Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

GOOD THINGS COME THROUGH PRAYER
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 5 Ιουνίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, June 5, 2016

“Εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρητε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς θέλει δώσει αγαθά εις τους ζητούντας παρ' αυτού;” (Ματθαίον ζ΄. 11).


Σ' αυτό το υπέροχο κείμενο ο Ιησούς μάς ενθαρρύνει να προσευχόμαστε. Τα εδάφια 7 και 8 είναι στον ενεστώτα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεχίζουμε να ζητάμε, να συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν το Άγιο Πνεύμα σάς φέρνει στο μυαλό ξανά και ξανά κάποια ανάγκη, είναι φορτίο από τον Κύριο. Σας υπενθυμίζει να προσεύχεστε γι' αυτό το πράγμα ξανά και ξανά, μέχρι να έρθει η απάντηση από τον Πατέρα μας στον Ουρανό.

Όταν η οικογένειά μου κι εγώ επιστρέψαμε από κάποιες σύντομες διακοπές στο Μεξικό, ήρθα αμέσως αντιμέτωπος με οχτώ τεράστια προβλήματα στην εκκλησία μας. Φαινόταν πως δεν υπήρχε λύση για αυτά τα προβλήματα. Έφερα το κάθε ένα απ' αυτά ενώπιον του Κυρίου με προσευχή, χωρίς να ξέρω τι να κάνω γι' αυτά. Ήταν τεράστια προβλήματα. Φυσικά ο Διάβολος μού βασάνισε το μυαλό με αμφιβολίες και φόβους. Φυσικά, η παλιά μου φύση δεν πίστευε πως ο Θεός θα φρόντισε γι' αυτά τα πράγματα. Αλλά συνέχισα να προσεύχομαι, σαν τον άνθρωπο που είπε στον Ιησού: “Πιστεύω, Κύριε· βοήθει εις την απιστίαν μου” (Μάρκον θ΄. 24). Αυτή είναι καλή προσευχή όταν η πίστη σου είναι αδύναμη: “Πιστεύω, Κύριε· βοήθει εις την απιστίαν μου” – για να υπερισχύσει της απιστίας μου, για να δυναμώσει την πίστη μου. Κι έτσι προσευχόμουν για αυτά τα οχτώ προβλήματα.

Και μία-μία ο Θεός απάντησε στις προσευχές μου. Ένα-ένα, αυτά τα προβλήματα που φαίνονταν αξεπέραστα, ξεπεράστηκαν από απάντηση στην προσευχή. Ήρθε απάντηση την προηγούμενη Κυριακή σε ένα πρόβλημα για το οποίο προσευχόμουν για δεκαπέντε χρόνια! Τι θαύμα! Δόξα στον Θεό απ' τον οποίον έρχονται όλες οι ευλογίες! Επίσης, ένα-ένα, τα οχτώ προβλήματα που ανέφερα ξεπεράστηκαν. Για το τελευταίο πήρα απάντηση λίγο πριν κάτσω να προετοιμάσω αυτό το κήρυγμα! Ήταν πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Ήταν φορτίο που κουβαλούσα για μήνες! Αλλά όταν ο Θεός απάντησε στην προσευχή, φάνηκε τόσο απλό! Το φορτίο αφαιρέθηκε, και ο Θεός έδωσε την απάντηση με τέτοια άνεση, που τώρα μου φαίνεται γελοίο το πόσο ανησυχούσα!

'Ελα, ψυχή μου, φέρε την αίτησή σου,
   Ο Ιησούς απαντάει προσευχές,
Αυτός ο Ίδιος σου είπε να προσεύχεσαι,
   Άρα δεν θα σου πει όχι,
Άρα δεν θα σου πει όχι.

Έρχεσαι σ' έναν Βασιλιά,
   Φέρε μεγάλες αιτήσεις,
Επειδή έχει τόση χάρη και τόση δύναμη,
   Που αντέχει όσα και να ζητήσεις,
Που αντέχει όσα και να ζητήσεις!
   (“Come, My Soul, Thy Suit Prepare” του John Newton, 1725-1807).

