Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ!

BRING THEM IN FROM THE FIELDS OF SIN!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 7 Αυγούστου 2016
A sermon given to the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, August 7, 2016

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου” (Λουκάν ιδ΄. 23).


Για πολλά χρόνια δεν ήξερα πώς να κερδίσω ψυχές. Δεν ήξερα τι να κάνω για να σωθούν οι άνθρωποι και να έρθουν στην εκκλησία. Προσπάθησα σχεδόν κάθε πιθανή μέθοδο. Προσπάθησα να μοιράσω φυλλάδια. Αλλά τα φυλλάδια δεν έφεραν χαμένους ανθρώπους μέσα στην εκκλησία. Προσπάθησα να κηρύξω στο δρόμο. Αλλά αυτό δεν έφερε χαμένους ανθρώπους μέσα στην εκκλησία. Προσπάθησα να μοιραστώ το ευαγγέλιο με άτομα στο δρόμο και στην πόρτα του σπιτιού τους. Αλλά ούτε με αυτό κατάφερα τίποτα. Έλεγαν μια προσευχή για σωτηρία. Αλλά δεν έρχονταν στην εκκλησία. Προσπάθησα να τους ξαναεπισκεφτώ αφού είχαν προσευχηθεί. Αλλά ούτε η επίσκεψή μου δεν τους έφερε στην εκκλησία. Ένιωθα απογοητευμένος και ηττημένος.

Αλλά δεν είχα σκοπό να τα παρατήσω. Ήξερα πως πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε οι χαμένοι άνθρωποι να μεταστραφούν και να έρθουν στην εκκλησία. Και τότε ήταν που διάβασα το κείμενό μας. Το είχα ξαναδιαβάσει, αλλά ξαφνικά μου έκανε τεράστια εντύπωση. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η μέθοδος του ευαγγελισμού μας. Τα λόγια του Ιησού έγιναν ο οδηγός μας στο να κερδίζουμε ψυχές.

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου”
         (Λουκάν ιδ΄. 23).

Αντί του να πηγαίνουμε στους ανθρώπους και να τους έχουμε να λένε μια “προσευχή μετανοίας” – και μετά να προσπαθούμε να τους φέρουμε στην εκκλησία, κάναμε κάτι καινούργιο. Θα τους φέρναμε στην εκκλησία πριν προσπαθήσουμε να τους δούμε σωσμένους. Και πέτυχε! Τώρα κάνουμε αυτό που είπε ο Ιησούς να κάνουμε. Τους αναγκάζαμε να “εισέλθωσι” πριν έρθουν αντιμέτωποι με το Ευαγγέλιο στα κηρύγματά μου.

Πολλoί άνθρωποι δεν ήρθαν μέσα στην εκκλησία. Αλλά κάποιοι ήρθαν. Και κάποιοι απ' αυτούς με άκουσαν να κηρύττω και σώθηκαν. Αλλά ήταν άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εισέλθουν, και είχαν ξεκινήσει φιλίες μέσα στην εκκλησία. Έρχονταν τακτικά στην εκκλησία πριν έρθουν αντιμέτωποι με το Ευαγγέλιο.

Όπως είπα ήδη, δεν ήρθαν στην εκκλησία όλοι όσοι καλέσαμε. Η παραβολή του Ιησού μάς είπε πως οι περισσότεροι δεν θα ερχόντουσαν. Το εδάφιο 18 λέει, “Ήρχισαν πάντες με μίαν γνώμην να παραιτώνται” δίνοντας δικαιολογίες ώστε να μην έρθουν. Οι περισσότεροι δεν έρχονταν με τίποτα. Τους “αναγκάζαμε” να έρθουν μέσα στην εκκλησία μας, αλλά ελάχιστοι απ' αυτούς έρχονταν. Τους ζητάγαμε να “εισέλθωσι”. Να εισέλθουν πού; Να εισέλθουν στην εκκλησία, φυσικά! Πού αλλού θα “εισέρχονταν” στην παραβολή; Αλλά ελάχιστοι άνθρωποι εισέρχονταν στην εκκλησία. Ακούγανε δυναμικά κηρύγματα του Ευαγγελίου. Και τρώγανε “δείπνον μέγα” μαζί μας – όπως είπε το εδάφιο 16. Απολαμβάνανε ένα γεύμα μαζί μας – και στη συνέχεια κάποιο πάρτυ γενεθλίων για κάποιο από τα μέλη μας. Περνάγανε θαυμάσια μαζί μας στο πάρτυ! Και τότε τους προσκαλούσαμε να ξαναέρθουν την επόμενη Κυριακή.

