Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

FIVE SERMONS USED IN THE CONVERSION
OF A YOUNG EVANGELIST
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 9 Οκτωβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, October 9, 2016

“Πῶς θέλουσιν ἀκούσει χωρὶς νὰ ὑπάρχῃ ὁ κηρύττων;”
(Ρωμαίους ι΄. 14).


Είναι πιθανόν πως τα σημαντικότερα μηνύματα που έχω κηρύξει ποτέ, να κηρύχθηκαν τον Ιούνιο του 2009. Αυτά τα πέντε μηνύματα χρησιμοποιήθηκαν από τον Θεό στη μεταστροφή του παλικαριού που κήρυξε σήμερα το πρωί. Ήταν τα πέντε μηνύματα που άκουσε ο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan) λίγο πριν μεταστραφεί. Επειδή είμαι σίγουρος πως ο Τζον θα γίνει πολύ σπουδαίος κήρυκας, τα πέντε μηνύματα που χρησιμοποιήθηκαν στη μεταστροφή του είναι πιθανόν τα πιο σημαντικά που έχω κηρύξει ποτέ. Το κήρυγμα για μεταστροφές είναι σπάνιο πράγμα σήμερα. Αλλά το κήρυγμα είναι η μέθοδος που έχει δώσει ο Θεός ως το βασικό μέσον της μεταστροφής των αμαρτωλών. Η Βίβλος λέει, “Πῶς θέλουσιν ἀκούσει χωρὶς νὰ ὑπάρχῃ ὁ κηρύττων;” (Ρωμαίους ι΄. 14). Λίγο πριν μεταστραφεί, ο Τζον Κέιγκαν άκουσε τα πέντε μηνύματα που ακολουθούν. Θα διαβάσω ολόκληρη τη μαρτυρία του στο τέλος αυτού του μηνύματος. Αλλά πρώτα θα σας δώσω μία σύνοψη των πέντε μηνυμάτων που άκουσε ο Τζον πριν τη μεταστροφή του. Τα πέντε σημεία που θα σας δώσω απόψε είναι οι τίτλοι αυτών των πέντε μηνυμάτων.

I. Πρώτον, “Ενθάρρυνση γι' αυτούς που δεν είναι μακριά από τη σωτηρία / Encouragement to Those who are Not Far from Salvation” (κηρύχθηκε το πρωί της Κυριακής, 7 Ιουνίου 2009).

Το κείμενο εκείνου του μηνύματος έλεγε “Δὲν εἶσαι μακρὰν ἀπὸ τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ” (Μάρκον ιβ΄. 34). Το Άγιο Πνεύμα σίγουρα εργαζόταν στην καρδιά αυτού του ανθρώπου, αφού μόνον το Άγιο Πνεύμα μπορεί να διαλύσει την αντίσταση του ανθρώπου και την απόρριψη του Χριστού. Ο μη-μεταστραμμένος άνθρωπος δεν υποτάσσεται στον Θεό και είναι εχθρός του Χριστού. Μίλησα για έναν άλλον νεαρό άνδρα, ο οποίος με ρώτησε, “Γιατί έπρεπε ο Ιησούς να πεθάνει επάνω στο Σταυρό;” Αυτό το παλικάρι με είχε ακούσει να λέω “Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία μας”. Με είχε ακούσει να το λέω ξανά και ξανά για χρόνια, αλλά ποτέ δεν το είχε δεχτεί ο τυφλωμένος του νους. Πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά αυτές τις λέξεις, “Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία μας”. Τι σας κρατάει από το να έρθετε στον Χριστό; Φοβάστε το τι θα πουν οι άλλοι; Μην σας απασχολεί το τι θα πουν. Τα λόγια τους δεν θα έχουν καμία σημασία όταν θα είστε στην Κόλαση. Εγκαταλείψτε την αμαρτία σας και ελάτε στον Χριστό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεφύγετε από την Κόλαση.

II. Δεύτερον, “Σύγχρονος Καλβινισμός και αληθινή μεταστροφή / Modern Calvinism and Real Conversion” (κηρύχθηκε το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιουνίου 2009).

