Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΘΗ Η ΘΥΡΑ

AND THE DOOR WAS SHUT
(Greek)

Κήρυγμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 28 Μαΐου 2017
A sermon written by Dr. R. L. Hymers, Jr.
and preached by Mr. John Samuel Cagan
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, May 28, 2017

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).


Πάρα πολλοί από εσάς δεν φοβάστε για το μέλλον σας. Δεν φοβάστε, επειδή δεν έχετε αφυπνιστεί. Κοιμάστε, καθώς η ζωή σας περνάει. Κοιμάστε κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων. Κοιμάστε κατά τη διάρκεια των συμβουλών. Κοιμάστε σε όλη σας τη ζωή. Θα κοιμάστε, μέχρι που τελικά θα ξυπνήσετε στα χέρια ενός οργισμένου Θεού. Πρέπει να ξυπνήσετε, και να συνειδητοποιήσετε την πνευματική σας κατάσταση. Πρέπει να φοβάστε. Πρέπει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα της ψυχής σας. Πρέπει να φοβάστε. Πρέπει να βιώσετε τον τρόμο του Κυρίου. Πρέπει να φοβάστε τόσο πολύ, που θα χάσετε ύπνο. Η Βίβλος λέει,

“Ἀρχή σοφίας φόβος Κυρίου” (Παροιμίες α΄. 7).

Καθ' όλη τη διάρκεια της χριστιανικής ιστορίας, μιλάμε για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν θα έρθει για τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Έχει ονομαστεί μυστήριο, αλλά τώρα έχει αποκαλυφθεί, και εσείς δεν φοβάστε.

1. Μυστήριο, μια προηγουμένως κρυμμένη αλήθεια που αποκαλύπτεται στην Καινή Διαθήκη. Υπάρχουν 11 μυστήρια που αποκαλύπτονται στην Καινή Διαθήκη. Η αρπαγή είναι ένα από αυτά.

2. Αν και δεν θα πεθάνουμε όλοι, όλοι θα μεταμορφωθούμε (Α΄ Κορινθίους ιε΄. 51).

3. Αυτή η μεταμόρφωση θα συμβεί σε μία στιγμή (Α΄ Κορινθίους ιε΄. 52).

4. Οι νεκροί θα αναστηθούν άφθαρτοι, και εμείς θα μεταμορφωθούμε (Α΄ Κορινθίους ιε΄. 52).


“Ἔτι δὲν ἐφανερώθη τί θέλομεν εἶσθαι· ἐξεύρομεν ὅμως ὅτι ὅταν φανερωθῇ, θέλομεν εἶσθαι ὅμοιοι μὲ αὐτόν, διότι θέλομεν ἰδεῖ αὐτὸν καθὼς εἶναι” (Α΄ Ιωάννου γ΄. 2).

Η Βίβλος λέει,

“Ἐπειδή αὐτὸς ὁ Κύριος θέλει καταβῆ ἀπ᾿ οὐρανοῦ μὲ κέλευσμα, μὲ φωνήν ἀρχαγγέλου καὶ μὲ σάλπιγγα Θεοῦ, καὶ οἱ ἀποθανόντες ἐν Χριστῷ θέλουσιν ἀναστηθῆ πρῶτον, ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες ὅσοι ἀπομένομεν θέλομεν ἁρπαχθῆ μετ᾿ αὐτῶν ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ Κυρίου εἰς τὸν ἀέρα, καὶ οὕτω θέλομεν εἶσθαι πάντοτε μετὰ τοῦ Κυρίου” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17).

1. Ο Χριστός θα κατέβει από τον Ουρανό (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16)

2. Δεν θα κατέβει εντελώς μέχρι τη γη, “εἰς ἀπάντησιν τοῦ Κυρίου εἰς τὸν ἀέρα” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 17).

3. Θα ακουστούν μία “φωνή” και μία σάλπιγγα καθώς ο Χριστός θα έρχεται στον αέρα (δ΄. 16).