Πολλοί απ' αυτούς που ήρθαν δεν επέστρεψαν. Αλλά κάποιοι επέστρεψαν. Και τότε, τους κηρύτταμε το Ευαγγέλιο, ξανά και ξανά, σε κάθε συνάθροιση. Μετά από λίγο καιρό άρχισαν να καταλαβαίνουν το Ευαγγέλιο. Αφού πέρναγε κι άλλος καιρός κάποιοι απ' αυτούς ελέγχονταν περί αμαρτίας, και τότε κάποιοι απ' αυτούς εμπιστεύονταν τον Χριστό και σώζονταν. Πόσοι από εσάς εδώ απόψε ήρθατε στην εκκλησία μας με αυτόν τον τρόπο; Ακόμη κι αν δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί, πόσοι από εσάς ήρθατε στην εκκλησία μας με αυτόν το τρόπο; Παρακαλώ σταθείτε. (Στέκονται.) Βλέπετε; Τα περισσότερα άτομα στην εκκλησία μας με αυτόν τον τρόπο ήρθαν! Ήρθατε στην εκκλησία μας επειδή υπακούσαμε τον Χριστό. Αυτός είπε,

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου”
         (Λουκάν ιδ΄. 23).

“Φέρτε τα μέσα” – ψάλλετε το ρεφραίν μαζί μου!

Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.
(“Bring Them In” του Alexcenah Thomas, 19ος αιώνας).

Καθώς ακολουθήσαμε τη μέθοδο ευαγγελισμού του Χριστού, σιγά-σιγά μάθαμε κι άλλα πράγματα. Μάθαμε να είμαστε επιλεκτικοί όσον αφορά αυτούς που φέρνουμε. Στην αρχή φέρναμε τους πάντες. Αλλά η εκκλησία μας είναι στο κέντρο της πόλης. Βρισκόμαστε στο κέντρο του Λος Άντζελες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ που δεν έχουν καλές προοπτικές. Κάποιοι παίρνουν ναρκωτικά. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και πολύ. Κάποιοι είναι γέροι και δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλό. Ούτε αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Το καιρό του Ιησού, τους είπε να φέρουν μέσα τους “βεβλαμμένους και χωλούς και τυφλούς” (εδ. 21). Αλλά αυτοί οι άνθρωποι, τον καιρό του Ιησού, ήταν πολύ πιο πολιτισμένοι και σοβαροί από τους ανθρώπους σήμερα. Μπορούσες να φέρεις τέτοιους ανθρώπους μέσα στην εκκλησία και δεν θα έκαναν τίποτα παλαβό. Αλλά πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι υπερβολικά άγριοι και απείθαρχοι για να τους φέρεις μέσα στην εκκλησία. Οπότε ο Ιησούς είπε να είμαστε επιλεκτικοί. Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του,

“Εις οδόν εθνών μη υπάγητε, και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε· υπάγετε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα του οίκου Ισραήλ” (Ματθαίον ι΄. 5, 6).

