Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!

DARE TO BE A FIGHTING CHRISTIAN!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 10 Δεκεμβρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, December 10, 2017


Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο στο περιοδικό World πρόσφατα. Μίλαγε για κάποιους κινέζους φοιτητές που έγιναν ευαγγελικοί ενώ σπούδαζαν στην Αμερική, και πως οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις κατ' οίκον εκκλησίες όταν επιστρέφουν στην Κίνα. Μια κοπέλα που έγινε ευαγγελική και επέστρεψε στην Κίνα εξήγησε το πρόβλημα που έχουν. Είπε, “Πήγα να επισκεφτώ μια κατ' οίκον εκκλησία. Αλλά ήταν πολύ δύσκολο να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί τους. Απλά δεν μπορούσαν να συσχετιστούν. Ένιωσα τόσο μόνη και συγκλονισμένη.” Το άρθρο είπε πως η εμπειρία της ήταν συνηθισμένη. Πολλοί που γίνονται ευαγγελικοί στην Αμερική δεν είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό που βρίσκουν στις κατ' οίκον εκκλησίες εκεί – οικογενειακές πιέσεις, προγράμματα δουλειάς και μία ριζικά διαφορετική εκκλησιαστική κουλτούρα. “Μετά από δύο χρόνια περίπου το 80% των φοιτητών που έγιναν ευαγγελικοί δεν πηγαίνουν πια στην εκκλησία” (World Magazine, 30 Σεπτεμβρίου 2017, σελ. 48). “Οι προσδοκίες τους συντρίφθηκαν όταν μπήκαν μέσα στις εκκλησίες της Κίνας – κάποιες χωρίς κλιματισμό ή χωρίς εκκλησιαστικό κτίριο – όπου κανείς δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους”.

Ταυτόχρονα, οι ποιμένες στην Κίνα διαπίστωσαν πως αυτοί οι νέοι που επέστρεφαν, παραπονιόντουσαν και αντιστέκονταν στην εξουσία της εκκλησίας. Ήθελαν οι κινεζικές κατ' οίκον εκκλησίες να γίνουν περισσότερο σαν τις εκκλησίες που πήγαιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βρήκα αυτό πολύ ενδιαφέρον, επειδή στην εκκλησία μας εκτιμούμε ιδιαίτερα τις κινεζικές εκκλησίες. Αυτοί οι κινέζοι Χριστιανοί έχουν επιζήσει από τον διωγμό των Κομμουνιστών για πολλά χρόνια. Επίσης, υπάρχει πραγματική πνευματική αναζωπύρωση σε πολλές από τις κινεζικές εκκλησίες. Θα μας φαινόταν εμάς στην εκκλησία μας πως τα αμερικανοποιημένα παιδιά της εκκλησίας θα 'πρεπε να λατρεύουν να είναι με τα σοβαρά και επικεντρωμένα-στην-αναζωπύρωση κινέζικα παιδιά στις κατ' οίκον εκκλησίες! Αλλά όχι, οι αμερικανοποιημένοι ευαγγελικοί “απλά δεν μπορούσαν να συσχετιστούν” με τα πνευματικά κινέζικα παιδιά στις κατ' οίκον εκκλησίες! “ Μετά από δύο χρόνια περίπου το 80 τοις εκατό των αμερικανοποιημένων ευαγγελικών δεν πηγαίνουν πια στην εκκλησία!”

Γιατί; Δεν υπήρχε κλιματισμός! Καημένο μωρό! Δεν υπήρχε ωραίο εκκλησιαστικό κτίριο! Καημένο, καημένο μωρό! Κανείς δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους! Αμάν! Καημένα μωρά! Θέλουμε να μας δίνουν τα πάντα – όπως και οι ευαγγελικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες! Παραπονιόμαστε! Αντιστεκόμαστε στην εξουσία των ηγούμενων της εκκλησίας – όπως και οι κακομαθημένοι αμερικανοί ευαγγελικοί! Δεν μας ενδιαφέρουν οι σοβαρές συμπροσευχές! Γιατί πρέπει να προσεύχονται τόσο πολύ – και τόσο δυνατά! Γιατί πρέπει να κηρύττουν τόσο σκληρά, και τόσο δυνατά; Γιατί δεν μπορούν να μας δώσουν μικρές, γλυκές Βιβλικές μελέτες όπως στην Αμερική;

