Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΑΣΕΩΣ – ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ!

A YEAR OF HELL – A YEAR OF REVIVAL!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 1 Ιανουαρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, January 1, 2017

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).


Επιστρέφουμε σ' αυτό το τρομερό εδάφιο της Γραφής απόψε. Ευχαριστώ τον Θεό που απάντησε σε τόσες από τις προσευχές μας την περασμένη χρονιά. Παρ' όλα αυτά, ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) την αποκάλεσε “μία χρονιά Κολάσεως”. Δεν διαφωνώ μαζί του. Εν μέρει είχε δίκιο. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν όντως μία χρονιά Κολάσεως. Αλλά ήταν επίσης μία χρονιά ευλογίας. Ο Τζον ήταν πολύ κουρασμένος μετά από μία δύσκολη μέρα όταν την αποκάλεσε χρονιά Κολάσεως. Όταν είμαστε κουρασμένοι θυμόμαστε τα άσχημα πράγματα. Αλλά όταν έχουμε ξεκουραστεί θυμόμαστε τις ευλογίες. Έτσι είμαστε. Είμαστε άνθρωποι. Η διάθεσή μας αλλάζει συνεχώς. Μέσα στην κούραση του, ο Τζον ξέχασε για μία στιγμή την πανέμορφη Τζούλι (Julie), την κοπέλα με την οποία πέρασε υπέροχα στα χριστιανικά ραντεβού τους την περασμένη χρονιά. Ξέχασε την ημέρα που περάσανε στην Ντίσνεϋλαντ (Disneyland). Ξέχασε το βράδυ που τρέξανε ξυπόλυτοι στην παραλία της Σάντα Μόνικα. Ξέχασε τις στιγμές χαράς που είχανε όταν προσεύχονταν μαζί. Ξέχασε τις τρομερές ώρες προσευχής που είχαμε μαζί με τον Ααρόν (Aaron), τον Τζακ (Jack) και τον Νόα (Noah) στο σπίτι μου, αργά το βράδυ. Ξέχασε τη μάχη βουλήσεων μεταξύ μας, μία μάχη που κατέληξε σε αμοιβαίο σεβασμό, και μετά μας έσμιξε σε μία αδελφική φιλία η οποία πιστεύω θα διαρκέσει για πάντα. Ξέχασε πως μου είχε πει, “Δεν γνώρισα ποτέ τους παππούδες μου. Δρ Χάιμερς, είστε ο κοντινότερος άνθρωπος σε παππού που θα έχω ποτέ. Σας ευχαριστώ που επενδύσατε στη ζωή μου. Σας υποστηρίζω και πιστεύω σε σας…ο Θεός να σας ευλογεί! Θα τα καταφέρετε, Δρ Χάιμερς! – Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan).”

Ο Τζον είναι ισχυρός άνθρωπος του Θεού. Τον εκτιμώ και τον θεωρώ σύντροφό μου στο στρατό του Κυρίου. Αλλά είναι άνθρωπος, σαν όλους μας. Όταν είμαστε κουρασμένοι θυμόμαστε μόνο τα άσχημα πράγματα. Αλλά όταν είμαστε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, θυμόμαστε πόσο καλή ήταν η χρονιά για μας – και τις υπέροχες στιγμές προσευχής και κοινωνίας, και την τρομερή δύναμη και αγάπη που μας έδωσε ο Θεός το 2016 – όταν ο Θεός μάς απαντούσε καθώς προσευχόμασταν,

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου”
        (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Μερικές φορές κι εγώ ένιωσα πως ήταν “μία χρονιά Κολάσεως”. Όταν δεν είχα καλή διάθεση, ένιωθα πως έχανα τον έλεγχο της ζωής μου. Ξεσπούσα σε δάκρυα και νόμιζα πως επρόκειτο να πεθάνω – και είχα τέτοιους φόβους για την εκκλησία μας που ο πόνος μου ράγισε την καρδιά. Η θεραπεία που είχα για τον καρκίνο μού προκάλεσε κάποιες τρομακτικές “αλλαγές διάθεσης”. Μερικές φορές βούλιαξα σε μία βαθιά κατάθλιψη. Ξανά και ξανά δέχτηκα επίθεση από δαιμονικές δυνάμεις την περασμένη χρονιά. Αν δεν ήταν εκεί για μένα ο Ααρόν Γιάνσι (Aaron Yancy) δεν νομίζω πως θα τα είχα καταφέρει. Το ότι είχα έναν κοντινό φίλο σαν τον Ααρόν ήταν δώρο από τον Θεό! Οι πολεμιστές προσευχής σαν την Κριστίν Νιούεν (Christine Nguyen) και την Κα Λι (Mrs. Lee) ήταν δώρα από τον Θεό!

Ναι, υπήρχαν και καλά πράγματα το 2016. Πολλοί από τους νέους ανθρώπους μας με μισούσαν. Τώρα με αγαπάνε! Η καρδιά μου ψάλλει από χαρά όταν μου χαμογελάνε και μου λένε, “Σε αγαπάμε, ποιμένα!”