Αργότερα, τους είπε να είναι ακόμη πιο επιλεκτικοί. Ο Ιησούς τούς είπε να μην συνεχίζουν να κηρύττουν το ευαγγέλιο σε ορισμένους ανθρώπους, και ακόμη και σε ολόκληρες πόλεις. Είπε,

“Και όστις δεν σας δεχθή μηδέ ακούση τους λόγους σας, εξερχόμενοι της οικίας ή της πόλεως εκείνης εκτινάξατε τον κονιορτόν των ποδών σας. Αληθώς σας λέγω, Ελαφροτέρα θέλει είσθαι η τιμωρία εν ημέρα κρίσεως εις την γην των Σοδόμων και Γομόρρων παρά εις την πόλιν εκείνην”
         (Ματθαίον ι΄. 14, 15).

Ο Χριστός ήταν επιλεκτικός και πρέπει κι εμείς να είμαστε. Κάποιος είπε, “Αν προσπαθήσεις να κερδίσεις τους πάντες δεν θα κερδίσεις κανέναν”. Έχουμε δει πως οι νέοι που πάνε στο πανεπιστήμιο, ηλικίας 16 έως 24 περίπου, έχουν τις καλύτερες προοπτικές για άτομα που πρέπει να ευαγγελιστούν με τη μέθοδό μας. Το μεγαλύτερο μέρος της εκκλησίας μας είναι κτισμένο επάνω σ' αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Έχουμε δει επίσης πως οι νέοι Κινέζοι που φοιτούν στο πανεπιστήμιο κερδίζονται πιο εύκολα από άλλους. Αν και έρχονται και μερικοί άλλοι. Έχουμε άτομα από περισσότερα από 20 έθνη στην εκκλησία μας. Αλλά η ενότητα της εκκλησίας μας βρίσκεται στο γεγονός πως είναι (ή ήταν) φοιτητές. Δεν είναι οποιοιδήποτε φοιτητές. Αλλά καθαροί νέοι άνθρωποι που δεν παίρνουν σκληρά ναρκωτικά. Αυτοί είναι ο “στόχος” μας, θα μπορούσαμε να πούμε. Εστιάζουμε στον ευαγγελισμό αυτών των ανθρώπων. Έχουμε προσθέσει περίπου 50 απ' αυτούς τους νέους ανθρώπους στην εκκλησία μας τα τελευταία χρόνια.

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου”
         (Λουκάν ιδ΄. 23).

Ψάλλετε το ρεφραίν ξανά!

Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Ακούω πολλούς ευαγγελικούς να λένε πως είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις ανθρώπους σήμερα. Λένε πως γίνεται όλο και πιο δύσκολο με κάθε χρονιά που περνάει. Λένε πως ζούμε στις έσχατες ημέρες. Κι αυτό το κάνει πιο δύσκολο να κερδίσεις ψυχές από τον κόσμο. Άλλοι λένε πως κανείς δεν θα δώσει το τηλέφωνό του σε κάποιον ξένο που συνάντησε στο κολλέγιο ή στο εμπορικό κέντρο. Αλλά η θεωρία τους δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Δεν το έχουν δοκιμάσει όπως εμείς. Εμείς ξέρουμε, από εμπειρία, πως πολλοί νέοι άνθρωποι θα δώσουν το μικρό τους όνομα και τον αριθμό του κινητού τους σε κάποιο φιλικό πρόσωπο στο κολλέγιο. Το κάνουν κάθε εβδομάδα. Δεν νομίζω πως θα το έκαναν πριν είκοσι χρόνια, και γι' αυτό νομίζω πως οι κήρυκες έχουν την ιδέα πως δεν γίνεται. Δεν καταλαβαίνουν πως ζούμε σε μια νέα εποχή με τις διάφορες γραμμές συνομιλίας και το Facebook και όλα τα άλλα πράγματα. Οι νέοι που ανήκουν στη γενιά των “Millennials” σήμερα, θα δώσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους σε κάποιον ξένο που είναι φιλικός. Εκατοντάδες απ' αυτούς το κάνουν διαμέσου της εκκλησίας μας κάθε εβδομάδα. Αλλά πρέπει να εστιάσετε σε νέους που πάνε κολλέγιο, επειδή οι μεγαλύτεροι άνθρωποι δεν θα δώσουν τον αριθμό τους. Οι κήρυκες νομίζουν πως τίποτα δεν θα δουλέψει, πως κάθε ευαγγελιστική μέθοδος είναι υπερβολικά δύσκολη. Αλλά κάνουν λάθος. Ο Ιησούς είπε,

“Ιδού, σας λέγω, υψώσατε τους οφθαλμούς σας και ίδετε τα χωράφια, ότι είναι ήδη λευκά προς θερισμόν” (Ιωάννην δ΄. 35).

