Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΘΛΙΨΗ

A SOFT AND VIOLENT SADNESS
(Greek)

από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (Mr. John Samuel Cagan)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 30 Απριλίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 30, 2017

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός, πλησιάσασα ὄπισθεν ἤγγισε τὸ ἄκρον τοῦ ἱματίου αὐτοῦ, καὶ παρευθὺς ἐστάθη ἡ ῥύσις τοῦ αἵματος αὐτῆς” (Λουκάν η΄. 43-44).


Μια γυναίκα ήταν τρομερά άρρωστη. Έκανε ό,τι μπορούσε για να θεραπεύσει την ασθένειά της. Πήγε σε γιατρούς, αλλά δεν μπορούσαν να την γιατρέψουν. Ξόδεψε όλα τα χρήματα που είχε στον κόσμο για να θεραπεύσει την ασθένειά της. Δοκίμασε κάθε θεραπεία που μπορούσε, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να την γιατρέψει. Υπό τη φροντίδα των γιατρών της εποχής της, υπέφερε κάθε λύση που της πρόσφεραν. Θεωρήθηκε ακάθαρτη από τον εβραϊκό λαό της εποχής της. Ζούσε σε θρησκευτική και κοινωνική απομόνωση. Ήταν μόνη και κανείς δεν μπορούσε να της μιλήσει.

Δεν είχε καμία άλλη επιλογή. Δεν είχε άλλη ελπίδα. Δεν είχε καμία ελπίδα, μέχρι που είδε τον Ιησού. Είδε τον Ιησού μέσα στο πλήθος. Ήξερε πως ο Ιησούς μπορούσε να την γιατρέψει. Έπρεπε να φτάσει στον Ιησού. Δεν ήξερε αν μπορούσε να φτάσει στον Ιησού. Βρισκόταν τόσο μακριά που της φαινόταν αδύνατο πως θα γιατρευόταν. Αλλά είχε δοκιμάσει τα πάντα, και ήξερε πως το μόνο πρόσωπο που μπορούσε να την βοηθήσει ήταν ο Ιησούς. Πάλεψε μέσα στο πλήθος και έφτασε στον Ιησού. Δεν μπορούσε να φτάσει τον Ιησού, αλλά μπορούσε να αγγίξει την άκρη του ενδύματός Του. Την στιγμή που άγγιξε την άκρη του ενδύματος του Χριστού, η αρρώστια της γιατρεύτηκε και ο Ιησούς την έκανε υγιής. Αυτή η ιστορία σχετίζεται άμεσα με εσάς.

I. Πρώτον, είστε άρρωστοι.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι άρρωστη. Η ανθρωπότητα έχει μολυνθεί από μια αρρώστια που έχει στρέψει την ανθρωπότητα ενάντια στον εαυτό της. Ως αποτέλεσμα αυτής της αρρώστιας, οι άνθρωποι βλάπτουν ο ένας τον άλλον, εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον, και στο τέλος, καταστρέφουν ακόμη και τους εαυτούς τους. Η αρρώστια δεν είναι μυστικό. Η επιστήμη και η ιστορία έχουν έρθει αντιμέτωπες μ' αυτήν την αρρώστια, αν και μπορεί να αναφέρονται σ' αυτήν με διαφορετικά ονόματα. Αυτή η αρρώστια είναι γνωστή από τον Θεό ως αμαρτία. Η αμαρτία έχει μολύνει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η αμαρτία έχει μολύνει εσάς. Η Βίβλος λέει,

“Ἐπειδή πάντες ἥμαρτον καὶ ὑστεροῦνται τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ” (Ρωμαίους γ΄. 23).