Μετά ρίχνω μια ματιά σε μία κάρτα που μου έδωσε η πανέμορφη σύζυγός μου. Λέει,

Αγαπημένε μου Ρόμπερτ, λόγω της υπακοής σου και της πίστης σου στον Θεό εγώ γνώρισα τον Ιησού. Χωρίς εσένα κανείς μας δεν θα ήταν εδώ…Ρόμπερτ, σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά και την ψυχή. Με παντοτινή αγάπη, Ηλιάνα (Ileana).

Όταν διαβάζω τα γλυκά της λόγια η καρδιά μου ψάλλει με χαρά! “Ω Θεέ, Σε ευχαριστώ για την Ηλιάνα! Σε ευχαριστώ που μου έδωσες μία τόσο πιστή, υπέροχη κοπέλα!” Ποτέ δεν θα άντεχα τις δύσκολες στιγμές χωρίς την αγάπη της, την υποστήριξή της και τις προσευχές της. Ευχαριστώ τον Θεό για τη μικρή Χάννα (Hannah), το πρώτο μου εγγόνι. Στην αρχή με φοβόταν λίγο, έναν γέρο άνθρωπο με καραφλό κεφάλι! Αλλά την Παραμονή των Χριστουγέννων μπουσούλησε προς το μέρος μου και την κράτησα στα χέρια μου – και με φίλησε στη μύτη. Πότε δεν θα ξεχάσω εκείνο το φιλί για όσο και να ζω!

Όταν σκεφτόμαστε το 2016 ας μην ξεχνάμε τι έχει κάνει ο Θεός για μας! Φαινόταν πως η εκκλησία μας πέθαινε, πως εγώ πέθαινα, πως δεν υπήρχε ελπίδα για ζωή στο μέλλον μας. Αλλά τότε, όταν φαινόταν πως τα πάντα είχαν χαθεί, ο Θεός μάς άκουσε που προσευχόμασταν,

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου”
        (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Και ο Θεός μάς απάντησε! Προετοίμασα ένα σχέδιο για το “καινούργιο” Μπάπτιστ Τάμπερνακλ (Baptist Tabernacle). Κήρυξα το “Σηκωθείτε, νέοι άντρες / Rise Up, Young Men”. Και νέοι άντρες και γυναίκες ξεκίνησαν να προσεύχονται με ζήλο καθώς ψάλλαμε, και κλαίγαμε και παρακαλούσαμε τον Θεό να κατέβει ανάμεσά μας. Και κατέβηκε. Ξεκίνησε όταν ο Δρ Κέιγκαν οδήγησε την 90χρονη μητέρα του στον Χριστό. Στην Κριστίν Νιούεν δόθηκε το πνεύμα της προσευχής. Στην Κα Σίρλεϊ Λι (Mrs. Shirley Lee) δόθηκε το πνεύμα της προσευχής. Η φωτιά της αναζωπύρωσης κατέβηκε ανάμεσά μας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες 28 άτομα ένιωσαν το βάρος της αμαρτίας τους και ελπίζουμε πως μεταστράφηκαν, πως έγιναν καθαροί με το Αίμα του Χριστού που έχυσε επάνω στο Σταυρό για μας.

Τότε νομίζαμε πως η αναζωπύρωση είχε τελειώσει. Αλλά κάναμε λάθος. Ο Θεός είναι ακόμη μαζί μας! Είχαμε τουλάχιστον μία νέα μεταστροφή σχεδόν κάθε Κυριακή. Ξαφνικά, ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) κήρυξε με τέτοιο χρίσμα που τέσσερις άνθρωποι ελέγχθηκαν και ελπίζουμε πως σώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάθροισης, στις 25 Δεκεμβρίου – την ημέρα των Χριστουγέννων, στη βραδινή μας συνάθροιση! Έχω εδώ μία λίστα των 28 ατόμων που ελπίζουμε πως μεταστράφηκαν το 2016.

Τζούντι Λι (Judy Li)
Μάρτζορι Κέιγκαν (Marjorie Cagan)
Τόμας Λούονγκ (Thomas Luong)
Κριστίν Νιούεν (Christine Nguyen)
Αντέλα Μενζιβάρ (Adela Menjivar)
Σετσούκο Ζαμπαλάγκα (Setsuko Zabalaga)
Τζέσι Ζακαμίτσιν (Jesse Zacamitzin)
Κριστίνα Λιούις (Christina Lewis)
Τζένιφερ Γιαν (Jennifer Yan)
Έιμπραχαμ Σονγκ (Abraham Song)
Μπαϊγιάνγκ Ζανγκ (Baiyang Zhang)
Τομ Ζία (Tom Xia)
Βίρτζελ Νίκελ (Virgel Nickell)
Τζέισον Μπάλταζαρ (Jason Baltazar)
Έμι Χούα (Emmi Hua)
Τίρικ Τσέιμπερς (Tyrik Chambers)
Τζούλι Σιβιλάι (Julie Sivilay)
Μιν Βου (Minh Vu)
Αλίσια Ζακαμίτσιν (Alicia Zacamitzin)
Ντάνι Κάρλος (Danny Carlos)
Ντάνιελ Μπαραχόνα (Daniel Barahona)
Αγιάκο Ζαμπαλάγκα (Ayako Zabalaga)
Τζουλιέτα Πριέτο (Julieta Prieto)
Ρόμπερτ Ουάνγκ (Robert Wang)
Τζόζεφ Γκονγκ (Joseph Gong)
Άντριου Ματσουσάκα (Andrew Matsusaka)
Τζέσικα Γιν (Jessica Yin)
Νόρις Μενζιβάρ (Norris Menjivar).

