Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΩΤΗΡΙΑ Ή ΚΑΤΑΔΙΚΗ – ΠΟΙΑ?

SALVATION OR DAMNATION – WHICH?
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 19 Φεβρουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, February 19, 2017


Ο Ωσηέ για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κήρυττε στο βόρειο βασίλειο του Ισραήλ. Τον Ωσηέ τον έχουν αποκαλέσει τον “προφήτη με τη ραγισμένη καρδιά”. Το μήνυμά του βασιζόταν στην αγάπη του προς την άπιστη γυναίκα του, που ήταν σαν την αγάπη του Θεού προς το άπιστο Ισραήλ. Ο Εφραΐμ ήταν από τις μεγαλύτερες φυλές του Ισραήλ. Και έτσι, το όνομα Εφραΐμ μερικές φορές χρησιμοποιούταν ως αναφορά για ολόκληρο το Ισραήλ. Ήταν τόσο αφοσιωμένοι στην ειδωλολατρία που δεν υπήρχε πια ελπίδα πνευματικής αναζωπύρωσης. Στο κείμενό μας, ο Θεός είπε στον Ωσηέ να σταματήσει να κηρύττει σ' αυτούς επειδή τους είχε εγκαταλείψει.

“Ὁ Ἐφραΐμ προσεκολλήθη εἰς τὰ εἴδωλα· ἀφήσατε αὐτόν” (Ωσηέ δ΄. 17).

Πέρσι είχαμε ένα “άγγιγμα” πνευματικής αναζωπύρωσης. Ο Θεός κατέβηκε σε κάποιες από τις συναθροίσεις μας, και περίπου δέκα άνθρωποι ελπίζουμε πως μεταστράφηκαν! Άλλα δεκατρείς άνθρωποι δεν είχαν αληθινή μεταστροφή. Είναι ακόμα χαμένοι και οδεύουν προς την Κόλαση.

Το σημαντικότερο πράγμα που μας δίδαξε ο Θεός σε εκείνες τις συναθροίσεις ήταν πως ο Διάβολος νευριάζει όταν ο Θεός κατεβαίνει. Μάθαμε από πρώτο χέρι πως και ο Θεός και ο Διάβολος είναι πολύ αληθινοί. Τουλάχιστον αυτοί που είναι μεταστραμμένοι ελπίζω πως έμαθαν αυτό το μάθημα.

Δεν είχαμε βιώσει την παρουσία του Θεού με αναζωπύρωση για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Κήρυττα συχνά γι' αυτό το πράγμα. Αλλά όταν το έκανα, πολλά μέλη της εκκλησίας μας αντιστέκονταν, όπως το Ισραήλ αντιστεκόταν στο κήρυγμα του Ωσηέ. Και πολλοί απ' αυτούς άφησαν την εκκλησία μας σε δύο μεγάλα εκκλησιαστικά σχίσματα. Ο Διάβολος τους είπε πως δεν θα γινόταν ποτέ αναζωπύρωση. Πίστεψαν τον Διάβολο παρά τη Βίβλο. Πολλοί άνθρωποι άφησαν την εκκλησία. Κοιτώντας πίσω ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) πιστεύει πως σχεδόν κανένας απ' αυτούς δεν είχε αληθινή μεταστροφή. Οπότε, όταν κήρυττα επάνω στο θέμα της αναζωπύρωσης δεν μπορούσαν να προσευχηθούν. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να αντισταθούν.

“Ὁ Ἐφραΐμ προσεκολλήθη εἰς τὰ εἴδωλα· ἀφήσατε αὐτόν” (Ωσηέ δ΄. 17

).

