Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΦΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

SEVEN POINTS FOR NEW CONVERTS
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 7 Οκτωβρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, October 7, 2017

“Ἐπιστηρίζοντες τὰς ψυχὰς τῶν μαθητῶν, προτρέποντες νὰ ἐμμένωσιν εἰς τὴν πίστιν, καὶ διδάσκοντες ὅτι διὰ πολλῶν θλίψεων πρέπει νὰ εἰσέλθωμεν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ” (Πράξεις ιδ΄. 22).


Τα Σχόλια εφαρμογής της Καινής Διαθήκης (The Applied New Testament Commentary) λένε το εξής για το συγκεκριμένο εδάφιο,

Δεν αρκεί να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο σε ένα μέρος μόνο μία φορά. Είναι επίσης απαραίτητο να διδάσκουμε τους νέους πιστούς και να τους δυναμώνουμε στην πίστη τους. Αυτό ακριβώς έκαναν ο Παύλος και ο Βαρνάβας. Προειδοποίησαν τους νέους μαθητές πως για να μπουν στη βασιλεία του Θεού θα έπρεπε να υπομείνουν πολλές δυσκολίες (πιέσεις, παθήματα).

Ο Απόστολος Παύλος είπε, “Ἐὰν ὑπομένωμεν, θέλομεν καὶ συμβασιλεύσει” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 12). Αυτό σημαίνει πως ένας πραγματικά δεσμευμένος Χριστιανός πρέπει να αντέξει τις πιέσεις της χριστιανικής ζωής για να βασιλεύσει με τον Χριστό στην μέλλουσα Βασιλεία Του. “Σὺ λοιπὸν κακοπάθησον ὡς καλὸς στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 3).

I. Πρώτον, πρέπει να υποστείτε κάποιες δυσκολίες.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε. Δεν σώζεστε απλά και μόνο για να πάτε στον Ουρανό. Αφού έχετε σωθεί, “Σὺ λοιπὸν κακοπάθησον ὡς καλὸς στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ… Ἐὰν ὑπομένωμεν, θέλομεν καὶ συμβασιλεύσει” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 3, 12). Δεν μου το δίδαξε κανένας αυτό πριν πάω στην κινεζική εκκλησία. Νόμιζα πως απλά πιστεύεις στον Χριστό και στη συνέχεια πηγαίνεις στον Ουρανό. Ο Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin) με διδάξε πως πρέπει να είμαι Χριστιανός που υπερνικάει για να βασιλεύσω μαζί με τον Χριστό στη Βασιλεία Του, “Ὅστις νικᾷ καὶ ὅστις φυλάττει μέχρι τέλους τὰ ἔργα μου, θέλω δώσει εἰς αὐτὸν ἐξουσίαν ἐπὶ τῶν ἐθνῶν” (Αποκάλυψη β΄. 26). Οι Χριστιανοί στον μουσουλμανικό κόσμο και στην Κίνα ξέρουν πως πρέπει να περάσουν δυσκολίες για να βασιλεύσουν μαζί με τον Χριστό στη Βασιλεία Του. Όπως λέει το αρχικό μας κείμενο, “Διὰ πολλῶν θλίψεων πρέπει νὰ εἰσέλθωμεν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ” (Πράξεις ιδ΄. 22). Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στους νέους Χριστιανούς πως έπρεπε να περάσουν από πολλές θλίψεις (πιέσεις) για να βασιλεύσουν μαζί με τον Χριστό στη μέλλουσα Βασιλεία Του. Και αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς αν μεταστραφήκατε σε αυτήν την πνευματική αναζωπύρωση. Ο διάσημος ύμνος του Δρ Ουατς (Dr. Watts) μάς το διδάσκει αυτό μέσα στα υμνολόγιά μας εδώ και τριακόσια χρόνια!

Πρέπει να πάω στους ουρανούς επάνω σε ανθισμένες κλίνες ευκολίας,
Ενώ άλλοι πολέμησαν για το βραβείο, και έπλευσαν μέσ' από αιματηρές θάλασσες;
Σίγουρα πρέπει να πολεμήσω, αν θα βασιλεύω, αύξησε το θάρρος μου, Κύριε,
Θ' αντέξω το φορτίο, θα υπομείνω τον πόνο, στηριζόμενος στον Λόγο σου.
   (“Am I a Soldier of the Cross?” του Dr. Isaac Watts, 1674-1748).

