Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ

SALVATION FOR THE HELPLESS
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 3 Ιουνίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, June 3, 2017


Ας σταθούμε μαζί, και παρακαλώ ανοίξτε τη Βίβλο σας στο κείμενό μας στο κατά Μάρκον ευαγγέλιο. Είναι το Κατά Μάρκον θ΄. 26-27,

“Καὶ τὸ πνεῦμα κράξαν καὶ πολλὰ σπαράξαν αὐτόν, ἐξῆλθε, καὶ ἔγεινεν ὡς νεκρός, ὥστε πολλοὶ ἔλεγον ὅτι ἀπέθανεν. Ὁ δὲ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς ἤγειρεν αὐτόν, καὶ ἐσηκώθη” (Μάρκον θ΄. 26-27).

Ο Ιησούς έσωσε αυτό το αγόρι από τη δύναμη του Διαβόλου. Αυτή η ιστορία δόθηκε για κάποιον λόγο. Μας δόθηκε για να δείξει πώς ο Ιησούς μπορεί να σώσει σήμερα μια χαμένη και ανήμπορη ψυχή. Τα τέσσερα Ευαγγέλια, το Κατά Ματθαίον, το Κατά Μάρκον, το Κατά Λουκάν και το Κατά Ιωάννην, έχουν πολλές ιστορίες σαν κι αυτήν. Δείχνουν πώς σώθηκαν οι ανήμπορες ψυχές. Αυτές οι ιστορίες μας δείχνουν τις διαφορετικές πτυχές της σωτηρίας. Μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα όταν τις διαβάζουμε.

Αυτό το αγόρι ήταν δαιμονισμένο. Είχε έναν δαίμονα που τον έκανε να είναι κωφάλαλος. Δεν μπορούσε να ακούσει και δεν μπορούσε να μιλήσει. Έτσι είναι όλοι πριν σωθούν. Αν δεν είστε σωσμένοι δεν μπορείτε να ακούσετε τι λέει ο Θεός. Και δεν μπορείτε να μιλήσετε γι' αυτό.

Αλλά ο Χριστός έδιωξε τον δαίμονα. Ο Χριστός είναι ισχυρότερος από τον Διάβολο. Γι' αυτό και μπορεί ο Χριστός να σώσει κι εσάς! Έσωσε αυτό το αγόρι και μπορεί να σώσει κι εσάς! Ο Χριστός μπορεί να σώσει οποιονδήποτε, όσο ανήμπορος κι αν είναι! Και ο Χριστός μπορεί να σας ελευθερώσει από τον Διάβολο! Μπορείτε να μάθετε τρεις μεγάλες αλήθειες για τη σωτηρία απ' αυτήν την ιστορία.

I. Πρώτον, είστε σαν νεκροί.

Το κείμενο λέει,

“Καὶ ἔγεινεν ὡς νεκρός, ὥστε πολλοὶ ἔλεγον ὅτι ἀπέθανεν” (Μάρκον θ΄. 26).

Αυτή είναι μια εικόνα του καθενός προτού σωθεί. Η Βίβλος διδάσκει πως ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή είναι πνευματικά νεκρή. Εσείς είστε νεκροί πνευματικά! Η Βίβλος λέει,

“Δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰσῆλθεν εἰς τὸν κόσμον καὶ διὰ τῆς ἁμαρτίας ὁ θάνατος, καὶ οὕτω διῆλθεν ὁ θάνατος εἰς πάντας ἀνθρώπους…” (Ρωμαίους ε΄. 12).

Οι πρώτοι μας γονείς αμάρτησαν εναντίον του Θεού – και πέθαναν πνευματικά. Ο Αδάμ αποκόπηκε από τον Θεό, σε μια κατάσταση πνευματικού θανάτου. Και αυτός ο πνευματικός θάνατος έχει περάσει σε κάθε μέλος της ανθρώπινης φυλής. Γι' αυτό υπάρχουν τόσες πολλές θρησκείες. Εξαιτίας του πνευματικού σκότους και θανάτου, η ανθρώπινη φυλή έχει δημιουργήσει πολλές θρησκείες. Αλλά η ανθρώπινη φυλή δεν έχει βρει τον αληθινό και ζωντανό Θεό.

