Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

EXAMINE YOURSELVES NOW!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 5 Φεβρουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles Lord's Day Morning, February 5, 2017

“Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει, ἑαυτοὺς δοκιμάζετε. Ἤ δὲν γνωρίζετε ἑαυτοὺς ὅτι ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς εἶναι ἐν ὑμῖν; ἐκτὸς ἐὰν ἦσθε ἀδόκιμοι κατὰ τι” (Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5).


Μία ομάδα ατόμων στην εκκλησία της Κορίνθου εξαπέλυσε μία επίθεση κατά του Αποστόλου Παύλου. Ήταν τα ίδια μη-μεταστραμμένα άτομα για τα οποία είχε μιλήσει ο Παύλος νωρίτερα. Έλεγαν πως ο Παύλος ήταν αδύναμος, και πως δεν ήταν αληθινός Απόστολος. Ήταν σαν κάποια άτομα που είχαμε και στη δική μας εκκλησία – άτομα που μου επιτέθηκαν τον καιρό του σχίσματος της εκκλησίας μας. Έπρεπε να πολεμήσουμε τον Διάβολο για να έχουμε αυτήν τη σπουδαία εκκλησία στο πολιτιστικό κέντρο του Λος Άντζελες. Κάποια απ' αυτά τα πονηρά άτομα είπαν πως ο Παύλος δεν ήταν αληθινός Απόστολος. Αλλά ο Παύλος τούς είπε να “εξετάσουν τους εαυτούς τους, να δουν αν αυτοί ήταν μέσα στην πίστη”. Αυτό το εδάφιο θα μπορούσε να μεταφραστεί, “Εξετάστε τους εαυτούς σας να δείτε αν βρίσκεστε μέσα στην πίστη”. Ο Παύλος τούς είπε να κοιτάξουν τις δικές τους καρδιές και τις δικές τους ζωές για να δουν αν είναι πραγματικά σωσμένοι. Το να βρίσκεσαι “μέσα στην πίστη” σημαίνει να είσαι αληθινός Χριστιανός. Αυτά τα άτομα επιτέθηκαν στον Παύλο, όπως και εκείνη η ομάδα ατόμων που άφησε την εκκλησία μας επιτέθηκε σε μένα. Τώρα οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν πηγαίνουν καθόλου εκκλησία. Οι υπόλοιποι πήγαν σε αδύναμες νεο-ευαγγελικές εκκλησίες. Προσωπικά πιστεύω πως πολλοί λίγοι απ' αυτούς ήταν αληθινοί Χριστιανοί.

“Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει, ἑαυτοὺς δοκιμάζετε.”

Ο Απόστολος Παύλος σάς λέει να εξετάσετε τους εαυτούς σας. Είπε να εξετάσετε τους εαυτούς σας για να δείτε αν έχετε σωτήρια πίστη στον Χριστό. Αν δεν εξετάσετε τον εαυτό σας τώρα, ο Θεός θα σας εξετάσει την Ημέρα της Κρίσης. Ο Θεός βλέπει κάθε αμαρτία που έχετε κάνει. Έχει καταγράψει κάθε αμαρτία που υπάρχει μέσα στην καρδιά σας, και κάθε αμαρτία που έχετε πράξει. Θα διαβάσει τις αμαρτίες σας από τα βιβλία Του. Όταν πεθάνετε, η ψυχή σας θα σταθεί ενώπιον του Θεού και θα κριθεί. Πρέπει να εξετάσετε τις αμαρτίες σας τώρα, αλλιώς ο Θεός θα τις εξετάσει και θα σας καταδικάσει γι' αυτές, και θα σας ρίξει “εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρός” (Αποκάλυψη κ΄. 15). Πρέπει να εξετάσετε τις σκέψεις σας, και τα λόγια σας, και τις εξωτερικές αμαρτίες σας τώρα, πριν πεθάνετε. Επειδή θα είναι πολύ αργά για να σωθείτε από τη φωτιά της Κολάσεως όταν πεθάνετε. “Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει” τώρα. Επειδή θα είναι πολύ αργά για να σωθείτε αφού πεθάνετε. Αν δεν μετανοήσετε και εμπιστευτείτε τον Χριστό τώρα, θα βασανιστείτε “μὲ πῦρ καὶ θεῖον…Καὶ ὁ καπνὸς τοῦ βασανισμοῦ αὐτῶν ἀναβαίνει εἰς αἰῶνας αἰώνων, καὶ δὲν ἔχουσιν ἀνάπαυσιν ἡμέραν καὶ νύκτα” (Αποκάλυψη ιδ΄. 10, 11). Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να εξετάσετε τους εαυτούς σας τώρα – επειδή θα είναι πολύ αργά για να σωθείτε αφού πεθάνετε.

