Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΟΝΟΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ!

IN CHRIST ALONE!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 22 Απριλίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, April 22, 2018

“Ἔλθετε καὶ ἄς ἐπιστρέψωμεν πρὸς τὸν Κύριον· διότι αὐτὸς διεσπάραξε, καὶ θέλει μᾶς ἰατρεύσει· ἐπάταξε, καὶ θέλει περιδέσει τὴν πληγήν ἡμῶν. Θέλει ἀναζωοποήσει ἡμᾶς μετὰ δύο ἡμέρας· ἐν τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ” (Ωσηέ ϛ΄. 1, 2).


Το νόημα αυτών των εδαφίων είναι ξεκάθαρο. Αυτή είναι η τελευταία κλήση του Θεού προς τον Ισραήλ. Σύντομα θα τους κατατρόπωναν οι Ασσύριοι και στη συνέχεια θα μεταφέρονταν στη Βαβυλώνα. Αφού θα είχαν διασπαραχθεί και παταχθεί, θα έλεγαν: “Ἔλθετε καὶ ἄς ἐπιστρέψωμεν πρὸς τὸν Κύριον”.

Ναι, η προφητεία εκπληρώθηκε, και τους πήραν αιχμάλωτους οι Βαβυλώνιοι. Η προφητεία μιλάει για το μέλλον. Ο Θεός θα τους γιατρέψει στο μέλλον. “Θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ.” Εκείνη τη μελλοντική ημέρα ο Θεός υποσχέθηκε να φέρει τον Ισραήλ πίσω στη Γη και να τον σώσει. Ο Θεός αρχίζει να εκπληρώνει αυτήν την προφητεία στην εποχή μας. Ο Ισραήλ ανακηρύχθηκε έθνος το 1948. Από εκείνον τον καιρό ο εβραϊκός λαός επιστρέφει στην πατρίδα του, τον Ισραήλ, που του δόθηκε από τον Θεό. Σύντομα θα ζουν ενώπιόν Του, “καὶ οὕτω πᾶς ὁ Ἰσραήλ θέλει σωθῆ” (Ρωμαίους ια΄. 26). Αυτή είναι η ερμηνεία αυτών των εδαφίων.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα να πούμε. Κάποιος είπε: “Υπάρχει μία ερμηνεία αλλά πολλές εφαρμογές”. Εδώ είναι δύο εφαρμογές αυτών των εδαφίων.

I. Πρώτον, το κείμενο έχει εφαρμογή σε Χριστιανούς.

Αυτό το κείμενο μπορεί να εφαρμοστεί σε Χριστιανούς. Κάποιοι Χριστιανοί ακολουθούν τον Κύριο αδιάκοπα. Είναι σταθεροί στη χριστιανική τους ζωή. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς τους Χριστιανούς γινόμαστε χλιαροί από καιρό σε καιρό. Γι' αυτό ο Θεός μάς στέλνει προβλήματα και θλίψεις. Αφήνει τα προβλήματα και τις δοκιμασίες να μας διασπαράξουν και να μας πατάξουν. Ο Θεός αφαιρεί την ηρεμία σας. Ο Θεός σας κάνει να νιώθετε κατάθλιψη και να έχετε βαριά καρδιά. Ακόμη κι όταν κάθεστε εδώ στην εκκλησία απόψε. Γιατί άφησε ο Θεός να σας συμβεί κάτι τέτοιο; Ίσως να είναι επειδή έχει κάτι καινούργιο για σας. Ίσως ο Θεός να σας προετοιμάζει για να έρθετε και να με βοηθήσετε να ξεκινήσω μια νέα εκκλησία του χρόνου. Ή μπορεί να σας προετοιμάζει για να αναλάβετε νέα καθήκοντα σε αυτήν την εκκλησία. Επειδή είμαστε άνθρωποι, δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Γι' αυτό ο Θεός μας διασπαράζει και μας πατάει μέχρι να γίνουμε πρόθυμοι να αναλάβουμε διαφορετικές ευθύνες. Καταστρέφει τα είδωλα στα οποία είμαστε προσκολλημένοι για να μας κάνει πιο χρήσιμους μέσα στη Βασιλεία Του. Ο Δρ Τόουζερ (Dr. Tozer) είπε: “Είναι αμφίβολο αν ο Θεός μπορεί να ευλογήσει ένα άτομο σε μεγάλο βαθμό αν δεν τον έχει πονέσει βαθιά”. Αν έχετε μεταστραφεί, ο Θεός δεν πρόκειται να σας καταστρέψει. Αλλά σας ταρακουνάει. Ίσως σκοπεύει να σας χρησιμοποιήσει σε μία πνευματική αναζωπύρωση!

