Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ

WITH OR WITHOUT BLOOD
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 21 Ιανουαρίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, January 21, 2018

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).


Τα περισσότερα άτομα που μεταστράφηκαν από το κήρυγμα του Σπέρτζεον (Spurgeon), δεν μεταστράφηκαν στιγμιαία, αλλά πέρασαν πρώτα μερικές εβδομάδες ή και μήνες οδυνηρών πνευματικών ελέγχων και θλίψεων πριν εμπιστευτούν μόνον τον Χριστό και βρουν χαρά και βεβαιότητα. Έχω εδώ δύο μαρτυρίες νεαρών γυναικών που μεταστράφηκαν υπό το κήρυγμα του Σπέρτζεον.

Μέρι Έντουαρντς (Mary Edwards),

     Η καρδιά της παρέμενε σκληρή μέχρι που άκουσε τον Κο Σπέρτζεον να κηρύττει. Άρχισε να φοβάται την κρίση για την αμαρτία της. Συνέχισε να έρχεται στην εκκλησία, αλλά παρέμενε σε απόγνωση για αρκετούς μήνες. Τότε άκουσε τον Κο Σπέρτζεον να κηρύττει την αγάπη του Ιησού. Τότε εμπιστεύτηκε τον Ιησού και το εξιλεαστικό Του αίμα, και αγαλλίασε. Εμπιστεύτηκε τον Ιησού και μόνο, και σώθηκε. Εξακολουθεί να ελπίζει στον Ιησού και μόνο.

Μέρι Τζόουνς (Mary Jones),

     Ήρθε να ακούσει τον Κο Σπέρτζεον να κηρύττει από περιέργεια. Άφησε την εκκλησία φοβισμένη. Είπε, “Ευχόμουν να μην είχα πάει ποτέ να τον ακούσω να κηρύττει. Αποφάσισα να μην ξαναπάω ποτέ. Αλλά ένιωθα απαίσια αν έμενα μακριά. Ήμουν δυστυχισμένη όταν ερχόμουν να τον ακούσω να κηρύττει, και ήμουν δυστυχισμένη αν έμενα μακριά. Στο τέλος εμπιστεύτηκα τον Χριστό, και σ' Αυτόν βρήκα ειρήνη και παρηγοριά. Δεν βρήκα τον Χριστό μέχρι που εγκατέλειψα την αναζήτηση ειρήνης σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Ιησού. Δοκίμασα όλα τα άλλα πρώτα. Αλλά τίποτα άλλο δεν μου έδινε ειρήνη μέχρι που βρήκα τον Χριστό και το σωτήριο Αίμα Του.”

Πριν έρθω να κηρύξω, ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith) θα έρθει να ψάλλει έναν ύμνο που χρησιμοποιούσαν στην εκκλησία του Σπέρτζεον για να βοηθήσουν πολλούς νέους να εμπιστευτούν τον Ιησού.

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Ο μεγάλος Σπέρτζεον συχνά ονομάζεται “ο πρίγκιπας των ιεροκηρύκων”. Πράγματι, δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου απ' αυτόν. Το κεντρικό θέμα ολόκληρης της διακονίας του ήταν πάντα η σωτηρία των αμαρτωλών διαμέσου της θυσίας του Ιησού επάνω στον Σταυρό. Και αυτό το θέμα ήταν πάντα υπογραμμισμένο από το κήρυγμά του επάνω στο Αίμα του Σωτήρα, που χύθηκε επάνω στο Σταυρό για την άφεση της αμαρτίας. Κι έτσι, ο Σπέρτζεον συχνά κήρυττε και αναφερόταν στο κείμενό μας.

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Αλλά η λέξη “ἄφεσις” δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα πια. Είναι αρχαία λέξη και σημαίνει “απελευθέρωση”, “αθώωση”, “απαλλαγή” και “συγχώρεση”. Το κείμενό μας μπορεί να γίνει πιο σαφές προσθέτοντας αυτές τις λέξεις,

“Αν δεν χυθεί αίμα δεν υπάρχει απελευθέρωση, δεν υπάρχει αθώωση, δεν υπάρχει απαλλαγή, δεν υπάρχει συγχώρεση.”

