Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

YOU ARE THE SALT OF THE EARTH
AND THE LIGHT OF THE WORLD!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 26 Φεβρουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, February 26, 2017

“Σεῖς εἶσθε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας διαφθαρῇ, μὲ τί θέλει ἁλατισθῆ; εἰς οὐδὲν πλέον χρησιμεύει εἰμή νὰ ῥιφθῇ ἔξω καὶ νὰ καταπατῆται ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων. Σεῖς εἶσθε τὸ φῶς τοῦ κόσμου· πόλις κειμένη ἐπάνω ὄρους δὲν δύναται νὰ κρυφθῇ· οὐδὲ ἀνάπτουσι λύχνον καὶ θέτουσιν αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὸν λυχνοστάτην, καὶ φέγγει εἰς πάντας τοὺς ἐν τῇ οἰκίᾳ. Οὕτως ἄς λάμψῃ τὸ φῶς σας ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, διὰ νὰ ἴδωσι τὰ καλὰ σας ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν Πατέρα σας τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς” (Ματθαίον ε΄. 13-16).


Ο Ιησούς περπατούσε κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. Είδε τον Πέτρο και τον αδελφό του, τον Ανδρέα. Πετούσαν ένα δίχτυ μέσα στη θάλασσα, επειδή ήταν ψαράδες. Ο Ιησούς τούς είπε, “Ελάτε πίσω μου, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων”. Αμέσως άφησαν τα δίχτυα τους και Τον ακολούθησαν. Λίγο παρακάτω, ο Ιησούς είδε δύο αδέλφια, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Επιδιόρθωναν τα δίχτυα τους για ψάρεμα. Τους κάλεσε, και άφησαν το καράβι τους και Τον ακολούθησαν. Αυτά που είδαν τον Ιησού να κάνει πρέπει να ήταν πολύ συναρπαστικά. Ο Ιησούς δίδασκε τους ανθρώπους και θεράπευε τις αρρώστιές τους. Τεράστια πλήθη ακολουθούσαν τον Ιησού. Όταν είδε το τεράστιο πλήθος, ο Ιησούς ανέβηκε σε ένα βουνό. Αφού έκατσε κάτω, ήρθαν και έκατσαν μαζί του οι μαθητές Του. Ο Ιησούς ξεκίνησε να διδάσκει τους μαθητές Του. Τους έδωσε τους μακαρισμούς. Αυτοί περιγράφουν τις εσωτερικές αρετές του πραγματικού Χριστιανού, και του υπόσχονται ευλογίες για το μέλλον. Και τότε, είπε στους μαθητές Του πως αυτοί ήταν το αλάτι της γης και το φως του κόσμου. Αυτό που είπε ο Ιησούς γι' αυτούς, ισχύει για κάθε αληθινό Χριστιανό.

“Σεῖς εἶσθε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας διαφθαρῇ, μὲ τί θέλει ἁλατισθῆ; εἰς οὐδὲν πλέον χρησιμεύει εἰμή νὰ ῥιφθῇ ἔξω καὶ νὰ καταπατῆται ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων. Σεῖς εἶσθε τὸ φῶς τοῦ κόσμου· πόλις κειμένη ἐπάνω ὄρους δὲν δύναται νὰ κρυφθῇ· οὐδὲ ἀνάπτουσι λύχνον καὶ θέτουσιν αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὸν λυχνοστάτην, καὶ φέγγει εἰς πάντας τοὺς ἐν τῇ οἰκίᾳ. Οὕτως ἄς λάμψῃ τὸ φῶς σας ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, διὰ νὰ ἴδωσι τὰ καλὰ σας ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν Πατέρα σας τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς” (Ματθαίον ε΄. 13-16).

