Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

THE WOUNDS OF CHRIST
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 26 Ιουνίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, June 26, 2016

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας”
(Λουκάν κδ΄. 40).


θα κηρύξω επάνω στο θέμα των πληγών του Χριστού. Είχε καρφωθεί επάνω στο Σταυρό. Υπήρχαν ακόμα τρύπες στα χέρια Του και στα πόδια Του αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς. Τους έδειξε αυτές τις πληγές αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς. Είχε καρφωθεί επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το πλήρες τίμημα για την αμαρτία σας. Ο μόνος τρόπος για να σωθείτε από την αμαρτία σας είναι να έρθετε στον Ιησού και να Τον εμπιστευτείτε.

Αλλά δεν θα εμπιστευτείτε τον Ιησού μέχρι να νιώσετε την ενοχή της αμαρτίας σας. Θα προσπαθήσετε να σώσετε τον εαυτό σας με το να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Αλλά δεν θέλετε να παραδεχτείτε πως είστε χαμένοι αμαρτωλοί. Δεν θέλετε να παραδεχτείτε πως ο Ιησούς είναι ο μόνος που μπορεί να σας σώσει από την αμαρτία σας διαμέσου του θανάτου Του επάνω στο Σταυρό. Δεν θέλετε να παραδεχτείτε πως είστε αμαρτωλοί όπως έκανε ο Κάι Περνγκ (Kai Perng). Ο Κάι είπε: “Ήξερα πως ήμουν αμαρτωλός. Προσπάθησα να είμαι καλό παιδί, αλλά όσο σκληρά και να προσπαθούσα δεν μπορούσα να αλλάξω τον εαυτό μου. Κατάλαβα πως ήμουν ξεπεσμένος αμαρτωλός, πως είχα αμαρτήσει κατά του Θεού...Ένιωθα πως δεν υπήρχε ελπίδα”. Διάβασα αυτές τις λέξεις στο μήνυμά μου την προηγούμενη Κυριακή το πρωί, δεν μπορούσα να αλλάξω τον εαυτό μου. Κατάλαβα πως ήμουν αμαρτωλός. Ένιωθα πως δεν υπήρχε ελπίδα. Όμως μερικές ώρες αργότερα ρώτησα μια μικρή Κινεζοπούλα αν είχε σωθεί. Είπε: “Ναι”. Τη ρώτησα πώς σώθηκε. Είπε πως είχε αλλάξει τον εαυτό της και πως είχε γίνει καλύτερος άνθρωπος. Είπε πως τώρα ήταν υπάκουη στους γονείς της. Είχε κάνει τον εαυτό της καλύτερο άνθρωπο! Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που έλεγε! Είχε αλλάξει τον εαυτό της. Έκανε τον εαυτό της καλύτερο άνθρωπο! Απίστευτο!

Αυτή η κοπέλα είναι στην εκκλησία μας πολύ καιρό. Έχει ακούσει το κήρυγμά μου ξανά και ξανά και ξανά, καθώς λέω πως δεν γίνεται να σωθείς με το να αλλάξεις τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Με έχει ακούσει ξανά και ξανά και ξανά, να λέω πως μπορείς να σωθείς μόνο διαμέσου του Χριστού, που πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σου. Κι όμως όλο αυτό το κήρυγμα δεν της έχει κάνει τίποτα! Αυτή συνέχισε να νομίζει πως μπορούσε να αλλάξει τον εαυτό της και να σώσει τον εαυτό της. Δεν ανέφερε καν τον Ιησού. Δεν ανέφερε καν το εξιλεωτικό Του Αίμα! Ούτε μια φορά! Δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του Ιησού!

Σας λέω σήμερα το πρωί – δεν πρόκειται να σωθείτε μέχρι να νιώσετε πως είστε απελπισμένοι αμαρτωλοί. Αν δεν νιώσετε πως είστε απελπισμένοι αμαρτωλοί δεν θα νιώσετε την ανάγκη για τον Ιησού – που πέθανε στο Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σας. Και το μήνυμά μου σήμερα το πρωί δεν θα σημαίνει τίποτα για σας – εκτός και αν το Άγιο Πνεύμα σάς κάνει να νιώσετε αμαρτωλοί και απελπισμένοι. Μόνο όταν νιώσετε αμαρτωλοί και απελπισμένοι θα καταλάβετε γιατί ο Ιησούς τούς έδειξε τις τρύπες από τα καρφιά στα χέρια Του και στα πόδια Του.

