Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΑΣ ΣΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ!

LET BIBLE PROPHECY MOTIVATE YOU!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 20 Μαΐου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, May 20, 2018

“Λοιπὸν παρηγορεῖτε ἀλλήλους μὲ τοὺς λόγους τούτους”
(Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 18).


Ο Απόστολος Παύλος μάς δίνει μια περιγραφή της “αρπαγής” σε αυτά τα εδάφια. Και στη συνέχεια δίνει το κείμενό μας,

“Λοιπὸν παρηγορεῖτε ἀλλήλους μὲ τοὺς λόγους τούτους” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 18).

Η αρχαία λέξη που μεταφράζεται “παρηγορώ” είναι το “παρακαλέω”. Σημαίνει “παρηγορώ” και “ενθαρρύνω”.

Τώρα, ολόκληρο το απόσπασμα είναι από το εδάφιο 13 μέχρι το εδάφιο 17. Αυτό το απόσπασμα μιλάει για την “αρπαγή” των Χριστιανών στο τέλος αυτής της εποχής. Οι Χριστιανοί στη Θεσσαλονίκη ήταν υπό διωγμό από ρωμαίους ειδωλολάτρες και απίστους Ιουδαίους. Κάποιοι απ' αυτούς είχαν πεθάνει. Είχαν πεθάνει μαρτυρικούς θανάτους! Αυτοί που κατοικούσαν στη Θεσσαλονίκη ήταν ταραγμένοι απ' αυτό. Έτσι, ο Παύλος τούς μίλησε για την “αρπαγή” για να τους ενθαρρύνει. Ο Δρ Τόμας Χέιλ (Dr. Thomas Hale) μάς δίνει αυτήν την εξήγηση της “αρπαγής”:

“Όσοι είναι ζωντανοί στην παρουσία του Χριστού θα αρπαχθούν και θα μεταφερθούν στον ουρανό. Εκείνον τον καιρό αυτοί που είναι ζωντανοί θα συνενωθούν με αυτούς που έχουν πεθάνει... Συνεπώς, να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον με αυτά τα λόγια” (The Applied New Testament Commentary; σημείωση στο Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 17, 18).

Θα κηρύξω επάνω σ' αυτό το απόσπασμα, και θα σας μιλήσω για την “αρπαγή” με περισσότερες λεπτομέρειες κάποια άλλη στιγμή. Ο σκοπός μου απόψε είναι να σας δείξω ότι ένας από τους κύριους σκοπούς της Βιβλικής προφητείας είναι να μας παρηγορεί και να μας ενθαρρύνει.

“Λοιπὸν παρηγορεῖτε ἀλλήλους μὲ τοὺς λόγους τούτους” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 18).

I. Πρώτον, τα σημεία της παρουσίας του Χριστού δίνουν ενθάρρυνση.

Στα νιάτα μου ο κόσμος έγινε χαοτικός. Ήταν η δεκαετία του '60. Υπήρχε ο ολοένα και μεγαλύτερος φόβος ατομικού ολοκαυτώματος. Σε οποιαδήποτε στιγμή η Σοβιετική Ένωση θα μπορούσε να ρίξει βόμβες στις πόλεις μας. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ συνεχιζόταν απτόητος. Φοβόμουν ότι θα με στρατολογούσαν και θα με έστελναν να πεθάνω στη ζούγκλα εκεί. Ο πόλεμος ήταν ατελείωτος και χωρίς νόημα. Ήθελα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο. Τον ίδιο καιρό υπήρχαν βίαια επεισόδια. Αυτοί που έκαναν τα επεισόδια έκαψαν ένα μεγάλο μέρος του Σικάγου κατά τη διάρκεια του Δημοκρατικού συνεδρίου που γινόταν εκεί. Ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε. Το ίδιο και ο Μπόμπι Κένεντι, ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Μάλκολμ Χ, και ο Τζορτζ Γουάλας έμεινε ανάπηρος από μια απόπειρα δολοφονίας. Υπήρχε τότε η άνοδος των ναρκωτικών, το Γούντστοκ, οι Μπιτλς, οι ανατολικές θρησκείες, και μεγάλες επιθέσεις δαιμόνων και του Σατανά. Όπως έλεγαν και οι Χίπις, η κατάσταση “μου πήρε τα μυαλά”. Ήταν μια εποχή τρομερού χάους και φόβου.