4. Οι Χριστιανοί που έχουν ήδη πεθάνει θα αναστηθούν και θα αρπαχθούν (δ΄. 17α).

5. Στη συνέχεια, οι ζωντανοί άνθρωποι που είναι πραγματικά μεταστραμμένοι θα αρπαχθούν για να συναντήσουν τον Ιησού στον αέρα (δ΄. 17β).


Η Βίβλος μιλάει για την παραβολή των σοφών και ανόητων παρθένων. Αυτή η παραβολή έχει ένα νόημα και έναν σκοπό. Η παραβολή μιλάει για την αρπαγή. Η Βίβλος λέει,

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

Σκεφτείτε τρία πράγματα σήμερα το πρωί.


1. Αν δεν είστε μεταστραμμένοι, θα κλειστείτε απ' έξω -- θα μείνετε πίσω στην αρπαγή.

2. Τα σημάδια είναι εδώ, ώστε η αρπαγή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.

3. Όταν χάσετε την αρπαγή θα ελπίζετε πως ήσασταν νεκροί.


I. Πρώτον, αν δεν είστε μεταστραμμένοι, θα κλειστείτε απ' έξω -- θα μείνετε πίσω στην αρπαγή.

Η Βίβλος λέει:

“Ἐνῷ δὲ ἀπήρχοντο διὰ νὰ ἀγοράσωσιν, ἦλθεν ὁ νυμφίος (ήρθε ο Χριστός) καὶ αἱ ἕτοιμοι εἰσῆλθον μετ᾿ αὐτοῦ εἰς τοὺς γάμους (στον Ουρανό), καὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

Αυτό που συνέβη στις ημέρες του Νώε είναι μια καλή εικόνα αυτού του γεγονότος:

“Εἰσῆλθον (στην κιβωτό), καθὼς προσέταξεν εἰς αὐτὸν ὁ Θεός· καὶ ἔκλεισεν ὁ Κύριος τὴν κιβωτὸν ἐπάνω αὐτοῦ” (Γένεση ζ΄. 16).

Και ο Θεός είπε:

“Ἐπειδή ἔτι μετὰ ἑπτὰ ἡμέρας ἐγὼ φέρω βροχήν ἐπὶ τῆς γῆς τεσσαράκοντα ἡμέρας καὶ τεσσαράκοντα νύκτας” (Γένεση ζ΄. 4).

Ο Θεός έκλεισε την πόρτα της κιβωτού επτά ημέρες πριν ξεκινήσει ο κατακλυσμός. Αυτός είναι ένας τύπος του Θεού που κλείνει την πόρτα στην αρπαγή, πριν από τις κρίσεις των φιαλών.

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

Αν δεν είστε μεταστραμμένοι, θα κλειστείτε απ' έξω – θα μείνετε πίσω στην αρπαγή. Γι' αυτό πρέπει να ασχοληθείτε με την ψυχή σας τώρα. Πρέπει να ανταποκριθείτε στο κήρυγμα τώρα. Πρέπει να εμπιστευτείτε τον Ιησού τώρα. Ο Ιησούς είπε:

“Πολλοὶ θέλουσιν εἰπεῖ πρὸς ἐμὲ ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε, Κύριε, δὲν... ἐκάμομεν θαύματα πολλά; Καὶ τότε θέλω ὁμολογήσει πρὸς αὐτοὺς ὅτι ποτὲ δὲν σᾶς ἐγνώρισα· φεύγετε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν” (Ματθαίον ζ΄. 23).

“Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει” (Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5).

Αν δεν είστε μεταστραμμένοι, αν δεν εμπιστεύεστε πραγματικά τον Ιησού, αν εμπιστεύεστε συναισθήματα ή δόγματα, δεν είστε έτοιμοι για την αρπαγή. Θα μείνετε πίσω!

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

II. Δεύτερον, πρέπει να καταλάβετε πως όλα τα σημάδια είναι εδώ. Θα μπορούσατε να κλειστείτε απ' έξω σήμερα το πρωί.

1. Η αποκατάσταση του Ισραήλ το 1948, με την επιστροφή του εβραϊκού λαού στην πατρίδα του (Λουκάν κα΄. 24, Ματθαίον κδ΄. 32-34, Ιεζεκιήλ λζ΄. 21, λη΄. 8).

