Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!

THE BIBLE AND TODAY’S APOSTASY!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 17 Ιουνίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, June 17, 2018


Παρακαλώ πηγαίντε μέσα στη Βίβλο σας στη Β΄ Τιμόθεον επιστολή, κεφάλαιο τρία. Βρίσκεται στη σελίδα 1280 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Τώρα κοιτάξτε εμένα. Παρακαλώ κρατήστε τη Βίβλο σας ανοικτή σε αυτό το κεφάλαιο.

Θεωρώ τα κεφάλαια τρία και τέσσερα της Β΄ Τιμόθεον, να είναι από τα σημαντικότερα κείμενα της Βίβλου για μας σήμερα. Η Β΄ Τιμόθεον επιστολή είναι το τελευταίο πράγμα που έγραψε ο Απόστολος για τη Βίβλο. Γράφτηκε το 67 μ.Χ. περίπου. Ο Παύλος συνελήφθη από τον Αυτοκράτορα Νέρων επειδή ήταν χριστιανός δάσκαλος. Ήταν αλυσοδεμένος στη φυλακή Μαμερτίν (Mamertine Prison), σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο. Η σύζυγός μου κι εγώ κατεβήκαμε σε εκείνη τη σκοτεινή φυλακή. Εκεί έγραψε ο Παύλος αυτήν την επιστολή. Αποκεφαλίστηκε λίγους μήνες αφού έγραψε την Β΄ Τιμόθεον. Η Β΄ Τιμόθεον γράφτηκε για να μας δείξει πώς να ζήσουμε ως Χριστιανοί σε μια εποχή αποστασίας – μια εποχή απιστίας και απόρριψης του Χριστιανισμού. Γράφτηκε ειδικά για την εποχή στην οποία ζούμε! Ο 20ος και ο 21ος αιώνας είναι η πιο άθεη περίοδος της παγκόσμιας ιστορίας. Κοιτάξτε το κεφάλαιο 3, εδάφιο 1.

“Γίνωσκε δὲ τοῦτο, ὅτι ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις θέλουσιν ἐλθεῖ καιροὶ κακοί” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1).

Κοίταξτε με, παρακαλώ. Κάποιοι συγγραφείς λένε ότι εννοεί ολόκληρη τη χρονική περίοδο από την ανάληψη του Χριστού. Δεν το πιστεύω αυτό. Ο Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee) είπε: “Πιστεύω ότι κινούμαστε προς τις έσχατες ημέρες... Πιστεύω ότι ζούμε τώρα σε εκείνους τους ‘κακούς’ καιρούς. Δεν ξέρω πόσο περισσότερο θα διαρκέσουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιδεινωθούν” (McGee, Thru the Bible; σημείωση στη Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1). Τα επόμενα εδάφια απεικονίζουν με γραφικό τρόπο τον καιρό στον οποίον ζούμε. Κοιτάξτε τα εδάφια 2-7.

“Διότι θέλουσιν εἶσθαι οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, ἀπειθεῖς εἰς τοὺς γονεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι, ἄσπλαγχνοι, ἀδιάλλακτοι, συκοφάνται, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον παρὰ φιλόθεοι, ἔχοντες μὲν μορφήν εὐσεβείας, ἠρνημένοι δὲ τὴν δύναμιν αὐτῆς. Καὶ τούτους φεῦγε. Διότι ἐκ τούτων εἶναι ἐκεῖνοι, οἵτινες εἰσχωροῦσιν εἰς τὰς οἰκίας καὶ αἰχμαλωτίζουσι τὰ γυναικάρια τὰ πεφορτισμένα ἁμαρτίας, συρόμενα ὑπὸ διαφόρων ἐπιθυμιῶν, τὰ ὁποῖα πάντοτε μανθάνουσι καὶ ποτὲ δὲν δύνανται νὰ ἔλθωσιν εἰς τὴν γνῶσιν τῆς ἀληθείας” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 2-7).