Είναι εύκολο να δούμε γιατί ο Σπέρτζεον ανέφερε τόσο συχνά τα εδάφια που μιλάνε για το Αίμα. Σε ένα γνωστό μήνυμά του, ο Σπέρτζεον είπε το εξής:

“Υπάρχουν κάποιοι κήρυκες που δεν κηρύττουν για το αίμα του Ιησού Χριστού, και έχω ένα πράγμα να σας πω γι' αυτούς: Ποτέ μην πηγαίνετε να τους ακούσετε! Ποτέ μην τους ακούτε! Μια διακονία που δεν έχει αίμα μέσα της είναι άψυχη, και μια νεκρή διακονία δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν.”

Το πόσο σημαντικό είναι το Αίμα γίνεται σαφές από το κείμενο μας:

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

I. Πρώτον, σκεφτείτε τι θα σας συμβεί χωρίς την αιματοχυσία του Χριστού.

Χωρίς την αιμοτοχυσία του Χριστού δεν υπάρχει απελευθέρωση από την αμαρτία σας. Χωρίς την αιματοχυσία του Χριστού δεν υπάρχει αθώωση για την αμαρτία σας. Χωρίς την αιματοχυσία του Χριστού δεν υπάρχει απαλλαγή για την αμαρτία σας. Χωρίς την αιματοχυσία του Χριστού δεν υπάρχει συγχώρεση της αμαρτίας σας. Το μόνο που σας απομένει όταν πεθάνετε είναι η φωτιά της Κόλασης.

Η Κόλαση κηρύχθηκε στη μεγάλη πνευματική αναζωπύρωση του Κάμπουσλανγκ (Cambuslang) στη Σκωτία. “Οι ιεροκήρυκες του Κάμπουσλανγκ πίστευαν σε μια κυριολεκτική Κόλαση, με όλα τα βασανιστήριά της. Ήταν τόσο σοβαροί που δεν μπορούσαν να μην προειδοποιούν τους ακροατές τους για την Κόλαση. Πολλοί τούς κατάλαβαν. Ένας άντρας είκοσι ενός ετών είπε: ‘Νόμιζα ότι είδα την Κόλαση εξ αποστάσεως, σαν ένα λάκκο που καιγόντουσαν οι χαμένες ψυχές, και οι δαίμονες περνούσαν ανάμεσά τους’. Ένα αγόρι δεκαπέντε ετών, πριν λιποθυμήσει, είπε: ‘Είδα τις φλόγες της Κολάσεως να έρχονται για μένα’. Μία νεαρή γυναίκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει εξαιτίας της μυρωδιάς του θειαφιού, ‘της μυρωδιάς της λίμνης της φωτιάς και του θειαφιού μέσα στην άβυσσο.’” (The Cambuslang Revival, The Banner of Truth, 1971, p. 154).

Δεν στηρίζω, όμως, την πίστη μου στην Κόλαση σε αυτές τις ανθρώπινες εμπειρίες. Πιστεύω στην Κόλαση επειδή διδάσκεται από τον Θεό μέσα στη Βίβλο. Ο Ιησούς μίλησε για την Κόλαση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη Γραφή. Είπε στους απίστους του καιρού Του: “Πῶς θέλετε φύγει ἀπὸ τῆς καταδίκης τῆς γεέννης;” (Ματθαίον κγ΄. 33). Ο Χριστός προειδοποίησε τους απίστους πως θα πήγαιναν στη “γέενναν, εἰς τὸ πῦρ τὸ ἄσβεστον” (Μάρκον θ΄. 43). Ο Χριστός μίλησε για έναν πλούσιο άνθρωπο στην Κόλαση που φώναζε: “Βασανίζομαι ἐν τῇ φλογὶ ταύτῃ” (Λουκάν ιϛ΄. 24). Ο Σπέρτζεον είπε:

Τι συμφορά θα ήταν να περάσετε μια ώρα στην Κόλαση! Ω, πώς θα επιθυμούσατε τότε να είχατε αναζητήσει τον Σωτήρα! Αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η μία ώρα στην Κόλαση. Αν χαθείτε, θα έχετε χαθεί για πάντα!