Δεν γίνεται να έρθετε στην εκκλησία μας χωρίς αμέσως να νιώσετε ότι ακολουθάμε τα παλιά μονοπάτια. Το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν εισέρχεστε είναι μία σειρά από πίνακες ζωγραφικής. Όλοι αυτοί οι πίνακες δείχνουν κήρυκες που έζησαν πριν από πολύ καιρό – τον Τζόναθαν Έντουαρντς (Jonathan Edwards), τον Ιωάννη Βουνιάνο (John Bunyan), τον Τζορτζ Ουίτφιλντ (George Whitefield), τον Τζον Ουέσλι (John Wesley), τον Μαρτίνο Λούθηρο (Martin Luther), τον Σπέρτζεον (Spurgeon), τον Τζέιμς Χάτσον Τέιλορ (James Hudson Taylor), τον Δρ Τζον Σανγκ (Dr. John Sung), και άλλους από το παρελθόν. Το επόμενο πράγμα που θα δείτε είναι πως κάθε άντρας στην εκκλησία μας φοράει κουστούμι και γραβάτα. Απαιτείται. Αν κάποιος δεν έχει γραβάτα και άσπρο πουκάμισο, του τα δανείζουμε. Αν τα αρνηθεί, δεν μπαίνει μέσα. Σκληρό; Ίσως, αλλά είναι η παλιά οδός και δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Οι γυναίκες πρέπει να φοράνε ένα σεμνό φόρεμα. Αυτή είναι η παλιά οδός, και είναι η σωστή οδός. Όπως είπε ο Δρ Τόουζερ (Dr. Tozer), “Η παλιά οδός είναι η αληθινή οδός”. Όταν μπείτε μέσα στην αίθουσα, ένα πιάνο και ένα εκκλησιαστικό όργανο θα παίζουν παλιομοδίτικους ύμνους. Δεν θα ακούσετε κιθάρες ή τύμπανα κατά τη διάρκεια της συνάθροισης. Όλοι οι ύμνοι που ψάλλουμε είναι παλιομοδίτικοι. Δεν έχουμε μοντέρνα ρεφρέν. Η μόνη “ξεχωριστή μουσική” είναι ένα σόλο, που το ψάλλει ο αρχιδιάκονός μας, ένας κύριος στα εξήντα του – που ψάλλει έναν παλιομοδίτικο ύμνο πριν από το κήρυγμα. Και πάντα κηρύττουμε από την παλιά Βίβλο Βασιλέως Ιακώβου (King James Bible).

Κάποιος ίσως να πει, “Η εκκλησία σας πρέπει να είναι γεμάτη γέρους!” Όχι, δεν είναι! Η πλειοψηφία των ατόμων μας είναι κάτω από την ηλικία των τριάντα! Και περίπου το είκοσι πέντε τοις εκατό αυτών είναι ηλικίας πανεπιστημίου ή λυκείου. Πολύ λίγα απ' αυτά τα άτομα μεγάλωσαν μέσα στην εκκλησία. Οι περισσότεροι απ' αυτούς ήρθαν στην εκκλησία χάρη στον δυνατό ευαγγελισμό στα κοντινά πανεπιστήμια και λύκεια.

Σε όλα όσα κάνουμε, πιστεύουμε πως πρέπει να προκαλούμε
      τις σύγχρονες εκκλησίες. Πιστεύουμε πως πρέπει να
      σκεφτόμαστε διαφορετικά.
Ο τρόπος με τον οποίον προκαλούμε αυτές τις εκκλησίες είναι
      δημιουργώντας καλύτερους Χριστιανούς απ' αυτές.
Και όντως δημιουργούμε καλύτερους Χριστιανούς απ' αυτές!
      Θέλετε να γίνετε ένας ή μία από αυτούς;
(Παράφραση από Start With Why, του Simon Sinek, σελ. 41).

Ελάτε εδώ για μερικούς μήνες, και βιώστε μία αληθινή μεταστροφή, και θα γίνετε καλύτεροι Χριστιανοί απ' αυτούς που παράγουν οι “μοντερνοποιημένες” εκκλησίες! Δεν θα γνωρίζει κανείς καλύτερο Χριστιανό από εσάς!

