Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ –
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

HOW TO LEAD A SOUL TO CHRIST –
COUNSELING FOR CONVERSIONS!
(Greek)

Μήνυμα του Δρ Κρίστοφερ Λ. Κέιγκαν, Διδακτορικό (UCLA),
Μεταπτυχιακό (Talbot Seminary), Διδακτορικό (the Claremont Graduate School), που κηρύχθηκε από τον Αιδ. Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 26 Αυγούστου 2018
A sermon written by Christopher L. Cagan, Ph.D. (UCLA),
M.Div. (Talbot Seminary), Ph.D. (the Claremont Graduate School),
and preached by Rev. John Samuel Cagan
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, August 26, 2018

“Ἐὰν δὲν ἐπιστρέψητε... δὲν θέλετε εἰσέλθει εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν”
(Ματθαίον ιη΄. 3).


Ο Ιησούς είπε ότι ο άνθρωπος πρέπει να μεταστραφεί – να έχει μεταστροφή – αλλιώς δεν μπορεί να πάει στον Ουρανό. Η αρχαία ελληνική λέξη είναι “ἐπιστρέφω”. Σημαίνει “στροφή”. Δεν σημαίνει προσεύχομαι μία προσευχή μετανοίας ή σηκώνω το χέρι μου. Είναι η αλλαγή της καρδιάς που δίνει ο Θεός στον αμαρτωλό στη νέα γέννηση. Ο Ιησούς είπε στον Νικόδημο: “Ἐὰν τις δὲν γεννηθῇ ἄνωθεν, δὲν δύναται νὰ ἴδῃ τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ” (Ιωάννην γ΄. 3). Και πάλι, ο Χριστός είπε: “Πρέπει νὰ γεννηθῆτε ἄνωθεν” (Ιωάννην γ΄. 7). Είναι μια ριζική αλλαγή της καρδιάς. Η Βίβλος λέει: “Ἐὰν τις ἦναι ἐν Χριστῷ εἶναι νέον κτίσμα· τὰ ἀρχαῖα παρῆλθον, ἰδού, τὰ πάντα ἔγειναν νέα” (Β΄ Κορινθίους ε΄. 17). Δεν είναι ότι απλά προσεύχεσαι μία προσευχή μετανοίας. Αυτή είναι η μεταστροφή! Σήμερα το πρωί θα ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές για το πώς να οδηγήσουμε έναν αμαρτωλό στη μεταστροφή εν Χριστώ.

Τι είναι η μεταστροφή; Τι θέλουμε να συμβεί; Ο αμαρτωλός χρειάζεται μεταστροφή, όχι απόφαση. Από τον καιρό του Τσαρλς Φίνεϊ (Charles Finney) (1792-1875) ο “Ντεσιζιονισμός” (ντεσίζιον σημαίνει απόφαση) έχει πάρει τη θέση της μεταστροφής σε πολλές εκκλησίες σε όλον τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει αποφάσεις, αλλά δεν έχουν μεταστραφεί.

Τι είναι ο “Ντεσιζιονισμός”; Τι είναι η μεταστροφή; Εδώ είναι ο ορισμός από τη Σημερινή αποστασία/Today’s Apostasy, που γράφτηκε από τον Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers) και τον πατέρα μου, τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan).

     Ντεσιζιονισμός είναι η πεποίθηση ότι ένας άνθρωπος σώζεται ερχόμενος προς το μπροστινό μέρος της αίθουσας, σηκώνοντας το χέρι, λέγοντας μια προσευχή, πιστεύοντας σε ένα δόγμα, κάνοντας μια δέσμευση υπακοής, ή κάποια άλλη εξωτερική, ανθρώπινη πράξη, που θεωρείται ισοδύναμη με το θαύμα της εσωτερικής μεταστροφής, και ως απόδειξη αυτής· είναι η πεποίθηση ότι ένας άνθρωπος σώζεται διαμέσου μια απλής εξωτερικής απόφασης· η πεποίθηση ότι η εκτέλεση μίας από αυτές τις ανθρώπινες ενέργειες δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι σωσμένος.
     Μεταστροφή είναι το αποτέλεσμα εκείνου του έργου του Αγίου Πνεύματος το οποίο ελκύει έναν χαμένο αμαρτωλό στον Ιησού Χριστό για δικαίωση και αναγέννηση, και αλλάζει τη θέση του αμαρτωλού ενώπιον του Θεού από χαμένο σε σωσμένο, δίνοντας θεία ζωή στη διεφθαρμένη ψυχή, παράγοντας έτσι μια νέα κατεύθυνση στη ζωή αυτού που μεταστράφηκε. Η αντικειμενική πλευρά της σωτηρίας είναι η δικαιώση. Η υποκειμενική πλευρά της σωτηρίας είναι η αναγέννηση. Το αποτέλεσμα είναι η μεταστροφή. (Today’s Apostasy, pp. 17, 18).

Η λήψη απόφασης είναι ένα ανθρώπινο έργο που μπορεί να κάνει ο καθένας, ανά πάσα στιγμή. Η μεταστροφή είναι μια υπερφυσική πράξη που αλλάζει για πάντα τη ζωή και τον αιώνιο προορισμό του ανθρώπου.

