Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

HOW TO OVERCOME THE DEVIL
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 6 Νοεμβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, November 6, 2016

“Καὶ αὐτοὶ ἐνίκησαν αὐτὸν διὰ τὸ αἷμα τοῦ Ἀρνίου καὶ διὰ τὸν λόγον τῆς μαρτυρίας αὑτῶν, καὶ δὲν ἠγάπησαν τὴν ψυχήν αὑτῶν μέχρι θανάτου” (Αποκάλυψη ιβ΄. 11).


Ο Σατανάς και οι δαιμονικοί του άγγελοι εκδιώχθηκαν από τον Ουρανό. Ήταν ακόμα ελεύθεροι στα επουράνια. Ο Σατανάς αποκαλείται “ὁ ἄρχοντας τῆς ἐξουσίας τοῦ ἀέρος” (Εφεσίους β΄. 2). Οι δαίμονες μπορούσαν ακόμα να πάνε στα “ἐπουράνια” (Εφεσίους ϛ΄. 12) – μπορούσαν να πάνε στα “ἐπουράνια” κάποιες φορές. Γι' αυτόν τον λόγο, στον Ιώβ α΄. 6 μάς λέει πώς κάποιοι δαίμονες “ἦλθον διὰ νὰ παρασταθῶσιν ἐνώπιον τοῦ Κυρίου, καὶ μεταξὺ αὐτῶν ἦλθε καὶ ὁ Σατανᾶς”. Αλλά δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό μετά από τα πρώτα 3 1/2 χρόνια της Θλίψης. Η Μεγάλη Θλίψη είναι μία επταετή περίοδος μεγάλου διωγμού κατά του Ισραήλ και κατά των Χριστιανών από τον μελλοντικό Αντίχριστο. Η Θλίψη ξεκινάει με τον Αντίχριστο να υπογραφεί μία διαθήκη με τον Ισραήλ (Δανιήλ θ΄. 27).

Στη μέση της επταετούς Θλίψης ο Σατανάς και οι δαίμονές του θα εκδιωχθούν από τα επουράνια και θα ριχτούν στη γη! Διαβάζουμε πως,

“Καὶ ἔγεινε πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ· ὁ Μιχαήλ καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ ἐπολέμησαν κατὰ τοῦ δράκοντος· καὶ ὁ δράκων ἐπολέμησε καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ, καὶ δὲν ὑπερίσχυσαν, οὐδὲ εὑρέθη πλέον τόπος αὐτῶν ἐν τῷ οὐρανῷ. Καὶ ἐρρίφθη ὁ δράκων ὁ μέγας, ὁ ὄφις ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐρρίφθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ ἐρρίφθησαν μετ᾿ αὐτοῦ” (Αποκάλυψη ιβ΄. 7-9).

Ο Σατανάς θα είναι εξοργισμένος με αυτό. Αυτό το κείμενο μάς λέει πως “ὁ διάβολος κατέβη εἰς ἐσᾶς ἔχων θυμὸν μέγαν, ἐπειδή γνωρίζει ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει” (Αποκάλυψη ιβ΄. 12).

Ο Διάβολος έχει αρχίσει να οργίζεται περισσότερο ακόμη και τώρα. Ξέρει πως η αναγέννηση του Ισραήλ είναι ένα σημάδι του τέλους. Γνωρίζει τα σημάδια του τέλους καλύτερα και από τους περισσότερους κήρυκες και καθηγητές θεολογίας. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει οι Χριστιανοί να γνωρίζουν καλύτερα “τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου”. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να “παλεύουμε” όλο και περισσότερο μαζί του και με τους δαίμονές του, αφού πλησιάζει το τέλος αυτής της εποχής. Γι' αυτόν τον λόγο η Γραφή μάς προειδοποιεί, λέγοντας, “Ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις θέλουσιν ἐλθεῖ καιροὶ κακοί” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1). Ο Διάβολος ήδη γνωρίζει “ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει” (Αποκάλυψη ιβ΄. 12).