Υπάρχουν πολύ λίγες εκκλησίες σήμερα που περπατάνε στα παλιά μονοπάτια. Δεν ακολουθάνε την παλιά οδό που δίδαξε ο Χριστός και οι Απόστολοι. Δεν κηρύττουν την παλιά οδό όπως οι Μεταρρυθμιστές, οι Πουριτανοί, οι ευαγγελιστές τον 18ο αιώνα και στις αρχές του 19ου. Περπατάνε σε νέες οδούς, στα ψευδή μονοπάτια που ξεκίνησαν με τον πελαγιανό αιρετικό Τσαρλς Φίνεϊ (Charles Finney) – οδοί που έχουν παράγει στον καιρό μας ένα περίεργο τσούρμο ντεσιζιονιστών, που συμπεριλαμβάνει νεο-ευαγγελικούς, Χαρισματικούς, αντινομιστές μαθητές της Βίβλου και νεο-Καλβινιστές (που μιλάνε για τις καλβινιστικές διδασκαλίες, αλλά δεν ερευνούν τις καρδιές των ακροατών τους, όπως έκαναν ο Τζόναθαν Έντουαρντς, ο Τζορτζ Ουίτφιλντ, ο Σπέρτζεον και ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς). Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο σας εξηγώντας όλους αυτούς τους καρπούς του Φίνεϊ. Θα πω απλά πώς μπορούμε να τους ομαδοποιήσουμε όλους ως νεο-ευαγγελικούς. Αποκαλούν τους εαυτούς τους “νεο-ευαγγελικούς”! Και έχουν δίκιο, επειδή αυτά που διδάσκουν όλοι τους είναι νέα. Δεν πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι σ' αυτές τις εκκλησίες είναι χαμένοι. Αλλά αυτοί που είναι σωσμένοι είναι απλώς ένα υπόλειμμα στις ημέρες μας. Αν θέλετε να διαβάσετε για τους “παλιούς ευαγγελικούς” αγοράστε τον “Παλιό Ευαγγελικισμό/The Old Evangelicalism” του Ίαν Χ. Μάρεϊ (Iain H. Murray). Μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο μας ή μπορείτε να το αγοράσετε στο διαδίκτυο από το Amazon.com. Στο οπισθόφυλλο έχει τα λόγια του Δρ Ε. Ου. Τόουζερ, “Η παλιά οδός είναι η αληθινή οδός και δεν υπάρχει νέα οδός” – δεν υπάρχει νέα οδός που μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε αληθινοί Χριστιανοί. Όπως είπε ο προφήτης Ιερεμίας,

“Στῆτε ἐπὶ τὰς ὁδοὺς καὶ ἰδέτε καὶ ἐρωτήσατε περὶ τῶν αἰωνίων τρίβων, ποῦ εἶναι ἡ ἀγαθή ὁδός, καὶ περιπατεῖτε ἐν αὐτῇ, καὶ θέλετε εὑρεῖ ἀνάπαυσιν εἰς τὰς ψυχὰς σας” (Ιερεμίας ϛ΄. 16).

Θα σας δείξω τώρα τη διαφορά μεταξύ της παλιάς οδού που οδηγεί στη σωτηρία – και της νέας οδού που οδηγεί στην αιώνια τιμωρία.

1. Πρώτον, η παλιά οδός ξεκινάει με τον Θεό και τη δόξα Του· η νέα οδός ξεκινάει με τον άνθρωπο και τις ανάγκες και τα συναισθήματά του.

Σ' αυτήν την “νέα οδό” θα αναφέρουν τον Θεό. Αλλά δεν είναι ο Θεός της Γραφής. Δεν είναι ο κυρίαρχος Θεός της Βίβλου. Δεν είναι ο Θεός που επιλέγει ποιους θα σώσει και ποιους θα αφήσει μέσα στην αμαρτία τους. Ο Θεός της “νέας οδού” δεν είναι ο Θεός της Βίβλου, για τον οποίον ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Άρα, λοιπόν, όποιον θέλει ελεεί· και όποιον θέλει, σκληραίνει” (Ρωμαίους θ΄. 18).

Η νέα οδός δεν μιλάει ποτέ για το γεγονός ότι ο Θεός επιλέγει ποιους θα σώσει, και αφήνει τους υπόλοιπους να πάνε στην Κόλαση. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε έναν κήρυκα να λέει αυτό το πράγμα για τον Θεό; Μάλλον δεν έχετε ακούσει ποτέ για τον αληθινό Θεό της Βίβλου. Η Βίβλος λέει πως είναι “Θεὸς μέγας καὶ φοβερός” (Δευτερονόμιο ζ΄. 21). Η Βίβλος λέει πως είναι “ὁ μέγας καὶ φοβερὸς Θεός” (Νεεμίας α΄. 5) και ξανά ο Θεός αποκαλείται “ὁ μέγας, ὁ ἰσχυρὸς καὶ φοβερὸς Θεός” (Νεεμίας θ΄. 32). Και μας προειδοποιεί, “Φοβερὸν εἶναι τὸ νὰ πέσῃ τις εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος” (Εβραίους ι΄. 31). “Διότι ὁ Θεὸς ἡμῶν εἶναι πῦρ καταναλίσκον” (Εβραίους ιβ΄. 29).

