Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ EINAI Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

THE PROOF OF CHRIST’S SONSHIP!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 15 Απριλίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, April 15, 2017

“Περὶ τοῦ Υἱοῦ αὐτοῦ, ὅστις ἐγεννήθη ἐκ σπέρματος Δαβὶδ κατὰ σάρκα, καὶ ἀπεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει κατὰ τὸ πνεῦμα τῆς ἁγιωσύνης διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως, Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν” (Ρωμαίους α΄. 3-4).


Πάντα θαύμαζα τον Δρ Ουίλμπουρ Μ. Σμιθ (Dr. Wilbur M. Smith) για την τεράστια γνώση του επάνω στη χριστιανική λογοτεχνία, και για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, που τον οδήγησε να εγκαταλείψει το θεολογικό σεμινάριο Φούλερ (Fuller Seminary) το 1963, όταν αυτό απομακρύνθηκε από το αλάθητο της Βίβλου και άρχισε να ασπάζεται τον φιλελευθερισμό (βλ. Harold Lindsell, Ph.D., The Battle for the Bible, 1978 edition, pp. 110-112). Ο Δρ Σμιθ έκανε μια διεισδυτική ερώτηση σχετικά με το Προς Ρωμαίους α΄. 4, “Αναρωτιέμαι γιατί οι μεγαλύτεροι ιεροκήρυκες ποτέ δεν κηρύττουν ή τουλάχιστον δεν δημοσιεύουν ποτέ κάποιο κήρυγμα γι' αυτό το κείμενο που επιβεβαιώνει την πίστη;” (Wilbur M. Smith, D.D., Therefore, Stand, Keats Publishing, 1981 edition, p. 583). Νομίζω πως ο λόγος μπορεί να έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει αρκετό κήρυγμα επάνω στην ανάσταση του Χριστού τα τελευταία 125 χρόνια, ιδιαίτερα από την άνοδο του “ντεσιζιονισμού”. Από την εποχή του Τσ. Γκ. Φίνεϊ (C.G. Finney), τα κηρύγματα, όλο και περισσότερο, εστιάζουν στον άνθρωπο, και στο τι κάνει ο άνθρωπος. Τη σημερινή ημέρα, οι κήρυκες τείνουν να αφήνουν τα πράγματα του Θεού να γλιστρούν στο παρασκήνιο. Και αντί αυτού, εστιάζουν στο έργο του ανθρώπου. Έτσι, ο Ευαγγελικός Χριστιανισμός σήμερα έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό ανθρωπολογικός παρά θεολογικός, ψυχολογικός παρά Χριστολογικός, ανθρωποκεντρικός παρά Χριστόκεντρικός.

Κάθε κήρυγμα, εκτός από ένα, που καταγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων, επικεντρώνεται στην ανάσταση. Οι Απόστολοι δεν μπορούσαν να κηρύξουν χωρίς να αναφέρουν την ανάσταση του Χριστού! Ήταν η καρδιά του Ευαγγελίου που κήρυτταν. Σήμερα όμως, αν αναφερθεί η ανάσταση του Χριστού, θα γίνει μόνο το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Ακόμα και τότε, οι κήρυκες σπάνια θα διδάξουν για τις δογματικές πτυχές της.

Στο βιβλίο του, Χριστιανισμός χωρίς τον Χριστό/Christless Christianity, ο Δρ Μάικλ Χόρτον (Dr. Michael Horton) επισημαίνει πως τα πασχαλινά κηρύγματα σε πολλές συντηρητικές εκκλησίες έχουν να κάνουν συχνά “με το πώς ο Ιησούς ξεπέρασε τις δυσκολίες του, άρα μπορούμε κι εμείς· αποδεικνύοντας πως οι σημερινοί ευαγγελικοί, όπως και οι φιλελεύθεροι, μιλάνε για την ψυχολογία, την πολιτική ή τον ηθικισμό αντί του ευαγγελίου” (Michael Horton, Ph.D., Christless Christianity: The Alternative Gospel of the American Church, Baker Books, 2008, p. 30). Παραδόξως, ο Δρ Ρ. Α. Τόρεϊ (Dr. R. A. Torrey), τον οποίο θαυμάζω, δεν έχει ούτε ένα κήρυγμα για την ανάσταση του Χριστού στο γνωστό βιβλίο του, Πώς να εργάζεστε για τον Χριστό/How to Work for Christ (Fleming H. Revell, n.d.). Ο Δρ Τόρεϊ έδωσε 156 σελίδες με σχεδιαγράμματα μηνυμάτων για ιεροκήρυκες, αλλά ούτε ένα απ' αυτά τα σχεδιαγράμματα δεν είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ανάσταση του Ιησού! Σίγουρα, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη σήμερα!