Κάποιοι άνθρωποι διδάσκουν πως δεν μπορούμε να έχουμε πνευματική αναζωπύρωση αυτόν τον καιρό. Λένε πως η δύναμη του Σατανά είναι τόσο μεγάλη τώρα, που ο Θεός δεν θα στείλει αναζωπυρώσεις στις εκκλησίες μας.

Ο δικηγόρος Τζέι Σεκούλοου (Jay Sekulow) είπε πρόσφατα, “Είναι το υπέρτατο σενάριο για τους Χριστιανούς στο Ιράκ και στη Συρία. Τους καίνε ζωντανούς, τους σταυρώνουν και τους αποκεφαλίζουν. Τώρα ο ISIS έχει εξαπολύσει χημικά όπλα. Η σφαγή είναι αβάσταχτη.” Κι όμως την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις όλων των εποχών λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Κος Σεκούλοου λέει να του στείλουμε λεφτά για να σταματήσει τους μουσουλμάνους τρομοκράτες που βρίσκονται εκεί. Εγώ λέω ότι αυτά είναι ανοησίες! Χαζομάρες! Δεν χρειάζονται λεφτά! Xρειάζονται εμάς να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να συνεχίσει εκεί την αναζωπύρωση! Χρειάζονται τους Χριστιανούς να προσεύχονται το εξής,

“Εἴθε νὰ ἔσχιζες τοὺς οὐρανούς, νὰ κατέβαινες (ξανά), νὰ διελύοντο τὰ ὄρη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου...διὰ νὰ γείνῃ τὸ ὄνομά σου γνωστὸν εἰς τοὺς ἐναντίους σου, νὰ λάβῃ τρόμος τὰ ἔθνη ἐν τῇ παρουσίᾳ σου!” (Ησαΐας ξδ΄. 1-2).

Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε, “Αυτή είναι η απόλυτη προσευχή όσον αφορά την αναζωπύρωση! ...η συγκεκριμένη, επείγουσα προσευχή για την επίσκεψη του Πνεύματος του Θεού με αναζωπύρωση. Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσεις καλύτερα αυτήν την προσευχή παρά με τη φράση από τον ύμνο του Κάουπερ (Cowper), ‘Σκίσε τους ουρανούς, κατέβα γρήγορα, και κάνε χίλιες καρδιές δικές σου’... Τα παιδιά του Ισραήλ...είχαν να αντιμετωπίσουν εχθρικά έθνη, οι εχθροί τούς περικύκλωναν, αλλά τι σημασία είχε; Εδώ έχουμε έναν Θεό που διαλύει βουνά, και γι' αυτό το πράγμα θα πρέπει να προσευχόμαστε” (Lloyd-Jones, Revival, Crossway Books, 1994 edition, σελ. 305, 307).

Όταν διαβάζετε για όλα τα απαίσια πράγματα που κάνουν εκείνοι οι Μουσουλμάνοι στους Χριστιανούς, μη στέλνετε λεφτά σε έναν δικηγόρο στην Αμερική! Πώς μπορεί αυτός, ή οποιοσδήποτε άλλος στον κόσμο, να τους βοηθήσει; Ήδη βιώνουν πνευματική αναζωπύρωση, καθώς εκατοντάδες Μουσουλμάνοι στρέφονται στον Κύριο Ιησού Χριστό. Μη στέλνετε λεφτά. Αυτό δεν θα τους βοηθήσει καθόλου! Στείλτε δυνατές προσευχές στον Παντοκράτορα Θεό. Αυτός και μόνο Αυτός μπορεί να τους σώσει. Ακόμη και αυτήν την ώρα που αυτοί οι Χριστιανοί καίγονται ζωντανοί, σταυρώνονται και αποκεφαλίζονται – ο Θεός θα ανοίξει τα χέρια Του και θα τους δεχτεί μέσα στην αιώνια χαρά του Ουρανού. Κι αυτοί οι μάρτυρες, διαμέσου των παθημάτων τους, θα εμπνεύσουν όλο και περισσότερους Μουσουλμάνους να στραφούν από την τρομοκρατία προς τον εσταυρωμένο Χριστό, που πέθανε επάνω στο Σταυρό για να σώσει τις ψυχές τους. Όπως είπε ο Τερτυλλιανός, τον δεύτερο αιώνα, σχετικά με τους αρχαίους Χριστιανούς, όταν αυτοί καταδιώκονταν από τους ειδωλολάτρες Ρωμαίους, “Το αίμα των μαρτύρων είναι ο σπόρος της εκκλησίας”. Ακούμε αναφορές για το πόσοι μουσουλμάνοι ηγέτες ήδη φοβούνται επειδή τόσοι από τους ανθρώπους τους στρέφονται στον Ιησού Χριστό τον Κύριο. Ο μεγάλος μεταρρυθμιστής Λούθηρος έγραψε έναν ύμνο για τους Χριστιανούς που καταδιώκονταν στις ημέρες του. Είναι το νούμερο 7 στο φυλλάδιο με τους ύμνους.