Έχετε ακούσει ποτέ ποιμένα ή ιερέα να μιλάει γι' αυτόν τον Θεό – τον οποίον η Βίβλος αποκαλεί “τον ζωντανό Θεό”; (Εβραίους ι΄. 31). Έχετε ακούσει κήρυκα να λέει πως ο Θεός επιλέγει να σώσει κάποιους ανθρώπους και αφήνει όλους τους υπόλοιπους να πάνε στην Κόλαση; Ο Χριστός είπε, “Πολλοὶ εἶναι οἱ κεκλημένοι, ὀλίγοι δὲ οἱ ἐκλεκτοί” (Ματθαίον κβ΄. 14). Ή τους ακούσατε να μιλάνε για έναν μικρό ασήμαντο Θεό που θα σώσει τους πάντες – έναν Θεό που υπηρετεί εσάς και τις ανάγκες σας – παρά για έναν τρομερό Θεό, ο οποίος είναι ο “ζωντανός Θεός”; Θα πείτε, “Δεν θέλω να ακούσω για τον τρομερό Θεό σας! Δεν θα ξαναέρθω σ' αυτήν την εκκλησία!” Εντάξει, μην ξαναέρθετε! Συνεχίστε να πιστεύετε στον “δικό σας Θεό”. Αλλά να θυμάστε, ο δικός σας Θεός δεν είναι ο αληθινός Θεός. Και δεν πρόκειται ποτέ να σωθείτε και να γίνετε αληθινοί Χριστιανοί αν δεν πιστέψετε πρώτα στον “ζωντανό Θεό” της Βίβλου.

2. Δεύτερον, η παλιά οδός σάς κάνει να σκέφτεστε την αμαρτία σας, την οποίαν ο αληθινός Θεός θα τιμωρήσει στην Κόλαση· ενώ η νέα οδός σάς κάνει να σκέφτεστε τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας.

Ακούσατε ποτέ κάποιον ποιμένα ή ιερέα να σας λέει πώς είστε βαθύτατα αμαρτωλοί; Πως η καρδιά σας είναι διεστραμμένη και βρώμικη; Πως η καρδιά σας “εἶναι ἀπατηλή…καὶ σφόδρα διεφθαρμένη”; (Ιερεμίας ιζ΄. 9). Πως αν δεν μεταστραφείτε πραγματικά θα πάτε “εἰς κόλασιν αἰώνιον”; (Ματθαίον κε΄. 46). Ή μήπως ο ποιμένας που ακούσατε είναι σαν εκείνον τον κήρυκα, τον Ρομπ Μπελ (Rob Bell) από το θεολογικό σεμινάριο Φούλερ (Fuller Seminary), που λέει πως όλοι θα πάνε στον Παράδεισο, ακόμη κι ο Χίτλερ. Ναι, έτσι είπε! (Love Wins). Αν το θεολογικό σεμινάριο Φούλερ άξιζε τίποτα, θα ανακαλούσανε το πτυχίο του, και θα του επιστρέφανε τα χρήματά του.

Θα πείτε, “Θέλω να φροντίσει τις ανάγκες μου ένας γλυκός, τρυφερός κήρυκας. Δεν θα ξαναπάω σ' αυτήν την παλιομοδίτικη εκκλησία που κηρύττει κατά της αμαρτίας μου και μου λέει πως θα πάω στην Κόλαση!” Εντάξει, ορίστε, αφήστε μας. Πηγαίντε και πιστέψτε στη γλυκούλα “προσευχή μετάνοιας” του Τζόελ Όστιν (Joel Osteen) – μετά από την οποία λέει στην τηλεοπτική του εκπομπή, “Πιστεύουμε πως αν είπατε αυτήν την προσευχή, μόλις αναγεννηθήκατε”. Ορίστε, πιστέψτε τον. Αλλά εγώ αποκαλώ κήρυκες σαν κι αυτόν ψευδοπροφήτες, ψευδοκήρυκες που θα πάνε οι ίδιοι στην Κόλαση! Πείτε τους πως το είπα, και αφήστε το στο γραπτό κήρυγμα και στο βίντεο!

3. Τρίτον, η παλιά οδός σάς κάνει να σκέφτεστε τις αμαρτίες σας, ιδιαίτερα τις κρυφές αμαρτίες σας και την αμαρτία της καρδιάς σας· η νέα οδός σάς κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας.

Ο Τζόναθαν Έντουαρντς (1703-1758) είπε, “Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει αγάπη μόνο για τον εαυτό του” (“Ο άνθρωπος είναι ένα πολύ πονηρό και επιβλαβές πλάσμα/Man is a Very Evil and Hurtful Creature”). Αγαπάει τον εαυτό του, αλλά δεν αγαπάει τον Θεό. Δεν αγαπάτε κανέναν παρά τον εαυτό σας – επειδή είστε, όπως είπε ο Τζόναθαν Έντουαρντς, “ένα πολύ πονηρό και επιβλαβές πλάσμα”. Γιατί είστε έτσι; Επειδή κληρονομήσατε μία αμαρτωλή φύση (προπατορικό αμάρτημα) από τον Αδάμ, τον πατέρα ολόκληρης της ανθρωπότητας! Γι' αυτό αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας. “Όχι, όχι!” θα πείτε, “Αγαπάω τον σύζυγό μου”. Αλήθεια; Τότε γιατί επαναστατείς εναντίον του και του παραπονιέσε μέρα νύχτα; Η αλήθεια είναι πως αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας!