Έλεγξα κάποια σύγχρονα υμνολόγια, και βρήκα μόνο δέκα περίπου ύμνους για την ανάσταση του Χριστού. Όλες, εκτός από μία, γράφτηκαν πριν από τον εικοστό αιώνα. Δύο γράφηκαν τον 18ο αιώνα, τρεις τον 19ο αιώνα, ένας τον 16ο αιώνα, ένας τον 17ο αιώνα, ένας τον 15ο αιώνα, και δύο τον 8ο αιώνα! Ο μόνος πραγματικά καλός ύμνος για την ανάσταση που γράφτηκε στον 20ό αιώνα είναι ο “Ζωντανός ξανά/Alive Again” του Πολ Ρέιντερ (Paul Rader), αλλά δεν εμφανίζεται σε κανένα υμνολόγιο, απ' ό,τι γνωρίζω. Σταθείτε και ψάλλετε το ρεφραίν μαζί μου!

Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά.
Έσπασε τα ισχυρά, ψυχρά δεσμά του θανάτου,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!
(“Alive Again” του Paul Rader, 1878-1938).

Μπορείτε να καθήσετε. Μπορείτε να μου γράψετε στο P.O. Box 15308, Los Angeles CA 90015 και να ζητήστε τους στίχους και τη μουσική για τον ύμνο του Πολ Ρέιντερ. Ξανά, πιστεύω πως η έλλειψη σύγχρονων ύμνων για την ανάσταση δείχνει πως αυτό το σημαντικότατο θέμα έχει παραμεληθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από τις ημέρες του Φίνεϊ. Ο Χριστός,

“Απεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει... διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως” (Ρωμαίους α΄. 4),

αλλά σχεδόν κανένας δεν την κηρύττει, και σχεδόν ποτέ δεν τραγουδάμε γι' αυτήν! Γι' αυτό οι εκκλησίες του Δυτικού κόσμου μαραίνονται και ξεθωριάζουν! Χωρίς πίστη στον αναστημένο Χριστό δεν υπάρχει καμία ελπίδα για πνευματική αναζωπύρωση, και δεν υπάρχει κανένα ζωντανό μήνυμα – αφού το μισό Ευαγγέλιο έχει ξεχαστεί – έχει εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό από το κήρυγμά μας! Ο Θεός βοηθός!

Βλέπω πως αυτοί που βρίσκονται στον Τρίτο Κόσμο συνηθίζουν να δίνουν έμφαση στον αναστημένο Χριστό περισσότερο από εμάς στην Ευρώπη και στην Αμερική. Γι' αυτό ο Χριστιανισμός εξαπλώνεται εκεί, αλλά εδώ βρίσκεται σε στασιμότητα!

Επικοινώνησα διαμέσου email με έναν νεαρό άνδρα στα είκοσί του, ο οποίος προέρχεται από μια χώρα του Τρίτου Κόσμου. Μιλώντας για τον εαυτό του, είπε πως “υποβλήθηκα σε βαριά βασανιστήρια στην παιδική μου ηλικία, καθώς προσπαθούσαν να με κάνουν να απαρνηθώ τη χριστιανική πίστη. Φώναξα για βοήθεια, αλλά κανείς δεν ήρθε, και είδα πολλούς (Χριστιανούς) να πεθαίνουν... Υπάρχουν παιδιά που διώκονται και που τα βάζουν σε άσυλο στην Ινδία, στη Μιανμάρ, που τα βασανίζουν επανειλημμένα με ηλεκτρικά σοκ για να απαρνηθούν τον Ιησού... εγώ είμαι ένας από τους επιζώντες”. Όταν το διάβασα αυτό έκλαψα. Πού μπορούμε να βρούμε τέτοια παιδιά ή τέτοιους νέους εδώ στην Αμερική ή στη Δύση γενικότερα; Αυτός ο νεαρός είπε πως αυτός και τα άλλα παιδιά συνάντησαν τον αναστημένο Χριστό. Όταν βίωσαν τον αναστημένο Χριστό κατάλαβαν πως Αυτός ήταν ο Υιός του Θεού. Άρα κανένας βασανισμός με ηλεκτροσόκ ή χτυπήματα δεν θα μπορούσε να τους κάνει να εγκαταλείψουν τον Ιησού. Ήξεραν πως ήταν ζωντανός – αναστημένος από τους νεκρούς! Αυτό τους έκανε πραγματικούς Χριστιανούς! Κι αυτό λέει ο Απόστολος Παύλος στο κείμενό μας. Ο Χριστός,

“Απεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει... διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως” (Ρωμαίους α΄. 4).