Όλοι έχουν μολυνθεί από την αρρώστια της αμαρτίας. Αν και η αμαρτία εξασκείται και τελειοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής, η αμαρτία δεν χρειάζεται να διδαχθεί. Η αμαρτία αναπτύσσεται φυσικά και κακοφορμίζει μέσα σας. Η αμαρτία επηρεάζει όλα όσα κάνετε. Όταν είστε ανέντιμοι, είναι απόδειξη της αρρώστιας της αμαρτίας. Όταν παρακολουθείτε πορνογραφία, είναι επειδή είστε αμαρτωλοί. Δεν γίνεστε αμαρτωλοί κάνοντας πράγματα που είναι λάθος. Η αρρώστια της αμαρτίας είναι κληρονομική. Γεννηθήκατε αμαρτωλοί. Είστε αμαρτωλοί, και επειδή είστε αμαρτωλοί, κάνετε πράγματα που είναι λάθος. Η αμαρτία έχει μολύνει την καρδιά σας. Στις σιωπηλές σκέψεις σας, θέλετε να κάνετε πολλά άσχημα πράγματα που δεν τα κάνετε. Θα ήσασταν πολύ χειρότεροι απ' ό,τι είστε αν μπορούσατε να πράξετε χωρίς επιπτώσεις. Η καρδιά σας μπορεί να φανταστεί ψέματα τόσο εύκολα όσο οι πνεύμονές σας παράγουν αναπνοή. Η καρδιά σας σας επιτρέπει να επιθυμείτε απαίσια πράγματα στα κρυφά, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως καλό άνθρωπο. Είστε μολυσμένοι από την αμαρτία, και η αμαρτία είναι που κάνει τους ανθρώπους εγωιστές, δόλιους και άσχημους. Η Βίβλος λέει,

“Πάντες τωόντι ἐγείναμεν ὡς ἀκάθαρτον πρᾶγμα, καὶ πᾶσα ἡ δικαιοσύνη ἡμῶν εἶναι ὡς ῥυπαρὸν ἱμάτιον· διὰ τοῦτο ἐπέσαμεν πάντες ὡς τὸ φύλλον, καὶ αἱ ἀνομίαι ἡμῶν ἀφήρπασαν ἡμᾶς ὡς ὁ ἄνεμος” (Ησαΐας ξδ΄. 6).

Η αμαρτία είναι αρρώστια. Η αμαρτία έχει συμπτώματα καθώς και επιπτώσεις. Ως αποτέλεσμα της αμαρτίας, οι άνθρωποι είναι συχνά βαθιά δυσαρεστημένοι στη ζωή τους. Οι άνθρωποι ντρέπονται, είναι καταθλιπτικοί, και πονάνε ως αποτέλεσμα της αμαρτίας. Σε στιγμές ήσυχης σκέψης, μπορείτε μερικές φορές να αισθανθείτε ένα σκοτάδι μέσα σας. Κάποιες φορές, μπορείτε να νιώσετε μέσα σας το σκότος που συνοδεύει την απουσία της αθωότητας. Η ζωή σας είναι πνιγμένη από ένα κενό συναίσθημα που σχεδόν δεν μπορεί να περιγραφεί. Έχετε αισθανθεί τα συμπτώματα της αμαρτίας. Μερικές φορές αισθάνεστε βαθιά μέσα σας, πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή σας, καθώς σας πνίγει με μια απαλή και βίαιη θλίψη. Έχετε περάσει στιγμές που αισθανθήκατε έτσι, αλλά με κάποιο τρόπο ξέρατε πως δεν μπορείτε να ζήσετε νιώθοντας έτσι για πολύ καιρό. Σχεδόν σαν να ανταποκρινόσασταν σε ένα ένστικτο επιβίωσης, αρχίσατε να αναζητάτε θεραπεία. Και όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, αρχίσατε να αναζητάτε τις θεραπείες που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο.

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός” (Λουκάν η΄. 43).

II. Δεύτερον, έχετε αναζητήσει θεραπείες για την αρρώστια σας.

Έχουν προσφερθεί πολλές θεραπείες για τα συμπτώματα της αμαρτίας. Οι άνθρωποι έχουν μάθει να πνίγουν τα συμπτώματα της αμαρτίας με τις απολαύσεις της ηδονής. Σε όλον τον κόσμο, οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά για να ξεφύγουν από τα συμπτώματα της αμαρτίας. Η ζωή τούς κάνει τόσο δυσαρεστημένους, και ένα χάπι, μια βελόνα ή ένα μπουκάλι, μπορεί να κάνει τα πάντα να εξαφανιστούν, έστω και για λίγο. Μπορείτε επίσης να χάσετε τον εαυτό σας μέσα στην ηδονή, ως μια μέθοδο αποφυγής των συμπτωμάτων της αμαρτίας. Το ναρκωτικό που θα επιλέξετε μπορεί να μην είναι ηρωίνη ή αλκοόλ, αλλά ό,τι και να είναι, είναι μια θεραπεία, και είναι εθιστική.

