Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΡΤΟ ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ – ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΕΨΗ!

ASKING BREAD FOR SINNERS – A NEW THOUGHT!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 22 Απριλίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, April 22, 2017


Ο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan) διάβασε το Κατά Λουκάν ια΄. 5-13 πριν από λίγα λεπτά. Αλλά θέλω να ξαναγυρίσετε εκεί. Βρίσκεται στη σελίδα 1090 στη Βίβλο με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Είναι η Παραβολή του φίλου με ανάγκη. Θα σας παρουσιάσω κάποια σημαντικά πράγματα απ' αυτήν την παραβολή απόψε.

Πρώτον, υπάρχουν τρία πρόσωπα στην παραβολή.

“Καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· Ἐὰν τις ἐξ ὑμῶν ἔχῃ φίλον, καὶ ὑπάγῃ πρὸς αὐτὸν τὸ μεσονύκτιον καὶ εἴπῃ πρὸς αὐτόν· Φίλε, δάνεισόν μοι τρεῖς ἄρτους, ἐπειδή ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ ἐξ ὁδοιπορίας, καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 5-6).

Ο πρώτος “φίλος” είναι αυτός που έχει άφθονο άρτο. Είναι ο Θεός Πατέρας. Ο δεύτερος φίλος είναι ο άνθρωπος που ζητάει άρτο. Είναι ο Χριστιανός που χρειάζεται τον άρτο. Ο τρίτος φίλος είναι ο άνθρωπος που έρχεται στον Χριστιανό. Είναι ένας χαμένος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που δεν είναι σωσμένος. Αυτό είναι το πρόσωπο που χρειάζεται τον άρτο. Εσείς και εγώ, που είμαστε αληθινοί Χριστιανοί, στεκόμαστε μεταξύ του Θεού και εκείνων που είναι χαμένοι. Τι είναι ο “άρτος” σ' αυτήν την παραβολή; Παλαιότερα, κάποιοι από εμάς πίστευαν πως ο άρτος ήταν το Άγιο Πνεύμα. Αλλά τώρα νομίζω πως αυτό είναι λάθος. Είναι αλήθεια πως το Άγιο Πνεύμα δίνεται, ως απάντηση στην προσευχή, στο εδάφιο 13,

“Ἐὰν λοιπὸν σεῖς, πονηροὶ ὄντες, ἐξεύρετε νὰ δίδητε καλὰς δόσεις εἰς τὰ τέκνα σας, πόσῳ μᾶλλον ὁ Πατήρ ὁ οὐράνιος θέλει δώσει Πνεῦμα Ἃγιον εἰς τοὺς αἰτοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ;” (Λουκάν ια΄. 13).

Αλλά τώρα είμαι πεπεισμένος πως ο “άρτος” δεν είναι το Άγιο Πνεύμα. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) έγραψε λεπτομερώς επάνω σ' αυτήν την παραβολή από το Κατά Λουκάν (Prayer: Asking and Receiving, Sword of the Lord, 1970, p. 70). Όσον αφορά τον “άρτο”, ο Δρ Ράις είπε πως πρόκειται γαι τον Χριστό. “Ο Ίδιος είναι ο άρτος.” (Ιωάννην ϛ΄. 35). Προηγουμένως πίστευα πως ο “άρτος” ήταν το Άγιο Πνεύμα. Αλλά έκανα λάθος. Ο άρτος είναι ο Ίδιος ο Χριστός. Αυτό είναι σαφές στην Καινή Διαθήκη. Σχεδόν ένα ολόκληρο κεφάλαιο μιλάει για τον Ιησού ως τον “άρτο της ζωής”. Ακούστε τι είπε ο Ιησούς στο έκτο κεφάλαιο του Κατά Ιωάννην:

“Ὁ ἄρτος τοῦ Θεοῦ εἶναι ὁ καταβαίνων ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καὶ δίδων ζωήν εἰς τὸν κόσμον” (Ιωάννην ϛ΄. 33).

“Ἐγὼ εἶμαι ὁ ἄρτος τῆς ζωῆς” (Ιωάννην ϛ΄. 35).