Οι δρόμοι, τα κολλέγια, τα εμπορικά κέντρα είναι γεμάτα από νέους. Αλλά εμείς πρέπει να τους αναζητήσουμε. Πρέπει να τους αναζητήσουμε με ζήλο και επιμονή. Η πόλη είναι γεμάτη με νέους ανθρώπους. Ο θερισμός είναι πάντα πολύς. Συνεχώς μεγαλώνει καθώς έρχονται νέα κολλεγιόπαιδα κάθε εξάμηνο. Ο Ιησούς είπε,

“Ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι· παρακαλέσατε λοιπόν τον κύριον του θερισμού, διά να αποστείλη εργάτας εις τον θερισμόν αυτού” (Ματθαίον θ΄. 37, 38).

Ψάλλετέ το ξανά!

Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Δεν είναι εύκολη δουλειά. Σοκαρίστηκα όταν ανακάλυψα πως έχουμε ανθρώπους που πάνε για ευαγγελισμό και φέρνουν πολύ λίγα ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων. Κάποιοι δεν φέρνουν ποτέ ονόματα ή αριθμούς τηλεφώνων από τον ευαγγελισμό. Με προβλημάτισε αυτό τις προάλλες. Είναι γεγονός πως τα χωράφια είναι γεμάτα με νέους ανθρώπους. Ο Ιησούς είπε πως πρέπει να προσευχηθούμε στον Θεό να “αποστείλη εργάτας εις τον θερισμόν”. Κάποιοι από εσάς πάτε για ευαγγελισμό, αλλά δεν φέρνετε πολλά ονόματα. Δεν φέρνετε πολλά ονόματα επειδή δεν “κοπιάζετε” να φέρετε ονόματα. Υπάρχουν εκατοντάδες χαμένοι νέοι εκεί έξω. Αλλά δεν “κοπιάζετε” να πάρετε τα ονόματά τους!

Όταν πάτε για ευαγγελισμό, πρέπει να βάλετε κόπο! Πρέπει να εργαστείτε σκληρά αλλιώς δεν θα πάρετε ονόματα. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να κερδίσετε ψυχές και να φέρετε πολλά ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων. Προσεύχομαι να κοπιάσετε την επόμενη εβδομάδα! Μην τεμπελιάζετε! Μην αποσπάστε από την προσοχή σας! Μην κάθεστε εκεί περιμένοντας να περάσει η ώρα! Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για πάρετε τα ονόματά τους!

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου”
         (Λουκάν ιδ΄. 23).

Ψάλλετέ το!

Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Την περασμένη Κυριακή, ο Νόα Σονγκ (Noah Song) κήρυξε ένα τρομερό κήρυγμα. Ήταν μόλις το δεύτερό του κήρυγμα. Αλλά ήταν δυνατό! Ο Νόα Σονγκ είπε,

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι νέοι σήμερα είναι η μοναξιά. Το ξέρω πως είναι αλήθεια! Μπορεί να βρίσκεσαι μέσα σε πλήθος. Αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις τους ανθρώπους προσωπικά. Μπορεί να βγεις ραντεβού, αλλά ξέρεις πως δεν θα κρατήσει πολύ. Μπορεί να ερωτευτείς. Αλλά σύντομα έρχεται το τέλος. Μπορεί να κάνεις βόλτα στο εμπορικό κέντρο, αλά κανείς δεν σε ξέρει και κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα. Μπορεί να μπεις στο Facebook, ή σε κάποια γραμμή συνομιλίας – αλλά ξέρεις πως τα άτομα στα οποία μιλάς δεν ενδιαφέρονται για σένα. Είναι μόνο κυβερνοφίλοι – όχι αληθινοί φίλοι. Ποια είναι η λύση; Η λύση βρίσκεται εδώ στο “νέο” Μπάπτιστ Τάμπερνακλ! (Noah Song, “God Hates Loneliness!”).

