Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ;

IS YOUR HEART THORNY GROUND?
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 1 Μαΐου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, May 1, 2016

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).


Αυτό είναι ένα βασικό εδάφιο στην Καινή Διαθήκη για να καταλάβουμε τι δεν πάει καλά με τις εκκλησίες μας. Αν δεν καταλαβαίνετε αυτό το εδάφιο δεν μπορείτε να καταλάβετε το πρόβλημα και τη λύση του προβλήματος στις εκκλησίες μας. Πρόκειται για ένα τόσο βασικό εδάφιο που το μυαλό μου επιστρέφει σ’ αυτό ξανά και ξανά, χρόνο με το χρόνο, δεκαετία μετά τη δεκαετία. Άκουσα πρώτη φορά αυτό το εδάφιο από τον Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham). Τον άκουγα να το κηρύττει στο ραδιόφωνο σχεδόν κάθε Κυριακή απόγευμα, όταν ήμουν έφηβος. Ο κ. Γκράχαμ (Mr. Graham) ανέφερε συχνά αυτό το εδάφιο όταν κήρυττε για τα σημεία του τέλους του κόσμου μας. Το τελευταίο πολύ καλό βιβλίο του ήταν World Aflame/ Ο Κόσμος Φλέγεται (Doubleday, 1965). Ο Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham) έκανε αυτή τη δήλωση,

     Ο Ιησούς είπε, “επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12). “Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί· διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι… φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι, έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής. Και τούτους φεύγε” (Β΄ Τιμόθεον 3:1-5)... Όλα αυτά φαίνεται να δείχνουν σε μια εποχή γενικευμένης υποκρισίας, όταν πλήθη ανθρώπων θα οδηγούνται στην εκκλησία χωρίς να έχουν προσωπική εμπειρία με τον Ιησού Χριστό... Ψευδοδιδάσκαλοι θα διεισδύσουν στην εκκλησία ... Είναι ηγέτες αυτών που «απομακρύνονται», το οποίο είναι να χαρακτηρίσει την εκκλησία στο τέλος του αιώνα (Billy Graham, D.D., World Aflame, Doubleday and Company, 1965, σσ. 220, 221, 219).

Αργότερα διάβασα ένα σημείωμα που ο κ Γκράχαμ (Mr. Graham) έστειλε στον γιο του Δρ Μ. Ρ. ΝτεΧαάν (Dr. M. R. DeHaan). Όταν ο Δρ ΝτεΧαάν (Dr. DeHaan) πέθανε από αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1965, ο κ Γκράχαμ (Mr.Graham) είπε ότι πήρε πολλές από τις ιδέες του, ακούγοντας τον Δρ ΝτεΧαάν (Dr. DeHaan) στη ραδιοφωνική εκπομπή του. Στο βιβλίο του Σημεία των Καιρών /Signs of the Times, ο Δρ. ΝτεΧαάν (Dr. DeHaan) είπε,

Η αποστασία και η αδιαφορία είναι οι επόμενες αμαρτίες που αναφέρονται. “Επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12). Ποτέ πριν στην ανθρώπινη ιστορία δεν ήταν αυτό τόσο αληθινό όσο είναι σήμερα. Μέσα σε μερικές σύντομες δεκαετίες, έχουμε αφήσει την απλή πίστη των Πουριτανών πατέρων... μεταξύ των Χριστιανών είναι πολύ τραγική η αλήθεια ότι “η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή”. Η αγάπη πολλών έχει ψυχρανθεί (M. R. DeHaan, M.D., Signs of the Times, Zondervan Publishing House, 1951, σ. 58).