II. Δεύτερον, πρέπει να έχετε μια Βίβλο και να την διαβάσετε.

“Ὅλη ἡ γραφή εἶναι θεόπνευστος καὶ ωφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς ἔλεγχον, πρὸς ἐπανόρθωσιν, πρὸς ἐκπαίδευσιν τὴν μετὰ τῆς δικαιοσύνης, διὰ νὰ ἦναι τέλειος ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ, ἡτοιμασμένος εἰς πᾶν ἔργον ἀγαθόν” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16, 17)

Πρέπει να αγοράσετε μια Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible) για να μπορείτε να παρακολουθείτε, όταν σας δίνουμε τον αριθμό της σελίδας. Πρέπει να παίρνετε μαζί σας τα τυπωμένα αντίγραφα αυτών των κηρυγμάτων και να τα μελετάτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μην ακούτε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς κήρυκες. Πολλοί απ' αυτούς είναι ψευδοδιδάσκαλοι. Μην ακούτε κανέναν απ' αυτούς εκτός από τον Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee). Μπορείτε να ακούσετε τις καθημερινές Βιβλικές μελέτες του, οποιαδήποτε στιγμή, μέρα-νύχτα, στον υπολογιστή σας στις διευθύνσεις www.ttb.org και www.thrutheBible.org. Ο Δρ Μαγκί ήταν ο μακροχρόνιος ποιμένας της Εκκλησίας της Ανοιχτής Πόρτας (Church of the Open Door), στην διεύθυνση 550 South Hope Street, εδώ στο κέντρο του Λος Άντζελες. Έμαθα τη Βίβλο ακούγοντάς τον κάθε μέρα. Αποφεύγει σχεδόν όλα τα σημερινά σφάλματα και όλες τις σημερινές αιρέσεις. Είναι ο μόνος δάσκαλος της Βίβλου στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση τον οποίον εμπιστεύομαι – ο μόνος. Είχαμε ανθρώπους που μπερδεύτηκαν ακούγοντας αυτούς που έρχονται πριν και μετά από τον Δρ Μαγκί στο ραδιόφωνο. Γι' αυτό είναι καλύτερο να τον ακούτε στον υπολογιστή σας (όλες οι μη-αγγλικές μεταφράσεις μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση www.ttb.org/global-reach/regions-languages).

Να διαβάζετε τη Βίβλο κάθε μέρα. “Ἐν τῇ καρδίᾳ μου ἐφύλαξα τὰ λόγιά σου, διὰ νὰ μή ἁμαρτάνω εἰς σέ” (Ψαλμός ριθ΄. 11).

III. Τρίτον, μην πηγαίνετε σε άλλες εκκλησίες εκτός και αν βρίσκεστε σε διακοπές.

Ζούμε σε μια εποχή βαθιάς αποστασίας μέσα στις εκκλησίες. Μείνετε μακριά απ' αυτές.

“Καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται θέλουσιν ἐγερθῆ καὶ πλανήσει πολλούς, καὶ ἐπειδή θέλει πληθυνθῆ ἡ ἀνομία, ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν θέλει ψυχρανθῆ” (Ματθαίον κδ΄. 11, 12).

Δεν μπορούμε να προτείνουμε άλλες εκκλησίες. Ακόμη και οι Βαπτιστικές εκκλησίες συχνά προωθούν τον “Ντεσιζιονισμό” και άλλες αιρέσεις.

IV. Τέταρτον, να παρευρίσκεστε σ' αυτήν την εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί και κάθε Κυριακή βράδυ. Να παρευρίσκεστε επίσης στην συμπροσευχή το βράδυ της Πέμπτης και στον ευαγγελισμό κάθε εβδομάδα.

V. Πέμπτον, γνωρίστε τον ποιμένα και τον βοηθό ποιμένα.

Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον Δρ Χάιμερς και να του κάνετε ερωτήσεις οποιαδήποτε ώρα – ή μπορείτε να τον δείτε εδώ στην εκκλησία.

“Ἐνθυμεῖσθε τοὺς προεστῶτάς σας, οἵτινες ἐλάλησαν πρὸς ἐσᾶς τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, τῶν ὁποίων μιμεῖσθε τὴν πίστιν, ἔχοντες πρὸ ὀφθαλμῶν τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ πολιτεύματος αὐτῶν” (Εβραίους ιγ΄. 7).

“Πείθεσθε εἰς τοὺς προεστῶτάς σας καὶ ὑπακούετε· διότι αὐτοὶ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν σας ὡς μέλλοντες νὰ ἀποδώσωσι λόγον· διὰ νὰ κάμνωσι τοῦτο μετὰ χαρᾶς καὶ μή στενάζοντες· διότι τοῦτο δὲν σᾶς ωφελεῖ” (Εβραίους ιγ΄. 17).

