Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΑΔΑΜ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

(ΚΗΡΥΓΜΑ #89 ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ)
ADAM, WHERE ART THOU?
(SERMON #89 ON THE BOOK OF GENESIS)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 27 Νοεμβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, November 27, 2016

“Προσέταξε δὲ Κύριος ὁ Θεὸς εἰς τὸν Ἀδὰμ λέγων, Ἀπὸ παντὸς δένδρου τοῦ παραδείσου ἐλευθέρως θέλεις τρώγει, ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τῆς γνώσεως τοῦ καλοῦ καὶ τοῦ κακοῦ δὲν θέλεις φάγει ἀπ᾿ αὐτοῦ· διότι καθ᾿ ἥν ἡμέραν φάγῃς ἀπ᾿ αὐτοῦ, θέλεις ἐξάπαντος ἀποθάνει” (Γένεση β΄. 16-17).


Ο πρώτος άνθρωπος, ο Αδάμ, δημιουργήθηκε από τον Θεό με τέλεια αθωότητα. Ο Θεός τον έβαλε μέσα σε έναν πανέμορφο Κήπο. Κάθε δέντρο μέσα στον Κήπο ήταν καλό για φαγητό. Ο Αδάμ μπορούσε απλά να σηκώσει το χέρι του και να πάρει πεντανόστιμο φαγητό. Δεν είχε ανησυχίες και δεν είχε εχθρούς σε αυτόν τον υπέροχο Κήπο. Όλα τα ζώα και τα πουλιά ήταν φυτοφάγα. Δεν υπήρχε κανένα ζώο που θα έκανε κακό στον άνθρωπο με κανέναν τρόπο. Ο ίδιος ο άνθρωπος ήταν φυτοφάγος, αλλά δεν είχε ανάγκη να σκοτώσει ζώα ώστε να φάει τη σάρκα τους. Τα πάντα μέσα στον Κήπο της Εδέμ ήταν ειρηνικά. Δεν υπήρχαν καταιγίδες από τις οποίες έπρεπε να κρυφτεί, αφού δεν έβρεχε ποτέ. “Ὁ ἀτμὸς δὲ ἀνέβαινεν ἀπὸ τῆς γῆς καὶ ἐπότιζε πᾶν τὸ πρόσωπον τῆς γῆς” (Γένεση β΄. 6). Ο άνθρωπος δεν είχε τίποτα για το οποίο έπρεπε να ανησυχεί. Δεν υπήρχαν αρρώστιες για να αρρωστήσει. Δεν είχε εχθρούς για να πολεμήσει, και δεν υπήρχαν ζώα που χρειαζόταν να τα φοβάται. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος.

Και ο Αδάμ δεν είχε αμαρτία να τον προβληματίζει. Δεν είχε αμαρτωλή φύση μέσα του, δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα να τον ανησυχούν. Ο Αδάμ είχε ειρήνη με τον εαυτό του. Ο Αδάμ είχε ειρήνη με τον Θεό. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος. Δεν προβληματιζόταν για το πώς θα βρει φιλενάδα. Ο Θεός έφτιαξε μία τέλεια, πανέμορφη, ευχάριστη κοπέλα για τον ενθαρρύνει και να τον βοηθάει ως σύζυγος. Δεν θα ήταν ποτέ μόνος. Αφού ήταν τέλεια, δεν υπήρχε περίπτωση να του ραγίσει την καρδιά, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να σταματήσει να τον αγαπάει ή να τον εγκαταλείψει. Αφού δεν υπήρχε αμαρτία, του ικανοποιούσε την κάθε σεξουαλική επιθυμία και ανάγκη, χωρίς να δυσαρεστεί τον Θεό. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος.

