Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΛΙΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

DR. LIN’S TEACHINGS ON PRAYER
AND PRAYER MEETINGS
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 29 Μαΐου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, May 29, 2016

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 8).


Οι περισσότεροι ερμηνευτές δεν εξηγούν σωστά αυτό το εδάφιο. Για παράδειγμα, ένας πασίγνωστος ερμηνευτής είπε: “Η γενική κατάσταση σε όλον τον κόσμο θα είναι αυτή της απιστίας”. Αλλά ο Ιησούς δεν μιλάει γι' αυτό το πράγμα σε αυτό το κείμενο. Ο Ιησούς εδώ, δεν μιλάει για την γενική αποστασία των εσχάτων ημερών, αλλά ούτε και αναρωτιέται αν θα υπάρχουν πραγματικοί Χριστιανοί όταν επιστρέψει. Μάλιστα, ο Ιησούς είπε στον Πέτρο το ακριβώς αντίθετο πράγμα:

“Θέλω οικοδομήσει την εκκλησίαν μου, και πύλαι άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ' αυτής” (Ματθαίον ιϛ΄. 18).

Σταθείτε και ψάλλετε “Θρόνους, δόξες, πλούτη σβήνουν οι καιροί”! Είναι το νούμερο 4 στο φυλλάδιό σας, τέταρτη στροφή.

Θρόνους, δόξες πλούτη σβήνουν οι καιροί,
   Μα η η Εκκλησία μένει ασάλευτη.
Ούτε πύλες Άδου είναι δυνατόν,
   Να την αποσπάσουν από τον Χριστό.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός.
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
(“Onward, Christian Soldiers” του Sabine Baring-Gould, 1834-1924).

Μπορείτε να καθήσετε.

Το Κατά Ματθαίον ιϛ΄. 18 μάς δείχνει πως, όσο βαθιά και απαίσια κι αν γίνει η Μεγάλη Αποστασία, θα υπάρχουν ακόμα πολλοί Χριστιανοί με σωτήρια πίστη όταν επιστρέψει ο Ιησούς. Πολλοί πραγματικοί Χριστιανοί θα αρπαχθούν, ιδιαίτερα στην Κίνα και άλλα μέρη του Τρίτου Κόσμου, όπου υπάρχει πραγματική πνευματική αναζωπύρωση σήμερα.

“Επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ' ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ' αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17).

Ακόμη και στη διάρκεια της ίδιας της Μεγάλης Θλίψης θα σωθούν πλήθη ανθρώπων.

“Όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους” (Αποκάλυψη ζ΄. 9).

“Ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης, και έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου” (Αποκάλυψη ζ΄. 14).

Άρα, ο Ιησούς δεν μιλούσε για την απουσία της σωτήριας πίστης κατά την Παρουσία Του, όταν είπε:

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 8).

Ο Δρ Τίμοθι Λιν (Timothy Lin) (1911-2009), που ήταν ποιμένας μου για πολλά χρόνια, είχε τρομερή κατανόηση της Βίβλου. Είχε Διδακτορικό (Ph.D.) στα Εβραϊκά και τις Συγγενείς Γλώσσες. Τη δεκαετία του '50, στο Πανεπιστήμιο Μπομπ Τζόουνς (Bob Jones University), δίδαξε Συστηματική Θεολογία, Βιβλική Θεολογία, Εβραϊκά Παλαιάς Διαθήκης, Βιβλικά Αραμαϊκά, Κλασικά Αραβικά, and Συριακή Πεσίτα. Αργότερα ήταν πρόεδρος του Ευαγγελικού Σεμιναρίου Κίνα (China Evangelical Seminary), ως διάδοχος του Δρ Τζέιμς Χάτσον Τέιλορ Γ΄ (Dr. James Hudson Taylor III).

Ο Δρ Λιν έδωσε την πραγματική ερμηνεία του κειμένου μας:

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 8).

I. Πρώτον, η επίμονη προσευχή είναι σημαντική.

Ο Δρ Τίμοθι Λιν ήταν σπουδαίος μελετητής της Βίβλου που δίδαξε σε διάφορα αμερικανικά θεολογικά σεμινάρια, και ήταν πρόεδρος του Ευαγγελικού Σεμιναρίου Κίνα στην Ταϊβάν. Ήταν επίσης ένας από τους μεταφραστές της Παλαιάς Διαθήκης στην μετάφραση της Βίβλου New American Standard Bible (NASB). Ο Δρ Λιν ήταν ποιμένας μου για είκοσι τέσσερα χρόνια. Μπορώ να πω, χωρίς ενδοιασμούς, πως ο Δρ Λιν ήταν ο πιο ενεργός ποιμένας που έχω γνωρίσει ποτέ. Όταν ήμουν μέλος της εκκλησίας του, είδα τον Θεό να στέλνει αναζωπύρωση στην οποία εκατοντάδες άνθρωποι σώθηκαν και έγιναν μέλη της εκκλησίας. Ο Δρ Λιν είπε:

Η λέξη “πίστη” έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως μέσα στη Βίβλο. Η ακριβής έννοιά της μπορεί να δοθεί μόνο μετά από προσεκτική εξέταση του γενικού πλαισίου του κάθε κειμένου. Το κείμενο πριν από αυτό το εδάφιο είναι η παραβολή, που δείχνει πως πρέπει να προσευχόμαστε πάντοτε και να μην αποκάμνουμε (Λουκάν ιη΄. 1-8α), ενώ το κείμενο που ακολουθεί (Λουκάν ιη΄. 9-14) είναι η παραβολή με τις προσευχές του Φαρισαίου και του τελώνη. Αρά, το γενικό πλαίσιο αυτού το εδαφίου (Λουκάν ιη΄. 8) υποδηλώνει ξεκάθαρα πως η λέξη “πίστη” εδώ μιλάει για την πίστη στην προσευχή. Και η δήλωση του Κυρίου μας είναι ένας θρήνος πως η Εκκλησία Του θα χάσει την πίστη της στην προσευχή λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία Του (Timothy Lin, Ph.D., The Secret of Church Growth, First Chinese Baptist Church of Los Angeles, 1992, pp. 94-95).

Ο Δρ Λιν είπε πως το νόημα της παραβολής στο Κατά Λουκάν ιη΄. 1-8 είναι πως οι Χριστιανοί πρέπει να συνεχίζουν να προσεύχονται και να μην αποκάμνουν. Το εδάφιο οχτώ δείχνει πως οι Χριστιανοί δεν θα έχουν επίμονη πίστη στην προσευχή στις έσχατες ημέρες, στις ημέρες στις οποίες ζούμε. Οπότε μπορούμε να σχολιάσουμε το κείμενο λέγοντας:

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν (στην επίμονη προσευχή) επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 1, 8).

Ο Δρ Λιν, στη συνέχεια, είπε:

Οι συμπροσευχές πολλών εκκλησιών σήμερα είναι έρημες (ή έχουν γίνει μεσοβδόμαδες Βιβλικές μελέτες, με μια-δυο ενδεικτικές προσευχές). Αντιμέτωπες με αυτήν την τόσο λυπητερή κατάσταση, πολλές εκκλησίες αγνοούν εντελώς αυτήν τη σημαντική προειδοποίηση, και επειδή θέλουν να ικανοποιήσουν τον εαυτό τους, (συχνά) σταματάνε τις συμπροσευχές εντελώς. Είναι πραγματικά ένα σημάδι πως η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας είναι κοντά! Τη σήμερον ημέρα, πολλοί (που πάνε εκκλησία) προσκυνάνε την τηλεόραση περισσότερο από τον Κύριό τους…Αυτό είναι πραγματικά λυπητερό!...οι εκκλησίες των εσχάτων ημερών παρουσιάζουν…τρομερή απάθεια (απουσία ενδιαφέροντος) προς τις συμπροσευχές (Timothy Lin, Ph.D., ibid., p. 95).

Άρα το Κατά Λουκάν ιη΄. 8 δίνει το σημάδι της μη-προσευχής στις εκκλησίες πριν τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, ένα σημείο των καιρών στους οποίους ζούμε, σημείο μη-προσευχής, όχι μια απόλυτη απουσία σωτήριας πίστης. Η μη-προσευχή στις εκκλησίες είναι ένα από τα σημάδια πως ζούμε στις έσχατες ημέρες, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν (στην επίμονη προσευχή) επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 8).

Ψάλλετε “Δίδαξέ με να προσεύχομαι”.

Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι,
   Απ' την καρδιά μου Σ' το ζητάω, κάθε μέρα.
Θέλω να γνωρίζω το θέλημά Σου και την οδό Σου,
   Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι.
(“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).