Μιλώντας σε μια ομάδα ατόμων στην Αθήνα, ο Απόστολος Παύλος είπε το εξής,

“Διότι ἐνῷ διηρχόμην καὶ ἀνεθεώρουν τὰ σεβάσματά σας, εὗρον καὶ βωμόν, εἰς τὸν ὁποῖον εἶναι ἐπιγεγραμμένον, Ἀγνώστῳ Θεῷ. Ἐκεῖνον λοιπόν, τὸν ὁποῖον ἀγνοοῦντες λατρεύετε, τοῦτον ἐγὼ κηρύττω πρὸς ἐσᾶς” (Πράξεις ιζ΄. 23).

Είχαν πολλά είδωλα και πολλούς θεούς. Αλλά ο αληθινός Θεός ήταν άγνωστος σ' αυτούς. Τον αποκαλούσαν “άγνωστο Θεό”.

Και ο Θεός είναι άγνωστος σε σας απόψε. Είναι ο “άγνωστος Θεός” σε εσάς. Ο Θεός δεν σας φαίνεται αληθινός. Είστε νεκροί προς τα πράγματα του Θεού. Είστε νεκροί πνευματικά. Είστε σαν το αγόρι στην ιστορία μας.

“Καὶ ἔγεινεν ὡς νεκρός, ὥστε πολλοὶ ἔλεγον ὅτι ἀπέθανεν” (Μάρκον θ΄. 26).

Η Βίβλος λέει,

“Ἐσᾶς, ὄντας νεκροὺς εἰς τὰ ἁμαρτήματα” (Κολοσσαείς β΄. 13).

Η Βίβλος αναφέρεται σε σας ως

“νεκροὺς διὰ τὰς παραβάσεις καὶ τὰς ἁμαρτίας” (Εφεσίους β΄. 1).

Ο πατέρας του Ασώτου Υιού είπε,

“Ὁ υἱὸς μου νεκρὸς ἦτο” (Λουκάν ιε΄. 24).

Είπε στον αδελφό του Ασώτου,

“Ὁ ἀδελφὸς σου οὗτος νεκρὸς ἦτο” (Λουκάν ιε΄. 32).

Κάθε σωσμένος άνθρωπος εδώ απόψε ήταν κάποτε έτσι. Ήμασταν όλοι νεκροί μέσα στην αμαρτία. Ο Θεός ήταν άγνωστος σε μας. Δεν γνωρίζαμε τον Θεό. Η Βίβλος έμοιαζε σαν ένα παραμύθι για μας, επειδή ήμασταν πνευματικά νεκροί.

“Ἐσκοτισμένοι τὴν διάνοιαν, ἀπηλλοτριωμένοι ὄντες ἀπὸ τῆς ζωῆς τοῦ Θεοῦ διὰ τὴν ἄγνοιαν τὴν ούσαν ἐν αὐτοῖς, διὰ τὴν πώρωσιν τῆς καρδίας αὑτῶν” (Εφεσίους δ΄. 18).

Αυτή είναι μια περιγραφή του καθενός από εμάς πριν σωθούμε! Και πρέπει να σωθείτε από τον Ιησού. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει από τον πνευματικό θάνατο.

II. Δεύτερον, ο Ιησούς σάς πιάνει “ἀπὸ τῆς χειρὸς”.

Το κείμενό μας λέει,

“Ἔγεινεν ὡς νεκρός, ὥστε πολλοὶ ἔλεγον ὅτι ἀπέθανεν. Ὁ δὲ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς…” (Μάρκον θ΄. 26-27).

Αυτό είναι θαυμάσιο εδάφιο! “Ὁ δὲ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς”! Αυτή είναι μια εικόνα της αφύπνισης. Είναι μια εικόνα της προσωτηριακής χάρης. Είναι η ιστορία της σωτηρίας μας. Είναι σωτηρία για τους ανήμπορους!

“Περιεπατήσατέ ποτε κατὰ τὸ πολίτευμα τοῦ κόσμου τούτου, κατὰ τὸν ἄρχοντα τῆς ἐξουσίας τοῦ ἀέρος (τον Σατανά), τοῦ πνεύματος τὸ ὁποῖον ἐνεργεῖ τὴν σήμερον εἰς τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας· μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ ἡμεῖς πάντες ἀνεστράφημέν ποτε… καὶ ἤμεθα ἐκ φύσεως τέκνα ὀργῆς, ὡς καὶ οἱ λοιποί· ὁ Θεὸς ὅμως πλούσιος ὤν εἰς ἔλεος, διὰ τὴν πολλήν ἀγάπην αὑτοῦ μὲ τὴν ὁποίαν ἠγάπησεν ἡμᾶς, καὶ ἐνῷ ἤμεθα νεκροὶ διὰ τὰ ἁμαρτήματα, ἐζωοποίησεν ἡμᾶς μετὰ τοῦ Χριστοῦ· κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι· καὶ συνανέστησε καὶ συνεκάθισεν ἐν τοῖς ἐπουρανίοις διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ… Διότι κατὰ χάριν εἶσθε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως· καὶ τοῦτο δὲν εἶναι ἀπὸ σᾶς, Θεοῦ τὸ δῶρον· οὐχὶ ἐξ ἔργων, διὰ νὰ μή καυχηθῇ τις” (Εφεσίους β΄. 2-9).