Το κείμενο του μηνύματος έλεγε, “Ὅθεν ἐὰν τις ἦναι ἐν Χριστῷ εἶναι νέον κτίσμα· τὰ ἀρχαῖα παρῆλθον, ἰδού, τὰ πάντα ἔγειναν νέα” (Β΄ Κορινθίους ε΄. 17). Δεν κήρυξα εναντίον των διδασκαλιών του Καλβινισμού. Αλλά είπα πως η πίστη στη διδασκαλία δεν θα σας σώσει. Ακόμη και η πίστη στη σωστή διδασκαλία δεν θα σας σώσει. Είπα πως αν αναπαύεστε στη σωστή διδασκαλία δεν θα σωθείτε. Πρέπει να νιώσετε το βάρος της αμαρτίας σας. Πρέπει να ομολογήσετε την αμαρτία σας. Πρέπει να έρθετε στον Ίδιο τον Ιησού αλλιώς θα πάτε στην Κόλαση. Όταν δεν αντέχετε άλλο την αμαρτία σας – τότε, και μόνον τότε – θα δείτε την ανάγκη για σωτηρία διαμέσου του Χριστού. Αν δεν θέλετε ο Χριστός να αλλάξει την πονηρή καρδιά σας, ποτέ δεν θα μεταστραφείτε. Δεν ντρέπεστε για την αμαρτία της καρδιάς σας; Δεν σας προβληματίζει; Πρέπει να σας προβληματίζει αν ελπίζετε ποτέ να μεταστραφείτε. Μόνον όταν δεν αντέχετε άλλο την αμαρτωλή σας καρδιά θα είναι σημαντικό για σας το λυτρωτικό Αίμα του Ιησού. Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε, “Πρέπει να υπάρχει αληθινή αλλαγή καρδιάς, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ολόκληρη η ζωή”. Οι αληθινές μεταστροφές γίνονται όταν ο χαμένος αμαρτωλός νιώθει το βάρος των αμαρτιών του και τις μισεί.

Σε εκείνο το μήνυμα σας διάβασα μία παράγραφο από το κήρυγμα του Σπέρτζεον που λεγόταν, “Είναι αναγκαία η μεταστροφή;” Ο Σπέρτζεον είπε,

Σε όλες τις αληθινές μεταστροφές υπάρχουν τέσσερα στοιχεία απαραίτητης συμφωνίας: πρέπει όλοι να έχουν μία μετανοούσα ομολογία αμαρτίας, και αναζήτηση του Ιησού για τη συγχώρεση αυτής, και πρέπει να υπάρχει αληθινή αλλαγή καρδιάς, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ολόκληρη η ζωή, και εκεί που δεν υπάρχουν αυτά τα απαραίτητα στοιχεία δεν υπάρχει γνήσια μεταστροφή (C. H. Spurgeon, “Is Conversion Necessary?”, Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1971, vol. xx, p. 398).

III. Τρίτον, “Μόνον διά προσευχής και νηστείας / Only by Prayer and Fasting” (κηρύχθηκε το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου 2009).

Το κείμενο έλεγε, “Τοῦτο τὸ γένος δὲν δύναται νὰ ἐξέλθῃ δι᾿ οὐδενὸς ἄλλου τρόπου εἰμή διὰ προσευχῆς καὶ νηστείας” (Μάρκον θ΄. 29). Είπα πως οι λέξεις “καὶ νηστείας” αφαιρέθηκαν επειδή δύο αρχαία χειρόγραφα, που είχαν αντιγραφεί από γνωστικούς αιρετικούς, δεν συμπεριέλαβαν αυτές τις δύο λέξεις, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι εκκλησίες που χρησιμοποιούν σύγχρονες Βίβλους. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των αρχαίων χειρογράφων συμπεριλαμβάνουν τις λέξεις “προσευχῆς καὶ νηστείας”. Στη Κίνα τις έχουν αυτές τις λέξεις στη Βίβλο τους. Αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που έχουν συνεχώς πνευματικές αναζωπυρώσεις, ενώ αυτοί στη Δύση, με τις σύγχρονες μεταφράσεις τους σπάνια βιώνουν, αληθινή, κλασική αναζωπύρωση. Αλλά πρέπει να έχουμε καιρούς προσευχής και νηστείας αν θέλουμε να δούμε πολλούς νέους ανθρώπους στις εκκλησίες μας να μεταστρέφονται. Πρέπει να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε να νιώσουν την αμαρτία τους, να μετανοήσουν, και να έχουν μια αληθινή συνάντηση με τον εσταυρωμένο και αναστημένο Σωτήρα, και να καθαριστούν διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Το μήνυμα τελείωσε με μία στροφή από τον ύμνο, “Άσπρος σαν το χιόνι / Whiter Than Snow.” Λέει, “Κύριε Ιησού, με βλέπεις που περιμένω υπομονετικά, Έλα τώρα, και δημιούργησε μέσα μου μια νέα καρδιά”. Αλλά ενώ οι Χριστιανοί της εκκλησίας μας νήστευαν και προσεύχονταν, ο Τζον Κέιγκαν μισούσε την ιδέα της νηστείας. Τον εξόργιζε – αν και σύντομα θα μεταστραφόταν καθώς οι γονείς του προσεύχονταν και νήστευαν για τη σωτηρία του!