2. Η αύξηση των διωγμών σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στους Χριστιανούς και τους Εβραίους (Ματθαίον κδ΄. 9-10, Ιερεμίας λ΄. 7, Δανιήλ ιβ΄. 1).

3. Η αύξηση των λιμών παγκοσμίως, η μη-ισορροπημένη οικολογία, οι αρρώστιες όπως η επιδημία του AIDS, και ο αυξανόμενος αριθμός σεισμών (Ματθαίον κδ΄. 7).

4. Η άνοδος της αποστασίας στον Χριστιανισμό (Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 3, Ματθαίον κδ΄. 11-12).

5. Η επιστροφή της ανθρωπότητας σε συνθήκες όπως αυτές που επικρατούσαν στις ημέρες του Νώε, πριν από τον μεγάλο Κατακλυσμό (Ματθαίον κδ΄. 37-40).


Η Βίβλος παρομοιάζει τους καιρούς του Νώε με τους καιρούς της επιστροφής του Χριστού.

1. Την εποχή του Νώε, ήταν αδιάφοροι για τη σωτηρία. Δεν ήταν αφυπνισμένοι. Ήταν ακριβώς όπως εσείς – χωρίς φόβο και χωρίς ενοχή.

2. Το σημάδι των ημερών του Νώε είναι εδώ. Και εσείς θα μείνετε πίσω!


Ακούει έναν θόρυβο και γυρίζει το κεφάλι της -- έχει φύγει.
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι.
Δύο άνδρες ανεβαίνουν έναν λόφο,
Ο ένας εξαφανίζεται και ο άλλος μένει εκεί ακίνητος,
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτοιμοι...
Δεν υπάρχει χρόνος να αλλάξετε γνώμη.
Ο Υιός έχει έρθει και έχετε μείνει πίσω.
   (“I Wish We’d All Been Ready” του Larry Norman, 1947-2008)

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι την αρπαγή για να κλειστείτε απ' έξω. Θα μπορούσατε να κλειστείτε απ' έξω από τον Θεό για πάντα σήμερα το πρωί. Ο Θεός θα μπορούσε να σας παρατήσει. Ο Θεός θα μπορούσε να σας κλείσει την πόρτα της σωτηρίας. Θα μπορούσατε να διαπράξετε την ασυγχώρητη αμαρτία, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Θα μπορούσατε να χάσετε την ευκαιρία να σωθείτε. Όταν ο Θεός σάς κλείνει την πόρτα, δεν υπάρχει πια ελπίδα για σας. Η πόρτα θα κλείσει, και θα είστε χαμένοι για πάντα.

III. Τρίτον, θα ελπίζετε πως ήσασταν νεκροί όταν χάσετε την αρπαγή – και η πόρτα έχει κλείσει.

Μπορεί να νομίζετε πως όλα αυτά είναι απλά μια ιστορία. Μπορεί να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί σε κάτι άλλο τώρα. Αλλά όταν χάσετε την αρπαγή θα εύχεστε πως ήσασταν νεκροί. Η Βίβλος μάς λέει ξεκάθαρα πως:

“Καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις θέλουσι ζητήσει οἱ ἄνθρωποι τὸν θάνατον... καὶ θέλουσιν ἐπιθυμήσει νὰ ἀποθάνωσι…” (Αποκάλυψη θ΄. 6).