Η καρδιά μου θέλει να ψάλλει όταν σκέφτομαι πώς ο Θεός απάντησε στις προσευχές μου! Η καρδιά μου ψάλλει όταν ευχαριστώ τον Θεό που απάντησε στις προσευχές μου! Όταν ο Θεός απαντάει κάποια προσευχή σας, να Τον ευχαριστείτε αμέσως!

“Εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρητε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς θέλει δώσει αγαθά εις τους ζητούντας παρ' αυτού;” (Ματθαίον ζ΄. 11).

Επειδή έχει τόση χάρη και τόση δύναμη,
   Που αντέχει όσα και να ζητήσεις,
Που αντέχει όσα και να ζητήσεις!

Αλληλούια! Αλληλούια! Αλληλούια! Δόξα στον Θεό! Δόξα στον Θεό! Απαντάει στις προσευχές! (χειροκρότημα).

Έχουμε δει εκπληκτικές απαντήσεις στις προσευχές μας φέτος. Είδαμε δύο κυρίες, άνω των ογδόντα ετών, να μεταστρέφονται. Είδαμε δώδεκα καινούργιους νέους ανθρώπους να μεταστρέφονται μέσα σε λίγες ημέρες. Ο Ρόμπερτ Γουανγκ (Robert Wang) ελπίζουμε πως μεταστράφηκε όταν ο Δρ Ράσμουσεν (Dr. Rasmussen) κήρυξε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Και ο Γούντι (Woody) λυτρώθηκε από δαιμονική καταπίεση – πραγματικό θαύμα της χάρης του Θεού! Και ο Τζέσι Ζακαμίτσιν (Jesse Zacamitzin)! Με κοίταξε με άγριο βλέμμα όταν ανακάλυψε πως μου αρέσει ο Τραμπ (Trump). Αλλά μετά από λίγο καιρό είχε δάκρυα στα μάτια στην αίθουσα συζήτησης, καθώς ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) τον καθοδήγησε ώστε να εμπιστευτεί τον Σωτήρα! Εκπληκτικό! Μόνο ο Θεός μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στη ζωή του! Ο Βαλεντάιν Χερέρα (Valentine Herrera) δεν φαινόταν να είχε καλές προοπτικές! Αλλά μου φαινόταν πως ο Θεός μου έλεγε πως θα σωθεί. Και σύντομα μεταστράφηκε! Εκπληκτικό! Μόνο ο Θεός μπορούσε να το κάνει! Τότε κήρυξα ένα μήνυμα κυρίως σε Χριστιανούς. Απλά ανέφερα το Ευαγγέλιο στα γρήγορα. Τι έκπληξη όταν μου είπαν πως ο Τομ Ζία (Tom Xia) μάλλον μεταστράφηκε μετά απ' αυτό! Ξέχασα να αναφέρω την πιθανή μεταστροφή της Κας Ζαμπαλάγκα (Mrs. Zabalaga) αφού ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) τής ζήτησε απλά να εμπιστευτεί τον Ιησού – και το έκανε – μετά από 35 χρόνια αμφιβολίας και σύγχυσης! Εκπληκτικό! Μόνο ο Θεός μπορούσε να το κάνει! Περίπου 17 άτομα ελπίζουμε πως έχουν ήδη μεταστραφεί φέτος – και είμαστε μόνο στα μέσα της χρονιάς! (χειροκρότημα)

Αγαπητοί μου φίλοι, ο Θεός είναι Θεός θαυμάτων! Απαντάει στις προσευχές! Δίνει αγαθά σ' αυτούς που Του ζητάνε! Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, ας αφοσιωθούμε στις προσευχές ώστε να έχουμε την παρουσία του Θεού στις συναθροίσεις μας. Θέλω να προσεύχεστε για την παρουσία του Θεού κάθε φορά που προσεύχεστε. Ο ποιμένας μου στην κινεζική εκκλησία ήταν ο Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin) (1911-2009). Συχνά μιλούσε για την ανάγκη της προσευχής για την παρουσία του Θεού στην εκκλησία. Ο Δρ Λιν είπε:

