Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΣ

THE WEAPONS OF OUR WARFARE
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 7 Ιανουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, January 7, 2017

“Διότι τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 4).


Φίλοι μου, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν είναι το είδος πολέμου για το οποίο μιλάει ο κόσμος. Δεν είναι πόλεμος με Μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Δεν είναι πόλεμος μεταξύ εθνών. Είναι διαφορετικό είδος πολέμου. Είναι πόλεμος πολύ μεγαλύτερος από οποιονδήποτε απ' αυτούς. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο με πολυβόλα ή χειροβομβίδες και βόμβες. Οι παππούδες μας πολέμησαν εναντίον του Χίτλερ με τέτοια όπλα. Κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως είπε ο Τσώρτσιλ, με “αίμα, μόχθο, ιδρώτα και δάκρυα”. Κέρδισαν ενώ πολέμαγαν εναντίον συντριπτικών πιθανοτήτων. Ο στρατός του Χίτλερ ήταν πιο δυνατός από τις συμμαχικές δυνάμεις της Αγγλίας και της Αμερικής. Αν είχε κερδίσει ο Χίτλερ, θα είχε αφανίσει τον τρόπο ζωής μας. Θα είχε βάλει τέλος στη μακρά Ιστορία του Δυτικού κόσμου. Θα ζούσαμε τώρα σε έναν βιασμένο κόσμο φρικτής καταστροφής και ερήμωσης – θα ήταν σαν βομβαρδισμένος σκουπιδότοπος. Δόξα τω Θεώ για τον Τσώρτσιλ, τον Ρούσβελτ, και τις συμμαχικές δυνάμεις των στρατιωτών μας που τους ακολούθησαν, για να καταστρέψουν την τυραννική κυριαρχία, που δημιουργήθηκε από την παράνοια και την οργή αυτού του διαβολικού ανθρώπου, του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής μηχανής πολέμου του.

Έχω μονάχα μία αμυδρή μνήμη εκείνου του πολέμου. Χαράχτηκε στο παιδικό μου μυαλό από τις διακοπές του ρεύματος, τις σειρήνες και τον φόβο. Ωστόσο το κείμενό μας μιλάει για ένα διαφορετικό είδος πολέμου. Δεν είναι πόλεμος εναντίον ενός εχθρού με σάρκα και αίμα. Είναι ένας πολύ πιο ύπουλος και διασπαστικός πόλεμος, μία μάχη όχι ενάντια σε σάρκα και αίμα, αλλά ενάντια σε δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι μπορούν να φανταστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι πόλεμος ενάντια στον Σατανά και στις ορδές δαιμονικών δυνάμεών του.

Ο Απόστολος Παύλος είναι πολύ ξεκάθαρος. Λέει, “Διότι ἄν καὶ περιπατῶμεν ἐν σαρκί, δὲν πολεμοῦμεν ὅμως κατὰ σάρκα” – “Δεν πολεμάμε σ' αυτήν τη μάχη σύμφωνα με τη σάρκα” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 3). Εμείς είμαστε μονάχα άνθρωποι. Δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον εχθρό με ανθρώπινα μέσα. Κανένας πολιτικός, κανένας στρατηγός ή αρχιστράτηγος – κανένας Ντόναλντ Τραμπ, κανένας άνθρωπος με σάρκα και αίμα δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον σατανικό πόλεμο.

“Διότι τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 4).

I. Πρώτον, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.

Ο μέσος άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί καν ότι υπάρχει αυτός ο πόλεμος. Παίζει σαν παιδάκι στο μικρό κινητό τηλέφωνό του. Καπνίζει τη μαριχουάνα του και ποτέ δεν σκέφτεται το κακό που προκαλεί. Πάει να παίξει σεξουαλικά παιχνίδια με μοιχαλίδες γυναίκες και διεστραμμένους άντρες. Γι' αυτόν, όπως είπε πολύ σωστά ο Δρ Τόουζερ (Dr. Tozer), “Ο κόσμος είναι παιδική χαρά παρά πεδίο μάχης”.

