Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
“Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ” ΤΟΥ ΣΠΕΡΤΖΕΟΝ

SPURGEON’S “SUBSTANCE OF ALL THEOLOGY”
(Greek)

Κηρύχθηκε από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 6 Μαΐου 2018
Preached by Dr. R. L. Hymers, Jr.
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, May 6, 2018


Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) ήταν μόλις 27 ετών. Αλλά ήταν ήδη ο πιο διάσημος ιεροκήρυκας στο Λονδίνο. Κήρυττε σε 30.000 άτομα κάθε Κυριακή πρωί. Την Τρίτη 25 Ιουνίου 1861, ο διάσημος νεαρός ιεροκήρυκας επισκέφθηκε την πόλη Σουόνσι. Έβρεχε εκείνη την ημέρα. Έτσι, είπαν στον κόσμο ότι θα κηρύξει σε δύο μέρη. Η βροχή σταμάτησε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκείνο το βράδυ ο διάσημος ιεροκήρυκας μίλησε σε μια τεράστια συγκέντρωση ανθρώπων σε εξωτερικό χώρο. Ήταν το μήνυμα που κηρύττω απόψε με μερικές προσθήκες. Παρακαλώ πηγαίντε στο κείμενό μας, στο Κατά Ιωάννην ϛ΄. 37.

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ, καὶ τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Εδώ είναι ένα κείμενο επάνω στο οποίο μπορούμε να κηρύξουμε χίλια μηνύματα. Μπορούμε να πάρουμε αυτές τις δύο δηλώσεις του εδαφίου ως κείμενο για μια ζωή – και ποτέ να μην εξαντλήσουμε τις μεγάλες αλήθειες που βρίσκονται εδώ.

Την σήμερον ημέραν υπάρχουν πολλοί καλβινιστές κήρυκες που μπορούν να μιλήσουν καλά επάνω στο πρώτο μισό: “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ...”

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί καλοί αρμινιανιστές κήρυκες που μπορούν να κηρύξουν επάνω στο δεύτερο μισό του κειμένου, “καὶ τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω”. Αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν γερά για το πρώτο μισό, “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ...”

Υπάρχουν κάποιοι και από τις δύο ομάδες ιεροκηρύκων που δεν μπορούν να δουν και τις δύο πλευρές. Κοιτάζουν το κείμενο με ένα μάτι. Δεν βλέπουν όλα όσα θα μπορούσαν να δουν αν απλά άνοιγαν και τα δύο μάτια.

Τώρα, απόψε θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ να μιλήσω επάνω και στα δύο μισά του κειμένου – και έτσι να διακηρύξω όλα όσα ο Ιησούς ήθελε να ακούσουμε.

I. Πρώτον, το θεμέλιο επάνω στο οποίο στηρίζεται η σωτηρία.

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.”

Η σωτηρία μας δεν στηρίζεται σε κάτι που κάνουμε εμείς. Στηρίζεται σε κάτι που ο Θεός Πατέρας κάνει. Ο Πατέρας δίνει ορισμένους ανθρώπους στον Υιό Του, τον Κύριο Ιησού Χριστό. Και ο Υιός λέει: “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ”. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που έρχεται στον Χριστό είναι αυτός που ο Πατέρας έδωσε στον Χριστό. Και ο λόγος που έρχεται είναι ότι ο Πατέρας το έβαλε στην καρδιά του να έρθει. Ο λόγος για τον οποίο ένα άτομο είναι σωσμένο και ένα άλλο άτομο είναι χαμένο, βρίσκεται στον Θεό – όχι σε κάτι που ο σωσμένος έκανε, ή δεν έκανε. Όχι σε κάτι που ο σωσμένος ένιωσε, ή δεν ένιωσε. Αλλά σε κάτι έξω από τον εαυτό του – στην κυρίαρχη χάρη του Θεού. Την ημέρα της δυνάμεως του Θεού, ο σωσμένος άνθρωπος γίνεται πρόθυμος να έρθει στον Ιησού. Η Βίβλος πρέπει να το εξηγήσει αυτό το πράγμα. Η Βίβλος λέει:

“Ὅσοι δὲ ἐδέχθησαν αὐτόν, εἰς αὐτοὺς ἔδωκεν ἐξουσίαν νὰ γείνωσι τέκνα Θεοῦ, εἰς τοὺς πιστεύοντας εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ· οἵτινες οὐχὶ ἐξ αἱμάτων οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκὸς οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ᾿ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν” (Ιωάννην α΄. 12, 13).