I. Πρώτον, εσείς είστε το αλάτι της γης.

Ο Ιησούς είπε, “Σεῖς εἶσθε τὸ ἅλας τῆς γῆς”. Η σημαντικότερη χρήση του αλατιού, εκείνον τον καιρό, ήταν ως μέσο συντήρησης. Αν βάζανε αλάτι στο κρέας μπορούσε να διατηρηθεί για μήνες χωρίς ψυγείο. Το αλάτι το διατηρούσε για να μην χαλάσει. Όταν ο Αδάμ αμάρτησε, έφερε τον θάνατο και τη φθορά στον κόσμο. Ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει τον θάνατο από τον πρώτο αμαρτωλό, τον Αδάμ. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον θάνατο παρά μονάχα ο Χριστός. Είπε στους μαθητές πως αυτοί ήταν αλάτι, για να διατηρήσουν τους ανθρώπους από τη φθορά και τον θάνατο. Ο Απόστολος Ιάκωβος είπε, “ Ὁ ἐπιστρέψας ἁμαρτωλὸν ἀπὸ τῆς πλάνης τῆς ὁδοῦ αὐτοῦ θέλει σώσει ψυχήν ἐκ θανάτου...” (Ιακώβου ε΄. 20).

Το έργο του ευαγγελισμού και της προσευχής που κάνετε μπορεί να σας φαίνεται άχρηστο. Αλλά ο Διάβολος είναι που σας το λέει αυτό. Ο Χριστιανός που βγαίνει έξω για ευαγγελισμό και φέρνει αμαρτωλούς στον Χριστό είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Εσείς είστε το αλάτι της γης! Κάνετε το σημαντικότερο έργο σε όλη τη γη! Αν νομίζετε πως δεν ειστε σημαντικοί, ακούστε τι είπε ένας νεαρός, “Ήρθα στην εκκλησία με τρομερό μίσος και τρομερή βαρεμάρα...ήμουν δυστυχισμένος. Πολλοί από τους φίλους μου και την οικογένειά μου με είχαν απογοητεύσει. Ο κόσμος γύρω μου φαινόταν πως κατέρρεε. Μου φαινόταν πως δεν υπήρχε λόγος να ζω. Δεν υπήρχε λόγος να κάνω οτιδήποτε επειδή υπήρχε τόση διαφθορά και καταστροφή. Μερικές φορές ευχόμουν να μην είχα γεννηθεί ποτέ, και μερικές φορές σκεφτόμουν την αυτοκτονία. Ήμουν μπερδεμένος και δεν πίστευα στον Θεό.”

Κάποιος από την εκκλησία μας έφερε αυτόν τον νεαρό για να ακούσει το Ευαγγέλιο. Αν δεν είχατε πάει έξω για να τον φέρετε, ποτέ δεν θα είχε γνωρίσει τον Χριστό. Δεν ξέρω ποιος από σας τον έφερε στην εκκλησία. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Αλλά κάποιος από σας τον έφερε. Κάποιοι άλλοι ανάμεσά σας τον έκαναν να νιώσει άνετα στην εκκλησία μας. Ο Θεός χρησιμοποίησε εσάς για να σώσει τη ζωή αυτού του νεαρού. Ο Θεός χρησιμοποίησε εσάς για να σώσει την ψυχή του από τον θάνατο, από μία ζωή απόγνωσης και απελπισίας. Γι' αυτό είπε ο Ιησούς, “Σεῖς εἶσθε τὸ ἅλας τῆς γῆς”! Χωρίς εσάς δεν θα είχε σωθεί.