IV. Τέταρτον, “Συνείδηση και μεταστροφή / Conscience and Conversion” (κηρύχθηκε το βράδυ της Κυριακής, 14 Ιουνίου 2009).

Το κείμενο έλεγε, “Ἕχοντες συμμαρτυροῦσαν τὴν συνείδησιν αὑτῶν καὶ τοὺς λογισμοὺς κατηγοροῦντας ἤ καὶ ἀπολογουμένους μεταξὺ ἀλλήλων” (Ρωμαίους β΄. 15). Η συνείδηση είναι η έμφυτη ικανότητα που έχουμε, διαμέσου της οποίας κρίνουμε τον εαυτό μας ηθικά, εγκρίνουμε ή αποδοκιμάζουμε τις πράξεις, τις σκέψεις και τα σχέδιά μας· αυτή μας λέει αν έχουμε κάνει κάτι κακό, και μας λέει πως αξίζουμε να υποφέρουμε γι' αυτό. Ο Αδάμ αμάρτησε και η συνείδησή του μολύνθηκε, με αποτέλεσμα να φέρει ένα σωρό δικαιολογίες για την αμαρτία του. Η απόδειξη πως αυτή η μόλυνση της συνείδησης κληρονομήθηκε από την ανθρωπότητα είναι το γεγονός πως ο πρώτος τους γιος, ο Κάιν, δολοφόνησε τον αδελφό του αλλά δεν ένιωσε ενοχή και δικαιολόγησε την αμαρτία του. Όσο αμαρτάνει ο άνθρωπος τόσο περισσότερο μολύνεται και καταστρέφεται η συνείδησή του. Οι άνθρωποι καυτηριάζουν τη συνείδησή τους αμαρτάνοντας όλο και περισσότερο, “Διὰ τῆς ὑποκρίσεως ψευδολόγων, ἐχόντων τὴν ἑαυτῶν συνείδησιν κεκαυτηριασμένην” (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 2). Είπα στους νέους της εκκλησίας μας πως καυτηριάζανε τη συνείδησή τους όταν λέγανε ψέματα στη μητέρα τους, όταν αντιγράφανε στο σχολείο, όταν κλέβανε, καυτηριάζοντας τη συνείδησή ξανά και ξανά με ακόμη μεγαλύτερες αμαρτίες – τις οποίες δεν θα τις αναφέρω εδώ στην εκκλησία. Ξέρετε ποιες είναι. Ξέρετε πως σας είναι σχεδόν αδύνατον να νιώσετε ενοχή τώρα – επειδή έχετε επανειλημμένα αμαρτήσει, γελώντας με τον Θεό καθώς αμαρτάνετε εναντίον Του με αποτέλεσμα να καταστρέφετε τη συνείδησή σας. Τι μπορώ να κάνω για να σας βοηθήσω; Εσείς έχετε κάψει τη συνείδησή σας εντελώς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας λυπηθώ – ως κατεστραμμένους ανθρώπους χωρίς μέλλον και χωρίς ελπίδα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να νιώσω οίκτο. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, επειδή είστε ήδη καταδικασμένοι. Ο Ιησούς είπε, “Ὅστις δὲν πιστεύει εἶναι ἤδη κεκριμένος” (Ιωάννην γ΄. 