Τι συμβαίνει μ' αυτούς τους εκπαιδευμένους-στην-Αμερική κινέζους ευαγγελικούς; Ακούστε ποιο είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με το περιοδικό World, με τους αμερικανοποιημένους ευαγγελικούς που επιστρέφουν στην Κίνα – οι 8 από τους 10 δεν μπορούσαν να δηλώσουν ξεκάθαρα το Ευαγγέλιο! Οι 8 στους 10 δεν γνώριζαν το Ευαγγέλιο! Δεν είχαν μεταστραφεί στις ευαγγελικές εκκλησίες στην Αμερική! Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα μ' αυτούς τους αμερικανοποιημένους ευαγγελικούς. Οι 8 από τους 10 απλά δεν είναι πραγματικοί Χριστιανοί! Φυσικά και δεν τους αρέσουν οι πραγματικοί Χριστιανοί στις κινεζικές εκκλησίες! Δεύτερον, δεν είχαν προσωπική σχέση με το Θεό, αλλά μόνο με άλλα μέλη της εκκλησίας. Αν ο μόνος λόγος που πηγαίνετε στην εκκλησία είναι για φιλία, δεν θα μείνετε για πολύ! Αν δεν έχετε πραγματική σχέση με τον Ιησού Χριστό, αργά ή γρήγορα θα φύγετε από την εκκλησία! Τρίτον, δεν είχαν διδαχθεί να υπηρετούν τον Θεό στην εκκλησία. Ήθελαν να τους φροντίζουν, χωρίς ποτέ να υπηρετούν άλλους ανθρώπους και να κερδίζουν άλλους για τον Χριστό!

Όλα αυτά δείχνουν την αξιοθρήνητη αποτυχία, την σχεδόν ολική αποτυχία, των αμερικανών ευαγγελικών, στο να μεταστρέφουν τους νέους και να τους έχουν να αγαπούν να εργάζονται για τον Χριστό! Αλλά το γνώριζαμε ήδη, έτσι; Οι αμερικανοποιημένοι ευαγγελικοί λένε: “Πλούσιος εἶμαι καὶ ἐπλούτησα καὶ δὲν ἔχω χρείαν οὐδενός, καὶ δὲν ἐξεύρεις ὅτι σὺ εἶσαι ὁ ταλαίπωρος καὶ ἐλεεινὸς καὶ πτωχὸς καὶ τυφλὸς καὶ γυμνός... Οὕτως, ἐπειδή εἶσαι χλιαρὸς καὶ οὔτε ψυχρὸς οὔτε ζεστός, μέλλω νὰ σὲ ἐξεμέσω ἐκ τοῦ στόματός μου” (Αποκάλυψη γ΄. 17, 16). Ο Χριστός λέει σ' αυτούς τους υπερήφανους, αμερικανοποιημένους φοιτητές: “Θα σας ξεράσω από το στόμα μου” (κυριολεκτικά). Κι αυτό μας οδηγεί στους τέσσερις νέους φίλους μας στο βιβλίο του Δανιήλ. Ο Δανιήλ, ο Σεδράχ, ο Μισάχ και ο Αβδέ-νεγώ ήταν 2.500 χιλιόμετρα από τα σπίτια τους. Αυτοί οι νέοι άνδρες ήταν απλά έφηβοι, μακριά από τα σπίτια τους, σε μια ειδωλολατρική πόλη της Βαβυλωνίας. Θα ήταν σαν τους αδύναμους νεο-ευαγγελικούς που επιστρέφουν στην Κίνα;

Αυτά τα τέσσερα νεαρά αγόρια δεν ήταν τα μόνα εβραϊκά αγόρια που είχαν αιχμαλωτιστεί εκεί. Παρακαλώ πηγαίντε στον Δανιήλ α΄. 3. Βρίσκεται στη σελίδα 898 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Παρακαλώ σταθείτε καθώς θα διαβάζω αυτό το εδάφιο.

“Καὶ εἶπεν ὁ βασιλεὺς πρὸς τὸν Ἀσφενὰζ τὸν ἀρχιευνοῦχον αὑτοῦ, νὰ φέρῃ (κάποιους, αφού υπήρχαν πολλοί) ἐκ τῶν υἱῶν Ἰσραήλ καὶ ἐκ τοῦ σπέρματος τοῦ βασιλικοῦ καὶ ἐκ τῶν ἀρχόντων” (Δανιήλ α΄. 3).

Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 6.

“Καὶ μεταξὺ τούτων ἦσαν, ἐκ τῶν υἱῶν Ἰούδα, Δανιήλ, Ἀνανίας, Μισαήλ καὶ Ἀζαρίας” (Δανιήλ α΄. 6).