Ναι, ο Νόα είχε δίκιο! Οι νέοι είναι μοναχικοί σήμερα. Όχι μόνο κάποιοι απ' αυτούς. Όλοι τους βιώνουν τη μοναξιά. Πηγαίντε σ' αυτούς. Χαμογελάστε και πείτε τους “γεια”. Μην φοβάστε! Ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) μού είπε, “Τους κάνουμε χάρη όταν τους προσκαλούμε σε κάποιο πάρτυ στην εκκλησία μας”. Είχε δίκιο! Τους κάνουμε μεγάλη χάρη επειδή τους προσφέρουμε αυτό που χρειάζονται. Αυτό που χρειάζονται για να θεραπευτεί η μοναξιά τους. Αυτό που χρειάζονται για μια καλύτερη ζωή. Αυτό που χρειάζονται για να βρουν ειρήνη με τον Θεό διαμέσου του Ιησού Χριστού! Δεν τους μιλάτε σαν πωλητές, σαν πωλητές που προσπαθούν να πάρει κάτι απ' αυτούς. Όχι! Όχι! Δεν είστε πωλητές! Είστε εκεί για ευαγγελισμό, όχι για να πάρετε κάτι απ' αυτούς! Όχι για να τους εξαπατήσετε! Όχι για να τους πουλήσετε κάτι που δεν χρειάζονται! Είστε εκεί για να τους δώσετε κάτι. Για να τους δώσετε κάτι που χρειάζονται απεγνωσμένα! Είστε εκεί για να τους φέρετε στο πάρτυ της εκκλησίας μας. Είστε εκεί για να τους φέρετε εδώ να βρουν καλούς φίλους. Είστε εκεί για να τους φέρετε στην εκκλησία για να ακούσουν για τον Ιησού Χριστό – και να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας και την αιώνια αγάπη Του!

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου”
        (Λουκάν ιδ΄. 23).

Ψάλλετέ το!

Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Όταν πάτε για ευαγγελισμό, μην φοβάστε! Χρειάζονται αυτό που προσφέρουμε. Το χρειάζονται απεγνωσμένα! Τους κάνετε χάρη. Είστε εκεί για να τους βοηθήσετε. Για να τους δώσετε αυτό που χρειάζονται. Για να πάρετε τα ονόματά τους ώστε να τους φέρουμε μέσα. Για να τους δώσουμε αγάπη και φιλία που δεν έχουν ξαναγνωρίσει – την αγάπη του Θεού, την απίστευτη αγάπη του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος – τη φιλία, τη ζεστασιά, την κοινωνία και τη χαρά του “νέου” Μπάπτιστ Τάμπερνακλ!

Τα χωράφια είναι λευκά για θερισμό! Πηγαίντε την επόμενη εβδομάδα και φέρτε πολλά ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων από προσωπικό ευαγγελισμό! Πηγαίντε μαζί μας για ευαγγελισμό το βράδυ της Τετάρτης! Πηγαίντε μαζί μας για ευαγγελισμό το βράδυ της Πέμπτης! Πηγαίντε ξανά το βράδυ του Σαββάτου! Ναι – και πηγαίντε ξανά το απόγευμα της Κυριακής! Επιστρέψτε με πολλά ονόματα, όχι μόνο ένα ή δύο. Φέρτε πολλά ονόματα! Μπορείτε! Μην φοβάστε. Έχετε αυτό που εκείνοι οι νέοι χρειάζονται απεγνωσμένα! Πηγαίντε και κάντε το! Πηγαίντε και κάντε το! Πηγαίντε και κάντε το!