     Ο γενικός σκοπός της προσευχής είναι να ζητήσουμε την συγκατάθεση του Θεού να μας ευλογήσει με τη χάρη Του, να θεραπεύσει τους αρρώστους, να παρηγορήσει τους καταπατημένους, να φροντίσει αυτούς που έχουν ανάγκη, να λυτρώσει αυτούς που έχουν δοκιμασίες, να βοηθήσει τους άπιστους να πιστέψουν και τους πιστούς να ωριμάσουν, και τα λοιπά... Και μάλιστα, όλα αυτά τα αιτήματα είναι θεραπείες για τα συμπτώματα παρά για τη ρίζα του προβλήματος. Ο Κύριος μας… έχει δώσει τη θεραπεία για τη ρίζα του προβλήματος – την παρουσία Του ανάμεσά μας!
     Με την παρουσία Του, όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν, το σκοτάδι θα γίνει φως, και η συμφορά θα γίνει πλούτη... Δόξα στον Κύριο! Έχει υποσχεθεί πως θα είναι μαζί μας διαμέσου της προσευχής...Ο σκοπός της προσευχής είναι να έχουμε την παρουσία του Θεού (Timothy Lin, Ph.D., The Secret of Church Growth, FCBC, 1992, pp. 108, 109).

Γι' αυτό, σας ζητάω να προσεύχεστε για την παρουσία του Θεού στην εκκλησία μας κάθε φορά που προσεύχεστε. Όταν προσεύχεστε το πρωί, φροντίστε να προσεύχεστε για την παρουσία του Θεού ανάμεσά μας. Όταν ευχαριστείτε τον Θεό για το φαγητό πριν φάτε, προσευχηθείτε τουλάχιστον λίγα λόγια για την παρουσία Του στην εκκλησία μας. Όταν προσεύχεστε για μένα, προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού διαμέσου του κηρύγματός μου. Επίσης προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού καθώς προετοιμάζω τα κηρύγματα στο γραφείο μου. Όταν προσεύχεστε για τον Θερισμό του Φθινοπώρου, προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού ανάμεσά μας. Χωρίς την παρουσία Του, όλες οι ευαγγελιστικές μας προσπάθειες δεν θα παράγουν καρπό. Όταν προσεύχεστε για την ιεραποστολή μας στον κόσμο διαμέσου του Διαδικτύου, προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού ανάμεσα σ' αυτούς που διαβάζουν τα μηνύματα, ή που τα κηρύττουν, ή που τα παρακολουθούν βιντεοσκοπημένα. Όταν προσεύχεστε για τις ευαγγελιστικές μας προσπάθειες, προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού να είναι μαζί μας καθώς μοιραζόμαστε το Ευαγγέλιο. Όταν προσεύχεστε για τους σόλο ύμνους του Κου Γκρίφιθ (Mr. Griffith), και για τους ύμνους που ψάλλουμε όλοι μαζί, προσευχηθείτε η παρουσία του Θεού να είναι με τους ύμνους. Προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού στις συμπροσευχές μας. Προσευχηθείτε ώστε η παρουσία του Θεού να συντρίψει τις καρδιές των χαμένων “παιδιών της εκκλησίας”. Αλλά μην σταματάτε εκεί – προσευχηθείτε ώστε η παρουσία του Θεού να μεταστρέψει τα καινούργια άτομα που έρχονται στην εκκλησία. Μάθετε τα ονόματα των καινούργιων ατόμων – και προσευχηθείτε ώστε η παρουσία του Θεού να τους δείξει την ανάγκη τους για τον Χριστό – και να τους ελκύσει στον Σωτήρα. Προσευχηθείτε ώστε η παρουσία του Θεού να δέσει τον Διάβολο και τους δαίμονές του. Προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού στην αίθουσα συζήτησης μετά τις συναθροίσεις. Προσευχηθείτε ώστε η παρουσία του Θεού να θεραπεύσει τους αρρώστους, όπως την Κα Ρουπ (Mrs. Roop) και εμένα. Προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού σε κάθε δραστηριότητα της εκκλησίας μας. Προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού όταν ο Νόα Σονγκ (Noah Song) και ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) θα κηρύττουν κατά τη διάρκεια του Θερισμού του Φθινοπώρου. Προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού κάθε φορά που μιλάω. Προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού κάθε φορά που μιλάει ο Δρ Τσαν (Dr. Chan). Στην Παραβολή του αναιδή φίλου, ο Ιησούς είπε:

“Eάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρετε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ ο ουράνιος θέλει δώσει Πνεύμα Άγιον εις τους αιτούντας παρ' αυτού;” (Λουκάν ια΄. 13).

Πρέπει συνεχώς να ζητάμε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος να είναι μαζί μας. Κι αυτό θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να προσεχόμαστε ώστε ο Θεός να δοξάσει τον εαυτό Του ανάμεσά μας με μια πνευματική αναζωπύρωση. Ελπίζω κάθε φορά που προσεύχεστε να ζητάτε από τον Θεό να μας στείλει αναζωπύρωση! Ναι – κάθε φορά! Η αναζωπύρωση είναι ένα πιο έντονο πλημμύρισμα της παρουσίας Του ανάμεσά μας. Πρέπει επίσης να προσευχηθούμε την προσευχή του Αββακούμ:

“Κύριε, ζωοποίει το έργον σου εν μέσω των ετών· Εν μέσω των ετών γνωστοποίει, αυτό· εν τη οργή σου μνήσθητι ελέους” (Αββακούμ γ΄. 2).

“Κύριε, ζωοποιεί το έργον σου.” Ένας παλιός ύμνος που πάντα αγαπούσα το λέει πολύ σωστά.

Βροχές ευλογίας,
   Βροχές ευλογίας χρειαζόμαστε,
Ψιχάλες ελέους πέφτουν γύρω μας,
   Αλλά για βροχές παρακαλάμε.
(“There Shall Be Showers of Blessing” του Daniel W. Whittle, 1840-1901).

Οι “ψιχάλες ελέους” είναι οι 17 ή 18 ψυχές που ελπίζουμε πως έχουν σωθεί φέτος. Αλλά οι “βροχές ευλογίας” έρχονται όταν ο Θεός στέλνει δύναμη αναζωπύρωσης με την πλήρη ισχύ της ευλογίας Του.

Όταν έρχεται αναζωπύρωση, ο Θεός είναι που την στέλνει. Η εκκλησία μπορεί να συνεχίσει και να είναι καλά. Μπορούμε να δούμε ψυχές να σώζονται. Μπορούμε να έχουμε την παρουσία του Θεού. Αλλά στην πνευματική αναζωπύρωση τα πάντα είναι πιο έντονα. Οι προσευχές γίνονται ξαφνικά πιο δυναμικές. Τα κηρύγματα γίνονται υπερβολικά δυναμικά. Ο έλεγχος περί αμαρτίας γίνεται τεράστιος. Κάθε συνάθροιση γίνεται μια δυναμική αίθουσα συζήτησης. Υπάρχουν πολλά δάκρυα καθώς οι άνθρωποι ομολογούν τις αμαρτίες τους. Ακόμη κι αυτοί που είναι ήδη σωσμένοι ομολογούν τις αμαρτίες τους – συχνά δημοσίως, μπροστά σε όλους. Το Ευαγγέλιο που οι χαμένοι ακούνε εδώ και χρόνια τούς έρχεται σαν να ήταν ένα καινούργιο μήνυμα, μήνυμα που ποτέ δεν είχαν καταλάβει.