Μπορείτε να καθήσετε. Αυτά τα εδάφια δείχνουν πως υπήρχαν πολλοί ακόμη νέοι Ισραηλίτες που είχαν παρθεί εκεί ως αιχμάλωτοι. Αλλά αυτοί οι νέοι ήταν οι καλύτεροι. Θα τους εκπαίδευαν για τρία χρόνια για να γίνουν σοφοί και στη συνέχεια σύμβουλοι του Ναβουχοδονόσωρ, του βασιλιά της Βαβυλώνας. Ο Δανιήλ ήταν ένας απ' αυτούς, και οι άλλοι τρεις ήταν ο Σεδράχ, ο Μισάχ και ο Αβδέ-νεγώ. Ήταν όλοι λαμπροί νεαροί άνδρες, οι οποίοι ήταν προχωρημένοι στη γνώση, στην επιστήμη και στις γλώσσες.

Αλλά υπήρχε κάτι άλλο σε αυτούς τους τέσσερεις νέους που ήταν διαφορετικό. Δεν ήθελαν να φάνε το φαγητό του βασιλιά ή να πιουν το κρασί του. Ζήτησαν να ακολουθήσουν το νόμο του Μωϋσή σχετικά με το φαγητό και το ποτό. Θα μπορούσαν να εκτελεσθούν. Έπαιρναν μια δύσκολη θέση για τον Θεό σε αυτήν την ειδωλολατρική αυλή. Κοιτάξτε το εδάφιο 8. Λέει: “Ὁ Δανιήλ ἔβαλεν ἐν τῇ καρδίᾳ αὑτοῦ νὰ μή μιανθῇ ἀπὸ τῶν ἐδεσμάτων τοῦ βασιλέως οὐδὲ ἀπὸ τοῦ οἴνου τὸν ὁποῖον ἐκεῖνος ἔπινε”. Οι άλλοι τρεις έκαναν το ίδιο πράγμα. Πήραν μια δύσκολη θέση για τον Θεό. Βλέπετε, δεν ήταν μόνο οι υπηρέτες του βασιλιά που τους εκπαίδευαν. Ο Ίδιος ο Θεός τούς εκπαίδευε να σηκώνουν ανάστημα γι' Αυτόν και να μην ντρέπονται γι' Αυτόν. Εσείς ευχαριστείτε τον Θεό για το φαγητό κάθε φορά που τρώτε; Το κάνετε ακόμη και όταν βρίσκεστε με ανθρώπους που δεν είναι Χριστιανοί; Το κάνετε ακόμη και όταν βρίσκεστε μέσα σε πλήθος σε ένα εστιατόριο; Θα είστε στην εκκλησία την παραμονή των Χριστουγέννων, στο δείπνο; Ή θα λείψετε από την εκκλησία την παραμονή των Χριστουγέννων για να πάτε σε ένα μέρος αμαρτίας; Θα είστε μαζί μας στην εκκλησία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Ή θα είστε σε ένα ειδωλολατρικό πάρτι; Χρειάζεται πίστη και τόλμη για να σταθείτε όπως αυτοί οι νέοι! Έχω κάνει μία μικρή αλλαγή στον ύμνο.

Τόλμησε να είσαι σαν τον Δανιήλ,
   Τόλμησε να σταθείς μόνος!
Τόλμησε να έχεις σταθερό σκοπό!
   Τόλμησε να το κάνεις γνωστό!

Σταθείτε και ψάλλετέ το!

Τόλμησε να είσαι σαν τον Δανιήλ,
   Τόλμησε να σταθείς μόνος!
Τόλμησε να έχεις σταθερό σκοπό!
   Τόλμησε να το κάνεις γνωστό!

Μπορείτε να καθήσετε.

Αυτά τα τέσσερα αγόρια δεν ήταν σαν τα αμερικανοποιημένα κινεζόπουλα που ήθελαν οι καλές εκκλησίες στην Κίνα να γίνουν χλιαρές και συμβιβαστικές σαν τους αμερικανούς ευαγγελικούς. Όχι! Όχι! Αυτά τα αγόρια συνέχισαν να υπακούουν τον Θεό είτε άρεσαν σε κάποιον είτε όχι! Αυτού του είδους παιδιά τιμάει ο Θεός! Τους τίμησε και θα τιμήσει εσάς αν είστε σοβαροί σαν αυτά τα αγόρια!