“Ἐγὼ εἶμαι ὁ ἄρτος τῆς ζωῆς” (Ιωάννην ϛ΄. 48).

“Ἐγὼ εἶμαι ὁ ἄρτος ὁ ζῶν” (Ιωάννην ϛ΄. 51).

“Ὁ ἄρτος δὲ τὸν ὁποῖον ἐγὼ θέλω δώσει, εἶναι ἡ σὰρξ μου” (Ιωάννην ϛ΄. 51).

Ξανά και ξανά, μας λέει πως ο Ίδιος ο Ιησούς είναι ο “ἄρτος τῆς ζωῆς”.

Τότε γιατί ο Χριστιανός λέει στο Κατά Λουκάν ια΄. 6, “Ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ... καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ”; Επειδή δεν έχουμε τη δύναμη να τους κάνουμε να φάνε τον “ἄρτο τῆς ζωῆς”! Όταν προσπαθούμε να κερδίσουμε ψυχές και όταν κηρύττουμε, πολύ απλά δεν έχουμε τη δύναμη να τους δώσουμε τον άρτο της ζωής! Γνωρίζουμε το Ευαγγέλιο, αλλά αισθανόμαστε πως δεν έχουμε δύναμη, οπότε ξέρουμε, “Ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ... καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 6).

Αυτή είναι η ομολογία μου – “Δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ”. Αυτό ακριβώς αισθάνονται πολλοί νέοι όταν επισκέπτονται σήμερα μια Βαπτιστική εκκλησία. Νιώθουν πως η εκκλησία δεν τους προσφέρει κάτι που χρειάζονται. Στις περισσότερες Βαπτιστικές εκκλησίες μας, “δεν έχουν τίποτα να βάλουν μπροστά τους παρά μερικά σύγχρονα τραγούδια”. Πόσο τα μισώ! Είναι όλα ίδια! Είναι “λατρευτικά τραγούδια” – και δεν έχουν τίποτα που θα κάνει έναν αμαρτωλό να σκεφτεί την ανάγκη του για τον Ιησού! Δεν έχω τίποτα να βάλω μπροστά του! Τίποτα! Τίποτα! Τίποτα εκτός από ένα φθαρμένο τραγούδι “λατρείας”. Τίποτα! Τίποτα! Τίποτα να βάλω μπροστά του! Τίποτα! Τίποτα! Τίποτα εκτός από μία στεγνή, άψυχη, εξήγηση της Βίβλου, εδάφιο-εδάφιο. Τίποτα εκτός από νεκρά τραγούδια “λατρείας” και μια βαρετή μελέτη της Βίβλου. Το είδατε την προηγούμενη βραδιά! Ένας υγιής, κανονικός νέος δεν μπορεί να βοηθηθεί απ' αυτό. Το μόνο ζωντανό πράγμα ήταν ο σπουδαίος πασχαλινός ύμνος του Πολ Ρέιντερ (Paul Rader), “Ζωντανός ξανά/Alive Again.” Ήμασταν τόσο υπνωτισμένοι από την μισοπεθαμένη λειτουργία που έπρεπε να φωνάξω και να ιδρώσω για να ξυπνήσουμε αρκετά ώστε να το τραγουδήσουμε σωστά! Γι' αυτό οι εκκλησίες μας δεν μπορούν να κερδίσουν τους χαμένους νέους ανθρώπους από τον κόσμο! Γι' αυτό χάνουμε το 90% των νέων που είναι ήδη στην εκκλησία. Γι' αυτό μου συνέβη κι εμένα αυτό το πράγμα όταν ήμουν νέος. Δεν υπήρχε τίποτα στην εκκλησία μου που να μου έκανε εντύπωση. Ήταν νεκρή και ξηρή και μουχλιασμένη. Δεν υπήρχε τίποτα στην πρώτη μου εκκλησία για να με προκαλέσει. Το μυαλό μου έμενε κενό σε κάθε λειτουργία. Το μυαλό μου έμενε κενό επειδή ο Ιησούς δεν ήταν εκεί. Μου φαινόταν πως όλες οι λειτουργίες ήταν σχεδιασμένες για να αρέσουν στις κυρίες της εκκλησίας. Δεν είχαν τίποτα να βάλουν μπροστά μου! Ρίξτε μια ματιά στον Τσαρλς Στάνλεϊ (Charles Stanley) στην τηλεόραση, ή στον Πολ Τσάπελ (Paul Chappell) στο διαδίκτυο. Νεκροί, ξεροί, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς να έχουν κάτι για να παρουσιάσουν τον Ιησού Χριστό ως την απάντηση στην αμαρτία τους, στη μοναξιά τους και στο αιώνιό τους πεπρωμένο. “Ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ ἐξ ὁδοιπορίας, καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ!” Έχω βρεθεί στην εκκλησία του Ρικ Γουόρεν (Rick Warren). Έχω βρεθεί στην Α΄ Βαπτιστική Εκκλησία στο Ντάλας. Έχω βρεθεί σε εκκλησίες της BBFI! Φαίνονται τόσο ναρκωμένες που δεν συνειδητοποιούν πως δεν έχουν “τι νὰ βάλουν ἔμπροσθεν αὐτοῦ”.