Το να κάνεις κάποιον να πάρει μία απόφαση είναι πολύ πιο εύκολο από το να φέρεις μία ψυχή στη μεταστροφή. Ο κήρυκας μπορεί να μετρήσει μεγάλο αριθμό “αποφάσεων”. Μπορείτε να κάνετε κάποιον να πάρει απόφαση οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μπορείτε να προσευχηθείτε την προσευχή μετανοίας με ανθρώπους στην πόρτα τους, σε αεροπλάνο, ή οπουδήποτε αλλού. Μπορείτε να τις μετρήσετε, αλλά πιθανότατα να μην τους ξαναδείτε ποτέ. Πήραν μία απόφαση, αλλά δεν βίωσαν καμία μεταστροφή.

Για τη μεταστροφή, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να έρθουν στην εκκλησία και να ακούσουν το Ευαγγέλιο αρκετές φορές πριν το καταλάβουν και εμπιστευτούν τον Χριστό. Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στην εκκλησία για μήνες ή ακόμη και για χρόνια πριν μεταστραφούν.

Για να οδηγήσετε τους ανθρώπους στον Χριστό, πρέπει να μιλήσετε μαζί τους ατομικά, οι ίδιοι, αφού απαντήσουν στην πρόσκλησή σας. Πάρτε τους σε ένα άλλο μέρος όπου θα τους μιλήσετε. Μην τους οδηγείτε αυτόματα σε μια γρήγορη προσευχή. Η προσευχή μετανοίας δεν είναι το ίδιο πράγμα με την εμπιστοσύνη στον Ιησού. Το σήκωμα του χεριού, το περπάτημα προς το μπροστινό μέρος της αίθουσας, ή το βάπτισμα δεν είναι το ίδιο πράγμα με την εμπιστοσύνη στον Ιησού. Αν κάποιος κάνει αυτά τα πράγματα δεν αποδεικνύει ότι έχει εμπιστευτεί τον Ιησού. Η εμπιστοσύνη στον Ιησού είναι κάτι διαφορετικό, μοναδικό και ιδιαίτερο από μόνο του. Εμπιστοσύνη στον Ιησού είναι εμπιστοσύνη στον Ιησού.

Για να οδηγήσετε κάποιον στο να εμπιστευτεί τον Χριστό και να βιώσει μια πραγματική μεταστροφή απαιτείται χρόνος, προσπάθεια, διορατικότητα, προσευχή, και η χάρη του Θεού. Ο Δρ Χάιμερς και ο Δρ Κέιγκαν συμβουλεύουν ανθρώπους για μεταστροφή για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Εδώ είναι μερικά πράγματα που έχουν μάθει.

1. Πρώτον, οι ποιμένες πρέπει να ακούνε τους αμαρτωλούς.

Μην υποθέτετε – όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι ευαγγελικοί κήρυκες – ότι ο αμαρτωλός καταλαβαίνει ήδη το Ευαγγέλιο. Πρέπει να τον ακούσετε και να μάθετε τι πιστεύει. Ποιο είναι το θρησκευτικό του υπόβαθρο; Τι πιστεύει για τον Ιησού; Νομίζει ότι ο Χριστός είναι πνεύμα; Νομίζει ότι ο Χριστός ήδη ζει μέσα στην καρδιά του; Νομίζει ότι ο Ιησούς είναι θυμωμένος μαζί του; Νομίζει ότι θα πάει στον Ουρανό, ή όχι; Μάθετε τι νομίζει. Τότε δείξτε του την αλήθεια και οδηγήστε τον στον αληθινό Χριστό.

Πώς ζει ο αμαρτωλός; Υπάρχει κάτι που μπορεί να τον κρατήσει από το να ζήσει μια χριστιανική ζωή – πορνογραφία, μοιχεία, ή αντιπαράθεση μελών της οικογένειας; Οι αμαρτωλοί δεν χρειάζεται να γίνουν τέλειοι για να σωθούν – δεν μπορούν. Αλλά κάποιος που εσκεμμένα και επίμονα συνεχίζει κάποια μεγάλη αμαρτία δεν εμπιστεύεται τον Χριστό. Αντιθέτως, εμπιστεύεται τον εαυτό του.

Αν δεν ακούτε τους αμαρτωλούς, δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε. Μάθετε γιατί έχει έρθει ο αμαρτωλός να σας μιλήσει. Τι Τον θέλει τον Ιησού να κάνει γι' αυτόν; Γιατί ήρθε; Ένα άτομο είπε ότι ήθελε τον Ιησού να του δώσει δουλειά. Αλλά αυτό δεν είναι σωτηρία! Ακόμα κι αν ο Ιησούς του έδινε δουλειά, θα ήταν ακόμη χαμένος. Ο άνθρωπος πρέπει να θέλει τις αμαρτίες του να συγχωρεθούν μέσω του Αίματος του Ιησού.

2. Δεύτερον, οι αμαρτωλοί κάνουν λάθη σχετικά με τον Ιησού Χριστό.

Τι σκέφτεται ο αμαρτωλός για τον Ιησού; Ρωτήστε τον: “Πού είναι ο Ιησούς τώρα;” Η Βίβλος λέει ότι ο Ιησούς βρίσκεται στον Ουρανό “ἐν τῇ δεξιᾷ τοῦ Θεοῦ” του Πατρός (Ρωμαίους η΄. 34). Αλλά οι περισσότεροι χαμένοι Βαπτιστές νομίζουν ότι ο Ιησούς είναι ήδη μέσα στις καρδιές τους, ή ότι είναι πνεύμα που αιωρείται. Δεν μπορείτε να έρθετε στον Ιησού αν δεν ξέρετε πού είναι.