Φίλοι μου, ο Θεός δεν μας έχει αφήσει! Κατέβηκε στην εκκλησία μας ξανά και ξανά, τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο – και μόνο μέσα στο Δεκέμβριο, εννέα άνθρωποι ελπίζουμε πως μεταστράφηκαν. Είκοσι οχτώ άνθρωποι μέσα σε μία χρονιά! Σταθείτε και ψάλλετε τη Δοξολογία!

Προσφέρομεν εις τον Θεόν,
Δόξαν, προσκύνησιν, τιμήν,
Εις τον Πατέρα και Υιόν
Και Πνεύμα Άγιον! Αμήν.
   (“Doxology” του Thomas Ken, 1637-1711).

Κυρίες, ψάλλετέ το! Τώρα εσείς οι άντρες, ψάλλετέ το! Τώρα όλοι μαζί ας το ψάλλουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε! Τώρα ας ψάλλουμε τον θεματικό ύμνο της αναζωπύρωσής μας, “Εκπλήρωσε το όραμά μου / Fill All My Vision”. Ψάλλετέ το από τη μνήμη σας, ή κοιτάξτε το. Είναι το νούμερο 4 στο φυλλάδιο σας. Τώρα ψάλλετέ το!

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, κάθε επιθυμία,
   Για τη δική Σου δόξα, ενέπνευσε την ψυχή μου,
Με την τελειότητά Σου, την αγία αγάπη Σου,
   Πλημμύρισε το μονοπάτι μου με ουράνιο φως.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Αδελφοί και αδελφές, πιστεύω πως το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης θα κατέβει σε μας από τον Θεό το 2017. Να προσεύχεστε γι' αυτό καθημερινά. Μερικές φορές να νηστεύετε και να προσεύχεστε για περισσότερη από την παρουσία του Θεού τον επερχόμενο χρόνο.

Τώρα πηγαίνετε μέσα στη Βίβλο σας στην Α΄ Κορινθίους θ΄. 24. Είναι στη σελίδα 1219 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Το υπόλοιπο αυτού του μηνύματος γράφτηκε από τον Δρ Κέιγκαν,

“Δὲν ἐξεύρετε ὅτι οἱ τρέχοντες ἐν τῷ σταδίῳ πάντες μὲν τρέχουσιν, εἷς ὅμως λαμβάνει τὸ βραβεῖον; οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό” (Α΄ Κορινθίους θ΄. 24).

Μπορείτε να καθίσετε. Τώρα κλείστε τη Βίβλο σας και ακούστε προσεκτικά.

Ο Παύλος σύγκρινε τη χριστιανική ζωή με έναν αγώνα δρόμου. Είπε, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε (τὸ βραβεῖον)” (Α΄ Κορινθίους θ΄. 24). Μετά ο Παύλος είπε, “Ἐκεῖνοι μὲν διὰ νὰ λάβωσι φθαρτὸν στέφανον, ἡμεῖς δὲ ἄφθαρτον” (Α΄ Κορινθίους θ΄. 25). Το βραβείο του Χριστιανού δεν είναι ένα μετάλλιο. Είναι κάτι υψηλότερο. Το βραβείο είναι η ανταμοιβή από τον Ιησού Χριστό όταν έρθει να εγκαθιδρύσει τη Βασιλεία Του!

Ο Παύλος είπε πώς ένας αθλητής “εἰς πάντα ἐγκρατεύεται” (εδ. 25). Ένας αθλητής δεν παχαίνει. Δεν τεμπελιάζει. Δεν σπαταλάει το χρόνο του. Έτσι ήταν ο Απόστολος Παύλος. Είπε, “Ἐγὼ…τρέχω, οὐχὶ ὡς ἀβεβαίως, οὕτω πυγμαχῶ, οὐχὶ ὡς κτυπῶν τὸν ἀέρα” (εδ. 26). Δεν ήταν σαν απροπόνητος πυγμάχος που χτυπούσε τον αέρα. Ο Παύλος δεν είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση. Ήξερε ότι μπορούσε να αποτύχει. Είπε, “μήπως εἰς ἄλλους κηρύξας ἐγὼ γείνω ἀδόκιμος” (εδ. 27).

Ο Παύλος ήξερε τι ήθελε. Εστίασε όλη του τη δύναμη εκεί. Έζησε στη δική του ζωή αυτό που μας είπε κι εμάς να κάνουμε.

“Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό” (Α΄ Κορινθίους θ΄. 24).

“Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε (τὸ βραβεῖον).” Απόψε θα σας δώσω τέσσερις εφαρμογές αυτού του κειμένου.

