Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;

HOW CAN YOU ESCAPE
THE DAMNATION OF HELL?
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 8 Μαΐου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, May 8, 2016

“Πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).


Δεν μεγάλωσα σε χριστιανικό σπίτι. Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα ολομόναχος στη λειτουργία μιας Καθολικής εκκλησίας. Αλλά με πήγαν κάποιοι γείτονες σε μια Βαπτιστική εκκλησία όταν ήμουν δεκατριών ετών. Αυτό ήταν πριν πολύ καιρό, το 1954. Εκείνον τον καιρό συνηθιζόταν να ακούς κήρυκες, ακόμη και γνωστούς κήρυκες, να μιλάνε για την Κόλαση. Πολλοί σπουδαίοι κήρυκες των Νοτίων Βαπτιστών, όπως ο Δρ Ου. Α. Κρίσουελ (Dr. W. A. Criswell), ο Δρ Ρ. Γκ. Λι (Dr. R. G. Lee), και ο Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham), σ' εκείνα τα χρόνια της νιότης μου, έδιναν φλογερά μηνύματα επάνω στην αιώνια καταδίκη της Κολάσεως.

Αλλά έχουν περάσει πάνω από εξήντα χρόνια από τότε! Σήμερα δεν γνωρίζω κανέναν κήρυκα που κηρύττει δυναμικά μηνύματα, προειδοποιώντας τον κόσμο για την Κόλαση. Και μάλιστα οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν κηρύττουν καν. Λένε ότι κηρύττουν! Αλλά κάνουν λάθος! Το μόνο που κάνουν τώρα, είναι να δίνουν μικρές διαλέξεις που λένε πως είναι “εξηγητικά” κηρύγματα. Είναι εξηγητικά – αλλά δεν είναι κηρύγματα. Δεν έχουν πάθος στη φωνή τους. Απλά συνεχίζουν να μιλάνε, με φωνή συνομιλίας, εξηγώντας το ένα εδάφιο της Γραφής μετά το άλλο. Αλλά δεν ακούω δυναμικό κήρυγμα ούτε επάνω στο θέμα του Παραδείσου! Και δεν ακούω δυναμικό κήρυγμα επάνω στην εξιλέωση, τον σταυρό, το Αίμα, ή άλλα δογματικά μηνύματα. Υπάρχει πείνα κηρύγματος σήμερα. Η γενιά σας δεν έχει ακούσει δυναμικό, παθιασμένο κήρυγμα από άνδρες που νοιάζονται για τον αιώνιο προορισμό της ψυχής σας.

Ο Ρόμπερτ Μάρεϊ Μακσέιν (Robert Murray McCheyne) ήταν μόλις είκοσι εννέα ετών όταν πέθανε από τυφοειδή πυρετό. Αλλά τι κήρυκας που ήταν! Ακόμα και σήμερα, μιλάνε για το κήρυγμά του, αν και πέθανε το 1843. Ξεκίνησε να κηρύττει όταν ήταν 23, και πέθανε στα 29. Γιατί τον θυμούνται ακόμα; Κήρυξε για έξι χρόνια μόνο, αλλά πολλοί λίγοι κήρυκες είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη γενιά τους όσο ο Ρόμπερτ Μακσέιν. Κάθε κήρυκας στον αγγλόφωνο κόσμο γνωρίζει το όνομά του, επειδή ο Θεός έστειλε δυνατά κύματα πραγματικής πνευματικής αναζωπύρωσης στην εκκλησία του. Ποιο ήταν το μυστικό του; Αυτός ο νεαρός άνδρας ήταν άνθρωπος βαθιάς προσευχής, βασιζόμενος εντελώς στο Άγιο Πνεύμα. Προσευχόταν: “Κύριε, κάνε με να είμαι όσο πιο άγιος γίνεται να είναι ένας σωσμένος αμαρτωλός”. Ένας ευαγγελιστής που τον άκουσε να μιλάει, είπε: “Κήρυττε με την αιωνιότητα σφραγισμένη επάνω στο μέτωπό του. Έτρεμα, και ποτέ δεν είχα ξανανιώσει τον Θεό τόσο κοντά”.

