Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΛΟΥΘΗΡΟΣ: H ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ

(ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ 500η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ)
LUTHER ON ORIGINAL SIN AND ITS CURE
(A SERMON PREACHED ON THE 500th ANNIVERSARY OF THE PROTESTANT REFORMATION)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 29 Οκτωβρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, October 29, 2017

“Διότι ἔσωθεν ἐκ τῆς καρδίας τῶν ἀνθρώπων ἐξέρχονται οἱ διαλογισμοὶ οἱ κακοί, μοιχεῖαι, πορνεῖαι, φόνοι, κλοπαί, πλεονεξίαι, πονηρίαι, δόλος, ἀσέλγεια, βλέμμα πονηρόν· βλασφημία, ὑπερηφανία, ἀφροσύνη· πάντα ταῦτα τὰ πονηρὰ ἔσωθεν ἐξέρχονται καὶ μολύνουσι τὸν ἄνθρωπον”
(Μάρκον ζ΄. 21-23).


Οι Φαρισαίοι είχαν πρόβλημα με τον Ιησού επειδή οι μαθητές Του δεν έπλυναν τα χέρια τους πριν φάνε. Όταν είδαν τους μαθητές να τρώνε χωρίς να έχουν τελετουργικά πλύνει τα χέρια τους, είπαν πως ήταν μολυσμένοι. Αλλά ο Ιησούς είπε πως αυτό που τρώμε δεν μπορεί να μας μολύνει. Είπε πως οι άνθρωποι μολύνονται από αυτό που υπάρχει μέσα στην καρδιά τους. “Ταῦτα τὰ πονηρὰ ἔσωθεν ἐξέρχονται καὶ μολύνουσι τὸν ἄνθρωπον” (Μάρκον ζ΄. 23). “Ἔσωθεν ἐκ τῆς καρδίας τῶν ἀνθρώπων ἐξέρχονται οἱ διαλογισμοὶ οἱ κακοί” (Μάρκον ζ΄. 21).

Από την αρχή μέχρι το τέλος η Βίβλος διδάσκει πως οι καρδιές μας είναι πονηρές. Η Βίβλος λέει, “Ἡ καρδία εἶναι... σφόδρα διεφθαρμένη· τίς δύναται νὰ γνωρίσῃ αὐτήν;” (Ιερεμίας ιζ΄. 9). Η Βίβλος λέει, “Ἔκαστος τὰς ὀρέξεις τῆς καρδίας αὑτοῦ τῆς πονηρᾶς θέλομεν πράττει” (Ιερεμίας ιη΄. 12). Η Βίβλος λέει, “Ἡ δὲ καρδία αὐτῶν δὲν ἦτο εὐθεῖα” (Ψαλμός οη΄. 37). “Εἶπεν ὁ ἄφρων ἐν τῇ καρδίᾳ αὑτοῦ, δὲν ὑπάρχει Θεός” (Ψαλμός ιδ΄. 1). Ο Δρ Ουατς (Dr. Watts), σε έναν από τους ύμνους του, είπε το εξής για την καρδιά σας.

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να (σας) καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα (σας)” –

βαθιά μέσα στην πονηρή σας καρδιά. Η Βίβλος μιλάει για «πονηρὰ καρδία ἀπιστίας» (Εβραίους γ΄. 12).

“Κανένα εξωτερικό έργο (κανένα εξωτερικό τελετουργικό – όπως η προσευχή μετανοίας) δεν μπορεί να (σας) καθαρίσει. Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα (σας)” –

Έτσι δεν είναι; Έτσι δεν είναι; Το ξέρετε! Καμία απόφαση ή προσευχή δεν μπορεί να σας καθαρίσει. Τίποτα που μπορείτε να μάθετε ή να αισθανθείτε δεν μπορεί να σας καθαρίσει! Και το ξέρετε. “Η λέπρα (της αμαρτίας) βρίσκεται βαθιά μέσα” στην πονηρή σας καρδιά της απιστίας! Και το ξέρετε – έτσι δεν είναι;

