Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΔΗ!

STORMING THE GATES OF HELL!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 8 Ιουλίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, July 8, 2018


Παρακαλώ πηγαίντε μέσα στη Βίβλο στο Κατά Ματθαίον ιϛ΄. 18, το δεύτερο μέρος του εδαφίου. Είναι στη σελίδα 1021 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Ο Ιησούς είπε:

“Θέλω οἰκοδομήσει τὴν ἐκκλησίαν μου, καὶ πύλαι Άδου δὲν θέλουσιν ἰσχύσει κατ᾿ αὐτῆς” (Ματθαίον ιϛ΄. 18β).

Ο σχολιαστής Ρ. Τσ. Χ. Λένσκι (R. C. H. Lenski) δήλωσε: “Υπονοείται ότι οι πύλες του άδη θα ξεχύσουν τις δυνάμεις τους (τους δαίμονες) για να επιτεθούν στην εκκλησία του Χριστού, αλλά η εκκλησία δεν θα ανατραπεί” (Lenski, σημείωση στο Κατά Ματθαίον ιϛ΄. 18β). Φυσικά αναφέρεται στην αληθινή εκκλησία, όχι στην αποστάτρια εκκλησία των εσχάτων ημερών. Η αποστάτρια εκκλησία έχει ήδη γεμίσει με δαιμονικά πνεύματα. Η Βίβλος το προέβλεψε αυτό,

“Τὸ δὲ Πνεῦμα ῥητῶς λέγει ὅτι ἐν ὑστέροις καιροῖς (στις έσχατες ημέρες που ζούμε τώρα) θέλουσιν ἀποστατήσει τινὲς ἀπὸ τῆς πίστεως, προσέχοντες εἰς πνεύματα πλάνης καὶ εἰς διδασκαλίας δαιμονίων” (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1).

Η δραστηριότητα του Σατανά και των δαιμόνων του θα προκαλέσει πολλούς στην ψεύτικη εκκλησία να “ἀποστατήσουν ἀπὸ τῆς πίστεως” που έχει δοθεί μέσα στα θεόπνευστα λόγια της Βίβλου.

Αυτό παράγει την ψεύτικη εκκλησία των “εσχάτων ημερών” που περιγράφεται στη Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1-8, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι της εκκλησίας είναι

“φιλήδονοι μᾶλλον παρὰ φιλόθεοι, ἔχοντες μὲν μορφήν (εξωτερική μορφή) εὐσεβείας, ἠρνημένοι δὲ τὴν δύναμιν αὐτῆς. Καὶ τούτους φεῦγε” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 4, 5).

Έτσι βλέπουμε στη Βίβλο πως υπάρχουν σήμερα δύο εκκλησίες – η ψεύτικη εκκλησία και η αληθινή εκκλησία. Μόνο στην αληθινή εκκλησία έδωσε ο Ιησούς αυτήν την υπόσχεση,

“Θέλω οἰκοδομήσει τὴν ἐκκλησίαν μου, καὶ πύλαι Άδου δὲν θέλουσιν ἰσχύσει κατ᾿ αὐτῆς” (Ματθαίον ιϛ΄. 18β).

Είμαστε περιτριγυρισμένοι σήμερα από ψεύτικες εκκλησίες στην Αμερική. Οι ψεύτικες εκκλησίες είναι σαν την εκκλησία της Λαοδικείας, την οποία η σημείωση του Σκόφιλντ αποκαλεί “την τελική κατάσταση της αποστασίας”. Εδώ είναι η περιγραφή του Χριστού για τη λαοδίκεια αποστασία σε τόσες πολλές εκκλησίες σήμερα:

“Λέγεις ὅτι πλούσιος εἶμαι καὶ ἐπλούτησα καὶ δὲν ἔχω χρείαν οὐδενός, καὶ δὲν ἐξεύρεις ὅτι σὺ εἶσαι ὁ ταλαίπωρος καὶ ἐλεεινὸς καὶ πτωχὸς καὶ τυφλὸς καὶ γυμνός” (Αποκάλυψη γ΄. 17).