Σημειώστε το, δεν αγαπάτε τον Θεό. Έρχεστε στην εκκλησία μόνο και μόνο για να δείτε τους φίλους σας. Αν κάποιος φίλος σας φύγει απ' αυτήν την εκκλησία, θα φύγετε κι εσείς. Έτσι θα αποδειχτεί τι υποκριτές είστε! Θα αποδειχτεί πως όταν είπατε ότι αγαπάτε τον Χριστό και ότι Τον εμπιστεύεστε, απλά εξαπατούσατε τον εαυτό σας. Ποτέ δεν ήσασταν αληθινοί Χριστιανοί. Παριστάνατε τους Χριστιανούς. Έχετε ένα ψεύτικο χαμόγελο και ένα φιλικό βλέμμα, αλλά δεν είστε Χριστιανοί. Παριστάνατε τους Χριστιανούς, όπως πολλοί άνθρωποι παριστάνουν πως είναι κάποιοι άλλοι στις Απόκριες! Όχι, στην πραγματικότητα δεν αγαπάτε τον Χριστό. Αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας. Μόνο τον εαυτό σας! Μόνο τον εαυτό σας! Μόνο τον εαυτό σας! Η Βίβλος λέει, “Στις έσχατες ημέρες… οι άνθρωποι θα αγαπάνε τον εαυτό τους” (Β΄ Τιμόθεο γ΄. 1, 2). Γι' αυτό δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε τη Βίβλο. Δεν έχετε χρόνο να προσευχηθείτε. Δεν έχετε χρόνο να πάτε να ευαγγελίσετε – αλλά έχετε πολύ χρόνο, ώρες ολόκληρες, για να παίξετε βιντεοπαιχνίδια και να παρακολουθήσετε τηλεόραση και αισχρή πορνογραφία. Δεν έχετε χρόνο να έρθετε στην εκκλησία το βράδυ του Σαββάτου και το βράδυ της Κυριακής – αλλά έχετε πολύ χρόνο να πάτε στον κινηματογράφο! Γιατί είστε έτσι; Επειδή αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας! Δεν έχετε αγάπη για τον Θεό. Δεν έχετε αγάπη για τον Ιησού. Έχετε αγάπη μόνο για τον εαυτό σας. Παραδεχτείτε το! Παραδεχτείτε το τώρα – αλλιώς ποτέ δεν θα μετανοήσετε και πότε δεν θα γίνετε αληθινοί Χριστιανοί που εμπιστεύονται τον Χριστό.

Η “νέα” οδός είναι ακριβώς αντίθετη στην παλιά οδό – την οποία πιστεύουμε. Η “νέα” οδός σάς αφήνει να πάτε στο μπροστινό μέρος της εκκλησίας και να πείτε μία γρήγορη προσευχή μετανοίας. Μετά σας βαφτίζουν αμέσως! Πολλοί Βαπτιστές θα με μισήσουν γι' αυτό που θα πω, αλλά πρέπει να σας πω την αλήθεια. Σας βαφτίζουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, αμέσως μετά την αποκαλούμενη “απόφαση”. Γιατί σας βαφτίζουν αμέσως, συχνά κατά τη διάρκεια της ίδιας της συνάθροισης; Δεν το κάνουν επειδή αγαπάνε τον Ιησού! Δεν το κάνουν επειδή πιστεύουν τη Βίβλο! Το κάνουν επειδή αγαπάνε μόνο τον εαυτό τους! Δεν ενδιαφέρονται για σας καθόλου. Ενδιαφέρονται μόνο για το πόσα βαπτίσματα μπορούν να βάλουν στην αναφορά. Πιστεύω πως οι ποιμένες που το κάνουν αυτό δεν είναι καν οι ίδιοι σωσμένοι! Πείτε τους πως το είπα, και αφήστε το στο γραπτό κήρυγμα και στο βίντεο.

Θα πείτε, “Δεν μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσει να μου λες πως δεν αγαπάω τον Θεό. Δεν μου αρέσει να μου λες πως αγαπάω μόνο τον εαυτό μου. Δεν θα ξαναέρθω σ' αυτήν την εκκλησία!” Εντάξει, μην ξαναέρθετε. Αλλά να θυμάστε, αυτός ο γέρο-κήρυκας σας είπε την αλήθεια, ολόκληρη την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος – για τον εαυτό σας! Και δεν θα σταματήσω να το κάνω ό,τι και να πείτε και να κάνετε. Κάποια νέα άτομα λένε, “Δεν μπορώ να φέρω εδώ τους φίλους μου επειδή κηρύττεις πολύ σκληρά”. Όχι, αγαπητοί μου, δεν είναι αυτός ο λόγος – και το ξέρετε! Δεν φέρνετε τους φίλους σας εδώ επειδή δεν ενδιαφέρεστε για τις ψυχές τους! Δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για τις ψυχές τους – επειδή αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας! Σταματήστε να με κοιτάτε παράξενα και σκεφτείτε αυτά που σας λέω! Εδώ ακριβώς πρέπει να φέρετε τα χαμένα παιδιά που γνωρίζετε! Γιατί; Επειδή αυτό είναι το μόνο μέρος που γνωρίζω εδώ κοντά, όπου μπορούν να σωθούν! Γι' αυτό! Αν τους αγαπούσατε όσο αγαπάτε τον εαυτό σας, θα τους λέγατε, “Ελάτε μαζί μου στην εκκλησία! Είναι σκληροπυρηνική! Είναι παλιάς σχολής! Αλλά είναι η καλύτερη εκκλησία στο κέντρο του Λος Άντζελες, και είναι γεμάτη νέους ανθρώπους σαν κι εμάς.” Αυτό θα τους λέγατε αν ήσασταν αληθινοί Χριστιανοί. Αλλά δεν είστε. Δεν είστε αληθινοί! Είστε απλά άτομα που αγαπάνε τον εαυτό τους. Είστε απλά χαμένα παιδιά.