Ρωτήστε τον αμαρτωλό: “Ποιος είναι ο Ιησούς;” Πολλοί πιστεύουν ότι είναι απλώς ένας άνθρωπος, ένας από τους σπουδαίους διδασκάλους της ιστορίας. Αλλά αυτός ο “Ιησούς” δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πνεύμα, ή ότι ο Ιησούς είναι το Άγιο Πνεύμα. Αλλά ο Χριστός δεν είναι πνεύμα. Όταν ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς, η Βίβλος λέει:

“Ἐκεῖνοι δὲ ἐκπλαγέντες καὶ ἔμφοβοι γενόμενοι ἐνόμιζον ὅτι ἔβλεπον πνεῦμα. Καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· Διὰ τί εἶσθε τεταραγμένοι; καὶ διὰ τί ἀναβαίνουσιν εἰς τὰς καρδίας σας διαλογισμοί; ἴδετε τὰς χεῖράς μου καὶ τοὺς πόδας μου, ὅτι αὐτὸς ἐγὼ εἶμαι· ψηλαφήσατέ με καὶ ἴδετε, διότι πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα δὲν ἔχει, καθὼς ἐμὲ θεωρεῖτε ἔχοντα. Καὶ τοῦτο εἰπών, ἔδειξεν εἰς αὐτοὺς τὰς χεῖρας καὶ τοὺς πόδας. Ἐνῷ δὲ αὐτοὶ ἠπίστουν ἔτι ἀπὸ τῆς χαρᾶς καὶ ἐθαύμαζον, εἶπε πρὸς αὐτούς· Ἔχετέ τι φαγώσιμον ἐνταῦθα; Οἱ δὲ ἔδωκαν εἰς αὐτὸν μέρος ὀπτοῦ ἰχθύος καὶ ἀπὸ κηρήθραν μέλιτος. Καὶ λαβὼν ἐνώπιον αὐτῶν ἔφαγεν” (Λουκάν κδ΄. 37-43).

Μετά την ανάστασή Του από τους νεκρούς, ο Ιησούς έφαγε. Ένα πνεύμα δεν τρώει. Ένα πνεύμα δεν έχει σάρκα και οστά όπως είχε ο Χριστός. Και ένα πνεύμα – ακόμα και το Άγιο Πνεύμα – δεν έχει Αίμα για να ξεπλύνει την αμαρτία!

Ρωτήστε τον αμαρτωλό: “Είναι ο Ιησούς θυμωμένος μαζί σου;” Πολλοί Καθολικοί και άλλοι νομίζουν ότι είναι. Πιστεύουν σε έναν θυμωμένο “Χριστό” – που δεν είναι ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης. Η Βίβλος λέει ότι ο Ιησούς αγαπάει τους αμαρτωλούς. Συγχώρεσε τον ληστή στο σταυρό και μια γυναίκα που την έπιασαν να μοιχεύει. Πώς μπορεί ένας αμαρτωλός να εμπιστευτεί κάποιον που είναι θυμωμένος μαζί του; Διορθώστε αυτά τα λάθη και στρέψτε τον αμαρτωλό στον πραγματικό Ιησού.

3. Τρίτον, οι αμαρτωλοί κάνουν λάθη σχετικά με τη σωτηρία.

Υπάρχουν τρία βασικά είδη λαθών σχετικά με τη σωτηρία. Πολλοί αμαρτωλοί νομίζουν πως αν κάνουν ένα από αυτά τα πράγματα, θα σωθούν – ή πως αν έχουν κάνει ένα από αυτά τα πράγματα, αυτό αποδεικνύει ότι είναι σωσμένοι. Εδώ είναι τα τρία βασικά πράγματα που οι αμαρτωλοί εμπιστεύονται αντί του Χριστού.

Σωματική δράση: το βάπτισμα, πηγαίνοντας στο μπροστινό μέρος της αίθουσας, σηκώνοντας το χέρι, η δέσμευση υπακοής, η παραίτηση κάποιων αμαρτιών (αυτή δεν είναι η μετάνοια της Βίβλου, η οποία είναι αλλαγή νοοτροπίας), ή η προσευχή μετανοίας. Αυτά είναι ανθρώπινα έργα που δεν μπορούν να σώσουν κανέναν. Η Βίβλος λέει: “Οὐχὶ ἐξ ἔργων δικαιοσύνης τὰ ὁποῖα ἐπράξαμεν ἡμεῖς, ἀλλὰ κατὰ τὸ ἔλεος αὑτοῦ ἔσωσεν ἡμᾶς” (Τίτον γ΄. 5).

Διανοητική δράση: έχοντας τις σωστές σκέψεις, ή πιστεύοντας σε Βιβλικά γεγονότα σχετικά με τον Ιησού ή τη σωτηρία. Οι αμαρτωλοί λένε συχνά: “Πιστεύω το γεγονός ότι ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό για μένα.” Αλλά εκατομμύριοι άνθρωποι πιστεύουν αυτό το γεγονός. Ακόμη και ο Διάβολος πιστεύει το γεγονός ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού ο οποίος πέθανε στον Σταυρό και αναστήθηκε. Το είδε. Η Βίβλος λέει: “Καὶ τὰ δαιμόνια πιστεύουσι καὶ φρίττουσι” (Ιακώβου β΄. 19). Ο αμαρτωλός πρέπει να εμπιστεύεται τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό, όχι ένα γεγονός γι' Αυτόν.

