Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

THE SEARED CONSCIENCE
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 16 Οκτωβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, October 16, 2016

“Τὸ δὲ Πνεῦμα ῥητῶς λέγει ὅτι ἐν ὑστέροις καιροῖς θέλουσιν ἀποστατήσει τινὲς ἀπὸ τῆς πίστεως, προσέχοντες εἰς πνεύματα πλάνης καὶ εἰς διδασκαλίας δαιμονίων, διὰ τῆς ὑποκρίσεως ψευδολόγων, ἐχόντων τὴν ἑαυτῶν συνείδησιν κεκαυτηριασμένην” (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1-2).


Η Βίβλος διδάσκει πως η ανθρωπότητα θα γίνει ολοένα και χειρότερη στις έσχατες ημέρες. Τα πάντα δείχνουν πως σήμερα ζούμε στις έσχατες ημέρες. Ακούστε πώς τις περιγράφει η Γραφή. Πώς ζουν οι άνθρωποι σ' αυτές τις τελευταίες ημέρες της ανθρώπινης Ιστορίας. Λέει,

“Γίνωσκε δὲ τοῦτο, ὅτι ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις θέλουσιν ἐλθεῖ καιροὶ κακοί· διότι θέλουσιν εἶσθαι οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, ἀπειθεῖς εἰς τοὺς γονεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι, ἄσπλαγχνοι, ἀδιάλλακτοι, συκοφάνται, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον παρὰ φιλόθεοι... πάντες δὲ οἱ θέλοντες νὰ ζῶσιν εὐσεβῶς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ θέλουσι διωχθῆ. Πονηροὶ δὲ ἄνθρωποι καὶ γόητες θέλουσι προκόψει εἰς τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1-4, 12-13).

Αυτή είναι η απαίσια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις έσχατες ημέρες. Αυτό αντιμετωπίζετε σ' αυτόν τον καιρό της αποστασίας και της αμαρτίας. Δεν είναι να απορείς όταν η Βίβλος λέει πως ζούμε σε κακούς, δύσκολους καιρούς. Δεν είναι να απορείς που ζούμε σε καιρούς σεξουαλικής διαστροφής. Δεν είναι να απορείς που οι ταινίες είναι τόσο απαίσιες, γεμάτες λαγνεία, και βρυκόλακες, και αιματηρές δολοφονίες. Δεν είναι να απορείς που οι άνθρωποι αγαπάνε το Χάλοουιν και τους δαίμονες και το θάνατο. Δεν είναι να απορείς που οι εκκλησίες μας είναι άδειες ενώ οι νέοι άνθρωποι πηγαίνουν σε πάρτυ, και παίρνουν ναρκωτικά όπως η μαριχουάνα και το έκσταση. Δεν είναι να απορείς που γελάνε μαζί σου όταν πηγαίνεις στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Δεν είναι να απορείς που νομίζουν πως είσαι παράξενος αν ζεις μια καθαρή ζωή και προσεύχεσαι και διαβάζεις τη Βίβλο. Δεν είναι να απορείς που η Βίβλος λέει, “Ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις θέλουσιν ἐλθεῖ καιροὶ κακοί” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1).

Αλλά για ποιον λόγο υπάρχει τόση αμαρτία, και τόση σύγχυση, και τόσοι σκοτωμοί; Γιατί είναι οι πολιτικοί τόσο σατανικοί; Γιατί μαζεύονται συμμορίες στους δρόμους και πυροβολούν αστυνομικούς και καίνε κτίρια; Για ποιον λόγο βλέπουμε βομβαρδισμούς και δολοφονίες από μουσουλμάνους τρομοκράτες; Και για ποιον λόγο η γενιά σας έχει αφήσει τις εκκλησίες για να ζήσει εγωιστικές και αμαρτωλές ζωές; Η απάντηση δίνεται στο κείμενό μας,

“Τὸ δὲ Πνεῦμα ῥητῶς λέγει ὅτι ἐν ὑστέροις καιροῖς θέλουσιν ἀποστατήσει τινὲς ἀπὸ τῆς πίστεως, προσέχοντες εἰς πνεύματα πλάνης καὶ εἰς διδασκαλίας δαιμονίων, διὰ τῆς ὑποκρίσεως ψευδολόγων, ἐχόντων τὴν ἑαυτῶν συνείδησιν κεκαυτηριασμένην” (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1-2).