Οι θεραπείες ηδονής παρουσιάζονται με πολλές μεταμφιέσεις. Οι άνθρωποι σήμερα είναι εθισμένοι στις απολαύσεις του εικονικού κόσμου. Μια πρόσφατη μελέτη που συζητήθηκε στο Business Insider διαπίστωσε πως ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το smartphone του 2.000 έως 5.000 φορές κάθε μέρα. Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στην έξαψη της πληροφορίας, της επικοινωνίας, και της εξερεύνησης που τους προσφέρει η τεχνολογία. Είναι συνεχώς πνιγμένοι στα δεδομένα, ώστε να μην χρειάζεται να σκέφτονται – να αισθάνονται τα συμπτώματα της αμαρτίας.

Κι εσείς έχετε smartphone στην τσέπη σας. Κάθε ελεύθερη στιγμή, χάνετε τον εαυτό σας στο κινητό σας. Στα διαστήματα μεταξύ σκόπιμων ενεργειών, το τραβάτε ακούσια από την τσέπη σας. Έχετε μια απόδραση. Έχετε μια θεραπεία. Αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα της αμαρτίας, αλλά δεν τα έχετε γιατρέψει.

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός” (Λουκάν η΄. 43).

Η τεχνολογία σας δίνει πρόσβαση σε έναν άλλο κόσμο. Η τεχνολογία σας επιτρέπει να βρείτε έναν κόσμο που φαίνεται πιο επιθυμητός από αυτόν στον οποίο γεννηθήκατε. Οι άνθρωποι περνάνε ώρες ατελείωτες καθημερινά σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Οι άνθρωποι παίρνουν δέκα ή δεκαπέντε ή είκοσι φωτογραφίες τους εαυτούς τους, πριν βρουν την τέλεια παρουσίαση του εαυτού τους, για να την ενσωματώσουν στην εικονική τους πραγματικότητα. Παρουσιάζουν τον εαυτό τους, ως κάτι που ακόμη και οι ίδιοι δεν πιστεύουν πως είναι. Σχεδιάζουν προσεκτικά κάθε φωτογραφία και κάθε ποστάρισμα, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δει κάποια ιδανική εκδοχή του ποιοι είναι.

Έχετε λογαριασμό στο Facebook. Έχετε λογαριασμό στο Instagram. Ξοδεύετε επίσης τον χρόνο σας, επιλέγοντας τις καλύτερες οπτικές γωνίες και τα καλύτερα χαρακτηριστικά του εαυτού σας, ώστε ο κόσμος να μην βλέπει τον άνθρωπο που εσείς ξέρετε πως είστε. Αν το κάνετε σωστά, ίσως ο κόσμος να σας πείσει πως είστε πανέμορφοι, πως είστε καλοί, πως δεν υποφέρετε από τα συμπτώματα της αμαρτίας. Βρήκατε μια θεραπεία, αλλά δεν έχετε γιατρευτεί.

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός” (Λουκάν η΄. 43).

Προσέξτε πόσο πολυάσχολη έχει γίνει η ζωή σας. Για να καταλάβετε την πραγματική σας κατάσταση απαιτείται χρόνος. Ως εκ τούτου, σε μια προσπάθεια να ξεφύγετε από την πραγματική σας κατάσταση, προγραμματίζετε τη ζωή σας ώστε να στερείται του χρόνου εντελώς. Ακόμη και ο ελεύθερος χρόνος σας δεν είναι ελεύθερος. Η συνείδησή σας είναι υπερφορτωμένη με πράγματα που σας αποσπάνε την προσοχή. Ξοδεύετε ώρες κάθε μέρα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Ο εικονικός σας κόσμος έχει εισβάλει στον πραγματικό. Ενώ βρίσκεστε στην τάξη, ή στον δρόμο, ή κατά τη διάρκεια αυτού του κηρύγματος, σκέφτεστε το να φτάσετε στο σπίτι και να παίξετε βιντεοπαιχνίδια, λίγο περισσότερο. Είστε τόσο πολυάσχολοι που δεν νιώθετε την απαλή και βίαιη θλίψη στη ζωή σας. Είστε τόσο πολυάσχολοι που δεν μπορείτε να καταλάβετε την πραγματικότητα της κατάστασής σας

.

