Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ – 2016

CHRISTMAS IN HELL – 2016
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 18 Δεκεμβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, December 18, 2016


Αναρωτήθηκα αν έπρεπε να κηρύξω αυτό το μήνυμα, “Χριστούγεννα στην Κόλαση”. Ο Σατανάς είπε, “Ε, όχι! Αυτό δεν είναι καλό θέμα για τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ σκληρό.” Μόλις το είπε αυτό ήξερα πως προσπαθούσε να με κάνει να υποκύψω στον αδύναμο ευαγγελικισμό που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Ήδη κλίνουμε προς την αδυναμία τους και χρειαζόμαστε δυνατό κήρυγμα για να σταματήσουμε. Πρέπει να ξεριζωθεί από μέσα μας, αλλιώς δεν θα μπορούμε να γίνουμε οι πολεμιστές που ο Θεός θέλει να γίνουμε. Θα είμαστε υπερβολικά άτολμοι και αδύναμοι για να κατατροπώσουμε τους Φιλισταίους του ευαγγελικισμού των καιρών μας.

Δεν θα αφήσω τον Σατανά να μας κάνει να φοβόμαστε να κηρύξουμε επάνω στο θέμα της Κολάσεως την περίοδο των Χριστουγέννων ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Η Κόλαση υπάρχει όλον το χρόνο. Γιατί να μην κηρύξω γι' αυτήν, την περίοδο των Χριστουγέννων; Κι έτσι, σας δίνω το κλασικό μου μήνυμα, “Χριστούγεννα στην Κόλαση”. Έχω κηρύξει αυτό το μήνυμα πολλές φορές τα τελευταία τριάντα δύο χρόνια. Πολλοί από τους θηλυπρεπείς, μικρούς κήρυκες που έχουμε σήμερα, μου έχουν πει να μην το κηρύττω. Αλλά αν δεν κηρύξεις για την Κόλαση, την περίοδο των Χριστουγέννων, τότε ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων; Τα Χριστούγεννα δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν υπάρχει μία φλογερή Κόλαση που περιμένει χαμένους αμαρτωλούς. Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε στη Βηθλεέμ για να μας δώσει Χριστουγεννιάτικα δέντρα και πολύχρωμα φωτάκια. Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ για να πεθάνει επάνω σε έναν σταυρό, για να πεθάνει ώστε οι αμαρτωλοί να μπορούν να σωθούν από τη φωτιά της Κόλασης για όλη την αιωνιότητα. Ώστε οι αμαρτωλοί να γίνουν καθαροί από τις αμαρτίες τους διαμέσου του Αγίου Αίματος Του! Όταν αφαιρείτε την Κόλαση από τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία ειδωλολατρική γιορτή. Γι' αυτό σήμερα το πρωί θα κηρύξω το κλασικό μου μήνυμα, “Χριστούγεννα στην Κόλαση”. Είναι το τελευταίο μήνυμα που κήρυξα στην κινεζική εκκλησία πριν εγκαταλείψουν τις διδασκαλίες του Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin), και πριν ξεκινήσουν να κατρακυλούν στον αδύναμο, άνοστο, κυριακάτικο-μόνο Λαοδικισμό, τον οποίον έχουν υιοθετήσει σήμερα. Αυτό το μήνυμα το απέρριψαν οι δύο νέοι κήρυκες που άφησε υπεύθυνους ο Δρ Λιν. Απεχθανόντουσαν αυτό το μήνυμα, αν και 27 νέοι άνθρωποι ήρθαν μπροστά με δάκρυα στα μάτια. Αν και πέρασα δύο ώρες συμβουλεύοντάς τους, με πολλές ελπιδοφόρες μεταστροφές. Αυτοί οι κήρυκες έκαναν λάθος τότε και κάνουν λάθος τώρα, και η εκκλησία δεν είναι πια η ίδια εκκλησία που έχτισε ο Δρ Λιν. Δεν είναι η εκκλησία που έχτισε επειδή οι άντρες που κηρύττουν εκεί είναι δειλοί, φοβισμένοι ανθρωπάκοι, άντρες χωρίς κότσια, χωρίς μυς, χωρίς φωτιά μέσα τους, και χωρίς κάποιο αληθινό μήνυμα από τον Θεό. Κηρύττουν για να είναι ευχαριστημένες οι γριές που πληρώνουν τους λογαριασμούς. Δεν κηρύττουν για να σώσουν νέους ανθρώπους από μία αιωνιότητα στην Κόλαση.