Αυτή είναι η σωτηρία κατά χάρη! Αυτή είναι η σωτηρία διά Χριστού! Αυτή είναι η οδός προς τον Ουρανό! Και είναι η μόνη οδός!

“Ἔγεινεν ὡς νεκρός, ὥστε πολλοὶ ἔλεγον ὅτι ἀπέθανεν. Ὁ δὲ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς…” (Μάρκον θ΄. 26-27).

Πριν έρθει ο Ιησούς, είστε σε μια αδιάφορη και κοιμισμένη κατάσταση. Δεν σας ενδιαφερεί καθόλου το τι θα συμβεί στην ψυχή σας. Είστε σαν το αγόρι στο Κατά Μάρκον, κεφάλαιο θ΄.

“Καὶ ἀποκριθεὶς εἷς ἐκ τοῦ ὄχλου, εἶπε· Διδάσκαλε, ἔφερα πρὸς σὲ τὸν υἱὸν μου, ἔχοντα πνεῦμα ἄλαλον” (Μάρκον θ΄. 17).

Έτσι ήμουν εγώ. Οι γείτονες με πήγαν σε μια Βαπτιστική εκκλησία. Με έφεραν στην εκκλησία, σαν αυτόν τον άνθρωπο που έφερε τον γιο του στον Ιησού. Αλλά δεν ήξερα τίποτα για τον Θεό, τίποτα για τον Χριστό, τίποτα για τη Βίβλο. Ποτέ δεν είχα διαβάσει τη Βίβλο. Δεν μπορούσα να βρω το κατά Ματθαίον ευαγγέλιον. Άρχισα να γυρνάω της σελίδες της Βίβλου στο Βιβλίο της Γένεσης, ψάχνοντας γι' αυτό. Όταν τελικά βρήκα το Κατά Ματθαίον, το κήρυγμα είχε σχεδόν τελειώσει! Αλλά με έφεραν στην εκκλησία. Ο Θεός χρησιμοποιεί τους Χριστιανούς για να σας δώσουν μαρτυρία και να σας φέρουν στον Χριστό, όπως έκανε κι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έφερε τον γιο του στον Ιησού.

Στη συνέχεια αρχίζετε να ξυπνάτε. Μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, ή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Αλλά η αφύπνιση είναι τρομερό πράγμα. Ο Παύλος ρίχτηκε στη γη. Οι άνθρωποι την ημέρα της Πεντηκοστής τρυπήθηκαν στην καρδιά. Ο ληστής επάνω στον σταυρό είδε την ενοχή του. Είναι τρομερό πράγμα. Ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) είπε, “Ήθελα να πεθάνω. Δεν μπορούσα να χαμογελάσω. Δεν μπορούσα να βρω ειρήνη. Δεν μπορούσα να σταματήσω να νιώθω βασανισμένος. Δεν άντεχα πια.” Το Άγιο Πνεύμα τον έλεγχε περί αμαρτίας. Η Έμι Ζαμπαλάγκα (Emi Zabalaga) είπε, “Το Άγιο Πνεύμα με έλεγξε περί της αμαρτίας μου. Ήμουν αηδιασμένη και ντροπιασμένη. Ήξερα πως ο Θεός έβλεπε όλες τις αμαρτίες μου. Ένιωθα σαν λεπρή ανάμεσα στους αγνούς Χριστιανούς”. Ο Τζακ Νιαν (Jack Ngann) είπε, “Θυμήθηκα ξεκάθαρα τη χειρότερη αμαρτία που είχα κάνει – ήμουν απαίσιος αμαρτωλός.”