Ο Θεός τού μιλούσε κάθε μέρα με τέλεια αρμονία. Ποτέ δεν έμπαινε σε πειρασμό εκείνο τον καιρό. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι για να κατευνάσει την οργή του Θεού, αφού δεν υπήρχε οργή για να την κατευνάσει. Ζούσε με μία πανέμορφη γυναίκα που τον αγαπούσε. Ζούσε σε έναν Κήπο γεμάτον με πεντανόστιμο φαγητό. Είχε ειρήνη με τον Θεό. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος.

Και ο Θεός τού έδωσε μόνο έναν νόμο. Και ήταν πολύ εύκολος ο νόμος που έπρεπε να ακολουθήσει. Ήταν πολύ εύκολη η εντολή που έπρεπε να υπακούσει. Ο Θεός τού είπε, “Ἀπὸ παντὸς δένδρου τοῦ παραδείσου ἐλευθέρως θέλεις τρώγει, ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τῆς γνώσεως τοῦ καλοῦ καὶ τοῦ κακοῦ δὲν θέλεις φάγει ἀπ᾿ αὐτοῦ· διότι καθ᾿ ἥν ἡμέραν φάγῃς ἀπ᾿ αὐτοῦ, θέλεις ἐξάπαντος ἀποθάνει” (Γένεση β΄. 16-17). Μόνο αυτό ζήτησε ο Θεός απ' αυτόν. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να μην φάει τον καρπό από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Ήταν πολύ εύκολος ο νόμος που έπρεπε να ακολουθήσει. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος.

Ωστόσο, υπήρχε ένα άλλο πρόσωπο μέσα στον Κήπο. Ο Σατανάς ήταν εκεί. Είχε υπάρξει ως ένας από τους αγγέλους στον Ουρανό. Αλλά είχε επαναστατήσει ενάντια στον Θεό και ρίχτηκε στη γη. Ο Σατανάς ήταν ο εχθρός του Θεού. Αλλά ο Κύριος προστάτευε τον Αδάμ από τον Σατανά. Ο μόνος τρόπος με τον οποίον ο Σατανάς θα μπορούσε να πληγώσει την καρδιά του Θεού θα ήταν αν μπορούσε να κάνει τον Αδάμ επίσης να επαναστατήσει ενάντια στον Θεό.

Υπήρχαν δύο πολύ σημαντικά δέντρα μέσα σε εκείνον τον Κήπο. Το πρώτο ήταν το δέντρο της ζωής. Αν ο Αδάμ συνέχιζε να τρώει τον καρπό από αυτό το δέντρο, θα ζούσε για πάντα στον παράδεισο της Εδέμ (Γένεση γ΄. 22). Αλλά αν έτρωγε τον καρπό από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού θα πέθαινε. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος – με μόνο έναν νόμο που έπρεπε να υπακούσει – φάε από το δέντρο της ζωής και ζήσε για πάντα. Αυτή ήταν η θετική πλευρά του νομού. Φάε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού και θα πεθάνεις. Αυτή ήταν η αρνητική πλευρά του νομού. Ήταν ένας πολύ απλός νόμος – και μπορούσε εύκολα να τον υπακούσει. Φάε από αυτό το δέντρο και ζήσε για πάντα. Φάε από εκείνο το δέντρο και θα πεθάνεις. Ήταν ένας τέλειος παράδεισος με έναν, και μόνο έναν, νόμο που έπρεπε να υπακούσει – έναν πάρα πολύ εύκολο νόμο που έπρεπε να υπακούσει.

Τώρα, επειδή ο Θεός προστάτευε τον Αδάμ και τη γυναίκα του, ο Σατανάς δεν μπορούσε να τους κάνει κακό. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να τους βάλει σε πειρασμό, να τους βάλει σε πειρασμό να παραβιάσουν αυτόν τον απλό νόμο. Ο Σατανάς δεν ήταν συστρεφόμενο φίδι. Αυτό έγινε αργότερα όταν ο Θεός καταράστηκε αυτόν και το ερπετό. Αλλά τώρα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο Σατανάς είχε εισέλθει σε κάποιο πλάσμα μέσα στον κήπο. Όπως και αργότερα όταν αυτός και οι δαίμονές του μπήκαν μέσα στους χοίρους υπό τη διαταγή του Χριστού. Εδώ, ωστόσο, εμφανίστηκε ως “άγγελος φωτός” (Β΄ Κορινθίους ια΄. 14).