Η αναζωπύρωση συνήθως έρχεται όταν κάποιοι άνθρωποι στην εκκλησία ξεκινούν να νιώθουν πως υπάρχει κάτι που χρειαζόμαστε παραπάνω. Δεν είναι πια ικανοποιημένοι με τη ρουτίνα της εκκλησίας. Ξεκινάνε να προσεύχονται στον Θεό να κινηθεί ανάμεσά τους με θαυματουργό τρόπο. Οι Χριστιανοί συνειδητοποιούν πως είναι πιο χλιαροί απ' ό,τι νομίζανε. Ομολογούν την κοσμικότητά τους. Ομολογούν τις αμαρτίες της καρδιάς τους. Συχνά ομολογούν τις αμαρτίες τους δημοσίως. Κράζουν στον Θεό να τους συγχωρέσει και να τους ανανεώσει. Ο Ίδιος ο Θεός εγείρει την εκκλησία, και γίνεται σαν την εκκλησία στις Πράξεις των Αποστόλων.

Μια σπουδαία προσευχή για δύναμη αναζωπύρωσης δόθηκε από τον προφήτη Ησαΐα. Προσευχήθηκε:

“Είθε να έσχιζες τους ουρανούς, να κατέβαινες, να διελύοντο τα όρη εν τη παρουσία σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Ελπίζω κάποιοι από εσάς να αποστηθίσετε αυτήν την προσευχή, και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα λόγια όταν προσεύχεστε για αναζωπύρωση.

Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) αποκάλεσε το εδάφιο του Ησαΐα ξδ΄. 1, “την απόλυτη προσευχή για αναζωπύρωση”. Είπε:

“‘Είθε να έσχιζες τους ουρανούς, να κατέβαινες’ – και δεν διστάζω να πω πως αυτή είναι η απόλυτη προσευχή σε σχέση με την αναζωπύρωση. Είναι σωστό, βέβαια, πάντα να προσευχόμαστε στον Θεό να μας ευλογεί...και να μας δίνει χάρη, αυτή θα πρέπει να είναι η συνεχής προσευχή μας. Αλλά αυτή η προσευχή εδώ πηγαίνει παραπέρα, και εδώ βλέπουμε τις διαφορές μεταξύ του τι θα πρέπει να προσεύχεται πάντα η εκκλησία, και την ιδιαίτερη, ιδιόμορφη, επείγουσα προσευχή για μια επίσκεψη του Πνεύματος του Θεού με αναζωπύρωση... ‘Είθε’ λέει, ‘να έσχιζες τους ουρανούς’. Υπάρχει μια πράξη σκισίματος. Ο Θεός εκρήγνυται ανάμεσά μας” (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Revival, Crossway Books, 1992, pages 305-307).

Η προσευχή του Ησαΐα υποδηλώνεται στο μικρό ρεφραίν που ψάλλουμε συχνά:

Πνεύμα του Ζωντανού Θεού,
   Κατέβα, προσευχόμαστε.
Πνεύμα του Ζωντανού Θεού,
   Κατέβα, προσευχόμαστε.
Λιώσε με, σχημάτισέ με, σπάσε με, λύγισέ με.
   Πνεύμα του Ζωντανού Θεού,
Κατέβα, προσευχόμαστε.
   (“Spirit of the Living God” του Daniel Iverson, 1899-1977;
      τροποποιημένο από τον Δρ Χάιμερς).

Όταν προσευχόσαστε για αναζωπύρωση, ψάλλετε αυτό το ρεφραίν, και μετά προσευχηθείτε τα λόγια του εδαφίου Ησαΐα ξδ΄. 1:

“Είθε να έσχιζες τους ουρανούς, να κατέβαινες, να διελύοντο τα όρη εν τη παρουσία σου” (Ησαΐας ξδ΄. 1).

Τα όρη της υπερηφάνιας, τα όρη της αμαρτίας και της αντίστασης, τα όρη της απιστίας – όλα θα διαλυθούν όταν ο Θεός σκίσει τους ουρανούς και κατέβει ανάμεσά μας.