I. Πρώτον, το κείμενο εφαρμοσμένο σ' αυτόν τον χειμώνα και σ' αυτήν την άνοιξη.

Περάσαμε υπέροχα κατά τη διάρκεια των “εορτών”. Είχαμε ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο. Θυμηθήκαμε τη γέννηση του Σωτήρα μας την Παραμονή των Χριστουγέννων. Ξαναμαζευτήκαμε μαζί την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο Δρ Τσαν κήρυξε σαν λιοντάρι. Τέσσερις άνθρωποι σώθηκαν! Είχαμε το Δείπνο του Κυρίου. Χθες το βράδυ, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Σέρτζιο (Sergio) και η Γιασμίν (Yazmin) παντρεύτηκαν. Σήμερα έχουμε Πρωτοχρονιά.

Αλλά οι “γιορτές” δεν διαρκούν για πάντα. Τώρα είναι Ιανουάριος. Δεν υπάρχει κάποια γιορτή το επόμενο Σαββατοκύριακο. Θα είναι χειμώνας. Θα κάνει κρύο. Θα βρέξει. Δεν θα είναι τόσο συναρπαστικά. Το αντέχετε; Ή θα αποστατήσετε και θα αφήσετε την εκκλησία; Το κείμενο μάς λέει, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Να έχετε το νου σας το βραβείο! Παραμείνετε σ' αυτήν την εκκλησία ό,τι και να γίνει! Να έχετε το νου σας στον Χριστό και στην εκκλησία!

Ο χειμώνας έρχεται κάθε χρόνο, το ξέρετε. Μετά από τον Κατακλυσμό ο Θεός είπε στον Νώε, “Ἐν ὅσῳ μένει γῆ, σπορὰ καὶ θερισμός, καὶ ψύχος καὶ καῦμα, καὶ θέρος καὶ χειμών, καὶ ἡμέρα καὶ νύξ, δὲν θέλουσι παύσει” (Γένεση η΄. 22). Ο χειμώνας έρχεται κάθε χρόνο. Το αντέχετε; “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό.”

Μετά από το χειμώνα έρχεται η άνοιξη. Η άνοιξη έχει τους δικούς της πειρασμούς. Την αποκαλώ “Αμερικανική μηχανή ευχαρίστησης”. Υπάρχουν τριήμερα αργίας. Ο κόσμος πηγαίνει στο Λας Βέγκας, ή στο Σαν Φρανσίσκο, ή σε άλλα μέρη. Οι μικρονοϊκοί άνθρωποι αφήνουν την εκκλησία. Υπάρχουν οι “Ανοιξιάτικες διακοπές”. Ο κόσμος θέλει να φύγει. Υπάρχουν κοινωνικές δραστηριότητες. Υπάρχουν οικογενειακές δραστηριότητες. Η Αμερικανική μηχανή ευχαρίστησης έχει σκοτώσει περισσότερες ψυχές κι από τη σεξουαλική αμαρτία και τα ναρκωτικά. Θα αγωνιστείτε σαν αθλητές; Ή θα αποστατήσετε; Θα αγωνιστείτε σαν αθλητές; Θα είστε στην εκκλησία κάθε φορά; Θα πολεμήσετε τους πειρασμούς του Σατανά για να έρθετε στην εκκλησία; Ή θα είστε αδύναμοι και θα αφήσετε την εκκλησία; Όταν ο Διάβολος σάς βάλει σε πειρασμό, θα αφήσετε την εκκλησία και θα επιστρέψετε στην αμαρτία; “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό.”

Αν εστιάσετε στον Χριστό και στην εκκλησία, το 2017 μπορεί να είναι μία σπουδαία χρονιά. Μη σπαταλάτε το χρόνο σας με το ένα ή με το άλλο. Μην σας αποσπάται η προσοχή με το ένα πράγμα ή με το άλλο, μέχρι που θα έχει περάσει ο καιρός! Ας έχουμε μία σπουδαία χρονιά το 2017! Πολεμήστε τον Διάβολο με προσευχή. Συνεχίστε να έρχεστε στην εκκλησία κάθε φορά. Κερδίστε το βραβείο σαν αθλητές για τον Χριστό!

Κι ας μην δημιουργούμε προβλήματα και κρίσεις. Πάρτε απόφαση πως δεν θα δημιουργήσετε προβλήματα στην εκκλησία μας. Ας είμαστε “μαζί” όπως οι Χριστιανοί στο βιβλίο των Πράξεων! Αν συγκεντρωθούμε σαν αθλητές – και δεν αφήσουμε τίποτα να μας αποσπάσει την προσοχή – μπορούμε να έχουμε μία σπουδαία χρονιά! Εστιάστε στον Χριστό και στην εκκλησία, όλον το χειμώνα και όλη την άνοιξη. Συνεχίστε σαν αθλητές. “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό” – και κερδίστε! “Του Χριστού στρατιώτες.” Σταθείτε και ψάλλετε το ρεφρέν!