Συναισθηματικές πράξεις: συναισθήματα και εμπειρίες, αναζητώντας “βεβαιότητα” αντί του Χριστού, ή το να αισθάνεστε καλύτερα στη ζωή σας. Τα συναισθήματα ανεβοκατεβαίνουν. Όλοι έχουν καλές σκέψεις και καλά συναισθήματα. Όλοι έχουν κακές σκέψεις και κακά συναισθήματα. Ο αμαρτωλός το ξέρει αυτό. Έχει νιώσει ο ίδιος αυτά τα συναισθήματα. Αν εμπιστεύεστε τα συναισθήματά σας, θα νομίζετε ότι είστε σωσμένοι και στη συνέχεια ότι είστε χαμένοι, σωσμένοι και στη συνέχεια χαμένοι, όλη σας τη ζωή. Η σωτηρία είναι μόνο στον Χριστό, όχι στα συναισθήματα. Ένας σπουδαίος παλιός ύμνος λέει:

Στηρίζω την ελπίδα μου
   Πάνω στο αίμα του Αμνού
Και δεν τολμώ να εμπιστευθώ αλλού (ψυχοσύνθεση, συναισθήματα)
   Εκτός απ' τον Χριστό.
Ο μόνος βράχος ο Χριστός!
   Όλα τα άλλα ένας σωρός,
Είν' από σκύβαλα σαθρός.
   (“The Solid Rock” του Edward Mote, 1797-1874).

Διορθώστε αυτά τα λάθη και στρέψτε τον αμαρτωλό απευθείας στον Ιησού, για συγχώρεση της αμαρτίας διαμέσου του Αίματός Του.

Πολλές ψευδείς ιδέες αναφέρουν τον Χριστό, αλλά “Τον βάζουν κάτω” από κάτι άλλο, ή “Τον φέρνουν διαμέσου” κάτι άλλου. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι αν βαπτιστείς, παίρνεις σωτηρία εν Χριστώ. Αυτό θέτει τον Χριστό “κάτω από” και “διαμέσου” του νερού του βαπτίσματος. Πολλοί νομίζουν ότι αν πεις την προσευχή μετανοίας θα σωθείς, και ότι η προσευχή είναι το ίδιο πράγμα με την εμπιστοσύνη στον Ιησού. Έτσι, βάζουν τους ανθρώπους να πουν την προσευχή και τους μετράνε, όταν πολύ λίγοι απ' αυτούς εμπιστεύονται τον Ιησού και έχουν μεταστραφεί. Αυτό το πράγμα θέτει τον Χριστό “κάτω από” και “διαμέσου” των λέξεων μιας προσευχής. Η Βίβλος λέει ότι “ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός” είναι ο ακρογωνιαίος λίθος (Εφεσίους β΄. 20), όχι τα λόγια της προσευχής μετανοίας. Καθοδηγήστε τον αμαρτωλό να εμπιστευτεί τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Έχω δει ανθρώπους να τρέχουν από το ένα λάθος στο άλλο. Μπορεί να ξεκινήσουν αναζητώντας ένα συναίσθημα. Την επόμενη φορά λένε: “Δεν είχα κάποιο συναίσθημα. Απλώς πιστεύω το γεγονός ότι ο Χριστός πέθανε για μένα.” Ο αμαρτωλός μετακινήθηκε από το λάθος να ψάχνει για ένα συναίσθημα στο λάθος της εμπιστοσύνης σε ένα γεγονός για τον Χριστό. Διώξτε τον αμαρτωλό από το καταφύγιο των ψεμάτων και οδηγήστε τον στον Χριστό.

4. Τέταρτον, οι αμαρτωλοί πρέπει να νιώσουν το βάρος της αμαρτίας της καρδιάς τους.

Ένας αμαρτωλός πρέπει να νιώσει το βάρος της αμαρτίας της καρδιάς του. Όλοι παραδέχονται ότι είναι αμαρτωλοί κατά κάποιο τρόπο. Όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι τέλειοι, ότι έχουν κάνει κάποια λάθη. Δεν μιλάω γι' αυτό.

Δεν μιλάω για τη συνείδηση πραγματικών ή συγκεκριμένων αμαρτιών. Ναι, ο αμαρτωλός έχει κάνει πολλές αμαρτίες. Αλλά η σκέψη και μόνο αυτών των αμαρτιών δεν θα τον σώσει. Αν κοιτάξετε μια λίστα συγκεκριμένων αμαρτιών, ο αμαρτωλός μπορεί να σκεφτεί: “Δεν κάνω αυτά τα πράγματα, άρα πρέπει να είμαι σωσμένος.” Ή μπορεί να σκεφτεί: “Θα σταματήσω να κάνω αυτά τα πράγματα και αυτό θα δείξει ότι είμαι σωσμένος.”

Η αμαρτία πηγαίνει πολύ πιο βαθιά απ' αυτό. Όλοι είναι αμαρτωλοί μέσα τους, με αμαρτωλή φύση κληρονομημένη από τον Αδάμ. Όλοι έχουν πονηρή καρδιά. Η Βίβλος λέει: “Ἡ καρδία εἶναι ἀπατηλή ὑπὲρ πάντα καὶ σφόδρα διεφθαρμένη” (Ιερεμίας ιζ΄. 9). Κάθε αμαρτωλός είναι εγωιστής μέσα του. Κάθε αμαρτωλός εναντιώνεται στον Θεό μέσα στην καρδιά του. Αυτό είναι πολύ βαθύτερο από τις συγκεκριμένες αμαρτίες που έχει κάνει ένα άτομο. Αυτό που κάνουν προέρχεται από αυτό που οι ίδιοι είναι. Πολύ πιο βαθιά από οτιδήποτε κάνει ο αμαρτωλός, η καρδιά του, ολόκληρη η ύπαρξή του, είναι αμαρτωλή και λανθασμένη. Ο αμαρτωλός πρέπει να νιώσει την αμαρτία της καρδιάς του. Πείτε του για την αμαρτία της καρδιάς του στο κηρύγμα σας, και όταν του μιλήσετε μετά από το κήρυγμα.