Δόξα τω Θεώ έχουμε μία γερή βάση αληθινών Χριστιανών τώρα. Αν δεν είχαμε, η περσινή αναζωπύρωση θα είχε καταλήξει σε άλλο ένα εκκλησιαστικό σχίσμα. Πολλοί άνθρωποι θα είχαν αφήσει την εκκλησία. Θα είχαν φύγει πολλοί όπως έκαναν στο εκκλησιαστικό σχίσμα του 1980-1981. Θα είχαν σχίσει την εκκλησία στα δύο, όπως έκαναν με το εκκλησιαστικό σχίσμα της δεκαετίας του '90 με τον Όλιβας (Olivas). Αλλά πέρσι μόνο έξι άνθρωποι έφυγαν. Όταν φεύγουν δεν ξαναεπιστρέφουν. Ούτε ένα άτομο δεν έχει επιστρέψει μέσα σε σαράντα δύο χρόνια. Παρακολουθούν τα κηρύγματά μας από τους υπολογιστές τους, αλλά ποτέ δεν επιστρέφουν και δεν σώζονται. Πότε! Ούτε μία φορά σε σαράντα δύο χρόνια! Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, επειδή κηρύττουμε σωτηρία διαμέσου του Χριστού σε σχεδόν κάθε συνάθροιση. Γιατί δεν επιστρέφει κανένας για να εμπιστευτεί τον Ιησού; “Ὁ Ἐφραΐμ προσεκολλήθη εἰς τὰ εἴδωλα· ἀφήσατε αὐτόν” – γι' αυτό!

Λένε πως είναι επειδή είμαι πολύ σκληρός. Λένε πως είναι επειδή κηρύττω κατά της αμαρτίας τους και με μισούνε γι' αυτό, όπως εμίσησαν τον Ωσηέ! Ο Δρ Κέιγκαν κι εγώ ακούγαμε την “ομολογία” μιας νεαρής κοπέλας. Όταν της είπα πως η ομολογία της δεν ήταν αληθινή, αυτή μου είπε, “Είσαι πολύ σκληρός, σαν την Ανοιχτή Πόρτα (Open Door)”. Η κοπέλα δεν ήταν στην εκκλησία μας όταν την αποκαλούσαμε “Ανοιχτή Πόρτα”. Αμέσως κατάλαβα πως οι γονείς της μιλούσαν άσχημα για μας μπροστά της. Λίγους μήνες αργότερα, ο πατέρας της ήρθε κι άρχισε να μου φωνάζει σαν ωρυόμενο λιοντάρι μπροστά σε όλους τους νέους μας. Έφυγε μόνο όταν του είπα πώς θα καλούσα την αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος άνηκε στους “39” που πλήρωσαν γι' αυτό το κτίριο. Έκρυβε την ανυποταξία του για πολλά χρόνια, προσποιούμενος πως ήταν Χριστιανός. Όταν ο Διάβολος άρπαξε ένα από τα παιδιά του, στράφηκε εναντίον μου σαν να έφταιγα εγώ. Η γυναίκα μου τον είδε πριν από μερικές εβδομάδες. Είχε ένα μεγάλο μούσι. Δεν του πήρε πολύ χρόνο για να ξαναγίνει χίπις. Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε, “Αλαζονικοί ήρθαν, αλαζονικοί έμειναν, και αλαζονικοί άφησαν την εκκλησία”. Για πόσο μπορείς να προσποιείσαι ότι είσαι μεταστραμμένος; Σε κάποια φάση ο Διάβολος θα σε αρπάξει αν η μεταστροφή σου δεν ήταν αληθινή! Και τότε ο Θεός θα πει,

“Ὁ Ἐφραΐμ προσεκολλήθη εἰς τὰ εἴδωλα· ἀφήσατε αὐτόν” (Ωσηέ δ΄. 17).

Ο Θεός βλέπει πως είστε προσκολλημένοι στην αμαρτία σας και πως δεν εμπιστεύεστε τον Χριστό, κι έτσι σας αφήνει. Σας παραδίδει σε “ἀδόκιμον νοῦν” (Ρωμαίους α΄. 28). Όταν ο Θεός σάς παραδίδει, δεν γίνεται να σωθείτε. Θα ζήσετε ολόκληρή σας τη ζωή και δεν θα σωθείτε ποτέ.

