Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΑΤΟΜΑ
ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ

(ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΡΑΥΓΩΝ)
WHY EVANGELISTS DON’T ADD PEOPLE TO OUR CHURCHES
(NUMBER FOUR IN A SERIES OF BATTLE CRIES)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 11 Φεβρουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, February 11, 2017

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).


Πριν από μερικά χρόνια η εκκλησία μας συναντήθηκε με μία άλλη εκκλησία για μία σειρά ευαγγελιστικών συναθροίσεων. Γεμίσαμε την εκκλησία του άλλου ποιμένα μέχρι που δεν πήγαινε άλλο. Είχε καλέσει έναν γνωστό ευαγγελιστή. Ο ευαγγελιστής κήρυξε. Πολλά άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Αλλά κανένας δεν σώθηκε! Ορίστε τι είπε εκείνος ο ποιμένας:

Η εκκλησία μας εργάστηκε σκληρά για να γεμίσει την αίθουσα στο τέλος μιας ευαγγελιστικής καμπάνιας, με καλεσμένο έναν…γνωστό κήρυκα… Το τελευταίο βράδυ της σταυροφορίας, το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που περισσότεροι από εκατό άντρες έπρεπε να σταθούν έξω για να κάνουν χώρο για τις γυναίκες και τα παιδιά μέσα στην αίθουσα. Πολύ απλά, δεν είχαμε χώρο να τους βάλουμε. Ευτυχώς, όλοι μπορούσαν να ακούσουν…το μήνυμα του Ευαγγελίου, με 54 άτομα να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση για σωτηρία… Όταν έστειλα την σπουδαία αναφορά στο περιοδικό Sword of the Lord, πολύ γρήγορα έλαβα μία έντονη επιστολή επίπληξης από τον Κέρτις Χάτσον (Curtis Hutson) (τον εκδότη του Sword of the Lord). “Πώς τολμάς και λες ότι ελπίζεις πως σώθηκαν”, έγραψε. “Δείχνει έλλειψη πίστης εκ μέρους σου αν δεν τους θεωρείς νέα πλάσματα εν Χριστώ.” Τα σχόλιά του με πόνεσαν. Μετά από πολλές εβδομάδες επιστολών, τηλεφωνημάτων, προσωπικών επισκέψεων, και αφού ούτε ένα άτομο απ' αυτά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκείνη τη νύχτα και προσευχήθηκαν την προσευχή μετάνοιας δεν ξαναεπισκέφτηκε την εκκλησία μας, έγινα πεπεισμένος (πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν μεταστραφεί)… Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να λάβεις μία ομολογία πίστεως, είτε όταν είσαι έξω και προσπαθείς να κερδίσεις ψυχές, είτε όταν είσαι στο μπροστινό μέρος μιας αίθουσας κατά τη διάρκεια μιας πρόσκλησης, και του να προσθέσεις κάποιον στην εκκλησία.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΡΤΙΣ ΧΑΤΣΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΙΑ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΙΑ.

Ο ποιμένας είχε δίκιο. Κανένα από τα άτομα που ανταποκρίθηκαν και προσευχήθηκαν τη προσευχή μετάνοιας δεν σώθηκε εκείνο το βράδυ. Αν είχαν σωθεί, θα είχαν επιστρέψει στην εκκλησία του και θα έμεναν εκεί! Δεν μεταστράφηκαν από την αμαρτία τους. Δεν μεταστράφηκαν στον Χριστό. Δεν μεταστράφηκαν καθόλου! Όπως είπε ο ποιμένας, “Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να λάβεις μια ομολογία πίστεως…και του να προσθέσεις κάποιον στην εκκλησία”. Αυτός ο γνωστός ευαγγελιστής δεν έσωσε κανέναν εκείνο το βράδυ. Η μέθοδός του δεν ήταν καλή!

Ο Κέρτις Χάτσον, ο εκδότης του περιοδικού Sword of the Lord, επίπληξε τον ποιμένα, “Πώς τολμάς και λες ότι ελπίζεις πως σώθηκαν;” Θα έπρεπε να τους θεωρήσεις όλους “νέα πλάσματα εν Χριστώ”. Ενώ στην πραγματικότητα, κανείς τους δεν ήταν νέο πλάσμα εν Χριστώ. Η μέθοδος του Χάτσον δεν ήταν καλή!