II. Δεύτερον, οι συμπροσευχές είναι σημαντικές.

Ο Δρ Λιν επίσης τόνισε πως η προσωπική προσευχή δεν έχει το ίδιο βάρος και την ίδια δύναμη που έχουν οι συμπροσευχές, όταν οι πιστοί προσεύχονται μαζί. Είπε:

Πολλοί λένε πως δεν έχει καμία διαφορά αν προσεύχεσαι ατομικά ή σε ομάδα, και πως δεν έχει σημασία αν προσεύχεσαι μόνος στο σπίτι ή με άλλα αδέλφια στην εκκλησία. Μια τέτοια δήλωση απλά παρηγορεί τους τεμπέληδες, ή είναι η πιθανή εξήγηση κάποιου που είναι άσχετος με τη δύναμη της προσευχής! Δείτε τι λέει ο Κύριός μας γι' αυτήν την όψη της προσευχής:

“Πάλιν σας λέγω ότι εάν δύο από σας (στην εκκλησία) συμφωνήσωσιν επί της γης περί παντός πράγματος, περί του οποίου ήθελον κάμει αίτησιν, θέλει γείνει εις αυτούς παρά του Πατρός μου του εν ουρανοίς. Διότι όπου είναι δύο ή τρείς συνηγμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών” (Ματθαίον ιη΄. 19-20).

     Ο Κύριός μας εμφατικά μας υπενθύμισε πως η χρησιμοποίηση αυτής της θείας εξουσίας δεν μπορεί να επιτευχθεί από την προσπάθεια ενός ατόμου, αλλά μόνο διαμέσου της ομαδικής προσπάθειας που γίνεται από ολόκληρη την εκκλησία. Με άλλα λόγια, μόνον όταν… ολόκληρη η εκκλησία (προσεύχεται) με μια ψυχή…μπορεί η εκκλησία τότε αποτελεσματικά να έχει τέτοια θεία εξουσία.
     Η εκκλησία των εσχάτων ημερών, ωστόσο, δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα αυτής της αλήθειας, κι ούτε θυμάται τη σωστή διαδικασία για να λάβει τη δύναμη του Θεού. Τι μεγάλη απώλεια! (Η εκκλησία) έχει τη θεία εξουσία από τον ουρανό, αλλά δεν έχει τη γνώση της διαχείρησής της, κι όμως θέλει να σταματήσει το έργο του Σατανά, να βοηθήσει τους καταπατημένους, και να βιώσει σε μεγαλύτερο βαθμό την παρουσία του Θεού. Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει! (Timothy Lin, Ph.D., ibid., pp. 92-93).

Οπότε, ο Δρ Λιν δίδασκε πως είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε πίστη στην προσευχή, και πως είναι απολύτως απαραίτητο η εκκλησία να έχει συμπροσευχές. Σταθείτε και ψάλλετε “Δίδαξέ με να προσεύχομαι”.

Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι,
   Απ' την καρδιά μου Σ' το ζητάω, κάθε μέρα.
Θέλω να γνωρίζω το θέλημά Σου και την οδό Σου,
   Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι.

Μπορείτε να καθήσετε.

III. Τρίτον, η προσευχή “με μια ψυχή” είναι σημαντική.

Παρακαλώ πηγαίνετε στις Πράξεις α΄. 14, και διαβάστε δυνατά.

“Όλοι αυτοί προσκαρτερούσαν με μια ψυχή στην προσευχή και τη δέηση μαζί με τις γυναίκες και τη Μαρία, τη μητέρα του Ιησού, και μαζί με τους αδελφούς του” (Πράξεις α΄. 14).

“Όλοι αυτοί προσκαρτερούσαν με μια ψυχή στην προσευχή και τη δέηση…”. Ο Δρ Λιν είπε:

Η κινεζική Βίβλος μεταφράζει το “με μια ψυχή” ως “με την ίδια καρδιά και τον ίδιο νου”. Άρα, για να έχει την παρουσία του Θεού μια συμπροσευχή, δεν χρειάζεται απλά όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν πως η πραγματικότητα της προσευχής είναι σημαντική, αλλά πρέπει επίσης να έρχονται (στις συμπροσευχές) με μια ειλικρινή καρδιά που θέλει… να προσφέρει δεήσεις, προσευχές, μεσιτίες και ευχαριστίες στον Θεό με μια ψυχή. Οι συμπροσευχές τότε θα έχουν επιτυχία, και άλλες διακονίες τότε θα έχουν επιτυχία (Timothy Lin, Ph.D., ibid., pp. 93-94).

Για να “προσευχόμαστε με μια ψυχή” πρέπει όλοι να λέμε “αμήν” όταν ένας αδελφός προσεύχεται. Όταν λέμε όλοι “αμήν” προσευχόμαστε “με μια ψυχή”.