Θα σκέφτεστε συνεχώς την αυτοκτονία όταν χάσετε την αρπαγή. Θα εύχεστε πως ήσασταν νεκροί. Γιατί;

1. Θα βασανισθείτε από δαίμονες που θα εξαπολυθούν από την άβυσσο, σύμφωνα με την Αποκάλυψη θ΄. 1-2. Ακούστε την περιγραφή αυτών των δαιμόνων που έδωσε ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (John R. Rice):

“Δεν έχουμε αμφιβολία πως οι ακρίδες εδώ είναι δαίμονες... που έρχονται να βασανίσουν εκείνους που ‘δὲν ἔχουσι τὴν σφραγίδα τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τῶν μετώπων αὑτῶν’. Βασανισμένοι και τυραννισμένοι από αυτές τις ‘ακρίδες’, αυτούς τους δαίμονες από την κόλαση, ‘ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις θέλουσι ζητήσει οἱ ἄνθρωποι τὸν θάνατον...’

...ο βασανισμός που αναφέρεται εδώ είναι πνευματικός βασανισμός, με ένα ταραγμένο, προβληματισμένο μυαλό. Η εικόνα αυτών των ακρίδων είναι φανταστική, σαν ένα απαίσιο όνειρο, σαν το σύνολο όλων των φόβων και των ταραχών και των απογοητεύσεων των ανθρώπων... Βασανίζουν την ψυχή (το μυαλό)... Μπορείτε να φανταστείτε την απαίσια καταστροφή της ψυχής όταν οι άνθρωποι παραδοθούν στα πονηρά πνεύματα;” (John R. Rice, Behold, He Cometh! A Commentary on Revelation, Sword of the Lord, 1977, pp. 169-171).

Θα βασανιστείτε ψυχικά μέρα και νύχτα από δαίμονες. Δεν θα υπάρχει κανένας να σας βοηθήσει, κανένα αντικαταθλιπτικό ή άλλο φάρμακο να σας ηρεμήσει. Θα βρίσκεστε μέσα στη Θλίψη και αυτά τα πράγματα δεν θα είναι διαθέσιμα, αφού εκατομμύριοι άλλοι θα έχουν επίσης τρελαθεί από τους δαίμονες. Θα οδηγηθείτε σχεδόν στην παραφροσύνη. Θα εύχεστε πως ήσασταν νεκροί. Θα σκέφτεστε συνεχώς την αυτοκτονία. Δεν θα υπάρχει κανένας να σας βοηθήσει! Αργήσατε πολύ. Μείνατε πίσω.

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

2. Εκείνες τις ημέρες, θα σας εκτελέσουν αν προσπαθήσετε να γίνετε Χριστιανοί. Η Βίβλος μιλάει για “τὰς ψυχὰς τῶν πεπελεκισμένων διὰ τὴν μαρτυρίαν τοῦ Ἰησοῦ καὶ διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, καὶ οἵτινες δὲν προσεκύνησαν τὸ θηρίον οὔτε τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ δὲν ἔλαβον τὸ χάραγμα ἐπὶ τὸ μέτωπον αὑτῶν καὶ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὑτῶν” (Αποκάλυψη κ΄. 4).


Θα συνειδητοποιήσετε πως βρίσκεστε μέσα στη Θλίψη. Θα θέλουν να βάλουν ένα μικροτσίπ, ή κάτι παρόμοιο, στο δέρμα του χεριού ή του μετώπου. Θα θυμάστε πως αυτό θα σας καταδικάσει ως λατρευτή του Αντίχριστου. Θα πείτε, “Όχι, δεν πρόκειται να το βάλω στο σώμα μου”. Αλλά δεν θα μπορείτε να αγοράσετε τίποτα χωρίς αυτό. Το χέρι σας θα πρέπει να “σαρωθεί” για να αγοράσετε οτιδήποτε. Θα λιμοκτονήσετε. Δεν θα μπορείτε να αγοράσετε φαγητό από τα μαγαζιά! Κάποιος θα σας παραδώσει στις αρχές. Θα σας κόψουν το κεφάλι αν είστε Χριστιανοί. Θα χάσετε τα πάντα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, επειδή μείνατε πίσω!

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

3. Θα πρέπει να περάσετε τις κρίσεις των φιαλών. Κάποιος θα πει, “Θα τους αφήσω να βάλουν το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του χεριού μου. Θα είμαι εντάξει. Δεν θα κόψουν το κεφάλι μου.” Αλλά, αν γλιτώσετε τον αποκεφαλισμό, θα πρέπει ακόμα να περάσετε τις κρίσεις των φιαλών!