Το βράδυ της Τετάρτης, μία μη-σωσμένη κοπέλα μού είπε πως δεν μπορούσε να με ακούσει επειδή φωνάζω πολύ. Της είπα, “Είσαι εδώ πέρα τόσα χρόνια, και είσαι ακόμα χαμένη και ανυπότακτη. Νομίζω πρέπει να φωνάζω ακόμη πιο δυνατά!” Ναι, πιο δυνατά – και πιο δυνατά – και πιο δυνατά. Αν βλέπατε κάποιον τυφλό άνθρωπο να περπατάει στον αυτοκινητόδρομο, δεν θα φωνάζατε; “Βγες απ' τον αυτοκινητόδρομο αλλιώς θα πεθάνεις!” Γι' αυτό φωνάζω – επειδή αγαπάω τις ψυχές σας. Οι κήρυκες που δεν φωνάζουν ποτέ, δεν σας αγαπάνε καθόλου. Θέλουνε μόνο τα λεφτά σας! Και ποτέ δεν θα βιώσετε αληθινή μεταστροφή αν δεν παραδεχτείτε στον Θεό και στον εαυτό σας πόσο αμαρτωλοί και εγωιστές είσαστε. Πρέπει να νιώσετε το βάρος των κρυφών αμαρτιών σας και των αμαρτιών της καρδιάς σας. Πρέπει να νιώσετε μαζί με τον Δαβίδ, “Ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μου εἶναι διαπαντός” (Ψαλμός να΄. 3). Αυτή είναι η παλιά οδός της μεταστροφής. Πρέπει να νιώσετε το βάρος της αμαρτίας σας, αλλιώς δεν θα δείτε ποτέ την ανάγκη που έχετε για τον Χριστό να πληρώσει για την αμαρτία σας, και να χύσει το Αίμα Του επάνω στο Σταυρό για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία.

4. Τέταρτον, η παλιά οδός ήταν να εξετάζετε τον εαυτό σας· η νέα οδός είναι απλά να παίζετε εκκλησία μέχρι να φύγετε και να επιστρέψετε σε μία ζωή αμαρτίας.

Το κείμενό μας λέει, “Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει, ἑαυτοὺς δοκιμάζετε” (Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5). Αυτή είναι η παλιά οδός. Εξετάστε τους εαυτούς σας να δείτε αν είστε πραγματικά σωσμένοι. Ο Τζόναθαν Έντουαρντς είπε, “Φροντίστε να μην προσποιείστε πως νιώθετε το βάρος της αμαρτίας σας· αλλά να έχετε πραγματικό θρήνο για την αμαρτία. Και επίσης, η αμαρτία να σας είναι επαχθής, και η καρδιά σας να είναι απαλή και λογική.”

Αυτό πρέπει να νιώσετε επειδή αλλιώς η μεταστροφή σας δεν θα είναι αληθινή. Κάποιοι από εσάς έχετε ακούσει ή έχετε διαβάσει για τις μεταστροφές άλλων ανθρώπων. Και αποστηθίσατε τις ομολογίες μεταστροφής που ακούσατε ή που διαβάσατε. Καταλαβαίνω, διαβάζοντας κάποιες από τις ομολογίες μεταστροφής σας πως τις έχετε απλά αποστηθίσει, διαβάζοντας αυτήν της Σίλα Νιαν (Sheila Ngann), ή ακούγοντας την δυναμική μαρτυρία του Τζον. Ελεγχθήκατε λίγο για την αμαρτία σας και μετά αντιγράψατε τα βασικά πράγματα που εκείνοι είπαν! Δεν έχετε βιώσει αληθινή μεταστροφή, απλώς αποστηθίσατε μία από κάποιον που είχε αληθινή μεταστροφή. Θα σας διαβάσω το μεγαλύτερο μέρος της μαρτυρίας του Τζον Κέιγκαν (John Cagan). Καθώς την διαβάζω, εξετάστε τους εαυτούς σας. Καθώς θα διαβάζω τη μαρτυρία του Τζον Κέιγκαν ρωτήστε τον εαυτό σας, “Αυτό συνέβη πραγματικά σε μένα; Ή απλά αντέγραψα αυτά που είπε εκείνος;” Ακούστε προσεκτικά κάθε λέξη και ρωτήστε τον εαυτό σας αν αυτό πραγματικά συνέβη σε σας. Αν δεν συνέβη, είχατε ψευδή μεταστροφή. Και σε κάποια φάση θα αφήσετε την εκκλησία μας, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι. Πρέπει να βιώσετε αληθινή μεταστροφή, αλλιώς θα αφήσετε την εκκλησία μας όταν έρθει για σας ο Διάβολος.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ
21 Ιουνίου 2009
του Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

