Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΕΜΑΝΙΑΝΙΣΜΟΥ

(ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΡΑΥΓΩΝ)
THE BATTLE AGAINST SANDEMANIANISM
(NUMBER THREE IN A SERIES OF BATTLE CRIES)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 22 Ιανουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, January 22, 2017

“Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39, 40).


Αν δεν είστε φοιτητές θεολογίας μάλλον δεν γνωρίζετε τη λέξη Σαντεμανιανισμός (Sandemanianism). Αλλά είναι μία αίρεση που καταστρέφει ψυχές. Έχει καταστρέψει το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Έχει στείλει εκατομμύρια άτομα στις αιώνιες φλόγες της Κολάσεως. Ο Σαντεμανιανισμός έγινε δημοφιλής από τον Ρόμπερτ Σάντεμαν (Robert Sandeman) (1718-1771). Η βασική του διδασκαλία είναι πως όταν δέχεσαι στο μυαλό σου αυτά που λέει η Βίβλος για τον Χριστό, έχεις σωθεί. Ο Σαντεμανιανισμός λέει πως όλοι όσοι πιστεύουν πως ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε από τους νεκρούς έχουν σωθεί – πως όλοι που πιστεύουν αυτά τα πράγματα μέσα στη Βίβλο είναι μεταστραμμένοι. Σήμερα ο Σαντεμανιανισμός είναι μία τεράστια ψευδοδιδασκαλία σε όλες τις εκκλησίες μας. Στέλνει εκατομμύρια άτομα στην Κόλαση. Υπάρχουν κάποια άτομα και στη δική μας εκκλησία που πιστεύουν αυτήν τη θανατηφόρα αίρεση! Αν και κυρύττω εναντίον της συνεχώς, δεν με ακούνε. Συνεχίζουν και πιστεύουν την θανατηφόρα διδασκαλία του Σαντεμανιανισμού. Έξι άτομα που νόμιζαν πως είχαν σωθεί μέσα στην εκκλησία μας πέρσι την πιστεύουν. Παραμένουν χαμένοι και οδεύουν προς την Κόλαση επειδή την πιστεύουν (δείτε “Σαντεμανιανισμός/Sandemanianism” στο The Puritans: Their Origins and Successors του Dr. Martyn Lloyd-Jones, Banner of Truth, 1996 edition, pp. 170-190).

Λένε πως αν πιστεύεις αυτά που λέει η Βίβλος για το θάνατο του Χριστού, έχεις σωθεί. Αυτή είναι η θέση τους. Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είπε, “Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον καιρό” (ibid., p. 177). Τουλάχιστον έξι άτομα στην εκκλησία μας που νόμιζαν πως είχαν σωθεί πέρσι παραμένουν χαμένοι επειδή πιστεύουν αυτά που λέει η Βίβλος για τον Χριστό, αντί του να εμπιστεύονται τον Ίδιο τον Χριστό.

Νομίζουν πως έχουν σωθεί επειδή πιστεύουν το γεγονός ότι ο Ιησούς πέθανε επάνω στον Σταύρο. Πιστεύουν αυτά που λέει η Βίβλος για το θάνατο του Χριστού. Αλλά η πίστη σε αυτά που λέει η Βίβλος δεν έσωσε ποτέ κανέναν. Σε αυτό το κήρυγμα θα σας το αποδείξω.

I. Πρώτον, τον Σαντεμανιανισμό τον διόρθωσε ο Ίδιος ο Χριστός.

Ο Ιησούς μιλούσε με τους Φαρισαίους. Αυτοί οι Ιουδαίοι ήταν Σαντεμανιανιστές στο πως καταλάβαιναν τη σωτηρία. Ο Ιησούς είπε,

“(Εσείς) ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39, 40).

Αυτοί οι άνθρωποι νόμιζαν πως θα σώζονταν διαμέσου της Βιβλικής μελέτης και της πίστης στη Βίβλο. Ο Μάθιου Χένρι (Matthew Henry) είπε, “Αναζητούσαν την αιώνια ζωή διαβάζοντας και μελετώντας τις Γραφές. Ήταν κοινό ρητό μεταξύ τους, πως ‘Αυτός που κατέχει τα λόγια του νομού (των Γραφών) έχει η αιώνια ζωή’. Νόμιζαν πως θα πήγαιναν σίγουρα στον Ουρανό αν μπορούσαν να αποστηθίσουν…κείμενα της Γραφής” (Matthew Henry’s Commentary on the Whole Bible). Ο Δρ Φρανκ Γκέιμπελαϊν (Dr. Frank Gaebelein) είπε πως νόμιζαν ότι η πίστη τους στη Βίβλο “θα τους έδινε ζωή” (The Expositor’s Bible Commentary). Πίστευαν τις Γραφές, αλλά δεν έρχονταν στον Ιησού.