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι, διά να γεμισθή ο οίκος μου”
        (Λουκάν ιδ΄. 23).

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 8. Είναι το “Φέρτε τα μέσα”. Ψάλλετέ το, είναι το νούμερο 8 στο φυλλάδιό σας. Ψάλλετέ το, και μετά κάντε το την επόμενη εβδομάδα!

Ακούω τη φωνή του Ποιμένα,
   Έξω στη σκοτεινή και θλιβερή ερημιά,
Καλεί τα πρόβατα που έχουν περιπλανηθεί
   Μακρυά από την αυλή του Ποιμένα.
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Ποιος θα πάει να βοηθήσει τον καλό Ποιμένα,
   Να Τον βοηθήσει να βρει αυτά που περιπλανώνται;
Ποιος θα φέρει τα χαμένα στην αυλή,
   Όπου θα έχουν προστασία από το κρύο;
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Έξω στην ερημιά ακούστε τις κραυγές τους,
   Έξω στα άγρια και ψηλά βουνά.
Ακούστε! Ο Δεσπότης σάς μιλάει,
   “Πηγαίντε και βρείτε τα πρόβατά Μου όπου κι αν είναι”.
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.
(“Bring Them In” του Alexcenah Thomas, 19ος αιώνας).

Σας ενέπνευσε αυτό το κήρυγμα ώστε να πάτε να φέρετε περισσότερα ονόματα; Βλέπετε απόψε πόσο αναγκαίο είναι; Θα πείτε, “Ναι, Δρ Χάιμερς, θα κάνω περισσότερα την επόμενη εβδομάδα”; Αν αυτή είναι η επιθυμία σας, αφήστε το κάθισμά σας και ελάτε εδώ μπροστά. Ανεβείτε και επάνω στην πλατφόρμα, αλλά και κάτω επίσης! Η Έμι θα παίξει το “Φέρτε τα μέσα” ενώ έρχεστε. (Έρχονται).

Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν (John Samuel Cagan), παρακαλώ προσευχήσου στον Θεό να βοηθήσει κάθε έναν να φέρει περισσότερα ονόματα την επόμενη εβδομάδα. (Ο Τζον Κέιγκαν προσεύχεται). Τώρα ας προσευχηθεί ο Νόα Σονγκ (προσεύχεται). Καθώς η Έμι θα παίζει το ρεφραίν, επιστρέψτε στις θέσεις σας ψάλλοντάς το.

Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε τα μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας,
Φέρτε τα μέσα, Φέρτε τα μέσα,
   Φέρτε στον Ιησού αυτά που περιπλανώνται.

Μπορείτε να καθήσετε. Το βασικό έργο του Ιησού Χριστού ήταν να σώσει χαμένες ψυχές. Ο Ιησούς είπε πως ήρθε “να ζητήση και να σώση το απολωλός” (Λουκάν ιθ΄. 10).

Αν δεν έχετε ακόμη σωθεί, βρίσκομαι εδώ για να σας πω πως ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει. Εγκαταλείψτε τις αμαρτίες της ζωής σας και ελάτε “πρόσωπο με πρόσωπο” με τον Ιησού Χριστό – όπως έκανε ο Νόα Σονγκ. Ο Ιησούς υπέφερε και πέθανε επάνω στο Σταυρό. Πέθανε στη θέση σας, για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία σας. Έχυσε το Αίμα Του επάνω στο Σταυρό για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Αν θέλετε να εμπιστευτείτε τον Ιησού, παρακαλώ να μιλήσετε με τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) απόψε, ή τηλεφωνήστε του στο γραφείο του, και κλείστε ραντεβού με τον Δρ Κέιγκαν, για να σας συμβουλεύσει για τη σωτηρία. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους! Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme):
Λουκάν ιδ΄. 16-23.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Bring Them In” (του Alexcenah Thomas, 19ος αιώνας).