Ξανά, ο Σπέρτζεον είπε,

Κρέμεστε πάνω από το στόμα της Κολάσεως με ένα μόνο νήμα· και αυτό το νήμα είναι έτοιμο να σπάσει. Μία μόνο ανάσα, μόνο ένα σταμάτημα της καρδιάς σας για μία μόνο στιγμή, και θα είστε σε έναν αιώνιο κόσμο, χωρίς τον Θεό, χωρίς ελπίδα, χωρίς συγχώρεση. Ω, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Μόλις βρεθείτε στην Κόλαση, θα διαπιστώσετε, πολύ αργά, πως

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Αυτό θα συμβεί σε σας, αν δεν καθαριστεί η αμαρτία σας από το χυμένο Αίμα του Ιησού Χριστού!

Εκεί ξανά, οι αμαρτίες σας θα σας κοιτάξουν στα μάτια και θα σας καταδικάσουν στην Κρίση. Νομίζατε πως η αμαρτία σας ήταν κρυφή. Ξεχάσατε πως

“ὁ Θεὸς θέλει φέρει εἰς κρίσιν πᾶν ἔργον καὶ πᾶν κρυπτόν...” (Εκκλησιαστής ιβ΄. 14).

Μπορεί να υπάρχει κάποιος εδώ απόψε που νομίζει ότι μπορεί να κρύψει την αμαρτία του, ότι κανείς δεν θα μάθει γι' αυτήν. Ξέχασε ότι

“Οἱ ὀφθαλμοὶ τοῦ Κυρίου εἶναι ἐν παντὶ τόπῳ, παρατηροῦντες κακοὺς...” (Παροιμίες ιε΄. 3).

Και πολλοί άνθρωποι δηλητηριάζονται από κάποια αμαρτία που συνεχίζουν να θυμούνται. Πραγματικά αρρωσταίνουν σωματικά από τη μυστική αμαρτία τους. Όπως κι ο Δαβίδ, νιώθουν “ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μου εἶναι διαπαντός” (Ψαλμός να΄. 3). Πιστεύω πως πολλές περιπτώσεις καρδιακών παθήσεων, και άλλων ασθενειών, προέρχονται από το μαρτύριο της μη-εξομολογούμενης και μη-συγχωρεμένης αμαρτίας. Ο μεγάλος Πουριτάνος μελετητής Τζον Όουεν (John Owen) είπε: “Διαμέσου της πίστης λαμβάνουμε την εξαγνιστική αρετή και τις επιρροές του αίματος του Χριστού”. Αλλά ποτέ δεν θα βρείτε πραγματική ειρήνη, επειδή

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Και μετά υπάρχουν οι αμαρτίες της καρδιάς. Μπορεί να νομίζετε ότι κανείς δεν βλέπει τις αμαρτίες της καρδιάς σας. Αλλά κάνετε λάθος. Η Βίβλος λέει:

“Ἡ καρδία εἶναι ἀπατηλή ὑπὲρ πάντα καὶ σφόδρα διεφθαρμένη... Ἐγὼ ὁ Κύριος ἐξετάζω τὴν καρδίαν... διὰ νὰ δώσω εἰς ἕκαστον κατὰ τὰς ὁδοὺς αὐτοῦ” (Ιερεμίας ιζ΄. 9, 10).

Μπορεί κανείς άλλος να μην γνωρίζει τις αμαρτίες της καρδιάς σας, αλλά ο Θεός εξετάζει την καρδιά σας, και ο Θεός θα κρίνει τις αμαρτίες που είναι κρύβονται εκεί, επειδή

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Δεν υπάρχει απελευθέρωση από την αμαρτία σας. Δεν υπάρχει αθώωση για την αμαρτία σας. Δεν υπάρχει απαλλαγή για την αμαρτία σας. Δεν υπάρχει συγχώρεση της αμαρτίας σας. Καμία απελευθέρωση. Καμία αθώωση. Καμία απαλλαγή. Καμία συγχώρεση. Σε τι φρικτή κατάσταση βρίσκεστε!