Θεός το φρούριον ημών, ασπίς εν τοις κινδύνοις,
   Και βοηθός παντός πιστού, εν ώρα της οδύνης.
Κατά του πονηρού, του των ψυχών εχθρού,
   Προπύργιον ημών, ο πάντα κυβερνών,
Ο άρχων της ειρήνης.

Εάν ημείς εις εαυτούς έχομεν την ελπίδα,
   Ματαίως θέλομεν ζητεί ουράνια πατρίδα.
Αλλ' είναι μεθ' ημών ο Μέγας Ηγεμών,
   Χριστός ο Λυτρωτής, εχθρού του της ψυχής,
Συντρίψας την παγίδα.
      (“A Mighty Fortress Is Our God” του Martin Luther, Th.D., 1483-1546).

Και αυτό ακριβώς έγινε στην Κίνα. Οι ξένοι ιεραπόστολοι εκδιώχθηκαν από την Κίνα από τον κομμουνιστή δικτάτορα Μάο Τσετούνγκ. Κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης έκαψαν τις εκκλησίες. Έβαλαν τους ποιμένες στη φυλακή. Χιλιάδες κινέζοι Χριστιανοί υπέφεραν διωγμό, δολοφονήθηκαν και φυλακίστηκαν. Αλλά ο Θεός ήταν μαζί τους. Ξεκίνησε μία μεγάλη αναζωπύρωση του Χριστιανισμού. Οι Κομμουνιστές προσπάθησαν τα πάντα για να σταματήσουν την εξάπλωση του Χριστιανισμού. Αλλά απέτυχαν. Υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 150 εκατομμύρια Χριστιανοί στην Κίνα. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάει εκκλησία σήμερα στην Κίνα παρά σε ολόκληρη την Αμερική, τον Καναδά, και την Ευρώπη! Ο Θεός το έκανε αυτό στην κομμουνιστική Κίνα – και αυτός ο ίδιος ο Θεός μπορεί να το κάνει και στη Μέση Ανατολή! Και μάλιστα, το κάνει ήδη! Προσευχηθείτε ώστε ο Θεός να σώσει δεκάδες χιλιάδες ακόμα στις μουσουλμανικές χώρες! Όπως είπε ο Μαρτίνος Λούθηρος,

Ας χαθούν τα αγαθά και οι συγγενείς, αυτή η θνητή ζωή επίσης,
   Το σώμα μπορεί να το σκοτώσουν, μα η αλήθεια του Θεού παραμένει,
Η βασιλεία του είναι στον αιώνα.

Και αυτό ακριβώς θα συμβεί στους πραγματικούς Χριστιανούς κατά την περίοδο της Μεγάλης Θλίψης που έρχεται. Ο Σατανάς θα τους επιτεθεί με μανία.

Οι εχθροί του Χριστού θα έρθουν και θα φυλακίσουν και θα αποκεφαλίσουν χιλιάδες Χριστιανούς. Αλλά οι Χριστιανοί θα νικήσουν τον Σατανά! Πώς;

“Καὶ αὐτοὶ ἐνίκησαν αὐτὸν διὰ τὸ αἷμα τοῦ Ἀρνίου καὶ διὰ τὸν λόγον τῆς μαρτυρίας αὑτῶν, καὶ δὲν ἠγάπησαν τὴν ψυχήν αὑτῶν μέχρι θανάτου” (Αποκάλυψη ιβ΄. 11).