“Καὶ ἔφεραν αὐτὸν πρὸς αὐτόν. Καὶ ὡς εἶδεν αὐτόν, εὐθὺς τὸ πνεῦμα ἐσπάραξεν αὐτόν, καὶ πεσὼν ἐπὶ τῆς γῆς ἐκυλίετο ἀφρίζων” (Μάρκον θ΄. 20).

Αυτό ακριβώς συνέβη σε πολλούς ανθρώπους στην πρώτη Μεγάλη Αφύπνιση και στην πνευματική αναζωπύρωση της νήσου Λιούις. Πολλοί απ' αυτούς έκραξαν και έπεσαν στο έδαφος εξαιτίας του ελέγχου περί αμαρτίας. Αυτό μπορεί να ξανασυμβεί κάποια μέρα στην Αμερική. Δεν θα είναι μια “‘αναζωπύρωση’ με γέλια”! Το αγόρι στο Κατά Μάρκον θ΄ δεν γελούσε! Η πραγματική αναζωπύρωση παράγει έλεγχο περί αμαρτίας, όχι γέλιο!!! Σε μεγάλες αναζωπυρώσεις οι άνθρωποι μερικές φορές πέφτουν κάτω κραυγάζοντας, εξαιτίας του ελέγχου περί αμαρτίας. Συμβαίνει συχνά στην Κίνα και στην Ινδία αυτόν τον καιρό – στις αναζωπυρώσεις που βιώνουν.

Κάθε άνθρωπος που αφυπνίζεται αισθάνεται ένοχος για την αμαρτία του. Το Άγιο Πνεύμα σάς αποκαλύπτει την αμαρτία σας.

“Καὶ ἐλθὼν ἐκεῖνος θέλει ἐλέγξει τὸν κόσμον περὶ ἁμαρτίας καὶ περὶ δικαιοσύνης καὶ περὶ κρίσεως· περὶ ἁμαρτίας μέν, διότι δὲν πιστεύουσιν εἰς ἐμέ” (Ιωάννην ιϛ΄. 8-9).

Έχετε κάποια αίσθηση της αμαρτίας; Αισθάνεστε θλίψη για την αμαρτία σας; Σας ενοχλεί καθόλου η συνείδησή σας για την αμαρτία σας; Νιώθετε πως πρέπει να συγχωρεθείτε από τον Ιησού; Μην περιμένετε για περισσότερο έλεγχο! Ο έλεγχος περί αμαρτίας δεν θα σας σώσει! Κανένας βαθμός ελέγχου δεν θα σας σώσει! Ελάτε αμέσως στον Υιό του Θεού! Ελάτε τώρα! Ο έλεγχος περί αμαρτίας θα πρέπει να σας οδηγήσει στον Ιησού. Ο Ιησούς είναι ο μόνος που μπορεί να σας ανακουφίσει από το βάρος της αμαρτίας!

Ελάτε, κουρασμένοι, φορτωμένοι, μελανιασμένοι και ραγισμένοι απ' την πτώση,
Αν περιμένετε μέχρι να γίνετε καλά, δεν θα έρθετε ποτέ.
      (“Come, Ye Sinners, Poor and Wretched” του Joseph Hart, 1712-1768).

Ελάτε και εμπιστευτείτε τον Ιησού τώρα, ακόμα κι αν νομίζετε πως δεν έχετε ελεγχθεί αρκετά – και θα σας σώσει! “Αν περιμένετε μέχρι να γίνετε καλά, δεν θα έρθετε ποτέ.” Ελάτε τώρα! Εμπιστευτείτε τον Ιησού, τον Υιό του Θεού! Θα σας σώσει τώρα!

Ο Χριστός πέθανε επάνω στον Σταυρό για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σας. Το Αίμα Του μπορεί να ξεπλύνει την αμαρτία σας. Ο Χριστός έχει αναστηθεί από τους νεκρούς. Ο Χριστός είναι καθισμένος στα δεξιά του Θεού – στον Ουρανό. Ελάτε στον Χριστό! Ελάτε στον Χριστό! Ελάτε στον Χριστό! Εμπιστευθείτε τον Χριστό! Εμπιστευθείτε τον Χριστό! Εμπιστευθείτε τον Χριστό και θα σωθείτε!

III. Τρίτον, σηκώνεστε για να συναντήσετε τον Χριστό.

“Ὁ δὲ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς ἤγειρεν αὐτόν, καὶ ἐσηκώθη” (Μάρκον θ΄. 27).

Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να έρθετε στον Ιησού – όπως κι αυτό το αγόρι δεν χρειαζόταν να ξέρει πώς να σηκωθεί. “Ὁ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς ἤγειρεν αὐτόν.” Αν θέλετε να έρθετε στον Χριστό, θα έρθετε με την ίδια τη δύναμη που σήκωσε αυτό το αγόρι. Έτσι είπε ο Ιησούς! Ο Ιησούς είπε,

“Πᾶν ὅ,τι μοι δίδει ὁ Πατήρ, πρὸς ἐμὲ θέλει ἐλθεῖ, καὶ τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Κάποιος μπορεί να πει, “Δεν είμαι σίγουρος αν ο Θεός με έχει δώσει στον Χριστό”. Αυτή είναι ανόητη σκέψη. Δεν μπορείτε να το ξέρετε αυτό, επειδή μόνο ο Θεός το ξέρει. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε τέτοιες θεολογικές εικασίες. Ενώ οι άλλοι μαλώνουν για τη θεολογία, εσείς ελάτε στον Χριστό! Θα σωθείτε καθώς οι άλλοι μαλώνουν! Ο Ιησούς είπε,

“τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Ο Χριστός δεν θα σας διώξει. Ο Χριστός δεν θα σας αφήσει να πεθάνετε και να πάτε στην Κόλαση. Ο Χριστός θα συγχωρήσει την αμαρτία σας και θα σας σώσει, όπως έσωσε και το αγόρι στην ιστορία. Σας παρακαλώ. Σας εκλιπαρώ. Σας προτρέπω. Σας ικετεύω. Σας διατάζω. Για χάρη της αιώνιας ψυχής σας, ελάτε στον Χριστό! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρείτε ειρήνη! Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σας δώσει ειρήνη και να σας συγχωρέσει την αμαρτία σας! Ο Νόα Σονγκ (Noah Song) είπε,

“Ήμουν απελπισμένος αμαρτωλός χωρίς τον Χριστό, τυφλός και γυμνός. Τον αγαπώ επειδή Αυτός με αγάπησε πρώτος... τον Ιησού που αιμορραγεί επάνω στον Σταυρό για μένα, για να πληρώσει για τις αμαρτίες μου, και την αγάπη που έχει για μένα, θα θυμάμαι πάντα. Με έσωσε από την σαπίλα της αμαρτίας.”

Από τη δουλεία μου, τη θλίψη και τη νύχτα, Ιησού, έρχομαι, Ιησού, έρχομαι.
Στην ελευθερία σου, τη χαρά και το φως, Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
Από την ασθένειά μου στην υγεία Σου, από την έλλειψή μου στον πλούτο Σου,
Από την αμαρτία μου σε Εσένα, Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
   (“Jesus, I Come” του William T. Sleeper, 1819-1904).

Θα θέλαμε να μιλήσουμε μαζί σας για τη σωτηρία του Ιησού Χριστού. Σε ένα λεπτό, ελάτε και καθίστε σε μια καρέκλα στις δύο πρώτες σειρές. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Μάρκον θ΄. 17-27.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Yes, I Know!” (της Anna W. Waterman, 1920).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ

SALVATION FOR THE HELPLESS

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Καὶ τὸ πνεῦμα κράξαν καὶ πολλὰ σπαράξαν αὐτόν, ἐξῆλθε, καὶ ἔγεινεν ὡς νεκρός, ὥστε πολλοὶ ἔλεγον ὅτι ἀπέθανεν. Ὁ δὲ Ἰησοῦς πιάσας αὐτὸν ἀπὸ τῆς χειρὸς ἤγειρεν αὐτόν, καὶ ἐσηκώθη” (Μάρκον θ΄. 26-27).

I.   Πρώτον, είστε σαν νεκροί, Μάρκον θ΄. 26, Ρωμαίους ε΄. 12,
Πράξεις ιζ΄. 23, Κολοσσαείς β΄. 13, Εφεσίους β΄. 1,
Λουκάν ιε΄. 24, 32, Εφεσίους δ΄. 18.

II.  Δεύτερον, ο Ιησούς σάς πιάνει “ἀπὸ τῆς χειρὸς”, Μάρκον θ΄. 27α,
Εφεσίους β΄. 2-9, Μάρκον θ΄. 17, 20, Ιωάννην ιϛ΄. 8-9.

III. Τρίτον, σηκώνεστε για να συναντήσετε τον Χριστό, Μάρκον θ΄. 27β,
Ιωάννην ϛ΄. 37.