Τώρα δίνεται σε αυτά τα αγόρια άλλη μία δοκιμασία. Πέρασαν την πρώτη δοκιμασία καθώς δεν έφαγαν βεβηλωμένα φαγητά. Τώρα, λοιπόν, ο Θεός τούς δίνει άλλη μία δοκιμασία – τη δοκιμασία της προσευχής. Ο βασιλιάς είχε ένα όνειρο και ήθελε να μάθει τι σήμαινε. Αλλά δεν είπε στους σοφούς του ποιο ήταν το όνειρο. Απαίτησε να του πουν πρώτα ποιο ήταν το όνειρο πριν εξηγήσουν τη σημασία του. Αν δεν μπορούσαν να το κάνουν, θα διαμελίζονταν. Ο βασιλιάς είπε: “Φανερώσητε τὸ ἐνύπνιον καὶ τὴν ἑρμηνείαν αὐτοῦ” (β΄. 6). Οι σοφοί είπαν πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει αυτό που τους ζητούσε. Αυτό το πράγμα εξόργισε τον βασιλιά και διέταξε να εκτελεστούν όλοι οι σοφοί της Βαβυλώνας. Βγήκε το διάταγμα του βασιλιά και έψαξαν να βρουν τον Δανιήλ και τους τρεις φίλους του για να τους εκτελέσουν μαζί με τους άλλους σοφούς. Ο Δανιήλ πήγε στον βασιλιά και ζήτησε λίγο περισσότερο χρόνο για να του δώσει την απάντηση. Τι έκανε ο Δανιήλ; Πήγε και πήρε τον Σεδράχ, τον Μισάχ και τον Αβδέ-νεγώ, τους τρεις φίλους του. Και αυτοί οι τέσσερις άνδρες είχαν μία συμπροσευχή. Μου θυμίζουν τον Τζον, τον Τζακ, τον Νόα και τον Ααρών, τους τέσσερις νέους που συναντιούνται μαζί μου για προσευχή. Ζήτησαν έλεος από τον Θεό του Ουρανού. Προσευχήθηκαν στον Θεό να τους πει το μυστικό όνειρο. Κοιτάξτε τον Δανιήλ β΄. 19, “Καὶ τὸ μυστήριον ἀπεκαλύφθη πρὸς τὸν Δανιήλ δι᾿ὀράματος τῆς νυκτός. Τότε εὐλόγησεν ὁ Δανιήλ τὸν Θεὸν τοῦ οὐρανοῦ.” Κοιτάξτε τον Δανιήλ β΄. 23. Ο Δανιήλ είπε: “Σέ, Θεὲ τῶν πατέρων μου, εὐχαριστῶ καὶ σὲ δοξολογῶ, ὅστις μοὶ ἔδωκας σοφίαν καὶ δύναμιν, καὶ ἔκαμες γνωστὸν εἰς ἐμὲ ὅ, τι ἐδεήθημεν παρὰ σοῦ. Διότι σὺ ἔκαμες γνωστήν εἰς ἡμᾶς τοῦ βασιλέως τὴν ὑπόθεσιν.” Κοιτάξτε επάνω. Ο βασιλιάς είπε: “Εἶσαι ἱκανὸς νὰ φανερώσῃς πρὸς ἐμὲ τὸ ἐνύπνιον τὸ ὁποῖον εἶδον καὶ τὴν ἑρμηνείαν αὐτοῦ;” Ο Δανιήλ είπε: “Τὸ μυστήριον, περὶ τοῦ ὁποίου ὁ βασιλεὺς ἐπερωτᾷ, δὲν δύνανται σοφοί νὰ φανερώσωσι πρὸς τὸν βασιλέα· ἀλλ᾿ εἶναι Θεὸς ἐν τῷ οὐρανῷ, ὅστις ἀποκαλύπτει μυστήρια... Τὸ ἐνύπνιον καὶ ἡ ἑρμηνεία αὐτοῦ εἶναι αὗτα.” Στη συνέχεια ο Δανιήλ και οι τρεις φίλοι του είπαν στον βασιλιά το μυστικό του όνειρο και το τι σήμαινε. Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 47: “Ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς πρὸς τὸν Δανιήλ, εἶπεν, Ἐπ᾿ ἀληθείας, ὁ Θεὸς σας, αὐτὸς εἶναι Θεὸς θεῶν καὶ Κύριος τῶν βασιλέων καὶ ὅστις ἀποκαλύπτει μυστήρια· διότι ἠδυνήθης νὰ ἀποκαλύψῃς τὸ μυστήριον τοῦτο.” Τώρα κοιτάξτε επάνω. Τότε ο βασιλιάς έκανε τον Δανιήλ τρανό άνθρωπο και τον κατέστησε άρχοντα της επαρχίας της Βαβυλώνας, και τον έκανε αρχιδιοικητή επάνω σε όλους τους σοφούς της Βαβυλώνας. Στον Σεδράχ, στον Μισάχ και στον Αβδέ-νεγώ δόθηκαν επίσης υψηλόβαθμες θέσεις, αλλά αυτός ο νεαρός Δανιήλ έγινε πρωθυπουργός ολόκληρου του Βασιλείου της Βαβυλωνίας!