Θεωρώ τα “Χριστούγεννα στην Κόλαση” ως ένα από τα καλύτερα παλιομοδίτικα μηνύματα που έχω κηρύξει ποτέ. Οπότε, θα σας μιλήσω καθαρά! Έξω από τα δόντια! Tο κείμενό μου είναι το Kατά Lουκά ιϛ΄. 25. Είναι στη σελίδα 1099 της Βίβλου με τα σχολία του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Σταθείτε και κοιτάξτε τις τρεις πρώτες λέξεις του Κατά Λουκά ιϛ΄. 25.

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Μπορείτε να καθίσετε.

Ο πλούσιος πέθανε και τον θάψανε. Η ψυχή του αμέσως κατέβηκε στις φλόγες της Κολάσεως, “Και μέσα στον άδη, ύψωσε τα μάτια του, ενώ βρισκόταν μέσα σε βάσανα” (Λουκάν ιϛ΄. 23). Ο πλούσιος είδε τον Αβραάμ “μακριά” στον Παράδεισο. Τον παρακάλεσε για λίγο νερό “να δροσίσει τη γλώσσα (του)· επειδή, (βασανιζόταν) μέσα σε τούτη τη φλόγα” (Λουκάν ιϛ΄. 24). Ο Αβραάμ τού είπε,

“Παιδί μου, θυμήσου ότι απόλαυσες τα αγαθά σου στη ζωή σου και ο Λάζαρος παρόμοια τα κακά· τώρα, αυτός μεν παρηγορείται, εσύ όμως βασανίζεσαι” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε αυτήν την ιστορία. Την είπε για να προειδοποιήσει τους χαμένους αμαρτωλούς για την Κόλαση.

Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) ήταν ο σπουδαιότερος βαπτιστής κήρυκας όλων των εποχών. Ο Σπέρτζεον είπε πως ο κόσμος στις ημέρες μετά τον θάνατό του θα φοβάται να κηρύξει για την Κόλαση. Ο Ουίλιαμ Μπουθ (William Booth) ήταν ο ιδρυτής του Στρατού της Σωτηρίας, όπως ήταν κάποτε. Και οι δύο απ' αυτούς τους σπουδαίους κήρυκες του 19ου αιώνα είχαν προβλέψει πως δεν θα υπήρχε κήρυγμα επάνω στο θέμα της Κολάσεως τον 20ο αιώνα. Είχαν δίκιο – και είναι ακόμη χειρότερα σήμερα! Ρωτήσανε τον Μπουθ ποιος πίστευε πως θα ήταν ο μεγάλος κίνδυνος του εικοστού αιώνα. Είπε, “Παράδεισος χωρίς Κόλαση” (The War Cry, January 1901, p. 7). Η πρόβλεψη του Μπουθ επαληθεύτηκε. Σήμερα το κήρυγμα επάνω στο θέμα της Κολάσεως είναι σχεδόν ανήκουστο. Αλλά δεν θα 'πρεπε να 'ναι έτσι. Ο Δρ Τζ. Ι. Πάκερ (Dr. J. I. Packer) είναι πασίγνωστος θεολόγος. Είπε,

Οι χριστιανοί ευαγγελιστές πρέπει να μιλάνε για την κόλαση· είναι μέρος της δουλειάς τους… Σύμφωνα με τον Ιησού και τους αποστόλους, η προσωπική ζωή συνεχίζεται και μετά τον σωματικό θάνατο, και η προοπτική των ανθρώπων που δεν θα έχουν τον Χριστό στον επερχόμενο κόσμο δεν μπορεί να γίνει πιο κακή και πιο τρομακτική, και όλοι πρέπει να το ακούσουν αυτό (J. I. Packer, Ph.D., foreword to Whatever Happened to Hell? by John Blanchard, D.D., Evangelical Press, 2005 edition, p. 9).