Ένας αμαρτωλός δεν μπορεί να αλλάξει την δική του καρδιά, όπως και ένα ερίφιο δεν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει πρόβατο. Αυτό σημαίνει ότι είναι χαμένος και δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Χριστό από μόνος του. Μόνο ο Θεός μπορεί να τον ελκύσει στον Ιησού. Ο Χριστός είπε: “Οὐδεὶς δύναται νὰ ἔλθῃ πρὸς ἐμέ, ἐὰν δὲν ἑλκύσῃ αὐτὸν ὁ Πατήρ ὁ πέμψας με” (Ιωάννην ϛ΄. 44). Αυτό ονομάζεται “η μέγγενη του Ευαγγελίου” – ο αμαρτωλός πρέπει να έρθει στον Χριστό, αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σώσει τον εαυτό του. Όπως λέει η Βίβλος: “Ἡ σωτηρία εἶναι παρὰ τοῦ Κυρίου” (Ιωνάς β΄. 9). Ο αμαρτωλός πρέπει να είναι όπως ο Ησαΐας ο οποίος είπε: “Ω, ταλαίπωρος εγώ! Επειδή χάθηκα” (Ησαΐας ϛ΄. 5). Δείξτε του την αμαρτία της καρδιάς του. Δείξτε του ότι δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Δείξτε του ότι χρειάζεται έλεος. Τότε μπορεί να έρθει στον Χριστό.

5. Πέμπτον, αν ο αμαρτωλός νιώσει το βάρος της αμαρτίας της καρδιάς του, προσπαθήστε να τον οδηγήσετε στον Χριστό.

Εγώ δεν οδηγώ όλους στον Χριστό απ' αυτούς που έρχονται να μιλήσουν μαζί μου! Κάποιοι άνθρωποι είναι απλώς περίεργοι. Δεν θέλουν να συγχωρεθούν για την αμαρτία τους. Κάποιοι άνθρωποι έρχονται μόνο επειδή είδαν άλλους να έρχονται. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία αίσθηση της αμαρτίας τους και καμία θεία αφύπνιση. Αν οδηγήσεις ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται στο να πουν μια προσευχή για να εμπιστευτούν τον Χριστό, θα έρθουν μόνο σε μια ψευδή μεταστροφή. Πότε φαίνεται ότι κάποιος μπορεί να εμπιστευτεί τον Χριστό;

Ο αμαρτωλός πρέπει να είναι “αηδιασμένος με τον εαυτό του”, όπως είπε μία κοπέλα στην εκκλησία μας. Πρέπει να “εγκαταλείψει τον εαυτό του”. Πρέπει να “φτάσει στο τέλος του εαυτού του”. Ο Ησαΐας έφτασε στο τέλος του εαυτού του όταν είπε: “Ω, ταλαίπωρος εγώ! Επειδή χάθηκα” (Ησαΐας ϛ΄. 5). Τότε είναι πολύ πιο απλό να εμπιστευτεί τον Χριστό. Δεν προσπαθεί να μάθει κάτι. Χρειάζεται τον Χριστό για να τον σώσει.

Ο αμαρτωλός πρέπει να εμπιστευτεί τον Ίδιο τον Χριστό. Κατευθύνετε τον αμαρτωλό στον Ιησού Χριστό και στη συγχώρεση της αμαρτίας διαμέσου του Αίματός Του. Μπορείτε να καθοδηγήσετε τον άνθρωπο σε μια απλή προσευχή όπως “Ιησού, σε εμπιστεύομαι. Ξέπλυνε την αμαρτία μου με το Αίμα σου.” Ή μπορεί να μην υπάρχει καμία προσευχή, απλά μια άμεση στροφή προς τον Χριστό για συγχώρεση μέσω του Αίματος Του. Ο αμαρτωλός δεν χρειάζεται να πει κάποια προσευχή. Ο αμαρτωλός δεν χρειάζεται να κάνει μια εικόνα του Ιησού στο μυαλό του. Οι λέξεις δεν χρειάζεται να είναι οι “σωστές”. Κάποιοι άνθρωποι απομνημονεύουν – και επαναλαμβάνουν – τα “σωστά” λόγια, αλλά δεν εμπιστεύονται τον Χριστό. Ο ληστής στον σταυρό δεν είπε τα τέλεια λόγια. Είπε: “Μνήσθητί μου, Κύριε, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου” (Λουκάν κγ΄. 42). Αλλά ήξερε ότι ήταν απελπισμένος αμαρτωλός και στράφηκε στον Χριστό. Ήταν τόσο απλό! Ο Κύριος τού είπε: “Σήμερον θέλεις εἶσθαι μετ᾿ ἐμοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ” (Λουκάν κγ΄. 43). Η εμπιστοσύνη στον Ίδιο τον Χριστό είναι πολύ πιο σημαντική από κάποιες συγκεκριμένες λέξεις!

6. Έκτον, όταν έχετε μιλήσει με τον αμαρτωλό, κάντε του κάποιες απλές ερωτήσεις.

