Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

NOTES ON OUR FAST-DAY ON TUESDAY
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 12 Αυγούστου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, August 12, 2018

“Σὺ ὅταν νηστεύῃς, ἄλειψον τὴν κεφαλήν σου καὶ νίψον τὸ πρόσωπόν σου, διὰ νὰ μή φανῇς εἰς τοὺς ἀνθρώπους ὅτι νηστεύεις, ἀλλ᾿ εἰς τὸν Πατέρα σου τὸν ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ Πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ θέλει σοι ἀνταποδώσει ἐν τῷ φανερῷ” (Ματθαίον ϛ΄. 17, 18).


Παρατηρήστε ότι ο Ιησούς δεν είπε: “Αν νηστεύεις.” Όχι, είπε: “Ὅταν νηστεύῃς.” Η νηστεία φαίνεται παράξενη σήμερα στους κοσμικούς ανθρώπους. Κάποιες φορές μια υπερβολικά ανήσυχη μητέρα θα νομίζει ότι θα λιμοκτονήσετε αν περάσετε μια μέρα χωρίς φαγητό. Μην πείτε ψέματα στη μητέρα σας. Απλά πείτε της ότι δεν φάτε το συγκεκριμένο γεύμα.

Δεν πρέπει όλοι να νηστεύουν. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε μια ημέρα νηστείας. Στην εκκλησία μας, θα μπορούσατε να δείτε την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν (Dr. Judith Cagan) ή τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan). Ή μπορείτε να τους πάρετε τηλέφωνο. Ο αριθμός του κινητού της Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν είναι (213) 324-3231. Ο αριθμός του κινητού του Δρ Τσαν είναι (323) 819-5153. Αν έχετε κάποια πάθηση όπως διαβήτη ή υψηλή πίεση ή κάτι άλλο, φροντίστε να καλέσετε την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν ή τον Δρ Τσαν ή να μιλήσετε μαζί τους μετά από την σημερινή συνάθροιση. Αν σας πούνε να μην νηστέψετε, μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στην προσευχή όταν θα έχουμε την ημέρα νηστείας την Τρίτη. Μπορείτε να προσευχηθείτε μαζί μας χωρίς να νηστεύετε εκείνη την ημέρα.

Την Τρίτη, 14 Αυγούστου, θα έχουμε μια ημέρα νηστείας στην εκκλησία μας. Κανείς σας δεν είναι αναγκασμένος να νηστέψει. Κανείς δεν θα σας ελέγξει να δει αν έχετε νηστέψει. Αν νηστέψετε μαζί μας, θα είναι εντελώς εθελοντικό. Κάντε το αν θέλετε να το κάνετε. Μην το κάνετε αν δεν θέλετε να το κάνετε.

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ημέρα νηστείας εδώ και αρκετούς μήνες. Ενθυμήθηκα την ανάγκη για νηστεία και προσευχή από τον Δρ Έλμερ Λ. Τάουνς (Dr. Elmer L. Towns), τον συνιδρυτή του Πανεπιστημίου Liberty. Οι σκέψεις και τα σχόλια που θα παρουσιάσω σ' αυτό το μήνυμα έχουν παρθεί από το βιβλίο του Δρ Τάουνς, Οδηγίες για τη νηστεία/The Beginner's Guide to Fasting, Bethany House Publishers, 2001. Είναι καλό βιβλίο. Αν το θέλετε μπορείτε να το παραγγείλετε από το Amazon.com.

Υπάρχουν διάφορα είδη νηστείας στο βιβλίο του Δρ Τάουνς. Αλλά εμείς θα έχουμε μία μονοήμερη νηστεία, την οποία αποκαλεί “Νηστεία του Γιομ Κιπούρ”. Αυτή ήταν μία μονοήμερη νηστεία που έπρεπε να κάνουν οι πιστοί Ιουδαίοι (Λευιτικό ιϛ΄. 29).

Σήμερα, οι Χριστιανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να νηστεύουν – αλλά επιτρέπεται να νηστεύουμε. Ο Ιησούς είπε: “Ὅταν νηστεύῃς” (Ματθαίον ϛ΄. 16) επειδή η νηστεία είναι ένας τρόπος με τον οποίον μπορούμε να χτίσουμε τον χαρακτήρα μας και την πίστη μας.

Αν δεν έχετε νηστέψει ποτέ, μπορεί να σας φοβίζει η ιδέα να περάσετε μια ολόκληρη μέρα χωρίς φαγητό. Αλλά νηστεία δεν θα σας βλάψει περισσότερο απ' όσο μία δίαιτα που κάνετε για να χάσετε βάρος. Μια μονοήμερη νηστεία δεν θα βλάψει ένα φυσιολογικό άτομο που του έχει δοθεί το “ΟΚ” από γιατρό – όπως την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν ή τον Δρ Τσαν.