Είμαι γέρος άνθρωπος. Δεν θα είμαι εδώ για πολύ ακόμη. Αυτοί που θα κηρύττουν μετά το θάνατό μου μπορεί να φοβούνται να κηρύξουν για την Κόλαση. Μπορεί να πιστεύουν πώς μπορείς να σώσεις αμαρτωλούς διδάσκοντάς τους με γλυκά λόγια. Καλά θα κάνετε να ακούσετε αυτόν τον γέρο-κήρυκα όσο θα είμαι ακόμα εδώ!

Η μόνη κριτική που μπορώ να ασκήσω στον Δρ Πάκερ είναι πως αναθέτει το κήρυγμα επάνω στο θέμα της Κολάσεως μόνο στους “χριστιανούς ευαγγελιστές”. Αλλά ο Απόστολος Παύλος είπε πως οι ποιμένες επίσης πρέπει, “(να εργαστούν) έργο ευαγγελιστή” (Β΄ Τιμόθεον δ΄. 5). Οι ποιμένες επίσης “πρέπει να μιλάνε για την κόλαση· είναι μέρος της δουλειάς τους” (Packer, ibid.). Ελπίζω και προσεύχομαι πως άντρες που θα κηρύττουν εδώ μετά το θάνατό μου, θα κηρύττουν για την αμαρτία, την Κόλαση και την κρίση, όπως έχω κάνει κι εγώ για πάνω από πενήντα χρόνια!

Ο Ιησούς είναι το υπόδειγμά μας, “αφήνοντας παράδειγμα σε σας, για να ακολουθήσετε τα ίχνη του” (Α΄ Πέτρου β΄. 21). Ο Ιησούς συχνά κήρυττε για την Κόλαση, και Αυτός είναι το παράδειγμά μας. Για να είμαστε πιστοί στον Χριστό, πρέπει κάθε κήρυκας μερικές φορές να κηρύττει επάνω στο θέμα της Κολάσεως, απλά και ξεκάθαρα, όπως έκανε ο Χριστός όταν κήρυξε για “τον Πλούσιο και τον Λάζαρο”. Ο Χριστός είπε πως ο άνθρωπος πέθανε και πήγε κατευθείαν στην Κόλαση όπου βασανιζόταν μέσα στις φλόγες. Ο άνθρωπος ζήτησε από τον Αβραάμ μερικές σταγόνες νερό. Ο Αβραάμ είπε,

“Παιδί μου, θυμήσου ότι απόλαυσες τα αγαθά σου στη ζωή σου και ο Λάζαρος παρόμοια τα κακά· τώρα, αυτός μεν παρηγορείται, εσύ όμως βασανίζεσαι” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Παίρνω τις τρεις πρώτες λέξεις απ' αυτό το κείμενο,

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Είναι η περίοδος των Χριστουγέννων. Η εκκλησία μας είναι υπέροχα στολισμένη. Ψάλλουμε τους παλιούς και τρανούς χριστουγεννιάτικους ύμνους. Θα έχουμε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γεύμα απόψε. Θα έχουμε επίσης ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο εδώ στην εκκλησία, στις 8:00 το επόμενο Σάββατο βράδυ, την παραμονή των Χριστουγέννων. Αλλά κατά τη διάρκεια όλων αυτών των πανέμορφων και σημαντικών εορτών της γέννησης του Χριστού, ας μην ξεχνάμε την Κόλαση. Η Κόλαση είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας. Ο Ιησούς γεννήθηκε για να πεθάνει επάνω στο Σταυρό για να σας σώσει από την αμαρτία, για να μην ριχτείτε μέσα σ' αυτές τις απαίσιες φλόγες. Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει αμαρτωλούς” (Α΄ Τιμόθεον α΄. 15).

Ο άγγελος του Κυρίου είπε στον Ιωσήφ,

“Θα αποκαλέσεις το όνομά του Ιησού· επειδή, αυτός θα σώσει τον λαό του από τις αμαρτίες τους” (Ματθαίον α΄. 21).