“Διὰ τὸ αἷμα τοῦ Ἀρνίου.” Το Αίμα του Ιησού Χριστού θα τους κάνει αιωνίως ασφαλείς. Ακόμη και σήμερα, όταν ο Σατανάς σάς επιτίθεται, και σας κάνει να νιώθετε λύπη και απελπισία, θυμηθείτε το Αίμα του Χριστού. Όταν κοιτάξετε το Αίμα του Σωτήρα, θα σταματήσετε να λυπάστε τον εαυτό σας και να φοβάστε, όπως θα κάνουν και οι Χριστιανοί κατά τη διάρκεια της Θλίψης. Θα νικήσετε τον Σατανά διαμέσου του Αίματος του Αμνού του Θεού που αφαιρεί κάθε αμαρτία και λύπη.

Και θα νικήσουν τον Σατανά

“διὰ τὸν λόγον τῆς μαρτυρίας αὑτῶν”. Θα δώσουνε μαρτυρία για τον Ιησού τον Σωτήρα τους. Ο μαρτυρικός θάνατος είναι μεγάλη νίκη εναντίον του Σατανά. “Το αίμα των μαρτύρων είναι (όντως) ο σπόρος της εκκλησίας.” Τον ποιμένα Σαμουήλ Λαμ (Samuel Lamb), τον έβαλαν σε μία κινεζική φυλακή πολλές φορές. Στο τέλος είπε, “Οι Κομμουνιστές σταμάτησαν να με συλλαμβάνουν. Σταμάτησαν να με συλλαμβάνουν επειδή κάθε φορά που με έβαζαν μέσα στη φυλακή, η εκκλησία μας μεγάλωνε. Περισσότερος διωγμός σημαίνει περισσότερες ευλογίες!”

Σταθείτε και ψάλλετε το νούμερο 8 στο φυλλάδιο με τους ύμνους.

Πίστη των πατέρων μας! ζωντανή ακόμα,
   Παρά τη φυλακή, τη φωτιά και τη μάχαιρα.
Ω, πώς χτυπούν οι καρδιές μας με χαρά
   Όταν ακούμε αυτόν τον ένδοξο λόγο!
Πίστη των πατέρων μας, άγια πίστη!
   Θα σε ακολουθάμε μέχρι θανάτου!
(“Faith of Our Fathers” του Frederick W. Faber, 1814-1863).

Και οι Χριστιανοί κατά τον καιρό της Θλίψης θα νικήσουν τον Σατανά επειδή θα είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για τον Χριστό. “Καὶ δὲν ἠγάπησαν τὴν ψυχήν αὑτῶν μέχρι θανάτου.” Δεν αγάπησαν την ψυχή τους ακόμη και αν έπρεπε να πεθάνουν για τον Χριστό. Έτσι νικούν τον Σατανά! Σταθείτε και ψάλλετε το νούμερο 8 ξανά,

Πίστη των πατέρων μας! ζωντανή ακόμα,
   Παρά τη φυλακή, τη φωτιά και τη μάχαιρα.
Ω, πώς χτυπούν οι καρδιές μας με χαρά
   Όταν ακούμε αυτόν τον ένδοξο λόγο!
Πίστη των πατέρων μας, άγια πίστη!
   Θα σε ακολουθάμε μέχρι θανάτου!

Οι πατέρες μας, αλυσοδεμένοι στο σκοτάδι,
   Στην καρδιά και στη συνείδηση ήταν ελεύθεροι.
Πόσο γλυκειά θα ήταν η μοίρα των παιδιών τους,
   Αν αυτά, όπως κι αυτοί, πέθαιναν για σένα!
Πίστη των πατέρων μας, άγια πίστη!
   Θα σε ακολουθάμε μέχρι θανάτου!