“Θέλει ἀναζωοποήσει ἡμᾶς μετὰ δύο ἡμέρας· ἐν τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ.”

Πιστεύω ότι το ξεκίνημα μιας νέας εκκλησίας θα βοηθήσει κάποιους από σας να γίνετε ισχυρότεροι Χριστιανοί. Όταν τα παιδιά φθάνουν στην εφηβεία, συχνά νιώθουν πόνο στα πόδια και στα χέρια τους. Τους αποκαλούσαν “πόνους ανάπτυξης”. Μην ανησυχείτε. Μετά από δύο μέρες θα σας αναζωοποιήσει και θα σας δώσει περισσότερη πίστη και περισσότερη ζωή! Ό,τι καταστρέψει, θα το αντικαταστήσει με περισσότερο από τον αγαπητό Του Υιό! Ο Τζον Νιούτον (John Newton) έγραψε το “Θαυμάσια χάρη/Amazing Grace”. Έγραψε επίσης αυτό το ποίημα.

Ζήτησα από τον Κύριο να μεγαλώσω
Σε πίστη, σε αγάπη και σε κάθε χάρη.
Να ξέρω περισσότερα για τη σωτηρία Του,
Και να αναζητήσω, πιο ένθερμα, το πρόσωπό Του.

Αυτός με δίδαξε να προσεύχομαι έτσι,
Και αυτός, πιστεύω, έχει απαντήσει στην προσευχή!
Αλλά έχει γίνει με τέτοιο τρόπο,
Που σχεδόν με οδήγησε στην απελπισία.

Ελπίζα πως σε κάποια ευνοϊκή ώρα,
Γρήγορα θα απαντούσε στο αίτημά μου.
Και με την περιοριστική δύναμη της αγάπης Του,
Θα υπέτασσε τις αμαρτίες μου, και θα με ξεκούραζε.

Αντί αυτού, με έκανε να νιώσω
Τις κρυμμένες αμαρτίες της καρδιάς μου.
Και αφήσε τις οργισμένες δυνάμεις της κολάσεως
Να επιτεθούν στην ψυχή μου από κάθε μεριά.

Στη συνέχεια μας λέει τι λέει ο Θεός,

Αυτές τις εσωτερικές δοκιμασίες χρησιμοποιώ,
Από τον εαυτό σου, και την υπερηφάνεια, να σε ελευθερώσω.
Και να σπάσω τα σχέδια της εγκόσμιας χαράς,
Ώστε να βρεις τα πάντα σε Μένα.”
(“I Asked the Lord that I Might Grow” του John Newton, 1725-1807).

II. Δεύτερον, το κείμενο έχει εφαρμογή σε μη-μεταστραμμένους.

Βασικός σκοπός μου απόψε είναι να κάνω μια δεύτερη εφαρμογή, να σας δείξω πως το κείμενο απευθύνεται σε σας, αν δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί! Ο Θεός σάς λέει:

“Ἔλθετε καὶ ἄς ἐπιστρέψωμεν πρὸς τὸν Κύριον· διότι αὐτὸς διεσπάραξε, καὶ θέλει μᾶς ἰατρεύσει· ἐπάταξε, καὶ θέλει περιδέσει τὴν πληγήν ἡμῶν. Θέλει ἀναζωοποήσει ἡμᾶς μετὰ δύο ἡμέρας· ἐν τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ” (Ωσηέ ϛ΄. 1, 2).