Ξανά, η Βίβλος λέει:

“Ἄρα λοιπὸν δὲν εἶναι τοῦ θέλοντος οὐδὲ τοῦ τρέχοντος, ἀλλὰ τοῦ ἐλεοῦντος Θεοῦ” (Ρωμαίους θ΄. 16).

Κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στον Ουρανό, είναι εκεί επειδή ο Θεός τον έλκυσε στον Χριστό. Και κάθε άνθρωπος που οδεύει προς τον Ουρανό αυτήν τη στιγμή, πηγαίνει εκεί επειδή ο Θεός και μόνο τον έκανε να “διακρίνει ἀπὸ τοῦ ἄλλου” (Α΄ Κορινθίους δ΄. 7).

Όλοι οι άνθρωποι, από τη φύση τους, αρνούνται την πρόσκληση να έρθουν στον Ιησού. “Εἶναι πάντες ὑπὸ ἁμαρτίαν, δὲν ὑπάρχει τις ἔχων σύνεσιν· δὲν ὑπάρχει τις ἐκζητῶν τὸν Θεόν. Πάντες ἐξέκλιναν” (Ρωμαίους γ΄. 9, 11, 12). Οι άνθρωποι δίνουν πολλές δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν έρχονται στον Ιησού. “Καὶ ἤρχισαν πάντες μὲ μίαν γνώμην νὰ παραιτῶνται” (Λουκάν ιδ΄. 18). Κάποιοι λένε ότι δεν μπορούν να έρθουν στον Ιησού επειδή δεν Τον βλέπουν. Άλλοι λένε ότι δεν μπορούν να έρθουν στον Ιησού επειδή δεν Τον νιώθουν. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να έρθουν στον Ιησού αντιγράφοντας τα λόγια που έχουν ακούσει άλλους να λένε. Όλοι δίνουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι αρνούνται να έρθουν στον Ιησού. Αλλά ο Θεός, με κυρίαρχη χάρη, κάνει τη διαφορά σε μερικούς. Ο Θεός προσελκύει κάποιους άνθρώπους ώστε να είναι πρόθυμοι και ικανοί να έρθουν στον Ιησού. “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.” Θα είναι πρόθυμοι “ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς δυνάμεώς σου” (Ψαλμός ρι΄. 3). Ο Θεός, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματός Του, ελκύει κάποιους ανθρώπους στον Χριστό. “Ἡμεῖς ἀγαπῶμεν αὐτόν, διότι αὐτὸς πρῶτος ἠγάπησεν ἡμᾶς” (Α΄ Ιωάννη δ΄. 19). Αυτό, φίλε μου, είναι η εκλογή.