Αλλά οι σημερινές εκκλησίες δεν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Οι εκκλησίες μας βρίσκονται σε μία απαίσια κατάσταση ψυχρότητας και αποστασίας! Ο Δρ Καρλ Φ. Χ. Χένρι (Dr. Carl F. H. Henry) (1913-2003) ήταν ένας γνωστός θεολόγος. Ένα από τα τελευταία βιβλία που έγραψε ήταν το Λυκόφως ενός σπουδαίου πολιτισμού: Η τάση προς τον νεο-παγανισμό/Twilight of a Great Civilization: The Drift Toward Neo-Paganism. Είπε πως υπάρχει ένα πρόβλημα με τις περισσότερες σημερινές εκκλησίες. Είπε, “Η απογοήτευση σχετικά με τον οργανωμένο Χριστιανισμό βρίσκεται στα ύψη· φαίνεται στα στατιστικά των εκκλησιαζομένων που λιγοστεύουν... Βάρβαροι αναβιώνουν έναν παρακμιακό πολιτισμό και κρύβονται στις σκιές μιας ανάπηρης εκκλησίας” (σελ. 17). Είχε δίκιο. Δεν γνωρίζω καμία εκκλησία πέρα από τη δική μας στο Λος Άντζελες που να προσπαθεί να ευαγγελίσει τους χαμένους νέους στα κολέγια και στα εμπορικά κέντρα της πόλης. Οι Νότιοι Βαπτιστές τώρα χάνουν περίπου 250.000 μέλη κάθε χρόνο. Οι υπόλοιπες εκκλησίες δεν τα πάνε και καλύτερα. Πρώτα σταματάνε τις συμπροσευχές. Μετά σταματάνε τη βραδινή συνάθροιση της Κυριακής. Μετά, οι πρωινές συναθροίσεις της Κυριακής αρχίζουν να μειώνονται. Ο Ιησούς είπε, “Ἐὰν δὲ τὸ ἅλας διαφθαρῇ, μὲ τί θέλει ἁλατισθῆ; εἰς οὐδὲν πλέον χρησιμεύει εἰμή νὰ ῥιφθῇ ἔξω καὶ νὰ καταπατῆται ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων” (Ματθαίον ε΄. 13). Οι εκκλησίες είναι “ανάπηρες” όπως είπε ο Δρ Χένρι. Δεν είναι ικανές να μεταστρέψουν τους νέους ανθρώπους σήμερα. Γιατί έτσι; Επειδή το αλάτι έχει χάσει τη γεύση του! Η Βιβλική διδασκαλία εδάφιο-εδάφιο δεν θεραπεύει μία νεκρή εκκλησία! Η χαλαρή διδασκαλία δεν θα παράγει η ζωή. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το δυναμικό ευαγγελιστικό κήρυγμα. Χρειαζόμαστε “αλατισμένο” κήρυγμα, κήρυγμα για την αμαρτία και την Κόλαση, κήρυγμα για το Αίμα του Χριστού, κήρυγμα για το πώς να κερδίζουμε ψυχές. Μόνο αν κερδίζουμε ψυχές μπορούμε να κρατήσουμε το “αλάτι” μέσα στην εκκλησία. Μόνο οι δυνατές συμπροσευχές μπορούν να κρατήσουν το “αλάτι” μέσα στην εκκλησία. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είχε δίκιο όταν είπε, “Μόνο με πλήρη προσπάθεια μπορούμε να κερδίζουμε ψυχές όπως στην Καινή Διαθήκη” (Why Our Churches Do Not Win Souls, σελ. 149).

Αν δεν θέλουμε η εκκλησία μας να πεθάνει πρέπει συνεχώς να εργαζόμαστε και να προσευχόμαστε, και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να φέρουμε χαμένους νέους ανθρώπους να ακούσουν το Ευαγγέλιο! Ο Ιησούς είπε, “Ἔξελθε εἰς τὰς ὁδοὺς καὶ φραγμοὺς καὶ ἀνάγκασον νὰ εἰσέλθωσι, διὰ νὰ γεμισθῇ ὁ οἶκός μου” (Λουκάν ιδ΄. 23). Το να κερδίζουμε ψυχές πρέπει να είναι το νούμερο ένα πράγμα στις ζωές μας, αλλιώς η εκκλησία μας θα χάσει το “αλάτι” που συντηρεί τη ζωή. Αν δεν το κάνουμε αυτό, η εκκλησία μας “εἰς οὐδὲν πλέον χρησιμεύει εἰμή νὰ ῥιφθῇ ἔξω καὶ νὰ καταπατῆται ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων” (Ματθαίον ε΄. 13). Μην αφήσετε την εκκλησία μας να πεθάνει! Πηγαίντε έξω και φέρτε αμαρτωλούς να ακούσουν για τον Ιησού ώστε να σωθούν!