18). Είναι τόσο σίγουρο πως θα πάτε στη Κόλαση που είναι σαν να έχετε ήδη πάει. Και δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω ή να κάνω που να μπορεί να σας βοηθήσει. Μόνον ο Θεός μπορεί να σας ελέγξει περί της αμαρτίας σας. Έαν σας έλεγξε περί αμαρτίας στο παρελθόν, δεν σημαίνει πως θα το ξανακάνει. Πολύ συχνά αυτοί που κάποτε βίωσαν έλεγχο περί αμαρτίας δεν ξανανιώθουν την επίσκεψη του Πνεύματος του Θεού. Μετά από όλους τους χλευασμούς και τις ανοησίες που έχετε κάνει, δεν αξίζετε ούτε μια στιγμή ελέγχου περί αμαρτίας. Αν χάσετε τον έλεγχο περί αμαρτίας που έχετε, ο Θεός μπορεί να μην σας τον ξαναδώσει. Ελάτε ενώπιον του Θεού ως ζητιάνοι! Ελάτε σκυμμένοι με ταπεινότητα, γνωρίζοντας πως ο Παντοκράτορας Θεός δεν σας χρωστάει τίποτα. Έχετε φτύσει στο πρόσωπό Του μέσα στην καρδιά σας όλα αυτά τα χρόνια. Σκεφτείτε το! Έχετε φτύσει στο πρόσωπο του Χριστού με τη συμπεριφορά σας. Τώρα ο Χριστός δεν σας χρωστάει τίποτα. Το μόνο που σας χρωστάει είναι οργή, τιμωρία και τις φλόγες της Κολάσεως. Τώρα μπορεί να σκέφτεστε, “Είναι αλήθεια – ο Θεός δεν μου χρωστάει τίποτα παρά τις φλόγες της Κολάσεως. Δεν αξίζω τίποτα άλλο.” Αν, λοιπόν, νιώθετε έτσι σας παροτρύνω να έρθετε στον Ιησού όπως η γυναίκα που ήρθε στον Ιησού φιλώντας τα πόδια Του. Ελάτε σαν το ελεεινό σκουλήκι που είστε. Ελάτε σ' Αυτόν με κλάματα και οδυρμούς, όπως ο Ιωάννης Βουνιάνος· όπως ο Ουίτφιλντ (Whitefield) – κλαίγοντας και κράζοντας για έλεος. Ίσως να σας δείξει έλεος. Αλλά λέω “ίσως” – επειδή η ώρα να σωθείτε ίσως να έχει περάσει. Ίσως να έχετε ήδη αμαρτήσει τόσο πολύ που η ημέρα της χάρης να έχει ήδη χαθεί. Ελάτε κλαίγοντας στον Χριστό – και ίσως να σας δώσει άλλη μία ευκαιρία – αν και στην περίπτωσή σας δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα το κάνει. Ελάτε εδώ μπροστά από τον άμβωνα. Γονατίστε και κλάψτε για έλεος. Ίσως ο Χριστός να σας ακούσει και να σας δώσει άλλη μία ευκαιρία να καθαριστείτε διαμέσου του Αγίου Αίματός Του. Μόνον το Αίμα Του μπορεί να “καθαρίσει τὴν συνείδησίν σας ἀπὸ νεκρῶν ἔργων εἰς τὸ νὰ λατρεύητε τὸν ζῶντα Θεόν” (Εβραίους θ΄. 14).

V. Πέμπτον, “Η πεδιάδα με τα ξερά κόκαλα / The Valley of Dry Bones” (Το κήρυξα το πρωί που μεταστράφηκε ο Τζον Κέιγκαν, 21 Ιουνίου 2009).