Δεν το πίστευα αυτό για πολύ καιρό. Αλλά πάντα αναρωτιόμουν πώς σώθηκα. Με πήγαν στο κυριακό σχολείο της Α΄ Βαπτιστικής Εκκλησίας του Χάντινγκτον Παρκ. Από εκείνη την μεγάλη τάξη, απ' όσο γνωρίζω, είμαι ο μόνος που πηγαίνει ακόμα εκκλησία. Απ' όσο γνωρίζω, είμαι ο μόνος που μεταστράφηκε. Πώς γίνεται αυτό; Είχα απαίσιο παρελθόν. Με πείραζαν και με κορόιδευαν για τη συμμετοχή μου στην εκκλησία. Δεν είχα καμία ενθάρρυνση. Και όμως ήξερα στην καρδιά μου ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα πέρα από τον Ιησού. Πώς το ήξερα; Διαβάστε την αυτοβιογραφία μου, Ενάντια σε όλους τους φόβους/Against All Fears. Δεν υπήρχε αχτίδα φωτός για μένα. Κι όμως να 'μαι, εξήντα χρόνια αργότερα, ακόμα κηρύττοντας τη σωτηρία! Δεν γνωρίζω κανέναν άλλον άνθρωπο από την τάξη μου που να είναι καν Χριστιανός, και σίγουρα κανέναν που να πέρασε εξήντα χρόνια κηρύττοντας το Ευαγγέλιο. Πώς γίνεται αυτό;

Κοιτάξτε τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan). Mεγάλωσε ως άθεος. Κανείς δεν τον βοήθησε. Κανείς δεν τον φρόντισε. Κι όμως, είναι ένας από τους σπουδαιότερους Χριστιανούς που έχω γνωρίσει ποτέ. Πώς γίνεται αυτό;

Κοιτάξτε την Κα Σαλαζάρ (Mrs. Salazar). Ο σύζυγός της την χτύπησε όταν αυτή ξεκίνησε να έρχεται στην εκκλησία. Τα παιδιά της έφυγαν από την εκκλησία και έγιναν άχρηστα για τον Θεό. Όμως η Κα Σαλαζάρ συνεχίζει μόνη της. Και είναι ευτυχισμένη γυναίκα. Δίνει τη ζωή της βοηθώντας νέους ανθρώπους στην εκκλησία. Πώς γίνεται αυτό;

Κοιτάξτε τον Ααρών Γιάνσι (Aaron Yancy)! Κανείς άλλος στην οικογένειά του δεν είναι καλός Χριστιανός. Κι όμως, ο Ααρών είναι ένας από τους καλύτερους Χριστιανούς που έχω γνωρίσει ποτέ. Πώς γίνεται αυτό;

Κοιτάξτε την Κα Ουίνι Τσαν (Mrs. Winnie Chan). Εργάζεται συνεχώς στο παρασκήνιο για τον Ιησού. Φέρνει περισσότερα ονόματα από τον ευαγγελισμό από κάθε άλλη κοπέλα στην εκκλησία. Τι την κάνει να συνεχίζει; Πώς γίνεται αυτό;

Κοιτάξτε τον Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan). Πέρασε το μεγάλο σχίσμα της εκκλησίας. Όλοι οι φίλοι του αποστάτησαν. Κι όμως, ο Τζον Κέιγκαν κηρύττει εδώ κάθε Κυριακή πρωί. Κι όμως, ο Τζον Κέιγκαν σπουδάζει σε θεολογικό σεμινάριο για να γίνει ιεροκήρυκας. Πώς γίνεται αυτό;

Κοιτάξτε την Κα Χάιμερς. Σώθηκε με υπέροχο τρόπο την πρώτη φορά που με άκουσε να κηρύττω το Ευαγγέλιο. Όλοι οι φίλοι της άφησαν την εκκλησία για μια ζωή εγωισμού και αμαρτίας. Αλλά η Κα Χάιμερς τα ξεπερνάει όλα ως ίσχυρη γυναίκα του Θεού! Πώς γίνεται αυτό; Δεν γνωρίζω κανέναν άλλον τρόπο για να εξηγήσω τη μεταστροφή αυτών των ανθρώπων, και τη μεγάλη πιστότητά τους στον Χριστό και στην εκκλησία. Η εκλογή είναι η μόνη απάντηση! Θα μπορούσαν να πουν με τον πατριάρχη Ιώβ,

“Καὶ ἄν μὲ θανατόνῃ, ἐγὼ θέλω ἐλπίζει εἰς αὐτόν” (Ιώβ ιγ΄. 15).