Δεν γνωρίζουμε την εμφάνιση του αρχικού ερπετού. Αλλά ξέρουμε πως είχε πόδια. Και ξέρουμε πως πρέπει να ήταν κάποιο πλάσμα που έβλεπαν συχνά μέσα στον Κήπο της Εδέμ, αφού η Εύα δεν το φοβόταν. Ξέρουμε επίσης πως ο Σατανάς είχε μπει μέσα σε αυτό το ζώο και διαμέσου του στόματος αυτού μίλησε στη γυναίκα του Αδάμ. Αυτή δεν εξεπλάγη όταν αυτό της μίλησε. Ίσως να του είχε ξαναμιλήσει και να είχε συνηθίσει να του μιλάει. Αυτό το πράγμα κάνει και σήμερα ο Σατανάς. Μιλάει στους αμαρτωλούς μέσα στο μυαλό τους, μέχρι που τον συνηθίζουν, και δεν τον φοβούνται.

Μία μέρα η Εύα ήταν μόνη της μέσα στον Κήπο. Ο Αδάμ βρισκόταν κάπου αλλού φροντίζοντας τον Κήπο, αφού ο Θεός τον είχε βάλει “νὰ ἐργάζηται αὐτὸν καὶ νὰ φυλάττῃ αὐτόν” (Γένεση β΄. 15). Η Εύα ήταν στη μέση του Κήπου, κοιτάζοντας το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Τότε ήταν που ήρθε ο Σατανάς σ' αυτήν. Τότε ήταν που το φίδι τής ψιθύρισε, “Τῷ ὄντι εἶπεν ὁ Θεός, Μή φάγητε ἀπὸ παντὸς δένδρου τοῦ παραδείσου;” (Γένεση γ΄. 1). Τότε ήταν που το φίδι αμφισβήτησε τον Λόγο του Θεού. Αυτό κάνει ο Σατανάς ακόμη και σήμερα. Μας βάζει σε πειρασμό ώστε να μην πιστέψουμε τον Λόγο του Θεού μέσα στη Βίβλο. Μας βάζει σε πειρασμό ώστε να μην πιστέψουμε αυτά που μας λέει ο Θεός. Μας βάζει σε πειρασμό ώστε να μην πιστέψουμε αυτά που μας λέει ο ποιμένας καθώς κηρύττει τον Λόγο του Θεού σε μας. Αλλά ακόμη περισσότερο, ο Σατανάς διαστρέβλωσε τον Λόγο του Θεού υπονοώντας πως αυτή θα μπορούσε να φάει από το θανατηφόρο δέντρο, αφού ο Θεός είχε πει, “Ἀπὸ παντὸς δένδρου τοῦ παραδείσου ἐλευθέρως θέλεις τρώγει”. Ο Σαίξπηρ είπε, “Ο Διάβολος μπορεί να κάνει αναφορές στη Γραφή για τον δικό του σκοπό”. Εδώ ο Διάβολος δεν συμπεριέλαβε το δεύτερο μέρος του μηνύματος του Θεού, “Ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τῆς γνώσεως τοῦ καλοῦ καὶ τοῦ κακοῦ δὲν θέλεις φάγει ἀπ᾿ αὐτοῦ· διότι καθ᾿ ἥν ἡμέραν φάγῃς ἀπ᾿ αὐτοῦ, θέλεις ἐξάπαντος ἀποθάνει” (Γένεση β΄. 17). Το φίδι δεν συμπεριέλαβε εκείνο το μέρος του Λόγου του Θεού. Δύο φορές μέσα στη Βίβλο δίνεται προειδοποίηση να μην αφαιρούμε τα λόγια της Γραφής, στο Δευτερονόμιο ιβ΄. 32 και στην Αποκάλυψη κβ΄. 19, όπου λέει, “Καὶ ἐὰν τις ἀφαιρέσῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ὁ Θεὸς θέλει ἀφαιρέσει τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ βιβλίου τῆς ζωῆς καὶ ἀπὸ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας…” Αυτό το πονηρό πράγμα διδάσκεται σε κάθε φιλελεύθερο θεολογικό σεμινάριο στον κόσμο. Οι άντρες που προετοιμάζονται για τη διακονία διδάσκονται πώς ορισμένα μέρη της Βίβλου δεν είναι αλήθεια. Αυτό μου δίδαξαν και εμένα σε ένα φιλελεύθερο θεολογικό σεμινάριο που φοιτούσα. Καταστρέφεται η διακονία ενός ανθρώπου αν πιστεύει αυτήν την πονηρή διδασκαλία. Ο Απόστολος Παύλος είπε, “Ὅλη ἡ γραφή εἶναι θεόπνευστος καὶ ὠφέλιμος…” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16). Κάθε λέξη των Γραφών είναι εμπνευσμένη από τον Θεό στα πρωτότυπα εβραϊκά και ελληνικά κείμενα. Γι' αυτό χρησιμοποιώ μόνο τη Βίβλο Βασιλέως Ιακώβου (King James Bible). Οι σύγχρονες Βίβλοι δεν συμπεριλαμβάνουν τις λέξεις “καὶ νηστείας” στο Κατά Μαρκόν θ΄. 29, ή αλλάζουν τη λέξη “παρθένος” σε “κοπέλα” στον Ησαΐα ζ΄. 14. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται μόνο σε δύο παλιά αντίγραφα της Γραφής, τα οποία πιστεύω αλλοιώθηκαν από τον αρχόμενο Γνωστικισμό των αντιγραφέων.