Αυτό είναι το λάθος του Σαντεμανιανισμού. Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε, “Δέχεστε τα λόγια της Βίβλου με το μυαλό σας, και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε” (ibid., p. 175). “Νομίζουν πως θα τους σώσει η πίστη σε αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού” (ibid.).

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά στις εκκλησίες μας διδάσκονται αυτήν τη θανατηφόρα διδασκαλία. Διδάσκονται να αποστηθίζουν εδάφια της Γραφής. Μετά “σηκώνουν το χέρι τους” – και βαπτίζονται! Δεν έρχονται στον Χριστό καθόλου! Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πιστέψουν τα λόγια του Κατά Ιωάννη γ΄. 16 και να μουρμουρίσουν τα λόγια μιας προσευχής. Οι εκκλησίες μας στέλνουν εκατομμύρια παιδιά (και ενήλικες) στην Κόλαση με την ψευδοδιδασκαλία του Σαντεμανιανισμού. Ο Ιησούς είπε,

“(Εσείς) ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39, 40).

Θα σας πω τι είπαν πέντε άτομα στην εκκλησία μας που είναι έτσι.

Ένας νεαρός Κινέζος είπε πως είχε σωθεί επειδή πίστευε “το γεγονός ότι ο Ιησούς πέθανε γι' αυτόν”. Νόμιζε πως η πίστη σε αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού, ήταν το ίδιο πράγμα με το να έρχεσαι στον Ιησού! Παραμένει ένας χαμένος Σαντεμανιανιστής.

Μία νεαρή κοπέλα είπε, “Ο Ιησούς είναι ο μόνος που μπορεί να με σώσει”. Πίστεψε αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού, αλλά δεν θέλει να έρθει στον Ίδιο τον Ιησού. Η ίδια δεν έχει έρθει στον Ιησού επειδή μέσα στην καρδιά της δεν σταματάει να ακούει τον Διάβολο που της λέει να αφήσει την εκκλησία. Δεν εγκαταλείπει αυτές τις αμαρτωλές σκέψεις. Πιστεύει πως ο Ιησούς είναι ο μόνος Σωτήρας, αλλά δεν γυρνάει την πλάτη της στις σατανικές συμβουλές των χαμένων ανθρώπων. Κι έτσι παραμένει μία χαμένη Σαντεμανιανίστρια που πιστεύει την Βίβλο, αλλά δεν εμπιστεύεται τον Ίδιο τον Ιησού. Πιστεύει αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού. Αλλά δεν έρχεται στον Ίδιο τον Ιησού. Αφού δεν γυρνάει την πλάτη στην αμαρτία της, δεν έρχεται στον Ίδιο τον Ιησού για να καθαριστεί από την αμαρτία της διαμέσου του Αίματός Του. Παραμένει μία χαμένη Σαντεμανιανίστρια.

Ένας νεαρός Λατινοαμερικάνος είπε πως το να εμπιστεύεσαι τον Ιησού είναι το ίδιο πράγμα με το να πιστεύεις το γεγονός ότι ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό. Ξανά, αυτός ο νέος άντρας πιστεύει αυτά που λέει η Βίβλος, αφού δέχεται τον Σαντεμανιανισμό. Το ότι πιστεύει τη Βίβλο, και το ότι πιστεύει το γεγονός πως ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό γι' αυτόν, δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να εμπιστεύεσαι τον Ίδιο τον Ιησού. Έτσι παραμένει ένας χαμένος Σαντεμανιανιστής.

Άλλος ένας νεαρός Κινέζος είπε το ίδιο πράγμα. Είπε πως το να εμπιστεύεσαι τον Ιησού είναι το ίδιο πράγμα με το να πιστεύεις το γεγονός ότι ο Ιησούς πέθανε για σένα. Πιστεύει αυτά που λέει η Βίβλος, αλλά δεν εμπιστεύεται τον Ίδιο τον Ιησού. Αυτός επίσης παραμένει ένας χαμένος Σαντεμανιανιστής.

