Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΟ “ΝΕΟ” ΝΕΟ ΜΠΑΠΤΙΣΤ ΤΑΜΠΕΡΝΑΚΛ!

THE “NEW” NEW BAPTIST TABERNACLE!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 2 Ιουλίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, July 2, 2017

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).


Όταν ο Θεός κατεβαίνει “διαλύονται τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ Του”. Τα όρη της απιστίας διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη της αμφιβολίας διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη του φόβου διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη της υπερηφάνειας διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη της απόγνωσης διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη του εγωισμού διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη της σατανικής καταπίεσης διαλύονται από την παρουσία Του. Όλα τα όρη που στέκονται ενάντια στον Χριστό, καταρρέουν όταν ο Θεός κατεβαίνει με πνευματική αναζωπύρωση! “Νὰ διελύοντο τὰ ὄρη (να γίνουν σαν λάβα από ηφαίστειο) ἐν τῇ παρουσίᾳ του Θεού!”

Η αληθινή προσευχή για αναζωπύρωση σημαίνει να κρατάς τον Θεό και να μην Τον αφήνεις να φύγει – όπως έκανε κι ο Ιακώβ όταν πάλεψε όλη νύχτα με τον Χριστό με προσευχή – και είπε, “Δὲν θέλω σὲ ἀφήσει νὰ ἀπέλθῃς, ἐὰν δὲν μὲ εὐλογήσῃς” (Γένεση λβ΄. 26). Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είπε πως η προσευχή για αναζωπύρωση είναι “Να κρατάς τον Θεό, συζητώντας μαζί Του, παρακαλώντας Τον, ακόμη και ικετεύοντάς Τον, και πιστεύω πως μόνο όταν ένας Χριστιανός φτάσει σε εκείνο το σημείο θα αρχίζει πραγματικά να προσεύχεται” προσευχές αναζωπύρωσης! (Lloyd-Jones, Revival, p. 305).

Αλλά οι προσευχές αναζωπύρωσης πρέπει να προέρχονται από ανθρώπους όπως ο Ησαΐας, ανθρώπους που μαζί με τον προφήτη λένε, “Ἰδού, ἐγώ, ἀπόστειλόν με” (Ησαΐας ϛ΄. 8) – ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία του Θεού και του Χριστού Του! Ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (Dr. A. W. Tozer) είπε,

“Αν ο Χριστιανισμός πρόκειται να μείνει ζωντανός, θα πρέπει να ξαναέχει άντρες· σωστούς άντρες. Πρέπει να αποκηρύξει τους αδύναμους που δεν τολμούν να μιλήσουν... Πρέπει να αναζητήσει άντρες σαν τους προφήτες και τους μάρτυρες. Θα είναι άντρες του Θεού, και άντρες με θάρρος... Με τις προσευχές τους και τις προσπάθειές τους ο Θεός θα στείλει την πολυκαθυστερημένη αναζωπύρωση” (Dr. A. W. Tozer, We Need Men of God Again).

Αυτό χρειάζεται η εκκλησία μας αυτήν την ώρα – “άντρες του Θεού, και άντρες με θάρρος”. Χρειαζόμαστε άντρες που έχουν δει τη ματαιότητα αυτού του κόσμου, άντρες που θέλουν θυσία παρά ασφάλεια. Άντρες και γυναίκες που δεν έχουν φόβο, άντρες και γυναίκες που θα πουν μαζί με τον προφήτη, “Ἰδού, ἐγώ, ἀπόστειλόν με” (Ησαΐας ϛ΄. 8), νέους άντρες και νέες γυναίκες που προσεύχονται από τα βάθη της ψυχής τους,

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου, ὡς πῦρ καῖον θάμνους, ὡς πῦρ κάμνον τὸ ὕδωρ νὰ κοχλάζῃ, διὰ νὰ γείνῃ τὸ ὄνομά σου γνωστὸν εἰς τοὺς ἐναντίους σου, νὰ λάβῃ τρόμος τὰ ἔθνη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου!” (Ησαΐας ξδ΄. 1-2).