Ω, πόσο προσεύχομαι ο Θεός να αναστήσει νέους σήμερα που θα κηρύξουν “με την αιωνιότητα σφραγισμένη στο μέτωπό τους” σαν τον Ρόμπερτ Μάρεϊ Μακσέιν!!! Σήμερα το πρωί θα σας δώσω κάποια αποσπάσματα από ένα τρομερό κήρυγμα του Μακσέιν επάνω στην “Αιώνια τιμωρία”. Μακάρι να σας ωθήσει ώστε να εμπιστευτείτε τον Ιησού και να ξεφύγετε από την μέλλουσα οργή!

Χρησιμοποιώ ένα διαφορετικό κείμενο για το σημερινό κήρυγμα απ' αυτό που χρησιμοποίησε ο Μακσέιν, αλλά έχει το ίδιο μήνυμα,

“Πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).

Αυτό το κείμενο είναι παρμένο από το τρομερό κήρυγμα του Ιησού κατά των Φαρισαίων. Αυτοί ήταν οι διδάσκαλοι της Βίβλου στις ημέρες του Κυρίου μας. Τους αποκάλεσε υποκριτές (κγ΄. 14). Τους αποκάλεσε “μωρούς και τυφλούς” (κγ΄. 17). Είπε: “Φίδια, οχιάς γεννήματα, πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;”

I. Πρώτον, ακούστε αυτούς μέσα στη Βίβλο που μιλάνε για την Κόλαση.

Ο Δαβίδ ήταν άνδρας σύμφωνα με την καρδιά του Θεού. Είχε αγάπη για τους ανθρώπους και για τον Θεό. Ακούστε τι είπε για την Κόλαση, σ' αυτούς που αρνούνται να εμπιστευτούν τον Χριστό. Ο Δαβίδ είπε:

“Οι ασεβείς θέλουσιν επιστραφή εις τον άδην· πάντα τα έθνη τα λησμονούντα τον Θεόν” (Ψαλμός θ΄. 17).

Και ο Δαβίδ είπε:

“(Ο Θεός) θέλει βρέξει επί τους ασεβείς παγίδας· πυρ και θείον και ανεμοζάλη είναι η μερίς του ποτηρίου αυτών” (Ψαλμός ια΄. 6).

Ο Απόστολος Παύλος ήταν γεμάτος με την αγάπη του Χριστού, και είχε μεγάλη αγάπη για τους αμαρτωλούς. Ο Παύλος δεν ανέφερε τη λέξη “Κόλαση”. Σαν να ήταν τόσο απαίσια λέξη που δεν ήθελε καν να την προφέρει. Αλλά ακούστε τι είπε:

“Ο Κύριος Ιησούς (θα) αποκαλυφθή απ' ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οίτινες θέλουσι τιμωρηθή με όλεθρον αιώνιον από προσώπου του Κυρίου και από της δόξης της δυνάμεως αυτού” (Β΄ Θεσσαλονικείς α΄. 7-9).

Ο Ιωάννης, ο αγαπητός μαθητής του Χριστού ήταν άνθρωπος γεμάτος αγάπη. Αλλά μιλούσε για την Κόλαση. Επτά φορές αποκάλεσε την Κόλαση “άβυσσο” – την άβυσσο μέσα στην οποία οι χαμένοι αμαρτωλοί θα βουλιάζουν για όλη την αιωνιότητα. Ο Ιωάννης αποκάλεσε την Κόλαση “λίμνη της φωτιάς” (Αποκάλυψη κ΄. 14). Η Βίβλος την είχε ήδη ονομάσει “Κόλαση”. Αλλά ο Ιωάννης την αποκάλεσε “λίμνη της φωτιάς”.

Ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς. Ήρθε από τον Θεό, και “ο Θεός είναι αγάπη”. Όλα όσα έκανε ο Ιησούς έδειχναν την αγάπη Του για τους αμαρτωλούς – αλλά μίλαγε για την Κόλαση. Ακούστε τον Κύριο Ιησού Χριστό. Είπε:

“Φίδια, οχιάς γεννήματα, πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).

Ξανά, ο Ιησούς είπε:

“Υπάγετε απ' εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον” (Ματθαίον κε΄. 41).

Ξανά, ο Ιησούς είπε:

“Όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή” (Μάρκον ις΄. 16).