“Οὕτως, ἐπειδή εἶσαι χλιαρὸς καὶ οὔτε ψυχρὸς οὔτε ζεστός, μέλλω νὰ σὲ ἐξεμέσω ἐκ τοῦ στόματός μου” (Αποκάλυψη γ΄. 16).

Ως αποτέλεσμα της τήρησης της δαιμονικής διδασκαλίας (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1) και έχοντας μόνο την εξωτερική μορφή του Χριστιανισμού (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 4, 5) η πλειοψηφία των ευαγγελικών εκκλησιών στις έσχατες αυτές ημέρες έχει αποστατήσει. Όπως δήλωσε πολύ σωστά ο Δρ Τζον Μακάρθουρ (Dr. John MacArthur), αυτά τα μέλη της εκκλησίας στερούνται ζήλο, και είναι “χλιαροί, υποκριτές, που δηλώνουν ότι γνωρίζουν τον Χριστό, αλλά δεν ανήκουν σ' Αυτόν... αυτοί οι αυτο-εξαπατημένοι υποκριτές αηδιάζουν τον Χριστό”. Αν και ο Δρ Μακάρθουρ κάνει λάθος σχετικά με το Αίμα του Χριστού, έχει απόλυτο δίκιο όταν περιγράφει την πλειοψηφία των ευαγγελικών Χριστιανών ως “αυτο-εξαπατημένους υποκριτές”.

Και αυτός είναι ο λόγος που οι ευαγγελικές εκκλησίες χάνουν στην ουσία όλους τους νέους τους ανθρώπους. Ο Τζόναθαν Σ. Ντίκερσον (Jonathan S. Dickerson) έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο, Η μεγάλη ευαγγελική ύφεση/The Great Evangelical Recession (Baker Books). Αυτός έδωσε τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία. Σήμερα μόνο 7% των νέων ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί. Ο αριθμός των νέων ευαγγελικών θα μειωθεί σύντομα από 7% σε μόλις “4% ή λιγότερο – εκτός και αν δημιουργηθούν νέοι μαθητές” (Dickerson, p. 144).

Γιατί τέτοια τεράστια πτώση στον αριθμό των νέων στην εκκλησία σήμερα; Ο κύριος λόγος είναι επειδή βλέπουν την πλειοψηφία των μελών της εκκλησίας ως “αυτο-εξαπατημένους υποκριτές”, όπως είπε ο Τζον Μακάρθουρ. Βλέπουν τους παλαιότερους της εκκλησίας ως πλαδαρούς, αδύναμους και ανίσχυρους να αντιμετωπίσουν τον αμαρτωλό κόσμο γύρω τους, γι' αυτό! Ο θεολόγος Δρ Ντέιβιντ Φ. Γουελς (Dr. David F. Wells) επίσης το βλέπει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον έγραψε εκείνο το βιβλίο, Η αλήθεια δεν χωράει: ή Τι συνέβη στην ευαγγελική θεολογία;/No Place for Truth: or Whatever Happened to Evangelical Theology? (Eerdmans, 1993). Ο διάσημος θεολόγος Δρ Καρλ Φ. Χ. Χένρι (Dr. Carl F. H. Henry) επίσης το είδε. Αυτός είπε:

“Μια ολόκληρη γενιά μεγαλώνει χωρίς να έχει επίγνωση της αναγέννησης (της νέας γεννήσεως). Βάρβαροι αναβιώνουν έναν παρακμιακό πολιτισμό και κρύβονται στις σκιές μιας ανάπηρης εκκλησίας” (Twilight of a Great Civilization, Crossway Books, pp. 15-17).

“Μια ανάπηρη εκκλησία.” Έτσι αποκάλεσε ο Δρ Καρλ Φ. Χ. Χένρι την ευαγγελική εκκλησία! “Μια ανάπηρη εκκλησία.” Και ο σπουδαίος ιεροκήρυκας Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) μίλησε για “την τρομερή αποστασία που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο την εκκλησία των τελευταίων εκατό χρόνων” (Revival, Crossway Books, p. 57).