Θυμάμαι τη στιγμή της μεταστροφής μου τόσο καλά και τόσο έντονα που οι λέξεις φαίνονται πολύ φτωχές σε σύγκριση με το πόση μεγάλη διαφορά έκανε ο Χριστός. Πριν από τη μεταστροφή μου ήμουν γεμάτος οργή και μίσος. Περηφανευόμουν για τις αμαρτίες μου και συνέδεα τον εαυτό μου με αυτούς που μισούσαν τον Θεό. Ο Θεός άρχισε να μου αλλάζει την καρδιά. Εκείνες τις εβδομάδες πριν από τη μεταστροφή μου ένιωθα πως πέθαινα· δεν κοιμόμουν, δεν μπορούσα να χαμογελάσω, δεν μπορούσα να βρω κάποιο ίχνος ειρήνης. Η εκκλησία μας είχε ευαγγελιστικές συναθροίσεις και θυμάμαι ξεκάθαρα πως τις χλεύαζα καθώς είχα απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τον ποιμένα μου και τον πατέρα μου. (Ο Τζον, όταν δεν ήταν σωσμένος, ήταν τόσο νευριασμένος μαζί μου που κήρυττα δυνατά, όσο και η κοπέλα που προανέφερα).

Το Άγιο Πνεύμα άρχισε να με ελέγχει περί της αμαρτίας μου εκείνον τον καιρό, αλλά με ολόκληρη τη θέλησή μου απέρριπτα όλες τις σκέψεις που είχα για τον Θεό και τη μεταστροφή. Αρνιόμουν να το σκεφτώ, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να νιώθω βασανισμένος. (Αν δεν έχετε νιώσει ποτέ βασανισμένοι από την αμαρτία σας, δεν έχετε σωθεί!)

Καθώς κήρυττε ο Δρ Χάιμερς, η υπερηφάνειά μου προσπαθούσε απεγνωσμένα να το απορρίψει, να μην ακούσει, αλλά καθώς κήρυττε μπορούσα κυριολεκτικά να νιώσω όλη την αμαρτία να βαραίνει την ψυχή μου. Μετρούσα τα δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει το κήρυγμα, αλλά ο ποιμένας συνέχιζε να κηρύττει, και οι αμαρτίες μου γίνονταν όλο και χειρότερες. Έπρεπε να σωθώ! Ακόμη κι όταν δόθηκε η πρόσκληση αντιστάθηκα, αλλά δεν άντεχα πια. Ήξερα πως ήμουν ο χειρότερος αμαρτωλός, και ο Θεός ήταν δίκαιος να με καταδικάσει και να με στείλει στην Κόλαση. (Αυτό είναι το μόνο συναίσθημα που χρειάζεστε. Ο Τζόναθαν Έντουαρντς είπε πως αυτό πρέπει αν νιώσετε αλλιώς ποτέ δεν θα σωθείτε.) Με είχε κουράσει η πάλη, με είχε κουράσει το ποιος ήμουν. Ο ποιμένας με συμβούλεψε, και μου είπε να έρθω στον Χριστό, αλλά δεν ήθελα. Ακόμη κι όταν όλη η αμαρτία μου με καταδίκαζε, δεν ήθελα να εμπιστευτώ τον Ιησού. “Προσπαθούσα” να σωθώ, “προσπαθούσα” να εμπιστευτώ τον Χριστό και δεν μπορούσα, δεν μπορούσα (να καταλάβω πώς να έρθω) στον Χριστό, δεν μπορούσα να αποφασίσω να γίνω Χριστιανός, και απελπίστηκα. Ένιωθα την αμαρτία μου να με σπρώχνει προς την Κόλαση αλλά ένιωθα το πείσμα μου να διώχνει τα δάκρυά μου. Ήμουν κολλημένος μέσα σ' αυτή τη μάχη. (Οι παλιοί κήρυκες το αποκαλούσαν αυτό “μάγγαινα του Ευαγγελίου”). Ένιωθα την αμαρτία μου να με σπρώχνει προς την Κόλαση. Αλλά ένιωθα το πείσμα μου να διώχνει τα δάκρυά μου. (Οι άντρες δεν κλαίνε. Κι αυτός είναι άντρας. Αλλά ο Θεός τον έσπρωξε και τον έσφυξε στη μάγγαινα του Ευαγγελίου μέχρι που έκλαψε.)