Από τότε που άκουσα τον Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham) και τον Δρ ΝτεΧαάν (Dr. DeHaan), σκέφτομαι το Ματθαίος 24:12. Οι λέξεις είναι από τον Ιησού Χριστό, ο οποίος το είπε αυτό απαντώντας στην ερώτηση των Μαθητών, “Τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας τοου αιώνος;” Μέρος της απάντησης του Χριστού σ΄αυτήν την ερώτηση ήταν το κείμενό μας,

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

I. Πρώτον , πότε είπε ο Χριστός ότι θα συνέβαινε αυτό.

Είπε ότι θα συμβεί αυτό ως “σημείον της παρουσίας [Του] και της συντελείας τοου αιώνος” (Ματθαίος 24:3). Πολλά άλλα εδάφια μιλούν για αυτό το σημείο των τελευταίων καιρών. Τα σχόλια του Σκοφιλντ (The Scofield) στο τέλος αυτής της σελίδας (1033) πολύ σωστά λένε ότι αυτό το εδάφιο “βρίσκει εφαρμογή με ένα συγκεκριμένο τρόπο στο τέλος του αιώνα... όλα αυτά που έχουν χαρακτηρίσει τον αιώνα συγκεντρώνονται σε μια φρικτή κορύφωση στο τέλος” (Scofield Study Bible, 1917, σ. 1033· σχόλια πάνω στο Ματθαίος 24:3). Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά ακόμα εδάφια, όπως το Β΄ Τιμόθεον 3:1-13, Ιούδας 4, 19, Αποκάλυψη 3:14-22, κτλ.

Εσείς οι νέοι δεν έχετε ιδέα πόσο έχουν πέσει οι εκκλησίες. Αλλά στη διάρκεια της ζωής μου το έχω δει καθαρά. Είδα μια αναζωπύρωση τοπικής εκκλησίας το 1969. Είδα αναζωπύρωση μιας ολόκληρης περιοχής το 1971. Είδα μια άλλη αναζωπύρωση τοπικής εκκλησίας το 1992. Αλλά δεν έχω ακούσει καμία αναζωπύρωση, οπουδήποτε στην Αμερική και τον Δυτικό κόσμο, από τότε! Ούτε μία! Τώρα, όλο και περισσότερο, βλέπουμε την θλιβερή εικόνα του Ματθαίου 24:12 στις εκκλησίες μας,

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

Αυτή είναι η κατάσταση των Βαπτιστικών και άλλων ευαγγελικών εκκλησιών στην εποχή μας. Αυτό είναι το μόνο είδος εκκλησιών που εσείς οι νέοι έχετε επισκεφθεί ποτέ ή ακούσει στη σύντομη ζωή σας. Αν δεν έχετε διαβάσει για τις αναζωπυρώσεις του παρελθόντος, δεν έχετε καμία ιδέα για το πόσο φρικτές και αποστατημένες είναι οι εκκλησίες μας σήμερα! Μπορεί να νομίζεις ότι μιλάω παράξενα όταν μιλάω για μια καλύτερου είδους εκκλησία, από τη στιγμή που δεν έχεις δει, ούτε ακούσει ποτέ για μία, στη σύντομη ζωή σου. Ο Δρ. Κέννεθ Κονόλλυ (Dr. Kenneth Connolly), που μίλησε στην εκκλησία μας, είπε ότι ζείτε σε μια γενιά που δεν έχει δει ποτέ αναζωπύρωση – τουλαχιστόν πουθενά στον Δυτικό κόσμο!