Τα αγόρια πέρασαν την πρώτη δοκιμασία που τους έδωσε ο Θεός αρνούμενοι να μολυνθούν με το φαγητό και το κρασί του βασιλιά. Έβαλαν τον Θεό πρώτο και πέρασαν εντυπωσιακά αυτήν τη δοκιμασία!

Τώρα τα αγόρια πέρασαν τη δεύτερη δοκιμασία. Συναντήθηκαν και προσευχήθηκαν ώστε ο Θεός να αποκαλύψει το όνειρο του βασιλιά. Εξαρτήθηκαν από τον Θεό στην προσευχή και πέρασαν εντυπωσιακά και τη δεύτερη δοκιμασία!

Έδωσα λίγο χρόνο για να σας το δείξω αυτό επειδή είναι πολύ σημαντικό. Μερικές φορές πιστεύουμε πως μπορούμε να ορμήσουμε στη μεγάλη δύναμη ως Χριστιανοί. Αλλά δεν “ορμάμε” στη μεγάλη δύναμη με τον Θεό. Ωριμάζουμε σ' αυτήν. Σώζεσαι και στη συνέχεια ωριμάζεις! Ο Ιησούς είπε:

“Ὁ ἐν τῷ ἐλαχίστῳ πιστὸς καὶ ἐν τῷ πολλῷ πιστὸς εἶναι, καὶ ὁ ἐν τῷ ἐλαχίστῳ ἄδικος καὶ ἐν τῷ πολλῷ ἄδικος εἶναι” (Λουκάν ιϛ΄. 10).

Αν είστε πιστοί σε μικρά πράγματα, όπως στο να έρχεστε στην εκκλησία την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε αργότερα, θα είστε πιστοί σε μεγαλύτερα πράγματα!

Αυτά τα αγόρια ήταν πιστά σε αυτά που έτρωγαν. Πέρασαν αυτήν τη δοκιμασία. Ήταν επίσης πιστά στην προσευχή. Πέρασαν και αυτήν τη δοκιμασία.

Αργότερα είχαν μια πολύ μεγαλύτερη δοκιμασία. Θα προσκυνούσαν το χρυσό είδωλο του βασιλιά, ή θα αρνιόντουσαν να προσκυνήσουν, διακινδυνεύοντας να καούν ζωντανοί σε ένα φλογερό καμίνι; Είχαν περάσει τις μικρότερες δοκιμασίες. Γι' αυτό και μπορούσαν αργότερα να πουν με τόλμη:

“Ὁ Θεὸς ἡμῶν, τὸν ὁποῖον ἡμεῖς λατρεύομεν, εἶναι δυνατὸς νὰ μᾶς ἐλευθερώσῃ ἐκ τῆς καμίνου τοῦ πυρὸς τῆς καιομένης· καὶ ἐκ τῆς χειρὸς σου, βασιλεῦ, θέλει μᾶς ἐλευθερώσει” (Δανιήλ γ΄. 17).

Έμαθαν περνώντας μικρότερες δοκιμασίες πως ο Θεός θα τους έσωζε από την τεράστια δοκιμασία του φλογερού καμινιού!

Επίσης με σοβαρή προσευχή σώθηκαν από το να θανατωθούν από τον βασιλιά. Αργότερα, όταν ο βασιλιάς απείλησε να ρίξει τον Δανιήλ σε έναν λάκκο λιονταριών, ο Δανιήλ κρατήθηκε ασφαλής, καθώς ο Θεός έστειλε έναν άγγελο για να κλείσει τα στόματα των λιονταριών! Ο Ιησούς βρισκόταν στο φλογερό καμίνι και τους έσωσε. Ο Ιησούς ήταν αυτός ο άγγελος. Ο Ιησούς ήταν μέσα στον λάκκο των λιονταριών όταν ο Δανιήλ ρίχτηκε μέσα. Είχε την πίστη να σταθεί ενάντια στον Διάβολο. Η Βίβλος λέει: “Ετοιμάσου να συναντήσεις τον Θεό σου”. Αν δεν είστε προετοιμασμένοι, θα ενδώσετε στον Διάβολο και θα αρνηθείτε τον Κύριο!