Χαμένοι για όλη την αιωνιότητα. Αιωνιότητα. Αιωνιότητα. Χαμένοι για όλη την αιωνιότητα.

Ο προφήτης Ωσηέ είπε, “Θέλουσιν ὑπάγει διὰ νὰ ζητήσωσι τὸν Κύριον· ἀλλὰ δὲν θέλουσιν εὑρεῖ· ἀπεμακρύνθη ἀπ᾿ αὐτῶν” (Ωσηέ ε΄. 6).

Προσπάθησαν να το ξανακάνουν πέρσι. Έξι άνθρωποι άφησαν την εκκλησία για τα καλά. Ένα νέο παλικάρι ήρθε στο γραφείο μου, με κοίταξε στα μάτια και είπε, “Εσύ είσαι το πρόβλημα σ' αυτήν την εκκλησία, Δρ Χάιμερς”. Δεν το ξέρει, αλλά εκείνες οι λέξεις με έκαναν να ομολογήσω τις αμαρτίες μου. Εκείνες οι λέξεις που ειπώθηκαν με ανυποταξία. Αλλά ο Θεός τις χρησιμοποίησε για να με κάνει να εξετάσω τον εαυτό μου. Και με βοήθησαν. Τότε, τέσσερα παλικάρια άρχισαν να έρχονται στο σπίτι μου να προσεύχονται μαζί μου. Ο Ααρόν, ο Τζακ, ο Τζον και ο Νόα προσευχήθηκαν μαζί μου κάθε εβδομάδα – και έγιναν φίλοι μου. Κανείς δεν ξέρει πόσο μοναχικό είναι το να είσαι ένας γερό-κήρυκας σαν τον Ωσηέ, σαν εμένα! Όταν ένιωσα πώς θα αποτύγχανα – εκείνα τα τέσσερα παλικάρια ήρθαν και προσευχήθηκαν μαζί μου. Τώρα είναι φίλοι μου! Ο Θεός τούς έστειλε σε μένα – και με έσωσαν με τις προσευχές τους και τη φιλία τους.

Ο Τζον Κέιγκαν είπε πως πέρσι ήταν μία “χρονιά Κολάσεως”. Και είχε δίκιο. Ο Διάβολος ωρυόταν. Η εκκλησία ταρακουνήθηκε, η γυναίκα μου αρρώστησε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, η εκκλησία έτρεμε σαν από σεισμό. Και τότε, ο Θεός κατέβηκε σε μας από τον Ουρανό. Προσευχηθήκαμε,

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου”
        (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Ο Θεός κατέβηκε σε μας, με την πρώτη πνευματική αναζωπύρωση μέσα σε σαράντα δύο χρόνια!

Θα Τον δοξάζω! Θα Τον δοξάζω!
   Δόξα στο Αρνίο που σφαγιάστηκε για τους αμαρτωλούς·
Δοξάστε Τον, όλοι οι λαοί,
   Επειδή το Αίμα Του μπορεί να καθαρίσει κάθε κηλίδα.

Σταθείτε και ψάλλετε μαζί μου!

Θα Τον δοξάζω! Θα Τον δοξάζω!
   Δόξα στο Αρνίο που σφαγιάστηκε για τους αμαρτωλούς·
Δοξάστε Τον, όλοι οι λαοί,
   Επειδή το Αίμα Του μπορεί να καθαρίσει κάθε κηλίδα.
(“I Will Praise Him” της Margaret J. Harris, 1865-1919).