Το κείμενο έλεγε, “Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς πρὸς τὰ ὀστᾶ ταῦτα· Ἰδού, ἐγὼ θέλω ἐμβάλει εἰς ἐσᾶς πνεῦμα καὶ θέλετε ἀναζήσει” (Ιεζεκιήλ λζ΄. 5). Δεν νομίζω πως ο Τζον μεταστράφηκε διαμέσου αυτού του μηνύματος. Δεν νομίζω πως το άκουγε πραγματικά. Νομίζω πως ήταν τα πρώτα τέσσερα μηνύματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταστροφή του. Θα δείτε στη μαρτυρία του Τζον όταν τη διαβάσω – δεν με σεβόταν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Τζον με μισούσε. Καθώς κήρυττα αυτό το μήνυμα ο Τζον είπε πως προσπαθούσε “απεγνωσμένα να το απορρίψει, να μην ακούσει...Μετρούσα τα δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει το κήρυγμα, αλλά ο ποιμένας συνέχιζε να κηρύττει.” Γι' αυτό δεν αναφέρει στη μαρτυρία του τίποτα απ' όλα όσα είπα σε εκείνο το μήνυμα. Ούτε μία λέξη. Ο Τζον είπε, “Ακόμη κι όταν δόθηκε η πρόσκληση αντιστάθηκα”. Και είπε, “Ο ποιμένας με συμβούλεψε, και μου είπε να έρθω στον Χριστό, αλλά δεν ήθελα”.

Αυτό είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό επειδή έτσι νιώθετε κάποιοι από εσάς αυτήν τη στιγμή. Δεν με σέβεστε. Δεν με συμπαθείτε. Δεν θέλετε να με ακούσετε.

Αλλά κάτι άλλο συνέβη στον Τζον εκείνο το πρωινό. Νομίζω θα μπορούσα να είχα διαβάσει κανά δυο σελίδες από τον τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά και πάλι θα είχε μεταστραφεί. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή τα τέσσερα προηγούμενα μηνύματα είχαν διεισδύσει στη σκληρή καρδιά του, ειδικά το μήνυμα για τη συνείδηση. Βλέπετε, ο Ίδιος ο Θεός χρησιμοποίησε εκείνο το μήνυμα για να τον κάνει να σκεφτεί την αμαρτία του. Και κατάλαβε πως η πάλη που είχε δεν ήταν με εμένα. Κατάλαβε πως στην πραγματικότητα πάλευε με τον Θεό. Τώρα ακούστε τη μαρτυρία του και θα δείτε πως εγώ ο ίδιος δεν έπαιξα μεγάλο ρόλο στη μεταστροφή του Τζον. Ο Θεός ήταν αυτός που έκανε τα τέσσερα πρώτα μηνύματα να τον ελέγξουν περί αμαρτίας. Ο Θεός ήταν αυτός που χρησιμοποίησε τα φτωχά μου λόγια να φέρει αυτό το δεκαπεντάχρονο αγόρι υπό τον έλεγχο περί αμαρτίας. Ο Θεός ήταν που τον “έλκυσε τόσο δυναμικά στον Χριστό”. Δεν το έκανα εγώ. Το “Πῶς θέλουσιν ἀκούσει χωρὶς νὰ ὑπάρχῃ ὁ κηρύττων;” είναι αλήθεια. Αλλά ο Θεός είναι αυτός που χρησιμοποιεί τα μηνύματα του κήρυκα για να μεταστρέψει αμαρτωλούς. Όπως είπε ο προφήτης Ιωνάς, “Ἡ σωτηρία εἶναι παρὰ τοῦ Κυρίου” (Ιωνάς β΄. 9). Σκεφτείτε το αυτό καθώς θα σας διαβάζω ολόκληρη τη μαρτυρία της μεταστροφής του Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ
21 Ιουνίου 2009
του Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