Πρέπει να εκπαιδευτείτε τώρα για να μπορέσετε να σηκώσετε ανάστημα και να κάνετε τη διαφορά. Αυτό έκανε ο Δανιήλ. Έτσι πρέπει κι εσείς, αν θέλετε να γλυτώσετε τη φωτιά!

Γι' αυτό πρέπει να αρχίσετε να εκπαιδεύεστε τώρα! Όχι αργότερα, αλλά τώρα! Δεν γίνεσαι από το πουθενά σπουδαίος άνθρωπος της πίστης! Οχι! Χρειάζεται εξάσκηση! Ακούστε τι είπε ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) σχετικά με τη γυναίκα μου, την Κα Χάιμερς (Mrs. Hymers). Ο Δρ Τσαν είπε: “Η Κα Χάιμερς δεν έγινε η σπουδαία Χριστιανή που είναι από την μία ημέρα στην άλλη. Ωρίμασε μέσα από πολλά χρόνια πιστής υπηρεσίας στον Κύριο. Ως νεαρή γυναίκα έδωσε τη ζωή της στη διακονία της εκκλησίας και τα έδωσε όλα. Λόγω αυτού, ο Θεός την έχει χρησιμοποιήσει σε τεράστιο βαθμό”. Ξεκίνησε στα 16 της χρόνια να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για την εκκλησία. Τώρα, πολλά χρόνια αργότερα, είναι γίγαντας της πίστης. Αν δεν είστε σοβαροί και πιστοί τώρα, με τις μικρές δουλειές που έχετε, δεν θα γίνετε ξαφνικά μεγάλοι ευαγγελιστές και πολεμιστές προσευχής στο μέλλον.

Ο Δανιήλ και οι τρεις φίλους του δεν μπορούσαν να κόψουν δρόμο – και ούτε κι εσείς μπορείτε. Ξεκινήστε τώρα να αγωνίζεστε με σοβαρότητα και ζήλο να εισέλθετε στον Χριστό. Αν είστε τεμπέληδες στην αρχή, δεν θα γίνετε ποτέ σπουδαίοι Χριστιανοί αργότερα. Αγωνιστείτε με όλη σας τη δύναμη να εισέλθετε στον Χριστό τώρα. Κάποιος είπε: “Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”. Η Κα Χάιμερς στράφηκε από την αμαρτία και πίστεψε στον Ιησού την πρώτη φορά που με άκουσε να κηρύττω το Ευαγγέλιο! Το ίδιο και η Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν (Dr. Judith Cagan). Το ίδιο και ο Δρ Κρέιτον Τσαν (Dr. Kreighton Chan). Το ίδιο και η Κα Μελίσα Σάντερς (Mrs. Melissa Sanders). Tο ίδιο και ο Κος Μπεν Γκρίφιθ (Mr. Ben Griffith). Δεν είναι άξιο απορίας το ότι είναι ισχυροί Χριστιανοί σήμερα! Μία γυναίκα με κοίταξε με μεγάλη έκπληξη όταν άκουσε ότι σώθηκαν τόσο γρήγορα. Η ίδια έρχεται εδώ τόσα χρόνια και είναι ακόμα χαμένη. “Πώς μπόρεσαν να το κάνουν τόσο γρήγορα;” ρωτάει. Αυτοί ήταν σοβαροί και εσύ δεν ήσουν σοβαρή. Έτσι έγινε! Αν παίζετε παιχνίδια και δεν προσπαθείτε σκληρά να εισέλθετε στο βασίλειο στην αρχή, θα είστε πάντα αδύναμοι νεο-ευαγγελικοί, σαν εκείνα τα κινεζόπουλα που καταστρέφονται πηγαίνοντας σε φτωχές, ασθενείς, νεο-ευαγγελικές εκκλησίες. Η Βίβλος λέει: “Σὺ λοιπὸν κακοπάθησον ὡς καλὸς στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 3). Τόλμησε να είσαι σαν τον Δανιήλ! Ψάλλετέ το!

Τόλμησε να είσαι σαν τον Δανιήλ,
   Τόλμησε να σταθείς μόνος!
Τόλμησε να έχεις σταθερό σκοπό!
   Τόλμησε να το κάνεις γνωστό!

Σίγουρα πρέπει να πολεμήσω, αν θα βασιλεύω,
   Αύξησε το θάρρος μου, Κύριε!
Θ' αντέξω το φορτίο, θα υπομείνω τον πόνο,
   Στηριζόμενος στον Λόγο σου.
(“Am I a Soldier of the Cross?” του Dr. Isaac Watts, 1674-1748).