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

II. Δεύτερον, γιατί είπε ο Χριστός ότι θα συνέβαινε αυτό.

Παρατηρήστε ότι η πρώτη λέξη στο κείμενο είναι, “Και.” “Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή.” Παρατηρήστε την αλληλουχία των “και” στα εδάφια 10 μέχρι 12. “Και...θέλουσι σκανδαλισθή πολλοί” (εδ. 10). “Και θέλουσι παραδώσει αλλήλους” (εδ. 10). “Και θέλουσι μισήσει αλλήλους” (εδ. 10). “Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσι εγερθή” (εδ. 11). “Και πλανήσει πολλούς” (εδ. 11). “Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία” (εδ. 12). Αυτή η μακροσκελής αλληλουχία των “και” τελειώνει με αυτό που αυτά τα πράγματα παράγουν – παράγουν “η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή”. Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των “και” είναι εκκλησίες όπου “η αγάπη των πολλών [«των περισσότερων» NIV] θέλει ψυχρανθή”. Η εκκλησία που διασπάται και η εκκλησία που μάχεται του εδαφίου 10, ακολουθούμενη από ψευδοκήρυκες που θα εξαπατήσουν ανθρώπους [“οδηγήσουν λάθος” NASV], ακολουθούμενη από ανομία στις εκκλησίες, έχει παράξει μια εκκλησία γεμάτη ψυχρούς ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου “αγάπη,” καθόλου Χριστιανική αγάπη – καθόλου αγάπη για τον Χριστό, καθόλου αγάπη για τον Θεό, και καθόλου αγάπη για άλλους στην εκκλησία! Ορίστε! Αυτή η αλληλουχία των “και” μάς δείχνει γιατί έχουμε μια “Μεγάλη Ευαγγελική Καταστροφή” (για να χρησιμοποιήσω τον τίτλο από το βιβλίο του Δρ. Φράνσις Σέφερ! (Dr. Francis Schaeffer)). Οι Βαπτιστικές και οι ευαγγελικές εκκλησίες είναι μια καραστροφή επειδή η εκκλησία που έχει έριδες (v. 10), ψευδο- κήρυκες που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων (v. 11), και ανεξέλεγκτη ανομία ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των μη μεταστραφημένων και αποστατημένων μελών της, παράγει ψυχρές εκκλησίες χωρίς αγάπη για τον Χριστό, και χωρίς καμία αγάπη για αλλήλους!

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

III. Τρίτον, ποιοι είναι αυτοί οι πολλοί που θα ψυχρανθούν.

Οι "πολλά" είναι εκείνοι που δεν έχουν μεταστραφεί, ή είναι βαθιά αποστατημένοι, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το πνεύμα της ανομίας αυτού του αιώνα καταπνίγει τον ζήλο και την αγάπη. «Ψυχραίνονται», επειδή το πνεύμα του κόσμου υπερνικά κάθε αγάπη και ζήλο που μπορεί να έχουν επιδείξει.

Η Παραβολή του Σπορέα καθιστά σαφές το γιατί οι "πολλοί" γίνονται "ψυχροί". Η Παραβολή του Σπορέα δίνει τέσσερα είδη ανθρώπων, και το πώς η κάθε ομάδα ανταποκρίνεται στο κήρυγμα του Ευαγγελίου. Υπάρχουν τέσσερα είδη ανθρώπων στην παραβολή. Τα πρώτα τρία είδη δεν είναι πραγματικοί Χριστιανοί. Ο Δρ Τζ Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε, “Αυτοί οι [πρώτοι] τρεις τύποι εδάφους δεν αντιπροσωπεύουν τρεις τύπους πιστών – δεν είναι πιστοί καθόλου! Έχουν ακούσει τον Λόγο και μόνο ισχυρίζονται ότι τον έχουν δεχτεί” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume IV· σχόλια πάνω στο Ματθαίος 13:22). Έτσι, μόνο το τέταρτο είδος είναι στην πραγματικότητα σωσμένοι άνθρωποι. Οι υπόλοιποι είναι χαμένοι άνθρωποι.