Ακούγεται σαν μια λίστα των ατόμων που χώρισαν την εκκλησία μας όταν έφυγε ο Κος Όλιβας (Mr. Olivas). Είμαστε στις έσχατες ημέρες! Τώρα κοιτάξτε τα εδάφια 12 και 13.

“Καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες νὰ ζῶσιν εὐσεβῶς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ θέλουσι διωχθῆ. Πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες θέλουσι προκόψει εἰς τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 12, 13).

Κοιτάξτε με.

Αυτά τα εδάφια περιγράφουν έναν κόσμο που έχει αποστατήσει, έναν κόσμο που έχει απορρίψει τον Θεό και τη Βίβλο, έναν κακό και σαδιστικό κόσμο όπου πολλοί άνθρωποι κάνουν σαν κτήνοι, έναν κόσμο όπου “πάντες οἱ θέλοντες νὰ ζῶσιν εὐσεβῶς” (με χριστιανικές ζωές) θα διωχθούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, έναν κόσμο όπου οι καλοί Χριστιανοί περιφρονούνται (εδάφιο 3). Βλέπουμε όλα αυτά τα πράγματα σήμερα. Οι κοσμικοί απειλούν τους Xριστιανούς που αντιτίθενται στη “σεξουαλική επανάσταση”. Αυτό το πράγμα τρομάζει πολλά μέλη της εκκλησίας. 200.000 Νότιοι Βαπτιστές εγκατέλειψαν τις εκκλησίες τους πέρυσι. Ακόμη περισσότεροι φεύγουν φέτος – από φόβο, σ' αυτόν τον “κακό”, επικίνδυνο και δαιμονικό καιρό. Οι Μουσουλμάνοι έρχονται. Οι βόμβες σκάνε. Η χρήση ναρκωτικών ουσιών βρίσκεται στα ύψη. Οι σταυροί καταπατώνται. Λένε στα παιδιά πως δεν επιτρέπεται να προσεύχονται στο σχολείο. Φαίνεται πως όλοι καταλαβαίνουν ότι απαίσια πράγματα πρόκειται να συμβούν στο έθνος μας και στον κόσμο μας.

Εμείς είμαστε που ζούμε σ' αυτούς τους κακούς καιρούς. Ο βρετανός ευαγγελιστής Λέοναρντ Ρέιβενχιλ (Leonard Ravenhill) είπε: “Αυτές είναι οι έσχατες ημέρες!” Μερικά δευτερόλεπτα αφού έγραψα αυτήν την πρόταση, άκουσα ότι μουσουλμάνοι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε διάφορα μέρη του Παρισίου. Οι Μουσουλμάνοι δολοφόνησαν πάνω από 120 άτομα εν ψυχρώ. 24 μόλις ώρες νωρίτερα ο Ομπάμα είπε: “Το ISIS είναι περιορισμένο.” Τι γελοίο! Ο Ομπάμα ήταν ο πιο αδύναμος πρόεδρος της Αμερικής από την εποχή του Τζίμι Κάρτερ!

Αυτοί είναι κακοί καιροί. Αυτοί είναι καιροί αποστασίας. Οι εκκλησίες μας είναι γεμάτες με χαμένους ανθρώπους. Πολλοί ποιμένες φοβούνται τόσο πολύ ότι κάποιος θα αφήσει την εκκλησία τους που δεν κηρύττουν καν το Ευαγγέλιο – με το φόβο μήπως θυμώσει κάποιος χαμένος άνθρωπος! Τα κολέγιά σας είναι γεμάτα από καθηγητές που καπνίζουν μαριχουάνα, που σας λένε ότι η Βίβλος είναι γεμάτη ψέματα. Ξέρετε ότι το κάνουν! Ξέρετε ότι έχω δίκιο! Ποια είναι η απάντηση; Τι πρέπει να κάνουμε; Ο Απόστολος δίνει την απάντηση στο εδάφιο 14,

“Ἀλλὰ σὺ μένε εἰς ἐκεῖνα, τὰ ὁποῖα ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης, ἐξεύρων παρὰ τίνος ἔμαθες” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 14).