II. Δεύτερον, εσείς είστε το φως του κόσμου.

Ο Ιησούς είπε, “Σεῖς εἶσθε τὸ φῶς τοῦ κόσμου· πόλις κειμένη ἐπάνω ὄρους δὲν δύναται νὰ κρυφθῇ” (Ματθαίον ε΄. 14). Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είπε, “Η ουσία αυτής της δήλωσης είναι η εξής: ‘Εσείς, και μόνον εσείς, είστε το φως του κόσμου’, – το ‘σεῖς’ είναι εμφατικό, γι' αυτό υπάρχει αυτός ο υπαινιγμός... Υπάρχουν κάποια πράγματα που υπονοούνται. Το πρώτο είναι πως ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση σκότους” (Sermon on the Mount, σελ. 139). Ο κόσμος βρίσκεται σε μία απαίσια κατάσταση σκότους απόψε. Ο Ιησούς λέει πως μόνο οι αληθινοί Χριστιανοί μπορούν να δείξουν στους άλλους πώς να ξεφύγουν απ' αυτό το σκοτάδι. Δεν υπάρχει καθόλου φως σ' αυτόν τον κόσμο. Το μόνο φως έρχεται από τους αληθινούς Χριστιανούς και από εκκλησίες σαν τη δική μας. Ο Ιησούς κοίταξε τη μικρή ομάδα των μαθητών Του. Τους είπε, “Εσείς, και μόνον εσείς, είστε το φως του κόσμου”. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα.

Ο νεαρός που έφερε κάποιος από σας στην εκκλησία, είπε, “Μου φαινόταν πως δεν υπήρχε λόγος να ζω...Μερικές φορές ευχόμουν να μην είχα γεννηθεί ποτέ, και μερικές φορές σκεφτόμουν την αυτοκτονία... Ο Δρ Χάιμερς με ρώτησε αν ο Θεός με αγαπούσε. Στα γρήγορα είπα ‘ναι’. Αλλά ο Δρ Χάιμερς με ρώτησε άλλη μία φορά... Ξαφνικά είπα ‘όχι’, και άρχισα να κλαίω... Μετά απ' αυτό ο Δρ Χάιμερς με ρώτησε αν θα εμπιστευόμουν τον Ιησού, αλλά δεν μπορούσα, φοβόμουν να εγκαταλείψω την αμαρτία μου. Την ερχόμενη εβδομάδα ένιωθα την αμαρτία μου πολύ έντονα. Κλειδωνόμουν μέσα στο μπάνιο και έκλαιγα, ενώ σκεφτόμουν την αμαρτία μου. Ακόμη κι όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο ή στη δουλειά, η αμαρτία μου δεν με άφηνε ήσυχο. Την Κυριακή ενέδωσα και ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω τα πάντα για τον Χριστό. Πήγα να δω τον Δρ Χάιμερς και εμπιστεύτηκα τον Ιησού. Απλά εμπιστεύτηκα τον Ιησού διαμέσου της πίστης και μόνο. Εκείνη την ημέρα ήμουν υπερβολικά χαρούμενος και δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ. Ο εσταυρωμένος Σωτήρας με αγάπησε και μου έδειξε έλεος παρά την αντίστασή μου, και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.”