Ο σπουδαιότερος Χριστιανός που έχω γνωρίσει ποτέ ήταν ο ποιμένας Ρίτσαρντ Γουόρμπραντ (Richard Wurmbrand). Διαβάστε την ιστορία του, Βασανισμένος για τον Χριστό/Tortured for Christ. Θα συμφωνήσετε μαζί μου, όταν τη διαβάσετε, ότι ήταν σπουδαιότερος στα μάτια του Θεού από τον Μπίλι Γκράχαμ (Billy Graham), τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, ή οποιονδήποτε άλλο κληρικό του 20ου αιώνα. Βασανίστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου για 14 χρόνια σε μια κομμουνιστική φυλακή, δέχτηκε ξυλοδαρμούς σχεδόν μέχρι θανάτου, λιμοκτόνησε σχεδόν στο σημείο της παραφροσύνης. Θα μπορούσε να πει μαζί με τον πατριάρχη Ιώβ:

“Καὶ ἄν μὲ θανατόνῃ, ἐγὼ θέλω ἐλπίζει εἰς αὐτόν” (Ιώβ ιγ΄. 15).

Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό αν δεν ήταν για την κυρίαρχη χάρη του Θεού που τον εξέλεξε και τον έλκυσε στον Ιησού Χριστό; Πώς γίνεται αν τα λόγια του Χριστού δεν είναι αλήθεια; Αφού ο Ίδιος ο Ιησούς είπε:

“Σεῖς δὲν ἐξελέξατε ἐμέ, ἀλλ᾿ ἐγὼ ἐξέλεξα ἐσᾶς” (Ιωάννην ιε΄. 16).

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.”

II. Δεύτερον, η αιώνια σωτηρία όλων αυτών που δόθηκαν στον Ιησού.

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.”

Αυτό το πράγμα είναι αιωνίως προκαθορισμένο, και τόσο προκαθορισμένο που δεν μπορεί να μεταβληθεί από τον άνθρωπο ή τον Διάβολο. Ακόμη και ο μεγάλος Αντίχριστος δεν θα μπορέσει να σταματήσει ούτε έναν να έρθει στον Ιησού, αν το όνομα αυτού είναι γραμμένο “ἐν τῷ βιβλίῳ τῆς ζωῆς τοῦ Ἀρνίου τοῦ ἐσφαγμένου ἀπὸ καταβολῆς κόσμου” (Αποκάλυψη ιγ΄. 8). Κάθε ένας από αυτούς θα ελκυστεί εν καιρώ από το Άγιο Πνεύμα, και θα έρθει στον Ιησού, και θα παραμείνει ασφαλής από τον Θεό διαμέσου του πολύτιμου Αίματος του Χριστού, και θα μεταφερθεί στον Ουρανό μαζί με τα πρόβατά Του, στις βουνοκορφές της δόξας!

Ακούστε! “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.” Κανένας απ' αυτούς που ο Πατέρας έδωσε στον Ιησού δεν θα χαθεί. Αν ακόμη και ένας χανόταν, το κείμενο θα έπρεπε να λέει “σχεδόν παν” ή “παν εκτός από έναν”. Αλλά λέει: “παν” χωρίς καμία εξαίρεση. Αν χανόταν ένα κόσμημα από το στέμμα του Χριστού, τότε το στέμμα του Χριστού δεν θα ήταν πανένδοξο. Αν χανόταν ένα μέλος του σώματος του Χριστού, τότε το σώμα του Χριστού δεν θα ήταν πλήρες.

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ”. “Αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν θα έρθει”. Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι τέτοιο. Διότι ο Χριστός λέει ότι “θέλει ἐλθεῖ”. Θα γίνουν πρόθυμοι την ημέρα της δυνάμεως του Θεού. Αν και ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, ο Θεός μπορεί να τον κλίνει, πρόθυμα, να έρθει στον Ιησού. Ποιος έφτιαξε τον άνθρωπο; Ο Θεός! Ποιος έφτιαξε τον Θεό; Θα ανυψώσουμε τον άνθρωπο στον κυρίαρχο θρόνο του Θεού; Ποιος θα είναι ο κύριος, που θα κάνει το θέλημά του; Ο Θεός ή ο άνθρωπος; Το θέλημα του Θεού, που λέει ότι “θέλει ἐλθεῖ”, ξέρει πώς να το κάνει να έρθει.