Αν είστε ειλικρινείς, το ξέρετε ότι είναι αλήθεια. Το ξέρατε πριν καν πράξετε την αμαρτία εξωτερικά. Το κάνατε σκόπιμα. Ξέρατε ακριβώς τι κάνατε. Γιατί το κάνατε αφού ξέρατε ότι ήταν λάθος; Μέσα στην μη-μεταστραμμένη κατάστασή σας αγαπούσατε το σκοτάδι. Απολαμβάνατε την αμαρτία. Ήσασταν ευτυχισμένοι όταν αμαρτάνατε. Αγαπούσατε τη γεύση της. Την αγαπούσατε ακόμα κι ενώ ξέρατε ότι ήταν λάθος! Γι' αυτό με μισείτε που σας λέω την αλήθεια για την αμαρτωλή καρδιά σας! Μισείτε την αλήθεια για την αμαρτωλή καρδιά σας. Σας καταδικάζει και σας κάνει να νιώθετε άθλια το να ακούτε την αλήθεια! “Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα”! Η καρδιά σας είναι πονηρή και διαστρεβλωμένη! Απολαμβάνετε την αμαρτία, παρά εκείνο που είναι καλό και σωστό. Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα στην πονηρή σας καρδιά της απιστίας! Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Παραφράζω τον Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones), έναν γιατρό που γνώριζε πολλά για αμαρτωλές καρδιές όπως τις δικές σας!

Ναι, το έχετε ξανακούσει αυτό. Παράφρασα τον Δρ Λόιντ-Τζόουνς στο κήρυγμά μου για τον καθαρισμό της λέπρας του Νεεμάν. Ένας νεαρός που έχει πει πως θέλει να σωθεί, έφυγε τρέχοντας όταν άκουσε το κήρυγμα. Δεν ήρθε να μιλήσει με τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) για τη σωτηρία. Αντ' αυτού έφυγε τρέχοντας για να διαβάσει μερικά από τα κηρύγματα του Δρ Λόιντ-Τζόουνς για να δει αν ο γιατρός το είχε πει όντως αυτό!

Φυσικά και το είπε αυτό ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς, στο κηρύγμά του “Το θεμελιώδες πρόβλημα του ανθρώπου/Man’s Fundamental Trouble”. Ο γιατρός είπε, “Το κάναμε σκόπιμα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάναμε. Γιατί το κάναμε αφού ξέραμε ότι ήταν λάθος;... Ας είμαστε ειλικρινείς και ας αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας. Αυτή είναι η φύση μας. Αγαπάει το σκοτάδι, μισεί το φως. Είναι πονηρή και διαστρεβλωμένη, προτιμάει το λάθος παρά το σωστό, και απολαμβάνει το κακό παρά το καλό... Ξέρουμε τι είναι σωστό και καλό, αλλά δεν το κάνουμε επειδή η φύση μας είναι τέτοια που δεν το αγαπάει... η φύση σας είναι το πρόβλημα, η καρδιά σας, η ουσιώδης προσωπικότητά σας και η ύπαρξή σας... οι αμαρτίες μας είναι θετικές, σκόπιμες και εκούσιες!” Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του – που παράφρασα! (δείτε Dr. Martyn Lloyd-Jones, Evangelistic Sermons at Aberavon, Banner of Truth, 2010, pp. 65-77).

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να (σας) καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα (σας).”

Οι σωσμένοι άνθρωποι εδώ στην εκκλησία συμφώνησαν με την παράφραση μου από τον Δρ Λόιντ-Τζόουνς. Αλλά ο νεαρός που προσποιείται ότι θέλει να σωθεί έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα. Και την επόμενη εβδομάδα προσπάθησε να μάθει αν ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς όντως είπε αυτά τα πράγματα για την πονηρή καρδιά του. Γιατί το έκανε αυτό; Επειδή, ο ίδιος έχει μια πονηρή καρδιά απιστίας! Γι' αυτό! Νεαρέ,

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σε καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα σου.”

Παιδί μου, δεν μπορείς να ξεφύγεις απ' αυτό το πράγμα. Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς πίστευε αυτό ακριβώς που είπα για την αμαρτωλή και αντιστεκόμενη καρδιά σου! Και σου λέω απόψε, πως δεν θα σωθείς ποτέ, αν δεν παραδεχτείς στον εαυτό σου και στον Θεό ότι η καρδιά σου είναι πραγματικά “πονηρή και διαστρεβλωμένη” όπως είπε ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς. Διότι ο Ίδιος ο Ιησούς είπε, “Ἔσωθεν ἐκ τῆς καρδίας τῶν ἀνθρώπων ἐξέρχονται οἱ διαλογισμοὶ οἱ κακοί... ταῦτα τὰ πονηρὰ ἔσωθεν ἐξέρχονται” από την πονηρή σας καρδιά της απιστίας! (Μάρκον ζ΄. 21, 23). Η “καρδία εἶναι σφόδρα διεφθαρμένη” σύμφωνα με τον Ιερεμία ιζ΄. 9.

Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους γονείς σας. Όσο κακοί και να ήταν δεν ήταν τόσο κακοί όσο οι δικοί μου γονείς. Όχι, δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους γονείς σας, όσο κακοί και να είναι! Μπορείτε μόνο να κατηγορήσετε τον εαυτό σας. Με ακούσατε να σας εξηγώ την πονηρή καρδιά σας από τον γιατρό. Ακούσατε τον γιατρό να λέει πως εσείς φταίτε, και μόνο εσείς, που έχετε μια υπερβολικά πονηρή και διαστρεβλωμένη καρδιά απιστίας. Εσείς και μόνον εσείς επιλέξατε να απορρίψετε τον Ιησού Χριστό. Εσείς και μόνον εσείς επιλέξατε τα αμαρτωλά πράγματα που έχετε κάνει. Κανείς δεν σας ανάγκασε να τα κάνετε. Τα κάνατε επειδή αγαπούσατε το σκοτάδι. Απολαμβάνατε την αμαρτία. Ήσασταν ευτυχισμένοι όταν αμαρτάνατε. Αγάπούσατε τη γεύση της! Την αγαπούσατε ενώ γνωρίζατε πολύ καλά ότι ήταν λάθος. Η λέπρα της αμαρτίας που καταστρέφει την ψυχή βρίσκεται βαθιά μέσα στην πονηρή σας καρδιά της απιστίας! Γι' αυτό με μισείτε που σας λέω την αλήθεια για την αμαρτωλή καρδιά σας – έτσι δεν είναι;

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σας καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα σας” –

βαθιά μέσα στην αμαρτωλή καρδιά σας!

Ούτε και το περιβάλλον σας μπορείτε να το κατηγορήσετε. Μετά από τον Κατακλυσμό, το πονηρό περιβάλλον του προ-κατακλυσμένου κόσμου είχε εξαφανιστεί. Ο Θεός είπε στον Νώε, “Θέλω ἐξολοθρεύσει αὐτοὺς καὶ τὴν γῆν” (Γένεση ϛ΄. 13). Όλοι οι πονηροί άνθρωποι του προ-κατακλυσμένου κόσμου είχαν εξαφανιστεί. Και όμως, αμέσως μετά τον Κατακλυσμό, ο Θεός είπε, “ὁ λογισμὸς τῆς καρδίας τοῦ ἀνθρώπου εἶναι κακὸς ἐκ νηπιότητος αὐτοῦ” (Γένεση η΄. 21). Ο Λούθηρος είπε, “Κανένας άλλος άνθρωπος δεν διασώθηκε από τον Κατακλυσμό παρά εκείνοι που ήταν μέσα στην κιβωτό. Ωστόσο, ο Θεός λέει για αυτούς πως ο λογισμός του ανθρώπου είναι κακός” (σχόλιο του Λουθήρου στη Γένεση η΄. 21). Δεν έχετε πονηρή καρδιά επειδή έτσι μάθατε από άλλους ανθρώπους. Η καρδιά σας ήταν πονηρή από την στιγμή που συλληφθήκατε στη κοιλιά της μητέρας σας. Ο Λούθηρος είπε πως η καρδιά της αμαρτίας “υπάρχει και είναι ζωντανή μέσα σε εκείνους που είναι νέοι στα χρόνια, στα βρέφη, ακόμη και στο έμβρυο που ζει μέσα στη μήτρα, όπως δείχνει ο Ψαλμός να΄. 5... (Η αμαρτία της καρδιάς) δεν αποκτάται (δεν διδάσκεται)· είναι αδρανής μέσα στο ίδιο το έμβρυο.” Είναι έτοιμη να επιτεθεί με μανία όταν ο καιρός θα είναι σωστός!

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σας καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα σας.”