Τώρα ακούστε τα λόγια μιας νεαρής Κινέζας που ζούσε μία ηθική ζωή. Είπε, “Μπήκα μέσα στην εκκλησία και η καρδιά μου ήταν βαριά. Ο Θεός με είχε αφυπνίσει στο γεγονός ότι ήμουν αμαρτωλή. Όλοι γύρω μου ήταν χαρούμενοι, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κατασιγάσω την ένοχη συνείδησή μου. Δεν μπορούσα πια να αγνοήσω το γεγονός ότι η καρδιά μου ήταν άσχημη, ανυπάκουη, και ενάντια στον Θεό. Η καρδιά μου δεν μπορούσε πια να με εξαπατήσει με την ιδέα πως ήμουν εντάξει και καλός άνθρωπος. Δεν ήμουν εντάξει και δεν υπήρχε καλοσύνη μέσα μου. Ενώ καθόμουν ακούγοντας το κήρυγμα ένιωθα πως ο ποιμένας μίλαγε συγκεκριμένα σε μένα. Ένιωσα υπερβολικά άβολα όταν άρχισε να μιλάει για τον θάνατό μου. Ένιωσα πως θα πήγαινα κατευθείαν στην Κόλαση. Άξιζα να πάω στην Κόλαση. Ήμουν αμαρτωλή. Αν και πίστευα πως μπορούσα να κρύβω τις αμαρτίες μου από τους ανθρώπους, δεν μπορούσα να τις κρύψω από τον Θεό. Ο Θεός τις έβλεπε όλες...ένιωσα απελπισία. Τότε, όταν το κήρυγμα είχε σχεδόν τελειώσει, άκουσα το Ευαγγέλιο για πρώτη φορά. Ο Χριστός πέθανε επάνω στον Σταυρό, στη θέση μου, για να πληρώσει για τις αμαρτίες μου. Η αγάπη Του για μένα, μία ένοχη αμαρτωλή, ήταν τόσο μεγάλη που πέθανε επάνω στον Σταυρό για μένα. Το Αίμα Του χύθηκε για αμαρτωλούς. Το Αίμα Του χύθηκε για μένα! Χρειαζόμουν απεγνωσμένα τον Ιησού. Αντί του να αναζητήσω καλοσύνη μέσα στον εαυτό μου, κοίταξα προς τον Χριστό για πρώτη φορά. Και εκείνη τη στιγμή με έσωσε και καθάρισε την αμαρτία μου με το Αίμα Του. Εμπιστεύτηκα τον Ιησού και με έσωσε. Όλη μου η καλοσύνη δεν μπορούσε να σώσει μία ελεεινή αμαρτωλή σαν και μένα, αλλά ο Χριστός και μόνο με έσωσε! Ο Χριστός έσπασε τα δεσμά που με είχαν αιχμαλωτίσει στην αμαρτία. Ο Χριστός με έντυσε με το Αίμα Του. Με έντυσε με τη δικαιοσύνη Του. Η πίστη μου και η βεβαιότητά μου είναι στον Χριστό και μόνο. Ήμουν αμαρτωλή, αλλά ο Ιησούς Χριστός με έσωσε!”

Ακούστε τώρα μία άλλη νεαρή γυναίκα. Και αυτή ήταν “καλή” κοπέλα στα μάτια του κόσμου. Ερχόταν στην εκκλησία όλη της τη ζωή αλλά ήταν ακόμα χαμένη. Ωστόσο, μέσα στην καρδιά της ήταν οργισμένη με τον Θεό. Ακούστε την. “Όσο προχωρούσε το κήρυγμα προβληματιζόμουν όλο και περισσότερο. Δεν μπορούσα καν να χαμογελάσω όταν οι υπόλοιποι χαιρετιόντουσαν. Η αίσθηση της ήττας και η αηδία της αμαρτίας μου μεγάλωναν. Και τότε ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) κήρυξε επάνω στο θέμα ‘Ο Θεός έχει δίκιο, και εσύ κάνεις λάθος’. Οι λέξεις ήταν σαν καρφιά και έκαναν πιο έντονη την αηδιαστική σκέψη της αμαρτίας μου. Καθώς ο Τζον κήρυττε, συνειδητοποίησα πως ο Θεός μού μιλούσε. Όταν ο Τζον τελείωσε το κήρυγμα ήμουν πολύ αγχωμένη. Τότε ο Δρ Χάιμερς ανέβηκε στον άμβωνα και μίλησε για τον Ιησού που συγχώρεσε μία πόρνη όταν την έπιασαν να διαπράττει μοιχεία. Αν και είχα ξανακούσει αυτήν την ιστορία, δεν μου έκανε εντύπωση μέχρι εκείνο το πρωινό. Η αγάπη του Ιησού με συγκλόνισε. Άρχισα να νιώθω κάτι να με παρακινεί να έρθω στον Ιησού. Ο Δρ Χάιμερς με κάλεσε να μιλήσω μαζί του. Το μυαλό μου ήταν γεμάτο σκέψεις και φόβους. Ο Δρ Χάιμερς έδειξε τον εαυτό του και με ρώτησε αν τον εμπιστευόμουν, και είπα, ‘ναι’. Τότε μου είπε πώς με τον ίδιο τρόπο πρέπει να εμπιστευτούμε τον Ιησού. Πάντα το μισούσα όταν μου λέγανε να ‘εμπιστευτώ τον Ιησού’. ‘Τι στην ευχή σημαίνει αυτό;’ σκεφτόμουν. ‘Πώς να το κάνω αυτό;’ Αλλά όταν το εξήγησε ο Δρ Χάιμερς, πώς ήταν το ίδιο πράγμα με το να εμπιστευτώ αυτόν, έβγαλε νόημα. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως ο Ιησούς με αγαπούσε. Καθώς γονάτισα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πως ο Ιησούς με αγαπούσε. Πώς θα συγχωρούσε την αμαρτία μου. Πώς Τον ήθελα απεγνωσμένα. Ο Δρ Χάιμερς έβαλε το χέρι του στο κεφάλι μου, και έκλαψε προσευχόμενος για μένα. Μου είπε πως ο Ιησούς ήθελε να Τον εμπιστευτώ. Ακόμη και η μικρότερη πίστη ήταν αρκετή γι' Αυτόν. Αυτό ζητούσε ο Ιησούς. Και τότε, ήταν μόνο μερικά δευτερόλεπτα, εμπιστεύτηκα τον Ιησού. Δεν εμπιστεύτηκα το γεγονός ότι θα με έσωζε. Εμπιστεύτηκα τον Ίδιο τον Ιησού – συγκρίσιμα με το πώς εμπιστεύτηκα τον ποιμένα μου, τον Δρ Χάιμερς. Στο παρελθόν εξερευνούσα την άβυσσο του μυαλού μου για να βρω ένα τρόπο να εμπιστευτώ τον Ιησού, και έψαχνα κάποια εμπειρία. Αρνιόμουν να εμπιστευτώ τον Ιησού και μόνο, χωρίς κάποιο συναίσθημα. Και μετά, αφού δεν τα κατάφερνα, θα έκλαιγα από απογοήτευση και μεμψιμοιρία. Φοβόμουν τόσο πολύ πως θα είχα μία ψεύτικη μεταστροφή. Κινδύνευα να γίνω εντελώς κυνική. Αλλά, μετά από προσεκτική σκέψη, κατάλαβα πως ο κόσμος δεν είχε τίποτα να μου προσφέρει. Δεν είχε αγάπη. Δεν είχε σκοπό. Δεν είχε ελπίδα. Τώρα εμπιστεύομαι τον Ιησού. Αυτός είναι η μόνη μου ελπίδα. Συγκλονίζομαι όταν σκέφτομαι πως το μόνο που ήθελε ο Ιησούς από μένα ήταν να Τον εμπιστευτώ. Απλά ήθελε να εμπιστευτώ Αυτόν, και μόνο Αυτόν. Και Αυτός έκανε όλα τα υπόλοιπα. Η μαρτυρία μου, στην ουσία, είναι πολύ απλή. Εμπιστεύτηκα τον Ιησού και Αυτός με έσωσε.”