      Θυμάμαι τη στιγμή της μεταστροφής μου τόσο καλά και τόσο έντονα που οι λέξεις φαίνονται πολύ φτωχές σε σύγκριση με το πόση μεγάλη διαφορά έκανε ο Χριστός. Πριν από τη μεταστροφή μου ήμουν γεμάτος οργή και μίσος. Περηφανευόμουν για τις αμαρτίες μου και μου άρεσε να προκαλώ πόνο σε άλλους, και συνέδεα τον εαυτό μου με αυτούς που μισούσαν τον Θεό· για μένα η αμαρτία δεν ήταν κάποιο “λάθος” για το οποίο έπρεπε να μετανιώσω. Είχα εσκεμμένα βάλει τον εαυτό μου σε αυτό το μονοπάτι. Ο Θεός άρχισε να μου αλλάζει την καρδιά με τρόπους που δεν θα είχα προβλέψει, καθώς ο κόσμος μου άρχισε πολύ γρήγορα να καταρρέει. Εκείνες τις εβδομάδες πριν από τη μεταστροφή μου ένιωθα πως πέθαινα· δεν κοιμόμουν, δεν μπορούσα να χαμογελάσω, δεν μπορούσα να βρω κάποιο ίχνος ειρήνης. Η εκκλησία μας είχε ευαγγελιστικές συναθροίσεις και θυμάμαι ξεκάθαρα πως τις χλεύαζα καθώς είχα απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τον ποιμένα μου και τον πατέρα μου.
      Το Άγιο Πνεύμα άρχισε να με ελέγχει περί της αμαρτίας μου εκείνον τον καιρό, αλλά με ολόκληρη τη θέλησή μου απέρριπτα όλες τις σκέψεις που είχα για τον Θεό και τη μεταστροφή. Αρνιόμουν να το σκεφτώ, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να νιώθω βασανισμένος. Όταν έφτασε το πρωινό της Κυριακής, στις 21 Ιουνίου 2009, ήμουν εξουθενωμένος. Τα είχα βαρεθεί όλα. Άρχισα να μισώ τον εαυτό μου, να μισώ την αμαρτία μου και το πώς με έκανε να νιώθω.
      Καθώς κήρυττε ο Δρ Χάιμερς, η υπερηφάνειά μου προσπαθούσε απεγνωσμένα να το απορρίψει, να μην ακούσει, αλλά καθώς κήρυττε μπορούσα κυριολεκτικά να νιώσω όλη την αμαρτία να βαραίνει την ψυχή μου. Μετρούσα τα δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει το κήρυγμα, αλλά ο ποιμένας συνέχιζε να κηρύττει, και οι αμαρτίες μου γίνονταν όλο και χειρότερες. Δεν μπορούσα πια να κλοτσώ τα καρφιά, έπρεπε να σωθώ! Ακόμη κι όταν δόθηκε η πρόσκληση αντιστάθηκα, αλλά δεν άντεχα πια. Ήξερα πως ήμουν ο χειρότερος αμαρτωλός, και ο Θεός ήταν δίκαιος να με καταδικάσει και να με στείλει στην Κόλαση. Με είχε κουράσει η πάλη, με είχε κουράσει το ποιος ήμουν. Ο ποιμένας με συμβούλεψε, και μου είπε να έρθω στον Χριστό, αλλά δεν ήθελα. Ακόμη κι όταν όλη η αμαρτία μου με καταδίκαζε, δεν ήθελα τον Ιησού. Αυτές οι στιγμές ήταν οι χειρότερες, επειδή ένιωθα πως δεν μπορούσα να σωθώ και πως θα έπρεπε τελικά να πάω στην Κόλαση. “Προσπαθούσα” να σωθώ, “προσπαθούσα” να εμπιστευτώ τον Χριστό και δεν μπορούσα, δεν μπορούσα να κάνω τον εαυτό μου να έρθει στον Χριστό, και απελπίστηκα. Ένιωθα την αμαρτία μου να με σπρώχνει προς την Κόλαση αλλά ένιωθα το πείσμα μου να διώχνει τα δάκρυά μου. Ήμουν κολλημένος μέσα σ' αυτή τη μάχη.