“Σὺ μένε εἰς ἐκεῖνα τὰ ὁποῖα ἔμαθες.” Συνεχίστε να έρχεστε στην εκκλησία, ό,τι και να γίνει! “Σὺ μένε εἰς ἐκεῖνα τὰ ὁποῖα ἔμαθες.” Ο Δρ Λι Ρόμπερσον (Dr. Lee Roberson) (1909-2007) ήταν ένας σπουδαίος Βαπτιστής ηγέτης. Το σύνθημά του ήταν “Τρεις για ευημερία” – “ένα σύνθημα που κηρύττω για περισσότερο από εξήντα χρόνια!” – “Πιστότητα στη λατρεία – Κυριακή πρωί, Κυριακή βράδυ και Τετάρτη βράδυ” (Lee Roberson, D.D., “Three to Thrive Statement,” The Man in Cell No. 1, Sword of the Lord Publishers, 1993, back cover).

Πού είναι το πρόβλημα; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Να είστε εδώ στην εκκλησία αντί του να τρέχετε να διασκεδάσετε με απίστους! Να είστε εδώ στην εκκλησία, αντί του να τρέχετε στο Λας Βέγκας, ή στην πονηρή πόλη του Σαν Φρανσίσκο! Να είστε εδώ κάθε Κυριακή πρωί, κάθε Κυριακή βράδυ, και κάθε Τετάρτη βράδυ! Ό,τι και να τύχει! Καθώς η αποστασία γίνεται πιο σκοτεινή, “μένε εἰς ἐκεῖνα τὰ ὁποῖα ἔμαθες”. Αμήν σ' αυτό! Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 15.

“Καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους γνωρίζεις τὰ ἱερὰ γράμματα, τὰ δυνάμενα νὰ σὲ σοφίσωσιν εἰς σωτηρίαν διὰ τῆς πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 15).

Κοιτάξτε με. Ο Δρ Μαγκί είπε:

Το μόνο αντίδοτο ενάντια σε έναν κόσμο αποστασίας είναι ο Λόγος του Θεού (η Βίβλος). Ο μόνος πόρος και η μόνη προσφυγή για το παιδί του Θεού είναι ο Λόγος του Θεού.

Αν δεν διαβάζετε τη Βίβλο κάθε μέρα, θα μπερδευτείτε και θα ζαλιστείτε από τη σημερινή αποστασία. Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 15,

“Καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους γνωρίζεις τὰ ἱερὰ γράμματα, τὰ δυνάμενα νὰ σὲ σοφίσωσιν εἰς σωτηρίαν διὰ τῆς πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 15).

Ο Δρ Μαγκί είπε:

Οι Γραφές δεν μας δίνουν μόνο τον τρόπο σωτηρίας... αλλά μας σώζουν σ' αυτόν τον σημερινό πονηρό κόσμο... Πιστεύω ότι η συνεχής μελέτη του Λόγου του Θεού είναι η απάντηση. Έχει τη δύναμη να μας κάνει σοφούς “εἰς σωτηρίαν διὰ τῆς πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”. Και... μας κάνει σοφούς ώστε ξέρουμε πώς να ζήσουμε εδώ κάτω (σ' αυτόν τον πονηρό κόσμο).

Γιατί να διαβάζουμε τη Βίβλο, και να την υπακούμε; Είναι επειδή η Βίβλος δεν είναι σαν κανένα άλλο βιβλίο. Κοιτάξτε το εδάφιο 16,

“Ὅλη ἡ γραφή εἶναι θεόπνευστος καὶ ωφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς ἔλεγχον, πρὸς ἐπανόρθωσιν, πρὸς ἐκπαίδευσιν τὴν μετὰ τῆς δικαιοσύνης” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16).