Οι εκκλησίες μας επίσης παίζουν ένα σωρό παιχνίδια. Τυφλωμένοι κήρυκες σταματάνε τις κυριακάτικες βραδινές συναθροίσεις τους. Δεν σκέφτονται ποτέ τους νέους, που δεν έχουν πού να πάνε τα βράδια της Κυριακής παρά στο σκοτάδι της αμαρτίας. Δεν έχει καμία διαφορά γι' αυτούς τους εγκεφαλικά νεκρούς κήρυκες. Μαζεύουν όσα λεφτά μπορούν τα πρωινά της Κυριακής – για να έχουν άφθονο χρόνο τα βράδια της Κυριακής ώστε να βλέπουν τηλεόραση, να κλειδώνονται στα δωμάτιά τους και χωρίς ντροπή να βλέπουν πορνογραφία, στην οποία έχουν εθιστεί. Ακόμη και το κάποτε σπουδαίο Βιβλικό Ινστιτούτο Μούντι (Moody Bible Institute) τώρα επιτρέπει τη χρήση αλκοόλ και καπνού στο καθηγητικό προσωπικό. Το πανεπιστήμιο Μπαϊόλα (Biola University) έβγαλε μία παρόμοια απόφαση πέρσι (Don Boys, Ph.D., 26 Δεκεμβρίου, 2016). Η γυναίκα μου κι εγώ σοκαριστήκαμε όταν σερβίρανε μπύρα και κρασί, και ο κόσμος χόρευε, στη γαμήλια δεξίωση του γιου ενός ποιμένα μιας εκκλησίας της οποίας ήμουν ιδρυτής πριν από πολλά χρόνια. Η ομάδα “Μπύρα, Βίβλος και Αδελφοσύνη” συναθροίζεται για να μελετήσει το βιβλίο του Ρικ Ουόρεν (Rick Warren) σε μία εκκλησία στην Οξφόρδη του Κονέκτικατ. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται σε πολλές εκκλησίες σε όλη την Αμερική (Boys, ibid.).

Σε πολλές από τις εκκλησίες μας παίζουν τρελή μουσική για σχεδόν μία ώρα τα πρωινά της Κυριακής – που ακολουθείται από μία δεκαπεντάλεπτη, βαρετή, εδάφιο-εδάφιο “διδασκαλία”, χωρίς το Ευαγγέλιο ή κάποια αναφορά στον Χριστό, χωρίς χαμένους ανθρώπους που έχουν έρθει λόγω του ευαγγελισμού, χωρίς να αναφέρεται το πώς ένας χαμένος αμαρτωλός μπορεί να σωθεί! Ναι, υπάρχει ένας μεγάλος πόλεμος, και αυτοί οι τυφλωμένοι άνθρωποι της εκκλησίας δεν το γνωρίζουν καν, καθώς παίζουν τα παιχνιδάκια τους και νομίζουν ότι είναι πραγματικοί Χριστιανοί. Ποτέ δεν πάνε σε συμπροσευχές. Ποτέ δεν φέρνουν χαμένες ψυχές να ακούσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου. “Ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν.” Ποτέ μη γίνετε μέλη μιας τέτοιας εκκλησίας. Αν ανήκετε ήδη, φύγετε από 'κει, όπως ο Λωτ έφυγε από τα Σόδομα την ημέρα της κρίσης της.

Εγώ είμαι γέρος με γκρίζα μαλλιά. Μία μέρα δεν θα είμαι πια εδώ. Αλλά ορκίζω τον καθέναν από σας που έρχεστε στην εκκλησία μας, να μην υποκύψετε ποτέ σε τέτοια παραφροσύνη. Ποτέ μην υποκύψετε σε τέτοια κοσμική ανοησία. Ποτέ μην υποκύψετε! Ποτέ! Ποτέ! Ποτέ. Ποτέ μην εγκαταλείψετε τους παλιούς ύμνους από τις πνευματικές αναζωπυρώσεις του παρελθόντος. Ποτέ μην εγκαταλείψετε εκείνον τον τρανό ύμνο που έψαλε ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith) πριν από λίγη ώρα! Είναι το νούμερο 10 στο φυλλάδιό σας. Είναι το “Του Χριστού στρατιώτες”. Σταθείτε και ψάλλετέ το – δυνατά και καθαρά!

Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός,
Μόνος αρχηγός μας είν' ο Ιησούς,
   Και μ' Αυτόν νικούμε όλους τους εχθρούς.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Σαν στρατός βαδίζουν όλοι οι πιστοί,
   Όπου περπατήσαν άγιοι πολλοί,
Όλοι ενωμένοι σώμα του Χριστού,
   Όλοι λυτρωμένοι με τη χάρη Του.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί,
   Μα η εκκλησία μένει ασάλευτη,
Ούτε πύλες Άδου είναι δυνατόν,
   Να την αποσπάσουν από τον Χριστό.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός,
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
(“Onward, Christian Soldiers” του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).