Ενώ προετοίμαζα αυτό το κήρυγμα, ένας κύριος από τη Φλόριντα με πήρε τηλέφωνο, και μου έλεγε πόσο χαιρόταν για το κήρυγμα του Τζον Κέιγκαν, “Αναζωπύρωση και το Αίμα του Χριστού/Revival and the Blood of Christ”. Έλεγε συνεχώς, “Ευχαριστώ ποιμένα. Ευχαριστώ. Εκείνο το αγαπητό παλικάρι! Το κήρυγμά του με ευλόγησε!” Σήμερα το πρωί, ο Νόα Σονγκ (Noah Song) επέστρεψε από την Κίνα και την Ινδονησία όπου κήρυξε! Τι ευλογία να έχουμε αυτά τα δύο νέα παλικάρια να μας κηρύττουν για τα ανεξιχνίαστα πλούτη του Χριστού!

Τώρα, σήμερα το πρωί θα σας δώσω για άλλη μία φορά το Ευαγγέλιο του Ιησού. Θα σας πω ξανά για τον Ιησού, και για το Αίμα που έχυσε επάνω στον Σταυρό για να σας καθαρίσει από τις αμαρτίες σας. Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε, “Υπάρχουν Χριστιανοί κήρυκες που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι όταν κοροϊδεύουν αυτήν τη θεολογία του αίματος. Την απορρίπτουν με περιφρόνηση... Και γι' αυτό βρίσκεται η εκκλησία στην κατάσταση που βρίσκεται (σήμερα). Αλλά σε καιρούς αναζωπύρωσης, η εκκλησία δοξάζει τον σταυρό, και καυχάται για το αίμα...η ουσία, η βάση, η καρδιά, του χριστιανικού ευαγγελίου είναι το εξής, ‘Τὸν ὁποῖον ὁ Θεὸς προέθετο μέσον ἐξιλεώσεως διὰ τῆς πίστεως ἐν τῷ αἵματι αὐτοῦ’ (Ρωμαίους γ΄. 25). ‘Διὰ τοῦ ὁποίου ἔχομεν τὴν ἀπολύτρωσιν διὰ τοῦ αἵματος αὐτοῦ, τὴν ἄφεσιν τῶν ἁμαρτημάτων’ (Εφεσίους α΄. 7)... (Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για σας) ‘παρά μονάχα ο Ιησούς Χριστός, και αυτός εσταυρωμένος’ (Α΄ Κορίνθιους β΄. 2)... Δεν βλέπω να υπάρχει ελπίδα αναζωπύρωσης όταν άντρες και γυναίκες αρνούνται (ή παραμελούν) το αίμα του σταυρού” (Revival, Crossway Books, 1994 edition, pp. 48, 49).

Ερραντίσθης ποτέ,
   Με το αίμα του Θείου Αμνού;
Η στολή σου άρα έγινε λευκή;
   Εις το αίμα Αμνού του Θεού;
(“Are You Washed in the Blood?” του Elisha A. Hoffman, 1839-1929).

Ναι, το Αίμα του Ιησού θα εξιλεώσει και θα απορροφήσει την οργή του Θεού. Ναι, το Αίμα του Ιησού θα σας δώσει ειρήνη με τον Θεό. Ναι, το Αίμα του Ιησού θα σας δώσει δύναμη να υπερνικήσετε, “Εἰς τὸν ὁποῖον ἔχομεν τὴν ἀπολύτρωσιν διὰ τοῦ αἵματος αὐτοῦ” (Κολοσσαείς α΄. 14).

Τώρα ακούστε τα λόγια δύο ανθρώπων της εκκλησίας μας, ανθρώπων που έχουν σωθεί διαμέσου της πίστης στο Αίμα του Ιησού.