(1) Μια τρομερή πληγή θα εμφανιστεί στο σώμα σας που θα σας προκαλεί έντονο πόνο ημέρα και νύχτα (Αποκάλυψη ιε΄. 6).

(2) Όλα τα νερά θα δηλητηριαστούν, στον ωκεανό και στα γλυκά νερά. Όλα τα νερά θα δηλητηριαστούν. Δεν θα έχετε τίποτα να πιείτε. (Αποκάλυψη ιϛ΄. 3-4).

(3) Θα καείτε από τη ζέστη. Ένας μετεωρίτης θα πέσει και θα σας καψεί. Το σώμα σας θα καεί φρικτά. Δεν θα υπάρχουν φάρμακα πια. Θα περπατάτε με το πύον να τρέχει από τις πληγές του καμένου σώματός σας (Αποκάλυψη ιϛ΄. 8-9).

(4) Το ηλεκτρικό ρεύμα θα κοπεί. Θα είστε στο απόλυτο σκοτάδι τη νύχτα, και θα μασάτε τη γλώσσα σας από τον πόνο (Αποκάλυψη ιϛ΄. 10-11).

(5) Οι στρατοί του κόσμου θα κινητοποιηθούν. Αυτό θα σας προκαλέσει ακόμη περισσότερη δυσφορία και σύγχυση – όπως συμβαίνει πάντα με τον πόλεμο. Πολλοί από εσάς – άνδρες και γυναίκες – θα αναγκαστείτε να υπηρετήσετε στο στρατό ενάντια στη θέλησή σας. (Αποκάλυψη ιϛ΄. 12-16).

(6) Θα υπάρξει ένας μεγάλος σεισμός, μεγαλύτερος από κάθε σεισμό που έχει ποτέ καταγραφεί. Στη συνέχεια, μετεωρίτες θα πέσουν σαν χαλάζι επάνω στη γη. Πού θα κρυφτείτε; Τα κτίρια θα είναι ερειπωμένα από το σεισμό. Πού θα κρυφτείτε; (Αποκάλυψη ιϛ΄. 17-21).


Και θυμηθείτε πως όλα αυτά σας συνέβησαν επειδή αναβάλλατε τη μεταστροφή σας. Ξέρατε πως ο Ιησούς Χριστός πέθανε επάνω στον Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας. Ξέρατε πως αναστήθηκε από τους νεκρούς και πως αναλήφθηκε στον Ουρανό, στα δεξιά του Παντοκράτορα Θεού. Ξέρατε πως χρειαζόσασταν τον Υιό του Θεού να συγχωρέσει τις αμαρτίες σας, και να τις ξεπλύνει με το Αίμα Του. Ξέρατε αυτά τα πράγματα – αλλά παίξατε παιχνίδια. Παίξατε και γέλασατε και φέρατε δικαιολογίες. Μείνατε πίσω!

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

Δρ Χάιμερς, παρακαλώ ελάτε και κλείστε τη λειτουργία.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Ματθαίον κε΄. 1-10.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Wish We’d All Been Ready” (του Larry Norman, 1947-2008).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΘΗ Η ΘΥΡΑ

AND THE DOOR WAS SHUT

Κήρυγμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

“Kαὶ ἐκλείσθη ἡ θύρα” (Ματθαίον κε΄. 10).

I.   Πρώτον, θα κλειστείτε απ' έξω στην αρπαγή, Ματθαίον κε΄. 10-13,
Ματθαίον ζ΄. 21-23, Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5.

II.  Δεύτερον, πρέπει να καταλάβετε πως όλα τα σημάδια είναι εδώ για την
αρπαγή, Ματθαίον κδ΄. 37-41.

III. Τρίτον, θα ελπίζετε πως ήσασταν νεκροί όταν χάσετε την αρπαγή,
Αποκάλυψη θ΄. 6, θ΄. 1-12, κ΄. 4, ιϛ΄. 1-21.