Στο φιλελεύθερο θεολογικό σεμινάριο που φοιτούσα, μας έλεγαν να φέρνουμε στην τάξη την Έκδοση του Αναθεωρημένου Προτύπου (Revised Standard Bible). Αλλά εγώ δεν τους υπακούσα και πάντα έφερνα τη Βίβλο Βασιλέως Ιακώβου μαζί μου. Δεν εμπιστεύομαι τις “νέες” μεταφράσεις καθόλου, και ούτε κι εσείς θα έπρεπε. Μερικές φορές κάνω αναφορές από αυτές, εκεί που συμφωνούν με την Βασιλέως Ιακώβου, αλλά δεν τις χρησιμοποιώ ποτέ στο προσωπικό μου διάβασμα ή ως το βασικό κείμενο των μηνυμάτων μου. Έχω φροντίσει όλη μου τη ζωή να μένω με τη Βίβλο Βασιλέως Ιακώβου, και θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς το ίδιο!

Το Φίδι αμφισβήτησε και διαστρέβλωσε τον αγνό Λόγο του Θεού όταν έβαλε σε πειρασμό την Εύα μέσα στον Κήπο εκείνη την ημέρα. Ο Θεός είχε πει ξεκάθαρα στο ζευγάρι να μην φάνε από τον απαγορευμένο καρπό. Αλλά μόνο να μην φάνε. Ο Θεός δεν είπε τίποτα περί του να μην τον “αγγίξουν”. Όταν η Εύα είπε, “Μή φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, μηδὲ ἐγγίσητε αὐτόν, διὰ νὰ μή ἀποθάνητε” πρόσθεσε λέξεις στο Λόγο του Θεού. Παραβίασε το Δευτερονόμιο ιβ΄. 32, όπου ο Θεός είπε, “Πᾶν ὅ, τι προστάζω ἐγὼ εἰς ἐσᾶς, τοῦτο προσέχετε νὰ κάμνητε· δὲν θέλεις προσθέσει εἰς αὐτὸ…” (Δευτερονόμιο ιβ΄. 32). Αυτή η εντολή ξανάδόθηκε στην Αποκάλυψη 22:18,

“Διότι μαρτύρομαι εἰς πάντα ἀκούοντα τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου· Ἐὰν τις ἐπιθέσῃ εἰς ταῦτα, ὁ Θεὸς θέλει ἐπιθέσει εἰς αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ” (Αποκάλυψη κβ΄. 18).