Άλλη μία Κινέζα είπε πως το να εμπιστεύεσαι τον Ιησού είναι το ίδιο πράγμα με το να πιστεύεις πως ο Ιησούς πέθανε για σένα. Ήξερε πως αυτό ήταν λάθος, αλλά “αιφνιδιάστηκε” όταν ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) την ρώτησε αν ήταν το ίδιο πράγμα. “Αιφνιδιάστηκε” επειδή, στην καρδιά της, ποτέ δεν είχε εμπιστευτεί τον Ιησού. Το μόνο που είχε κάνει ήταν το να πιστέψει κανά δυο εδάφια της Βίβλου. “Αιφνιδιάστηκε” επειδή δεν είχε ποτέ εμπιστευτεί τον Ίδιο τον Ιησού, αλλά απλώς αναπαυόταν σε μία διδασκαλία της Βίβλου. Και αυτή επίσης είναι μία χαμένη Σαντεμανιανίστρια.

Πιστεύετε το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι Πρόεδρος. Αλλά δεν τον έχετε γνωρίσει! Το να πιστεύετε το γεγονός ότι είναι Πρόεδρος δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να έρχεστε σ' αυτόν. Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ του να πιστεύεις αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού, και του να εμπιστεύεσαι τον Ίδιο τον Ιησού. Μπορεί να σας φαίνεται σαν λεπτομέρεια – αλλά δεν είναι. Αν δεν έχετε εμπιστευτεί τον Ίδιο τον Ιησού θα πάτε στην Κόλαση! Ο Ιησούς είπε, “Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40). Η πίστη σε ένα Βιβλικό εδάφιο ή σε μία Βιβλική διδασκαλία δεν θα σώσει κανέναν από τις αιώνιες φλόγες της Κολάσεως!

Γιατί συνεχίζουν και το κάνουν αυτό οι άνθρωποι; Είναι επειδή δεν νιώθουν το βάρος της αμαρτίας τους! Αν νιώσετε το βάρος της αμαρτίας σας, όπως ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan), θα συνειδητοποιήσετε πως δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τον εαυτό σας – τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε! Αυτό συμπεριλαμβάνει την πίστη στο γεγονός ότι ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει! Μόνο ο Ίδιος ο Ιησούς θα σας ικανοποιούσε αν νιώθατε το βάρος της αμαρτίας σας! Θα λέγατε, “Τις θα δυνηθή ποτέ το της αμαρτίας στίγμα να εκπλύνη εντελώς; Μόνον του Χριστού το αίμα.” “Ακούω τη φωνή που με καλεί Χριστέ, στο θείο αίμα ν' αγνισθώ που έχυσες για με.”

II. Δεύτερον, ο Σαντεμανιανισμός είναι διδασκαλία δαιμονίων.

“Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39, 40).

Γιατί μελετούσαν οι Φαρισαίοι τη Βίβλο, χωρίς όμως να έρχονται στον Ιησού; Επειδή ήταν υπό την επήρεια της δαιμονικής δύναμης του Σατανά! Ο Ιησούς είπε σ' αυτούς τους ίδιους ανθρώπους, “Διὰ τί δὲν γνωρίζετε τὴν λαλιὰν μου; διότι δὲν δύνασθε νὰ ἀκούητε τὸν λόγον μου. Σεῖς εἶσθε ἐκ πατρὸς τοῦ διαβόλου…” (Ιωάννην η΄. 43, 44).

Δεν μπορείτε να με ακούσετε όταν λέω πως η πίστη σε αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού, δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να εμπιστεύεσαι τον Ιησού. Δεν μπορείτε να καταλάβετε αυτήν την απλή ιδέα επειδή είστε υπό τον έλεγχο του Διαβόλου. Έτσι είπε ο Ιησούς. Είπε, “Δὲν δύνασθε νὰ ἀκούητε τὸν λόγον μου. Σεῖς εἶσθε ἐκ πατρὸς τοῦ διαβόλου” (Ιωάννην η΄. 43, 44). Ανήκετε στον Διάβολο. Ο Διάβολος είναι ο θεός σας. Ο Διάβολος σας τυφλώνει τον νου. Επειδή ο Διάβολος δεν θέλει να εμπιστευτείτε τον Ιησού και να σωθείτε. Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Ἐὰν δὲ καὶ ἦναι τὸ εὐαγγέλιον ἡμῶν κεκαλυμμένον, εἰς τοὺς ἀπολλυμένους εἶναι κεκαλυμμένον, τῶν ὁποίων ἀπίστων ὄντων (ο Διάβολος) ὁ θεὸς τοῦ κόσμου τούτου ἐτύφλωσε τὸν νοῦν…” (Β΄ Κορινθίους δ΄. 3, 4).