Ρωτήστε τον: “Έχεις εμπιστευτεί τον Ιησού;” Αν πει “όχι”, μιλήστε του ξανά. Αν πει “ναι”, ρωτήστε τον πότε εμπιστεύτηκε τον Ιησού. Αν πει: “Τον εμπιστεύομαι όλη μου τη ζωή” ή “Τον εμπιστεύτηκα πριν από πολύ καιρό”, δεν έχει μεταστραφεί.

Αν πει: “Εμπιστεύτηκα τον Χριστό τώρα”, ρωτήστε τον τι έκανε. Προσπαθήστε να τον κάνετε να περιγράψει την πράξη εμπιστοσύνης του με τα δικά του λόγια. Οι άνθρωποι μπορούν να απομνημονεύσουν τις “εκκλησιαστικές λέξεις” που ακούνε και να τις επαναλάβουν ακόμα και αν δεν έχουν μεταστραφεί. Τι έκανε ο αμαρτωλός με την εμπιστοσύνη του; Πιστεύει κάποιο γεγονός για τον Χριστό; Εμπιστεύτηκε κάποιο συναίσθημα; Ή εμπιστεύτηκε άμεσα τον Ίδιο τον Χριστό;

Ρωτήστε τον: “Τι έχει κάνει ο Ιησούς Χριστός για σένα;” Αν ο άνθρωπος δεν μιλήσει για τον Χριστό που συγχωρεί την αμαρτία με το Αίμα Του, αλλά μιλήσει για τις δικές του σκέψεις ή τα δικά του συναισθήματα ή τη δική του καλοσύνη, δεν έχει σωθεί!

Ρωτήστε τον: “Αν πέθαινες σήμερα, θα πήγαινες στον Ουρανό ή στην Κόλαση;” Αν πει στον “Ουρανό”, ρωτήστε τον γιατί. Τι θα έλεγε στον Θεό αν ο Θεός τον ρώταγε γιατί να μπει στον Ουρανό; Αν ο άνθρωπος μιλήσει για καλά έργα ή για κάτι πέρα από τον Χριστό και το Αίμα Του, δεν έχει σωθεί! Τότε ρωτήστε τον: “Σε έναν χρόνο από τώρα, αν είχες μια κακή σκέψη και στη συνέχεια πέθαινες, πού θα πήγαινες;” Αν πει στην “Κόλαση”, βασίζεται στο να είναι καλός και όχι στον Χριστό. Τότε μπορείτε να τον ρωτήσετε: “Σε έναν χρόνο από τώρα, αν έφευγες από την εκκλησία και δεν επέστρεφες, και ζούσες με μια γυναίκα (ή άνδρα) χωρίς να είστε παντρεμένοι, και έκανες σεξ μαζί της, και έπαιρνες ναρκωτικά κάθε μέρα, θα ήσουν Χριστιανός ή όχι;” Αν πει “ναι”, δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ το πρόβλημα της αμαρτίας, και είναι ακόμα χαμένος.

Είναι σημαντικό να του ζητήσετε να πει όχι απλώς “Εμπιστεύτηκα τον Ιησού”, αλλά να περιγράψει τι έκανε με τον Ιησού τη στιγμή της εμπιστοσύνης του. Θέλετε να ακούσετε για το στιγμή της εμπιστοσύνης του, όχι ολόκληρη την ιστορία της ζωής του ή όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Εγώ δεν ψάχνω για συγκεκριμένες σκέψεις ή συγκεκριμένα συναισθήματα. Αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι για τα στοιχεία της αμαρτίας του και για τη συγχώρεση αυτής της αμαρτίας μέσω του Αίματος του Χριστού μέσω μιας πράξης εμπιστοσύνης στον Ίδιο τον Χριστό. Οι λεπτομέρειες της εμπειρίας μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ψάχνω για μια γνησιότητα, για μια πραγματικότητα σε αυτά που λέει ο άνθρωπος.

Αν ο άνθρωπος έχει κάνει κάποιο λάθος, διορθώστε το λάθος και ξαναμιλήστε του. Αλλά ένας άνθρωπος που κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται σοβαρά να μεταστραφεί. Αυτοί που ο Θεός τους έλκει προς τη σωτηρία θα ακούσουν τα κηρύγματα και τις συμβουλές σας. Αυτοί που δεν ακούνε δεν θα μεταστραφούν.

Μην απογοητευτείτε αν αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι σωσμένος αφού μιλήσετε μαζί του. Κάποιοι άνθρωποι μεταστρέφονται την πρώτη φορά που ακούνε το Ευαγγέλιο, αλλά οι περισσότεροι όχι. Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να έρθουν ξανά και ξανά πριν εμπιστευτούν τον Χριστό.

Ελέγξτε κάθε άτομο περισσότερο από μία φορα. Μην βαπτίζετε ανθρώπους αμέσως. Ζητήστε τους να περιμένουν τουλάχιστον έναν χρόνο, και πιθανόν δύο χρόνια να ήταν καλύτερα δεδομένου της αποστασίας των εκκλησιών της εποχής μας. Πιθανόν δύο ή τρία χρόνια να ήταν καλύτερα. Αυτό θα σας δώσει χρόνο να δείτε αν η πίστη τους είναι γνήσια. Μπορείτε να ελέγξετε ένα άτομο με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε να ζητήσετε τη μαρτυρία του – έξω από την εκκλησιαστική συνάθροιση. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εβδομάδες ή και μήνες αργότερα. Εκείνοι που δεν εμπιστεύτηκαν τον Χριστό θα ξεχάσουν τη “μαρτυρία” που έβγαλαν από το μυαλό τους και θα κάνουν λάθη μετά από ένα ή δύο χρόνια. Ήθελαν μόνο να “περάσουν” και να εγκριθούν, αλλά δεν εμπιστεύτηκαν τον Ιησού. Άλλοι μπορούν να απομνημονεύσουν μερικές λέξεις και να τις επαναλάβουν, αλλά όταν ρωτάς με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετική χρονική στιγμή δεν ξέρουν τι να πουν, επειδή δεν έχουν την προσωπική εμπειρία της εμπιστοσύνης στον Ιησού.