Ο Δρ Ου. Α. Κρίσουελ (Dr. W. A. Criswell) (1909-2002) ήταν σπουδαίος υπερασπιστής της Βίβλου. Είπε:

Ο πιο ξεκάθαρος τρόπος να δοθεί το νόημα του Παύλου είναι να το μεταφράσουμε ως εξής: “Ολόκληρη η Γραφή, επειδή είναι ο θεόπνευστη, είναι ωφέλιμη... Δηλώνεται η προέλευση της Γραφής: είναι θεόπνευστη, δηλαδή τα λόγια της Γραφής πρέπει να λαμβάνονται ως από τον ίδιο τον Θεό. Η διδασκαλία της Γραφής που υποστηρίζεται από τη Βίβλο είναι ότι τα λόγια της είναι “θεόπνευστα”... Η επιστολή Β΄ Πέτρου α΄. 21 παρέχει πρόσθετες αποδείξεις ότι το Άγιο Πνεύμα επικοινώνησε στους συγγραφείς της Γραφής τις ακριβείς λέξεις που ο Θεός επιθυμούσε να μεταδώσει (W. A. Criswell, Ph.D., The Criswell Study Bible, σημείωση στη Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16).

Η Β΄ Πέτρου α΄. 21 λέει πως “ὑπὸ τοῦ Πνεύματος τοῦ Ἁγίου κινούμενοι ἐλάλησαν οἱ ἅγιοι ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ”. Το “κινούμενοι” στο αρχαίο κείμενο είναι η λέξη “φερόμενοι”. Σημαίνει “μεταφέρω”. Η Αγία Γραφή είναι αλάνθαστη επειδή το Άγιο Πνεύμα “μετέφερε, ή κουβάλησε” τους συγγραφείς που μίλησαν και έγραψαν τα λόγια της Βίβλου. Το Άγιο Πνεύμα έδωσε στους ανθρώπινους συγγραφείς τις λέξεις που έπρεπε να καταγράψουν χωρίς κανένα λάθος. Έτσι, τα λόγια της εβραϊκής και της ελληνικής Γραφής είναι ο Λόγος του Θεού προς τον άνθρωπο. Ο Δρ Χένρι Μ. Μόρις (Dr. Henry M. Morris) είπε: “Ὅλη ἡ γραφή”, συμπεριλαμβάνεται κάθε ατομική “γραφή”... όχι μόνο οι σκέψεις αλλά και τα ίδια τα γραπτά, οι λέξεις που καταγράφηκαν. Έτσι, οι λέξεις είναι (από την έμπνευση) του Θεού... η αληθινή διδασκαλία είναι η απόλυτη λεκτική έμπνευση των Αγίων Γραφών” (Henry M. Morris, Ph.D., The Defender’s Study Bible, σημείωση στη Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16) .

“Απόλυτη” σημαίνει “όλες”. “Λεκτική” σημαίνει “λέξεις”. “Έμπνευση” σημαίνει “θεόπνευστές”. Όλες οι λέξεις της Βίβλου έχουν δοθεί από έμπνευση. Αυτή είναι η απόλυτη λεκτική έμπνευση, η σωστή διδασκαλία του ορθόδοξου Χριστιανισμού (Dr. R. L. Hymers, Jr.).