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Γιατί τους έδειξε αυτές τις πληγές στα χέρια Του και στα πόδια Του; Για ποιο λόγο το έκανε; Γιατί τους έδειξε τις πληγές Του; Θα σας δώσω τρεις λόγους γιατί,

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

I. Πρώτον, ο Ιησούς τούς έδειξε τις πληγές Του για να γνωρίζουμε πως ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε καρφωθεί επάνω στο Σταυρό.

Οι Γνωστικοί αιρετικοί έλεγαν πως ο Ιησούς δεν πέθανε πραγματικά επάνω στο Σταυρό. Το Κοράνι των Μουσουλμάνων λέει πως ο Ιησούς δεν πέθανε επάνω στο Σταυρό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που δεν πιστεύουν πως ο Θεός θα επέτρεπε στον Υιό Του να πεθάνει με τόσο φρικτό θάνατο. Ο Ιησούς γνώριζε πως θα υπήρχε απιστία σχετικά με τη σταύρωσή Του. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος γιατί,

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Ο Ιησούς ήθελε όλοι να γνωρίσουν πως όντως υπέφερε και πέθανε επάνω στο Σταυρό. Γι' αυτό, άφησε τους μαθητές Του να δουν τις πληγές Του, ακόμη και να τις αγγίξουν. Ο Απόστολος Ιωάννης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε γι' αυτό “το οποίον ηκούσαμεν, το οποίον είδομεν με τους οφθαλμούς ημών, το οποίον εθεωρήσαμεν και αι χείρες ημών εψηλάφησαν” (Α΄ Ιωάννη α΄. 1). Ο Δρ Γουοτς (Dr. Watts) είπε:

Δείτε, απ' το κεφάλι Του, τα χέρια Του, τα πόδια Του,
   Λύπη και αγάπη ρέουν ανακατεμένα.
Η αγάπη και η λύπη έχουν ξανασυναντηθεί με τέτοιον τρόπο;
   Τα αγκάθια έχουν ξαναφτιάξει τόσο μεγαλοπρεπές στεφάνι;
(“When I Survey the Wondrous Cross” του Isaac Watts, D.D., 1674-1748).

Στο σταυρό, στο σταυρό,
   Θα είναι για πάντα η δόξα μου.
Μέχρι η εκστασιασμένη μου ψυχή,
   Να βρει ανάπαυση πέραν του ποταμού.
(“Near the Cross” της Fanny J. Crosby, 1820-1915).

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

II. Δεύτερον, ο Ιησούς τούς έδειξε τις πληγές Του για να γνωρίζουμε πως Αυτός είναι ο αντικαταστάτης που υποφέρει για τις αμαρτίες μας.

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είπε:

“Ιδού, ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου” (Ιωάννην α΄. 29).

Αλλά δεν είπε ακριβώς πώς ο Ιησούς θα αφαιρούσε τις αμαρτίες μας. Μόνο μετά την ανάσταση του Ιησού από τους νεκρούς, κατάλαβαν πως ο Ιησούς,

“…τας αμαρτίας ημών αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου”
(Α΄ Πέτρου β΄. 24).

Μόνο αφού είδαν τα σημάδια από τα καρφιά στα χέρια Του και στα πόδια Του, κατάλαβαν πως,

“Ο Χριστός άπαξ έπαθε διά τας αμαρτίας, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, διά να φέρη ημάς προς τον Θεόν” (Α΄ Πέτρου γ΄. 18).

Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που,

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Θέλει να γνωρίζουμε στα σίγουρα πως υπέφερε και πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία μας, για να μπορέσουμε να σωθούμε από την αμαρτία και την Κόλαση. Ήθελε να δούμε τα σημάδια από τα καρφιά στα χέρια Του και στα πόδια Του για να γνωρίζουμε πως η οργή του Θεού έπεσε επάνω σ' Αυτόν όταν ήταν επάνω στο Σταυρό, για να γνωρίζουμε

“…την απολυτρώση την εν Χριστώ Ιησού, τον οποίον ο Θεός προέθετο μέσον εξιλεώσεως διά της πίστεως εν τω αίματι αυτού” (Ρωμαίους γ΄. 24-25).