Μια μονοήμερη “Νηστεία του Γιομ Κιπούρ” είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε την πρώτη σας νηστεία την Τρίτη. Δεν είστε υποχρεωμένοι να νηστέψετε. Το κάνετε εθελοντικά ως πνευματική πειθαρχία. Μην σας νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι, επειδή η νηστεία σας είναι προσωπική δέσμευση μεταξύ εσάς και του Θεού. Η νηστεία θα σας βοηθήσει να γίνετε πολεμιστές προσευχής για τον Θεό.

Όταν νηστέψετε την Τρίτη, να περιμένετε αντίσταση. Ο Διάβολος θα σας αντιταχθεί. Αν προσευχηθείτε για τη σωτηρία άλλων ή για την εκκλησία σας, ο Σατανάς θα σας αντιταχθεί. Η νηστεία δεν είναι εύκολη. Οπότε, όταν ξεκινήσετε την περιπέτεια της νηστείας, να το κάνετε με τη γνώση ότι μπορεί να είναι δύσκολο πράγμα. Αλλά οι ανταμοιβές θα αξίζουν!

Η μονοήμερη Νηστεία του Γιομ Κιπούρ ήταν από την δύση του ηλίου έως την επόμενη δύση του ηλίου μέσα στη Βίβλο. Αν πρόκειται να νηστέψετε για μια μέρα, να φάτε ένα σνακ λίγο πριν την δύση του ηλίου (στις 8:30 μ.μ. περίπου). Φάτε μια μπανάνα ή ένα μικρό μπολ δημητριακών. Την επόμενη μέρα μην φάτε πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα. Όταν ο ήλιος δύσει την Τρίτη, θα έχουμε ένα γεύμα για σας εδώ στην εκκλησία. Μπορείτε να φάτε ένα σνακ, όπως άλλη μια μπανάνα, πριν έρθετε στην εκκλησία στις 7:00 μ.μ. την Τρίτη. Θα έχουμε κάποια δημητριακά και ένα σάντουιτς για σας όταν φτάσετε εδώ. Τότε θα έχουμε μερικές ακόμα προσευχές, και μια ευκαιρία για σας να δώσετε μια μαρτυρία για την ημέρα νηστείας και προσευχής σας, και θα κηρύξω ένα σύντομο μήνυμα.

ΟΤΑΝ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ “ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ” ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΡΠΟ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΝΑ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΚΥΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ – ΩΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΝΗΣΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.

Θυμηθείτε να ξεκινήσετε τη νηστεία σας το βράδυ της Δευτέρας με ένα μικρό σνακ, και μετά νηστέψτε το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα της Τρίτης. Φάτε ένα ακόμη μικρό σνακ προς το βράδυ, και στη συνέχεια ελάτε στην εκκλησία στις 7:00 μ.μ. την Τρίτη, και θα σταματήσουμε τη νηστεία μαζί με λίγα δημητριακά και ένα σάντουιτς.

“Ὅταν νηστεύῃς”... Αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς ενέκρινε τη νηστεία. Οι Χριστιανοί πρέπει να νηστεύουν για να λαμβάνουν καθοδήγηση και δύναμη από το Άγιο Πνεύμα. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε: “Ξέρω ότι η πραγματική νηστεία... θα πάρει την ευλογία που θέλει ο Θεός να μας δώσει.” Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε: “Έχουμε χάσει μια πολύ μεγάλη ευλογία στη χριστιανική εκκλησία, έχοντας παρατήσει τη νηστεία.” Ο Δρ Ρ. Α. Τόρεϊ (Dr. R. A. Torrey) είπε: “Αν θέλουμε να προσευχόμαστε με δύναμη, πρέπει να προσευχόμαστε με νηστεία.” Ο μεγάλος ευαγγελιστής Τζον Ουέσλι (John Wesley) είπε: “Έχετε καθόλου ημέρες νηστείας και προσευχής; Ορμήστε στον θρόνο της χάρης... και το έλεος θα κατέβει.” Ο κινέζος ποιμένας μου, ο Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin), είπε: “Η πνευματική μας επίγνωση συχνά ξεκλειδώνεται μόλις αρχίσουμε τη νηστεία και την προσευχή... Αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία.”

Πάρτε αυτό το αντίγραφο του μηνύματος μαζί σας απόψε. Διαβάστε αυτό το μήνυμα αύριο καθώς προετοιμάζεστε να ξεκινήσετε τη νηστεία σας το βράδυ με ένα σνακ. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν θα νηστεύετε από τη Δευτέρα το βράδυ μέχρι την Τρίτη το βράδυ:

1. Κρατήστε τη νηστεία σας μυστική (όσο το δυνατόν γίνεται). Μην γυρνάτε λέγοντας στον κόσμο ότι νηστεύετε.

2. Απομνημονεύστε τον Ησαΐα νη΄. 6 κατά τη διάρκεια της νηστείας της Τρίτης.