Μία λατινοαμερικάνα κυρία είχε πάει σε μία άλλη Βαπτιστική εκκλησία. Αμέσως τη ρώτησαν αν ήθελε να βαπτιστεί. Εκείνη είπε, “ναι”. Δεν της είπαν για τον Ιησού, για το Αίμα Του που εξιλεώνει για τις αμαρτίες. Τη βάφτισαν ενώ δεν είχε ακόμη σωθεί. Είπε, “Συνέχισα με τη ζωή μου όπως πάντα, ζώντας για τον εαυτό μου”. Αργότερα, η κόρη της την έφερε στην εκκλησία μας. Είπε πως πίστευε πως “θα της ζητούσαμε να έρχεται σε όλες τις συναθροίσεις, και δεν ήθελα, επειδή αυτό θα μου έπαιρνε όλον τον ελεύθερο χρόνο μου. Ήμουν εγωίστρια, νομίζοντας πως ο Θεός θα μου έπαιρνε τον ελεύθερο χρόνο μου. Αλλά ο Θεός... άρχισε να μου δείχνει την καρδιά μου, πως ζούσα μόνο τον εαυτό μου... Ο Θεός, με το μεγάλο Του έλεος, άρχισε να μου δείχνει πως αν πέθαινα θα με καταδίκαζε για το γεγονός ότι αντιστεκόμουν στον Ιησού, και για όλες τις αμαρτίες μου. Άρχισα να ανησυχώ και να φοβάμαι”... (Ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ [Dr. A. W. Tozer] είπε, “Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει τη χάρη του Θεού αν δεν έχει γνωρίσει τον φόβο του Θεού.”). Αυτή η κυρία πήγε στην αίθουσα συζητήσεων νιώθοντας το βάρος αμαρτίας της. Ο Δρ Κέιγκαν την ρώτησε πού είναι ο Ιησούς. Αυτή είπε πως είναι μέσα στην καρδιά της. Ο Δρ Κέιγκαν της είπε πως ο Ιησούς είναι στον Ουρανό στα δεξιά του Πατέρα. Αυτή είπε, “Τότε ήταν που ήρθα στον Ιησού για να με καθαρίσει από όλες τις βρώμικες αμαρτίες μου διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Το Αίμα που χύθηκε για μένα... Σήμερα είμαι ευτυχισμένη. Ο Ιησούς έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του επάνω στον Σταυρό για να σωθώ... Ο Ιησούς πλήρωσε για όλες τις αμαρτίες μου με το θείο Αίμα Του... Σήμερα χαίρομαι να κάνω το έργο του ευαγγελισμού... να φέρνω νέους ανθρώπους (στην εκκλησία) για να ακούσουν τον ποιμένα μας. Είμαι ευτυχισμένη όταν (ο Δρ Χάιμερς) μιλάει στους νέους ανθρώπους για το Αίμα του Ιησού... Έχω έναν ποιμένα που ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ψυχές τους, και τους μιλάει για τον Ιησού... Ο Ιησούς έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του επάνω στον Σταυρό για να μπορώ να σωθώ... Ο υπέροχός μου Σωτήρας Ιησούς!”

Μία κινέζα φοιτήτρια είπε, “Μπήκα μέσα στην εκκλησία και η καρδιά μου ήταν βαριά. Ο Θεός με είχε αφυπνίσει στο γεγονός ότι ήμουν αμαρτωλή... Αν και όλοι γύρω μου ήταν χαρούμενοι... δεν μπορούσα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι ήμουν εντάξει και καλός άνθρωπος. Δεν ήμουν εντάξει και δεν υπήρχε καλοσύνη μέσα μου. Ενώ καθόμουν ακούγοντας το κήρυγμα (ο Δρ Χάιμερς κήρυττε) ένιωθα πως ο ποιμένας μίλαγε συγκεκριμένα σε μένα... Αν και πίστευα πως μπορούσα να κρύβω τις αμαρτίες μου από τους ανθρώπους, δεν μπορούσα να τις κρύψω από τον Θεό... ένιωθα σαν τον Αδάμ, που προσπαθούσε να κρυφτεί από τον Θεό...