Η απάντηση βρίσκεται στα εδάφια 9 και 10.

“Καὶ ἐγὼ σᾶς λέγω· Αἰτεῖτε καὶ θέλει σᾶς δοθῆ· ζητεῖτε καὶ θέλετε εὐρεῖ, κρούετε καὶ θέλει σᾶς ἀνοιχθῆ. Διότι πᾶς ὁ αἰτῶν λαμβάνει, καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει, καὶ εἰς τὸν κρούοντα θέλει ἀνοιχθῆ. Καὶ ἐὰν τις ἐξ ὑμῶν ἦναι πατήρ, καὶ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ζητήσῃ ἄρτον, μήπως θέλει δώσει εἰς αὐτὸν λίθον; καὶ ἐὰν ὀψάριον, μήπως ἀντὶ ὀψαρίου θέλει δώσει εἰς αὐτὸν ὄφιν; ἤ καὶ ἄν ζητήσῃ όν, μήπως θέλει δώσει εἰς αὐτὸν σκορπίον; ἐὰν λοιπὸν σεῖς, πονηροὶ ὄντες, ἐξεύρετε νὰ δίδητε καλὰς δόσεις εἰς τὰ τέκνα σας, πόσῳ μᾶλλον ὁ Πατήρ ὁ οὐράνιος θέλει δώσει Πνεῦμα Ἃγιον εἰς τοὺς αἰτοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ;” (Λουκάν ια΄. 9-13).

Ο Ιησούς τελειώνει την παραβολή λέγοντάς μας να αιτήσουμε, να κρούσουμε και να ζητήσουμε μέχρι ο Πατέρας μας στον Ουρανό να δώσει “Πνεῦμα Ἃγιον εἰς τοὺς αἰτοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 13). Συνεχίστε να ζητάτε. Συνεχίστε να ψάχνετε! Συνεχίστε να κρούετε! Συνεχίστε να ρωτάτε!

Βλέπετε, πρέπει να έχουμε το Άγιο Πνεύμα στις λειτουργίες. Πρέπει να έχουμε το Άγιο Πνεύμα, αλλιώς ο Ιησούς δεν θα φαίνεται σημαντικός – και ο Ιησούς δεν θα είναι καν παρών! Και κανείς δεν θα σωθεί! Στο εδάφιο 8 ο Σωτήρας λέει,

“Καὶ ἄν δὲν σηκωθῇ καὶ δώσῃ εἰς αὐτόν, διότι εἶναι φίλος αὐτοῦ, τοὐλάχιστον διὰ τὴν ἀναίδειαν αὐτοῦ θέλει σηκωθῆ καὶ δώσει εἰς αὐτὸν ὅσα χρειάζεται” (Λουκάν ια΄. 8).