Εκείνη την τρελή εποχή, το μυαλό μου και η καρδιά μου σταθεροποιήθηκαν από τα “σημεία” της παρουσίας του Χριστού.

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολεμούσε εναντίον μας,
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που φέραμε.
Αλλά τώρα βλέπουμε σημεία της παρουσίας Του.
   Οι καρδιές μέσα μας λάμπουν, το ποτήρι μας υπερχειλίζει!

Σταθείτε και ψάλλετε το ρεφραίν μαζί μου!

Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
   Ο ίδιος ο Ιησούς, απεριμμένος από τους ανθρώπους,
Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
   Με δύναμη και μεγάλη δόξα, θα ξαναέρθει!
(“He Is Coming Again” της Mabel Johnston Camp, 1871-1937).

Μπορείτε να καθήσετε. Εδώ είναι μερικά από τα “σημεία” που με ενθάρρυναν!

1. Το Κράτος του Ισραήλ, που ιδρύθηκε το 1948, με τον εβραϊκό λαό παγκοσμίως να επιστρέφει στην πατρίδα που του έδωσε ο Θεός.

Ο Ιησούς είπε: “Θέλουσι πέσει ἐν στόματι μαχαίρας καὶ θέλουσι φερθῆ αἰχμάλωτοι εἰς πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἡ Ἱερουσαλήμ θέλει εἶσθαι πατουμένη ὑπὸ ἐθνῶν, ἑωσοῦ ἐκπληρωθῶσιν οἱ καιροὶ τῶν ἐθνῶν” (Λουκάν κα΄. 24). “Ἰδού, λαὲ μου, ἐγὼ... θέλω σᾶς φέρει εἰς τὴν γῆν τοῦ Ἰσραήλ” (Ιεζεκιήλ λζ΄. 12). “Ἐν τοῖς ἐσχάτοις χρόνοις θέλεις ἐλθεῖ εἰς τὴν γῆν, ἥτις ἠλευθερώθη ἐκ τῆς μαχαίρας καὶ συνήχθη ἐκ πολλῶν λαῶν” (Ιεζεκιήλ λη΄. 8). Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ πριν από λίγες ημέρες. Η επιστροφή των Εβραίων στο Ισραήλ είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι κινούμαστε γρήγορα προς το τέλος αυτής της εποχής και τη δευτέρα παρουσία του Χριστού!

Αλληλούια! Ο Χριστός θα ξαναέρθει πολύ σύντομα!

Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
   Ο ίδιος ο Ιησούς, απεριμμένος από τους ανθρώπους,
Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
   Με δύναμη και μεγάλη δόξα, θα ξαναέρθει!

2. Το “σημείο” του αυξημένου διωγμού Χριστιανών και Εβραίων.

“Τότε θέλουσι σᾶς παραδώσει εἰς θλῖψιν καὶ θέλουσι σᾶς θανατώσει, καὶ θέλετε εἶσθαι μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου” (Ματθαίον κδ΄. 9). Ο στόχος των Μουσουλμάνων είναι να καταστρέψουν το Ισραήλ και να σκοτώσουν τους Εβραίους. Στην Αμερική, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κάνει ό,τι μπορεί για να σιωπήσει τις εκκλησίες και να αποδυναμώσει τον Χριστιανισμό. Υπάρχει η αυξημένη δημοτικότητα της θεολογίας “αντικατάστασης” – η οποία λέει ότι όλες οι υποσχέσεις στη Βίβλο είναι για τους Χριστιανούς – αλλά όλες οι κατάρες είναι για τους Εβραίους! Έτσι, πολλές από τις αναμορφωμένες μας εκκλησίες δέχονται μια παράξενη μορφή αντισημιτισμού. Ο Θεός βοηθός!