“Καὶ αὐτοὶ ἐνίκησαν αὐτὸν διὰ τὸ αἷμα τοῦ Ἀρνίου καὶ διὰ τὸν λόγον τῆς μαρτυρίας αὑτῶν, καὶ δὲν ἠγάπησαν τὴν ψυχήν αὑτῶν μέχρι θανάτου” (Αποκάλυψη ιβ΄. 11).

Οι άνθρωποι που νικούν τον Σατανά σήμερα είναι αυτοί που βιώνουν αυτά τα λόγια στις ζωές τους σήμερα. Προσευχόμασταν στον Θεό, εδώ και 42 χρόνια, να στείλει αναζωπύρωση στην εκκλησία μας. Αλλά η αναζωπύρωση δεν ήρθε. Ο λόγος γι' αυτό μού έγινε ξεκάθαρος. Ο κόσμος ερχόταν για λίγο και μετά έφευγε για να επιστρέψει στην αμαρτία. Πώς γίνεται τέτοιοι μη-μεταστραμμένοι άνθρωποι να βιώσουν αναζωπύρωση; Δεν ήταν δυνατόν. Τον ένα χρόνο μετά τον άλλο έφευγαν για να ζήσουν αμαρτωλές, εγωιστικές ζωές. Στο τέλος σταμάτησαν να φεύγουν. Στο τέλος κάποια από τα παιδιά μας πραγματικά μεταστράφηκαν. Και τότε, με αργούς ρυθμούς ήρθαν ακόμη κάποια άτομα και πραγματικά μεταστράφηκαν. Στο τέλος υπήρχαν μόνο τέσσερα ή πέντε “παιδιά της εκκλησίας” που παρέμειναν μη-μεταστραμμένα. Και τότε επιτέλους ο Θεός απάντησε στις προσευχές μας. Όταν οι πονηροί είχαν φύγει, ο Θεός μάς έστειλε πνευματική αναζωπύρωση.

Μία κοπέλα ξεκίνησε να προσεύχεται για αναζωπύρωση με αληθινές προσευχές από την καρδιά της. Τότε μία από τις κύριες κατέρρευσε και προσευχήθηκε με δάκρυα για αναζωπύρωση. Περίπου τον ίδιο καιρό τρεις νέοι άντρες ήρθαν στο σπίτι μου για να προσευχηθούμε για αναζωπύρωση. Στο τέλος, όταν σχεδόν όλοι οι κοσμικοί και χαμένοι άνθρωποι είχαν φύγει, οι προσευχές μας εισακούστηκαν. 24 άνθρωποι πιστεύουμε πως μεταστράφηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες! Ένιωσαν έναν βαθύ έλεγχο περί της αμαρτίας τους. Δάκρυσαν και έκλαψαν καθώς ήρθαν στο Ιησού. Οι δύο από αυτούς ήταν πάνω από 80 χρόνων, κάτι που είναι πολύ ασυνήθιστο στις ημέρες μας. Οι 13 από αυτούς είναι νέα κολεγιόπαιδα. Ένας από αυτούς ήταν ένας χαμένος άνθρωπος των Νοτίων Βαπτιστών. Μου έλεγε για πολλούς μήνες πως ήταν ήδη σωσμένος. Αλλά στην πραγματικότητα σώθηκε φέτος τον καιρό της αναζωπύρωσης! Ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί 24 ανθρώπους να μεταστρέφονται σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όλοι μας μπορούσαμε να νιώσουμε την παρουσία του Θεού στις συναθροίσεις μας. Θα βαφτίσω σχεδόν τους μισούς από αυτούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Θα είναι μία πολύ ευτυχισμένη περίοδος, μία περίοδος ευχαριστίας προς τον Θεό που ξέχυσε σε τέτοιο βαθμό το Πνεύμα Του, ελκύοντας τόσους ανθρώπους στον Χριστό, για καθαρισμό από την αμαρτία διαμέσου του Αίματος που έχυσε επάνω στο Σταυρό. Να είστε έτοιμοι το επόμενο Σάββατο να δώσετε μία ομολογία για το τι έχει κάνει ο Θεός για σας!