Υπάρχουν τέτοιοι κήρυκες σε ολόκληρη την Αμερική – και σε ολόκληρον τον κόσμο. Είναι “ντεσιζιονιστές”. Θα σας διαβάσω τον ορισμό του “ντεσιζιονισμού” από το βιβλίο μας Η σημερινή αποστασία/Today’s Apostasy (κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε στον υπολογιστή σας), γραμμένο από τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) κι εμένα:

Ο ντεσιζιονισμός είναι η πίστη πως ένας άνθρωπος σώζεται όταν ανταποκρίνεται σε μία πρόσκληση, σηκώνει το χέρι του, λέει μία προσευχή, πιστεύει μία διδασκαλία, κάνει μία δέσμευση στον Κύριο, ή όταν κάνει κάποια άλλη εξωτερική, ανθρώπινη πράξη.

Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην πρόσκληση. Πιστεύουν μία διδασκαλία. Λένε την προσευχή μετανοίας. Αλλά δεν έρχονται στον Χριστό! Ο Ιησούς είπε, “Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40). Αφού δεν έρχονται στον Χριστό, δεν είναι μεταστραμμένοι. Δεν είναι σωσμένοι. Γι' αυτό δεν συνεχίζουν να έρχονται στην εκκλησία. Πήρανε μία απόφαση, αλλά δεν ήταν πραγματικοί Χριστιανοί. Δεν ήταν σωσμένοι!

Εκείνος ο ευαγγελιστής (και πολλοί ακόμη σαν κι αυτόν) δεν είναι απλά ντεσιζιονιστής. Είναι Σαντεμανιανιστής. Ακούστε πώς εκείνος ο ευαγγελιστής “κερδίζει ψυχές”, από το άρθρο του “Κερδίζοντας τον θρήσκο άνθρωπο/Winning the Religious Person”. Ορίστε πώς υποτίθεται πως “οδήγησε μία γυναίκα στον Χριστό”.

Στη συνέχεια, την κατεύθυνα στον Ρωμαϊκό δρόμο της σωτηρίας, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τη βοηθήσω να καταλάβει πως όχι μόνο ήταν αμαρτωλή, αλλά και πως ο μισθός της αμαρτίας δεν γίνεται να αφαιρεθεί από τις προσωπικές μας προσπάθειες. Τότε τη βοήθησα να δει πως ο Ιησούς πλήρωσε εντελώς εκείνο το τίμημα, και χωρίς Αυτόν, δεν θα υπήρχε ελπίδα σωτηρίας.

Στη συνέχεια της είπε να προσευχηθεί, και λέει πως η γυναίκα “σώθηκε ένδοξα”. Προσέξτε τι λείπει. Η γυναίκα δεν ένιωσε το βάρος της αμαρτίας – δεν το αναφέρει καθόλου. Δεν ανέφερε το Αίμα του Χριστού που καθαρίζει από την αμαρτία. Όλα ήταν στο μυαλό της. Τη βοήθησε να καταλάβει κάποια πράγματα, και μετά να δει πως ο Ιησούς πέθανε γι' αυτήν. Όταν κατάλαβε κάποια πράγματα και είδε κάποια πράγματα, είπε μία προσευχή, κι αυτό ήταν όλο.

Το κήρυγμα του ευαγγελιστή και ο τρόπος με τον οποίον “κέρδιζε ψυχές” είναι ένα τέλειο παράδειγμα Σαντεμανιανισμού, που λέει πως η εγκεφαλική πίστη θα σε σώσει. Όπως είπε ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) για τον Σαντεμανιανισμό, “Αν δεχόσουν τη διδασκαλία στο μυαλό σου και ήσουν διατεθειμένος να το παραδεχτείς, τότε αυτό σε έσωζε” (Romans, Exposition of Chapter 10, Saving Faith, Banner of Truth, chapter 14). Ο ευαγγελιστής είχε την ίδια ιδέα με τον ψευδοδιδάσκαλο Ρ. Μπ. Θιμ (R. B. Thieme), που πίστευε πως ένας άνθρωπος έπρεπε να “σχηματίσει τις προτάσεις στο μυαλό του, λέγοντας στον Θεό Πατέρα πως εμπιστεύεται τον Χριστό για σωτηρία. Δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο” (Wikipedia). Απλά πείτε στον Θεό στο μυαλό σας πως εμπιστεύεστε τον Χριστό, είπε ο Θιμ. Αυτό ήταν όλο. Κάποιος που διαβάζει αυτό το γραπτό κήρυγμα ή που παρακολουθεί αυτό το βίντεο, μπορεί να πει, “Ο Θιμ ήταν ψευδοδιδάσκαλος”. Αλλά πού είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που έκανε ο Θιμ και αυτού που κάνει εκείνος ο ευαγγελιστής – ή που κάνει οποιοσδήποτε ντεσιζιονιστής; Εγώ λέω πως δεν υπάρχει καμία διαφορά! Είναι ντεσιζιονισμός. Είναι Σαντεμανιανισμός!