Οι φιλελεύθεροι διαστρεβλώνουν και αφαιρούν μέρη του Λόγου του Θεού. Αιρετικές ομάδες όπως οι Μορμόνοι προσθέτουν πράγματα στον Λόγο του Θεού, όπως το Βιβλίο του Μόρμον. Αλλά ο πειρασμός ήταν ή να προσθέσουν στον Λόγο του Θεού, ή να αφαιρέσουν από αυτόν. Το Κοράνι αφαιρεί τη σταύρωση του Χριστού. Οι αιρετικές ομάδες προσθέτουν σ' αυτόν, όπως κάνουν οι Χριστιανοί Επιστήμονες, που προσθέτουν τα γραπτά της Μέρι Μπέικερ Έντι (Mary Baker Eddy). Η διαστρέβλωση του Λόγου του Θεού είναι η ρίζα όλων των ψευδοδιδασκαλιών. Άρα όταν προσθέτεις ή αφαιρείς μέρη της Βίβλου, αντιγράφεις τον πειρασμό της Εύας εκείνη την ημέρα, και αυτό το πράγμα βρίσκεται στην καρδιά όλων των αιρέσεων.

Τώρα, το Φίδι είχε προχωρήσει τόσο πολύ στον πειρασμό της Εύας που αυτή δεν είχε πρόβλημα με το να κάτσει και να ακούσει την ξεκάθαρη επίθεση του Σατανά ενάντια στον Λόγο του Θεού. Της είπε, “Δὲν θέλετε βεβαίως ἀποθάνει” αν φάτε από τον απαγορευμένο καρπό.

“Καὶ εἶδεν ἡ γυνή, ὅτι τὸ δένδρον ἦτο καλὸν εἰς βρῶσιν, καὶ ὅτι ἦτο ἀρεστὸν εἰς τοὺς ὀφθαλμούς, καὶ ἐπιθυμητὸν τὸ δένδρον ὡς δίδον γνῶσιν· καὶ λαβοῦσα ἐκ τοῦ καρποῦ αὐτοῦ, ἔφαγε· καὶ ἔδωκε καὶ εἰς τὸν ἄνδρα αὑτῆς μεθ᾿ ἑαυτῆς, καὶ αὐτὸς ἔφαγε. Καὶ ἠνοίχθησαν οἱ ὀφθαλμοὶ ἀμφοτέρων, καὶ ἐγνώρισαν ὅτι ἦσαν γυμνοί· καὶ ῥάψαντες φύλλα συκῆς, ἔκαμον εἰς ἑαυτοὺς περιζώματα” (Γένεση γ΄. 6, 7).

Δεν είχαν υπακούσει τον Λόγο του Θεού. Τώρα ήξεραν πως ήταν γυμνοί αμαρτωλοί. Αντί να μετανοήσουν και να ζητήσουν από τον Θεό έλεος, έραψαν “φύλλα συκῆς, (και) ἔκαμον εἰς ἑαυτοὺς περιζώματα” (Γένεση γ΄. 7). Αυτό ακριβώς κάνουν οι αμαρτωλοί σήμερα. Προσπαθούν να καλύψουν τις αμαρτίες τους με διάφορους τρόπους, κάνοντας “καλά έργα” και προσπαθώντας να σώσουν τον εαυτό τους “ἔχοντες μορφήν εὐσεβείας” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 5).