Έχετε χάσει ολόκληρες μέρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Δεν σας άρεσε η αίσθηση του να κάθεστε μόνοι σας παρέα με το μυαλό σας, και ως αποτέλεσμα διατηρείτε τη συνεχή σχέση με το διαδίκτυο. Δεν μπορείτε να σταματήσετε ούτε μια στιγμή, επειδή είστε πάντα συνδεδεμένοι. Είστε συνδεδεμένοι με μουσική, με βιντεοπαιχνίδια, με το διαδίκτυο, με ηδονικές εμπειρίες, με οτιδήποτε άλλο παρά την πραγματικότητα της ζωής. Λέτε στον εαυτό σας, πως δεν φοβάστε πραγματικά τα συμπτώματα της αμαρτίας. Κάνετε όλα αυτά που κάνετε επειδή βαριέστε. Κάνετε αυτά τα πράγματα, επειδή είναι διασκεδαστικά, όχι επειδή πρέπει. Κι όμως, αν σταματούσατε να παρατηρήσετε πόσο σκληρά κυνηγάτε τη διασκέδαση, ίσως να παρατηρήσετε πως τρέχετε να σωθείτε. Δεν υπάρχει χρόνος να ανησυχείτε ή να αγχώνεστε, επειδή έχετε σχεδιάσει τη ζωή σας ώστε να είστε συνεχώς απασχολημένοι. Η Βίβλος λέει,

“Καλήτερον μία δρὰξ πλήρης ἀναπαύσεως παρὰ δύο πλήρεις μόχθου καὶ θλίψεως πνεύματος” (Εκκλησιαστής δ΄. 6).

Λέτε στον εαυτό σας πως αναγκαστικά είστε τόσο απασχολημένοι. Έχετε εξετάσεις στο σχολείο, και μετά μαθήματα, και μετά δουλειά. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Θα είστε για πάντα απασχολημένοι. Πρέπει η ζωή σας να είναι έτσι. Πιστεύετε πως κάπου εκεί έξω στο μέλλον σας, θα είστε διαφορετικοί. Πιστεύετε πως θα αποφοιτήσετε, και θα αρχίσετε να βγάζετε λεφτά, και τελικά θα είστε υπερήφανοι για αυτό που είστε. Αλλά απ' όπου και να αποφοιτήσετε, όσα λεφτά και να βγάλετε, ποτέ δεν θα ικανοποιηθείτε, και ποτέ τίποτα δεν θα είναι αρκετό. Η Βίβλος λέει,

“Καθὼς ἐξῆλθεν ἐκ τῆς κοιλίας τῆς μητρὸς αὑτοῦ, γυμνὸς θέλει ἐπιστρέψει, ὑπάγων καθὼς ἦλθε· καὶ δὲν θέλει βαστάζει οὐδὲν ἐκ τοῦ κόπου αὑτοῦ, διὰ νὰ ἔχῃ ἐν τῇ χειρὶ αὑτοῦ” (Εκκλησιαστής ε΄. 15).

Οι ελπίδες σας δεν θα έχουν καμία αξία. Κανένα χρηματικό ποσό, και καμία τέλεια δουλειά δεν θα σας δώσει ξαφνικά την πιο αγνή εμπειρία ζωής που ζητάει η ψυχή σας. Η ζωή σας ποτέ δεν θα σας ικανοποιήσει. Δεν είστε ευτυχισμένοι. Υποφέρετε από τα συμπτώματα της αμαρτίας και το αντιμετωπίζετε. Αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα της αμαρτίας, αλλά ποτέ δεν θα γιατρευτείτε.

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός” (Λουκάν η΄. 43).

Καμιά θεραπεία δεν θα γιατρέψει την αμαρτία. Όλη η ηδονή του κόσμου δεν θα θεραπεύσει ποτέ την ασθένεια της αμαρτίας. Όλα τα λεφτά του κόσμου ποτέ δεν θα αγοράσουν τη γιατρειά. Ένας παλιός ύμνος λέει το εξής,

Στρέμματα διαμαντιών, βουνά χρυσού,
   Ποτάμια ασήμι, κοσμήματα ανείπωτα,
Όλα μαζί δεν μπορούν να αγοράσουν για σένα ή για μένα
   Ειρήνη όταν κοιμόμαστε, ή μια συνείδηση ελεύθερη.
(“Acres of Diamonds” του Arthur Smith, 1959).