Χάνουμε στην ουσία όλους τους νέους των εκκλησιών μας. Έχουμε αποτύχει να “δημιουργήσουμε νέους μαθητές”. Ο Δρ Γουελς είπε: “Η ευαγγελική εκκλησία έχει χάσει τον ριζοσπαστισμό της.” Οι ευαγγελικές εκκλησίες είναι απαλές, αδύναμες, εσωστρεφείς και εγωιστικές – φοβούμενες να μιλήσουν ή να ζητήσουν ριζοσπαστική μαθητεία. Γι' αυτό και δεν ενδιαφέρονται οι νέοι!

Δεν είμαστε εδώ για να σας κάνουμε αδύναμους, εγωιστικούς ευαγγελικούς. Είμαστε εδώ για να σας καλέσουμε να γίνετε ριζοσπαστικοί μαθητές του Ιησού Χριστού! Αυτός είναι ο στόχος μας ως εκκλησία. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους νέους να φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν εν Χριστώ. Είμαστε εδώ για να σας εμπνεύσουμε να γίνετε κάτοχοι χρυσού μεταλλίου για τον Ιησού Χριστό και τη Βασιλεία Του! Οι νέοι, που είναι εκλεκτοί, είναι έτοιμοι για την πρόκληση του ριζοσπαστικού Διαμαρτυρόμενου Χριστιανισμού. Αυτοί που δεν είναι έτοιμοι για την πρόκληση του ισχυρού καλβινιστικού Χριστιανισμού, θα φύγουν! Θυμηθείτε ότι ο Ιησούς είπε: “Πολλοὶ εἶναι οἱ κεκλημένοι, ὀλίγοι δὲ οἱ ἐκλεκτοί.”

Δεν υπάρχει χρόνος για επιβράδυνση του ευαγγελισμού. Χθες το βράδυ είχαμε γεύμα και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία “Παύλος, Απόστολος του Χριστού” εδώ στην εκκλησία. Ο “Παύλος, Απόστολος του Χριστού” έδειξε τις δοκιμασίες και τις κακουχίες που πέρασαν οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα για να είναι αληθινοί μαθητές του Χριστού. Σήμερα το απόγευμα θα πάμε να ευαγγελίσουμε άλλους νέους ώστε να γίνουν ριζοσπαστικοί μαθητές. Θα περάσουμε υπέροχα, υπακούοντας τον Χριστό. Ο Χριστός είπε: “Ἔξελθε εἰς τὰς ὁδοὺς καὶ φραγμοὺς καὶ ἀνάγκασον νὰ εἰσέλθωσι.” Ο Ιησούς Χριστός πέθανε επάνω σε έναν αιματοβαμμένο σταυρό για να μας σώσει. Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε σωματικά, με σάρκα και οστά, από τους νεκρούς για να μας δώσει ζωή!

Ξέρω ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς. Το ξέρω κάθε μέρα, όχι μόνο το Πάσχα. Το ξέρω το βράδυ όταν πέφτω να κοιμηθώ. Το ξέρω το πρωί, και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. “Δεν είναι εδώ – έχει αναστηθεί από τους νεκρούς!” Ξέρω ότι ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς επειδή το λέει ο Λόγος του Θεού! Ο Χριστός έρχεται σε σας σήμερα το πρωί μέσα από τα χείλη αυτού του γέρου. Έρχεται σε σας. Σας λέει – “Είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων.” Και επειδή ο Χριστός είναι ζωντανός, ξέρω τι μπορεί να κάνει. Επειδή ζει Αυτός, μπορείτε να ζήσετε κι εσείς. Επειδή Αυτός ζει για πάντα, μπορείτε κι εσείς να ζήσετε για πάντα διαμέσου της χάρης Του. Δεν υπάρχει τέλος για τον αληθινό μαθητή του Χριστού. Ελάτε μαζί μας στο φωτεινό αύριο της αιώνιας ζωής με τον Ιησού. Δεν θα σας απογοητεύσει! Ελάτε, βοηθήστε μας να κάνουμε αυτή την εκκλησία στρατιωτική μοίρα, ισχυρό στρατό για τον Χριστό και τη Βασιλεία Του!