Οι εβραϊκές και ελληνικές λέξεις ολόκληρης της Βίβλου είναι “θεόπνευστες” – έχουν δοθεί από την έμπνευση του Θεού. Οι προφήτες και οι Απόστολοι κατέγραψαν τις εβραϊκές και ελληνικές λέξεις καθώς το μυαλό τους “μεταφερόταν” από το Άγιο Πνεύμα. Η έμπνευση δεν εκτείνεται σε καμία μετάφραση, συμπεριλαμβανομένης της Μετάφρασης Βασιλέως Ιακώβου (KJV), αλλά μόνο στις εβραϊκές και ελληνικές λέξεις που γράφτηκαν από τους προφήτες και τους Αποστόλους. Τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας δείχνουν τον εξαιρετικά υψηλό βαθμό διατήρησης της Εβραϊκής Βίβλου. Το ελληνικό Παραδεδεγμένο Κείμενο (Textus Receptus) είναι μια πολύ αξιόπιστη μετάδοση της αρχικής ελληνικής Καινής Διαθήκης. Όταν ανοίγετε τη Βίβλο Βασιλέως Ιακώβου, διαβάζετε μια εξαιρετικά αξιόπιστη μετάφραση των θεόπνευστων λέξεων της εβραϊκής και ελληνικής Βίβλου.

Τι σημασία έχει; Ο Δρ. Μπ. Μπ. Μακίνεϊ (Dr. B. B. McKinney) ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του μουσικού τμήματος στο πανεπιστήμιο Μπέιλορ (Baylor University), μία σχολή των Νοτίων Βαπτιστών. Ήδη, τη δεκαετία του 1920, φιλελεύθεροι καθηγητές στο Μπέιλορ και σε άλλες σχολές των Νοτίων Βαπτιστών δίδασκαν πως υπήρχαν λάθη μέσα στη Βίβλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Δρ Μακίνεϊ έγραψε τον ύμνο “Ξέρω ότι η Βίβλος είναι αληθής/I Know the Bible is True”. Ο Δρ Μακίνεϊ ήταν φίλος του Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) και πίστευε στο αλάθητο των Γραφών. Γι' αυτό ο ύμνος του Μακίνεϊ λέει:

Ξέρω ότι η Βίβλος εστάλη από τον Θεό,
   Η Παλαιά όσο και η Καινή.
Εμπνευσμένη και αγία, ο ζωντανός Λόγος,
   Ξέρω ότι η Βίβλος είναι αληθής.

Αν και οι εχθροί αρνούνται με πνεύμα θρασύ,
   Το μήνυμα το παλιό, αλλά και καινούργιο,
Η αλήθεια της είναι πιο γλυκιά κάθε φορά που μιλιέται,
   Ξέρω ότι η Βίβλος είναι αληθής.
Ξέρω, ξέρω, ξέρω ότι η Βίβλος είναι αληθής.
   Εμπνευσμένη από τον Θεό απο την αρχή μέχρι το τέλος,
Ξέρω ότι η Βίβλος είναι αληθής.
   (“I Know the Bible is True” του Dr. B. B. McKinney, 1886-1952).

Έμαθα τη Βίβλο από τον μακροχρόνιο ποιμένα μου, τον Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin), που ήταν εντυπωσιακός μελετητής της Βίβλου, και δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Μπομπ Τζόουνς (Bob Jones University). Αργότερα έγινε πρόεδρος του Ευαγγελικού Σεμιναρίου Κίνα (China Evangelical Seminary) στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, ακολουθώντας την προεδρία του Δρ Τζέιμς Χάτσον Τέιλορ του τρίτου (James Hudson Taylor III), τον οποίον συνάντησα αρκετές φορές. Ο άλλος μου δάσκαλος ήταν ο Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee), τον οποίον άκουγα καθημερινά στο ραδιόφωνο για πάνω από δέκα χρόνια. Έμαθα από αυτούς τους σπουδαίους μελετητές ότι η Βίβλος είναι κυριολεκτικά αληθής.