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Αλλά δόξα τω Θεώ, η Βίβλος έχει κι άλλα να πει.

II. Δεύτερον, σκεφτείτε τι θα σας συμβεί αν έχετε το χυμένο Αίμα του Χριστού.

Το Αίμα του Χριστού αντιστρέφει τoν κανόνα του κειμένου μας. Με το Αίμα του Ιησού οι αμαρτίες σας διαγράφονται για πάντα! Με το Αίμα του Ιησού υπάρχει απαλλαγή για την αμαρτία σας. Με το Αίμα του Ιησού υπάρχει αθώωση για την αμαρτία σας. Με το Αίμα του Ιησού υπάρχει απελευθέρωση από την αμαρτία σας. Με το Αίμα του Ιησού υπάρχει συγχώρεση της αμαρτίας σας. Με το Αίμα του Ιησού αυτό που σας περιμένει είναι η δόξα του Ουρανού! Μας δίνεται μια γεύση του Ουρανού στο Βιβλίο της Αποκάλυψης, με τους Χριστιανούς να ψάλλουν στον Ιησού εκεί,

“Καὶ ψάλλουσι νέαν ᾠδήν, λέγοντες· Ἄξιος εἶσαι νὰ λάβῃς τὸ βιβλίον καὶ νὰ ἀνοίξῃς τὰς σφραγίδας αὐτοῦ, διότι ἐσφάγης καὶ ἠγόρασας ἡμᾶς εἰς τὸν Θεὸν διὰ τοῦ αἵματός σου ἐκ πάσης φυλῆς καὶ γλώσσης καὶ λαοῦ καὶ ἔθνους” (Αποκάλυψη ε΄. 9).

Εμείς που έχουμε λυτρωθεί με το Αίμα του Ιησού θα ψάλλουμε για το σωτήριο Αίμα Του για όλη την αιωνιότητα! Όπως το έθεσε η Φάνι Κρόσμπι (Fanny Crosby) στον υπέροχο ύμνο της:

Λυτρωμένος, πώς μου αρέσει να το διακηρύττω!
   Λυτρωμένος με το αίμα του Αρνίου.
Λυτρωμένος χάρη στο άπειρο έλεός Του,
   Είμαι παιδί Του και για πάντα θα είμαι.
Λυτρωμένος, λυτρωμένος, λυτρωμένος με το αίμα του Αρνίου.
Λυτρωμένος, λυτρωμένος, είμαι παιδί Του και για πάντα θα είμαι.
   (“Redeemed” της Fanny J. Crosby, 1820-1915).

Ψάλλετε το ρεφραίν μαζί μου!

Λυτρωμένος, λυτρωμένος, λυτρωμένος με το αίμα του Αρνίου.
Λυτρωμένος, λυτρωμένος, είμαι παιδί Του και για πάντα θα είμαι.

Το Αίμα που μας λυτρώνει δεν είναι συνηθισμένο Αίμα. Στις Πράξεις κ΄. 28 μαθαίνουμε πόσο σπουδαίο είναι το Αίμα του Χριστού. Σας δίνω μία νέα μετάφραση για λόγους σαφήνειας:

“Να ποιμαίνετε την εκκλησία του Θεού, που απέκτησε με το ίδιο του το αίμα” (Πράξεις κ΄. 28).

Ξεκάθαρα βλέπουμε εδώ ότι έχουμε εξαγοραστεί με το “Αίμα του Θεού”. Ο Χριστός είναι ο Θεός ενσαρκωμένος, “Θεὸς ἀληθινὸς ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ” – ο Θεός σε ανθρώπινη σάρκα. Άρα είναι απολύτως σωστό να αποκαλούμε το Αίμα, το “Αίμα του Θεού”. Αυτός είναι ο λόγος που ο σπουδαίος Σπέρτζεον είπε:

“Ευαγγέλιο χωρίς αίμα... είναι ευαγγέλιο δαιμονίων.”

“Η αιματηρή θυσία στο Γολγοθά είναι η μόνη ελπίδα των αμαρτωλών.”