Δεν χρειάζεστε περισσότερες θεραπείες για την ασθένεια της αμαρτίας σας. Οι θεραπείες τις οποίες προσπαθείτε μία μετά την άλλη, διαχειρίζονται μόνο τα συμπτώματά σας. Οι θεραπείες διαχειρίζονται τα συμπτώματα, αλλά δεν αντιμετωπίζουν την ασθένεια. Θα συνεχίσετε τις θεραπείες σας μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζωή που έχετε. Και μια μέρα, ξαφνικά, θα είναι πολύ αργά. Η ασθένεια της αμαρτίας έχει χειροτερέψει, και θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Η ασθένειά σας είναι χρόνια, και κακοήθης, και ανίατη. Αυτή η ασθένεια της αμαρτίας θα σας καταστρέψει. Η Βίβλος λέει,

“Διότι ὁ μισθὸς τῆς ἁμαρτίας εἶναι θάνατος, τὸ δὲ χάρισμα τοῦ Θεοῦ ζωή αἰώνιος διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν” (Ρωμαίους ϛ΄. 23).

Πρέπει να γιατρευτείτε από την αρρώστια σας. Χρειάζεστε τη μόνη γιατρειά που υπάρχει. Χρειάζεστε τον Ιησού Χριστό.

III. Τρίτον, η γιατρειά για την αρρώστια της αμαρτίας σας είναι ο Ιησούς.

Η γιατρειά για την αρρώστια της αμαρτίας σας πρέπει να πάει βαθύτερα από τις επιφανειακές θεραπείες. Όπως και η γυναίκα στο κείμενό μας, πρέπει να απομακρυνθείτε από τις θεραπείες, και να στραφείτε στον Ιησού.

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός, πλησιάσασα ὄπισθεν ἤγγισε τὸ ἄκρον τοῦ ἱματίου αὐτοῦ, καὶ παρευθὺς ἐστάθη ἡ ῥύσις τοῦ αἵματος αὐτῆς” (Λουκάν η΄. 43-44).

Αυτή η γυναίκα είχε δοκιμάσει τα πάντα, και τίποτα δεν είχε γιατρέψει την ασθένειά της, μέχρι που στράφηκε στον Ιησού. Αν και πολλοί είχαν προσπαθήσει, κανείς δεν είχε μπορέσει να την θεραπεύσει. Στράφηκε απελπισμένη στον Ιησού, και Αυτός την γιάτρεψε. Ο Ιησούς είναι η μόνη γιατρειά για την αρρώστια της αμαρτίας. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να γιατρέψει την αρρώστια της αμαρτίας σας, επειδή μόνο ο Ιησούς πέθανε για την αμαρτία σας. Ο Ιησούς είναι τέλειος από κάθε άποψη. Ο Ιησούς είναι ο πεντακάθαρος, αναμάρτητος Αμνός που βάσταξε το φορτίο της αμαρτίας σας στο σώμα Του μέχρι τον Σταυρό. Καρφώθηκε επάνω σε έναν Σταυρό για να εξιλεώσει την αμαρτία σας. Ο Ιησούς έχυσε το αίμα Του ως αντίδοτο για την αμαρτία σας. Η Βίβλος λέει,

“Αὐτὸς τῳόντι τὰς ἀσθενείας ἡμῶν ἐβάστασε καὶ τὰς θλίψεις ἡμῶν ἐπεφορτίσθη· ἡμεῖς δὲ ἐνομίσαμεν αὐτὸν τετραυματισμένον, πεπληγωμένον ὑπὸ Θεοῦ καὶ τεταλαιπωρημένον. Ἀλλ᾿ αὐτὸς ἐτραυματίσθη διὰ τὰς παραβάσεις ἡμῶν, ἐταλαιπωρήθη διὰ τὰς ἀνομίας ἡμῶν· ἡ τιμωρία, ἥτις ἔφερε τὴν εἰρήνην ἡμῶν, ἦτο ἐπ᾿ αὐτόν· καὶ διὰ τῶν πληγῶν αὐτοῦ ἡμεῖς ἰάθημεν” (Ησαΐας νγ΄. 4-5).