Έτσι, όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Στέιτ (Cal State), στο Λος Άντζελες, σπουδάζοντας για το πτυχίο μου, δεν μπερδεύτηκα από τους φιλελεύθερους καθηγητές που απέρριπταν τη Βίβλο. Ήξερα ότι αυτοί ήταν λάθος, και ότι η Βίβλος ήταν σωστή. Στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου στο θεολογικό σεμινάριο Γκόλντεν Γκέιτ Μπάπτιστ (Golden Gate Baptist Theological Seminary) κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Σχεδόν κάθε καθηγητής εκεί ήταν φιλελεύθερος που απέρριπτε τη Βίβλο. Δεν μου άρεσε καθόλου το μέρος. Ήταν ψυχρό και άψυχο και νεκρό. Με δίδασκαν καθηγητές που ήταν “νεκροί διὰ τὰς παραβάσεις καὶ τὰς ἁμαρτίας” (Εφεσίους β΄. 1) – καθηγητές που ήταν “ἐσκοτισμένοι τὴν διάνοιαν, ἀπηλλοτριωμένοι ὄντες ἀπὸ τῆς ζωῆς τοῦ Θεοῦ διὰ τὴν ἄγνοιαν τὴν ούσαν ἐν αὐτοῖς, διὰ τὴν πώρωσιν τῆς καρδίας αὑτῶν”, Εφεσίους δ΄. 18.

Απομνημόνευσα τα ψέματα που έλεγαν και έδινα τις απαντήσεις που ήθελαν στις εξετάσεις. Αλλά δεν πίστευα ούτε μία λέξη από τα φιλελεύθερα σκουπίδια που μας δίδασκαν. Τρία εδάφια στον 119ο Ψαλμό με βοήθησαν να αντέξω εκείνα τα τρία φρικτά χρόνια που πέρασα σε εκείνο το αποστατημένο θεολογικό σεμινάριο,

“Πόσον ἀγαπῶ τὸν νόμον σου· ὅλην τὴν ἡμέραν εἶναι μελέτη μου. Διὰ τῶν προσταγμάτων σου μὲ ἔκαμες σοφώτερον τῶν ἐχθρῶν μου· διότι εἶναι πάντοτε μετ᾿ ἐμοῦ. Εἶμαι συνετώτερος πάντων τῶν διδασκόντων με· διότι τὰ μαρτύριά σου εἶναι μελέτη μου” (Ψαλμός ριθ΄. 97-99).

Προς το τέλος τω σπουδών μου σε εκείνη τη δαιμονική τρύπα του φιλελευθερισμού, ένιωθα σχεδόν σαν νεκρός. Το μόνο πράγμα που με βοηθούσε να συνεχίσω ήταν η Βίβλος. Πολλές κρύες και μοναχικές νύχτες με έπαιρνε ο ύπνος στον κοιτώνα μου με τη Βίβλο μου ανοιγμένη στον Ψαλμό 119 – επάνω στο στήθος μου. Συμφωνώ απόλυτα με τον Δρ Μαγκί που είπε: “Το μόνο αντίδοτο ενάντια σε έναν κόσμο αποστασίας είναι ο Λόγος του Θεού. Ο μόνος πόρος και η μόνη προσφυγή για το παιδί του Θεού είναι ο Λόγος του Θεού... και θα ικανοποιήσει επαρκώς την ανάγκη μας... Ολόκληρη η Γραφή έχει δοθεί υπό την έμπνευση του Θεού – είναι θεόπνευστη. Λέει αυτό που θέλει ο Θεός να πει, και έχει πει όλα όσα θέλει Αυτός να πει. Γι' αυτόν τον λόγο ικανοποιεί τις ανάγκες της ανθρώπινης καρδιάς” (McGee, ibid., σημείωση στη Β΄ Τιμόθεον γ΄. 14-17).

Θέλω να απομνημονεύσετε αυτά τα ευλογημένα λόγια του Θεού. Πηγαίντε στις Παροιμίες γ΄. 5-7. Είναι στη σελίδα 673 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible).