Οπότε, πρέπει να προσευχόμαστε για την παρουσία του Θεού σε όλα όσα κάνουμε στην εκκλησία. Αλλά πρέπει επίσης να προσευχόμαστε για ένα ακόμη μεγαλύτερο πλημμύρισμα του Πνεύματος του Θεού ανάμεσά μας με αναζωπύρωση. Όταν έρχεται η αναζωπύρωση, σχεδόν πάντα έρχεται ξαφνικά. Έχω δει αναζωπυρώσεις τρεις φορές στη ζωή μου. Την πρώτη και την τρίτη φορά που είδα αναζωπύρωση, το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε τόσο ξαφνικά που εκπλαγήκαμε και μας συνεπήρε η δύναμη του Θεού! Αν ο Θεός στείλει εδώ αναζωπύρωση δεν θα το ξεχάσετε για την υπόλοιπή σας ζωή. Θα γίνει περισσότερη δουλειά στην εκκλησία μας σε έναν μήνα, απ' όση βλέπουμε τώρα σε είκοσι χρόνια! Το ξέρω. Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια το τι μπορεί να κάνει ο Θεός όταν σκίζει τους ουρανούς και κατεβαίνει με μεγαλύτερη δύναμη απ' ότιδήποτε που έχουμε ξαναδεί. Πάρτε αυτό το μήνυμα σπίτι σας και διαβάστε το όταν προσεύχεστε. Πρώτα, προσευχηθείτε για την παρουσία του Θεού σε όλα όσα κάνουμε. Μετά προσευχηθείτε ώστε το Πνεύμα του Θεού να έρθει με αναζωπύρωση.

Πάντα να προσεύχεστε για την παρουσία του Θεού σε όλα όσα κάνουμε. Αλλά πάντα να προσεύχεστε για μια αναζωπύρωση ανάμεσά μας. Ο Ιησούς είπε:

“Εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρητε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς θέλει δώσει αγαθά εις τους ζητούντας παρ' αυτού;” (Ματθαίον ζ΄. 11).

“Κύριε, στείλε αναζωπύρωση.” Ψάλλετέ το!

Κύριε, στείλε αναζωπύρωση,
   Κύριε, στείλε αναζωπύρωση,
Κύριε, στείλε αναζωπύρωση,
   Και ας κατέβει από Εσένα.
(“Lord, Send a Revival” του Dr. B. B. McKinney, 1886-1952;
      τροποποιημένο από τον Δρ Χάιμερς).

Προσευχηθείτε όλοι για μια μεταστροφή απόψε (όλοι προσεύχονται).

'Ελα, ψυχή μου, φέρε την αίτησή σου,
   Ο Ιησούς απαντάει προσευχές,
Αυτός ο Ίδιος σου είπε να προσεύχεσαι,
   Άρα δεν θα σου πει όχι,
Άρα δεν θα σου πει όχι.

Έρχεσαι σ' έναν Βασιλιά,
   Φέρε μεγάλες αιτήσεις,
Επειδή έχει τόση χάρη και τόση δύναμη,
   Που αντέχει όσα και να ζητήσεις,
Που αντέχει όσα και να ζητήσεις!

Μπορείτε να σωθείτε από την αμαρτία απόψε. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να σας ξυπνήσει σχετικά με την πραγματικότητα της αμαρτίας σας. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να σας ελκύσει στον Χριστό για να σας καθαρίσει από την αμαρτία σας με το πολύτιμο Αίμα Του. Αν θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πώς να σωθείτε, παρακαλώ ακολουθήστε τον Δρ Κέιγκαν και τον Τζον Κέιγκαν στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Θα σας πάνε σε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορούμε να μιλήσουμε και να προσευχηθούμε. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ματθαίον ζ΄. 7-11.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Come, My Soul, Thy Suit Prepare” (του John Newton, 1725-1807).