Χρειάστηκαν αρκετοί άνθρωποι για να κερδηθούν αυτές οι ψυχές για τον Χριστό. Κάποιος έπρεπε να τους πάρει τηλέφωνο. Ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) φρόντισε ώστε κάποιος να περάσει να τους πάρει με το αυτοκίνητο. Μετά ήταν τα λόγια του του Ααρόν Γιάνσι (Aaron Yancy) για το πώς είναι ο κόσμος έξω από την εκκλησία... το κενό και η ψυχρότητα που προσφέρει ο κόσμος. Διάβασαν κάποια γραπτά κηρύγματα, που τα δακτυλογράφησε ο Δρ Κέιγκαν, και παρακολούθησαν κάποια βίντεο κηρυγμάτων μας, που τα προετοίμασε ο Κος Ολιβάτσι (Mr. Olivacce). Υπήρχαν οι συμβουλές του Τζον Κέιγκαν. Υπήρχε η φιλία που τους δώσατε. Εν τέλει υπήρχαν τα κηρύγματα μου, και τα κηρύγματα του Τζον Κέιγκαν, και τα κηρύγματα του Νόα Σονγκ (Noah Song). Μετά από εσωτερικές μάχες που διήρκησαν μερικές φορές ολόκληρες εβδομάδες, εγώ ο ίδιος τους ρώτησα, “Θα εμπιστευτείτε τον Ιησού;” Και τότε εμπιστεύτηκαν τον Ιησού. Ακούγεται τόσο απλό και είναι απλό. Ο Θεός χρησιμοποίησε πολλούς ανθρώπους της εκκλησίας μας για να τους οδηγήσει στον Ιησού. Όλοι μας ήμασταν “φώτα” που τους βοήθησαν να βρουν τον Ιησού μέσα σε έναν σκοτεινό κόσμο. Όπως το έθεσε ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς, “Εσείς, και μόνον εσείς, είστε το φως του κόσμου”. Όπως το θέτει ένας παλιός ύμνος,