Γι' αυτόν τον λόγο,

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Ψάλλετε τον ύμνο του Δρ Γουοτς!

Δείτε, απ' το κεφάλι Του, τα χέρια Του, τα πόδια Του,
   Λύπη και αγάπη ρέουν ανακατεμένα.
Η αγάπη και η λύπη έχουν ξανασυναντηθεί με τέτοιον τρόπο;
   Τα αγκάθια έχουν ξαναφτιάξει τόσο μεγαλοπρεπές στεφάνι;

“Στο Σταυρό.” Ψάλλετέ το!

Στο σταυρό, στο σταυρό,
   Θα είναι για πάντα η δόξα μου.
Μέχρι η εκστασιασμένη μου ψυχή,
   Να βρει ανάπαυση πέραν του ποταμού.

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

III. Τρίτον, ο Ιησούς τούς έδειξε τις πληγές Του για να γνωρίζουμε πως Αυτός είναι ο Σωτήρας για όλους τους αιώνες.

Ο Χριστός πήρε τις πληγές Του και το Αίμα Του μαζί Του στον Ουρανό για να μας προσφέρει αιώνια απολύτρωση.

“Διότι ο Χριστός δεν εισήλθεν εις χειροποίητα άγια, αντίτυπα των αληθινών, αλλ' εις αυτόν τον ουρανόν, διά να εμφανισθή τώρα ενώπιον του Θεού υπέρ ημών” (Εβραίους θ΄. 24).

Καθισμένος στα δεξιά του Θεού στον Ουρανό, οι πληγές του Ιησού υπενθυμίζουν για όλη την αιωνιότητα στον Θεό και στους αγγέλους πως,

“Αυτός είναι ιλασμός περί των αμαρτιών ημών, και ουχί μόνον περί των ημετέρων, αλλά και περί όλου του κόσμου” (Α΄ Ιωάννη β΄. 2).

Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα στον κόσμο απορρίπτουν τον Ιησού. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να σωθούν με τα δικά τους καλά έργα και τα δικά τους θεολογικά πιστεύω. Οπότε απορρίπτουν τον Ιησού, τον οποίον ο Θεός έστειλε για να φροντίσει για τη σωτηρία μας. Ο Ιησούς είναι η μόνη οδός προς τον Θεό επειδή Αυτός είναι ο μόνος που υπέφερε και πέθανε για να πληρώσει για τις αμαρτίες μας. Κανένας άλλος θρησκευτικός ηγέτης δεν το έκανε αυτό – ούτε ο Κομφούκιος, ούτε ο Βούδας, ούτε ο Μωάμεθ, ούτε ο Ιωσήφ Σμιθ, ούτε κανένας άλλος! Μόνο για τον Ιησού Χριστό μπορεί να ειπωθεί,

“Αυτός ετραυματίσθη διά τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη διά τας ανομίας ημών• η τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνην ημών, ήτο επ' αυτόν• και διά των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν” (Ησαΐας νγ΄. 5).

Μόνο για τον Ιησού θα μπορούσε να ειπωθεί,

“Ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον διά να σώση τους αμαρτωλούς”
(Α΄ Τιμόθεον α΄. 15).

Μόνο για τον Ιησού θα μπορούσε να ειπωθεί,

“Ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς, διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών” (Ρωμαίους ε΄. 8).

Γι' αυτόν τον λόγο,

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Ψάλλετε ξανά τον ύμνο του Δρ Γουοτς!

Δείτε, απ' το κεφάλι Του, τα χέρια Του, τα πόδια Του,
   Λύπη και αγάπη ρέουν ανακατεμένα.
Η αγάπη και η λύπη έχουν ξανασυναντηθεί με τέτοιον τρόπο;
   Τα αγκάθια έχουν ξαναφτιάξει τόσο μεγαλοπρεπές στεφάνι;

“Στο Σταυρό.” Ψάλλετέ το ξανά!

Στο σταυρό, στο σταυρό,
   Θα είναι για πάντα η δόξα μου.
Μέχρι η εκστασιασμένη μου ψυχή,
   Να βρει ανάπαυση πέραν του ποταμού.