Του Χριστού στρατιώτες, προχωρείτ' εμπρός,
Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
   (“Onward, Christian Soldiers” του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).

II. Δεύτερον, το κείμενο εφαρμοσμένο στην αναζωπύρωση.

Ο Θεός επισκέφτηκε την εκκλησία μας με πνευματική αναζωπύρωση τον περασμένο χρόνο – για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από 40 χρόνια. Ο Θεός κατέβηκε σε εκείνες τις συναθροίσεις. Το Άγιο Πνεύμα Του ήταν παρών ανάμεσά μας. Πολλοί άνθρωποι μεταστράφηκαν μέσα σε λίγες νύχτες. Κάποιοι απ' αυτούς φαίνονταν πώς ήταν αδύνατες περιπτώσεις. Είχαν ακούσει πολλά κηρύγματα. Τους είχα συμβουλέψει πολλές φορές. Αυτοί παρέμεναν σκληροί και ψυχροί. Αλλά όταν ο Θεός κατέβηκε, είχαμε τη μία θαυματουργή μεταστροφή μετά την άλλη! Το σπουδαιότερο δώρο ήταν η ίδια η παρουσία του Θεού. Βιώσαμε τον ζωντανό Χριστιανισμό. Τον Θεό μαζί μας. Πόσο ακόμα για να μας στείλεις μια ακόμη μεγαλύτερη αναζωπύρωση – ω, Κύριε!

Η εκκλησία μας συγκεντρώνεται για προσευχή κάθε Πέμπτη και κάθε Σάββατο. Πολλοί από σας συγκεντρώνεστε σε μικρές ομάδες για να προσευχηθείτε για αναζωπύρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που με καθοδήγησε να κηρύξω για την αναζωπύρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που με καθοδήγησε ώστε να γίνουμε μία προσευχόμενη εκκλησία. Αυτοί είναι σπάνιοι θησαυροί, δεν μπορείς να τους βρεις πουθενά αλλού στην Αμερική απ' όσο γνωρίζω. Αν προσεύχεστε σ' αυτές τις μικρές ομάδες, εστιάστε σχεδόν όλες τις προσευχές σας επάνω στην αναζωπύρωση και στη σωτηρία ψυχών. Συνεχίστε μ' αυτά τα δύο πράγματα. Αυτά τα δύο πράγματα χρειαζόμαστε – την παρουσία του Θεού και πολλούς καινούργιους ανθρώπους διαμέσου του ευαγγελισμού.

Πρέπει να έχουμε λαχτάρα για μία σπουδαία πνευματική αναζωπύρωση! Τώρα που έχουμε βιώσει την παρουσία και το έργο του Θεού στην αναζωπύρωση, θέλουμε κι άλλο. Αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω. Μη νομίζετε ότι τώρα ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε μία αναζωπύρωση. Μη σκέφτεστε, “Το έχουμε τώρα. Ξέρουμε τι να κάνουμε. Ας κάνουμε κι άλλη αναζωπύρωση.” Αν σκέφτεστε έτσι, δεν θα ξαναέχουμε ποτέ άλλη αναζωπύρωση.

Ο Θεός δεν είναι μηχανή. Είναι Πρόσωπο. Ο Θεός είναι Κυρίαρχος και Παντοκράτορας. Δεν μπορεί να χειραγωγηθεί – ακόμη και με την προσευχή. Η αναζωπύρωση δεν είναι μαγεία. Δεν είναι κάτι που εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε από τα έργα μας ή ακόμη και από την προσευχή. Ο δαιμονισμένος ψευδοπροφήτης Τσαρλς Φίνεϊ (Charles Finney) δίδασκε πως μία εκκλησία μπορεί να δημιουργήσει αναζωπύρωση – αλλά έκανε λάθος. Ο Θεός είναι ο δημιουργός των αναζωπυρώσεων. Ο Θεός στέλνει αναζωπύρωση όταν Αυτός το επιλέγει.

Θυμηθείτε πώς ξεκίνησε η αναζωπύρωση πέρσι το καλοκαίρι. Ναι, υπήρχαν άτομα που είχαν προσευχηθεί. Αλλά όταν ο Θεός κατέβηκε, εμείς δεν προσευχόμασταν. Δεν κήρυττε κάποιος. Ο Θεός κατέβηκε, ξαφνικά και απροσδόκητα, ενώ τα άτομα απαγγέλλανε τον Ησαΐα νξ΄. 1-3. Ήρθε ξαφνικά και κυρίαρχα.

Και σε κάποιες από τις συναθροίσεις μας ο Θεός δεν κατέβηκε. Ξανά και ξανά, όταν τα άτομα περίμεναν και υπέθεταν πως η αναζωπύρωση θα συνεχιζόταν από μόνη της, ο Θεός δεν ήταν παρών. Οι συναθροίσεις ήταν μικρές και κενές όταν το Πνεύμα του Θεού ήταν απών. Μερικές φορές έπρεπε να βάλω τέλος σε μία συνάθροιση νωρίτερα, επειδή ο Θεός δεν ήταν εκεί.