Τότε, όταν το κήρυγμα είχε σχεδόν τελειώσει, άκουσα το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού για πρώτη φορά (αν και ερχόταν στην εκκλησία μας για αρκετό καιρό δεν είχε δώσει προσοχή!]. Ο Χριστός πέθανε επάνω στον Σταυρό, στη θέση μου, για να πληρώσει για τις αμαρτίες μου... Το Αίμα Του χύθηκε για αμαρτωλούς. Το Αίμα Του χύθηκε για μένα! Χρειαζόμουν απεγνωσμένα τον Χριστό. Αντί του να αναζητήσω καλοσύνη μέσα στον εαυτό μου, από τη χάρη του Θεού, τα μάτια μου υψώθηκαν μακριά από εμένα. Κοίταξα προς τον Χριστό για πρώτη φορά, και εκείνη τη στιγμή με έσωσε! Ο Χριστός δεν με έδιωξε, όπως είχα κάνει εγώ σ' Αυτόν για τόσο καιρό, αλλά με δέχτηκε, και με καθάρισε με το Αίμα Του... Το Αίμα Του με κάλυψε και με καθάρισε από όλες τις αμαρτίες μου. Ο Χριστός με έντυσε με το Αίμα Του. Με έντυσε με τη δικαιοσύνη του. Το Αίμα Του καθάρισε την καρδιά μου και την έκανε καινούργια... Η πίστη μου και η βεβαιότητα μου είναι στον Χριστό και μόνο. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε ο Τζον Νιούτον (John Newton) (όταν είπε) ‘Θαυμάσια χάρη! Τι γλυκειά που έσωσε κι εμέ! Χαμένος ήμουν, μ' εύρηκε και μ' ελευθέρωσε.’... Ήμουν αμαρτωλή, και ο Ιησούς Χριστός με έσωσε... Με δέχτηκε και με καθάρισε με το Αίμα Του.”

Δεν κουράζονται οι άνθρωποι να με ακούνε να κηρύττω συνέχεια για τον Σταυρό του Ιησού, και το Αίμα του Ιησού; Όχι, δεν κουράζονται! Εκτός κι αν έχουν ποιμένες που βαπτίζουν χαμένους ανθρώπους – σαν τον κήρυκα στην Αρλέτα της Καλιφόρνια που βάπτισε τη Λίντια Εστράντα (Lidia Estrada), χωρίς να σιγουρευτεί ότι εμπιστευόταν τον Ιησού. Ξέρει καν πώς να σιγουρευτεί; Αμφιβάλλω! Ας εξαφανιστούν από προσώπου γης αυτοί οι ψευδοπροφήτες!

Όσο για μένα, θα κηρύττω για το Αίμα του Ιησού Χριστού έως ότου αυτή η κακόμοιρη γλώσσα που τραυλίζει να αναπαυτεί στον τάφο, και τότε με έναν πιο ευγενή και γλυκό ύμνο θα ψάλλω για τη δύναμη της σωτηρίας Σου. Υπάρχει μια πηγή με αίμα, τραβηγμένο απ' τις φλέβες του Σωτήρα, και οι αμαρτωλοί βουτηγμένοι εκεί, χάνουν όλες τις ένοχες βρωμιές τους!

Χάνουν όλες τις ένοχες βρωμιές τους,
   Χάνουν όλες τις ένοχες βρωμιές τους.
Και οι αμαρτωλοί βουτηγμένοι εκεί,
   χάνουν όλες τις ένοχες βρωμιές τους.
   (“There Is a Fountain” του William Cowper, 1731-1800).

“Εἰς τὸν ὁποῖον ἔχομεν τὴν ἀπολύτρωσιν διὰ τοῦ αἵματος αὐτοῦ, τὴν ἄφεσιν τῶν ἁμαρτιῶν” (Κολοσσαείς α΄. 14).

Αν θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πώς να σωθείτε, παρακαλώ ελάτε εδώ μπροστά, για να το συζητήσουμε.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Προσευχή πριν το κήρυγμα από τον Κο Ααρόν Γιάνσι (Mr. Aaron Yancy).
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
      (Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Saved by the Blood of the Crucified One”
(από S. J. Henderson, 19ος αιώνας).