Μια πονηρή καρδιά σάς έχει μεταδοθεί από τον πρώτο αμαρτωλό, τον Αδάμ. Είμαστε όλοι απόγονοί του. Ο Λούθηρος είπε, “ο λογισμός της καρδιάς του ανθρώπου είναι κακός από τη νηπιότητα του, δηλαδή ο τρόπος σκέψης του ανθρώπου... ο τρόπος σκέψης (σας). (Ο λογισμός της καρδιάς σας) είναι πάντα αντίθετος με το νόμο (του Θεού), πάντα υπό την αμαρτία, πάντα υπό της οργής (του Θεού) και ανίκανος να απελευθερωθεί απ' αυτήν τη μεγάλη δυστυχία με τις δικές του δυνάμεις”. Η Βίβλος λέει,

– Είστε όλοι “ἐκ φύσεως τέκνα ὀργῆς” (Εφεσίους β΄. 3).

– Είστε όλοι “ὑπὸ ἁμαρτίαν” (Ρωμαίους γ΄. 9).

– Είστε όλοι “νεκροὶ διὰ τὰ ἁμαρτήματα” (Εφεσίους β΄. 5).

Γιατί; Επειδή

– “δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου (Αδάμ) ἡ ἁμαρτία εἰσῆλθεν εἰς τὸν κόσμον” (Ρωμαίους ε΄. 12).

– Γι' αυτόν το λόγο “Δὲν ὑπάρχει δίκαιος οὐδὲ εἷς... δὲν ὑπάρχει ὁ πράττων ἀγαθόν, δὲν ὑπάρχει οὐδὲ εἷς” (Ρωμαίους γ΄. 10, 12).

– “Ὁ λογισμὸς τῆς καρδίας τοῦ ἀνθρώπου εἶναι κακὸς ἐκ νηπιότητος αὐτοῦ” (Γένεση η΄. 21).

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σας καθαρίσει.
Η λέπρα (της αμαρτίας) βρίσκεται βαθιά μέσα (σας).”

Γιορτάζουμε την επέτειο του Μαρτίνου Λούθηρου, ο οποίος πολέμησε κατά της ψευδοδιδασκαλίας της Καθολικής Εκκλησίας, ξεκινώντας με τις Ενενήντα Πέντε Θέσεις που κάρφωσε στην πόρτα της εκκλησίας του στη Βιτεμβέργη της Γερμανίας, 500 ακριβώς χρόνια πριν από την επερχόμενη Τρίτη. Η “εκ φύσεως αμαρτία” της καρδιάς σας βρίσκεται στο επίκεντρο της Διαμαρτυρόμενης και Βαπτιστικής Μεταρρύθμισης. Η Βίβλος διδάσκει πως έχετε πονηρή καρδιά – και δεν μπορείτε να την αλλάξετε!

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σας καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα σας.”

Ο “λογισμός” προέρχεται από μια εβραϊκή λέξη που σημαίνει το μυαλό σας, η πονηρή σας καρδιά της απιστίας.

“Ὁ λογισμὸς (οι σκέψεις) τῆς καρδίας τοῦ ἀνθρώπου εἶναι κακὸς ἐκ νηπιότητος αὐτοῦ” (Γένεση η΄. 21).

Αυτή είναι η πραγματική διδασκαλία της εκ φύσεως αμαρτίας στην καρδιά κάθε ανθρώπου μέσα σ' αυτήν την εκκλησία – που παραμένει αμετανόητος απόψε! Ισχύει για όλους σας! Ο Λούθηρος είπε, “Πιστεύουμε πως η ανθρωπότητα, χωρίς το Άγιο Πνεύμα και τη χάρη του Θεού, μπορεί μόνο να αμαρτάνει, και να αμαρτάνει ασταμάτητα, προσθέτοντας τη μία παράβαση επάνω στην άλλη... (και) είναι εχθρός του Θεού, καθώς υπακούει στους λογισμούς της πονηρής καρδιάς του... ακόμη και όταν υποκρίνεται πως είναι δίκαιος.”

Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σας καθαρίσει.
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα σας!

Δεν το έχουμε δει τόσες φορές στην εκκλησία μας ώστε να ξέρουμε πως ο Λούθηρος είχε δίκιο; Δεν έχουμε δει το ένα άτομο μετά το άλλο να έρχεται και να προσποιείται ότι εμπιστεύεται τον Χριστό – και στη συνέχεια να απομακρύνεται από την εκκλησία και να βυθίζεται σε μια ζωή αμαρτίας; Δεν έχουμε δει πολλούς ανθρώπους να προσποιούνται ότι είναι Χριστιανοί για λίγο, και μετά να γίνονται πικροί εχθροί του Θεού; Αυτό δεν έκανε ο Όλιβας (Olivas) και οι άνθρωποί του; Όταν προσπάθησαν να καταστρέψουν την εκκλησία μας, δεν είδαμε πως ο Λούθηρος είχε δίκιο,

“Διότι ὁ λογισμὸς τῆς καρδίας τοῦ ἀνθρώπου εἶναι κακὸς ἐκ νηπιότητος αὐτοῦ” (Γένεση η΄. 21).

Δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίον η εκκλησία μας στράφηκε από τον Φίνεϊ (Finney) και επέστρεψε στον Λούθηρο, τους Μεταρρυθμιστές και τους παλιούς Βαπτιστές; Το πιο γνωστό κήρυγμα του Φίνεϊ λεγόταν, “Αμαρτωλοί δεσμευμένοι να αλλάξουν τις καρδιές τους/Sinners Bound to Change Their Own Hearts”. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Πώς; Πώς; Πώς μπορείτε να αλλάξετε την καρδιά σας; Δεν μπορείτε! Ο Φίνεϊ ήταν ένας εντελώς πελαγιανός αιρετικός. Ο Φίνεϊ πολέμησε εναντίον όλων αυτών που ο Λούθηρος και οι Μεταρρυθμιστές δίδαξαν για την πονηρή καρδιά του ανθρώπου, και την εκ φύσεως αμαρτία.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε την καρδιά σας! Είμαι πεπεισμένος πως ο Φίνεϊ ήταν δαιμονισμένος αιρετικός. Μην τον πιστεύετε! Αντί αυτού κοιτάξτε την καρδιά σας· δεν θα δείτε τίποτε άλλο παρά αμαρτία και αντίσταση στον Θεό!

“Κανένα εξωτερικό έργο δεν μπορεί να σας καθαρίσει. Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα σας.”

Μόνον ο Κύριος Ιησούς Χριστός μπορεί να καθαρίσει την καρδιά σας και να την αλλάξει. Ο Ιησούς πέθανε επάνω στον Σταυρό για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σας. Ο Ιησούς έχυσε το αίμα Του επάνω στον Σταυρό για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σας δώσει μια καινούργια καρδιά! Όταν εμπιστευτείτε τον Ιησού θα σας δώσει “καρδίαν νέαν... καὶ πνεῦμα νέον θέλω ἐμβάλει ἐν ὑμῖν” (Ιεζεκιήλ λϛ΄. 26).

Κύριε Ιησού, αυτό το πράγμα σού ζητώ ταπεινά,
   Περιμένω, ευλογητέ Κύριε, στα σταυρωμένα πόδια Σου.
Με πίστη, για τον καθαρισμό μου, βλέπω το Αίμα να χύνεται,
   Τώρα πλύνε με, και θα γίνω λευκότερος κι απ' το χιόνι.
Λευκότερος κι απ' το χιόνι, ναι, λευκότερος κι απ' το χιόνι.
   Τώρα πλύνε με, και θα γίνω λευκότερος κι απ' το χιόνι.

Κύριε Ιησού, βλέπεις πως περιμένω υπομονετικά,
   Ελά τώρα, και δημιούργησε μέσα μου καινούργια καρδιά.
Σε όσους Σε εκζήτησαν, ποτέ δεν είπες “Όχι”.
   Τώρα πλύνε με, και θα γίνω λευκότερος κι απ' το χιόνι.
Λευκότερος κι απ' το χιόνι, ναι, λευκότερος κι απ' το χιόνι.
   Τώρα πλύνε με, και θα γίνω λευκότερος κι απ' το χιόνι.
(“Whiter Than Snow” του James Nicholson, 1828-1876).

Έχω μιλήσει για τη βαθιά θεολογία του Λούθηρου επάνω στην εκ φύσεως αμαρτία μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. Ακόμη και αν δεν τα καταλαβαίνετε όλα, σας καλώ να εμπιστευτείτε τον Ιησού τώρα, απόψε. Θα συγχωρήσει την αμαρτία σας. Θα σας καθαρίσει από την αμαρτία σας. Θα σας δώσει μια καινούργια καρδιά και ένα καινούργιο πνεύμα. “Πίστευσον εἰς τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ θέλεις σωθῆ” (Πράξεις ιϛ΄. 31).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Whiter Than Snow”
(του James Nicholson, 1828-1876).