Είναι εύκολο να χάσεις την παρουσία του Θεού. Ο Σατανάς είναι πάντα εκεί. Αλλά ο Θεός μπορεί να είναι απών. Ο Θεός δεν θα πάει κάπου αν δεν Τον θέλουν απεγνωσμένα. Αν είμαστε ευχαριστημένοι με τις “γιορτές” και τα πράγματα αυτής της ζωής, ο Θεός δεν θα είναι παρών μαζί μας. Αν δεν θέλουμε τον Θεό μαζί μας, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά είναι ακόμη μαζί μας. Προετοίμαζα αυτό το μήνυμα χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα. Χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο Γούντι (Woody), έκλαιγε και ωρυόταν επειδή είχε ελεγχθεί περί της αμαρτίας. Ξύπνησα τον Δρ Τσαν και πήγε στο δωμάτιο του Γούντι. Ο Γούντι μεταστράφηκε στις δύο η ώρα σήμερα το πρωί – την τελευταία ημέρα του χρόνου, στις 2:00 π.μ. είχαμε την 29η μεταστροφή μας! Σταθείτε για τη Δοξολογία!

Αλλά ποτέ μην υποθέτετε – μην το παίρνετε ως δεδομένο – πως ο Θεός πρέπει να είναι μαζί μας. Ποτέ μην νομίζετε πως ο Θεός πρέπει να στείλει αναζωπύρωση. Μην είστε σαν τον Σαμψών που πήγε “καθὼς ἄλλοτε” και δεν γνώριζε “ὅτι ὁ Κύριος εἶχεν ἀπομακρυνθῆ ἀπ᾿ αὐτοῦ” (Κριτές ιϛ΄. 20). Μην είστε σαν τους Ισραηλίτες που κατατρόπωσαν την Ιεριχώ διαμέσου ενός θαύματος από τον Θεό, και μετά πήγαν να πάρουν την μικρότερη πόλη της Γαι. Είπαν, “Ἄς μή ἀναβῇ πᾶς ὁ λαός…διότι εἶναι ὀλίγοι…Καὶ ἔφυγον ἀπὸ προσώπου τῶν ἀνδρῶν τῆς Γαί” (Ιησούς του Ναυή ζ΄. 3, 4). Το κείμενό μας λέει, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Ο Ψαλμός λέει, “Οἱ σπείροντες μετὰ δακρύων ἐν ἀγαλλιάσει θέλουσι θερίσει” (Ψαλμός ρκϛ΄. 5). Δεν λέει, “Οἱ σπείροντες μετὰ γνώσεως ἐν ἀγαλλιάσει θέλουσι θερίσει”. Δεν λέει, “Οἱ σπείροντες μετὰ αυτοπεποιθήσεως ἐν ἀγαλλιάσει θέλουσι θερίσει”. Όχι, αυτοί που σπέρνουν με δάκρυα θα θερίσουν με αγαλλίαση. Ας προσευχηθούμε περισσότερο για αναζωπύρωση, γνωρίζοντας πως η δύναμη ανήκει στον Θεό και μόνο. Προσευχηθείτε μέχρι να κατέβει ο Θεός – αλλά, Ω Θεέ, βοήθησέ μας να πολεμήσουμε τον Διάβολο, βοήθησέ μας να πολεμήσουμε με προσευχή, μέχρι Εσύ να κατέβεις με μία ακόμη πιο ισχυρή αναζωπύρωση! Σου ζητάμε να ξανακατεβεις! Κατέβα σε μας, Σου προσευχόμαστε! Κατέβα με αναζωπύρωση! “Του Χριστού στρατιώτες!” Σταθείτε και ψάλλετε το ρεφρέν.

Του Χριστού στρατιώτες, προχωρείτ' εμπρός,
Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

III. Τρίτον, το κείμενο εφαρμοσμένο στη σωτηρία ψυχών.

Είναι εύκολο να κοιτάμε εσωτερικά – προς τα μέσα – στους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη μέσα στην εκκλησία. Μερικές φορές είναι σωστό να το κάνουμε αυτό. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να πάμε να βρούμε χαμένους ανθρώπους που δεν είναι εδώ. Πρέπει να εστιάσουμε στη σωτηρία ψυχών! Πρέπει να αγωνιστούμε σαν αθλητές για να πάρουμε περισσότερα ονόματα και περισσότερους αριθμούς τηλεφώνων. Πρέπει να αγωνιστούμε σαν αθλητές για να φέρουμε μέσα περισσότερους χαμένους ανθρώπους. Αν δεν αγωνιστείτε για να τους φέρετε μέσα, ο Θεός δεν θα συνεχίσει να μας στέλνει αναζωπυρώσεις. Έχω κι άλλα να πω, αλλά θα σταματήσω εδώ. Ο Δρ Τσαν αγωνίστηκε να φέρει τον Γούντι. Τον πήρε στο σπίτι του. Προσευχόταν ημέρα και νύχτα για τον Γούντι. Τότε ο Γούντι με πήρε στο τηλέφωνο κλαίγοντας. Πήρα τηλέφωνο τον Δρ Τσαν, τον ξύπνησα από τον ύπνο του, και οδήγησε τον Γούντι στον Χριστό, στις δύο η ώρα το πρωί, την τελευταία ημέρα του χρόνου!