Το Άγιο Πνεύμα μιλάει γι' αυτό το θέμα “ῥητῶς”. Αυτό σημαίνει πως μιλάει ξεκάθαρα επάνω σ' αυτό το θέμα. Θέλει να γνωρίζετε αυτήν τη σημαντική αλήθεια. Ο Θεός απλά και ξεκάθαρα θέλει να γνωρίζετε πως υπάρχουν όντως δαίμονες. Ο Θεός λέει πως είναι δαίμονες πλάνης. Δαίμονες που σε οδηγούν σε ψευδοδιδασκαλίες, “διδασκαλίας δαιμονίων”. Αυτές οι ψευδοδιδασκαλίες έρχονται διαμέσου υποκριτικών διδασκάλων. Μπορεί να είναι διδάσκαλοι στο σχολείο σας ή στο πανεπιστήμιό σας. Σας διδάσκουν το ψέμα της εξέλιξης. Σας λένε πως είστε απλά ένα ζώο. Σας διδάσκουν πως δεν υπάρχει Θεός. Σας διδάσκουν πως δεν υπάρχει καλό και κακό. Σας διδάσκουν πως η Βίβλος είναι γεμάτη λάθη. Ακόμη και πολλοί από τους γονείς σας σας διδάσκουν αυτά τα ψέματα! Δεν είναι να απορείς που οι πόλεις μας είναι γεμάτες έγκλημα. Δεν είναι να απορείς που δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Αυτοί οι δαιμονικοί άνθρωποι κάνουν αυτά τα πράγματα επειδή η συνείδησή τους είναι “κεκαυτηριασμένην”. Αυτό σημαίνει πως η συνείδησή τους είναι καμένη και τραυματισμένη. Η συνείδησή τους έχει καεί από δαίμονες στο σημείο που είναι απευαισθητοποιημένη. Καμένη και τραυματισμένη στο σημείο που δεν μπορεί πια να δει τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού. Οι δαίμονες τώρα έχουν τον πλήρη έλεγχο της καρδιάς και του νου πολλών ανθρώπων.

Και ο στόχος αυτών των δαιμόνων είναι να καταστρέψουν και τη δική σας συνείδηση. Θέλουν να σας ελέγχουν. Και σας ελέγχουν όταν σας καυτηριάζουν τη συνείδηση.

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο του έδωσε συνείδηση. Έβαλε μέσα στον άνθρωπο “πνοήν ζωῆς”. Η εβραϊκή λέξη είναι “νεσαμά”. Η νεσαμά έδωσε στον άνθρωπο δύο πράγματα που δεν έχουν τα ζώα – πρώτον, την ικανότητα να γνωρίζει τον Θεό, και δεύτερον, την ικανότητα να γνωρίζει το καλό και το κακό.

Έχετε δει την ταινία της Ντίσνεϋ, τον “Πινόκιο”; Ο Πινόκιο ήταν μια ξύλινη μαριονέτα. Αλλά ήθελε να γίνει πραγματικό αγόρι. Αλλά ως μαριονέτα δεν είχε συνείδηση. Αντί για συνείδηση, είχε έναν μικρό γρύλλο που του έλεγε τι ήταν σωστό και τι λάθος. Συναντούσε πολλά προβλήματα όταν δεν ήταν μαζί του ο γρύλλος. Αλλά όταν έγινε πραγματικό αγόρι δεν χρειαζόταν πια τον γρύλλο να τον καθοδηγεί. Όταν έγινε πραγματικό αγόρι είχε και πραγματική συνείδηση που του έλεγε τι είναι σωστό και τι λάθος.