“Ἀγωνίζου τὸν καλὸν ἀγῶνα τῆς πίστεως· κράτει τὴν αἰώνιον ζωήν!” (Α΄ Τιμόθεον ϛ΄. 12).

Οι τεμπέληδες νεο-ευαγγελικοί ποτέ δεν γίνονται καλά μέλη της εκκλησίας! Δεν θέλουν να πιστέψουν πως ο αδύναμος νεο-ευαγγελικισμός τους είναι λάθος! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι νεο-ευαγγελικοί σπάνια σώζονται. Και ποτέ δεν σώζονται την πρώτη φορά που ακούνε το Ευαγγέλιο. Πρέπει να μαλώνεις μαζί τους για χρόνια πριν αναγνωρίσουν το γεγονός ότι η θρησκεία τους είναι λάθος. Γι' αυτό δεν γίνονται ποτέ καλά μέλη της εκκλησίας! Ποτέ! Ποτέ! Ποτέ! Αν είστε τόσο τεμπέληδες που δεν αγωνίζεστε να φτάσετε στον Χριστό, τότε ποτέ δεν θα μπορέσετε να αγωνιστείτε για οτιδήποτε που να αξίζει στη χριστιανική ζωή! Μιλάω για σωτηρία μέσω έργων; Οχι, δεν κάνω κάτι τέτοιο. Μιλάω για τη σωτηρία μέσω χάρης, της χάρης που σε ελκύει για να αγωνιστείς και να ξεπεράσεις τις αμφιβολίες και τους φόβους σου. Μιλάω για πίστη που αγωνίζεται να φτάσει στον Χριστό, και στη συνέχεια αγωνίζεται για το καλό της εκκλησίας του Χριστού. Ο Δρ Ρ. Α. Τόρεϊ (Dr. R. A. Torrey) είχε ένα μήνυμα με τίτλο: “Ζητούνται, Χριστιανοί Αγωνιστές!” Να γίνετε από την αρχή! Aν βαριέστε να γίνετε Χριστιανοί – θα βαριέστε σε όλη σας τη ζωή! “ΖητούνταιΧριστιανοί Αγωνιστές!” Μόνο τέτοιους έχουμε εδώ στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ. Αν θέλετε τεμπέλικο Χριστιανισμό, πηγαίντε σε άλλη εκκλησία! Υπάρχουν πολλές αδύναμες νεο-ευαγγελικές εκκλησίες! Πηγαίντε σε μία! Πηγαίντε σε μία! Πηγαίντε σε μία! Φύγετε και πηγαίντε σε μία!

Αλλά περιμένετε! Δεν έχω τελειώσει! Δεν θέλω πραγματικά να φύγετε. Θέλω να μείνετε και να σωθείτε! ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΜΕΝΟΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΩΡΑ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ!

Ο βασιλιάς έριξε αυτά τα τρία αγόρια μέσα σε ένα φλογερό καμίνι φωτιάς. Δεν είχαν καμία ελπίδα. Έτσι δεν νιώθετε κι εσείς τώρα; Βρίσκεστε σε μία απελπιστική κατάσταση. Δεν μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας. Και μάλιστα, έχετε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να σωθείτε. “Δεν μπορώ να γίνω σαν τον Δρ Τσαν ή τον Κο Γκρίφιθ ή την Τζούντι Κέιγκαν ή την Κα Χάιμερς.” Νιώθετε απελπισμένοι. Ξέρετε ότι θα καείτε στην Κόλαση και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να σώσετε τον εαυτό σας! Αλλά περιμένετε! Όταν ο βασιλιάς κοίταξε μέσα στο καμίνι της φωτιάς, δεν είδε τρία μόνο αγόρια. Είδε τέσσερις άνδρες μέσα στο καμίνι, “περιπατοῦντας ἐν μέσῳ τοῦ πυρός, καὶ βλάβη δὲν εἶναι εἰς αὐτούς, καὶ ἡ ὄψις τοῦ τετάρτου εἶναι ὁμοία μὲ Υἱὸν Θεοῦ” (Δανιήλ γ΄. 25). Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είχε δίκιο. Ο τέταρτος άνθρωπος μέσα στη φωτιά ήταν ο Ιησούς – ο προ-ενσαρκωμένος Υιός του Θεού. Ο Ιησούς ήταν εκεί μέσα στη φωτιά μαζί τους. Ο Ιησούς ήταν εκεί σώζοντας αυτά τα αγόρια από τις φλόγες! Η Βίβλος λέει πως “τὸ πῦρ δὲν ἴσχυσε” για να τους κάψει (Δανιήλ γ΄. 27). Ο Ιησούς ήταν μαζί τους και ο Ιησούς τούς έσωσε από τη φωτιά και από την Κόλαση.