Ξαφνικά τα λόγια από ένα κήρυγμα που είχε δοθεί πριν από χρόνια ήρθαν στο μυαλό μου: “Ενέδωσε στον Χριστό! Ενέδωσε στον Χριστό!” Εκείνη τη στιγμή ενέδωσα σ' Αυτόν και ήρθα στον Ιησού με πίστη. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως άφησα τον εαυτό μου να πεθάνει, και τότε ο Χριστός μού έδωσε ζωή! Δεν υπήρχε κάποια πράξη ή βούληση του νου μου αλλά με την καρδιά μου, αναπαύτηκα στον Χριστό, και με έσωσε! Ξέπλυνε την αμαρτία μου με το Αίμα Του! Εκείνη τη στιγμή, σταμάτησα να αντιστέκομαι στον Χριστό. ΄Ηταν τόσο ξεκάθαρο πως το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να Τον εμπιστευτώ· θυμάμαι τη στιγμή που σταμάτησα να κοιτάζω στον εαυτό μου και έβλεπα μόνον τον Χριστό. Έπρεπε να ενδώσω! Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποια σωματική αίσθηση ή κάποιο εκτυφλωτικό φως, δεν χρειαζόμουν κάποιο τέτοιο αίσθημα, είχα τον Χριστό! Και όταν εμπιστεύτηκα τον Χριστό ένιωσα να αφαιρείται η αμαρτία μου από την ψυχή μου. Στράφηκα από την αμαρτία μου, και κοίταξα προς τον Ιησού και μόνο! Ο Ιησούς με έσωσε.


Ακούγοντας τη μαρτυρία του Τζον, σας συνέβη ποτέ πραγματικά αυτό; Αν όχι, πρέπει να μεταστραφείτε πραγματικά. Χρειάζεστε μία αληθινή μεταστροφή, όχι μία αντιγραμμένη. Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε αληθινή μεταστροφή; Πρώτον, αναλογιστείτε πόσο αμαρτωλή είναι η καρδιά σας, τόσο αμαρτωλή που στην πραγματικότητα δεν μετανοήσατε και δεν εμπιστευτήκατε τον Ιησού. Τόσο αμαρτωλή που προσπαθήσατε να μας κοροϊδέψετε, μαθαίνοντας απλά τα λόγια. Έχω άδικο; Μετά πρέπει πραγματικά να στραφείτε από την αμαρτία της καρδιάς σας και της ζωής σας. Και πρέπει πραγματικά να έρθετε στον Ιησού για να καθαριστείτε μέσα στο Αίμα που έχυσε για σας επάνω στο Σταυρό. Ελάτε εδώ μπροστά, και θα προσευχηθούμε για σας και θα σας συμβουλέψουμε καθώς οι υπόλοιποι πάνε επάνω να φάνε. Ελάτε τώρα. Ελάτε εδώ μπροστά τώρα! Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ψαλμός να΄. 1-3.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“The Old-Fashioned Way” (της Civilla D. Martin, 1866-1948).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

EXAMINE YOURSELVES NOW!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει, ἑαυτοὺς δοκιμάζετε. Ἤ δὲν γνωρίζετε ἑαυτοὺς ὅτι ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς εἶναι ἐν ὑμῖν; ἐκτὸς ἐὰν ἦσθε ἀδόκιμοι κατὰ τι” (Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5).

(Αποκάλυψη κ΄. 15, ιδ΄. 10, 11, Ιερεμίας ϛ΄. 16)

1.  Πρώτον, η παλιά οδός ξεκινάει με τον Θεό και τη δόξα Του· η νέα οδός ξεκινάει με τον άνθρωπο και τις ανάγκες και τα συναισθήματά του, Ρωμαίους θ΄. 18, Δευτερονόμιο ζ΄. 21,
Νεεμίας α΄. 5, θ΄. 32, Εβραίους ι΄. 31, ιβ΄. 29, Ματθαίον κβ΄. 14.

2.  Δεύτερον, η παλιά οδός σάς κάνει να σκέφτεστε την αμαρτία σας, την οποίαν ο αληθινός Θεός θα τιμωρήσει στην Κόλαση· ενώ η νέα οδός σάς κάνει να σκέφτεστε τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας, Ιερεμίας ιζ΄. 9, Ματθαίον κε΄. 46.

3.  Τρίτον, η παλιά οδός σάς κάνει να σκέφτεστε τις αμαρτίες σας, ιδιαίτερα τις κρυφές αμαρτίες σας και την αμαρτία της καρδιάς σας· η νέα οδός σάς κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, Β΄ Τιμόθεο γ΄. 1, 2, Ψαλμός να΄. 3.

4.  Τέταρτον, η παλιά οδός ήταν να εξετάζετε τον εαυτό σας· η νέα οδός είναι απλά να παίζετε εκκλησία μέχρι να φύγετε και να επιστρέψετε σε μία ζωή αμαρτίας, Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5.