Το ακριβώς αντίθετο έπαθε ο πρώτος άνθρωπος, ο Αδάμ. Όταν αμάρτησε ο Αδάμ, από πραγματικός άνθρωπος έγινε μαριονέτα του Σατανά. Ένας δαίμονας του κατέστρεψε τη συνείδηση και έγινε μαριονέτα του Σατανά. Όταν ο Αδάμ αμάρτησε, η συνείδησή του καυτηριάστηκε και δεν δούλευε πια σωστά. Έδινε δικαιολογίες όταν ο Θεός τον έφερε αντιμέτωπο με την αμαρτία του. Αντί του να ελεγχθεί περί της αμαρτίας του, προσπάθησε να την κρύψει από τον Θεό. Όταν τον βρήκε ο Θεός, ο Αδάμ έδωσε δικαιολογίες για την αμαρτία του αντί για να ομολογήσει ενώπιον του Θεού. Ο πρώτος του γιος, ο Κάιν, κληρονόμησε την κατεστραμμένη συνείδηση του πατέρα του. Ακόμη και όταν δολοφόνησε τον αδελφό του, δεν ένιωσε ενοχή για την αμαρτία του. Αντί του να ομολογήσει την αμαρτία του, έδωσε δικαιολογίες. Αντί του να ομολογήσει την αμαρτία του, πρόκοψε προς το χειρότερο. Η συνείδησή του ήταν καυτηριασμένη από τον Σατανά. “Καὶ ἐξῆλθεν ὁ Κάιν ἀπὸ προσώπου τοῦ Κυρίου” και κατοίκησε στη γη Νωδ, που σημαίνει γη της “περιπλάνησης”. Δεν ένιωσε την ανάγκη να συγχωρεθεί για την αμαρτία του. Ήταν οργισμένος με τον Θεό. Έγινε αλήτης, περιφερόμενος επάνω στη γη μέχρι που πέθανε και πήγε στη Κόλαση. Ο Σατανάς τον έβαλε σε πειρασμό. Ο Σατανάς τον έβαλε να δολοφονήσει τον αδελφό του. Και τότε ο Σατανάς του καυτηρίασε τη συνείδηση – και ήταν πολύ αργά για να σωθεί. Όταν ο Σατανάς σου καυτηριάζει τη συνείδηση σε τέτοιο βαθμό είναι πολύ αργά για να σωθείς. Δεν θα ξανανιώσεις ενοχή. Η συνείδησή σου θα είναι νεκρή. Ποτέ δεν θα έρθεις στον Ιησού για να καθαριστείς με το Αίμα Του. Θα περιπλανιέσαι σε όλη σου τη ζωή μέχρι την ημέρα που θα πεθάνεις και θα πας στην Κόλαση για όλη την αιωνιότητα. Αυτό θα πάθει ο κάθε ένας από εσάς εδώ σήμερα το πρωί αν συνεχίσετε μέσα στην αμαρτία μέχρι να καυτηριαστεί η συνείδησή σας. Μέχρι τη στιγμή που δεν θα μπορείτε να ελεγχθείτε περί αμαρτίας πια. Μέχρι τη στιγμή που δεν θα μπορείτε πια να έρθετε στον Ιησού για να καθαριστείτε από το Αίμα που έχυσε επάνω στο Σταυρό. Ο άνθρωπος που δεν νιώθει ενοχή για την αμαρτία του δεν μπορεί να σωθεί. Τον έχει παρατήσει ο Θεός. Έχει κάνει την ασυγχώρητη αμαρτία. Έχει γίνει δούλος του Διαβόλου όπως ο Κάιν.

Σας προειδοποιώ να μην αφήσετε τη συνείδησή σας να καυτηριαστεί από τον Διάβολο. Στραφείτε από την αμαρτία και προς τον Ιησού πριν καυτηριαστεί η συνείδησή σας για πάντα.

Γεννηθήκατε με μία παραμορφωμένη συνείδηση. Την κληρονομήσατε από τον Αδάμ, όπως κι ο Κάιν. Στη συνέχεια καυτηριάσατε τη συνείδησή σας όταν ήσασταν παιδιά. Κάθε φορά που είπατε ψέματα στους γονείς σας, την καυτηριάσατε περισσότερο. Κάθε φορά που κλέψατε κάτι, την καυτηριάσατε ακόμη περισσότερο. Κάθε φορά που αντιγράψατε στο σχολείο, την καυτηριάσατε κι άλλο. Κάθε φορά που παρακολουθήσατε πορνογραφία και ερεθίσατε τον εαυτό σας με σεξουαλικές σκέψεις, την καυτηριάσατε κι άλλο. Στο τέλος κάνατε αυτά τα πράγματα εσκεμμένα – καυτηριάζοντας τη συνείδησή σας με όλο και μεγαλύτερες αμαρτίες. Αμαρτίες που δεν τις γνωρίζει κανένας. Αμαρτίες που θα έκαναν τη μητέρα σας να ντρέπεται για σας. Η συνείδησή σας έγινε όλο και περισσότερο καυτηριασμένη, ώσπου φτάσατε στο σημείο να κάνετε αμαρτίες που δεν θα φανταζόσασταν πως θα μπορούσατε να κάνετε. Αλλά τώρα τις κάνετε και τις ευχαριστιέστε – δεν σας ενοχλούν καθόλου τώρα. Ξέρετε ποιες είναι οι αμαρτίες σας. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρω. Δεν ανησυχείτε γι' αυτές πια. Και μάλιστα, σας αρέσει που είστε αμαρτωλοί τώρα.