“Ἔλπιζε ἐπὶ Κύριον ἐξ ὅλης σου τῆς καρδίας, καὶ μή ἐπιστηρίζεσαι εἰς τὴν σύνεσίν σου· ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου αὐτὸν γνώριζε, καὶ αὐτὸς θέλει διευθύνει τὰ διαβήματά σου. Μή φαντάζεσαι σεαυτὸν σοφόν· φοβοῦ τὸν Κύριον καὶ ἔκκλινον ἀπὸ κακοῦ” (Παροιμίες γ΄. 5-7).

Απομνημονεύστε αυτά τα εδάφια. Επαναλάβετέ τα για τον εαυτό σας. “Ἡ φανέρωσις τῶν λόγων σου φωτίζει· συνετίζει τοὺς ἁπλοῦς” (Ψαλμός ριθ΄. 130). Το επόμενο απόσπασμα που θέλω να απομνημονεύσετε είναι ο Ψαλμός ριθ΄. 97-99. Βρίσκεται στη σελίδα 660 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Ας σταθούμε κι ας το διαβάσουμε δυνατά.

“Πόσον ἀγαπῶ τὸν νόμον σου· ὅλην τὴν ἡμέραν εἶναι μελέτη μου. Διὰ τῶν προσταγμάτων σου μὲ ἔκαμες σοφώτερον τῶν ἐχθρῶν μου· διότι εἶναι πάντοτε μετ᾿ ἐμοῦ. Εἶμαι συνετώτερος πάντων τῶν διδασκόντων με· διότι τὰ μαρτύριά σου εἶναι μελέτη μου” (Ψαλμός ριθ΄. 97-99).

Μπορείτε να καθήσετε.

Πόσο προσεύχομαι ότι αυτές οι λέξεις, που δόθηκαν από τον ίδιο τον Θεό, θα σας βοηθήσουν να αντέξετε μια κοσμική εκπαίδευση χωρίς να παρασυρθείτε από απίστους καθηγητές. Αυτές οι λέξεις θα σας προστατεύσουν από βιβλία που αρνούνται τον Θεό, αλλά που πρέπει να τα διαβάσετε για να αποφοιτήσετε από ένα κοσμικό κολλέγιο.

Σ' αυτές τις κακές ημέρες αποστασίας και αμαρτίας, προσεύχομαι να διαβάζετε τη Βίβλο κάθε μέρα. Θα μάθετε να την αγαπάτε. Θα γίνει ο αγαπημένος σας φίλος σε στιγμές μοναξιάς και θλίψης που όλοι περνάμε στη ζωή. Ο μέντορας μου, ο Αβραάμ Λίνκολν, είπε: “Η Βίβλος είναι το καλύτερο δώρο που έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο. Δεχτείτε ολόκληρο αυτό το βιβλίο με τη λογική σας, και ό,τι δεν καταλαβαίνετε με πίστη, και θα ζήσετε και θα πεθάνετε ως καλύτεροι άνθρωποι.”

Θα σας δώσω κι άλλο εδάφιο να απομνημονεύσετε. Πηγαίντε στην επιστολή προς Εβραίους ιγ΄. 17. Βρίσκεται στη σελίδα 1304 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Σταθείτε και διαβάστε το δυνατά.

“Πείθεσθε εἰς τοὺς προεστῶτάς σας καὶ ὑπακούετε· διότι αὐτοὶ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν σας ὡς μέλλοντες νὰ ἀποδώσωσι λόγον· διὰ νὰ κάμνωσι τοῦτο μετὰ χαρᾶς καὶ μή στενάζοντες· διότι τοῦτο δὲν σᾶς φελεῖ” (Εβραίους ιγ΄. 17).