Πώς σας κρατάει τυφλωμένους ο Διάβολος; Πώς μπορεί και έχει τόση δύναμη επάνω σας ο Διάβολος ώστε να μη θέλετε να έρθετε στον Ιησού;

1.  Πολλοί είναι οι Κινέζοι που παραμένουν τυφλωμένοι και αλυσοδεμένοι στον Διάβολο, εξαιτίας των μη-σωσμένων Βουδιστών γονιών τους. Αυτοί οι γονείς θα χρησιμοποιήσουν όλη τους τη σατανική δύναμη για να σας αποτρέψουν από το να σωθείτε. Αλλά ο Ιησούς είπε, “Ὅστις ἀγαπᾷ πατέρα ἤ μητέρα ὑπὲρ ἐμέ, δὲν εἶναι ἄξιος ἐμοῦ” Ματθαίον ι΄. 37. Σύντομα θα είναι η Κινεζική Πρωτοχρονιά. Κάποιοι από τους μη-σωσμένους γονείς σας θα φροντίσουν επίτηδες να την γιορτάσουν την ίδια ώρα που θα έχουμε εκκλησία. Πρέπει να τους πείτε τώρα, σήμερα, πως δεν θα μπορείτε να φάτε μαζί τους αν σχεδιάζουν να γιορτάσουν την ώρα της συμπροσευχής του Σαββάτου ή την ώρα των δύο συναθροίσεων της Κυριακής – και μετά κρατήστε την υπόσχεσή σας να είστε στην εκκλησία, όσο και να νευριάσουν μαζί σας. Μην παραμένετε στο χέρι του Σατανά εξαιτίας του θυμού των μη-σωσμένων Βουδιστών γονιών σας. “Αλλά”, θα πείτε, “θα νευριάσουν και θα μου φωνάξουν!” Αφήστε τους να νευριάζουν και να φωνάξουν! Είναι καλύτερο να ακούσετε τη δαιμονική οργή τους τώρα, παρά να ακούσετε τον Θεό να σας απορρίπτει την Ημέρα της Κρίσεως. Ελευθερωθείτε από την αμαρτωλή αντίστασή τους στον Θεό! Ελευθερωθείτε από τις αλυσίδες του Σατανά.