Ας προσέχουν οι σύγχρονοι κήρυκες που λένε πως το “Αίμα” είναι απλά μία άλλη λέξη για το θάνατο του Ιησού – προσοχή! Ευαγγέλιο χωρίς αίμα είναι ευαγγέλιο δαιμονίων! Ξανά, ο μέγαλος Σπέρτζεον είπε το εξής:

“Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αμαρτίες για τις οποίες δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά δεν υπάρχουν αμαρτίες που το αίμα του Χριστού δεν μπορεί να καθαρίσει.”

Ο Τσαρλς Ουέσλι (Charles Wesley) είπε πολύ σωστά:

Καταστρέφει τη δύναμη της αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον αιχμάλωτο,
Το αίμα Του καθαρίζει και τον πιο βρώμικο,
   Το αίμα Του ωφέλησε εμένα!
(“O For a Thousand Tongues to Sing” του Charles Wesley, 1707-1788;
      με τη μελωδία του “O Set Ye Open Unto Me”).

Ψάλλετέ το!

Καταστρέφει τη δύναμη της αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον αιχμάλωτο,
Το αίμα Του καθαρίζει και τον πιο βρώμικο,
   Το αίμα Του ωφέλησε εμένα!

“Λυτρωμένος, πώς μου αρέσει να το διακηρύττω/Redeemed, How I Love to Proclaim It!” Ψάλλετέ το!

Λυτρωμένος, πώς μου αρέσει να το διακηρύττω!
   Λυτρωμένος με το αίμα του Αρνίου.
Λυτρωμένος χάρη στο άπειρο έλεός Του,
   Είμαι παιδί Του και για πάντα θα είμαι.
Λυτρωμένος, λυτρωμένος, λυτρωμένος με το αίμα του Αρνίου.
Λυτρωμένος, λυτρωμένος, είμαι παιδί Του και για πάντα θα είμαι.

“Υπάρχει δύναμη στο αίμα/There is Power in the Blood”! Ψάλλετέ το!

Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο αίμα του Αρνίου.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο πολύτιμο αίμα του Αρνίου!
(“There is Power in the Blood” του Lewis E. Jones, 1865-1936).

Ψάλλετέ το ξανά!

Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο αίμα του Αρνίου.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο πολύτιμο αίμα του Αρνίου!

Όταν ήμουν στο θεολογικό σεμινάριο βόρεια του Σαν Φρανσίσκο παρακολούθησα πολλές Βιβλικές μελέτες μαζί με χίπις. Υπήρχε τότε το Κίνημα του Ιησού (Jesus Movement) των αρχών της δεκαετίας του '70. Πολλοί από εκείνους τους νέους έπαιρναν ναρκωτικά όπως το LSD. Κάποιοι απ' αυτούς δαιμονίστηκαν διαμέσου αυτής της αμαρτίας. Ήταν άγριοι – όπως ο δαιμονιζόμενος των Γαδαρηνών. Θυμάμαι μερικούς αδελφούς να προσπαθούν να εξορκίσουν δαίμονες από μία νεαρή χίπισσα. Πρόσταζαν τους δαίμονες να βγουν, αλλά δεν γινόταν τίποτα. Τότε ένας αδελφός άρχισε να ψάλλει:

Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο αίμα του Αρνίου.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο πολύτιμο αίμα του Αρνίου!

Η κοπέλα άρχισε να ουρλιάζει με όλη της τη δύναμη. Αυτός το έψαλλε ξανά,

Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο αίμα του Αρνίου.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο πολύτιμο αίμα του Αρνίου!