Μπορείτε να καθήσετε.

“Διότι τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 4).

Τα όπλα του πολέμου μας δεν είναι σαρκικά, δεν είναι ανθρώπινα όπλα. Είναι υπερφυσικά όπλα. Πρέπει να είναι υπερφυσικά όπλα επειδή πολεμάμε υπερφυσικές δυνάμεις. Πολεμάμε τον Σατανά και τους δαίμονές του. Πολεμάμε “ἐναντίον εἰς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου” (Εφεσίους ϛ΄. 11). Εμείς που είμαστε Χριστιανοί πολεμάμε ενάντια στις μεθοδείες του Διαβόλου. Πολεμάμε ενάντια στα κόλπα και στις ψευδείς ιδέες και στις διεστραμμένες σκέψεις. Τις σκέψεις που βάζει ο Διάβολος στο μυαλό εκείνων που δεν έχουν μεταστραφεί. Η Βίβλος λέει, “Δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον…εἰς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου· ἐναντίον εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις…” (Εφεσίους ϛ΄. 12). Πρέπει να πολεμήσουμε κατά του Διαβόλου, και κατά των δαιμόνων του. Πρέπει να πολεμήσουμε τους δαίμονες για να κερδίσουμε κάθε χαμένη ψυχή που φέρνουμε στην εκκλησία. Ο Διάβολος δεν θα τους αφήσει χωρίς να παλέψει.

Αν δεν είστε ακόμη σωσμένοι υπάρχουν δαίμονες που ενεργούν στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή! Ο Διάβολος ενεργεί αυτήν τη στιγμή, σ' αυτήν τη συνάθροιση. Ο Διάβολος βάζει τα κόλπα του και τις σκευωρίες του στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή, καθώς σας μιλάω. Ο Διάβολος είναι το πνεύμα “τὸ ὁποῖον ἐνεργεῖ τὴν σήμερον εἰς τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας” (Εφεσίους β΄. 2). Η Βίβλος λέει πως ο Διάβολος “ενεργεί τώρα” στο νου σας και στην καρδιά σας.

Ακούστε τι είπε πριν σωθεί, μία κοπέλα που τη λένε Τζούλι. “Ο Δρ Χάιμερς μού είπε πως ήμουν χαμένη και μου ζήτησε να πάω στην αίθουσα συζητήσεων. Εκείνον τον καιρό φοβόμουν να έρθω στην εκκλησία.” Αυτός ήταν ο Διάβολος που μιλούσε στο μυαλό της και στην καρδιά της. Κάποιοι από σας αυτήν τη στιγμή πλανώνται από τον Διάβολο. Σας λέω πως είστε χαμένοι, αλλά δεν θέλετε να το ακούσετε. Δεν θέλετε να ακούσετε πως είστε χαμένοι, επειδή ακούτε τις σκέψεις του Σατανά, τις σκέψεις του Διαβόλου. Η Τζούλι είπε, “Πίστευα πως ήμουν καλή, και αυτό ήταν το μόνο που χρειαζόμουν στη ζωή μου”. Ερχόταν στην εκκλησία όλη της τη ζωή, δεν έφτανε αυτό; Γιατί μου λέει ο Δρ Χάιμερς ότι είμαι χαμένη; Ήμουν καλός άνθρωπος. “Ήμουν περήφανη που δεν έκανα τα πράγματα που έκαναν τα άλλα παιδιά και ένιωθα… υπερηφάνεια όταν σκεφτόμουν πως δεν είχα κάνει τίποτα κακό.” Αυτός ήταν ο Διάβολος που ενεργούσε στην καρδιά της.

Έτσι νομίζετε κι εσείς; Νομίζετε πως είστε καλοί; Η Βίβλος λέει πως ο Διάβολος “ἐνεργεῖ τώρα εἰς τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας”. Ο Διάβολος ενεργεί τώρα μέσα σε εσάς! Στο μυαλό σας και στην καρδιά σας!