Αυτή η προφητεία μας ενθαρρύνει, επειδή εκπληρώνεται μπροστά στα μάτια μας! Ο Θεός είναι κυρίαρχος!

“Λοιπὸν παρηγορεῖτε ἀλλήλους μὲ τοὺς λόγους τούτους” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 18).

Ψάλλετέ το!

Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
   Ο ίδιος ο Ιησούς, απεριμμένος από τους ανθρώπους,
Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
   Με δύναμη και μεγάλη δόξα, θα ξαναέρθει!

Μπορείτε να καθήσετε.

3. Η άνοδος της αποστασίας των εσχάτων καιρών.

“Δὲν θέλει ἐλθεῖ ἡ ἡμέρα ἐκείνη, ἐὰν δὲν ἔλθῃ πρῶτον ἡ ἀποστασία”
      (Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 3).

“Καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται θέλουσιν ἐγερθῆ καὶ πλανήσει πολλούς, καὶ ἐπειδή θέλει πληθυνθῆ ἡ ἀνομία, ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν θέλει ψυχρανθῆ” (Ματθαίον κδ΄. 11, 12). Αυτό αναφέρεται στις άθεες εκκλησίες των εσχάτων ημερών. Η αποστασία των εσχάτων καιρών είναι δαιμονικής προέλευσης: “Τὸ δὲ Πνεῦμα ῥητῶς λέγει ὅτι ἐν ὑστέροις καιροῖς θέλουσιν ἀποστατήσει τινὲς ἀπὸ τῆς πίστεως, προσέχοντες εἰς πνεύματα πλάνης καὶ εἰς διδασκαλίας δαιμονίων, διὰ τῆς ὑποκρίσεως ψευδολόγων, ἐχόντων τὴν ἑαυτῶν συνείδησιν κεκαυτηριασμένην” (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1, 2). Η αποστασία των εσχάτων ημερών προέρχεται από μη-σωσμένους κήρυκες που απορρίπτουν τη Βίβλο. Η “καινούργια θεολογία” και η “καινούργια ηθική” είναι προϊόντα αυτής της αποστασίας, που έχει καταστρέψει τις εκκλησίες, γεμίζοντας τες με χαμένους ανθρώπους. Ξεκίνησε με τη διδασκαλία του Τσαρλς Γκ. Φίνεϊ (Charles G. Finney) και έχει μεγαλώσει στο σημείο που ελέγχει τώρα σχεδόν όλες τις γνωστές εκκλησίες, και επηρεάζει ακόμα περισσότερες συντηρητικές εκκλησίες. “Η αποστασία” στο τέλος παράγει “τη μεγάλη πόρνη” της Αποκάλυψης κεφ. 17, “η οποία είναι η αποστατημένη Χριστιανοσύνη, με κεφαλή τον παπισμό” (Scofield).

Οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν πως μόνο το 4% των εφήβων θα είναι ευαγγελικοί Χριστιανοί όταν γίνουν ενήλικοι – που σημαίνει ότι το 34% των ευαγγελικών σήμερα θα μειωθεί σε μόλις 4% τα επόμενα χρόνια. “Κατευθυνόμαστε προς μια πνευματική καταστροφή” (Dr. Jack W. Hayford, 16 Αυγούστου 2006). Δείτε την “Μεγάλη ευαγγελική ύφεση/The Great Evangelical Recession του Τζον Σ. Ντίκερσον (John S. Dickerson). “Έξι παράγοντες που θα συντρίψουν την αμερικανική εκκλησία.” Αυτός είναι ο υπότιτλος του βιβλίου του Ντίκερσον. Σήμερα το 88 τοις εκατό των εφήβων που μεγαλώνουν σε χριστιανικά σπίτια δεν συνεχίζουν ως Χριστιανοί μετά την αποφοίτησή τους από το λύκειο. Σύντομα το έθνος μας θα διοικείται από αυτούς – και θα είναι μια εντελώς ειδωλολατρική Αμερική!