Μπορούν να γίνουν πιο ξεκάθαρα αυτά τα λόγια από τα χείλη του Ιησού;

II. Δεύτερον, γιατί ο Δαβίδ, και ο Παύλος, και ο Ιωάννης και ο Ιησούς μίλαγαν τόσο ξεκάθαρα για την Κόλαση.

Επειδή είναι αλήθεια. Ο Ιησούς είπε: “Αν δεν ίσχυε, δεν θα σας το έλεγα”. Όταν ήρθε ο Ιησούς στη γη, ήρθε με αγάπη. Από αγάπη ήρθε ο Ιησούς να προειδοποιήσει τους χαμένους αμαρτωλούς για την Κόλαση. Από αγάπη είπε στους χαμένους αμαρτωλούς πως ήρθε να τους σώσει από τις αμαρτίες τους ώστε να ξεφύγουν από τη φωτιά της Κολάσεως. Και οι κήρυκες πρέπει να κάνουν το ίδιο πράγμα που έκανε κι ο Ιησούς. Είναι αλήθεια! Είναι αλήθεια! Είναι αλήθεια!

Κάποιος μπορεί να πει: “Δεν το πιστεύω”. Και τι αλλάζει έτσι; Ένας γέρος άνθρωπος που τον έλεγαν Χάρι Τρούμαν (Harry Truman) δεν πίστευε πως το όρος της Αγίας Ελένης ήταν ενεργό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Όλοι οι άλλοι το πίστεψαν και έφυγαν από την περιοχή. Αλλά ο Τρούμαν είπε: “Δεν το πιστεύω”. Κι έτσι έμεινε στο σπίτι του, στην πλαγιά του μεγάλου βουνού. Η απιστία του, τον έσωσε άραγε; Όχι! Όταν το ηφαίστειο εξερράγη, έστειλε αυτόν και το σπίτι του στην αιωνιότητα. Μετά την έκρηξη, δεν μπορούσαν να βρουν ούτε ίχνος του. Είπε: “Δεν το πιστεύω”. Αλλά η απιστία του δεν τον έσωσε – όπως και η δικιά σας απιστία δεν πρόκειται να σας σώσει από της φλόγες της Κολάσεως! Είναι αλήθεια! Είναι αλήθεια! Είναι αλήθεια!

Ένας άλλος λόγος που ο Δαβίδ, και ο Παύλος, και ο Ιωάννης, και ο Ιησούς μίλαγαν για την Κόλαση είναι επειδή είχαν τόση αγάπη για χαμένους αμαρτωλούς. Οι καλύτεροί μας φίλοι, οι κοντινότεροί μας φίλοι στην εκκλησία, πάντα θα μας λένε την αλήθεια. Ο Ιησούς είναι ο καλύτερος φίλος που θα έχετε ποτέ. Ένας παλιός ύμνος λέει πολύ σωστά: “Πόσον μέγαν εν Σοι φίλον έχομεν, ω Ιησού!” Ο Ιησούς είναι ο καλύτερος φίλος που θα έχετε ποτέ. Και ο καλύτερός σας φίλος, ο Ιησούς, είναι Αυτός που είπε: “Πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).

Ο Ρόμπερτ Μακσέιν είπε: “Καθώς περπάταγα μέσα από τα χωράφια εχθές, μου ήρθε η σκέψη με αφόρητη δύναμη, πως κάθε άνθρωπος που με ακούει να κηρύττω, θα πάει σύντομα ή στον Παράδεισο ή στην Κόλαση. Γι' αυτό, πρέπει να σας προειδοποιήσω. Πρέπει να σας πω για την Κόλαση.” Κι έτσι πρέπει να κάνει κάθε αληθινός και πιστός κήρυκας. Ο ποιμένας που δεν μιλάει για την Κόλαση δεν είναι καλός άνθρωπος. Ποτέ μην εμπιστεύεστε έναν ποιμένα που δεν κηρύττει για την Κόλαση. Αν δεν το κάνει, σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για την ψυχή σας! Ο Ιησούς είπε ξεκάθαρα: “Πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).

III. Τρίτον, η Κόλαση της Βίβλου είναι αιώνια.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε πως η Κόλαση δεν είναι αιώνια. Τους πιστεύετε; Ο τραγουδιστής “Πρινς” (Prince) πέθανε πριν από λίγες ημέρες. Ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά. Όταν αρρώστησε με AIDS τού είπαν να μην πάρει φάρμακα. Κι έτσι πέθανε και πήγε στην Κόλαση επειδή πίστευε τις διδασκαλίες αυτής της πονηρής αίρεσης.