Άρα αυτό ακριβώς δεν είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων; Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων δεν είναι το γεγονός πως ο Ιησούς κατέβηκε από τον Ουρανό; Πως κατέβηκε για να πεθάνει επάνω στο Σταυρό, για να πληρώσει για την αμαρτία σας, για να κρατήσει αμαρτωλούς σαν και σας έξω από την Κόλαση;

Κι αν πεθάνετε πριν τα Χριστούγεννα; Μπορεί να υπάρχει κάποιος εδώ σήμερα το πρωί που θα πεθάνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν σας συμβεί αυτό, στις 25 Δεκεμβρίου θα περάσετε τα πρώτα σας Χριστούγεννα στην Κόλαση. Και θα σας ειπωθεί, όπως ειπώθηκε και σε εκείνον τον άνθρωπο,

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Αν συνεχίσετε μέσα στην αμαρτία σας, ίσως όχι αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά μία μέρα, ίσως συντομότερα απ' ό,τι νομίζετε, θα περάσετε τα πρώτα σας Χριστούγεννα μέσα σε φλογέρα βασανιστήρια. Τι θα θυμάστε όταν περάσετε τα πρώτα σας Χριστούγεννα στην Κόλαση;

I. Πρώτον, θα θυμάστε τα κηρύγματα που αγνοήσατε.

Θα θυμάστε το πώς μάθατε να κλείνετε τον διακόπτη του νου σας. Το πώς αλλάζατε συχνότητα όταν ακούγατε κηρύγματα. Θα θυμάστε πώς ήθελε λίγη εξάσκηση. Στην αρχή τα κηρύγματα σάς προβλημάτιζαν. Σας ανάγκαζαν να σκέφτεστε πράγματα αιώνιας σημασίας. Αλλά, καθώς πέρασε ο καιρός, έγινε πιο εύκολο για τον Διάβολο να “αρπάζει” τα κηρύγματα από την καρδιά σας (δείτε Ματθαίον ιγ΄. 19). Ο Ιησούς είπε,

“Έπειτα, έρχεται ο διάβολος, και αφαιρεί τον λόγο από την καρδιά τους, για να μη πιστέψουν και σωθούν” (Λουκάν η΄. 12).

Στην αρχή, ο Σατανάς δυσκολευόταν να το κάνει αυτό. Αλλά καθώς πέρναγαν οι μήνες, συνηθίσατε τόσο πολύ αυτό το σατανικό κόλπο που δεν σας ενοχλούσε τίποτα πια, και αρχίσατε να κοιμάστε τον ύπνο του θανάτου κατά τη διάρκεια κάθε κηρύγματος. Στο τέλος, η συνείδησή σας ήταν τόσο καυτηριασμένη, και η καρδιά σας τόσο σκληρή που, όπως είπε ο Χριστός,

“Δεν μπορείτε να ακούτε τον λόγο μου” (Ιωάννην η΄. 43).

Μπορεί τα αυτιά σας να βαριακούνε τόσο πολύ, να γίνετε τόσο κουφοί προς τον Λόγο του Θεού, που θα μπορεί να ειπωθεί για σας, “Ο Θεός (σάς) παρέδωσε σε αδόκιμον νου” (Ρωμαίους α΄. 28).

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Στην Κόλαση θα θυμάστε πολλά κηρύγματα. Όταν περάσετε τα πρώτα σας Χριστούγεννα σ' εκείνο το φλεγόμενο σπήλαιο θα θυμάστε σίγουρα αυτό το συγκεκριμένο κήρυγμα! Στην Κόλαση θα θυμάστε τα κηρύγματα που αγνοήσατε. Θα κράξετε, “Ω Θεέ, γιατί δεν άκουσα εκείνον τον γέρο-κήρυκα; Ω Θεέ, τώρα είναι πολύ αργά! Για όλη την αιωνιότητα – είναι πολύ αργά. Καίγομαι στην Κόλαση. Γιατί, Αχ γιατί, δεν άκουσα εκείνον τον παλιομοδίτικο κήρυκα όταν με προειδοποιούσε;”

II. Δεύτερον, θα θυμάστε το Πνεύμα του Θεού που απορρίψατε.

Στα πρώτα σας Χριστούγεννα στην Κόλαση, θα θυμάστε εκείνες τις φορές που το Άγιο Πνεύμα σάς έλεγξε περί της αμαρτίας σας. Ο Ιησούς είπε,

“Και όταν έρθει εκείνος, θα ελέγξει τον κόσμο για αμαρτία”
       (Ιωάννην ιϛ΄. 8).