2.  Πολλοί από σας παραμένετε τυφλωμένοι και αλυσοδεμένοι στον Διάβολο επειδή έχετε κρυφές αμαρτίες.
      Έχετε αμαρτίες που νομίζετε πως δεν τις γνωρίζει κανένας – λέτε, “Κανένας δεν το ξέρει”. Αλλά κάνετε λάθος. Υπάρχουν δύο πρόσωπα που γνωρίζουν τις “κρυφές αμαρτίες” που κάνετε. Ποιοι είναι; Το πρώτο πρόσωπο που γνωρίζει τις κρυφές σας αμαρτίες είμαι εγώ. Κοιτάξτε, τον Απρίλιο θα έχω 59 χρόνια στη διακονία. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως μπορώ και διαβάζω τον νου – αλλά δεν μπορώ να διαβάσω τον νου, καθόλου. Αλλά μπορώ να διαβάσω το πρόσωπο. Κοιτάζοντας τα πρόσωπα των ανθρώπων της εκκλησίας για 59 χρόνια, μπορώ αρκετά καλά να δω ποιες είναι οι κρυφές αμαρτίες που κάνουν. Το ξέρετε ότι οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται στο να διαβάζουν πρόσωπα; Νομίζω πως τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές μας θα έπρεπε να έχουν ένα μάθημα που να διδάσκει στους νέους κήρυκες πώς να διαβάζουν πρόσωπα. Ναι, κοιτάζοντας το πρόσωπό σας μπορώ συχνά να καταλάβω τι κρυφές αμαρτίες έχετε.
      Αλλά υπάρχει κάποιος άλλος που έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από εμένα. Μάλιστα εκείνο το πρόσωπο γνωρίζει με 100% ακρίβεια την κρυφή σας αμαρτία. Και είναι εδώ αυτήν τη στιγμή και σας βλέπει. Μάλιστα γνωρίζει τα πάντα για την κρυφή σας αμαρτία. Ποιος είναι; Το έχετε μαντέψει – είναι ο Θεός! Δεν μπορείτε να κρυφτείτε απ' Αυτόν. Είναι πανταχού παρών – που σημαίνει πως βρίσκεται παντού συνεχώς. Βλέπει τα πάντα που κάνετε με το σώμα σας. Βλέπει κάθε σκέψη που έχετε μέσα στο μυαλό σας. Γνωρίζει τα βαθιά μυστικά της καρδιάς σας. Η Βίβλος λέει, “Οἱ ὀφθαλμοὶ τοῦ Κυρίου περιτρέχουσι διὰ πάσης τῆς γῆς” (Β΄ Χρονικών ιϛ΄. 9). “Οἱ ὀφθαλμοὶ τοῦ Κυρίου εἶναι ἐν παντὶ τόπῳ, παρατηροῦντες κακοὺς” (Παροιμίες ιε΄. 3). “Οἱ ὀφθαλμοὶ Κυρίου…εἶναι ἐπ᾿ αὐτήν” – επάνω σε κάθε κρυφή αμαρτία που κάνετε. “Κύριος ὁ Θεὸς σου ἐπιβλέπει πάντοτε” (Δευτερονόμιο ια΄. 12). Η Βίβλος λέει πως ο Θεός γράφει καθεμία από τις κρυφές σας αμαρτίες στα βιβλία Του. Την Ημέρα της Κρίσεως ο Θεός θα διαβάσει τις κρυφές σας αμαρτίες από τα βιβλία Του. Είναι σαν ένας τεράστιος υπολογιστής, και κάθε κρυφή αμαρτία που έχετε κάνει καταγράφεται εκεί. Θα σταθείτε ενώπιον του Θεού την Ημέρα της Κρίσεως. Θα διαβάσει κάθε λεπτομέρεια των αμαρτιών που νομίζατε πως δεν γνώριζε κανένας. Αφού διαβάσει τις αμαρτίες σας από εκείνα τα βιβλία, δεν θα μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Εσείς οι ίδιοι θα θυμάστε εκείνες αμαρτίες. Αφού ο Θεός διαβάσει τη λίστα με τις κρυφές σας αμαρτίες, θα σας πετάξει μέσα “εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρός” (Αποκάλυψη κ΄. 11-14).

3.  Πολλοί από σας παραμένετε τυφλωμένοι και αλυσοδεμένοι στον Διάβολο επειδή δεν ομολογείτε πως η καρδιά σας είναι πονηρή. Η Βίβλος λέει, “Ἡ καρδία εἶναι ἀπατηλή ὑπὲρ πάντα καὶ σφόδρα διεφθαρμένη” (Ιερεμίας ιζ΄. 9). Ο Τζόρτζ Ουίτφιλντ (George Whitefield) (1714-1770) είπε, “Όσο και να το αρνείστε, όταν αφυπνιστείτε, θα δείτε πως η αμαρτία της ζωής σας προέρχεται από την ίδια σας την διεφθαρμένη καρδιά… Βλέπει πως είναι τόσο δηλητηριασμένος και ανυπότακτος μέσα στην καρδιά του, που θα ήταν σωστό για τον Θεό να τον καταδικάσει, ακόμη κι αν δεν είχε κάνει ούτε μία φανερή αμαρτία σε όλη του τη ζωή.” Η Τζούλι (Julie) είπε, “Το Άγιο Πνεύμα μού έδειξε πως δεν ήμουν πραγματικά καλός άνθρωπος… Ήμουν απαίσιο άτομο, και ήμουν εγωίστρια και πολύ υπερήφανη, και ντρεπόμουν…για το τι ήμουν πραγματικά μέσα μου (στην καρδιά μου)… Ένιωθα αμαρτωλή και κακιά.” Ήταν καλή κοπέλα εξωτερικά, αλλά είχε αμαρτωλή καρδιά. Είπε, “Προσποιούμουν πως ήμουν καλή, αλλά βαθιά μέσα μου (στην καρδιά μου) πραγματικά δεν ήμουν…ήξερα πως δεν ήμουν αρκετά καλή ώστε να σώσω τον εαυτό μου… Το πρόσωπό μου έσταζε με δάκρυα.” Πήγαινε σε Ευαγγελική εκκλησία όλη της τη ζωή, αλλά τώρα ένιωθε την απαίσια αμαρτία στην καρδιά της. Είπε πως η Βίβλος δεν είχε κάποια επίδραση στη ζωή της μέχρι που ένιωσε την αμαρτία μέσα στην καρδιά της· μέχρι να νιώσει το βάρος της αμαρτίας, το Αίμα του Ιησού που καθαρίζει από την αμαρτία, δεν της έβγαζε κανένα νόημα. Δεν έβγαζε κανένα νόημα μέχρι που ένιωσε πόσο απαίσια ήταν η καρδιά της. Οι Σαντεμανιανιστές στην Ευαγγελική εκκλησία τής δίδαξαν τα λόγια της Βίβλου, αλλά δεν είχαν καμία επίδραση στη ζωή της, μέχρι που ο Θεός τής έδειξε τις αμαρτίες της καρδιάς της.