II. Δεύτερον, η εφαρμογή.

Μερικοί ευαγγελικοί μιλάνε για την φρικτή κατάσταση που βρίσκεται μπροστά μας. Αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν γι' αυτήν. Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα γίνει τίποτα το πρακτικό. Ο πολιτισμός μας θα καταρρεύσει. Οι νέοι μας θα γίνουν αγρίμια. Απίστευτες φρικαλεότητες μας περιμένουν.

Πρέπει να προετοιμαστούμε να ζήσουμε ως μια μικρή μειοψηφία, η οποία θα δέχεται επιθέσεις από όλες τις πλευρές από αχαλίνωτες ορδές ειδωλολατρών, οι οποίοι θα είναι τόσο άγριοι όσο και οι ειδωλολάτρες της Ρώμης που επιτίθονταν στους αρχαίους Χριστιανούς. Παρακαλώ πηγαίντε στην Α΄ Θεσσαλονικείς, κεφάλαιο ένα, εδάφιο πέντε.

“Διότι τὸ εὐαγγέλιον ἡμῶν δὲν ἔγεινεν εἰς ἐσᾶς ἐν λόγῳ μόνον, ἀλλὰ καὶ ἐν δυνάμει...” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 5).

Ο καιρός είναι σύντομος. Δεν πρέπει να κάνετε χαζομάρες και να “παίζετε” με τον Χριστιανισμό. Νέοι, μην λαμβάνετε απλά τα λόγια μιας μελέτης της Βίβλου. Αναζητήστε μια αληθινή μεταστροφή. Αναζητήστε μια αληθινή χριστιανική ζωή!

Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 9,

“Διότι αὐτοὶ διηγοῦνται περὶ ἡμῶν ὁποίαν εἴσοδον ἐλάβομεν πρὸς ἐσᾶς, καὶ πῶς ἐπεστρέψατε πρὸς τὸν Θεὸν ἀπὸ τῶν εἰδώλων, διὰ νὰ δουλεύητε Θεὸν ζῶντα καὶ ἀληθινόν” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 9).

Στραφείτε στον Θεό από τα είδωλα της ζωής σας. Υπηρετήστε τον ζωντανό Θεό με όλο σας το είναι.

Ο καιρός είναι σύντομος. Ο Αντίχριστος έρχεται. Μπορεί να σας κοστίσει τη ζωή σας το να είστε Χριστιανοί! Στραφείτε από τα είδωλά σας τώρα! Υπηρετήστε τον ζωντανό Θεό τώρα! Κοιτάξτε το εδάφιο 10.

“Καὶ νὰ προσμένητε τὸν Υἱὸν αὐτοῦ ἐκ τῶν οὐρανῶν, τὸν ὁποῖον ἀνέστησεν ἐκ νεκρῶν, τὸν Ἰησοῦν, ὅστις ἐλευθερόνει ἡμᾶς ἀπὸ τῆς μελλούσης ὀργῆς” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 10).

Περιμένετε τον Υιό του Θεού από τον Ουρανό – τον Ιησού, ο οποίος μάς ελευθερώνει από τη μέλλουσα οργή του Θεού. Διαβάστε το “Βασανισμένος για τον Χριστό/Tortured for Christ” από τον ποιμένα Γουόρμπραντ (Wurmbrand). Ζήστε ως άτομα που περιμένουν να υποφέρουν για τον Χριστό. Βγείτε έξω από τον χαμένο κόσμο. Ναι, καλέστε χαμένους φίλους στην εκκλησία. Αλλά αν δεν θα έρθουν, αφήστε τους αμέσως. Γίνετε φίλοι με τα σωσμένα παιδιά της εκκλησίας μας. Συγκεντρωθείτε για προσευχή. Φέρτε ονόματα όταν πηγαίνετε για ευαγγελισμό. Ζήστε για τον Θεό! Ζήστε για τον Χριστό! Ζήστε γι' αυτήν την εκκλησία! Ο καιρός είναι σύντομος. Η κρίση έρχεται! “Ετοιμαστείτε να συναντήσετε τον Θεό σας.” Κάντε το τώρα, πριν είναι αργά! Ο Τσαρλς Σταντ (Charles Studd) είχε δίκιο –