Η μεταστροφή είναι επώδυνη. Είναι επώδυνη επειδή δεν θέλετε να μεταστραφείτε. Μπορεί να λέτε ότι θέλετε να μεταστραφείτε – αλλά δεν είναι αλήθεια. Μπορεί ακόμη και να νομίζετε ότι θέλετε να μεταστραφείτε – αλλά κι αυτό δεν είναι αλήθεια! Η Βίβλος λέει: “Δὲν ὑπάρχει τις ἐκζητῶν τὸν Θεόν” (Ρωμαίους γ΄. 11). Τότε γιατί κάποιοι άνθρωποι αρχίζουν και εκζητούν τον Χριστό; Η απάντηση βρίσκεται στο Κατά Ιωάννην ιϛ΄. 8, το οποίο μας λέει ότι το Άγιο Πνεύμα “θέλει ἐλέγξει τὸν κόσμον περὶ ἁμαρτίας”. Η λέξη “ἐλέγχω” σημαίνει “καταδικάζω”, “κατηγορώ”, “επιπλήττω”.

Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ότι είναι χαμένος αμαρτωλός. Αλλά είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό στο ευαγγελιστικό κήρυγμα. Ο λόγος που δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί είναι επειδή δεν νιώθετε την αμαρτία σας. Γι' αυτό πρέπει να γίνεται πολλή προσευχή, ζητώντας από τον Θεό να στείλει το Πνεύμα Του, ώστε οι χαμένοι άνθρωποι να κατασπαραχθούν, να παταχθούν, να ελεγχθούν, να επιπληχθούν και να καταδικαστούν για τον εγωισμό τους, και για την αντίστασή τους ενάντια στον Παντοκράτορα Θεό. Πώς θα σταθείτε ενώπιον του Θεού στην Τελική Κρίση με τόση μεγάλη αντίσταση και αμαρτία στην καρδιά σας; Πώς μπορείτε να ακούτε ένα τέτοιο κήρυγμα και στη συνέχεια να πηγαίνετε να τρώτε και να γελάτε με τους φίλους σας στην Αίθουσα Κοινωνίας επάνω; Πώς μπορείτε να περνάτε όλη την εβδομάδα χωρίς να διαβάζετε ένα μήνυμα κάθε μέρα και να παρακολουθείτε ένα από τα βίντεο; Πρέπει να φοβάστε τον Θεό, τον αληθινό Θεό, τον Θεό που προσβάλλεται και οργίζεται με τις ψυχρές σας σκέψεις και τις σκληρές σας καρδιές!!! Είναι σοβαρό! Δεν υπάρχει τίποτα πιο σοβαρό σε όλον τον κόσμο. Οι φλόγες της Κολάσεως σας περιμένουν, και εσείς γελάτε με τους φίλους σας αμέσως μετά το κήρυγμα! Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για σας έτσι!

Ακούστε τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan): “Πριν από τη μεταστροφή μου ένιωθα πως πέθαινα. Δεν κοιμόμουν. Δεν μπορούσα να χαμογελάσω. Δεν μπορούσα να βρω κάποιο ίχνος ειρήνης... Δεν μπορούσα να σταματήσω να νιώθω βασανισμένος. Ήμουν εξαντλημένος. Τα είχα βαρεθεί όλα. Άρχισα να μισώ τον εαυτό μου, να μισώ την αμαρτία μου και το πώς με έκανε να νιώθω... η αμαρτία μου γινόταν όλο και χειρότερη. Δεν άντεχα άλλο. Ήξερα ότι ο Θεός ήταν δίκαιος για να με καταδικάσει και να με στείλει στην Κόλαση. Με είχε κουράσει η πάλη. Με είχε κουράσει το ποιος ήμουν... Δεν μπορούσα να έρθω στον Ιησού... ‘Προσπαθούσα’ να σωθώ. ‘Προσπαθούσα’ να εμπιστευτώ τον Χριστό και δεν μπορούσα. Δεν θα μπορούσα να αποφασίσω να γίνω Χριστιανός, και απελπίστηκα.