Πολλοί λίγοι – και η Ημέρα της Κρίσεως θα δείξει πως είναι πάρα πολλοί λίγοι – οι άνθρωποι που σώζονται από τέτοιου είδους κήρυγμα. Πολλοί λίγοι – πάρα πολλοί λίγοι – σώζονται από τέτοιου είδους ευαγγελισμό. Έχει καταστρέψει τις εκκλησίες μας. Ας εξαφανιστεί! Είναι καλύτερο να έχουμε έναν άνθρωπο με αληθινή μεταστροφή παρά χίλιους με ψεύτικες μεταστροφές!

Σ' αυτό το είδος ευαγγελισμού, δεν υπάρχει έλεγχος περί αμαρτίας, απλώς μία εγκεφαλική συναίνεση. Δεν υπάρχει συνάντηση με τον Ίδιο τον Χριστό. Δεν υπάρχει προσωπική εμπιστοσύνη στον Ίδιο τον Χριστό, απλώς μία εγκεφαλική συμφωνία για το τι έκανε ο Χριστός. Αν οι άνθρωποι δεν νιώσουν το βάρος της αμαρτίας, δεν έρχονται στον Χριστό. Δεν είναι σωσμένοι. Δεν έχουν αιώνια ζωή. Όπως λέει το κείμενο μας,

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Τώρα πρέπει να σταματήσω να μιλάω για εκείνον τον ευαγγελιστή και να αρχίσω να μιλάω ευθέως σε εσάς. Είστε καλύτεροι απ' αυτόν; Η υποτιθέμενη σωτηρία σας είναι καλύτερη απ' αυτά που λέει εκείνος; Όχι, δεν είναι!

Σημειώστε το, πρέπει να σωθείτε. Όταν σας κοιτάει ο Θεός, τι βλέπει; Σας βλέπει καλυμμένους με αμαρτία! Η Βίβλος λέει, “Οἱ ὀφθαλμοὶ τοῦ Κυρίου εἶναι ἐν παντὶ τόπῳ, παρατηροῦντες κακοὺς” (Παροιμίες ιε΄. 3). Ο Θεός καταγράφει κάθε σας αμαρτία στα βιβλία Του. Την Ημέρα της Κρίσεως, θα σταθείτε ενώπιον του Θεού, και θα κριθείτε “ἐκ τῶν γεγραμμένων ἐν τοῖς βιβλίοις” (Αποκάλυψη κ΄. 12). Ακόμη και οι κρυφές σας αμαρτίες θα φανερωθούν. Η Βίβλος λέει, “ Ὁ Θεὸς θέλει φέρει εἰς κρίσιν πᾶν ἔργον καὶ πᾶν κρυπτόν” (Εκκλησιαστής ιβ΄. 14). Και τότε θα σας ρίξει “εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρός” (Αποκάλυψη κ΄. 15).

Χρειάζεστε τον Θεό να σας δει διαφορετικά. Χρειάζεστε τον Θεό να σας κοιτάξει και να μην δει την αμαρτία σας. Χρειάζεστε τον Θεό να δει το Αίμα του Χριστού. Χρειάζεστε τον Ιησού, επειδή “εἶναι εἷς Θεός, εἷς καὶ μεσίτης Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Ἰησοῦς Χριστός” (Α΄ Τιμόθεο β΄. 5). Χρειάζεστε τον Ιησού να γίνει μεσίτης σας, να σταθεί μεταξύ εσάς και του Θεού, πληρώνοντας για την αμαρτία σας.

Αλλά προσπαθείτε να μάθετε πώς να σωθείτε. Είστε Σαντεμανιανιστές ντεσιζιονιστές. Ένα αγόρι είπε στον Δρ Κέιγκαν, “Θα προσπαθήσω να εμπιστευτώ τον Ιησού. Θα προσπαθήσω να Τον εμπιστευτώ χωρίς να αναζητώ κάποιο συναίσθημα.” Προσπαθεί να μάθει να “το κάνει σωστά”. Και όταν “το κάνει σωστά”, θα είναι εγκεκριμένος και θα μπορεί να συνεχίσει όπως είναι. Αυτό το αγόρι δεν έχει ελεγχθεί περί της αμαρτίας του, αν και έγραψε μία ολόκληρη λίστα από αυτές. Προσπαθεί να εμπιστευτεί τον Ιησού σαν κατόρθωμα.

Την ημέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός, ήταν και ένας ληστής σταυρωμένος δίπλα στον Ιησού. Δεν ήξερε “πώς” να εμπιστευτεί τον Ιησού – απλώς το έκανε. Ένιωσε το βάρος της αμαρτίας του και χρειάστηκε τον Ιησού – και Τον εμπιστεύτηκε.