Όταν θα περνάτε τα πρώτα σας Χριστούγεννα στην Κόλαση, θα θυμάστε εκείνες τις φορές που το Πνεύμα του Θεού έκανε την καρδιά σας μαλακή. Θα θυμάστε εκείνες τις φορές που το Πνεύμα του Θεού σάς έκανε να φοβάστε. Θα θυμάστε τα δάκρυα που ήρθαν στα μάτια σας. Αλλά επίσης θα θυμάστε το πώς αντισταθήκατε στον έλεγχό Του, το πώς αντισταθήκατε στον Χριστό, μέχρι που το Άγιο Πνεύμα σάς άφησε, και ο Θεός είπε για σας,

“(Αυτός) προσκολλήθηκε στα είδωλα· αφήστε τον” (Ωσηέ δ΄. 17).

Όπως είπε ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice),

Πόσο λυπητερό όταν θα κρίνεστε, θα θυμάστε χωρίς έλεος
   Πως αργούσατε και καθυστερούσατε μέχρι που το Πνεύμα είχε φύγει,
Τι ντροπή και θρήνος, αν όταν ο θάνατος σας βρει απελπισμένους,
   Είχατε αργήσει και καθυστερήσει και ο καιρός είχε περάσει!
(“If You Linger Too Long” του Dr. John R. Rice, 1895-1980).

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Όταν περάσετε τα πρώτα σας Χριστούγεννα στην Κόλαση, θα θυμάστε το πώς αντισταθήκατε στον έλεγχο του Πνεύματος του Θεού, το πώς “αργούσατε και καθυστερούσατε μέχρι που το Πνεύμα είχε φύγει” (Rice, ibid.).

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Όταν η αυλαία θα έχει πέσει, και τα φώτα θα έχουν σβήσει, και η ψυχή σας θα έχει βουλιάξει μέσα στις φλόγες – Παιδί μου, θυμήσου! Θα θυμάστε τα κηρύγματα που αγνοήσατε. Θα θυμάστε το Πνεύμα του Θεού που απορρίψατε.

III. Τρίτον, θα θυμάστε τον Σωτήρα που δεν σεβαστήκατε.

Όχι! Μη μου λέτε ότι σέβεστε τον Χριστό! Μη λέτε ψέματα! Δεν Τον σέβεστε! Καθόλου! Η Βίβλος λέει πώς καταφρονείτε και απορρίπτετε τον Χριστό. Η Βίβλος λέει,

“Καταφρονημένος και απορριμμένος από τους ανθρώπους… από τον οποίον αποστρέψαμε το πρόσωπο, καταφρονήθηκε, και τον θεωρήσαμε σαν ένα τίποτα” (Ησαΐας νγ΄. 3).

Αν σεβόσασταν τον Χριστό θα Τον αναζητούσατε. Αν σεβόσασταν τον Χριστό θα “αγωνιζόσασταν να μπείτε μέσα” σ' Αυτόν (Λουκάν ιγ΄. 24). Έχετε αγωνιστεί; Έχετε προσευχηθεί με τις ώρες όπως ο Λούθηρος; Έχετε περάσει την αγωνία της ψυχής όπως ο Βουνιάνoς; Έχετε νηστέψει για εβδομάδες όπως ο Ουίτφιλντ (Whitefield); Έχετε σπρώξει τον εαυτό σας όπως ο Ουέσλι (Wesley); Έχετε βγει έξω να βρείτε τον Χριστό μέσα στη χιονοθύελλα όπως ο Σπέρτζεον (Spurgeon); Εγώ λέω πως δεν έχετε αγωνιστεί καθόλου! Και μία μέρα, όταν θα είστε στην Κόλαση, θα θυμάστε πως ήσασταν τόσο τεμπέληδες που ποτέ δεν αγωνιστήκατε να βρείτε τον Χριστό!

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

Θα το θυμάστε αυτό στην Κόλαση! Θα θυμάστε πως σεβόσασταν τόσο λίγο τον Ιησού Χριστό που δεν Τον αναζητήσατε. Ο Ιησούς είπε,

“Και θα με ζητήσετε, και θα με βρείτε, όταν με ζητήσετε με όλη σας την καρδιά” (Ιερεμίας κθ΄. 13).