Ούρλιαξε ξανά και στη συνέχεια οι δαίμονες βγήκαν από το στόμα της, ακριβώς όπως έκαναν κι όταν ο Ιησούς ήταν στη γη. Μετά από λίγο, η κοπέλα ήταν απελευθερωμένη! Έκατσε στο πάτωμα και ήπιε ένα ποτήρι νερό. Την ήξερα για πολύ καιρό μετά από αυτό. Έγινε καλή, γερή Χριστιανή. Το είπα στον ποιμένα μου, τον Δρ Λιν (Dr. Lin) στην Κινεζική Βαπτιστική εκκλησία. Είπε: “Ναι, Μπομπ. Aν ένας Βαπτιστής ιεροκήρυκας στην Κίνα δεν ξέρει πώς να διώχνει δαίμονες με τη δύναμη του Αίματος του Χριστού, δεν έρχεται κανείς να τον ακούσει να κηρύττει!” Ήμουν βέβαιος πως είχα παρακολουθήσει μια δραματική επίδειξη της θαυματουργής δύναμης του Αίματος του Χριστού! Είμαι βέβαιος πως ο ίδιος ο Σπέρτζεον θα ήταν ευχαριστημένος! Το Αίμα του Ιησού είναι πιο ισχυρό από το LSD, την ηρωίνη, ή οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό που χρησιμοποιεί ο Σατανάς για να καταστρέψει τους νέους μας ανθρώπους! Το Αίμα του Ιησού μπορεί να καθαρίσει κάθε αμαρτία της καρδιάς σας ή της ζωής σας!

Κοίταζα ένα τεύχος του “Εκφωνητή της δωρεάν χάρης/The Free Grace Broadcaster”. Είναι ένα περιοδικό αναμορφωμένης θεολογίας με πολλά σπουδαία μηνύματα από ιεροκήρυκες του παρελθόντος – άντρες όπως ο Τζον Γκιλ (John Gill), ο Τζ. Τσ. Ράιλ (J.C. Ryle), ο Οκτάβιος Ουίνσλοου (Octavius Winslow) και ο Σπέρτζεον. Το τεύχος που κοίταγα έχει τα κηρύγματα των ανθρώπων αυτών σχετικά με τη δύναμη του Αίματος του Χριστού στην εξιλέωση, στην λύτρωση. Ένας απ' αυτούς τους σπουδαίους Καλβινιστές κήρυκες είπε το εξής:

Υπάρχει ένα ουσιώδες στοιχείο που κάνει πολύτιμο το αίμα του Χριστού. Έρεε από ανέγγιχτες αρτηρίες, χωρίς το ιό της αμαρτίας... ένας ιερός Σωτήρας προσέφερε μια αναμάρτητη εξιλέωση για τον ανίερο, αμαρτωλό άνθρωπο. Εξ ου και η πολύτιμη αξία του αίματός Του.
     Κοιτάξτε το, αγαπητοί, υπό αυτό το φως· και η καρδιά σας θα λάμψει με αγάπη λατρείας και έπαινο, καθώς γονατίζετε ενώπιον του Χριστού και (η συνείδησή σας καθαρίζεται) από εκείνο το αίμα, το οποίο συγχωρεί, καλύπτει και αφαιρεί όλη την ενοχή σας.

Και τώρα ας εφαρμόσουμε αυτήν την άφεση, αυτήν την συγχώρεση των αμαρτιών, σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη μεταστραφεί. Ένας Μουσουλμάνος ποτέ δεν έχει τις αμαρτίες του συγχωρεμένες. Δεν λέει ότι είναι, αφού το Κοράνι δεν του λέει ποτέ πώς μπορούν να συγχωρεθούν. Γνωρίστε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να σωθεί με το να είναι αρκετά καλός. Λέει: “Ελπίζω οι αμαρτίες μου να συγχωρεθούν.” Γνωρίστε έναν άθεο ή έναν αγνωστικιστή. Ποτέ δεν ξέρουν αν συγχωρούνται οι αμαρτίες τους.