Ο Ρομπ Μπελ (Rob Bell) ήταν απόφοιτος του φιλελεύθερου και Βιβλο-απορριπτόμενου θεολογικού σεμιναρίου Φούλερ (Fuller Theological Seminary). Ο Μπελ είπε πως η Κόλαση δεν είναι αιώνια. Τον πιστεύετε; Είπε πως υπάρχουν λάθη μέσα στη Βίβλο. Ο άνθρωπος που θα πει πως ο Χριστός έκανε λάθος όταν μίλησε για την αιώνια Κόλαση, είναι ή ψεύτης ή ψευδοδιδάσκαλος. Εκατομμύριοι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά σ' αυτούς τους ψευδοδιδασκάλους και αιρεσιάρχες. Αλλά είναι ψεύτικη παρηγοριά. Ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, είπε ξεκάθαρα: “Το πυρ δεν σβύνεται” (Μάρκον θ΄. 44). Ο Ιησούς το είπε αυτό τρεις φορές στο ένατο κεφάλαιο του Κατά Μάρκον ευαγγελίου! “Το πυρ δεν σβύνεται.” “Το πυρ δεν σβύνεται.” “Το πυρ δεν σβύνεται.” Έτσι είπε ο Ιησούς στο Κατά Μάρκον, κεφάλαιο εννέα. Και ο Απόστολος Ιωάννης είπε: “Ο καπνός του βασανισμού αυτών αναβαίνει εις αιώνας αιώνων” (Αποκάλυψη ιδ΄. 11). Ο Ίδιος ο Ιησούς είπε: “Και θέλουσιν απέλθει ούτοι μεν εις κόλασιν αιώνιον” (Ματθαίον κε΄. 46).

IV. Τέταρτον, πώς μπορείτε να ξεφύγετε από την Κόλαση;

Ο Ιησούς είπε, στο κείμενό μας: “Πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).

Δεν μπορείτε να ξεφύγετε, με το να αρνείστε να έρθετε στην εκκλησία. Κάποιος μπορεί να πει: “Δεν πρόκειται να ξαναπάω να ακούσω τον Δρ Χάιμερς να κηρύττει! Με τρόμαξε! Δεν ξαναπηγαίνω σ' αυτήν την εκκλησία.” Το ξέρω πως θα υπάρχει κάποιος νέος που θα το πει αυτό. Αλλά προτιμώ το ρίσκο του να σας χάσω, παρά του να σας πω ψέματα! Σας έχω δώσει πολλά κείμενα από τη Βίβλο που μιλάνε για την Κόλαση. Σας έδωσα τις σκέψεις εκείνου του νεαρού κήρυκα, του Ρόμπερτ Μακσέιν. Τον αποκαλούσαν: “Το αγόρι-κήρυκας”. Αν και κήρυξε για μόλις έξι χρόνια, μέχρι τα είκοσι εννέα του, αυτός ο νέος άνθρωπος θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους πρεσβυτεριανούς κήρυκες που έχουν ζήσει ποτέ. “Κήρυττε με την αιωνιότητα σφραγισμένη επάνω στο μέτωπό του.” Ακόμη κι αν δεν συμπαθείτε εμένα, προσεύχομαι να πιστέψετε αυτά που είπε εκείνος ο σπουδαίος και ευσεβής νεαρός κήρυκας.

Από την άλλη, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την Κόλαση αν κάθεστε εδώ κάθε Κυριακή χωρίς να μετανοείτε και να πιστεύετε στον Ιησού. Νομίζετε πως μπορείτε να σωθείτε με το να είστε απλά εδώ; Νομίζετε πως μπορείτε να σωθείτε με το να δίνετε χρήματα στην εκκλησία; Νομίζετε πως μπορείτε να σωθείτε με το να κάνετε κάποιες διακονίες, καθαρίζοντας τραπέζια, ή προσέχοντας τα αυτοκίνητα, ή κάνοντας κάποια άλλη δουλειά εδώ στην εκκλησία; Αν νομίζετε κάτι τέτοιο, σας έχει εξαπατήσει ο ίδιος ο Διάβολος! Η Βίβλος λέει ξεκάθαρα πως σας έχει εξαπατήσει! Η Βίβλος λέει: “Κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι...Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις” (Εφεσίους β΄. 8, 9). Η Βίβλος λέει: “Ουχί εξ έργων δικαιοσύνης τα οποία επράξαμεν ημείς, αλλά κατά το έλεος αυτού έσωσεν ημάς...διά Ιησού Χριστού του Σωτήρος ημών” (Τίτον γ΄. 5, 6).