Γι' αυτό πολλοί από εσάς έχετε αρχίσει να απεχθάνεστε να έρχεστε στην εκκλησία. Απεχθάνεστε να σας λέμε για την αμαρτία σας. Κάποιοι από εσάς απεχθάνεστε εμένα επειδή κηρύττω για τις αμαρτίες σας. Κάποιοι από εσάς χαρήκατε όταν αρρώστησα και δεν μπορούσα να κηρύξω πια σκληρά. Χαρήκατε όταν ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) και ο Νόα Σονγκ (Noah Song) άρχισαν να κηρύττουν αντί για μένα. Νομίζατε πως αυτοί θα ήταν πιο χαλαροί μαζί σας απ' ό,τι εγώ. Αλλά τώρα βλέπετε πως κηρύττουν εναντίον της αμαρτίας σας πιο σκληρά κι από εμένα. Τώρα κάποιοι από εσάς νομίζετε πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από το κήρυγμα είναι να αφήσετε την εκκλησία! Ξέρω ποιοι είστε. Και με απεχθάνεστε με όλη σας την καρδιά! Εύχεστε να είχα φύγει. Αρχίζετε να εύχεστε να είχαν φύγει επίσης ο Τζον και ο Νόα. Η συνείδησή σας είναι τόσο καυτηριασμένη τώρα που σχεδιάζετε να φύγετε από αυτήν την εκκλησία. Ο Διάβολος σας έχει καλά μέσα στο χέρι του. Σας έχει καυτηριάσει τη συνείδηση. Υπήρχε ένας καιρός που ίσως να είχατε στραφεί στον Ιησού για να σωθείτε. Αλλά τώρα κάποιοι από εσάς απεχθάνεστε ακόμη και τον Ιησού! Απεχθάνεστε να ακούτε το όνομα του Ιησού!

Ω, πώς μπορείτε να Τον μισείτε τόσο πολύ; Αυτός σας αγαπάει περισσότερο από οποιονδήποτε που θα σας αγαπήσει ποτέ! Ο Ιησούς άφησε τη δόξα του Ουρανού για να κατέβει εδώ και να υποφέρει για σας. Η αμαρτία σας τοποθετήθηκε επάνω στην αναμάρτητη ψυχή Του. Στη Γεσθημανή, ίδρωσε με τεράστιες σταγόνες Αίματος για να σας σώσει. Παρέμεινε σιωπηλός ενώ Τον χτυπάγανε και Του τραβάγανε τα γένια και Τον φτύνανε, για να σας σώσει. Δεν θα γνωρίσετε ποτέ κάποιον άλλον που θα σας αγαπήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υποφέρει έτσι για να σας σώσει και να σας θεραπεύσει και να σας δώσει μια νέα ζωή. Ο Ιησούς σάς αγαπάει. Θα σας σώσει. Θα σας καθησυχάσει τους φόβους και θα σας θεραπεύσει την ψυχή. Θα σας αποκαταστήσει την καημένη και χαλασμένη συνείδηση. Γι' αυτό πέθανε επάνω στο Σταυρό για σας. Κάρφωσαν τεράστια καρφιά στα χέρια Του και στα πόδια Του. Τον κρεμάσανε στο Σταυρό κάτω από τον καυτό ήλιο – μέχρι που η γλώσσα Του στέγνωσε τόσο πολύ που κόλλησε στον ουρανίσκο Του.

Ο Ιησούς δεν σας μισεί. Πώς μπορείτε να Τον μισείτε; Ήρθε σ' αυτόν τον κόσμο επειδή σας αγαπάει. Υπέφερε την ανείπωτη φρίκη του θανάτου επάνω στο Σταυρό επειδή σας αγαπάει. Ο Ιησούς πάντα σας αγαπούσε. Και ο Ιησούς σας αγαπάει τώρα.