Η λέξη “ἀναίδεια” σημαίνει “ξεδιάντροπη επιμονή”. Επιμονή – σημαίνει πως πρέπει να προσευχόμαστε για τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος σε κάθε λειτουργία. Το “μάννα” στην έρημο σάπιζε αν οι Ισραηλίτες προσπαθούσαν να το κρατήσουν για δεύτερη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Οι συμπροσευχές και οι λειτουργίες θα είναι “σάπιες”, εκτός κι αν “επιμένουμε ξεδιάντροπα” στην προσευχή, πριν από κάθε συμπροσευχή και πριν από κάθε λειτουργία!

Έχουμε αποκλείσει τον Ιησού από τις λειτουργίες μας – όπως ακριβώς Τον είχε αποκλείσει και η εκκλησία της Λαοδικείας στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ήταν χλιαρή. Χωρίς φωτιά! Χωρίς βροντή! Χωρίς δυναμικούς ύμνους! Χωρίς κήρυγμα – μόνο νεκρή εξήγηση της Βίβλου, εδάφιο-εδάφιο! Δεν χρειάζεσε το Άγιο Πνεύμα για να παρουσιάσεις ένα νεκρό εξηγητικό κήρυγμα! Τα εξηγητικά κηρύγματα απευθύνονται στον εγκέφαλο! Τα ευαγγελιστικά κηρύγματα απευθύνονται στην καρδιά! Στην καρδιά! Στην καρδιά! “Διότι μὲ τὴν καρδίαν πιστεύει τις πρὸς δικαιοσύνην” (Ρωμαίους ι΄. 10). Με την καρδιά – όχι με τον εγκέφαλο! Όχι με το μυαλό μόνο! Ο Χριστός πρέπει να μιλήσει στην καρδιά, αλλιώς κανείς δεν θα σωθεί – αλλιώς κανείς δεν θα αναζωπυρωθεί – αλλιώς κανείς δεν θα γευτεί τον άρτο της ζωής! Ο Ιησούς έχει αποκλειστεί από τις χλιαρές ευαγγελικές και βαπτιστικές λειτουργίες μας! Έχει αποκλειστεί! Έχει αποκλειστεί! Έχει αποκλειστεί! Ο Ιησούς λέει, “Ἰδού, ἵσταμαι εἰς τὴν θύραν καὶ κρούω” (Αποκάλυψη γ΄. 20). Γιατί είναι έξω από την εκκλησία και χτυπά την πόρτα; Επειδή Τον έχουμε αποκλείσει, γι' αυτό. Αν δεν προσευχόμαστε να κατέβει το Άγιο Πνεύμα σε κάθε λειτουργία, δεν θα έχουμε τον Ιησού σ' αυτές τις λειτουργίες! Ο Ιησούς έρχεται μόνο όταν το Άγιο Πνεύμα είναι παρών – και το Άγιο Πνεύμα είναι παρών μόνο όταν εμείς προσευχόμαστε να κατέβει! Είναι παρών μόνο όταν εμείς προσευχόμαστε να κατέβει! Είναι παρών μόνο όταν εμείς προσευχόμαστε να κατέβει! Πολλές από τις λειτουργίες μας έχουν την ίδια ζωή με μία Καθολική λειτουργία. Το έχετε δει. Το έχετε δει. Στην πραγματικότητα, ήταν πιο θανατηφόρα από μια Καθολική λειτουργία! Και ξέρετε πως έχω δίκιο!

“Ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ... καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 6).

Και ποιος είναι ο “άρτος” που ζήτησε ο άνθρωπος μέσα στα μεσάνυχτα; Τι ήθελε όταν χτύπησε την πόρτα του γείτονά του; Ο άρτος για τον οποίον αιτούσε, και ο άρτος για τον οποίον χτυπούσε, και ο άρτος που ζητούσε ήταν ο Ίδιος ο Ιησούς. Τι άλλο θα μπορούσαν να χρειάζονται οι αμαρτωλοί; Στο τέλος του εδαφίου 13, ο Ιησούς είπε, “Πόσῳ μᾶλλον ὁ Πατήρ ὁ οὐράνιος θέλει δώσει Πνεῦμα Ἃγιον εἰς τοὺς αἰτοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ;” (Λουκάν ια΄. 13). Η σημείωση του Σκόφιλντ δεν πιάνει το νόημα εδώ. Ο πολεμιστής προσευχής δεν ζητάει το Άγιο Πνεύμα για τον εαυτό του. Ζητάει το Άγιο Πνεύμα για τον χαμένο του φίλο που ποτέ δεν θα εμπιστευτεί τον Ιησού, παρά μονάχα αν το Άγιο Πνεύμα τού ανοίξει την καρδιά και τον ελκύσει στον Ιησού!