Ξανά, νομίζετε πως μπορείτε να έρχεστε επανειλημμένα στην αίθουσα συζήτησης χωρίς έλεγχο περί αμαρτίας; Το ξέρω πως αρκετοί από εσάς θα έρθουν σήμερα επειδή φοβάστε την Κόλαση. Αλλά έχουμε ανακαλύψει πως οι άνθρωποι δεν σώζονται επειδή φοβούνται την Κόλαση. Εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω δει ποτέ κανέναν! Ποτέ, σε 58 χρόνια διακονίας. Κανέναν! Μπορείτε να έρθετε στην αίθουσα συζήτησης επειδή φοβάστε την Κόλαση. Αλλά δεν θα σωθείτε!

Πρέπει να σκεφτείτε την αμαρτία σας. Όχι μόνο τις αμαρτίες που έχετε κάνει, αλλά την αμαρτία της καρδιάς σας! Πρέπει να αηδιάσετε με την αμαρτωλή καρδιά σας, τις ανυπότακτες, πονηρές σκέψεις και τις εσωτερικές αμαρτίες. Ο Ιησούς δεν ήρθε να σώσει αυτούς που φοβούνται την Κόλαση. Όχι! “Ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον διά να σώση τους αμαρτωλούς” – και κανέναν άλλον! (Α΄ Τιμόθεον α΄. 15).

Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας! Ο Χριστός έχυσε το Αίμα Του επάνω στο Σταυρό για να σας καθαρίσει από την αμαρτία σας! Ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς και αναλήφθηκε στον Ουρανό για να σας δώσει δύναμη κατά της αμαρτίας! Αυτός είναι ο μόνος καλός λόγος για να έρθετε στην αίθουσα συζήτησης! Η αμαρτία σας! Η αμαρτία σας! Η αμαρτία σας! Μετανοήστε και εμπιστευτείτε τον Ιησού και θα σας σώσει από την αμαρτία σας! Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον Ψαλμό ρλθ΄. 23, 24. Είναι το νούμερο 7 στο υμνολόγιό σας.

“Δοκίμασόν με, Θεέ, και γνώρισον την καρδίαν μου·
Εξέτασόν με και μάθε τους στοχασμούς μου·
Και ιδέ, αν υπάρχη εν εμοί οδός ανομίας·
Και οδήγησόν με εις την οδόν την αιώνιον.”

Αμήν. Κλείστε τα μάτια σας. Αν θέλετε να μας μιλήσετε για την αμαρτία σας, και για το πώς να καθαριστείτε διαμέσου του Αίματος του Ιησού, παρακαλώ ακολουθήστε τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan), και τον Νόα Σονγκ (Noah Song) και πηγαίνετε στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Θα σας πάνε σε μια άλλη αίθουσα όπου μπορούμε να προσευχηθούμε και να σας μιλήσουμε για την αμαρτία σας, και τον εξαγνισμό της αμαρτίας σας διαμέσου του Αίματος του Ιησού. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Αποκάλυψη ιδ΄. 9-11.
Σόλο ύμνοι πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Where Will You Spend Eternity?” (του Elisha A. Hoffman, 1839-1929)/
“Search Me, O God” (Ψαλμός ρλθ΄. 23-24).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;

HOW CAN YOU ESCAPE
THE DAMNATION OF HELL?

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη της κολάσεως;” (Ματθαίον κγ΄. 33).

(Ματθαίον κγ΄. 14, 17)

I.      Πρώτον, ακούστε αυτούς μέσα στη Βίβλο που μιλάνε για την Κόλαση, Ψαλμός θ΄. 17, Ψαλμός ια΄. 6, Β΄ Θεσσαλονικείς α΄. 7-9,
Αποκάλυψη κ΄. 14, Ματθαίον κγ΄. 33, 41, Μάρκον ις΄. 16.

II.    Δεύτερον, γιατί ο Δαβίδ, και ο Παύλος, και ο Ιωάννης και ο Ιησούς μίλαγαν τόσο ξεκάθαρα για την Κόλαση, Ματθαίον κγ΄. 33.

III.   Τρίτον, η Κόλαση της Βίβλου είναι αιώνια, Μάρκον θ΄. 44,
Αποκάλυψη ιδ΄. 11, Ματθαίον κε΄. 46.

IV.   Τέταρτον, πώς μπορείτε να ξεφύγετε από την Κόλαση;
Εφεσίους β΄. 8, 9, Τίτον γ΄. 5, 6, Α΄ Τιμόθεον α΄. 15.