Ευελπιστούμε να έχουμε κι άλλες μεταστροφές πριν το τέλος του έτους. Είχαμε άλλη μία χθες το βράδυ. Και είμαι σίγουρος πως θα θυμόμαστε το έτος 2016 ως τη χρονιά στην οποία είχαμε την πρώτη μας θεόσταλτη αναζωπύρωση.

Αλλά δεν πρέπει να νομίζουμε πως η εκκλησία θα είναι συνεχώς σε μία κατάσταση πνευματικής αναζωπυρώσης. Ίσως να περάσουν πολλοί μήνες, ή ακόμη και χρόνια, πριν το ξανακάνει ο Θεός. Εν τω μεταξύ πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που ξέχυσε σε τόσο μεγάλο βαθμό το Πνεύμα Του. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να ζούμε σε μία συνεχή κατάσταση αναζωπύρωσης αλλιώς θα απογοητευτούμε και θα λυπηθούμε. Μία εκκλησία δεν μπορεί να ζει σε μία κατάσταση συνεχής αναζωπύρωσης. Θα νιώθαμε πως είχαμε αναζωπύρωση με αναβολικά! Δεν θα το αντέχαμε. Οπότε, ας ηρεμήσουμε για λίγο και ας δοξάσουμε τον Θεό για αυτές τις 24 μεταστροφές. Θα υπάρχουν και άλλες μεταστροφές από καιρό σε καιρό. Και στο μέλλον, πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει και άλλη αναζωπύρωση, πολύ μεγαλύτερη. Αλλά για το υπόλοιπο του έτους, ας χαιρόμαστε για τη δύναμη του Θεού και το Αίμα του Χριστού. Και ας προσευχόμαστε για αυτούς τους νέους Χριστιανούς, ώστε αυτοί, όπως και οι Χριστιανοί στον καιρό της Θλίψης, να “νικήσουν (τον Σατανά) δια του αίματος του Αρνίου και δια τον λόγον της μαρτυρίας αυτών, και να μην αγαπήσουν την ψυχήν αυτών μέχρι θανάτου” (Αποκάλυψη ιβ΄. 11). Ας σταθούμε και ας ψάλλουμε τον ύμνο που ψάλλαμε καθ' όλη τηε διάρκεια αυτής της θεόσταλτης αναζωπύρωσης. Είναι το νούμερο 9 στο φυλλάδιό σας.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, Σωτήρα, σου ζητώ,
   Σήμερα μόνον τον Ιησού να δω.
Αν και με οδηγείς μέσα από την κοιλάδα,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περιβάλλει.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, κάθε επιθυμία,
   Για τη δική Σου δόξα, ενέπνευσε την ψυχή μου,
Με την τελειότητά Σου, την αγία αγάπη Σου,
   Πλημμύρισε το μονοπάτι μου με ουράνιο φως.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.

Εκπλήρωσε το όραμά μου, μην αφήσεις την αμαρτία
   Να επισκιάσει το φως που λάμπει μέσα μου.
Το ευλογητό Σου πρόσωπό μόνο να δω,
   Να χορτάσει η ψυχή μου με την απέραντη χάρη Σου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, θείε Σωτήρα,
   Έως ότου με τη δόξα Σου να λάμψει το πνεύμα μου.
Εκπλήρωσε το όραμά μου, ώστε να δουν όλοι,
   Την αγία ομοίωσή Σου να αντανακλάται μέσα μου.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Και αν δεν είστε σωσμένοι σας ζητάμε να μετανοήσετε από την αμαρτία σας – και να στραφείτε στον Χριστό και να Τον εμπιστευτείτε, και να καθαριστείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Αίματος που έχυσε για σας επάνω στο Σταυρό. Πρέπει να νιώσετε πως είστε αμαρτωλοί. Και στη συνέχεια πρέπει να εμπιστευτείτε τον Ιησού ώστε να σας αφαιρέσει τις αμαρτίες με το Αίμα που έχυσε επάνω στο Σταυρό. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ
(Mr. Abel Prudhomme): Αποκάλυψη ιβ΄. 7-12.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “A Mighty Fortress Is Our God”
(του Martin Luther, 1483-1546).