“Ἐπειδή ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ ἐξ ὁδοιπορίας, καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ.”

Πράγματι, αν ο Θεός δεν δώσει το Άγιο Πνεύμα, ως απάντηση στις προσευχές σας, δεν έχετε τίποτα να δώσετε στους χαμένους αμαρτωλούς! Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις μίλησε πολύ σωστά.

     Ο Ιησούς δεν έδωσε ακριβή λόγια μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, σχετικά... με την προσευχή, δηλαδή πως δίδασκε τους μαθητές να προσεύχονται για το Άγιο Πνεύμα... το οποίο στην πραγματικότητα φέρνει πνευματικές αναζωπυρώσεις, ελέγχει αμαρτωλούς περί αμαρτίας και τους μεταστρέφει, που δίνει σοφία και δύναμη και ηγεσία στον άνθρωπο του Θεού! Όταν προσευχόμαστε για άρτο για τους αμαρτωλούς, στην πραγματικότητα εννοούμε πως χρειαζόμαστε... το Άγιο Πνεύμα του Θεού (Rice, ibid., p. 96).

Απευθύνομαι τώρα σε εσάς που είστε ακόμα χαμένοι. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο άρτος της παραβολής. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Αν το Άγιο Πνεύμα δεν κατέβει σε σας στη διάρκεια των συναθροίσεων της εκκλησίας μας, δεν θα νιώσετε ποτέ το βάρος της αμαρτίας σας. Ο Ιησούς είπε,

“Καὶ ἐλθὼν ἐκεῖνος θέλει ἐλέγξει τὸν κόσμον περὶ ἁμαρτίας” (Ιωάννην ιϛ΄. 8).

Προσευχόμαστε να κατεβεί το Άγιο Πνεύμα ώστε να κάνει χαμένους αμαρτωλούς σαν και σας να νιώσετε την απαίσια αμαρτία της καρδιάς σας, να σας κάνει να νιώσετε τη βαθιά αμαρτία της σκληρής καρδιάς σας. Αν το Άγιο Πνεύμα δεν σας κάνει να νιώσετε τίποτα απ' αυτά τα πράγματα, δεν θα νιώσετε ποτέ μια πραγματική ανάγκη για τον Χριστό.

Και στη συνέχεια πρέπει να προσευχηθούμε ώστε το Πνεύμα του Θεού να σας ελκύσει στον Χριστό για πλήρη σωτηρία. Αφού ο Σωτήρας είπε,

“Οὐδεὶς δύναται νὰ ἔλθῃ πρὸς ἐμέ, ἐὰν δὲν ἑλκύσῃ αὐτὸν ὁ Πατήρ ὁ πέμψας με” (Ιωάννην ϛ΄. 44).

Πρέπει λοιπόν να προσευχηθούμε ώστε το Πνεύμα του Θεού να σας ελκύσει στον Ιησού, επειδή μόνο ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει από την αμαρτία και την Κόλαση.