Ο Αιδ. Τζον Κέιγκαν είναι 24 ετών. Είναι μαθητής του Ιησού. Είναι στρατιώτης του σταυρού. Είναι νικητής χρυσού μεταλλίου στη Βασιλεία του Χριστού. Έχω διαβάσει το μήνυμα που θα κηρύξει στις 6:15 απόψε! Είναι ένα από τα πιο εμπνευστικά μηνύματα που έχω διαβάσει ποτέ. Ελάτε και αφήστε τον Ποιμένα Τζον να σας εμπνεύσει να έρθετε μαζί του και να κάνετε αυτή την εκκλησία έναν φάρο για τον Θεό, και έναν στρατό ενάντια στις δαιμονικές δυνάμεις του Σατανά!

Σήκω, λαέ του Θεού! Εγκατέλειψε τα ασήμαντα πράγματα.
Δώσε την καρδιά και την ψυχή, το μυαλό και τη δύναμη στην υπηρεσία του Βασιλιά των βασιλιάδων.

Σήκω, λαέ του Θεού! Η εκκλησία εσένα περιμένει,
Η δύναμή της είναι ανόμοια με το καθήκον της. Σήκω, και κάν' την σπουδαία!
   (“Rise Up, O Men of God” του William P. Merrill, 1867-1954;
      τροποποιημένο από τον Ποιμένα).

Είναι το νούμερο 1 στο φυλλάδιο με τους ύμνους. Σταθείτε και ψάλλετέ το!

Σήκω, λαέ του Θεού! Εγκατέλειψε τα ασήμαντα πράγματα.
Δώσε την καρδιά και την ψυχή, το μυαλό και τη δύναμη στην υπηρεσία του Βασιλιά των βασιλιάδων.

Σήκω, λαέ του Θεού! Η εκκλησία εσένα περιμένει,
Η δύναμή της είναι ανόμοια με το καθήκον της. Σήκω, και κάν' την σπουδαία!

Μπορείτε να καθήσετε.

Ναι, ζούμε σε μια εποχή που οι ευαγγελικές εκκλησίες είναι τόσο αδύναμες και αποστάτριες όσο η Λαοδίκεια. Ναι, χάνουν στην ουσία όλους τους νέους τους. Ναι, δεν μπορούν να εμπνεύσουν άλλους νέους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους. Ναι, είναι απαλοί, πλαδαροί και ανιαροί. Ναι, θυμάμαι πώς μου είχαν “κόψει την όρεξη” όταν ήμουν νέος σαν εσάς. Επαναστάτησα εναντίον τους, με μια αγία επανάσταση, μια επανάσταση σαν αυτήν του Μαρτίνου Λούθηρου. Άλλοι έχουν ξεχάσει την Μεταρρύθμιση. Αφήστε τους να κοιμούνται. Εσείς ελάτε και βοηθήστε μας να κάνουμε μια νέα Μεταρρύθμιση εδώ στην εκκλησία μας! Μεταρρύθμιση τώρα! Μεταρρύθμιση αύριο! Μεταρρύθμιση για πάντα!

Μπορούμε να έχουμε μια εκκλησία όπως της Φιλαδέλφειας στη μέση της λαοδίκειας αποστασίας; Στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας ο Χριστός είπε:

“Ἔθεσα ἐνώπιόν σου θύραν ἀνεῳγμένην, καὶ οὐδεὶς δύναται νὰ κλείσῃ αὐτήν· διότι ἔχεις μικρὰν δύναμιν καὶ ἐφύλαξας τὸν λόγον μου καὶ δὲν ἠρνήθης τὸ ὄνομά μου” (Αποκάλυψη γ΄. 8).