Νέοι, σηκωθείτε και προσευχηθείτε με ζήλο και με δύναμη. Νέοι, σηκωθείτε και θυσιάστε την ειρήνη σας, την ευημερία σας, τις ίδιες τις ζωές σας για τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού! Νέοι, σηκωθείτε και πολεμήστε τον Διάβολο και τους δαίμονες του με όλη σας τη δύναμη με προσευχή, προσευχή να κατέβει η δόξα του Θεού στην εκκλησία μας με μία ισχυρή βροχή αναζωπύρωσης! “Του Χριστού στρατιώτες.” Είναι το νούμερο ένα στο φυλλάδιο ύμνων. Ψάλλετέ το! Σταθείτε και ψάλλετέ το!

Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός,
Μόνος αρχηγός μας είν' ο Ιησούς,
   Και μ' Αυτόν νικούμε όλους τους εχθρούς.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
      (“Onward, Christian Soldiers” του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).

Μπορείτε να καθήσετε.

Νέοι, ήμουν κι εγώ νέος κάποτε, αλλά τώρα είμαι γέρος. Όπως και οι ηγούμενοί μας. Καθοδηγήσαμε αυτήν την εκκλησία κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων του σχίσματος της εκκλησίας. Θυσίασαμε τον χρόνο μας, τα χρήματά μας και τα χρόνια της νιότης μας για να κάνουμε αυτήν την εκκλησία όσο καλύτερη μπορούσαμε. Και είναι αρκετά καλή. Πληρώσαμε το τίμημα. Πληρώσαμε για την παγκόσμια διακονία που έχει αυτή η εκκλησία στο Διαδίκτυο. Αλλά δεν έχουμε πλέον τη δροσιά της νιότης στα πρόσωπά μας. Δεν έχουμε πλέον τη δύναμη ή την αντοχή να πάμε αυτήν την εκκλησία στο επόμενο επίπεδο. Δεν έχουμε πλέον την δύναμη, τη ζωτικότητα ή τη βούληση να οδηγήσουμε αυτήν την εκκλησία υψηλότερα προς το επόμενο επίπεδο. Ξόδεψαμε τη δύναμη της νιότης μας για να σώσουμε την εκκλησία, αλλά δεν έχουμε πλέον τη δύναμη να δημιουργήσουμε το “νέο” νέο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ. Εσείς οι νέοι πρέπει να το κάνετε, αλλιώς δεν θα γίνει. Κάντε το! Κάντε το! Κάντε το!

