβαίωση μου και η ελπίδα μου. Ο Ιησούς αφαίρεσε το βαρύ φορτίο της αμαρτίας που είχα. Καθάρισε το ιστορικό μου με το ίδιο Του το Αίμα. Τώρα θυμάμαι ύμνους όπως το “Της ψυχής μου Λυτρωτά/Jesus, Lover of My Soul”, και θυμάμαι ότι έχω έναν φίλο στον Ιησού. Δόξα στον Θεό που έδωσε τον Υιό Του, τον Ιησού, για να συγχωρέσει την αμαρτία μου με το αίμα Του!”

Τώρα ακούστε τα λόγια ενός κοριτσιού που απέρριπτε τον Ιησού για πολλά χρόνια. Είπε: “Είχα μεγάλη αίσθηση των αμαρτιών μου και ένιωθα εντελώς απελπισμένη. Προσευχόμουν σχεδόν κάθε μέρα. Διάβαζα τα αντίγραφα των κηρυγμάτων κάθε μέρα. Δεν βοηθούσαν επειδή περίμενα ακόμα για περισσότερα συναισθήματα και περισσότερη πίστη. Είπα στον Δρ Κέιγκαν ότι είχα μπερδεμένο μυαλό, άρα δεν μπορώ να έρθω στον Ιησού. Ο Δρ Κέιγκαν είπε: ‘Τότε έλα στον Ιησού με το μπερδεμένο μυαλό σου!’ Λίγο πριν από τη μεταστροφή μου, ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith) έψαλλε: ‘Αν περιμένετε μέχρι να γίνετε καλά, δεν θα έρθετε ποτέ.’ (Ήξερα ότι) τα συναισθήματά μου δεν είναι ποτέ αξιόπιστα, άρα δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ ούτως ή άλλως. Όταν εμπιστεύτηκα τον Ιησού, με συγχώρεσε και με καθάρισε από όλες τις αμαρτίες μου. Με καθάρισε και ξέπλυνε όλες τις αμαρτίες μου με το πολύτιμο Αίμα Του. Ο Ιησούς με έσωσε από τον Σατανά και με απελευθέρωσε! Θα προτιμούσα να είμαι δούλη του Ιησού που με αγαπάει και φροντίζει για μένα, παρά να συνεχίσω να είμαι δούλη του Σατανά, ο οποίος θα με καταστρέψει και θα με στείλει στην Κόλαση στο τέλος.” Είναι ο αριθμός 2 στο φυλλάδιο με τους ύμνους. Σταθείτε και ψάλλετε!

Της ψυχής μου Λυτρωτά,
   Ένδοξέ μου Ποιητά,
Ενώ φοβεραί βρονταί,
   Θύελλαι, καταστροφαί,
Πανταχόθεν με κυκλούν,
   Και δεινώς με απειλούν,
Εις τον κόλπον Σου εγώ,
   Σπεύδω μη απολεσθώ.
(“Jesus, Lover of My Soul” του Charles Wesley, 1707-1788).

Μπορείτε να καθήσετε.

Ξέρω ότι θέλετε να ξεπλύνετε τις αμαρτίες σας μέσω του Ιησού! Ξέρω ότι θέλετε τον Ιησού να σας σώσει! Μην περιμένετε να γίνετε τέλειοι. Απλά περιμένετε από τον Ιησού να σας σώσει από την ενοχή σας και την αμαρτία σας. Η τελειότητα θα έρθει αργότερα. Ακούστε τώρα τα λόγια του Ιησού. Αυτά τα λόγια προήλθαν από το ίδιο το στόμα του Ιησού.

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει” (Ματθαίον ια΄. 28).

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ πεφορτισμένοι.” Συχνά νιώθετε υπερβολικά αμαρτωλοί και χαμένοι όταν πηγαίνετε για ύπνο το βράδυ. Πέφτετε στο κρεβάτι το βράδυ ανησυχώντας για τις αμαρτίες σας. Γιατί να πάτε για ύπνο ανησυχώντας απόψε; Ο Ιησούς λέει:

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει.”

Δεν χρειάζεστε διαβεβαίωση. Χρειάζεστε ανάπαυση. Ανάπαυση για την ψυχή σας. Πηγαίντε στον ύμνο αριθμό 3 στο φυλλάδιο με τους ύμνους. Ψάλλετέ το.

Ακούω τη φωνή
   Που με καλεί Χριστέ,
Στο θείο αίμα ν' αγνισθώ
   Που έχυσες για με.
Θείε Λυτρωτή έρχομαι σε Σε,
   Δέξου και καθάρισε
Και μένα, ω Χριστέ.
   (“I Am Coming, Lord” του Lewis Hartsough, 1828-1919).

Αν θέλετε να μιλήσετε μαζί μας για την εμπιστοσύνη στον Ιησού, παρακαλώ ελάτε και καθίστε στις δύο πρώτες σειρές. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Am Coming, Lord”
(του Lewis Hartsough, 1828-1919).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ!

HE SAW MEN AS TREES WALKING!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Καὶ ἔρχεται εἰς Βηθσαϊδάν. Καὶ φέρουσι πρὸς αὐτὸν τυφλὸν καὶ παρακαλοῦσιν αὐτὸν νὰ ἐγγίσῃ αὐτόν. Καὶ πιάσας τὴν χεῖρα τοῦ τυφλοῦ, ἔφερεν αὐτὸν ἔξω τῆς κώμης καὶ πτύσας εἰς τὰ ὄμματα αὐτοῦ, ἐπέθεσεν ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς χεῖρας καὶ ἠρώτα αὐτὸν ἄν βλέπῃ τι. Καὶ ἀναβλέψας ἔλεγε· Βλέπω τοὺς ἀνθρώπους, ὅ, τι ὡς δένδρα βλέπω περιπατοῦντας. Ἔπειτα πάλιν ἐπέθεσε τὰς χεῖρας ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ καὶ ἔκαμεν αὐτὸν νὰ ἀναβλέψῃ, καὶ ἀποκατεστάθη ἡ ὄρασις αὐτοῦ, καὶ εἶδε καθαρῶς ἅπαντας” (Μάρκον η΄. 22-25).

I.   Πρώτον, η πόλη ήταν επικατάρατη, αλλά όχι το εκλεκτό τυφλό αγόρι!
Ρωμαίους ια΄. 7, Ρωμαίους α΄. 26-30, Β΄ Τιμόθεον γ΄. 3, 4.

II.  Δεύτερον, ο νεαρός ήταν τυφλός, Λουκάν δ΄. 18, Μάρκον η΄. 23,
Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 14, 17-18.

III. Τρίτον, η φώτισή του ήταν σταδιακή, Μάρκον η΄. 23-25, Παροιμίες δ΄. 18,
Εβραίους ια΄. 1, Ματθαίον ια΄. 28.