Μία μέρα, όταν ο Ιησούς ήταν μέσα σ' ένα σπίτι και έτρωγε, μία γυναίκα έπεσε στο πάτωμα και Του φίλησε τα πόδια. Δεν ήξερε “τι να κάνει” για να εμπιστευτεί τον Ιησού – απλώς ήρθε σ' Αυτόν. Ο Χριστός τής είπε, “Συγκεχωρημέναι εἶναι αἱ ἁμαρτίαι σου” (Λουκάν ζ΄. 48).

Κάποιοι από εσάς νομίζετε πως εμπιστοσύνη στον Ιησού είναι η πίστη στο γεγονός ότι πέθανε επάνω στο Σταυρό για σας, ή η “γνώση” του γεγονότος ότι πέθανε για σας – που είναι το ίδιο πράγμα. Απλά λέτε μέσα στο μυαλό σας πως εμπιστεύεστε τον Χριστό. Απλά το λέτε με το στόμα σας. Ο Χριστός είπε στο κείμενό μας,

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Δεν έχετε εμπιστευτεί τον Ίδιο τον Χριστό. Δεν έχετε έρθει σ' Αυτόν. Απλά συμφωνείτε με κάτι στο μυαλό σας. Το λέτε με το στόμα σας. Αυτό δεν θα σας σώσει. Κάποιοι από εσάς νομίζετε πως αν μάθετε αρκετά για να καταλάβετε τη σωτηρία, και αν μπορείτε να απαντήσετε κάποιες ερωτήσεις, πως θα σωθείτε. Το να μαθαίνετε και το να απαντάτε σε ερωτήσεις σαν μαθητές δεν θα σας σώσει. Ο Χριστός είπε, “Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν”.

Το πρόβλημα είναι πως δεν νιώθετε το βάρος αμαρτία σας. Λέτε κανά δυο λόγια, αλλά δεν έχετε μεταστραφεί. Και δεν νιώθετε πραγματικά την αμαρτωλή σας φύση, στο κέντρο της ύπαρξής σας. Μέσα σας είστε εγωιστές. Μέσα σας δεν θέλετε τον Θεό. Θέλετε τον εαυτό σας. Κάθε κακό πράγμα που κάνετε προέρχεται από την αμαρτωλή σας φύση. Θα έπρεπε να απεχθάνεστε τον εαυτό σας. Θα έπρεπε να αηδιάζετε με τον εαυτό σας. Τότε θα χαιρόσασταν να ακούσετε για τον Ιησού που σας αγαπάει, και που έχυσε το Αίμα Του για σας.

Αλλά δεν πιστεύετε πραγματικά στο Αίμα του Χριστού. Μπορεί να σκέφτεστε το Αίμα στο μυαλό σας, ή να πείτε δυο λόγια γι' αυτό, επειδή ακούσατε για το Αίμα στα κηρύγματα. Αλλά αυτό είναι το μόνο που κάνετε. Δεν έρχεστε στον Ίδιο τον Χριστό ως ένοχοι, απελπισμένοι αμαρτωλοί – ώστε Αυτός να σας καθαρίσει με το Αίμα Του. Προσπαθείτε να σώσετε τον εαυτό σας με κάποιο τρόπο. Το Αίμα του Χριστού δεν είναι η σωτηρία σας, ακόμη κι αν λέτε δυο λόγια γι' αυτό. Στην καρδιά σας, δεν συμφωνείτε με τον παλιό ύμνο:

Στηρίζω την ελπίδα μου
   Πάνω στο αίμα του Αμνού
Και δεν τολμώ να εμπιστευθώ
   Αλλού εκτός απ' τον Χριστό.
Ο μόνος βράχος ο Χριστός!
   Όλα τα άλλα ένας σωρός,
Είν' από σκύβαλα σαθρός.
   (“The Solid Rock” του Edward Mote, 1797-1874).

Είστε απαίσιοι αμαρτωλοί. Αλλά ο Ιησούς σάς αγαπάει. Γι' αυτό πέθανε για σας. Αν έρθετε σ' Αυτόν, θα σας συγχωρέσει τις αμαρτίες. Θα σας καθαρίσει από τις αμαρτίες σας με το Αίμα Του. Αν εμπιστευτείτε τον Ιησού, θα σας σώσει από την αμαρτία σας! Αν θέλετε να προσευχηθούμε για σας και να μιλήσουμε για την πιστή στον Ιησού, ελάτε εδώ μπροστά τώρα. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Come Unto Me”
(του Charles P. Jones, 1865-1949).