Τώρα, όταν άκουσαν τη φωνή του Θεού να τους καλεί, “ἐκρύφθησαν ὁ Ἀδὰμ καὶ ἡ γυνή αὐτοῦ ἀπὸ προσώπου Κυρίου τοῦ Θεοῦ…Ἐκάλεσε δὲ Κύριος ὁ Θεὸς τὸν Ἀδάμ, καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν, Ποῦ εἶσαι;” (Γένεση γ΄. 8, 9). Ο Δρ Ου. Α. Κρίσουελ (Dr. W. A. Criswell) είπε,

Η πιο λυπητερή πρόταση που μίλησε ποτέ ο Θεός είναι αυτή, “Ἀδάμ, ποῦ εἶσαι;” (Πριν απ' αυτό) ο άντρας και η γυναίκα συναντούσαν τον Κύριο με ουράνια ανυπομονησία…ήταν πάντα χαρούμενη, λαμπρή στιγμή όταν ο Θεός ερχόταν να τους μιλήσει. Δεν είχαν φόβο. Αλλά τώρα (είχαν αμαρτήσει). Ο άντρας φοβόταν. Και οι δύο ντρέπονταν. Και ο Κύριος καλεί με πόνο μεσ' τη φωνή του, “Ἀδάμ, ποῦ εἶσαι, καὶ τί εἶναι τοῦτο τὸ ὁποῖον ἔκαμες;” Η απάντηση σ' αυτήν την θλιμμένη ερώτηση είναι ολόκληρη η ιστορία της αμαρτίας και της χάρης και της εξιλέωσης (W. A. Criswell, Ph.D., Basic Bible Sermons on the Cross, Broadman Press, 1990, p. 55).

Ο Θεός σάς καλεί απόψε, “Αμαρτωλέ, πού είσαι;”

“Ἐκάλεσε δὲ Κύριος ὁ Θεὸς τὸν Ἀδάμ, καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν, Ποῦ εἶσαι;” (Γένεση γ΄. 9).

Εφαρμογή

Τώρα θα σας δώσω την εφαρμογή αυτού του κειμένου. Εσείς πού είστε απόψε;

1. Κρύβεστε από τον Θεό; Όσοι αρνούνται να μετανοήσουν και να έρθουν στον Χριστό κρύβονται από τον Θεό. Ισχύει αυτό για σας; Κρύβεστε από τον Θεό όταν το Άγιο Πνεύμα σάς καλεί στον Χριστό; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

2. Κρύβεστε από τον Θεό επειδή αρνείστε να πιστέψετε τη Βίβλο; Σας έχει κάνει ο Σατανάς να πιστέψετε πως ο Λόγος του Θεού είναι απλώς ένα παλιό βιβλίο; Πως δεν χρειάζεται να την πιστέψετε; Σας έχει πει πως δεν υπάρχει παράδεισος να πάτε, ή πως δεν υπάρχει κόλαση να φοβάστε; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

3. Νομίζετε πως ζείτε μία καλή και ηθική ζωή; Νομίζετε πως είστε αρκετά καλοί, ώστε να μη χρειάζεται να μετανοήσετε για την αμαρτία σας και να σωθείτε διαμέσου της εξιλέωσης του Χριστού; Είναι αρκετή η καλή και ηθική ζωή σας για να σας σώσει; Αυτό είναι το ψέμα που σας έχει πει ο Σατανάς; Αυτό πιστεύετε; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

4. Όταν ο Θεός κατέβηκε με την πνευματική αναζωπύρωση, νιώσατε το βάρος της αμαρτίας σας, της αμαρτίας του νου σας και της πονηρής καρδιά σας; Κοιτάτε αυτούς που έκλαιγαν για τις αμαρτίες τους και σκέφτεστε πώς ήταν αδύναμοι ή ανόητοι; Αυτό σκέφτεστε τώρα; Σας έχει κάνει ο Σατανάς να νομίζετε πώς αυτοί που κλαίνε και μετανοούν είναι ανόητοι; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