Κοιτάξτε τη στάση του και τη συμπεριφορά του. Ένας άνθρωπος που εγκαταλείπει την εκκλησία σας και αρνείται να σας ακούσει δείχνει ότι δεν είχε πάρει στα σοβαρά την αμαρτία και δεν εμπιστεύτηκε τον Χριστό. Ένας άνθρωπος με συνεχή κακή στάση απέναντι στην εκκλησία και στη χριστιανική ζωή δείχνει ότι δεν είχε πάρει στα σοβαρά την αμαρτία και ότι δεν εμπιστεύτηκε τον Χριστό.

7. Έβδομον, θυμηθείτε την πραγματική δοκιμασία της συμβουλευτικής διακονίας.

Η πραγματική δοκιμασία της συμβουλευτικής διακονίας είναι η εξής: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ; Δεν γνωρίζω κανέναν ποιμένα που να το κάνει αυτό. Γι' αυτό και οι εκκλησίες μας είναι γεμάτες από χαμένους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων του Κυριακού Σχολείου, των διακόνων, των συζύγων των ποιμένων, και των ίδιων των ποιμένων. Οι ποιμένες επιμένουν να λένε μια προσευχή με όλους όσους ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή τους. Το κάνουν αυτό ώστε να μπορούν να μετρήσουν τον αριθμό των βαπτίσεων. Σχεδόν κανένας απ' αυτούς που βαπτίζουν δεν έχει σωθεί. Δεν παραμένουν πιστοί στην εκκλησία επειδή δεν έχουν αναγεννηθεί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν “ξανακυλήσει”. Είναι χαμένοι επειδή ο κήρυκας ποτέ δε νοιάστηκε να βεβαιωθεί αν είχαν μεταστραφεί. Η πραγματική δοκιμασία της διακονίας σας είναι αν μπορείτε να πείτε σε έναν άνθρωπο ότι είναι ακόμα χαμένος και ότι πρέπει να έρθει και πάλι. Είστε σαν τους ανθρώπους που “ἠγάπησαν τὴν δόξαν τῶν ἀνθρώπων μᾶλλον παρὰ τὴν δόξαν τοῦ Θεοῦ”; (Ιωάννην ιβ΄. 43). Ή λέτε την αλήθεια είτε σας συμπαθεί ο κόσμος είτε όχι;

Με αυτόν τον τρόπο λέμε: Πιστεύετε στην αληθινή μεταστροφή – στην πραγματική εμπιστοσύνη στον Χριστό που οδηγεί σε μια πραγματική χριστιανική ζωή; Αν επιμένετε να καθοδηγείτε τους πάντες σε μια προσευχή, ή στο να σηκώνουν το χέρι τους, ή στο να υπογράφουν μια κάρτα, είστε “Ντεσιζιονιστής”. Δεν φροντίζετε τις ανθρώπινες ψυχές που σας έστειλε ο Θεός.

Ελπίζω κάποιοι από εσάς να πιστεύετε στην αληθινή μεταστροφή. Ελπίζω κάποιοι από εσάς να βλέπετε την ανάγκη να αφιερώνετε χρόνο σε κάθε άνθρωπο, για να βεβαιώνεστε ότι εμπιστεύεται τον Χριστό και ότι έχει μεταστραφεί. Αυτό κάνει ο πιστός ποιμένας. Ο πιστός βοσκός ενδιαφέρεται για τα πρόβατα. Ελπίζω να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποί σας έχουν εμπιστευτεί τον Χριστό και ότι έχουν μεταστραφεί.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΟΣ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ. Αλλά τι θα γινόταν αν το ιατρικό επάγγελμα δεν απαιτούσε από τους μαιευτήρες να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για το πώς να ξεγεννήσουν ένα μωρό; Τι θα γινόταν αν όλοι έκαναν το ίδιο πράγμα, ή αν δεν έπλαιναν τα χέρια τους, ή αν δεν ήξεραν τι να κάνουν με έναν τοκετό με ισχιακή προβολή, κτλ.; Αν αντιμετωπίζαμε τη γέννηση των μωρών όπως κάνουμε με τη γέννηση των ψυχών, εκατομμύρια μωρά θα πέθαιναν χωρίς λόγο – επειδή αυτή τη στιγμή εκατομμύρια ψυχές πεθαίνουν χωρίς λόγο και πηγαίνουν στην Κόλαση επειδή δεν αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για να βεβαιωθούμε για τη μεταστροφή τους, και επειδή δεν διδάσκουμε στους ανθρώπους πώς να το κάνουν αυτό στις Βιβλικές σχολές και στα θεολογικά σεμινάρια – ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