Μέχρι τώρα έχετε μόνο ακούσει το Ευαγγέλιο. Έχετε μόνο ακούσει πως ο Ιησούς πέθανε επάνω στον Σταυρό για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σας. Έχετε μόνο ακούσει πως το Αίμα του Ιησού μπορεί να σας καθαρίσει τις αμαρτίες, και να σας δικαιώσει ενώπιον του Θεού. Και έχετε μόνο ακούσει πως ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Και έχετε μόνο ακούσει πως είναι ζωντανός στον Ουρανό, προσευχόμενος για σας. Έχετε μόνο ακούσει αυτά τα πράγματα, αλλά δεν τα έχετε βιώσει ποτέ στη ζωή σας. Και ποτέ δεν θα μπορέσετε να βιώσετε αυτά τα θαυμάσια πράγματα αν απλά κάθεστε μέσα στην εκκλησία, την μία Κυριακή μετά την άλλη, απλά ακούγοντάς τα ξανά και ξανά. Πρέπει να σας συμβεί κάτι περισσότερο από το να ακούτε απλά αυτά τα πράγματα, αλλιώς δεν θα σωθείτε ποτέ!

Το Άγιο Πνεύμα πρέπει να κατέβει και να σας κάνει να νιώσετε αμαρτωλοί. Το Άγιο Πνεύμα πρέπει να κατέβει και να σας ελκύσει στον Ιησού. Το Άγιο Πνεύμα πρέπει να κατέβει και να σας δώσει μια θεία-ανθρώπινη συνάντηση με τον ζωντανό Χριστό. Θα χρειαστεί ένα θαύμα για να έλθετε στον Σωτήρα. Θα χρειαστεί ένα θαύμα για να αναγεννηθείτε. Και μόνο το Πνεύμα του Θεού μπορεί να κάνει αυτό το θαύμα στη ζωή σας. Αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι παρών για να σας προμηθεύσει τις πνευματικές σας ανάγκες, αν το Άγιο Πνεύμα δεν βρίσκεται στις λειτουργίες μας, αν απουσιάζει, μπορούμε μόνο να πούμε,

“Ἦλθε φίλος μου πρὸς ἐμὲ... καὶ δὲν ἔχω τι νὰ βάλω ἔμπροσθεν αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 6).

Γι' αυτό προσευχηθήκαμε για τη σωτηρία σας. Γι' αυτό συνεχίζουμε να αιτούμε. Γι' αυτό συνεχίζουμε να ζητάμε. Γι' αυτό συνεχίζουμε να κρούουμε – και θα το κάνουμε μέχρι ο Θεός να ανοίξει τον Ουρανό και να στείλει το Πνεύμα Του για να σας μεταστρέψει και να σας αλλάξει, και να σας δώσει αιώνια ζωή! Ο Ιησούς είπε πως “ὁ Πατήρ θέλει δώσει Πνεῦμα Ἃγιον εἰς τοὺς αἰτοῦντας παρ᾿ αὐτοῦ” (Λουκάν ια΄. 13). Και προσευχόμαστε για σας. Ζητάμε από τον Θεό να στείλει το Πνεύμα Του για να σας ελέγξει περί αμαρτίας, και να σας ελκύσει στον Χριστό με ένα θαυματουργό έργο μεταστροφής! Ο Χριστός θα ξεπλύνει την αμαρτία σας με το Αίμα Του. Ο Χριστός θα σας ντύσει με τη δικαιοσύνη Του και θα σας δώσει μια καρδιά που αγαπάει τον Θεό και μισεί την αμαρτία. Θα σας αφαιρέσει την καρδιά της πέτρας και θα σας δώσει μια καρδιά σάρκας! “Για 'σένα προσεύχομαι/For you I am praying”. Ψάλλετε το ρεφραίν!

Για 'σένα προσεύχομαι, Για 'σένα προσεύχομαι,
   Για 'σένα προσεύχομαι,
Προσεύχομαι για 'σένα.
   (“I Am Praying For You” του S. O’Malley Clough, 1837-1910).

Προσευχηθήκαμε την περασμένη Κυριακή το βράδυ για το Άγιο Πνεύμα. Όλοι έφυγαν και κάθισα με τον Δρ Κείγκαν (Dr. Cagan). Τότε ήρθε ο Τομ Ζία (Tom Xia) και σώθηκε – επειδή ζητήσαμε να κατέβει το Άγιο Πνεύμα! Αμήν και αμήν!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (Mr. John Samuel Cagan): Λουκάν ια΄. 5-13.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Am Praying For You” (του S. O’Malley Clough, 1837-1910).