Ο Ιησούς τα έκανε όλα αυτά επειδή σας αγαπάει. Ο Ιησούς πέθανε για τις αμαρτίες σας, για να γιατρευτεί η αρρώστια της αμαρτίας σας. Είστε αμαρτωλοί. Έχετε δοκιμάσει τις θεραπείες. Οι θεραπείες δεν έχουν θεραπεύσει την αμαρτία σας. Καμία δόση οποιασδήποτε θεραπείας δεν θα σας γιατρέψει. Πάσχετε από τη θανατηφόρα ασθένεια της αμαρτίας. Πρέπει να καταλάβετε πως είστε άρρωστοι. Αν δεν ξέρετε πως είστε άρρωστοι, θα πεισθείτε πως η απουσία συμπτωμάτων αποδεικνύει πως δεν χρειάζεστε γιατρειά. Αλλά χρειάζεστε γιατρειά. Ο Ιησούς είπε,

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες· δὲν ἦλθον διὰ νὰ καλέσω δικαίους ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν” (Μάρκον β΄. 17).

Πρέπει να δείτε και να νιώσετε την πραγματικότητα της αρρώστιας της αμαρτίας σας. Και μόλις την νιώσετε, μην στραφείτε σε καμία θεραπεία, στραφείτε στη γιατρειά. Αποφύγετε να αποκρύψετε τα συμπτώματα της αμαρτίας, και στραφείτε στον Ιησού. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει από την αμαρτία. Η σωτηρία που προσφέρει ο Ιησούς δεν κερδίζεται. Η γυναίκα γιατρεύτηκε, συγχωρέθηκε η αμαρτία της, και σώθηκε από τον Ιησού. Δεν πλήρωσε για τη γιατρειά της. Δεν έπεισε τον Ιησού να την γιατρέψει. Φαινόταν σαν να μην μπορούσε να φτάσει τον Ιησού, αλλά άπλωσε το χέρι της ούτως ή άλλως. Έφτασε τον Ιησού και άγγιξε την άκρη του ενδύματός Του, και σώθηκε δια της πίστης! Ακόμη κι αν δεν φτάνετε τον Ιησού, απλώστε το χέρι σας! Αν και νιώθετε πως δεν μπορείτε να φτάσετε τον Ιησού, απλώστε το χέρι με πίστη στον Χριστό και θα σας σώσει! Εμπιστευτείτε τον Ιησού με πίστη, και Αυτός θα σας σώσει! Εμπιστευθείτε τον Ιησού, και γιατρευτείτε από την αρρώστια της αμαρτίας. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Λουκάν η΄. 43-48.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Turn Your Eyes Upon Jesus” (της Helen H. Lemmel, 1863-1961).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΘΛΙΨΗ

A SOFT AND VIOLENT SADNESS

από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

“Καὶ γυνή τις ἔχουσα ῥῦσιν αἵματος δώδεκα ἔτη, ἥτις δαπανήσασα εἰς ἰατροὺς ὅλον τὸν βίον αὑτῆς δὲν ἠδυνήθη νὰ θεραπευθῇ ὑπ᾿ οὐδενός, πλησιάσασα ὄπισθεν ἤγγισε τὸ ἄκρον τοῦ ἱματίου αὐτοῦ, καὶ παρευθὺς ἐστάθη ἡ ῥύσις τοῦ αἵματος αὐτῆς” (Λουκάν η΄. 43-44).

I.   Πρώτον, είστε άρρωστοι, Ρωμαίους γ΄. 23, Ησαΐας ξδ΄. 6.

II.  Δεύτερον, έχετε αναζητήσει θεραπείες για την αρρώστια σας,
Εκκλησιαστής δ΄. 6, ε΄. 15, Ρωμαίους ϛ΄. 23.

III. Τρίτον, η γιατρειά για την αρρώστια της αμαρτίας σας είναι ο Ιησούς,
Ησαΐας νγ΄. 4-5, Μάρκον β΄. 17.