Ο Ιησούς είπε, “Ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἦλθε νὰ ζητήσῃ καὶ νὰ σώσῃ τὸ ἀπολωλός” (Λουκάν ιθ΄. 10). Ξανά, ο Χριστός είπε, “Ἀνάγκασον νὰ εἰσέλθωσι, διὰ νὰ γεμισθῇ ὁ οἶκός μου” (Λουκάν ιδ΄. 23). Αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς, ο Ιησούς είπε, “Πορευθέντες λοιπὸν μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη” (Ματθαίον κη΄. 19). Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε, “Η σωτηρία ψυχών είναι προφανώς το πιο σημαντικό θέμα που μπορεί να απασχολήσει το μυαλό και τις προσπάθειες των Χριστιανών” (The Golden Path to Successful Personal Soul Winning, Sword of the Lord Publishers, 1961, p. 55). Και είχε δίκιο!

Ποτέ μην ξεχνάτε πως η βασική απασχόληση της εκκλησίας είναι η σωτηρία ψυχών! Αγωνιστείτε να φέρετε μέσα τους χαμένους νέους αυτής της πόλης! Αγωνιστείτε να φέρετε μέσα ανθρώπους που δεν είναι εδώ τώρα! Αγωνιστείτε σαν τον Δρ Τσαν που αγωνίστηκε για να κερδίσει τον Γούντι και να τον δει σωσμένο! Πηγαίντε στα κολέγια και στα εμπορικά κέντρα, και πάρτε τα ονόματά τους και τους αριθμούς τηλεφώνων τους. Φέρτε τους στην εκκλησία για να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Φέρτε τουλάχιστον ένα όνομα κάθε φορά που συγκεντρωνόμαστε. Αγαπήστε τους και φροντίστε τους, όπως έκανε Ο Δρ Τσαν με τον Γούντι. Γνωρίστε τους όταν έρθουν. Κάντε ό,τι μπορείτε για να τους κρατήσετε εδώ μέχρι να μεταστραφούν – και τότε θα μείνουν μαζί μας, επειδή θα είναι μεταστραμμένοι!

Το κείμενό μας λέει, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Ο Παύλος είπε, “Ἐγὼ…τρέχω, οὐχὶ ὡς ἀβεβαίως, οὕτω πυγμαχῶ, οὐχὶ ὡς κτυπῶν τὸν ἀέρα” (Α΄ Κορινθίους θ΄. 25). Ο Παύλος δεν εργαζόταν με μισή καρδιά. Δεν σπαταλούσε το χρόνο του. Συγκεντρωνόταν στη σωτηρία ψυχών, όχι “ὡς κτυπῶν τὸν ἀέρα”. Έτσι κερδίζεις ψυχές! Έτσι κέρδισε ο Δρ Τσαν τον Γούντι για τον Χριστό. Φέρτε τους μέσα. Ακολουθήστε το παράδειγμα του Δρ Τσαν!

Ας επικεντρώσουμε το χρόνο μας και τις δυνάμεις μας στη σωτηρία ψυχών! Ας φέρουμε ανθρώπους μέσα φέτος. Μην σκέφτεστε μόνο τους φίλους σας και τον εαυτό σας. Μην σκέφτεστε μόνο τα ραντεβού. Φροντίστε η βασική απασχόλησή σας να είναι το να φέρνετε μέσα χαμένους ανθρώπους. Ας επικεντρωθούμε στο να κερδίζουμε τους χαμένους. Εστιάστε σαν ακτίνα λέιζερ. Μην το κάνετε με μισή καρδιά, “ἀβεβαίως, ὡς κτυπῶν τὸν ἀέρα”. Μην το κάνετε ως κάτι που έχετε στο πλάι, ενώ είστε επικεντρωμένοι σε άλλα πράγματα. Δεν θα φέρουμε ανθρώπους μέσα αυτό τον τρόπο. Το κείμενό μας λέει, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Ας πολεμήσουμε τον Διάβολο με προσευχή για να μπορέσουμε να φέρουμε μέσα περισσότερους νέους ανθρώπους! “Του Χριστού στρατιώτες.” Σταθείτε και ψάλλετε το ρεφρέν ξανά.

Του Χριστού στρατιώτες, προχωρείτ' εμπρός,
Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

IV. Τέταρτον, το κείμενο εφαρμοσμένο σε σας που είστε ακόμα χαμένοι.

Πρέπει να πω λίγα λόγια σε σας που δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί. Το κείμενό μας λέει, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Έχει μία εφαρμογή για σας.

Το κείμενό μας λέει, “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Μην κάθεστε απλά εκεί καθώς κηρύττω! Ο Χριστός είπε, “Ἀγωνίζεσθε νὰ εἰσέλθητε” στη στενή πύλη της σωτηρίας, η οποία είναι ο Ίδιος ο Χριστός (Λουκάν ιγ΄. 24). Αγωνίζεστε; Αγωνίζεστε καθόλου; Το “Ἀγωνίζεσθε νὰ εἰσέλθητε” έχει το ίδιο νόημα με το “Οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό”. Αν ενδιαφέρεστε σοβαρά για την ψυχή σας, ο Θεός θα σας ελκύσει στον Χριστό. Αλλά αν δεν αγωνίζεστε για τη σωτηρία, μην περιμένετε να σωθείτε.