Μπορούμε να έχουμε μια εκκλησία γεμάτη από ριζοσπαστικούς νεαρούς μαθητές του Χριστού; Μπορεί να πείτε ότι είναι χαμένη υπόθεση. Είναι αδύνατο. Μου αρέσει αυτό που είπε ο προεδρικός συντάκτης ομιλιών Πάτρικ Τζ. Μπιουκάναν (Patrick J. Buchanan): “Οι χαμένες υποθέσεις είναι οι μόνες για τις οποίες αξίζει να αγωνιστούμε.” Ελάτε και φάτε μαζί μας στις 6:15 απόψε. Ελάτε ξανά απόψε και αφήστε τον Ποιμένα Τζον Κέιγκαν να σας εμπνεύσει να συμμετάσχετε στη μάχη – επειδή πραγματικά δεν είναι χαμένη υπόθεση. Μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά η νίκη είναι σίγουρη. Ο Χριστός είπε: “Ἐπὶ ταύτης τῆς πέτρας θέλω οἰκοδομήσει τὴν ἐκκλησίαν μου, καὶ πύλαι Άδου δὲν θέλουσιν ἰσχύσει κατ᾿ αὐτῆς.” “Πύλαι Άδου δὲν θέλουσιν ἰσχύσει κατ᾿ αὐτῆς.” Οι πύλες του Άδη είναι οι πύλες του θανάτου. Οι πύλες του Άδη δεν θα μας σταματήσουν επειδή ο Χριστός ο Κύριος μας έχει αναστηθεί από τους νεκρούς! Επειδή Αυτός ζει οι “πύλαι Άδου” δεν θα υπερισχύσουν εναντίον μας! Αμήν. Ελάτε ξανά απόψε στις 6:15. Οι πύλες του Άδη δεν θα υπερισχύσουν εναντίον μας!

Κλείνω με αυτά τα προκλητικά λόγια του Δρ Φράνσις Α. Σέιφερ (Dr. Francis A. Schaeffer). Ο Δρ Σέιφερ ήταν σπουδαίος θεολόγος, και πραγματικός προφήτης της εποχής μας. Είπε: “Η ευαγγελική εκκλησία είναι κοσμική και άπιστη προς τον ζωντανό Χριστό... σας προκαλώ. Καλώ τους χριστιανούς ριζοσπάστες, και ιδιαίτερα τους νεαρούς χριστιανούς ριζοσπάστες, να αντισταθούν με αγάπη σε όλα όσα είναι λάθος και καταστροφικά μέσα στην εκκλησία, στον πολιτισμό μας, και στο κράτος” (The Great Evangelical Disaster, pp. 38, 151).

Σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 2. Είναι ο ύμνος του Μαρτίνου Λούθηρου για την Μεταρρύθμιση! Ψάλλετέ τον όσο πιο δυνατά μπορείτε!

Θεός το φρούριον ημών, ασπίς εν τοις κινδύνοις,
   Και βοηθός παντός πιστού, εν ώρα της οδύνης.
Κατά του πονηρού, του των ψυχών εχθρού,
   Προπύργιον ημών, ο πάντα κυβερνών,
Ο άρχων της ειρήνης.

Εάν ημείς εις εαυτούς έχομεν την ελπίδα,
   Ματαίως θέλομεν ζητεί ουράνια πατρίδα.
Αλλ' είναι μεθ' ημών ο Μέγας Ηγεμών,
   Χριστός ο Λυτρωτής, εχθρού του της ψυχής,
Συντρίψας την παγίδα.

Εάν ο κόσμος εγερθή ημάς να αφανίση,
   Δεν θέλομεν θορυβηθή μη όντως κατισχύση.
Ταχέως ο Θεός θα έλθη αρωγός,
   Εν τη δυνάμει Του της αληθείας Του,
Το κράτος θα ιδρύση.
   (“A Mighty Fortress Is Our God” του Martin Luther, 1483-1546).

Ποιμένα Τζον, σε παρακάλω προσευχήσου για μας και δώσε ευχαριστία για το φαγητό.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “A Mighty Fortress Is Our God”
(του Martin Luther, 1483-1546).