Κάποτε ήμουν ένας φλογερός νέος ποιμένας. Μπορούσα να κηρύξω τρεις φορές την Κυριακή με απίστευτη δύναμη. Μπορούσα να κρατήσω την προσοχή μιας εκκλησίας 1.000 ατόμων, το ένα τρίτο των οποίων ήταν επισκέπτες που είχαν έρθει για πρώτη φορά. Αλλά τώρα είμαι ένας επιζών καρκίνου, εβδομήντα έξι ετών. Αλλά τώρα είμαι πολύ γέρος γι' αυτά τα πράγματα. Μετά από πολύ διαλογισμό και προσευχή, ξέρω πως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πιστεύω πως πρέπει να αρχίσω να μεταφέρω την ηγεσία στους νέους μας τώρα – ενώ έχουμε ακόμα χρόνο να μείνουμε και να σας βοηθήσουμε και να σας καθοδηγήσουμε. Την επόμενη άνοιξη θα είμαι στη διακονία για εξήντα χρόνια. Πολλοί λίγοι ιεροκήρυκες εξακολουθούν να είναι ποιμένες μετά από εξήντα χρόνια υπηρεσίας. Είμαι βέβαιος πως είναι καιρός να αποχωρήσω και να είμαι καθοδηγητής και όχι ηγέτης. Ως εκ τούτου, προτείνω η εκκλησία μας να χειροτονήσει τον Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan) στη ποιμαντορία, και να γίνει από εκείνη τη στιγμή ο ποιμένας της εκκλησίας μας! Όταν γίνει αυτό, εγώ θα κάνω ένα βήμα πίσω και θα γίνω καθοδηγητής του, με τον τίτλο Επίτιμος-Ποιμένας. Προτείνω επίσης να δοθεί στον Νόα Σονγκ (Noah Song) άδεια κηρύγματος σε εκείνο το σημείο, και επίσης, οι Ααρόν Γιάνσι (Aaron Yancy), Τζακ Νιαν (Jack Ngann), Άβελ Προύντχομ (Abel Prudhomme) και Κίου Ντονγκ Λι (Kyu Dong Lee) να χειροτονηθούν ως διάκονοι αυτής της εκκλησίας, και να δοθεί στον Ααρόν Γιάνσι ο μόνιμος τίτλος “Πρόεδρος των διακόνων”. Στη συνέχεια, θα υιοθετήσουμε ένα νέο σύστημα, κάνοντας κάποιους από αυτούς τους έξοχους άντρες “ενεργούς διακόνους” σε εκ περιτροπής βάση στην εκκλησία μας. Τώρα είναι η ώρα να αδράξουμε τη στιγμή και να περάσουμε τη φλόγα της εκκλησίας μας τώρα στους νεότερους άνδρες. Αυτοί πρέπει να μας οδηγήσουν ώστε να γίνουμε πραγματικάι το “νέο” νέο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ. Του Χριστού στρατιώτες! Σταθείτε και ψάλλετε τη δεύτερη στροφή και το ρεφραίν.

Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί,
   Μα η εκκλησία μένει ασάλευτη,
Ούτε πύλες Άδου είναι δυνατόν,
   Να την αποσπάσουν από τον Χριστό.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Ωστόσο, γνωρίζω από εξήντα χρόνια εμπειρίας πως η νιότη σας από μόνη της δεν μπορεί να το επιτύχει αυτό. Πρέπει να ξεχυθεί επάνω μας το Πνεύμα του Θεού, αλλιώς δεν θα μπορείτε να το κάνετε.

Ο Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin) ήταν ο ποιμένας μου για 24 χρόνια στην Κινεζική βαπτιστική εκκλησία. Ο Δρ Λιν ήταν ένας ισχυρός άντρας προσευχής. Ο Δρ Λιν είπε, “Ο σκοπός της προσευχής είναι να έχουμε την παρουσία του Θεού”. Είπε, “Η εκκλησία των τελευταίων ημερών πρέπει να έχει την παρουσία του Θεού αν θέλει να ωριμάσει. Χωρίς την παρουσία του Θεού όλες οι προσπάθειες θα είναι μάταιες” και ανεπιτυχείς. Ο Σατανάς ξέρει πως δεν θα ωριμάσουμε αν δεν έχουμε τη δύναμη της παρουσίας του Θεού. Ο Δρ Λιν είπε πως όσο πιο κοντά είμαστε στη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, “Τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση του Σατανά ενάντια στην προσευχή” (όλες οι παραπομπές προέρχονται από το βιβλίο του Δρ Λιν, Το μυστικό της Εκκλησιαστικής Ανάπτυξης/The Secret of Church Growth). Ο Απόστολος Παύλος είπε, “Δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα”... αλλά εναντίον του Σατανά και των δαιμόνων του (Εφεσίους ϛ΄. 12). Πώς μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στις δυνάμεις του σκότους; Ο Παύλος έδωσε την απάντηση. “Προσευχόμενοι ἐν παντὶ καιρῷ μετὰ πάσης προσευχῆς καὶ δεήσεως διὰ τοῦ Πνεύματος” (Εφεσίους ϛ΄. 18). Όταν κάποιος άλλος προσεύχεται, αναγκάστε το μυαλό σας να ακούσει κάθε αίτημα, καθώς ο ηγούμενος προσεύχεται. Στο τέλος κάθε αιτήματος, πείτε “Αμήν”. Αυτό κάνει τις προσευχές του ηγούμενου, δικές σας προσευχές! Αυτό κάνει τις προσευχές μας, ισχυρή δύναμη εναντίον του Σατανά! Σταθείτε και ψάλλετε ξανά τη δεύτερη στροφή!

Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί,
   Μα η εκκλησία μένει ασάλευτη,
Ούτε πύλες Άδου είναι δυνατόν,
   Να την αποσπάσουν από τον Χριστό.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Και οι κυριότερες προσευχές μας πρέπει να είναι ο Θεός να κατέβει στο έργο μας – να έχουμε την παρουσία του Θεού με μια ισχυρή αναζωπύρωση!

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Όταν ο Θεός κατεβαίνει “διαλύονται τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ Του”. Τα όρη της απιστίας διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη της αμφιβολίας διαλύονται από την παρουσία Του. Τα όρη της ζήλιας διαλύονται από την παρουσία Του! Τα όρη που μας χωρίζουν τον έναν από τον άλλον διαλύονται από την παρουσία Του! Και η βαθιά αγάπη του ενός για τον άλλον θα ξεχύνεται από την παρουσία Του! Τα όρη που στέκονται εναντίον του Θεού μας και του Χριστού Του διαλύονται και ρέουν σαν λιωμένη λάβα από ένα ηφαίστειο, ρέουν προς τα κάτω σαν φωτιά, ρέουν προς τα κάτω στην πνευματική αναζωπύρωση! Σας καλώ να προσεύχεστε γερά κάθε μέρα για την παρουσία του Θεού να κατέβει σε μας με μια ισχυρή αναζωπύρωση! Η προσευχή για αναζωπύρωση σημαίνει να κρατάς τον Θεό και να προσεύχεσαι σαν τον Ιακώβ, “Δὲν θέλω σὲ ἀφήσει νὰ ἀπέλθῃς, ἐὰν δὲν μὲ εὐλογήσῃς.” Όπως είπε ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς, “Να κρατάς τον Θεό, συζητώντας μαζί Του, παρακαλώντας Τον, ακόμη και ικετεύοντάς Τον... μόνο όταν ένας Χριστιανός (προσεύχεται έτσι, προσεύχεται προσευχές αναζωπύρωσης),” Revival, p. 305.

Κάποιοι από εσάς μπορεί να μην θέλουν να προσευχηθούμε πάλι για αναζωπύρωση! Μπορεί να σκέφτεστε πως το περσινό “άγγιγμα αναζωπύρωσης” δεν μας έκανε πολύ καλό! Αλλά κάνετε λάθος! Πέρυσι είχαμε μόνο ένα “άγγιγμα” αναζωπύρωσης, αλλά κοιτάξτε τι συνέβη ως αποτέλεσμα – ο Τζον Κέιγκαν σταμάτησε να αντιστέκεται και παραδόθηκε στο να κηρύξει το Ευαγγέλιο! Έχουμε έναν νέο ποιμένα – και προήλθε από εκείνο το “άγγιγμα” αναζωπύρωσης! Έχουμε τον Ααρόν Γιάνσι, τον Νόα Σονγκ και τον Τζακ Νιαν από το περσινό “άγγιγμα” αναζωπύρωσης! Το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους να βαφτίσουμε απ' ό,τι είχαμε ποτέ στο παρελθόν! Από πού προήλθαν τόσοι πολλοί νέοι πιστοί; Ήρθαν από το μικρό “άγγιγμα” αναζωπύρωσης που μας έστειλε ο Θεός το περασμένο καλοκαίρι, από εκεί προήλθαν! Ψάλλετε ξανά τη δεύτερη στροφή! Σταθείτε και ψάλλετε!

Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί,
   Μα η εκκλησία μένει ασάλευτη,
Ούτε πύλες Άδου είναι δυνατόν,
   Να την αποσπάσουν από τον Χριστό.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Μπορείτε να καθήσετε.

Όταν τελειώσαμε τις συναθροίσεις αναζωπύρωσης πέρυσι, σας είπα πως είχαμε μόνο ένα “άγγιγμα” αναζωπύρωσης, αλλά ίσως να έχουμε μια μεγάλη έκχυση της παρουσίας του Θεού φέτος. Γνωρίζω από εξήντα χρόνια εμπειρίας πως μπορεί να συμβεί. Μπορεί να έχετε πρώτα ένα “άγγιγμα” αναζωπύρωσης, και στη συνέχεια να έχετε καταρράκτη! Και μάλιστα, αυτό συνέβη στην κινεζική εκκλησία. Έτσι ήρθε. Πρώτα – ένα άγγιγμα! Μετά – ένας καταρράκτης! Έχω δει τρεις ισχυρές αναζωπυρώσεις στη ζωή μου! Ξέρω πως ο Θεός μπορεί να το κάνει ξανά εδώ στην εκκλησία μας! Και ξέρω πως η τοποθέτηση αυτών των νέων ανδρών στην ηγεσία, δεν θα ενισχύσει από μόνο του την εκκλησία μας, ούτε και θα δούμε ένα “νέο” νέο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ, αν δεν προσευχόμαστε για την ισχυρή δύναμη της άγιας παρουσίας του Θεού ανάμεσά μας!

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο 3, “Αρχαία δύναμη/Old-Time Power” του Πολ Ρέιντερ (Paul Rader), 1879-1938.

Συγκεντρωθήκαμε για την ευλογία Σου, θα περιμένουμε τον Θεό μας.
Θα εμπιστευτούμε Αυτόν που μας αγάπησε και μας αγόρασε με το Αίμα Του.
Πνεύμα, τώρα λιώσε και κίνησε όλες τις καρδιές μας με αγάπη,
Πνεύσε επάνω μας από ψηλά με αρχαία δύναμη.

Θα δοξάσουμε τη δύναμή Σου, θα ψάλλουμε για την θαυμαστή χάρη.
Ανάμεσά μας, όπως υποσχέθηκες, έλα, έλα και πάρε τη θέση Σου.
Πνεύμα, τώρα λιώσε και κίνησε όλες τις καρδιές μας με αγάπη,
Πνεύσε επάνω μας από ψηλά με αρχαία δύναμη.

Χαμήλωσέ μας στην προσευχή ενώπιον Σου, και με πίστη ενέπνευσε τις ψυχές μας,
Μέχρι να δεχτούμε, με πίστη, την υπόσχεση του Αγίου Πνεύματος και της φωτιάς.
Πνεύμα, τώρα λιώσε και κίνησε όλες τις καρδιές μας με αγάπη,
Πνεύσε επάνω μας από ψηλά με αρχαία δύναμη.
   (“Old-Time Power” του Paul Rader, 1879-1938).

Αγαπητοί μου φίλοι, ο Ιησούς Χριστός πέθανε επάνω στον Σταυρό για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σας. Ο Ιησούς Χριστός έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του επάνω στον Σταυρό για να σας ξεπλύνει από την αμαρτία σας. Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς. Είναι στον Ουρανό, προσευχόμενος για σας. Μόνο εμπιστευτείτε Τον. Μόνο εμπιστευτείτε Τον. Μόνο εμπιστευτείτε Τον τώρα. Θα σας σώσει. Θα σας σώσει. Θα σας σώσει τώρα!