      Ξαφνικά τα λόγια από ένα κήρυγμα που είχε δοθεί πριν από χρόνια ήρθαν στο μυαλό μου: “Ενέδωσε στον Χριστό! Ενέδωσε στον Χριστό!” Η ιδέα πως έπρεπε να παραδωθώ στον Ιησού με άγχωσε τόσο πολύ, που αρνήθηκα να το κάνω για κάτι που μου φάνηκε σαν μια αιωνιότητα. Ο Ιησούς είχε δώσει τη ζωή Του για μένα. Ο πραγματικός Ιησούς είχε σταυρωθεί για μένα όταν ήμουν εχθρός Του και εγώ δεν ήθελα να ενδώσω σ' Αυτόν. Αυτή η σκέψη με κατέστρεψε· έπρεπε να τα παρατήσω όλα. Δεν μπορούσα να συγκρατηθώ άλλο, έπρεπε να έχω τον Ιησού! Εκείνη τη στιγμή ενέδωσα σ' Αυτόν και ήρθα στον Ιησού με πίστη. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως άφησα τον εαυτό μου να πεθάνει, και τότε ο Χριστός μού έδωσε ζωή! Δεν υπήρχε κάποια πράξη ή βούληση του νου μου αλλά με την καρδιά μου, αναπαύτηκα στον Χριστό, και με έσωσε! Ξέπλυνε την αμαρτία μου με το Αίμα Του! Εκείνη τη στιγμή, σταμάτησα να αντιστέκομαι στον Χριστό. ΄Ηταν τόσο ξεκάθαρο πως το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να Τον εμπιστευτώ· θυμάμαι τη στιγμή που σταμάτησα να κοιτάζω στον εαυτό μου και έβλεπα μόνον τον Χριστό. Έπρεπε να ενδώσω! Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποια σωματική αίσθηση ή κάποιο εκτυφλωτικό φως, δεν χρειαζόμουν κάποιο τέτοιο αίσθημα, είχα τον Χριστό! Και όταν εμπιστεύτηκα τον Χριστό ένιωσα να αφαιρείται η αμαρτία μου από την ψυχή μου. Στράφηκα από την αμαρτία μου, και κοίταξα προς τον Ιησού και μόνο! Ο Ιησούς με έσωσε.
      Πόσο πρέπει να με αγαπούσε ο Ιησούς για να συγχωρέσει τον χειρότερο αμαρτωλό που είχε μεγαλώσει μέσα σε μια καλή εκκλησία αλλά συνέχισε να Του εναντιώνεται! Τα λόγια δεν μπορούν πραγματικά να περιγράψουν το τι βίωσα όταν μεταστράφηκα και την αγάπη που νιώθω για τον Χριστό. Ο Χριστός έδωσε τη ζωή Του για μένα και γι' αυτό δίνω τα πάντα σ' Αυτόν. Ο Ιησούς θυσίασε το θρόνο Του για έναν σταυρό για μένα, ακόμη κι όταν έφτυνα την εκκλησία Του και κορόιδευα τη σωτηρία Του· πώς να μπορέσω επαρκώς να ανακηρύξω την αγάπη Του και το έλεός Του; Ο Ιησούς πήρε το μίσος μου και τον θυμό μου, και στη θέση τους μου έδωσε αγάπη. Δεν μου έδωσε απλά μια νέα αρχή – μου έδωσε μια νέα ζωή. Διαμέσου της πίστης και μόνο γνωρίζω πως ο Ιησούς με έχει καθαρίσει από τις αμαρτίες μου, και βρίσκω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πώς το γνωρίζω χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις, αλλά συνεχώς υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως “εἶναι ἡ πίστις βεβαίωσις πραγμάτων μή βλεπομένων” και βρίσκω ειρήνη γνωρίζοντας πως μετά από προσεκτική σκέψη η πίστη μου είναι στερεωμένη στον Ιησού. Ο Ιησούς είναι η μόνη απάντηση.
      Είμαι τόσο ευγνώμων για τη χάρη που μου έδωσε ο Θεός, τις πολλές ευκαιρίες που μου έδωσε, και το ότι με έλκυσε τόσο δυναμικά στον Υιό Του επειδή ποτέ δεν θα ερχόμουν στον Ιησού από μόνος μου. Αυτά είναι απλά λόγια, αλλά η πίστη μου επαναπαύεται στον Ιησού, επειδή Αυτός με έχει αλλάξει. Ήταν πάντα εκεί, ο Λυτρωτής μου, η Ανάπαυσή μου, και ο Σωτήρας μου. Η αγάπη μου γι' Αυτόν φαίνεται τόσο μικρή σε σύγκριση με το πόσο αγάπησε Αυτός εμένα. Όσο και να ζήσω γι' Αυτόν, με όση ειλικρίνια και να ζήσω, όσα και και να κάνω για τον Χριστό δεν θα είναι αρκετά. Το να υπηρετώ τον Ιησού είναι η χαρά μου! Μου έδωσε ζωή και ειρήνη όταν το μόνο που ήξερα να κάνω ήταν να μισώ. Ο Ιησούς είναι η φιλοδοξία μου και η κατεύθυνσή μου. Δεν βάζω την πίστη μου στον εαυτό μου, αλλά όλη μου η ελπίδα είναι σε Αυτόν και μόνο, αφού Αυτός ποτέ δεν με εγκατέλειψε. Ο Χριστός ήρθε σε μένα, και γι' αυτό δεν θα Τον αφήσω ποτέ.