Μόνο μια ζωή,
   Σύντομα θα έχει περάσει.
Μόνο αυτά που γίνονται για τον Χριστό
   θα μείνουν!

Δώστε τον εαυτό σας στον Χριστό – μην συγκρατείτε τίποτα. Ο Ιησούς σας αγαπάει! Ο Ιησούς σας αγαπάει! Ο Ιησούς σας αγαπάει!

Πηγαίντε στον ύμνο νούμερο 5 στο φυλλάδιό σας. Σταθείτε και ψάλλετέ το! Ψάλλετέ το! Ψάλλετέ το!

Πόσο γλυκό ακούγεται το όνομα του Ιησού Στο αυτί του πιστού!
Καταπραΰνει τις θλίψεις του, θεραπεύει τις πληγές του, Και απομακρύνει τον φόβο του.
Και απομακρύνει τον φόβο του.

Αγαπημένο Όνομα, ο Βράχος επάνω στον οποίο χτίζω, Η ασπίδα Μου και η σκεπή μου,
Το ατελείωτο θησαυροφυλάκιό μου, γεμάτο Με απεριόριστα αποθέματα χάρης!
Με απεριόριστα αποθέματα χάρης!

Ιησού! Ποιμένα μου, Αδελφέ μου, Φίλε μου· Προφήτη μου, Ιερέα μου και Βασιλιά μου,
Κύριέ μου, Ζωή μου, Οδέ μου, Τέλος μου, Δέξου τον έπαινο που φέρνω.
Δέξου τον έπαινο που φέρνω.

Αδύναμη είναι η προσπάθεια της καρδιάς μου, Και ψυχρή η πιο θερμή μου σκέψη·
Αλλά όταν Σε δω όπως είσαι, Θα Σε δοξάζω όπως πρέπει.
Θα σε δοξάζω όπως πρέπει.

Μέχρι τότε θέλω να διακηρύττω την αγάπη Σου Με κάθε μου ανάσα,
Και είθε η μουσική του ονόματός Σου Να ξεδιψάσει την ψυχή μου στον θάνατο,
Να ξεδιψάσει την ψυχή μου στον θάνατο.
   (“How Sweet the Name of Jesus Sounds” του John Newton, 1725-1807;
      με τη μελωδία του “Majestic Sweetness Sits Enthroned”).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Christ Returneth” (του H. L. Turner, 1878).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΑΣ ΣΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ!

LET BIBLE PROPHECY MOTIVATE YOU!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Λοιπὸν παρηγορεῖτε ἀλλήλους μὲ τοὺς λόγους τούτους”
(Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 18).

I.   Πρώτον, τα σημεία της παρουσίας του Χριστού δίνουν ενθάρρυνση.

      1. Το Κράτος του Ισραήλ, που ιδρύθηκε το 1948, με τον εβραϊκό λαό παγκοσμίως να επιστρέφει στην πατρίδα που του έδωσε ο Θεός,
Λουκάν κα΄. 24, Ιεζεκιήλ λζ΄. 12, Ιεζεκιήλ λη΄. 8.

      2. Το “σημείο” του αυξημένου διωγμού Χριστιανών και Εβραίων,
Ματθαίον κδ΄. 9.

      3. Η άνοδος της αποστασίας των εσχάτων καιρών,
Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 3, Ματθαίον κδ΄. 11, 12, Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1, 2.

II.  Δεύτερον, η εφαρμογή, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 5, 9, 10.