Όλος ο κόσμος ήταν χαμένος στο σκοτάδι της αμαρτίας,
   Το φως του κόσμου είναι ο Ιησούς,
Σαν τον ήλιο το καταμεσήμερο η δόξα Του έλαμψε,
   Το φως του κόσμου είναι ο Ιησούς.
Ελάτε στο φως, λάμπει για σας,
   Το φως έχει ανατείλει επάνω μου,
Κάποτε ήμουν τυφλός, αλλά τώρα βλέπω,
   Το φως του κόσμου είναι ο Ιησούς.
(“The Light of the World is Jesus” του Philip P. Bliss, 1838-1876).

Αγαπητά αδέλφια, όλοι μας έχουμε το σπουδαίο προνόμιο να αντανακλούμε το φως του Ιησού σε έναν κόσμο σκοτεινό από την αμαρτία. Ο Χριστός μάς έχει δώσει φως. Ο ύμνος της αναζωπύρωσής μας το εξηγεί πολύ καθαρά,

Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Αγαπητά αδέλφια, ως Χριστιανοί έχουμε ένα υπέροχο έργο που πρέπει να κάνουμε. Εμείς είμαστε το αλάτι της γης. Εμείς, και μόνον εμείς, είμαστε το φως του κόσμου! Ας αντανακλούμε το φως του Ιησού σε έναν σκοτεινό και τρομαχτικό κόσμο! Ποτέ μην σταματάτε να προσπαθείτε να κερδίσετε ψυχές. Και ποτέ, ποτέ, μην αποθαρρύνεστε όταν προσπαθείτε να κερδίσετε ψυχές. Ο Ιησούς είναι μαζί σας. Θα σας βοηθήσει μέσα σε όλες τις δυσκολίες και τις κακουχίες.

Τώρα, σε σας που είστε ακόμη χαμένοι έχω το σπουδαίο προνόμιο να σας πω πως ο Ιησούς θα σώσει και σας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνετε παρά να εμπιστευτείτε τον Ιησού Χριστό, τον άνθρωπο που πέθανε στη θέση σας επάνω στον Σταυρό, και έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Υπάρχει ένας ύμνος που τα λέει όλα,

Μονάχα εμπιστευτείτε Τον, μονάχα εμπιστευτείτε Τον,
   Μονάχα εμπιστευτείτε Τον τώρα.
Θα σας σώσει, θα σας σώσει,
   Θα σας σώσει τώρα.
(“Only Trust Him” του John H. Stockton, 1813-1877).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Saved by the Blood”
(από S. J. Henderson, 19ος αιώνας).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

YOU ARE THE SALT OF THE EARTH
AND THE LIGHT OF THE WORLD!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Σεῖς εἶσθε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας διαφθαρῇ, μὲ τί θέλει ἁλατισθῆ; εἰς οὐδὲν πλέον χρησιμεύει εἰμή νὰ ῥιφθῇ ἔξω καὶ νὰ καταπατῆται ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων. Σεῖς εἶσθε τὸ φῶς τοῦ κόσμου· πόλις κειμένη ἐπάνω ὄρους δὲν δύναται νὰ κρυφθῇ· οὐδὲ ἀνάπτουσι λύχνον καὶ θέτουσιν αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὸν λυχνοστάτην, καὶ φέγγει εἰς πάντας τοὺς ἐν τῇ οἰκίᾳ. Οὕτως ἄς λάμψῃ τὸ φῶς σας ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, διὰ νὰ ἴδωσι τὰ καλὰ σας ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν Πατέρα σας τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς” (Ματθαίον ε΄. 13-16).

I.   Πρώτον, εσείς είστε το αλάτι της γης, Ιακώβου ε΄. 20, Ματθαίον ε΄. 13, Λουκάν ιδ΄. 23.

II.  Δεύτερον, εσείς είστε το φως του κόσμου, Ματθαίον ε΄. 14.