Η Τζούλι είπε, “Ήμουν όσο καλύτερη μπορούσα. Τι παραπάνω θέλουν;... Ήμουν ανήσυχη πριν από κάθε κήρυγμα. Ένιωθα άβολα κάθε ημέρα της εβδομάδας.” Ο Διάβολος ενεργούσε μέσα της, λέγοντάς της πως ήταν καλή. Λέγοντάς της πως δεν έχει ανάγκη σωτηρίας. Πως ήταν καλός άνθρωπος. Πως οι άλλοι άνθρωποι ήταν πιο αμαρτωλοί απ' αυτήν. Οι άλλοι χρειαζόντουσαν σωτηρία. Αλλά όχι αυτή! Ήταν ήδη καλός άνθρωπος. Αυτό ήταν από τον Διάβολο. Ο Σατανάς την είχε στο χέρι του. Ήταν υποδουλωμένη στον Διάβολο. Ήταν αλυσοδεμένη στον Διάβολο, αλυσοδεμένη σ' αυτόν επειδή πίστευε το ψέμα του πως ήταν αρκετά καλή, πως οι άλλοι άνθρωποι έπρεπε να καθαριστούν από το Αίμα του Χριστού. Αλλά όχι αυτή. Στο κάτω κάτω της γραφής, ερχόταν στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Στο κάτω κάτω της γραφής, διάβαζε τη Βίβλο και προσευχόταν. “Τι παραπάνω θέλουν;” Και δεν άρεσε στην Τζούλι όταν της είπα πως ήταν χαμένη. Χαμένη χωρίς το εξιλεωτικό Αίμα του Ιησού. Αλλά ο Θεός, με την ακαταμάχητη χάρη Του, την έλκυε στην εκκλησία μας ξανά και ξανά. Την έλκυσε εδώ ξανά με την ακαταμάχητη χάρη που δείχνει σ' αυτούς που έκλεξε να σώσει, για να ακούσει το κήρυγμα του Ευαγγελίου.

Για ποιον άλλον λόγο να επέστρεφε συνέχεια; Μία φίλη της που είχε έρθει μαζί της στην εκκλησία, νευρίασε τόσο πολύ μαζί μου, όταν της ζήτησα να πάει στην αίθουσα συζητήσεων, που έφυγε και δεν ξαναήρθε ποτέ. Εκείνο το κορίτσι άκουσε τον Διάβολο και επέστρεψε στην παλιά της εκκλησία, μία εκκλησία όπου κανείς δεν της είπε ποτέ πως ήταν χαμένη. Εκείνο το κορίτσι άκουσε τον Διάβολο και έφυγε τρέχοντας από την εκκλησία μας επειδή δεν ήθελε να με ακούσει να κηρύττω κατά της αμαρτίας της. Ο πατέρας της Τζούλι μού είπε ποια ήταν η αμαρτία εκείνης της κοπέλας. Ήταν μία βρώμικη αμαρτία και αυτή δεν ήθελε να την εγκαταλείψει. Έφυγε τρέχοντας από την αλήθεια και μπορεί να μην σωθεί ποτέ – επειδή υπάκουσε τον κύριό της, τον Διάβολο.

Υπάρχουν άτομα σαν κι αυτήν μέσα σ' αυτήν την αίθουσα. Είστε αλυσοδεμένοι από τον Διάβολο. Αγαπάτε την αμαρτία σας. Αγαπάτε την πορνογραφία. Αγαπάτε τη βρωμιά σας. Αγαπάτε το πώς είστε μέσα σας. Χωρίς να το καταλαβαίνετε καν, έχετε γίνει δούλοι του Διαβόλου!

Αλλά η χειρότερη αμαρτία που έχετε είναι το ότι απορρίπτετε τον Ιησού. Θέλει να σας σώσει και να σας καθαρίσει από την αμαρτία σας διαμέσου του Αίματος Του. Αλλά εσείς διώχνετε όλες τις σκέψεις του Ιησού από το μυαλό σας και συνεχίζετε μέσα στην αμαρτία σας.

II. Δεύτερον, τα όπλα του πολέμου μας.

Το κείμενό μας λέει, “Τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων”. Τα όπλα που χρησιμοποιούμε κατά του Διαβόλου είναι κυρίως η προσευχή και ο νόμος του Θεού, ο νόμος που σου λέει ότι είσαι χαμένος αμαρτωλός. Ο νόμος λέει ότι είσαι αμαρτωλός. Οι προσευχές μας καλούν το Άγιο Πνεύμα να σε ελέγξουν περί της αμαρτίας σου.