Διαβάζουμε τώρα για σκληρόκαρδους Μουσουλμάνους που έρχονται στον Ιησού με τις εκατοντάδες. Περισσότεροι Μουσουλμάνοι έρχονται τώρα στον Ιησού από οποιονδήποτε άλλο καιρό, από τότε που η αυτή η δαιμονική θρησκεία τύφλωσε τα παιδιά του Ησαύ. “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.” Υπάρχουν πολλά μέσα που χρησιμοποιεί ο Θεός, ακόμη και στο Ιράν, ακόμη και στην Κίνα, ακόμη και στα νησιά της θάλασσας, ακόμη και στις φυλακές που είναι κάτω από το ζυγό του Σατανά. Ακόμα και τα ψεύτικα δόγματα του Φίνεϊ (Finney) δεν μπορούν να υπερνικήσουν την κυρίαρχη χάρη του Παντοκράτορα Θεού! Αυτή είναι η διδασκαλία της Γραφής! Αυτή είναι η διδασκαλία του Θεού! Αυτή είναι η διδασκαλία που ο Θεός χρησιμοποίησε ξανά και ξανά στις πνευματικές αναζωπυρώσεις. Τα ναρκωτικά των Χίπις και το ελεύθερο σεξ δεν μπορούσαν να σταματήσουν το Κίνημα του Ιησού (Jesus Movement) από το να σαρώσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά του Σατανά και να τα φέρει στη Βασιλεία του Θεού! Και μπορεί να το κάνει ξανά! “Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ.”

Αλλά ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας εκλεκτός του Θεού που έχει γίνει τόσο σκληρόκαρδος που δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι' αυτόν; Τι γίνεται τότε; Αν είναι εκλεκτός, τότε αυτός ο άνθρωπος θα συλληφθεί από τη χάρη του Θεού. Τα δάκρυα θα κυλήσουν στα μάγουλά του, και θα γίνει πρόθυμος να έρθει στον Ιησού και να σωθεί. Ήμουν χαμένος στη σωτηρία μέσω των έργων για 8 χρόνια. Αν ο Θεός μπορούσε να λυγίσει το θέλημά μου, και να με φέρει στον Ιησού, μπορεί να φέρει οποιονδήποτε! Δεν υπάρχει εκλεκτή ψυχή που να είναι χωρίς ελπίδα, δεν υπάρχει εκλεκτός τον οποίον ο Θεός δεν μπορεί να ελκύσει στον Ιησού, ακόμη κι από τις πύλες της Κολάσεως! Ο Θεός μπορεί να δείξει το χέρι Του, να απλώσει το χέρι Του, και να αποσπάσει τον δαυλό “ἀπὸ πυρός” (Ζαχαρίας γ΄. 2).

III. Τρίτον, ακούστε το δεύτερο μέρος του κειμένου.

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ, καὶ τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Δεν υπάρχει κάποιο λάθος εδώ. Το λάθος άτομο δεν μπορεί να έρθει. Αν κάποιος χαμένος αμαρτωλός έρθει στον Ιησού, είναι σίγουρα ο σωστός. Κάποιος θα πει: “Ας υποθέσουμε ότι έρχομαι με λάθος τρόπο”. Δεν μπορείτε να έρθετε στον Ιησού με λάθος τρόπο. Ο Ιησούς είπε: “Οὐδεὶς δύναται νὰ ἔλθῃ πρὸς ἐμέ, ἐὰν δὲν εἶναι δεδομένον εἰς αὐτὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς μου” (Ιωάννην ϛ΄. 44, 65). Αν έρθετε στον Ιησού, η δύναμη να έρθετε θα σας έχει δοθεί από τον Πατέρα. Αν έρθετε στον Ιησού, δεν θα σας διώξει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τον Ιησού να διώξει οποιονδήποτε αμαρτωλό που έρχεται σ' Αυτόν. Ο Ιησούς λέει:

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει” (Ματθαίον ια΄. 28).