Αντί αυτού, με έκανε να νιώσω
Τις κρυμμένες αμαρτίες της καρδιάς μου.
Και αφήσε τις οργισμένες δυνάμεις της κολάσεως
Να επιτεθούν στην ψυχή μου από κάθε μεριά.

Ένιωθα την αμαρτία μου να με σπρώχνει προς την Κόλαση, αλλά ένιωθα το πείσμα μου να διώχνει τα δάκρυα μου... Έπρεπε να αφήσω τα πάντα να πεθάνουν!”

Πώς έγινε αυτό το πράγμα στον Τζον; Δεν έγινε μαθαίνοντας να λέει τα σωστά λόγια! Ω Θεέ μου, όχι! Τα λόγια δεν μπορούσαν ποτέ να τον βοηθήσουν! Δεν έγινε με το να νιώσει κάποιο “συναίσθημα”. Κανένα συναίσθημα δεν μπορούσε να τον βοηθήσει.

Ο Κύριος “έχει κατασπαράξει. Αυτός έχει πατάξει!” Αυτός ράγισε την καρδιά του Τζον! Αυτός ισοπέδωσε τον Τζον!

Η αληθινή μεταστροφή είναι επώδυνη! Παλεύετε με τον Παντοκράτορα Θεό! Δεν μπορείτε να μπλοφάρετε και να τη γλυτώσετε. Δεν μπορείτε με τα λόγια σας να τη γλυτώσετε! Δεν μπορείτε με τη μάθησή σας να τη γλυτώσετε!!!

Αυτές τις εσωτερικές δοκιμασίες χρησιμοποιώ,
Από τον εαυτό σου, και την υπερηφάνεια, να σε ελευθερώσω.
Και να σπάσω τα σχέδια της εγκόσμιας χαράς,
Ώστε να βρεις τα πάντα σε Μένα.

“Φιλεῖτε τὸν Υἱόν, μήποτε ὀργισθῇ, καὶ ἀπολεσθῆτε ἐκ τῆς ὁδοῦ, ὅταν ἐξαφθῇ ταχέως ὁ θυμὸς αὐτοῦ. Μακάριοι πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτόν” (Ψαλμός β΄. 12).

Ακούστε την Έμι Ζαμπαλάγκα (Emi Zabalaga): “Ήμουν τόσο απασχολημένη με την αυτολύπηση που δεν ανησυχούσα για την αμαρτία μου... Δεν μπορώ να περιγράψω πλήρως τι σημαίνει να βλέπεις τη μαυρίλα και την αηδία της καρδιάς σου. Ήμουν αηδιασμένη και ντρεπόμουν για αυτά που ήξερα ότι έβλεπε ο Θεός. Ήμουν ένα πονηρό πλάσμα ενώπιον του παντογνώστη Θεού. Όλα όσα έκανα στην εκκλησία ήταν βασισμένα στην εγωιστική αμαρτία. Ένιωθα σαν βρώμικη λεπρή μεταξύ καθαρών Χριστιανών. Αλλά και πάλι δεν εμπιστευόμουν τον Χριστό. Ο Ιησούς ήταν απλώς μια λέξη... κάποιος που ήταν τόσο απόμακρος... Αναζητούσα κάποιο καλό συναίσθημα... κάποια εμπειρία για να αποδείξω ότι ήμουν σωσμένη... Ο Δρ Χάιμερς επέπληξε τους χαμένους επειδή παίζουν παιχνίδια με τον Παντοκράτορα Θεό. Καθόμουν στο κάθισμά μου, τρέμοντας από τον φόβο. Ήξερα ότι έτσι ήμουν εγώ. Στη συνέχεια, ο Δρ Χάιμερς μίλησε επάνω στο κείμενο,

‘Ἔλθετε καὶ ἄς ἐπιστρέψωμεν πρὸς τὸν Κύριον· διότι αὐτὸς διεσπάραξε, καὶ θέλει μᾶς ἰατρεύσει· ἐπάταξε, καὶ θέλει περιδέσει τὴν πληγήν ἡμῶν... θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ’ (Ωσηέ ϛ΄. 1, 2).”