Η μαρτυρία μου είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν του Τζον Κέιγκαν. Κι όμως στην ουσία είναι ίδια. Ο Τζον υπερηφανευόταν για τις αμαρτίες του και του άρεσε να προκαλεί πόνο στους άλλους. Εγώ ποτέ δεν ένιωσα υπερηφάνεια για την αμαρτία μου και ποτέ δεν θα είχα προσπαθήσει να προκαλέσω πόνο σε κανέναν. Ο Τζον ταυτίστηκε με αυτούς που μισούν τον Θεό – με άλλα λόγια, τα χαμένα παιδιά της εκκλησίας. Εγώ αντιπαθούσα τα παιδιά της εκκλησίας και έμενα μακριά τους όσο περισσότερο μπορούσα. Ο Τζον ένιωθε την αμαρτία του να τον βαραίνει για μερικές εβδομάδες. Εγώ ένιωσα την αμαρτία μου να με βαραίνει για σχεδόν επτά χρόνια. Ο Τζον ήθελε να είναι κακό παιδί. Εγώ ήθελα να είμαι καλό παιδί. Σε αυτά τα σημεία οι μαρτυρίες μας είναι ακριβώς αντίθετες.

Αλλά σε δύο σημεία είναι ακριβώς το ίδιο. Και οι δυο μας προσπαθούσαμε να σωθούμε και δεν μπορούσαμε. Ο Τζον είπε, “Δεν μπορούσα να κάνω τον εαυτό μου να έρθει στον Χριστό, δεν μπορούσα να αποφασίσω να γίνω Χριστιανός, και απελπίστηκα”. Έτσι ακριβώς ένιωθα κι εγώ. Ο Τζον ένιωσε το βάρος της αμαρτίας του για μερικές εβδομάδες. Εγώ ένιωθα το βάρος της αμαρτίας για σχεδόν επτά χρόνια. Ο Τζον είπε πως ο Θεός τον έλκυσε στον Χριστό, “επειδή ποτέ δεν θα ερχόμουν στον Ιησού από μόνος μου”. Αυτό ακριβώς έγινε και σε μένα. Ο Τζον προσπαθούσε να είναι κακός. Εγώ προσπαθούσα να είμαι καλός. Αλλά ενώ και ο ένας και ο άλλος εμπιστευόταν τον εαυτό του, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν εμπιστευόταν τον Χριστό.

Προσπάθησα να είμαι καλός. Ο Θεός γνωρίζει πόσο προσπάθησα να είμαι καλό παιδί. Σταμάτησα το κάπνισμα. Πήγαινα στην εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί. Πήγαινα στην εκκλησία κάθε Κυριακή βράδυ. Άφησα μια εύκολη ζωή για να γίνω ποιμένας. Δέχτηκα πως έπρεπε να γίνω κήρυκας όταν ήμουν 17. Πήρα άδεια στα 19 να γίνω βαπτιστής κήρυκας. Πήγα να γίνω ιεραπόστολος σε μια κινεζική εκκλησία μερικούς μήνες αργότερα. Όλοι πίστευαν πως ήμουν τόσο καλό παιδί. Αλλά δεν γνώριζαν την αλήθεια για μένα. Δεν ήξεραν πόσο κακή ήταν η καρδιά μου. Δεν γνώριζαν πως ήμουν Φαρισαίος σαν αυτόν για τον οποίον μίλησε ο Ιησούς στο Κατά Λουκάν κεφάλαιο ιη΄ – που προσπαθούσα να σωθώ με το να είμαι καλός. Ήμουν σαν κινεζόπουλο. Αλλά όσο καλός και να ήμουν δεν μπορούσα να σταματήσω τη συνείδησή μου από το να μου λέει πως ήμουν αμαρτωλός στην καρδιά μου. Ένας βρώμικος αμαρτωλός που δεν αγαπούσε τον Ιησού καθόλου. Μέχρι που ένα πρωινό ο Ιησούς ήρθε σε μένα και κατάλαβα πως με αγαπούσε. Δεν το ήξερα πριν. Πίστευα πως ήμουν καλύτερος από τα παιδιά της εκκλησίας – αλλά στην πραγματικότητα ήμουν χειρότερος. Είχα μία μορφή θρησκείας, αλλά δεν γνώριζα τον Ιησού καθόλου. Και τότε ήταν που ήρθε Αυτός σε μένα. Ποτέ δεν θα είχα έρθει σ' Αυτόν από μόνος μου. Πίστευα πως ήμουν αρκετά καλός, ακόμη κι όταν η συνείδησή μου μου έλεγε πως ήταν όλα ένα ψέμα. Και τότε ήταν που ήρθε ο Ιησούς σε μένα. Δεν Του ζήτησα καν να με σώσει. Αλλά το έκανε ούτως ή άλλως. Κατέβηκε και με έλκυσε στον Εαυτό Του. Με καθάρισε με το πολύτιμο Αίμα Του.