III. Τρίτον, ο Σαντεμανιανισμός στέλνει πολλούς φαινομενικά καλούς ανθρώπους στην Κόλαση.

Λέτε, “Ποτέ δεν θα έκανα κάτι απαίσιο όπως κάνουν τόσοι άνθρωποι. Ζω μία καθαρή ζωή. Πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Είμαι καλός άνθρωπος.” Αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω πως όσο καλοί κι αν είστε, όσο και να προσεύχεστε και να διαβάζετε τη Βίβλο, όσο και να πιστεύετε αυτά που λέει η Βίβλος για τον Ιησού – θα πάτε στην Κόλαση μαζί με τους πονηρούς ανθρώπους αν δεν εμπιστευτείτε τον Ίδιο τον Ιησού. Η πίστη πως ο Ιησούς Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να σας σώσει, δεν θα σας σώσει! Ακούστε τι είπε ο Απόστολος,

“Τὰ ἱερὰ γράμματα, τὰ δυνάμενα νὰ σὲ σοφίσωσιν εἰς σωτηρίαν διὰ τῆς πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ” (Β΄ Τιμόθεο γ΄. 15).

Η πίστη στο γεγονός ότι ο Χριστός πέθανε για σας, δεν θα σας σώσει. Είναι απλά πίστη σε μία διδασκαλία. Η Βίβλος δόθηκε για να σας οδηγήσει στην “σωτηρίαν…τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”. Αν δεν εμπιστεύεστε τον Ιησού, δεν έχετε σωθεί, όσο και να πιστεύετε τη Βίβλο. Ο σκοπός της Βίβλου είναι να σας οδηγήσει στον Ίδιο τον Ιησού Χριστό!

Ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (Dr. A. W. Tozer) είπε κάτι πολύ βαθύ για την ψευδοδιδασκαλία του Σαντεμανιανισμού σε μία έκθεση που λεγόταν “Διδασκόμενοι από τη Βίβλο ή διδασκόμενοι από το Πνεύμα;/Bible Taught or Spirit Taught?” Ο Δρ Τόουζερ είπε,

“Οι εκκλησίες διδάσκουν τη Βίβλο στα παιδιά τους, αλλά και πάλι δεν παράγουν μέσα τους τον ζωντανό Χριστιανισμό… Οι θρησκευόμενές τους ζωές είναι σωστές και σχετικά ηθικές, αλλά εντελώς μηχανικές. Αυτούς τους νέους ανθρώπους δεν μπορούμε να το αποκαλέσουμε υποκριτές. Πολλοί από αυτούς είναι σοβαροί επάνω σε αυτά τα θέματα. Απλώς είναι τυφλοί… αναγκάζονται να συνεχίζουν με το εξωτερικό κουφάρι της πίστης, ενώ συγχρόνως οι καρδιές τους λιμοκτονούν για πνευματική πραγματικότητα και δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το πρόβλημά τους… Ο Ιησούς Χριστός είναι η αλήθεια, και δεν μπορεί να περιοριστεί σε απλές λέξεις (μέσα στη Βίβλο).”