“Ἡ νηστεία τὴν ὁποίαν ἐγὼ ἐξέλεξα, δὲν εἶναι αὕτη; τὸ νὰ λύῃς τοὺς δεσμοὺς τῆς κακίας, τὸ νὰ διαλύῃς τὰ βαρέα φορτία καὶ τὸ νὰ ἀφίνῃς ἐλευθέρους τοὺς καταδεδυναστευμένους καὶ τὸ νὰ συντρίβῃς πάντα ζυγόν;” (Ησαΐας νη΄. 6).

3. Διαβάστε το Κατά Ματθαίον ζ΄. 7-11 προσεκτικά, αρκετές φορές, καθώς νηστεύετε την Τρίτη.

“Αἰτεῖτε, καὶ θέλει σᾶς δοθῆ· ζητεῖτε, καὶ θέλετε εὑρεῖ, κρούετε, καὶ θέλει σᾶς ἀνοιχθῆ. Διότι πᾶς ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ εἰς τὸν κρούοντα θέλει ἀνοιχθῆ. Ἤ τίς ἄνθρωπος εἶναι ἀπὸ σᾶς, ὅστις ἐὰν ὁ υἱὸς αὐτοῦ ζητήσῃ ἄρτον, μήπως θέλει δώσει εἰς αὐτὸν λίθον; καὶ ἐὰν ζητήσῃ ὀψάριον, μήπως θέλει δώσει εἰς αὐτὸν ὄφιν; ἐὰν λοιπὸν σεῖς, πονηροὶ ὄντες, ἐξεύρητε νὰ δίδητε καλὰς δόσεις εἰς τὰ τέκνα σας, πόσῳ μᾶλλον ὁ Πατήρ σας ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς θέλει δώσει ἀγαθὰ εἰς τοὺς ζητοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ;” (Ματθαίον ζ΄. 7-11).

4. Προσευχηθείτε ώστε οι άντρες μας να φέρουν αρκετούς νέους στον αγώνα μπάσκετ το Σάββατο, 18 Αυγούστου.

5. Να πίνετε πολύ νερό, περίπου 1 ποτήρι ανά δύο ώρες. Μπορείτε επίσης να πιείτε μαύρο καφέ ή τσάι (χωρίς γάλα ή ζάχαρη) αν συνηθίζετε να το πίνετε κάθε μέρα. Αν νιώσετε ζαλάδα μπορείτε να πιείτε κρύα Sprite ή Seven-up (ένα-δυό ποτήρια). Μην πιείτε ποτά ενέργειας!

6. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, όπως υψηλή πίεση ή διαβήτη, μιλήστε με την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν ή τον Δρ Κρέιτον Τσαν πριν νηστέψετε. Οι αριθμοί των κινητών τους έχουν δοθεί νωρίτερα σε αυτό το μήνυμα.

7. Ξεκινήστε τη νηστεία σας μετά από ένα σνακ το βράδυ της Δευτέρας. Σταματήστε τη νηστεία σας με ένα ελαφρύ σνακ την Τρίτη το βράδυ – στη συνέχεια ελάτε στην εκκλησία για ένα ελαφρύ γεύμα στις 7:00 την Τρίτη το βράδυ.

8. Θυμηθείτε να επικεντρώσετε τις προσευχές σας την Τρίτη στην επιτυχία των ανδρών μας στο να φέρουν ανθρώπους στον αγώνα μπάσκετ του επόμενου Σαββάτου.


Μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε εμένα, τον Δρ Χάιμερς, στο (818) 352-0452 οποιαδήποτε στιγμή, αν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ερώτηση, ή τηλεφωνήστε στην Κα Χάιμερς στο (818) 645-7356 και πείτε της να με βρει.

Θα προσεύχομαι να έχετε έναν επιτυχημένο καιρό νηστείας και προσευχής! Ένα ακόμα πράγμα: Αν εργάζεστε ή αν έχετε σχολείο την Τρίτη, προσευχηθείτε σιωπηλά όταν έχετε την ευκαιρία για αυτά τα αιτήματα. Κρατήστε αυτό το μήνυμα μαζί σας την Τρίτη για να μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα 8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε (επάνω). Ο Θεός να σας ευλογεί όλους!

Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
Φιλιππησίους δ΄. 13

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 4, “Δίδαξέ με να προσεύχομαι/Teach Me to Pray”.

Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι,
Απ' την καρδιά μου Σ' το ζητάω, κάθε μέρα.
Θέλω να γνωρίζω το θέλημά Σου και την οδό Σου,
Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι.

Δύναμη στην προσευχή, Κύριε, δύναμη στην προσευχή,
Εδώ μέσ' του κόσμου την αμαρτία και τη λύπη και την έγνοια,
Άνθρωποι χαμένοι πεθαίνουν, ψυχές απεγνωσμένες,
Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!

Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι,
Εσύ είσαι το Πρότυπό μου, κάθε μέρα.
Εσύ είσαι η Ασφάλειά μου, τώρα και για πάντα.
Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι.
   (“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Teach Me to Pray”
(του Albert S. Reitz, 1879-1966).