Ψάλλετε το ρεφραίν ξανά!

Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά.
Έσπασε τα ισχυρά, ψυχρά δεσμά του θανάτου,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!

Η αρχαία λέξη που μεταφράζεται “απεδείχθη” σημαίνει “προσδιορίζω”, “διακρίνω”. Ο Ιησούς προσδιορίστηκε, διακρίθηκε, ως ο Υιός του Θεού διαμέσου της ανάστασής Του από τους νεκρούς. Η Βίβλος της Γενεύης του 1599 λέει “δείχθηκε και φανερώθηκε” (σημείωση #1 στην Προς Ρωμαίους α΄. 4). Ο Χριστός “δείχθηκε και φανερώθηκε” ως ο Υιός του Θεού διαμέσου της ανάστασής Του από τους νεκρούς,

“Απεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει... διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως” (Ρωμαίους α΄. 4).

I. Πρώτον, πώς ο Ιησούς απεδείχθη Υιός του Θεού.

Δεν ήταν κυρίως από τις διδασκαλίες Του. Δίδαξε πολλά θαυμάσια πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της επί του Όρους Ομιλίας. Αλλά οι διδασκαλίες Του από μόνες τους δεν απέδειξαν πως ήταν ο Υιός του Θεού. Ούτε και τα θαύματα Του, ούτε καν ανασταίνοντας τρεις ανθρώπους από τους νεκρούς. Ο προφήτης Ηλίας ανέστησε ένα αγόρι από τους νεκρούς στους καιρούς της Παλαιάς Διαθήκης, και δεν ήταν ο Υιός του Θεού (Α΄ Βασιλέων ιζ΄. 17-24). Ο Ελισσαιός επίσης ανάστησε ένα παιδί από τους νεκρούς (Β΄ Βασιλέων δ΄. 32-37), αλλά ο Ελισσαιός δεν ήταν ο Υιός του Θεού. Ο Μωϋσής έκανε επίσης πολλά θαύματα, συμπεριλαμβανομένου του χωρισμού της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά δεν ήταν ο Υιός του Θεού. Το μοναδικό σημάδι που απέδειξε πως ο Ιησούς ήταν ο Υιός του Θεού ήταν η ανάσταση του δικού Του σώματος. Ο Ίδιος ο Ιησούς είπε πως η ανάστασή Του ήταν το σημάδι που θα έδινε σε μια πονηρή γενεά,

“Ἐκεῖνος δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε πρὸς αὐτούς· Γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ζητεῖ, καὶ σημεῖον δὲν θέλει δοθῆ εἰς αὐτήν εἰμή τὸ σημεῖον Ἰωνᾶ τοῦ προφήτου. Διότι ὡς ὁ Ἰωνᾶς ἦτο ἐν τῇ κοιλίᾳ τοῦ κήτους τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας, οὕτω θέλει εἶσθαι ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ καρδίᾳ τῆς γῆς τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας” (Ματθαίον ιβ΄. 39-40).

Ο Ιησούς θανατώθηκε επειδή παραδέχτηκε στον αρχιερέα πως ήταν ο Υιός του Θεού (Ματθαίον κϛ΄. 63-66). Καθώς κρεμόταν επάνω στον Σταυρό, οι αρχιερείς Τον χλεύαζαν, λέγοντας,

“Πέποιθεν ἐπὶ τὸν Θεόν, ἄς σώσῃ τώρα αὐτόν, ἐὰν θέλῃ αὐτόν· ἐπειδή εἶπεν ὅτι Θεοῦ Υἱὸς εἶμαι” (Ματθαίον κζ΄. 43).

Αλλά ο Θεός έδειξε την έγκρισή Του για τον Ιησού ως Υιό Του, ανασταίνοντάς Τον από τους νεκρούς. Ο Ιησούς,

“Απεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει... διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως” (Ρωμαίους α΄. 4).

Ο Θεός απέδειξε πως ο Ιησούς ήταν ο Υιός Του, ανασταίνοντας το νεκρό Του σώμα την τρίτη ημέρα! Ψάλλετέ το!

Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά.
Έσπασε τα ισχυρά, ψυχρά δεσμά του θανάτου,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!

II. Δεύτερον, γιατί ο Ιησούς απεδείχθη Υιός του Θεού.

Ο Δρ Τσαρλς Χοτζ (Dr. Charles Hodge) (1797-1878), καθηγητής Καινής Διαθήκης στο Θεολογικό Σεμινάριο του Πρίνστον (Princeton) για πολύ καιρό, είπε,

Μόνο όταν αναστήθηκε ο Χριστός, έγινε πλήρης η απόδειξη πως ήταν Υιός του Θεού, και η πληρότητα της σημασίας έγινε γνωστή στους αποστόλους... Με την ανάσταση αποδείχθηκε πως ήταν ο Υιός του Θεού... Σε πολλά σημεία (της Γραφής) η ανάσταση του Χριστού παρουσιάζεται ως η μεγάλη τελειωτική απόδειξη της αλήθειας όλων όσων δίδαξε ο Χριστός, και της εγκυρότητας όλων των ισχυρισμών του... καθώς ο Χριστός δήλωνε ανοιχτά πως ήταν ο Υιός του Θεού, η ανάστασή του από τους νεκρούς ήταν η σφραγίδα του Θεού στην αλήθεια της δήλωσής του. Αν συνέχιζε υπό της δύναμης του θανάτου, ο Θεός θα είχε αποκλείσει τον ισχυρισμό του πως ήταν ο Υιός του· αλλά αφού τον ανέστησε από τους νεκρούς, τον αναγνώρισε δημοσίως, λέγοντας: Εσύ είσαι ο Υιός μου, αυτήν την ημέρα σε έχω αναγγείλει έτσι (Charles Hodge, Ph.D., A Commentary on Romans, The Banner of Truth Trust, 1997 edition, pp. 20-21; σημειώσεις στην Προς Ρωμαίους α΄. 4).

Έτσι, η απόδειξη πως ο Χριστός ήταν ο Υιός του Θεού δόθηκε διαμέσου της ανάστασής Του, και επιβεβαιώσε όλα όσα δίδαξε.

Ο Δρ Ουίλμπερ Μ. Σμιθ (Dr. Wilbur M. Smith) είπε πως η ανάσταση του Χριστού εγγυάται

...την αλήθεια, την αξιοπιστία όλων των λόγων του Χριστού. Αφού αναστήθηκε από τον τάφο (όπως είχε προβλέψει), και αυτή η πρόβλεψη πραγματοποιήθηκε, τότε πάντα μου φαινόταν πως όλα όσα είπε ο Κύριός μας πρέπει να είναι αλήθεια... Όταν ο Κύριός μας είπε πως όποιος πιστέψει σ' Αυτόν θα έχει αιώνια ζωή, και πως όποιος αρνηθεί να πιστέψει σ' Αυτόν θα καταδικαστεί αιώνια, έλεγε την αλήθεια... Δεν γίνεται να δεχτούμε την Ανάσταση του Χριστού και να έχουμε οποιαδήποτε αμφιβολία για την αλήθεια οποιουδήποτε λόγου που πέρασε από τα χείλη Του (Smith, Therefore Stand, ibid., pp. 418-419).

Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του,

“Ἰδού, ἀναβαίνομεν εἰς Ἱεροσόλυμα, καὶ θέλουσιν ἐκτελεσθῆ πάντα τὰ γεγραμμένα διὰ τῶν προφητῶν εἰς τὸν Υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου. Διότι θέλει παραδοθῆ εἰς τὰ ἔθνη καὶ θέλει ἐμπαιχθῆ καὶ ὑβρισθῆ καὶ ἐμπτυσθῆ, καὶ μαστιγώσαντες θέλουσι θανατώσει αὐτόν, καὶ τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ θέλει ἀναστηθῆ” (Λουκάν ιη΄. 31-33).

Αυτό που ο Ιησούς προέβλεψε στο Κατά Λουκάν ιη΄. 31-33, πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά. Τον χλευάσανε, Τον χτυπήσανε, Τον φτύσανε, Τον μαστιγώσανε και Τον θανατώσανε επάνω στον Σταυρό. Αλλά την τρίτη ημέρα μετά από τη σταύρωσή Του αναστήθηκε από τους νεκρούς. Η ακριβής εκπλήρωση της πρόβλεψης του Ιησού για τον εαυτό Του, εγγυάται την αλήθεια όλων όσων είπε, επειδή Αυτός

“Απεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει... διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως” (Ρωμαίους α΄. 4).

“Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά.” Ψάλλετέ το!

Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά.
Έσπασε τα ισχυρά, ψυχρά δεσμά του θανάτου,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!

Αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς, όπως ακριβώς είχε πει, μπορούμε επίσης να είμαστε σίγουροι πως έλεγε την αλήθεια όταν είπε,

“Ἐὰν δὲν ἐπιστρέψητε... δὲν θέλετε εἰσέλθει εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν” (Ματθαίον ιη΄. 3).

Πρέπει να λάβουμε αυτά τα λόγια πολύ σοβαρά επειδή ήρθαν από το στόμα του αναστημένου Υιού του Θεού. Έχετε μεταστραφεί; Είστε σίγουροι πως έχετε μεταστραφεί; Ο Υιός του Θεού είπε πως δεν μπορείτε να “εισέλθετε στη βασιλεία των ουρανών” αν δεν έχετε μεταστραφεί. Πόσο σοβαρά πρέπει να σκεφτείτε τη μεταστροφή σας! Πόσο προσεκτικά πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε μεταστραφεί!

Ο αναστημένος Υιός του Θεού είπε επίσης,

“Ἐγὼ εἶμαι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν Πατέρα, εἰμή δι᾿ ἐμοῦ”
(Ιωάννην ιδ΄. 6).

Πόσο σοβαρά πρέπει να ακούσετε αυτά που είπε! Πόσο ανήσυχοι πρέπει να είστε, ώστε να έρθετε σ' Αυτόν και να σωθείτε! Πόσο προσεκτικοί πρέπει να είστε, ώστε να διώξετε απ' το μυαλό σας όλες τις δεισιδαιμονίες και τις ψεύτικες θρησκευτικές ιδέες, και να βασιστείτε μόνο στον Ιησού – επειδή Αυτός είπε: “οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν Πατέρα, εἰμή δι᾿ ἐμοῦ”.

Ξανά, ο αναστημένος Υιός του Θεού είπε,

“Τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Ω, πόσο πρέπει να “αγωνιστείτε να εισέλθετε” σ' Αυτόν! (Λουκάν ιγ΄. 24). Πόσο προσεκτικοί πρέπει να είστε για να έρθετε στον Ιησού. Θυμηθείτε πως Αυτός είπε,

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει”
(Ματθαίον ια΄. 28).

Προσευχόμαστε να ακούσετε τον αναστημένο Υιό του Θεού. Προσευχόμαστε να έρθετε απευθείας σ' Αυτόν, να καθαριστείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Αίματος που έχυσε επάνω στον Σταυρό – και να σωθείτε διαμέσου της αναστημένης ζωής Του. Ακούστε Τον! Πιστέψτε αυτά που είπε! Ελάτε απευθείας σ' Αυτόν και σωθείτε, όπως σας είπε να κάνετε – επειδή Αυτός

“Απεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει... διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως” (Ρωμαίους α΄. 4).

Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά.
Έσπασε τα ισχυρά, ψυχρά δεσμά του θανάτου,
   Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!
(“Alive Again” του Paul Rader, 1878-1938).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Λουκάν ιη΄. 31-34.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
     (Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Hail, Thou Once-Despised Jesus!” (του John Bakewell, 1721-1819).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ EINAI Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

THE PROOF OF CHRIST’S SONSHIP!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Περὶ τοῦ Υἱοῦ αὐτοῦ, ὅστις ἐγεννήθη ἐκ σπέρματος Δαβὶδ κατὰ σάρκα, καὶ ἀπεδείχθη Υἱὸς Θεοῦ ἐν δυνάμει κατὰ τὸ πνεῦμα τῆς ἁγιωσύνης διὰ τῆς ἐκ νεκρῶν ἀναστάσεως, Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν” (Ρωμαίους α΄. 3-4).

I.   Πρώτον, πώς ο Ιησούς απεδείχθη Υιός του Θεού, Α΄ Βασιλέων ιζ΄. 17-24,
Β΄ Βασιλέων δ΄. 32-37, Ματθαίον ιβ΄. 39-40, κϛ΄. 63-66, κζ΄. 43.

II.  Δεύτερον, γιατί ο Ιησούς απεδείχθη Υιός του Θεού, Λουκάν ιη΄. 31-33,
Ματθαίον ιη΄. 3, Ιωάννην ιδ΄. 6, ϛ΄. 37, Λουκάν ιγ΄. 24,
Ματθαίον ια΄. 28.