5. Όταν ακούσατε πως ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) έδινε μάχη με την αμαρτία, στο σημείο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, σκεφτήκατε πως ήταν λίγο παράξενος; Σκεφτήκατε πως αυτό το πράγμα ήταν αχρείαστο, και πως ήταν απλά ένα ανόητο αγόρι που ανησυχούσε για την αμαρτία; Σας έχει κάνει ο Σατανάς να νομίζετε πως ο Τζον Κέιγκαν ήταν υπερβολικά ευαίσθητος; Πως η δική σας ψυχή δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

6. Όταν σας είπα πώς με την αληθινή μεταστροφή θα πρέπει να παλέψετε με την αμαρτία, και πως θα νιώσετε μεγάλη λύπη λόγω της αμαρτίας σας, ακούσατε τον Σατανά; Απορρίψατε αυτά που είπα, και νομίζετε ότι είστε εντάξει έτσι όπως είστε; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

7. Όταν με ακούσατε να το λέω αυτό, σκεφτήκατε πως οι αμαρτίες που κάνετε είναι πολύ μικρές και πως δεν θα σας καταδικάσουν ώστε να καταλήξετε στην κόλαση; Πιστέψατε τον Σατανά όταν σας έβαλε αυτήν τη σκέψη μεσ' το μυαλό; Νομίζετε πως οι αμαρτίες σας είναι τόσο μικρές που ο Θεός δεν θα σας κρίνει; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

8. Συνεχίσατε να έχετε χαμένους φίλους; Νομίσατε πως ο Θεός θα σας ευλογήσει και θα σας σώσει, ακόμη κι αν έχετε φίλους που δεν είναι Χριστιανοί; Όταν ακούσατε τη Βίβλο να λέει, “Ὅστις…θελήσῃ νὰ ἦναι φίλος τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται” (Ιακώβου δ΄. 4) εγκαταλείψατε τους κοσμικούς σας φίλους; Νομίσατε πως ήταν εντάξει να συνεχίσετε να είστε φίλοι μαζί τους; Σας το έβαλε αυτό ο Σατανάς μεσ' την καρδιά σας; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

9. Συνεχίσατε να σκέφτεστε πως θέλετε να κάνετε σεξ με κάποιο άτομο που γνωρίζετε – ακόμη και με κάποιο άτομο μέσα από την εκκλησία – σας είπε ο Σατανάς πώς ήταν εντάξει να κάνετε τέτοιες σκέψεις και να ερεθίζετε τις επιθυμίες σας μ' αυτό το άτομο; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

10. Σκεφτήκατε πως είναι εντάξει να περνάτε ατελείωτες ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια; Ή σας είπε ο Σατανάς πως είναι απλά ακίνδυνη διασκέδαση; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

11. Με φοβάστε ως ποιμένα; Γιατί με φοβάστε; Είναι επειδή είμαι πολύ αυστηρός; Είναι επειδή βρίσκετε κάτι λάθος σε αυτά που λέω ή σε αυτά που κάνω; Σας έχει κάνει ο Σατανάς να με φοβάστε επειδή κρύβεστε από τον Θεό, και ως αποτέλεσμα κατηγορείτε εμένα επειδή δεν είμαι τέλειος; Μπορείτε να πείτε μαζί με τον Τζον Κέιγκαν αυτό που είπε για μένα στο μήνυμά του σήμερα το πρωί, “Δόξα τω Θεώ για τον ποιμένα μας!”; Με αγαπάτε που “αγρυπνώ ὑπὲρ τῶν ψυχῶν σας” – ή με φοβάστε και κρύβετε την κρυφή σας ζωή από μένα, ως εκπρόσωπο του Θεού, όπως ο Αδάμ κρύφτηκε από τον Θεό για να μην τον επιπλήξει για την κρυφή του ζωή; Σας έχει κάνει ο Σατανάς να με φοβάστε; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε; (Εβραίους ιγ΄. 17).