Είστε χαμένοι αμαρτωλοί όπως ήταν ο Τζον Κέιγκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι το ίδιο πράγμα που είπα στον Τζον μετά το τέλος του μηνύματος όταν σώθηκε, “Είσαι αμαρτωλός. Είσαι χαμένος. Κανείς δεν μπορεί να σε σώσει εκτός από τον Ιησού. Γι' αυτό πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σου – και να σε καθαρίσει εντελώς με το Αίμα Του. Καθώς θα ψάλλουμε, σηκωθείτε και ελάτε εδώ μπροστά! ‘Είμαι χαμένος! Ω, Ιησού, καθάρισέ με από τις αμαρτίες μου με το Αίμα που έχυσες επάνω στο Σταυρό!’ Ελάτε εδώ μπροστά ενώ ψάλλουμε το ‘Στο σταυρό εκεί ψηλά / Near the Cross.’” Αυτό ήταν ο προσκλητήριος ύμνος που ψάλλαμε όταν σώθηκε ο Τζον Κέιγκαν. Οι περισσότεροι από εσάς τον γνωρίζετε. Ψάλλετέ το. Και καθώς ψάλλουμε, ελάτε εδώ μπροστά και εμπιστευτείτε το Ιησού.

Στο σταυρό εκεί ψηλά είναι κάποια βρύση,
   Ξεδιψά κάθε θνητό που θα την αγγίσει.
Στο σταυρό θα καρτερώ με χαρά κι ελπίδα,
   Ώσπου να ξεκουραστώ στη γλυκειά πατρίδα.
(“Near the Cross” της Fanny J. Crosby, 1820-1915).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Ααρόν Γιάνσι
(Aaron Yancy): Ρωμαίους ι΄. 9-14.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Near the Cross”
(της Fanny J. Crosby, 1820-1915).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ
ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

FIVE SERMONS USED IN THE CONVERSION
OF A YOUNG EVANGELIST

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Πῶς θέλουσιν ἀκούσει χωρὶς νὰ ὑπάρχῃ ὁ κηρύττων;” (Ρωμαίους ι΄. 14).

I.    Πρώτον, “Ενθάρρυνση γι' αυτούς που δεν είναι μακριά από τη σωτηρία” (κηρύχθηκε το πρωί της Κυριακής, 7 Ιουνίου 2009). Μάρκον ιβ΄. 34.

II.   Δεύτερον, “Σύγχρονος Καλβινισμός και αληθινή μεταστροφή” (κηρύχθηκε το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιουνίου 2009).
Β΄ Κορινθίους ε΄. 17.

III.  Τρίτον, “Μόνον διά προσευχής και νηστείας” (κηρύχθηκε το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου 2009). Μάρκον θ΄. 29.

IV.  Τέταρτον, “Συνείδηση και μεταστροφή” (κηρύχθηκε το βράδυ της Κυριακής, 14 Ιουνίου 2009). Ρωμαίους β΄. 15,
Α΄ Τιμόθεον δ΄. 2, Ιωάννην γ΄. 18, Εβραίους θ΄. 14.

V.   Πέμπτον, “Η πεδιάδα με τα ξερά κόκαλα” (Το κήρυξα το πρωί που μεταστράφηκε ο Τζον Κέιγκαν, 21 Ιουνίου 2009), Ιεζεκιήλ λζ΄. 5, Ιωνάς β΄. 9.