Ακόμη κι όταν ο Ιησούς επιστρέψει δεύτερη φορά, θα έχει ακόμη τα σημάδια της σταύρωσης στα χέρια Του και στα πόδια Του. Ο Χριστός είπε, διαμέσου του προφήτη Ζαχαρία,

“Και θέλουσιν επιβλέψει προς εμέ, τον οποίον εξεκέντησαν, και θέλουσι πενθήσει δι' αυτόν”
(Ζαχαρίας ιβ΄. 10).

Αυτοί που δεν στρέφονται στον Χριστό όσο ζουν, θα πενθούν για όλη την αιωνιότητα στην Κόλαση. Ο μεγάλος Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε: “Αυτά τα ανοιχτά χέρια και αυτή η λογχισμένη πλευρά θα είναι μάρτυρες εναντίον σας, πραγματικά εναντίον σας, αν πεθάνετε απορρίπτοντάς τον, και εισέλθετε στον αιωνιότητα ως εχθροί του Χριστού διαμέσου των πονηρών έργων” (C. H. Spurgeon, “The Wounds of Jesus,” The New Park Street Pulpit, Pilgrim Publications, volume V, p. 237).

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Αλλά ξανά, ο Σπέρτζεον είπε,

Καημένε αμαρτωλέ…Φοβάσαι να έρθεις (στον Ιησού); Τότε κοίτα τα χέρια του – κοίτα τα χέρια του, αυτό δεν θα σε παρακινήσει;...Κοίτα την πλευρά του, υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην καρδιά του. Η πλευρά του είναι ανοιχτή. Η πλευρά του είναι ανοιχτή (για σένα)… Ω αμαρτωλέ, ο Θεός να σε βοηθήσει να πιστέψεις στις πληγές του! Δεν μπορούν να αποτύχουν• οι πληγές του Χριστού θα θεραπεύσουν αυτούς που θα τον εμπιστευτούν (ibid., page 240).

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας” (Λουκάν κδ΄. 40).

Η Εβαντζελίν Μπουθ (Evangeline Booth), του παλιού Στρατού της Σωτηρίας, είπε πολύ σωστά,

Οι πληγές του Χριστού είναι ανοιχτές,
   Αμαρτωλέ, έγιναν για σένα.
Οι πληγές του Χριστού είναι ανοιχτές,
   Εκεί τρέξε να βρεις καταφύγιο.
(“The Wounds of Christ” της Evangeline Booth, 1865-1950).

Ελάτε στον Ιησού. Εμπιστευτείτε τον Ιησού. Ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σας. Ελάτε στον Ιησού. Εμπιστευτείτε τον Ιησού. Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Δεν θα σωθείτε έτσι. Μόνον ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει από την αμαρτία και την Κόλαση! Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννην κ΄. 24-29.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “The Wounds of Christ” (της Evangeline Booth, 1865-1950).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

THE WOUNDS OF CHRIST

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και τους πόδας”
(Λουκάν κδ΄. 40).

(Ιωάννην ιθ΄. 34, 35, 41, κ΄. 1, 5, 6-7, 9, 19,
Λουκάν κδ΄. 37-40, Ιωάννην κ΄. 27)

I.   Πρώτον, ο Ιησούς τούς έδειξε τις πληγές Του για να γνωρίζουμε πως
ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε καρφωθεί επάνω στο Σταυρό,
Α΄ Ιωάννην α΄. 1.

II.  Δεύτερον, ο Ιησούς τούς έδειξε τις πληγές Του για να γνωρίζουμε πως
Αυτός είναι ο αντικαταστάτης που υποφέρει για τις αμαρτίες μας,
Ιωάννην α΄. 29, Α΄ Πέτρου β΄. 24, γ΄. 18, Ρωμαίους γ΄. 24-25.

III. Τρίτον, ο Ιησούς τούς έδειξε τις πληγές Του για να γνωρίζουμε πως
Αυτός είναι ο Σωτήρας για όλους τους αιώνες, Εβραίους θ΄. 11-12,
Α΄ Ιωάννη β΄. 2, Ιωάννην ιδ΄. 6, Ησαΐας νγ΄. 5, Α΄ Τιμόθεον α΄. 15,
Ρωμαίους ε΄. 8, Ζαχαρίας ιβ΄. 10.