Αγαπητοί μου φίλοι, ο Ιησούς θα σώσει κι εσάς. Νιώθει ευσπλαχνία για σας. Σας αγαπάει. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η πίστη σας, ο Ιησούς είναι παντοδύναμος. Και ο Ιησούς είναι με το μέρος σας! Το λέει η Βίβλος! Η Βίβλος λέει: “Ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον διὰ νὰ σώσῃ τοὺς ἁμαρτωλούς” (Α΄ Τιμόθεον α΄. 15).

Δεν με νοιάζει πόσο απελπισμένοι νιώθετε αυτήν τη στιγμή. Και μάλιστα, όσο πιο απελπισμένοι νιώθετε τόσο το καλύτερο! Γιατί; Επειδή αυτό σημαίνει πως ίσως να είστε έτοιμοι να αφήσετε τον Ιησού να κάνει ολόκληρη τη σωτηρία. Δεν μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας. Το ξέρετε πως δεν μπορείτε. Ξέρετε πως δεν μπορείτε να είστε αρκετά καλοί ή αρκετά δυνατοί. Ωραία! Τώρα αφήστε τον Ιησού να είναι ο τέταρτος άνθρωπος μέσα στο καμίνι σας. Αφήστε Αυτόν να σας σώσει.

Λέτε, “Δεν έχω αρκετή πίστη”. Το ξέρω. Αλλά ο Ιησούς θα σας σώσει ούτως ή άλλως. Ο Ιησούς με έσωσε εμένα όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα σωτηρίας. Ήρθε σε μένα και με έσωσε μέσα στο καμίνι της αμφιβολίας και του φόβου. Ο Ιησούς πέθανε επάνω στον Σταυρό για να σας σώσει. Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σας σώσει. Ο Ιησούς είναι εδώ για σας απόψε. Θα κατέβει σε σας μέσα στο καμίνι της αμφιβολίας και του φόβου. Θα σας δώσει ειρήνη και ελπίδα. Ξέρω ότι δεν το πιστεύετε. Αλλά δώστε Του το χέρι σας και θα είναι εδώ για σας. Μην κοιτάτε στον εαυτό σας. Κοιτάξτε προς Αυτόν. Εμπιστευτείτε Τον με ελάχιστη πίστη, σχεδόν μηδαμινή. Δεν χρειάζεται πολύ! Απλά λίγη εμπιστοσύνη. Είναι εδώ μέσα στο καμίνι μαζί σας. Εμπιστευτείτε Τον ελάχιστα και όλα θα πάνε καλά. Δεν χρειάζεται καν να το πιστέψετε. Απλά πιστέψτε εμένα. Ξέρω ότι θα σας σώσει. Αφήστε την πίστη μου να σας βοηθήσει. Αφήστε με να σας βοηθήσω να εμπιστευτείτε τον Ιησού και όλα θα πάνε καλά. “Ο Δρ Χάιμερς πιστεύει πως ο Ιησούς θα με σώσει, οπότε θα εμπιστευθώ τον ποιμένα και θα εμπιστευτώ και τον Ιησού!” “Μονάχα εμπιστευτείτε Τον, Μονάχα εμπιστευτείτε Τον, Μονάχα εμπιστευτείτε Τον τώρα. Θα σας σώσει, Θα σας σώσει, Θα σας σώσει τώρα.” “Αλλά,” λέτε, “Δεν με έσωσε πριν.” Μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά θα σας σώσει τώρα.

Ας έρθει κάθε ψυχή καταπιεσμένη από την αμαρτία, Υπάρχει έλεος με τον Κύριο,
Και σίγουρα θα σας δώσει ανακούφιση, Όταν εμπιστευτείτε τον Λόγο Του.
Μονάχα εμπιστευτείτε Τον, μονάχα εμπιστευτείτε Τον, μονάχα εμπιστευτείτε Τον τώρα,
Θα σας σώσει, θα σας σώσει, θα σας σώσει τώρα.
      (“Only Trust Him” του John H. Stockton, 1813-1877).

Στραφείτε από την αδύναμη νεο-ευαγγελική σας θρησκεία. Στραφείτε απ' αυτήν τώρα! Και εμπιστευθείτε τον Ιησού για να σωθείτε από την αμαρτία διαμέσου Αυτού – διαμέσου του Αίματος που έχυσε για σας επάνω στο Σταυρό!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Dare to Be Like Daniel”
(του Philip P. Bliss, 1838-1876; τροποποιημένο από τον Dr. Hymers).