Έχουμε κανέναν χαμένο άντρα, ή καμία χαμένη γυναίκα, ή κανέναν χαμένο νέο άνθρωπο εδώ απόψε; Χαμένοι άνθρωποι! Νιώθετε ότι έχετε χαθεί; Χαίρομαι αν το νιώθετε. Επειδή υπάρχει άφεση, συγχώρεση των αμαρτιών – διαμέσου του Αίματος του Ιησού Χριστού. Αμαρτωλοί, κοιτάξτε! Βλέπετε τον Ιησού στον Κήπο της Γεθσημανής, που ιδρώνει με σταγόνες Αίματος για σας; Βλέπετε τον Ιησού να κρέμεται στον Σταυρό; Ήταν καρφωμένος εκεί για σας. Ω, αν μπορούσα να καρφωθώ εγώ σε ένα σταυρό για σας απόψε, ξέρω τι θα κάνατε: θα πέφτατε χάμω και θα φιλούσατε τα πόδια μου, και θα κλαίγατε και θα κράζατε ότι πέθανα για σας. Αλλά, χαμένοι αμαρτωλοί, ο Ιησούς πέθανε για σας – για σας! Και αφού έχυσε το Αίμα Του για σας, δεν γίνεται να χαθείτε αν έρθετε σ' Αυτόν και Τον εμπιστευτείτε. Είστε λοιπόν αμαρτωλοί; Καταλαβαίνετε την αμαρτία σας που δεν πιστεύετε πλήρως στον Χριστό; Έχω την εξουσία να σας κηρύξω. Εμπιστευτείτε τον Ιησού και δεν μπορείτε να χαθείτε! Εμπιστευτείτε τον Ίδιο τον Ιησού, όχι το γεγονός ότι πέθανε για σας. Αλλά εμπιστευτείτε τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Λέτε ότι δεν είστε αμαρτωλοί; Λέτε ότι δεν έχετε αμαρτίες που πρέπει να συγχωρεθούν; Τότε δεν έχω κανέναν Χριστό να σας κηρύξω. Δεν ήρθε για να σώσει καλούς ανθρώπους. Ήρθε για να σώσει αμαρτωλούς. Είστε αμαρτωλοί; Νιώθετε την αμαρτία σας; Έχετε χαθεί; Το γνωρίζετε; Είστε αμαρτωλοί; Θα το παραδεχτείτε; Αμαρτωλοί! Αν ήταν εδώ ο Ιησούς απόψε, θα σας έδινε τα αιματοβαμμένα χέρια Του, και θα έλεγε: “Αμαρτωλοί, πέθανα για σας. Θα με εμπιστευτείτε;” Δεν είναι εδώ προσωπικά, αλλά με έχει στείλει να σας το πω. Θα Τον πιστέψετε; “Ω!” αλλά λέτε, “είμαστε απαίσιοι αμαρτωλοί!” “Ω!” λέει ο Ιησούς, “γι' αυτό και πέθανα για σας, επειδή είστε αμαρτωλοί.” “Αλλά,” λέτε, “έχουμε κάνει πράγματα και έχουμε σκεφτεί πράγματα για τα οποία ντρεπόμαστε.” Ο Ιησούς λέει: “Τα πάντα συγχωρούνται, τα πάντα ξεπλένονται από το Αίμα που έτρεξε από τα χέρια, τα πόδια και το πλευρό μου. Μόνο εμπιστευτείτε Με. Αυτό είναι το μόνο που ζητώ.” Εμπιστευθείτε τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Αλλά κάποιος θα πει: “Δεν θέλω Σωτήρα”. Τότε δεν έχω τίποτα να σας πω εκτός από αυτό – “Η μέλλουσα οργή! Η μέλλουσα οργή!” Η κρίση έρχεται για σας!

Αλλά νιώθετε ότι είστε ένοχοι; Μισείτε τις αμαρτίες σας, και είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε αυτές και να στραφείτε στον Χριστό; Τότε μπορώ να σας πω ότι ο Χριστός πέθανε για σας. Πιστέψτε στον Χριστό! Εμπιστευτείτε Τον! Εμπιστευτείτε τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Ένας νεαρός έγραψε μια επιστολή στον Σπέρτζεον όταν ο Σπέρτζεον θα πήγαινε σε μια συγκεκριμένη πόλη για να κηρύξει. Είπε: “Κύριε, όταν έρθετε, παρακαλώ να κηρύξετε ένα μήνυμα που θα ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Έχω ακούσει ότι πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως τον χειρότερο άνθρωπο του κόσμου, αλλιώς δεν μπορούμε να σωθούμε. Προσπαθώ να πιστέψω ότι είμαι κακός, αλλά δεν μπορώ. Θέλω να σωθώ, αλλά δεν ξέρω πώς να μετανοήσω αρκετά.” Ο Σπέρτζεον είπε: “Αν τον δω όταν πάω εκεί να κηρύξω, θα του πω ότι ο Θεός δεν απαιτεί να βλέπετε τον εαυτό σας ως τον χειρότερο άνθρωπο του κόσμου, επειδή προφανώς υπάρχουν άνθρωποι πιο κακοί από εσάς. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι τόσο αμαρτωλοί όσο κάποιοι άλλοι.