Μπορείτε να καθήσετε. Αυτοί που είναι οι “προεστῶτάς σας” είναι οι ποιμένες της εκκλησίας. Στις Πράξεις κ΄. 28 ο Απόστολος Παύλος είπε στους ποιμένες και στους ηγούμενους: “Νὰ ποιμαίνητε τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ, τὴν ὁποίαν ἀπέκτησε διὰ τοῦ ἰδίου αὑτοῦ αἵματος.” Οι ποιμένες και οι ηγούμενοι της εκκλησίας δίδονται για να σας καθοδηγούν όπως οι βοσκοί καθοδηγούν τα πρόβατά τους. Οι ποιμένες δεν είναι τέλειοι. Ανακάλυψα όμως ότι, αν και ο ποιμένας μου δεν ήταν τέλειος άνθρωπος, ήταν άνθρωπος που αγαπούσε και υπηρετούσε τον Θεό. Δεν θα ήμουν ποιμένας σήμερα αν είχα επαναστατήσει εναντίον του.

Κι εδώ είναι ένα ακόμη απόσπασμα για να απομνημονεύσετε. Πηγαίντε στην επιστολή προς Εβραίους ι΄. 24, 25. Βρίσκεται στη σελίδα 1300 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Σταθείτε και διαβάστε το.

“Καὶ ἄς φροντίζωμεν περὶ ἀλλήλων, παρακινοῦντες εἰς ἀγάπην καὶ καλὰ ἔργα, μή ἀφίνοντες τὸ νὰ συνερχώμεθα ὁμοῦ, καθὼς εἶναι συνήθεια εἴς τινας, ἀλλὰ προτρέποντες ἀλλήλους, καὶ τοσούτῳ μᾶλλον, ὅσον βλέπετε πλησιάζουσαν τὴν ἡμέραν” (Εβραίους ι΄. 24, 25).

Μπορείτε να καθήσετε. Αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίον μπορείτε να διατηρήσετε τον εαυτό σας σε μια πνευματικά καλή κατάσταση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να είστε σε μια μικρή ομάδα συμπροσευχής με λίγους ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Εγώ είμαι σε συνεχή επαφή με μερικούς άνδρες από την εκκλησία μας. Χωρίς τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) και τους νεαρούς άντρες της ομάδας συμπροσευχής μου, θα τα είχα παρατήσει πολλές φορές.

“Ὁ περιπατῶν μετὰ σοφῶν θέλει εἶσθαι σοφός· ὁ δὲ σύντροφος τῶν ἀφρόνων θέλει ἀπολεσθῆ” (Παροιμίες ιγ΄. 20).

Και κάτι ακόμα. Κάντε αυτό που λέει η Βίβλος και θα μεταστραφείτε. Η Βίβλος λέει: “Πίστευσον εἰς τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ θέλεις σωθῆ” (Πράξεις ιϛ΄. 31). Όταν πιστέψετε στον Ιησού, όταν Τον εμπιστευτείτε με όλη σας την καρδιά, θα σωθείτε. Πέθανε, καρφωμένος σε έναν σταυρό, στη θέση σου, για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σου. Το Αίμα Του χύθηκε από τις πέντε πληγές στο σώμα Του. Αυτό το Αίμα χύθηκε για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Ελάτε και εμπιστευτείτε τον Ιησού, και θα σωθείτε για όλη την αιωνιότητα. Το λέει η Βίβλος – και η Βίβλος δεν μπορεί να πει ψέματα, επειδή είναι ο Λόγος του ζωντανού Θεού!

Είσαι ο πιο πιστός φίλος που είχα ποτέ,
Την σταθερότητά σου την έχω δοκιμάσει.
Όταν όλοι ήταν ψεύτες, εσένα βρήκα αληθή,
Ο σύμβουλος και οδηγός μου.

Τα ορυχεία της γης δεν δίνουν θησαυρούς,
Που μπορούν να αγοράσουν αυτόν τον τόμο,
Διδάσκοντάς με πώς να ζω,
Με δίδαξε πώς να πεθάνω!

Ο πολύτιμος, αμετάβλητος Σωτήρας Ιησούς μάς αποκαλύπτεται στις σελίδες αυτού του Ιερού Βιβλίου! Αμήν!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song):
“I Know the Bible is True” (του Dr. B. B. McKinney, 1886-1952).