Θα διαβάσω τους στίχους του “Τότε ήρθε ο Ιησούς/Then Jesus Came”, του Όζουαλντ Τζ. Σμιθ (Oswald J. Smith) με τη μουσική του Χόουμερ Ρόουντχιβερ (Homer Rodeheaver). Όταν έρχεται ο Ιησούς στη ζωή σας, το Αίμα Του σας καθαρίζει από κάθε αμαρτία· το Αίμα που έχυσε επάνω στον Σταυρό είναι ακόμα διαθέσιμο για να καθαρίσει την αμαρτία σας. Και ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σας δώσει αιώνια ζωή. Εμπιστευθείτε μόνο τον Ιησού και θα σας συγχωρέσει την αμαρτία σας και θα σας δώσει ζωή αιώνια. Ελπίζω να ξαναέρθετε και να φάτε μαζί μας στις 6:15 απόψε. Ο Δρ Χάιμερς θα κηρύξει ένα ευαγγελιστικό μήνυμα με τίτλο “Ένας τυφλός θεραπεύεται από τον Ιησού/A Blind Man Healed by Jesus”. Φροντίστε να επιστρέψετε στις 6:15 απόψε και να μείνετε για το δείπνο μετά από το κήρυγμα του Δρ Χάιμερς.

Ένας καθόταν μόνος δίπλα στον δρόμο ζητιανεύοντας,
Τα μάτια του ήταν τυφλά, το φως δεν μπορούσε να το δει.
Συγκρατούσε τα κουρέλια του και έτρεμε μέσα στις σκιές
Και τότε ήρθε ο Ιησούς και έδιωξε το σκοτάδι του.
Όταν έρχεται ο Ιησούς, η δύναμη του πειράζοντος διαλύεται.
Όταν έρχεται ο Ιησούς, τα δάκρυα εξαλείφονται,
Αφαιρεί το σκότος και γεμίζει τη ζωή με δόξα,
Αφού όλα αλλάζουν όταν έρχεται να μείνει ο Ιησούς.

Τα πονηρά πνεύματα τον έδιωξαν από το σπίτι και τους φίλους,
Ζούσε μέσα στη μιζέρια ανάμεσα στα μνημεία,
Έκοβε τον εαυτό του καθώς οι δαιμονικές δυνάμεις τον κατείχαν,
Και τότε ήρθε ο Ιησούς και ελευθέρωσε τον αιχμάλωτο.
Όταν έρχεται ο Ιησούς, η δύναμη του πειράζοντος διαλύεται.
Όταν έρχεται ο Ιησούς, τα δάκρυα εξαλείφονται,
Αφαιρεί το σκότος και γεμίζει τη ζωή με δόξα,
Αφού όλα αλλάζουν όταν έρχεται να μείνει ο Ιησούς.

Οι άνθρωποι σήμερα βρίσκουν τον Σωτήρα ικανό,
Δεν μπορούσαν να υποτάξουν τα πάθη, τη λαγνεία και την αμαρτία,
Οι ραγισμένες τους καρδιές τούς άφησαν λυπημένους και μοναχικούς,
Και τότε ήρθε ο Ιησούς, ο Ίδιος, και έζησε μέσα τους.
Όταν έρχεται ο Ιησούς, η δύναμη του πειράζοντος διαλύεται.
Όταν έρχεται ο Ιησούς, τα δάκρυα εξαλείφονται,
Αφαιρεί το σκότος και γεμίζει τη ζωή με δόξα,
Αφού όλα αλλάζουν όταν έρχεται να μείνει ο Ιησούς.
   (“Then Jesus Came” του Dr. Oswald J. Smith, 1889-1986;
      μουσική του Homer Rodeheaver, 1880-1955).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Then Jesus Came”
(του Dr. Oswald J. Smith, 1889-1986;
μουσική του Homer Rodeheaver, 1880-1955).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ –
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

HOW TO LEAD A SOUL TO CHRIST –
COUNSELING FOR CONVERSIONS!

Μήνυμα του Δρ Κ. Λ. Κέιγκαν
που κηρύχθηκε από τον Αιδ. Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

“Ἐὰν δὲν ἐπιστρέψητε... δὲν θέλετε εἰσέλθει εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν”
(Ματθαίον ιη΄. 3).

(Ιωάννην γ΄. 3, 7, Β΄ Κορινθίους ε΄. 17)

1. Πρώτον, οι ποιμένες πρέπει να ακούνε τους αμαρτωλούς.

2. Δεύτερον, οι αμαρτωλοί κάνουν λάθη σχετικά με τον Ιησού Χριστό, Ρωμαίους η΄. 34, Λουκάν κδ΄. 37-43.

3. Τρίτον, οι αμαρτωλοί κάνουν λάθη σχετικά με τη σωτηρία,
Τίτον γ΄. 5, Ιακώβου β΄. 19, Εφεσίους β΄. 20.

4. Τέταρτον, οι αμαρτωλοί πρέπει να νιώσουν το βάρος της αμαρτίας της καρδιάς τους, Ιερεμίας ιζ΄. 9, Ιωάννην ϛ΄. 44, Ιωνάς β΄. 9, Ησαΐας ϛ΄. 5.

5. Πέμπτον, αν ο αμαρτωλός νιώσει το βάρος της αμαρτίας της καρδιάς του, προσπαθήστε να τον οδηγήσετε στον Χριστό, Ησαΐας ϛ΄. 5,
Λουκάν κγ΄. 42, 43.

6. Έκτον, όταν έχετε μιλήσει με τον αμαρτωλό, κάντε του κάποιες απλές ερωτήσεις.

7. Έβδομον, θυμηθείτε την πραγματική δοκιμασία της συμβουλευτικής διακονίας, Ιωάννην ιβ΄. 43.