Γι' αυτόν το λόγο πρέπει να προσευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ώστε οι χαμένοι άνθρωποι να ελεγχθούν περί της αμαρτίας τους. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα σ' αυτήν την εκκλησία απόψε που δεν πρόκειται να σωθούν αν δεν προσευχηθούμε. Αν δεν προσευχηθούμε γι' αυτούς με μεγάλο θάρρος και δάκρυα. Μόνο όταν προσευχόμαστε με δάκρυα θα δούμε χαμένους αμαρτωλούς να νιώθουν το βάρος της αμαρτίας τους. Οι προσευχές χωρίς δάκρυα σπάνια απαντώνται. Πρέπει να προσευχόμαστε όπως και ο Ησαΐας,

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη (της αμαρτίας) ἐν τῇ παρουσίᾳ σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Πρέπει να προσευχηθούμε, όπως δεν έχουμε ξαναπροσευχηθεί, ώστε το Πνεύμα του Θεού να κατέβει και να ελέγξει χαμένους ανθρώπους περί της αμαρτίας τους. Να τους ελέγξει σχετικά με την αμαρτία της παρακολούθησης πορνογραφίας. Να τους ελέγξει σχετικά με το γεγονός ότι μισούν τους γονείς τους. Να τους ελέγξει σχετικά με την αμαρτία της υπερηφάνειας για τη δική τους καλοσύνη. Να τους ελέγξει περί της αμαρτίας της απόρριψης του Ιησού.

Και πρέπει να τους κηρύξουμε το νόμο. Η προσευχή και το κήρυγμα του νόμου είναι τα κύρια όπλα του πολέμου μας ενάντια στον Διάβολο. Κι εγώ το νόμο κήρυξα στην Τζούλι τη μία Κυριακή μετά την άλλη. Η Τζούλι είπε, “Ήταν σαν ο Δρ Χάιμερς να κήρυττε ευθέως κατά της αμαρτίας μου. Κήρυττε για το πόσο αμαρτωλά είναι τα παιδιά που στρέφονται ενάντια στους γονείς τους, και άρχισα να κλαίω. Αυτή ήταν μία αμαρτία μέσα μου που ο Θεός ξεκίνησε να αντιμετωπίζει. Ήμουν πραγματικά απαίσιο παιδί, ιδιαίτερα προς τους γονείς μου. Προσπαθούσα να κρύψω το μίσος που είχα για τον πατέρα μου. Το Άγιο Πνεύμα μού έδειξε πως δεν ήμουν πραγματικά καλός άνθρωπος. Δεν ήμουν πραγματικά καλός άνθρωπος. Δεν ήμουν τόσο καλή όσο νόμιζε ο κόσμος, και όσο νόμιζα εγώ. Ήμουν απαίσιο άτομο, και ήμουν εγωίστρια και πολύ υπερήφανη, και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου, και για το τι ήμουν πραγματικά μέσα μου. Χρειαζόμουν απεγνωσμένα συγχώρεση, κι όμως ένιωθα πως δεν την άξιζα. Ένιωθα αμαρτωλή και κακιά. Πώς μπορούσε κανείς να συγχωρέσει μία τόσο πονηρή αμαρτωλή σαν κι εμένα;” Τα όπλα της προσευχής και του κηρύγματος του νόμου θανάτωναν τη δύναμη που είχε ο Διάβολος επάνω της. “Τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 4). Τα οχυρώματα του Σατανά είναι τόσο ισχυρά. Είναι τα φρούρια μέσα στην καρδιά σας που σας κρατάνε φυλακισμένους στον Σατανά. Μόνο η δύναμη του Θεού μπορεί να ισοπεδώσει τα τείχη της φυλακής του Σατανά και να σας ελευθερώσει.

Καταστρέφει τη δύναμη της αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον αιχμάλωτο,
Το αίμα Του καθαρίζει και τον πιο βρώμικο,
   Το αίμα Του ωφέλησε εμένα!
(“O For a Thousand Tongues” του Charles Wesley, 1707-1788).

Ποιο είναι το δικό σας οχύρωμα; Τι σας κρατάει κλειδωμένους μέσα στη φυλακή του Διαβόλου; Η πορνογραφία; Τα ναρκωτικά; Η σκέψη πως είστε αρκετά καλοί, η σκέψη πως δεν χρειάζεται να μεταστραφείτε επειδή έρχεστε στην εκκλησία και διαβάζετε τη Βίβλο και προσεύχεσθε; Έτσι σας κρατάει ο Διάβολος κλειδωμένους μέσα στο οχύρωμά του – μέσα στη φυλακή του;

Δόξα τω Θεώ που οι άνθρωποί μας προσευχήθηκαν σκληρά για να ελευθερωθεί η Τζούλι! Δόξα τω Θεώ που κήρυξα το νόμο, και που με κάθε κήρυγμα της είπα πως ήταν χαμένη.