Η Έμι είπε: “Η αμαρτία μου απλωνόταν σαν απύθμενος ωκεανός. Δεν άντεχα άλλο. Έπρεπε να έχω τον Ιησού! Έπρεπε να έχω το Αίμα Του!”

Ο Κύριος “έχει κατασπαράξει. Αυτός έχει πατάξει!” Αυτός ράγισε την καρδιά της Έμι! Αυτός ισοπέδωσε την Έμι!

Η αληθινή μεταστροφή είναι επώδυνη! Παλεύετε με τον Παντοκράτορα Θεό! Δεν μπορείτε να μπλοφάρετε και να τη γλυτώσετε. Δεν μπορείτε με τα λόγια σας να τη γλυτώσετε! Δεν μπορείτε με τα γέλια σας να τη γλυτώσετε!!!

Δεν τα έχετε βαρεθεί όλα; Δεν φοβάστε; Δεν έχετε βαρεθεί εντελώς τη θρησκεία; Ω Θεέ μου, σώσ' τους από τις φλόγες!

“Φιλεῖτε τὸν Υἱόν, μήποτε ὀργισθῇ, καὶ ἀπολεσθῆτε ἐκ τῆς ὁδοῦ, ὅταν ἐξαφθῇ ταχέως ὁ θυμὸς αὐτοῦ. Μακάριοι πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτόν” (Ψαλμός β΄. 12).

Έχετε κατασπαραχθεί από τον Κύριο; Έχετε τραυματιστεί από το χέρι Του; Έχετε νιώσει ότι η θλίψη σας και ο πόνος σας ήταν σημάδια ότι ο Θεός δεν σας αγαπούσε; Έχετε νιώσει πόνο για τον οποίον δεν μπορείτε να μιλήσετε σε κανέναν; Έχετε νιώσει μόνοι και εγκαταλελειμμένοι από τον Θεό όπως ο Χριστός στον κήπο της Γεθσημανής; Έχετε πει μέσα σας – “Γιατί με έχει εγκαταλείψει ο Θεός;” Ο Διάβολος ψιθυρίζει: “Γιατί να συνεχίσεις; Κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα. Κανείς δεν σε αγαπάει.” Σας παρακαλώ, “Μην ακούτε τον Διάβολο!”

Εμένα πρέπει να ακούσετε. Έχω περάσει αυτό το μαρτύριο τουλάχιστον έξι φορές στη ζωή μου. Πριν μεταστραφώ, και άλλες πέντε φορές.

“Διότι αὐτὸς διεσπάραξε, καὶ θέλει μᾶς ἰατρεύσει· ἐπάταξε, καὶ θέλει περιδέσει τὴν πληγήν ἡμῶν. Θέλει ἀναζωοποήσει ἡμᾶς μετὰ δύο ἡμέρας· ἐν τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ” (Ωσηέ ϛ΄. 1, 2).

Κάθε φορά που έχω περάσει από αυτήν την αναταραχή, ήταν για να ετοιμαστώ να κάνω περισσότερα για τον Θεό. Κάθε φορά ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που νόμιζα ότι δεν θα φύγει ποτέ. Και ο Ιησούς μου λέει:

Αυτές τις εσωτερικές δοκιμασίες χρησιμοποιώ,
Από τον εαυτό σου, και την υπερηφάνεια, να σε ελευθερώσω.
Και να σπάσω τα σχέδια της εγκόσμιας χαράς,
Ώστε να βρεις τα πάντα σε Μένα.

Η πρώτη φορά ήταν όταν μεταστράφηκα. Η πιο πρόσφατη ήταν όταν είχα καρκίνο. Μου είπαν: “Έχετε καρκίνο”. Με γέμισαν φάρμακα. Ένιωθα σαν τον Μωυσή μόνο του στην έρημο. Ξέσπαγα συνέχεια σε κλάματα, στη μέση της νύχτας! Νόμιζα ότι είχα τελειώσει. Είχα κατασπαραχθεί. Ξέρω πώς νιώθετε. Κάθε φορά που έχω περάσει από τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, ο Θεός με προετοίμαζε για κάτι καινούργιο. Αυτή τη φορά ήταν για να με προετοιμάσει να ξεκινήσω μια νέα εκκλησία.