Αυτή είναι η πρόσκλησή Του και η υπόσχεσή Του, επίσης.

Ο Σπέρτζεον ήταν μόλις 27 ετών. Ο νεαρός ιεροκήρυκας τελείωσε το μήνυμά του με τα εξής λόγια:

Ο Ιησούς Χριστός λέει το εξής σε καθέναν από σας – η πρόσκληση του Ευαγγελίου είναι η εξής: “Έλα, έλα, έλα στον Ιησού, όπως είσαι”. Εσύ λες: “Μα, πρέπει να νιώσω κάτι παραπάνω”. “Όχι, έλα όπως είσαι.” “Άσε με να πάω σπίτι μου και να προσευχηθώ.” “Όχι, όχι, έλα στον Ιησού όπως είσαι.” Αν εμπιστευτείς τον Ιησού, θα σε σώσει. Ω, προσεύχομαι να τολμήσεις να Τον εμπιστευτείς. Αν κάποιος φέρει αντίρρηση, και σου πει: “Είσαι απαράδεκτος αμαρτωλός”, πες του: “Ναι, είναι αλήθεια, είμαι· αλλά ο Ίδιος ο Ιησούς μού είπε να έρθω”.

Ελάτε, αμαρτωλοί, φτωχοί και ταλαίπωροι,
   Αδύναμοι και πληγωμένοι, άρρωστοι και πονεμένοι,
Ο Ιησούς στέκεται έτοιμος να σας σώσει,
   Γεμάτος ευσπλαχνία, αγάπη και δύναμη,
Είναι ικανός,
   Είναι πρόθυμος, είναι πρόθυμος,
       μην αμφιβάλλετε.
(“Come, Ye Sinners” του Joseph Hart, 1712-1768).

Αμαρτωλέ, εμπιστεύσου τον Ιησού, και αν χαθείς εμπιστευόμενος τον Ιησού, θα χαθώ κι εγώ μαζί σου. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει· όσοι εμπιστεύονται τον Ιησού δεν χάνονται ποτέ. Έλα στον Ιησού και δεν θα σε εκδιώξει. Μην προσπαθείς να τα υπολογίσεις όλα. Απλά εμπιστέψου Τον, και δεν θα χαθείς ποτέ, επειδή σε αγαπάει.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα: Ιωάννην ϛ΄. 35-39.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Come, Ye Sinners”
(του Joseph Hart, 1712-1768)


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

“Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ” ΤΟΥ ΣΠΕΡΤΖΕΟΝ

SPURGEON’S “SUBSTANCE OF ALL THEOLOGY”

κηρύχθηκε από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ, καὶ τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

I.   Πρώτον, το θεμέλιο επάνω στο οποίο στηρίζεται η σωτηρία,
Ιωάννην ϛ΄. 37α, Ιωάννην α΄. 12, 13, Ρωμαίους θ΄. 16,
Α΄ Κορινθίους δ΄. 7, Ρωμαίους γ΄. 9, 11, 12, Λουκάν ιδ΄. 18
Ψαλμός ρι΄. 3, Α΄ Ιωάννη δ΄. 19, Ιώβ ιγ΄. 15, Ιωάννην ιε΄. 16.

II.  Δεύτερον, η αιώνια σωτηρία όλων αυτών που δόθηκαν στον Ιησού,
Ιωάννην ϛ΄. 37α, Αποκάλυψη ιγ΄. 8, Ζαχαρίας γ΄. 2.

III. Τρίτον, ακούστε το δεύτερο μέρος του κειμένου, Ιωάννην ϛ΄. 37β,
Ματθαίον ια΄. 28.