Στην παραβολή ο «σπόρος» είναι ο Λόγος του Θεού. Ο Δρ. ΜακΓκι (Dr. McGee) είπε, “Παρατηρήστε πού πέφτει ο σπόρος. Πέφτει σε τέσσερα είδη εδάφους – και τα τρία- τέταρτα των σπόρων δεν μεγαλώνουν – πεθαίνουν. Δεν υπήρχε τίποτα λάθος με τον σπόρο, αλλά το έδαφος ήταν το πρόβλημα.” Εκείνοι, που ο σπόρος πέφτει από την πλευρά του δρόμου, είναι αυτοί που ακούν τον Λόγο και ο Διάβολος τον αρπάζει αμέσως. Αντιπροσωπεύουν εκείνους που έρχονται στην εκκλησία μερικές φορές, αλλά δεν τους αγγίζει καθόλου. Το δεύτερο είδος είναι εκείνοι που ο Λόγος πέφτει σε πετρώδη εδάφη, οι οποίοι φαίνεται να λαμβάνουν τον Λόγο, αλλά απομακρύνονται μόλις δοκιμάζονται από προβλήματα ή διωγμούς. Το τρίτο είδος είναι εκείνοι που λαμβάνουν τον σπόρο ανάμεσα στα αγκάθια. Ακούνε τον Λόγο και φαίνεται να έχουν μεταστραφεί. Ακούστε το Λουκας 8:14,

 

“Το δε πεσόν εις τας ακάνθας, ούτοι είναι εκείνοι οίτινες ήκουσαν, και υπό μεριμνών και πλούτου και ηδονών του βίου υπάγουσι και συμπνίγονται και δεν τελεσφορούσι” \ (Λουκάς 8:14).

Ο Λόγος του Θεού "πνίγεται" – πνίγεται “υπό μεριμνών και πλούτου και ηδονών του βίου, και δεν τελεσφορούσι” (ή ωριμάζουν)· Λουκάς 8:14. Ο Δρ. ΜακΆρθουρ (Dr. MacArthur), παρόλο που κάνει λάθος για το Αίμα του Χριτού, είναι σωστός στο Λουκάς 8:14. Είπε, “Αυτοί οι δίγνωμοι άνθρωποι (Ιάκωβος 1:8) καταναλώνονται με πρόσκαιρα [κοσμικά] πράγματα – αμαρτωλές απολαύσεις, λαχτάρες και επιθυμίες, φιλοδοξίες, καριέρα, σπίτια, αυτοκίνητα, κύρος, σχέσεις, φήμη – τα οποία πνίγουν το σπόρο του ευαγγελίου έτσι ώστε δεν φέρουν κανέναν καρπό σε ωριμότητα... αυτή είναι η απασχολημένη κοσμική καρδιά, «πνιγμένη από τις μέριμνες και τα πλούτη και τις ηδονές της ζωής’” (The MacArthur New Testament Commentary· σχόλια πάνω στο Λουκάς 8:14).

Είναι εύκολο να δούμε ποιοι είναι το πρώτο είδος. “ευθύς έρχεται ο Σατανάς, και αφαιρεί τον λόγον τον εσπαρμένον εν ταις καρδίαις αυτών” (Μάρκος 4:15). Αυτοί ακούν μερικά κηρύγματα, και δεν τους ξαναβλέπουμε μετά. Είναι επίσης αρκετά εύκολο να δούμε ποιοι είναι το δεύτερο είδος. Φαίνεται να είναι σωσμένοι, αλλά “είναι πρόσκαιροι: έπειτα όταν γείνη θλίψις ή διωγμός... ευθύς σκανδαλίζονται” Μάρκος 4:17.