12. Επιθυμήσετε κάποιο πρόσωπο για φίλο ή φιλενάδα χωρίς να μιλήσετε πρώτα στον ποιμένα; Εμπιστευτήκατε τον ποιμένα που καθοδηγεί την εκκλησία, ή κρυφτήκατε απ' αυτόν, όπως ο Αδάμ μέσα στον Κήπο; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

13. Υπάρχει κάποιο σκοτεινό πράγμα μεσ' την καρδιά σας που σας κάνει να κρατάτε το στόμα σας κλειστό όταν σας ρωτάμε, “Θα εμπιστευτείτε τον Χριστό;” Αυτό σας έχει πει ο Σατανάς; Σας έχει πει πως αν δεν πείτε τίποτα θα είστε δικαιολογημένοι που απορρίψατε τον Ιησού; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

14. Ζηλεύετε κάποιον μέσα στην εκκλησία; Ζηλεύετε κάποιον επειδή αυτός επιδοκιμάζεται ενώ εσείς όχι; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;

15. Αρνείστε να έρθετε όταν γίνεται η πρόσκληση; Απορρίπτετε αυτό που λέει η Βίβλος, “Ἡ ὁδὸς τοῦ ἄφρονος εἶναι ὀρθή εἰς τοὺς ὀφθαλμοὺς αὑτοῦ· ὁ δὲ ἀκούων συμβουλὰς εἶναι σοφός”; Είστε τόσο άφρονες που αρνηθήκατε να ακούσετε συμβουλές στο τέλος του μηνύματος; Είναι αυτή η αμαρτία σας απόψε;


Είναι αυτή, ή κάποια άλλη αμαρτία που ανέφερα, αυτό που σας κράτησε από το να εμπιστευτείτε τον Χριστό κατά τη διάρκεια της πνευματικής αναζωπύρωσης που έγινε στην εκκλησία μας φέτος; “Ἀδάμ, ποῦ εἶσαι;” Ακούσατε τη φωνή του Θεού να σας μιλάει για την αμαρτία σας; Και είπατε μαζί με τον Αδάμ, “Τὴν φωνήν σου ἤκουσα…καὶ ἐφοβήθην…καὶ ἐκρύφθην”; Σας αφήνω με δύο εδάφια από τη Γραφή,

“Ὁ κρύπτων τὰς ἁμαρτίας αὑτοῦ δὲν θέλει εὐοδωθῆ· ὁ δὲ ἐξομολογούμενος καὶ παραιτῶν αὐτὰς θέλει ἐλεηθῆ” (Παροιμίες κη΄. 13).

“Ἐὰν ὅμως περιπατῶμεν ἐν τῷ φωτί, καθὼς αὐτὸς εἶναι ἐν τῷ φωτί, ἔχομεν κοινωνίαν μετ᾿ ἀλλήλων, καὶ τὸ αἷμα τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Υἱοῦ αὐτοῦ καθαρίζει ἡμᾶς ἀπὸ πάσης ἁμαρτίας.” (Α΄ Ιωάννη α΄. 7).

Παρακαλώ σταθείτε όλοι μαζί. Ο Δρ. Κέιγκαν, ο Τζον Κέιγκαν κι εγώ θα είμαστε εδώ μπροστά από τον άμβωνα για να συμβουλέψουμε οποιονδήποτε που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την αμαρτία του και να εμπιστευτεί τον Κύριο Ιησού Χριστό – και να καθαριστεί από κάθε αμαρτία διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Καθώς θα ψάλλουμε τον ύμνο νούμερο 7, απλά αφήστε τη θέση σας και ελάτε εδώ μπροστά. Είναι το νούμερο 7.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, κάθε επιθυμία,
   Για τη δική Σου δόξα, ενέπνευσε την ψυχή μου,
Με την τελειότητά Σου, την αγία αγάπη Σου,
   Πλημμύρισε το μονοπάτι μου με ουράνιο φως.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπο μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Γένεση γ΄. 8-10.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Search Me, O God”
(Ψαλμός ρλθ΄. 23-24)/“I Am Coming, Lord”
(του Lewis Hartsough, 1828-1919, ρεφραίν μόνο).