Αυτό που απαιτεί ο Θεός είναι το εξής: ο άνθρωπος να πει, ‘Γνωρίζω περισσότερα για τον εαυτό μου απ' ό,τι οι άλλοι άνθρωποι. Δεν γνωρίζω πολλά γι' αυτούς. Αλλά αυτό που βλέπω στον εαυτό μου, ειδικά στην καρδιά μου, δεν νομίζω πως πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι χειρότεροι από εμένα. Μπορεί να κάνουν χειρότερα πράγματα από εμένα, αλλά εγώ έχω ακούσει περισσότερα κηρύγματα, περισσότερες προειδοποιήσεις, και επομένως είμαι πιο ένοχος απ' αυτούς.’ Θέλω να έρθετε στον Ίδιο τον Χριστό, και να πείτε: ‘Κύριε, έχω αμαρτήσει.’ Εσάς δουλειά σας είναι να έρθετε και να πείτε: ‘Κύριε Ιησού, ελέησέ με, τον αμαρτωλό.’ Αυτό είναι όλο. Νιώθετε ότι έχετε χαθεί; Τότε ξαναλέω: ‘Ελάτε στον Ίδιο τον Ιησού. Θα ξεπλύνει τις αμαρτίες σας με το πολύτιμο Αίμα Του.’”

“Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

Για να τελειώσω αυτό το μήνυμα, θα πω ότι δεν υπάρχει χαμένος αμαρτωλός σ' αυτό το μέρος, ο οποίος ξέρει ότι είναι χαμένος, του οποίου δεν μπορούν να συγχωρεθούν όλες αμαρτίες και να χαρεί “στην ελπίδα της δόξας του Θεού”. Αν και είστε μαύροι σαν την Κόλαση μέσα στην αμαρτία, μπορείτε να είσαι τόσο λευκοί όσο ο Ουρανός απόψε. Την ίδια στιγμή που ένας αμαρτωλός πιστεύει στον Ιησού, σώζεται διαμέσου του Αίματος του Ιησού. Αφήστε αυτούς τους στίχους να γίνουν αληθινοί μέσα στην καρδιά σας και μέσα στη ζωή σας:

Όπως είμαι, χωρίς καμία απολογία
   Παρά μονάχα ότι το αίμα Σου χύθηκε για μένα.
Και ότι με καλείς να έρθω σε Σένα,
   Ω Αμνέ του Θεού, έρχομαι! Έρχομαι!
(“Just As I Am” της Charlotte Elliott, 1789-1871).

Ελάτε εδώ στις δύο πρώτες σειρές. Εξομολογήστε τις αμαρτίες σας στον Θεό. Και εμπιστευτείτε τον Ιησού, ελάτε στον Ιησού, καθαριστείτε από τις αμαρτίες σας με το πολύτιμο Αίμα του Ιησού.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “There Is a Fountain”
(του William Cowper, 1731-1800; με τη μελωδία του “Amazing Grace”).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ

WITH OR WITHOUT BLOOD

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“ Χωρὶς χύσεως αἵματος δὲν γίνεται ἄφεσις” (Εβραίους θ΄. 22).

I.   Πρώτον, σκεφτείτε τι θα σας συμβεί χωρίς την αιματοχυσία του
Χριστού , Ματθαίον κγ΄. 33, Μάρκον θ΄. 43, Λουκάν ιϛ΄. 24,
Εκκλησιαστής ιβ΄. 14, Παροιμίες ιε΄. 3, Ψαλμός να΄. 3,
Ιερεμίας ιζ΄. 9, 10.

II.  Δεύτερον, σκεφτείτε τι θα σας συμβεί αν έχετε το χυμένο Αίμα του
Χριστού , Αποκάλυψη ε΄. 9, Πράξεις κ΄. 28.