Έχετε νιώσει ποτέ σαν τον Νόα Σονγκ (Noah Song); Ο Νόα είπε, “Ήξερα πως δεν ήμουν καλά με τον Θεό. Πήγα να μιλήσω με τον Δρ Κέιγκαν και ένιωσα το βάρος της αμαρτίας μου, και κατάλαβα πως είχα μία ανήξερη και απατηλή καρδιά. Το Άγιο Πνεύμα μού έδειξε πόσο απελπισμένος αμαρτωλός ήμουν. Ένιωσα τέτοια αηδία με την αμαρτία μου, και τόσο ανάξιος για τη χάρη του Θεού… Ο Δρ Χάιμερς κήρυττε και είπε, ‘Η τέλεια πίστη δεν σώζει. Ο Ιησούς σώζει!’ Ήμουν τυφλός ως προς το γεγονός ότι ο Ιησούς ήταν πάντα εκεί. Απλώς έπρεπε να Τον εμπιστευτώ. Ο Δρ Χάιμερς με ρώτησε αν θα εμπιστευόμουν τον Χριστό, και είπα ‘Ναι’. Ο Δρ Χάιμερς έψαλλε, ‘Αν και έχουν έρθει εκατομμύριοι, υπάρχει χώρος για άλλον έναν, υπάρχει χώρος στο σταυρό για σένα’. Ήρθα στον Ιησού με όλη μου την ενοχή και την αμαρτία, και ο Ιησούς δεν με απέρριψε. Εκείνη τη στιγμή αναπαύθηκα σ' Αυτόν! Τι ελεήμονας Σωτήρας! Ένιωθα σαν χώμα, αλλά ο Ιησούς με σήκωσε και με έσωσε. Για πάντα θα θυμάμαι τον Ιησού που μάτωσε επάνω στο Σταυρό για μένα, για να πληρώσει για τις αμαρτίες μου, και την αγάπη που έχει για μένα.” Ο νεαρός που το έγραψε αυτό είναι ο Νόα Σονγκ. Προετοιμάζεται να φοιτήσει ώστε να γίνει ο ίδιος ποιμένας. Ο πατέρας του μεταφράζει όλα τα κηρύγματά μας στα Κινέζικα, στα βίντεο του www.sermonsfortheworld.com. Ο Νόα θα πάει να κηρύξει στην Κίνα και στην Ινδονησία σε μερικές εβδομάδες!

Φίλε μου, θα σταματήσεις να εμπιστεύεσαι “το γεγονός” ότι ο Ιησούς σώζει; Θα έρθεις απευθείας στον Ιησού για να εμπιστευτείς Αυτόν και μόνο; Ο Ιησούς θα σβήσει κάθε αμαρτία που έχεις κάνει από τα Βιβλία της Κρίσεώς Του. Θα σε καθαρίσει διαμέσου του Αίματός Του. Θα σε σώσει. Θα σε σώσει. Θα σε σώσει τώρα! Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ
(Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννην ε΄. 39-46.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
      (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):“There’s Room at the Cross For You”
(του Ira F. Stanphill, 1914-1993).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΕΜΑΝΙΑΝΙΣΜΟΥ

(ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΡΑΥΓΩΝ)
THE BATTLE AGAINST SANDEMANIANISM
(NUMBER THREE IN A SERIES OF BATTLE CRIES)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39, 40).

I.    Πρώτον, τον Σαντεμανιανισμό τον διόρθωσε ο Ίδιος ο Χριστός,
Ιωάννην ε΄. 39, 40.

II.   Δεύτερον, ο Σαντεμανιανισμός είναι διδασκαλία δαιμονίων,
Ιωάννην η΄. 43, 44, Β΄ Κορινθίους δ΄. 3, 4, Ματθαίον ι΄. 37,
Β΄ Χρονικών ιϛ΄. 9, Παροιμίες ιε΄. 3, Δευτερονόμιο ια΄. 12,
Αποκάλυψη κ΄. 11-14, Ιερεμίας ιζ΄. 9.

III.  Τρίτον, ο Σαντεμανιανισμός στέλνει πολλούς φαινομενικά καλούς ανθρώπους στην Κόλαση, Β΄ Τιμόθεο γ΄. 15.