“Διότι τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 4).

Η Τζούλι ήρθε να με δει μετά από ένα από τα κηρύγματα μου. Είπε, “Ο Δρ Χάιμερς μού είπε πως ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό στη θέση μου, πως η κατάκριση του Θεού έπεσε επάνω σ' Αυτόν για να μην πέσει σε μένα. Κατάλαβα γιατί χρειαζόμουν τον Ιησού και το Αίμα Του… Χρειάζομαι τον Ιησού ώστε να ξεπλυθούν εντελώς οι αμαρτίες μου (διαμέσου του Αίματος Του). Ο Δρ Χάιμερς μού είπε πως ο Ιησούς με αγαπάει και πως ο Ιησούς θα με έσωζε, ό,τι αμαρτία και να είχα κάνει στη ζωή μου. Μου είπε να εμπιστευτώ τον Ιησού. Δεν άντεχα πια. Το πρόσωπό μου έσταζε με δάκρυα και ήμουν έτοιμη να εμπιστευτώ τον Χριστό… Γονατίζοντας κάτω, εμπιστεύτηκα τον Χριστό. Εμπιστεύτηκα τον Χριστό, όχι τη δική μου καλοσύνη. Έβαλα την πίστη μου στον Χριστό και στο Αίμα Του…Δεν βασιζόμουν πια στο πόσο καλή ήμουν και εγκατέλειψα την υπερηφάνειά μου. Εμπιστεύτηκα τον Ιησού και με έσωσε!”

Τι υπέροχη ομολογία! Τώρα η Τζούλι είναι σωσμένη, και είναι φίλη μου! Πραγματικά πιστεύω πως τώρα είναι Χριστιανή. Έτσι πιστεύει και ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan). Και θα την βαφτίσω σύντομα.

Νιώσατε τίποτα ακούγοντας τα λόγια της απόψε; Έχετε νιώσει πόσο αμαρτωλοί είστε; Έχετε δει την ανάγκη σας να εμπιστευτείτε τον Ιησού και να καθαριστείτε από κάθε σας αμαρτία διαμέσου του Αίματος που έχυσε επάνω στο Σταυρό; Ο Ιησούς σάς αγαπάει πάρα πολύ. Θα έρθετε εδώ μπροστά να μιλήσετε μαζί με εμένα, και τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan), και τον Δρ Κέιγκαν για το πώς να εμπιστευτείτε τον Ιησού; Όταν όλοι οι υπόλοιποι θα πάνε πάνω να φάνε, εσείς θα έρθετε εδώ μπροστά για να σας συμβουλέψουμε και να προσευχηθούμε μαζί σας; Αν χρειάζεστε να πάτε στην τουαλέτα, πηγαίντε και ξαναελάτε εδώ – ή ελάτε εδώ τώρα καθώς θα ψάλλουμε. Ο Θεός ας ευλογήσει το φαγητό, και ας ευλογήσει κάθε άνθρωπο που θα εμπιστευτεί τον Ιησού απόψε! Αμήν!

Σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο έντεκα στο φυλλάδιό σας. Ψάλλετε το “Εκπλήρωσε το όραμά μου/Fill All My Vision”. Είναι το νούμερο 11 στο φυλλάδιο. Καθώς θα ψάλλουμε, μπορείτε να έρθετε εδώ μπροστά για να σας συμβουλέψω και να προσευχηθώ μαζί σας.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (Mr. John Samuel Cagan): Β΄ Κορινθίους ι΄. 3-5.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Onward, Christian Soldiers” (του Sabine Baring-Gould, 1834-1924, στροφές και ρεφρέν, στίχοι 1, 2 και 3).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΣ

THE WEAPONS OF OUR WARFARE

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Διότι τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων” (Β΄ Κορινθίους ι΄. 4).

(Β΄ Κορινθίους ι΄. 3)

I.   Πρώτον, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο,
Εφεσίους ϛ΄. 11, 12, β΄. 2.

II.  Δεύτερον, τα όπλα του πολέμου μας, Ησαΐας ξδ΄. 1.