Ακούσατε τη διδασκαλία του Δρ Λιν για το πόσο σημαντική είναι η πίστη στην προσευχή, πόσο σημαντικές είναι οι συμπροσευχές της εκκλησίας, και πόσο σημαντική είναι η ενότητα, η προσευχή “με μια ψυχή”. Κι όμως κάποιοι από εσάς εδώ απόψε δεν έρχεστε σε καμία από τις συμπροσευχές μας. Γι' αυτό η πνευματική σας ζωή είναι τόσο ανιαρή! Υπάρχει κανείς εδώ απόψε που θα πει: “Ποιμένα, από εδώ και στο εξής θα έρχομαι σε μια τουλάχιστον από τις συμπροσευχές”; Παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας. Αν υπάρχει κάποιος που θα το κάνει, ας σηκώσει παρακαλώ το χέρι του. Ας προσευχηθούμε όλοι, ώστε ο Θεός να τους βοηθήσει να κρατήσουν αυτήν την υπόσχεση! (όλοι προσεύχονται).

Αν δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί, σας παροτρύνω να έρθετε τουλάχιστον στη συμπροσευχή που έχουμε κάθε Σάββατο βράδυ. Παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας. Ποιος θα πει: “Ναι, ποιμένα, εγώ θα ξεκινήσω να έρχομαι κάθε Σάββατο βράδυ στη συμπροσευχή”; Παρακαλώ σηκώστε το χέρι σας. Προσευχηθείτε όλοι να κρατήσουν αυτήν την υπόσχεση! (όλοι προσεύχονται).

Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας. Έχυσε το Αίμα Του για να σας καθαρίσει από τις αμαρτίες. Πέρασε απαίσια βάσανα, καρφωμένος επάνω στο Σταυρό, για να πληρώσει το τίμημα της αμαρτίας σας. Αναστήθηκε από τους νεκρούς την τρίτη μέρα. Είναι ζωντανός στα δεξιά του Θεού. Ελάτε στον Χριστό και θα σωθείτε από τις αμαρτίες σας.

Ποιος ανάμεσά σας απόψε δεν είναι σωσμένος και θα ήθελε να προσευχηθούμε για τη μεταστροφή του; Κλείστε ξανά τα μάτια σας. Παρακαλώ σηκώστε το χέρι σας για να προσευχηθούμε για τη μεταστροφή σας. Παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι, ώστε να μετανοήσουν από τις αμαρτίες τους και να έρθουν στον Χριστό, για να καθαριστούν με το Αίμα Του! (όλοι προσεύχονται). Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 7 στο φυλλάδιό σας, “Δίδαξέ με να προσεύχομαι”, και τις τρεις στροφές!

Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι,
   Απ' την καρδιά μου Σ' το ζητάω, κάθε μέρα.
Θέλω να γνωρίζω το θέλημά Σου και την οδό Σου,
   Δίδαξέ με να προσεύχομαι, Κύριε, δίδαξέ με να προσεύχομαι.

Δύναμη στην προσευχή, Κύριε, δύναμη στην προσευχή,
   Εδώ μέσ' του κόσμου την αμαρτία και τη λύπη και την έγνοια,
Ανθρωποι χαμένοι πεθαίνουν, ψυχές απεγνωσμένες,
   Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!

Το αδύναμο θέλημά μου, Κύριε, μπορείς να το ανανεώσεις,
   Την αμαρτωλή μου φύση, μπορείς να την υποτάξεις,
Γέμισέ με αυτήν την ώρα με καινούργια δύναμη,
   Με δύναμη να προσεύχομαι και δύναμη να ενεργώ!
(“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).

Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθείτε κάποιος να σωθεί απόψε. Αν θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πως να γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί, παρακαλώ ακολουθήστε τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan), τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan) και τον Νόα Σονγκ (Noah Song) στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Θα σας πάνε σε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορούμε να μιλήσουμε και να προσευχηθούμε για τη μεταστροφή σας.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡ ΛΙΝ ΣΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάν ιη΄. 1-8.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Teach Me to Pray” (του Albert S. Reitz, 1879-1966).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΛΙΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

DR. LIN’S TEACHINGS ON PRAYER
AND PRAYER MEETINGS

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“ Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 8).

(Ματθαίον ιϛ΄. 18, Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17,
Αποκάλυψη ζ΄. 9, 14)

I.   Πρώτον, η επίμονη προσευχή είναι σημαντική, Λουκάν ιη΄. 8.

II.  Δεύτερον, οι συμπροσευχές είναι σημαντικές, Ματθαίον ιη΄. 19-20.

III. Τρίτον, η προσευχή “με μια ψυχή” είναι σημαντική, Πράξεις α΄. 14.