Παιδί μου, θυμήσου! Θα θυμάστε μέσα στις αιώνιες φλόγες, το πώς δεν σεβαστήκατε τον Ιησού, το πώς απορρίψατε την προσφορά της σωτηρίας Του. Το πώς με μισούσατε που κήρυττα μ' αυτόν τον τρόπο. Το πώς θέλατε αυτοί οι ωραίοι νέοι άντρες να σας δώσουν γλυκές βιβλικές μελέτες για να σας ελκύσουν στον εαυτό τους, παρά να σας προστάξουν να μετανοήσετε από την αμαρτία σας και να έρθετε στον Χριστό! Ναι, ξέρω, πως κάποιοι από σας θα χαίρεστε όταν πεθάνω. Αλλά θα πάτε στην Κόλαση, ακόμα κι όταν δεν θα είμαι εδώ για να σας προειδοποιώ. Ακούστε τον σπουδαίο Δρ Τζον Ρ. Ράις,

Περιμένατε τόσο επιπόλαια, Τον απορρίπτατε τόσο εύκολα,
   Έχετε αμαρτήσει απαίσια για τόσον καιρό, η καρδιά σας είναι λάθος·
Ω, αν ο Θεός γίνει ανυπόμονος, αν το Πνεύμα προσβληθεί·
   Αν σταματήσει να σας καλεί, η καταδίκη είναι δική σας όταν θα έχει φύγει.
Πόσο λυπητερό όταν θα κρίνεστε, θα θυμάστε χωρίς έλεος
   Πως αργούσατε και καθυστερούσατε μέχρι που το Πνεύμα είχε φύγει,
Τι ντροπή και θρήνος, αν όταν ο θάνατος σας βρει απελπισμένους,
   Είχατε αργήσει και καθυστερήσει και ο καιρός είχε περάσει!
(“If You Linger Too Long” του Dr. John R. Rice, 1895-1980).

Αν προσέλθετε όταν γίνει η πρόσκληση στο τέλος του μηνύματος, δεν θέλω να ακούσω ούτε μία λέξη για την Κόλαση. Θέλω να σας μιλήσω μόνο για την αμαρτία σας, και για τον Ιησού. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να συγχωρέσει την αμαρτία σας. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σας ξεπλύνει από την αμαρτία διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Ελάτε στον Ιησού και σωθείτε διαμέσου Αυτού από κάθε σας αμαρτία.

Πόσο απαίσιο είναι το να μην σκέφτεστε τον Ιησού όταν προσέλθεστε. Αν μιλήσω για την πρόνοια του Θεού στο κήρυγμά μου, μιλάτε για την πρόνοια. Αν αναφέρω την εκλογή στο κήρυγμά μου, μιλάτε για την εκλογή. Αν αναφέρω τον Σατανά στο κήρυγμά μου, μιλάτε για τον Σατανά. Αν αναφέρω το προπατορικό αμάρτημα ή την αποτελεσματική κλήση, γι' αυτά τα πράγματα θα μιλήσετε. Αν κηρύξω για την Κόλαση, γι' αυτήν θα μιλήσετε!

Αν και τα μηνύματά μου πάντα επικεντρώνονται στον Ιησού, δεν μπορούμε να σας κάνουμε να μιλήσετε για τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Δεν μπορούμε να σας κάνουμε να σκεφτείτε τον Ιησού. Τον καταφρονείτε και Τον απορρίπτετε (Ησαΐας νγ΄. 3). Αλλά κανένα άλλο πρόσωπο δεν μπορεί να σας σώσει από την αμαρτία. Ο Τζόσεφ Χαρτ (Joseph Hart) (1712-1768) είπε, “Μόνο ο Ιησούς, μόνο ο Ιησούς, μπορεί να κάνει καλό στους αβοήθητους αμαρτωλούς” (“Come, Ye Sinners”).