Η λέξη “προεστῶτας” μπορεί να μεταφραστεί “ηγούμενοι”. Η Βίβλος Μεταρρύθμισης με σχόλια (The Reformation Study Bible) λέει για το εδάφιο Προς Εβραίους ιγ΄. 17, “Οι πιστοί ηγούμενοι της εκκλησίας είναι πιστοί ποιμένες… Η φροντίδα που δείχνουν οι ηγούμενοι (ποιμένες) είναι βαθιά και γνήσια επειδή έχουν διοριστεί από τον Θεό και θα δώσουν λογαριασμό σ' Αυτόν. Όλοι θα υποφέρουν αν η διακονία τους συναντάει αντίσταση”. Ποιμένας είναι ο Δρ Χάιμερς. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452. Ο βοηθός ποιμένα είναι ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan). Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (323)735-3320.

VI. Έκτον, κάντε τη σωτηρία των ψυχών μεγάλη προτεραιότητα στη ζωή σας.

Κανείς δεν μπορεί να είναι καλός Χριστιανός αν δεν εργάζεται σκληρά για να φέρει ανθρώπους να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς είπε, “Ἀνάγκασον νὰ εἰσέλθωσι, διὰ νὰ γεμισθῇ ὁ οἶκός μου” (Λουκάν ιδ΄. 23).

VII. Έβδομον, μπείτε σε μια από τις μικρές ομάδες προσευχής.

Ζητήστε από την Κα Χάιμερς ή τον Δρ Κέιγκαν να σας βοηθήσουν να βρείτε την ομάδα που είναι η καλύτερη για σας. Να συναντιέστε με την ομάδα προσευχής σας κάθε εβδομάδα.

“Διότι ὅπου εἶναι δύο ἤ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ὄνομά μου, ἐκεῖ εἶμαι ἐγὼ ἐν τῷ μέσῳ αὐτῶν” (Ματθαίον ιη΄. 20).

Αν δεν είστε ακόμα σωσμένοι, σας παροτρύνουμε να μετανοήσετε από την αμαρτία και να εμπιστευθείτε τον Ιησού Χριστό. Όταν μετανοείτε και Τον εμπιστεύεστε, το Αίμα Του σας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.

“Τὸ αἷμα τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Υἱοῦ αὐτοῦ καθαρίζει ἡμᾶς ἀπὸ πάσης ἁμαρτίας” (Α΄ Τιμόθεον α΄. 7).

Σας παρακαλώ να δείτε τον Δρ Κέιγκαν και να του δώσετε τη μαρτυρία σας αν νομίζετε πως είστε σωσμένοι. Ο αριθμός τηλεφώνου του είναι (323)735-3320.

Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Am I a Soldier of the Cross? (του Dr. Isaac Watts, 1674-1748).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΦΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

SEVEN POINTS FOR NEW CONVERTS

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ἐπιστηρίζοντες τὰς ψυχὰς τῶν μαθητῶν, προτρέποντες νὰ ἐμμένωσιν εἰς τὴν πίστιν, καὶ διδάσκοντες ὅτι διὰ πολλῶν θλίψεων πρέπει νὰ εἰσέλθωμεν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ” (Πράξεις ιδ΄. 22).

(Β΄ Τιμόθεον β΄. 12, 3)

I.    Πρώτον, πρέπει να υποστείτε κάποιες δυσκολίες,
Β΄ Τιμόθεον β΄. 3, 12, Αποκάλυψη β΄. 26.

II.   Δεύτερον, πρέπει να έχετε μια Βίβλο και να την διαβάσετε,
Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16, 17, Ψαλμός ριθ΄. 11.

III.  Τρίτον, μην πηγαίνετε σε άλλες εκκλησίες εκτός και αν βρίσκεστε σε διακοπές, Ματθαίον κδ΄. 11, 12.

IV.  Τέταρτον, να παρευρίσκεστε σ' αυτήν την εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί και κάθε Κυριακή βράδυ. Να παρευρίσκεστε επίσης στην συμπροσευχή το βράδυ της Πέμπτης και στον ευαγγελισμό κάθε εβδομάδα.

V.    Πέμπτον, γνωρίστε τον ποιμένα και τον βοηθό ποιμένα,
Εβραίους ιγ΄. 7, 17.

VI.  Έκτον, κάντε τη σωτηρία των ψυχών μεγάλη προτεραιότητα στη ζωή σας,
Λουκάν ιδ΄. 23.

VII. Έβδομον, μπείτε σε μια από τις μικρές ομάδες προσευχής,
Ματθαίον ιη΄. 20, Α΄ Ιωάννη α΄. 7.