Κάποιος με ρώτησε, “Ποιμένα, γιατί μιλάς συνέχεια για το Αίμα του Ιησού;” Είναι πολύ απλό. Το Αίμα Του έκανε για μένα αυτό που δεν μπορούσα να κάνω εγώ για τον εαυτό μου. Με αγάπησε τόσο πολύ που μου καθάρισε την αμαρτωλή ψυχή με το ίδιο Του το Αίμα.

Ο Ιησούς αγαπάει κι εσάς. Θα έρθει σε εσάς. Εμπιστευτείτε τον Ιησού, και η αμαρτία σας μαζί με τη συνείδησή σας και τις αμφιβολίες σας και τους πειρασμούς σας θα ξεπλυθούν και θα γίνουν άσπρα σαν το χιόνι διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του – επειδή σας αγαπάει τόσο πολύ!

Πάντα ένιωθα πως δεν με αγαπούσε κανένας. Ήμουν απόκληρος. Ο πατέρας μου μας παράτησε όταν δύο. Δεν μπορούσα να ζήσω πια με τη μητέρα μου όταν ήμουν δώδεκα. Έζησα με ανθρώπους που δεν με θέλανε. Κανένας δεν με ήθελε. Αυτό με έκανε ψυχρό Φαρισαίο. Θα γινόμουν καλύτερος απ' όλους! Θα έκανα τον εαυτό μου Χριστιανό!

Αλλά δεν μπορούσα να τα καταφέρω! Προσπάθησα ξανά και ξανά! Αλλά δεν μπορούσα να τα καταφέρω. Ήμουν χαμένος – χαμένος στη θρησκεία! Αλλά ο Ιησούς με αγάπησε. Ξαφνικά κατάλαβα ότι με αγαπούσε. Και ήρθε σε μένα και έσωσε την ψυχή μου με το Αίμα Του. Αν μπορεί να σώσει έναν υποκριτή σαν κι εμένα, μπορεί να σώσει οποιονδήποτε που είναι εδώ σήμερα το πρωί. Σας αγαπάει. Θα σας ξεπλύνει από όλες τις αμαρτίες σας – τις αμαρτίες της καρδιάς σας, της αμαρτίες της ζωής σας. Σας αγαπάει. Θα έρθει σε σας. Θα σας καθαρίσει με το άγιο Αίμα Του. Το ξέρω πως θα το κάνει επειδή σας αγαπάει. Αμήν.

Ακούω τον Σωτήρα να λέει, “Η δύναμή σου είναι μικρή,
   Παιδί αδυναμίας, αγρύπνα και προσευχήσου, βρες σε Εμένα όσα χρειάζεσαι.”
Ο Ιησούς πλήρωσε τα πάντα, τα πάντα σ' Αυτόν χρωστώ,
   Η αμαρτία είχε αφήσει πορφυρό σημάδι, Αυτός την έκανε άσπρη σαν χιόνι.

Κύριε, τώρα βλέπω πως η δύναμή Σου, η δύναμή σου και μόνο,
   Μπορεί να καθαρίσει τον λεπρό, και να λιώσει την πέτρινη καρδιά.
Ο Ιησούς πλήρωσε τα πάντα, τα πάντα σ' Αυτόν χρωστώ,
   Η αμαρτία είχε αφήσει πορφυρό σημάδι, Αυτός την έκανε άσπρη σαν χιόνι.

Εγώ δεν έχω τίποτα καλό ώστε να απαιτήσω τη χάρη Σου,
   Θα καθαρίσω τα ιμάτιά μου με το αίμα του Αμνού του Θεού.
Ο Ιησούς πλήρωσε τα πάντα, τα πάντα σ' Αυτόν χρωστώ,
   Η αμαρτία είχε αφήσει πορφυρό σημάδι, Αυτός την έκανε άσπρη σαν χιόνι.
(“Jesus Paid It All” της Elvina M. Hall, 1820-1889).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Ααρόν Γιάνσι (Aaron Yancy): Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1-8.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ
(Mr. Noah Song): “Jesus Paid It All”
(της Elvina M. Hall, 1820-1889).