Αν δεν αγωνίζεστε να εισέλθετε στον Χριστό δεν θα σωθείτε ποτέ! Και δεν θα “λάβητε” σωτηρία. Δεν θα την αποκτήσετε. Αν προσέρχεστε μηχανικά όταν γίνεται η πρόσκληση, χωρίς να νιώθετε το βάρος της αμαρτίας σας, ποτέ δεν θα μεταστραφείτε. Αν περνάτε ώρες κάθε μέρα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, ποτέ δεν θα μεταστραφείτε. Αν συνεχίσετε να παρακολουθείτε πορνογραφία στον υπολογιστή σας, ποτέ δεν θα μεταστραφείτε. Ο Θεός σάς βλέπει και ξέρει πως δεν είστε σοβαροί. Αν λυπάστε απλά τον εαυτό σας, ποτέ δεν θα μεταστραφείτε. Ο Ιούδας και ο Κάιν λυπήθηκαν τον εαυτό τους. Και οι δυο τους πήγαν στην Κόλαση. Αν συνεχίσετε να σκέφτεστε τα προβλήματά σας, τα συναισθήματά σας, τα άγχη σας, και δεν σκέφτεστε την αμαρτία σας, ποτέ δεν θα μεταστραφείτε. Ο Ιησούς δεν είναι ψυχίατρος. Δεν πέθανε για να διορθώσει τα προβλήματά σας, τα συναισθήματά σας και τα άγχη σας. Δεν πέθανε για να σας δώσει μία αίσθηση βεβαιότητας. Πέθανε για να πληρώσει για την αμαρτία σας, ώστε ο Θεός να μην σας τιμωρήσει. Γι' αυτό “ὁ Χριστὸς ἀπέθανε διὰ τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν” (Α΄ Κορινθίους ιε΄. 3). Αν δεν μισείτε πραγματικά την αμαρτία σας – ακόμη κι αν μιλάτε λίγο γι' αυτήν – τότε ο θάνατος του Χριστού δεν θα σας σώσει.

Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σας. Έχυσε το Αίμα Του για να σας καθαρίσει από την αμαρτία σας. Αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σας δώσει ζωή. Θα σας συγχωρέσει την αμαρτία σας αν Τον εμπιστευτείτε. Πολεμήστε για τη ζωή σας. Αναγκάστε τον εαυτό σας να σκεφτεί την αμαρτία σας. Πολεμήστε για τη ζωή σας για να έρθετε στον Χριστό και να σωθείτε από την αμαρτία! Σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο 4 στο φυλλάδιό σας. Ψάλλετε την πρώτη και την τελευταία στροφή του “Εκπλήρωσε το όραμά μου / Fill All My Vision”. Είναι το νούμερο 4 στο φυλλάδιο.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Ελάτε εδώ μπροστά αν θέλετε να μιλήσετε μαζί μου, ή με τον Τζον Κέιγκαν, ή με τον Δρ Κέιγκαν για το πώς να σωθείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Αίματος του Χριστού, που χύθηκε επάνω στο Σταυρό για να σας σώσει από την αμαρτία.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Onward, Christian Soldiers”
      (του Sabine Baring-Gould, 1834-1924; στροφές και ρεφρέν, στίχοι 1, 2 και 4).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΑΣΕΩΣ – ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ!

A YEAR OF HELL – A YEAR OF REVIVAL!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες, νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).

“Δὲν ἐξεύρετε ὅτι οἱ τρέχοντες ἐν τῷ σταδίῳ πάντες μὲν τρέχουσιν, εἷς ὅμως λαμβάνει τὸ βραβεῖον; οὕτω τρέχετε, ὥστε νὰ λάβητε αὐτό” (Α΄ Κορινθίους θ΄. 24).

(Α΄ Κορινθίους θ΄. 25, 26, 27)

I.    Πρώτον, το κείμενο εφαρμοσμένο σ' αυτόν τον χειμώνα και σ'
αυτήν την άνοιξη, Γένεση η΄. 22.

II.   Δεύτερον, το κείμενο εφαρμοσμένο στην αναζωπύρωση,
Κριτές ιϛ΄. 20, Ιησούς του Ναυή ζ΄. 3, 4, Ψαλμός ρκϛ΄. 5.

III.  Τρίτον, το κείμενο εφαρμοσμένο στη σωτηρία ψυχών,
Λουκάν ιθ΄. 10, ιδ΄. 23, Ματθαίον κη΄. 19, Α΄ Κορινθίους θ΄. 25.

IV.  Τέταρτον, το κείμενο εφαρμοσμένο σε σας που είστε ακόμα
χαμένοι, Λουκάν ιγ΄. 24, Α΄ Κορινθίους ιε΄. 3.