Οι αμαρτίες σας τοποθετήθηκαν επάνω στον Ιησού ενώ ήταν στον Κήπο της Γεσθημανής. Συντρίφτηκε κάτω από το βάρος της αμαρτίας σας μέσα στον Κήπο, μέχρι που έπεσε στο έδαφος, και ένας αιματηρός ιδρώτας ξεχύθηκε από τους πόρους του σώματός Του. Τον συνέλαβαν και Τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Τράβηξαν ολόκληρες χούφτες από τα γένια Του. Ο Πιλάτος έβαλε να Τον μαστιγώσουν μέχρι που το δέρμα Του κρεμόταν σαν κουρέλια από τα πλευρά Του. Κάρφωσαν τα χέρια Του και τα πόδια Του σε έναν σταυρό. Ένας στρατιώτης διατρύπησε με τη λόγχη την πλευρά Του, “κι αμέσως βγήκε αίμα και νερό” (Ιωάννην ιθ΄. 34). Ο Ιησούς πέρασε όλη αυτήν τη φρίκη, τον πόνο και την αγωνία για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία σας, για να σας καθαρίσει από την αμαρτία διαμέσου του Αγίου Αίματός Του! Η Βίβλος λέει, “Ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας” (Α΄ Κορινθίους ιε΄. 3).

Ω, σκεφτείτε τις αμαρτίες σας! Ω, σκεφτείτε τον Ιησού, που υπέφερε, μάτωσε και πέθανε για να σας σώσει από την αμαρτία σας. Σκεφτείτε τον Ιησού, Τον μόνο που μπορεί να σας συγχωρέσει και να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία! Σκεφτείτε την αμαρτία σας! Σκεφτείτε τον Ιησού, τον μόνο που μπορεί να σας σώσει! Ελάτε στον Ιησού. Ελάτε σ' Αυτόν τώρα. “Μόνο ο Ιησούς, μόνο ο Ιησούς, μπορεί να κάνει καλό στους αβοήθητους αμαρτωλούς· μόνο ο Ιησούς, μόνο ο Ιησούς, μπορεί να κάνει καλό στους αβοήθητους αμαρτωλούς.”

Αν και χύνω άφθονα μετανοίας δάκρυα,
   Αν κι ο ζήλος ακραιφνής, κι ο αγών μου διαρκής,
Δεν με σώζουσιν αυτά, αλλα Συ, ω Λυτρωτά.
   (“Rock of Ages, Cleft For Me” του Augustus Toplady, 1740-1778).

“Μόνο ο Ιησούς, μόνο ο Ιησούς, μπορεί να κάνει καλό στους αβοήθητους αμαρτωλούς.” Ελάτε σ' Αυτόν με απλή πίστη! Ένας εκατόνταρχος στεκόταν κάτω από τον Σταυρό παρακολουθώντας τον Ιησού να πεθαίνει για την αμαρτία του. Έπεσε στα γόνατα και εμπιστεύτηκε τον Χριστό. Ο άνθρωπος που τον σκότωσε σώθηκε εκείνη τη στιγμή από τον Ιησού! Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Ιησού έκραξε, “Στ’ αλήθεια, ο άνθρωπος αυτός ήταν Υιός τού Θεού” (Μάρκον ιε΄. 39). Η παράδοση μάς λέει πως αυτός ο άνθρωπος έγινε Χριστιανός. Θα εμπιστευτείτε τον Ιησού όπως έκανε κι αυτός ο άνθρωπος; Ο Ιησούς σάς αγαπάει και θα σας σώσει.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ
(Mr. Abel Prudhomme): Λουκάν ιϛ΄. 19-25.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “If You Linger Too Long”
(του Dr. John R. Rice, 1895-1980).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ – 2016

CHRISTMAS IN HELL – 2016

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Παιδί μου, θυμήσου” (Λουκάν ιϛ΄. 25).

(Λουκάν ιϛ΄. 23, 24, 25, Β΄ Τιμόθεον δ΄. 5, Α΄ Πέτρου α΄. 21,
Α΄ Τιμόθεον α΄. 15, Ματθαίον α΄. 21)

I.   Πρώτον, θα θυμάστε τα κηρύγματα που αγνοήσατε, Ματθαίον ιγ΄. 19,
Λουκάν η΄. 12, Ιωάννην η΄. 43, Ρωμαίους α΄. 28.

II.  Δεύτερον, θα θυμάστε το Πνεύμα του Θεού που απορρίψατε,
Ιωάννην ιϛ΄. 8, Ωσηέ δ΄. 17.

III. Τρίτον, θα θυμάστε τον Σωτήρα που δεν σεβαστήκατε, Ησαΐας νγ΄. 3,
Λουκάν ιγ΄. 24, Ιερεμίας κθ΄. 13, Ιωάννην ιθ΄. 34,
Α΄ Κορινθίους ιε΄. 3, Μάρκον ιε΄. 39.