Μια αμαρτωλή γυναίκα ήρθε στον Ιησού στο σπίτι του Σίμωνα του Φαρισαίου. Η Βίβλος λέει,

“Καὶ ἰδού, γυνή τις ἐν τῇ πόλει, ἥτις ἦτο ἁμαρτωλή, μαθοῦσα ὅτι κάθηται εἰς τὴν τράπεζαν ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ Φαρισαίου, ἔφερεν ἀλάβαστρον μύρου καὶ σταθεῖσα πλησίον τῶν ποδῶν αὐτοῦ ὀπίσω κλαίουσα, ἤρχισε νὰ βρέχῃ τοὺς πόδας αὐτοῦ μὲ τὰ δάκρυα καὶ ἐσπόγγιζε μὲ τὰς τρίχας τῆς κεφαλῆς αὑτῆς καὶ κατεφίλει τοὺς πόδας αὐτοῦ καὶ ἤλειφε μὲ τὸ μῦρον” (Λουκάν ζ΄. 37-38).

Αυτή η γυναίκα ήταν γνωστή αμαρτωλή στην πόλη. Οι άνθρωποι ήξεραν πως ήταν πολύ αμαρτωλή. Είχε κακή φήμη. Ήρθε στα κρυφά πίσω από τον Ιησού, καθώς έτρωγε, και άλειψε τα πόδια Του, και φίλησε τα πόδια Του. Αυτή ήρθε στον Ιησού.

“Καὶ εἶπε πρὸς αὐτήν· Συγκεχωρημέναι εἶναι αἱ ἁμαρτίαι σου. Καὶ ἤρχισαν οἱ συγκαθήμενοι εἰς τὴν τράπεζαν νὰ λέγωσι καθ᾿ ἑαυτούς· Τίς εἶναι οὗτος, ὅστις καὶ ἁμαρτίας συγχωρεῖ; Εἶπε δὲ πρὸς τὴν γυναῖκα· Ἡ πίστις σου σὲ ἔσωσεν· ὕπαγε εἰς εἰρήνην” (Λουκάν ζ΄. 48-50).

Ήταν πολύ αμαρτωλή. Αλλά ήρθε στον Ιησού ούτως ή άλλως. Ήρθε σ' Αυτόν και φίλησε τα πόδια Του. Και της είπε, “Συγκεχωρημέναι εἶναι αἱ ἁμαρτίαι σου”. Το μόνο που έκανε ήταν το να έρθει στον Ιησού. Αλλά αυτό ήταν αρκετό! Οι αμαρτίες της συγχωρέθηκαν και σώθηκε!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να σωθείτε είναι το ίδιο πράγμα που έκανε εκείνη. Σώθηκε απλά ερχόμενη στον Ιησού. Και ο Ιησούς λέει σε εσάς,

“Ἔλθετε πρὸς με… καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει” (Ματθαίον ια΄. 28).

Αν έρθετε στον Ιησού τώρα, σήμερα το πρωί, θα συγχωρήσει τις αμαρτίες σας και θα σώσει την ψυχή σας, όπως έσωσε τους ανθρώπους στους βιβλικούς καιρούς. Θα σας σώσει, αν έρθετε σ' Αυτόν. Θα ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες σας με το Αίμα που έχυσε επάνω στον Σταυρό. Θα σας ντύσει με τη δικαιοσύνη Του. Θα σας σώσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε σ' Αυτόν. Είναι ζωντανός αυτήν τη στιγμή, στα δεξιά του Θεού, στον Ουρανό. Θα έρθετε σ' Αυτόν; Ένας παλιός ύμνος λέει,

Από τη δουλεία μου, τη θλίψη και τη νύχτα,
   Ιησού, έρχομαι, Ιησού, έρχομαι.
Στην ελευθερία σου, τη χαρά και το φως,
   Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
Από τον εαυτό μου, να ζήσω στην αγάπη Σου,
   Από την απελπισία μου, στις αγαλλιάσεις Σου,
Ψηλά, με φτερά σας το περιστέρι,
   Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
(“Jesus, I Come” του William T. Sleeper, 1819-1904).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Ησαΐας ξδ΄. 1-4.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Revive Thy Work, O Lord” (του Albert Midlane, 1825-1909).