Αγαπητέ μου φίλε, ο Θεός δεν σε έχει εγκαταλείψει. Ναι, σε έχει κατασπαράξει – αλλά θα σε γιατρέψει! Ναι, σε έχει πατάξει – αλλά θα σου περιδέσει την πληγή! Σε χτύπησε και σε κατασπάραξε για συγκεκριμένο σκοπό – για να σου δώσει να καταλάβεις ότι μόνον ο Χριστός μπορεί να σου δώσει ελπίδα! Για να μάθεις ότι η ειρήνη βρίσκεται μόνο στον Χριστό! Για να μάθεις ότι η χαρά βρίσκεται μόνο στον Χριστό! Για να μάθεις ότι πέθανε για να πληρώσει για τις αμαρτίες σου! Για να μάθεις ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει νέα ζωή!

Μόνον εν Χριστώ βρίσκεται η ελπίδα μου,
   Είναι το φως μου, η δύναμή μου, ο ύμνος μου.
Αυτός ο ακρογωνιαίος λίθος, αυτό το συμπαγές έδαφος,
   Αμετακίνητο στην εντονότερη ξηρασία και καταιγίδα.
Τι ύψη αγάπης, τι βάθη ειρήνης,
   Όταν οι φόβοι εξαφανίζονται, όταν οι δυσκολίες σταματούν!
Η παρηγοριά μου, το παν μου –
   Εδώ στην αγάπη του Χριστού εγώ στέκομαι.

Μόνον εν Χριστώ, που πήρε σάρκα,
   Η πληρότητα του Θεού σε ανήμπορο μωρό!
Αυτό το δώρο της αγάπης και της δικαιοσύνης,
   Περιφρονημένος απ' αυτούς που ήρθε να σώσει.
Μέχρι που σ' εκείνον το σταυρό όταν πέθανε ο Ιησούς,
   Η οργή του Θεού ικανοποιήθηκε.
Διότι κάθε αμαρτία επάνω σ' Αυτόν τοποθετήθηκε –
   Εδώ στο θάνατο του Χριστού εγώ ζω.

Εκεί μέσα στο έδαφος ήταν το σώμα Του ξαπλωμένο,
   Το φως του κόσμου σφαγμένο από το σκοτάδι.
Και μετά, ξεσπώντας σε μια ένδοξη ημέρα,
   Από τον τάφο αναστήθηκε ξανά!
Και καθώς στέκεται νικητής,
   Η κατάρα της αμαρτίας δεν με συγκρατεί πια.
Επειδή είμαι δικός Του και Αυτός είναι δικός μου –
   Αγορασμένος με το πολύτιμο Αίμα του Χριστού.
(“In Christ Alone” των Keith Getty και Stuart Townend, 2001).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “In Christ Alone”
(των Keith Getty και Stuart Townend, 2001).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΟΝΟΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ!

IN CHRIST ALONE!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ἔλθετε καὶ ἄς ἐπιστρέψωμεν πρὸς τὸν Κύριον· διότι αὐτὸς διεσπάραξε, καὶ θέλει μᾶς ἰατρεύσει· ἐπάταξε, καὶ θέλει περιδέσει τὴν πληγήν ἡμῶν. Θέλει ἀναζωοποήσει ἡμᾶς μετὰ δύο ἡμέρας· ἐν τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ θέλει μᾶς ἀναστήσει, καὶ θέλομεν ζῇ ἐνώπιον αὐτοῦ” (Ωσηέ ϛ΄. 1, 2).

(Ρωμαίους ια΄. 26)

I.   Πρώτον, το κείμενο έχει εφαρμογή σε Χριστιανούς.

II.  Δεύτερον, το κείμενο έχει εφαρμογή σε μη-μεταστραμμένους,
Ρωμαίους γ΄. 11, Ιωάννην ιϛ΄. 8, Ψαλμός β΄. 12.