Αλλά χρειάζεται πολύς περισσότερος χρόνος για να καταλάβεις ποιοι είναι οι άνθρωποι του «ακανθώδους εδάφους". Στις σύγχρονες Βαπτιστικές μας εκκλησίες (ακόμα και στις δικές μας) τους βλέπουμε να κάνουν μια ομολογία πίστης. Πολλές φορές ακόμα είναι μια ομολογία που περιλαμβάνει αγώνα και δάκρυα.. Μαθαίνουν ως παιδιά ή έφηβοι, ότι θα περάσουν από αγώνα μέχρι να έρθουν στον Χριστό. Θα πουν ότι έχουν μια νέα καρδιά και μια νέα επιθυμία να υπηρετήσουν τον Χριστό. Έχουν ακόμα ξεγελάσει κι εμένα πολλές φορές. Φαίνονται τόσο ειλικρινείς. Μοιάζουν με μεγάλους Χριστιανούς.. Αυτό είναι μέχρι να γίνουν νέοι ενήλικες. Είναι μόλις τότε που η μαρτυρία τους αρχίζει να κάνει ρωγμές. Τους έχουν δοθεί χρήματα από τους γονείς τους. Τους έχει δοθεί ένα δωμάτιο για να μείνουν χωρίς ενοίκιο στο σπίτι των γονιών τους. Τους έχουν δοθεί χρήματα για τα έξοδά τους. Αλλά μετά τελειώνουν το κολέγιο. Τώρα μπορούν να βρουν μια δουλειά, και αν πάνε για μεταπτυχιακό, μπορούν να πάρουν δάνεια. Τώρα βλέπουν την προοπτική να γίνουν «ελεύθεροι» - όπως λένε. Είναι μόλις τότε που οι ρωγμές στην μαρτυρία τους αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές. Ποτέ πριν δεν θα είχαν σκεφτεί να κάνουν ή να πιστέψουν κάτι που οι πατέρες τους ή οι ποιμένες τους δεν θα ενέκριναν. Πολύ αργά οι ηγέτες της εκκλησίας αντιλαμβάνονται ότι βαδίζουν λάθος. Δεν υπάρχει κανένας να τους σταματήσει τώρα που δεν χρειάζονται τη βοήθειά μας. Σταδιακά αποτινάζουν τον ζήλο και την αγάπη τους για τον Χριστό και “εμπλέκονται εις τας βιωτικάς υποθέσεις” (Β΄ Τιμόθεον 2:4). Εάν οι ηγέτες της εκκλησίας προσπαθήσουν να τους φέρουν πίσω στην ασφάλεια, θυμώνουν και γεμίζουν πικρία. Στη συνέχεια, ο Σατανάς μπαίνει μέσα και αρχίζει να τους ψιθυρίζει, "Μην τους ακούτε! Τι ξέρουν αυτοί;” Κι έτσι, τελικά, σπεύδουν στα χέρια του Διαβόλου και του κόσμου. «Εγώ δεν έχω εγκαταλείψει την εκκλησία», λένε - σαν η έξοδος από την εκκλησία να ήταν η μόνη αμαρτία! Αλλά οι καρδιές τους αφήνουν ήδη τον Χριστό!

Ο Οζίας ήταν μόνο δεκαέξι όταν τον συναντάμε για πρώτη φορά στην Αγία Γραφή. Όταν ήταν νέος έπραξε το ευθές ενώπιον Κυρίου” (Β’ Χρονικών 26:4). Ο προφήτης Ζαχαρίας ήταν ο ποιμένας του. “Και όσον καιρόν εξεζήτει τον Κύριον, ευώδονεν αυτόν ο Θεός” (Β΄ Χρονικών 26:5). Και μας λέγεται ότι, “εβοηθείτο θαυμασίως, εωσού εκραταιώθη” Αλλά τότε, “αφού εκραταιώθη, επήρθη η καρδία αυτού εις διαφθοράν – η καρδιά του ήταν τόσο υπερήφανη που σταμάτησε να είναι πιστός στον Κύριο και Θεό Του” (Β΄ Χρονικών 26:16 KJV, NASV). Όταν ενδυναμώθηκε, η καρδιά του υπερηφανεύτηκε τόσο που παρέκκλινε! Και ο Κύριος πάταξε τον Οζία και “ήτο λεπρός έως της ημέρας του θανάτου αυτού” (Β΄ Χρονικών 26:21).

Η ζωή του Οζία μας δίνεται από τον Θεό ως παράδειγμα. Είναι μια εικόνα ενός νεαρού άνδρα ή γυναίκας που αφήνει αγκάθια να μεγαλώσουν για να πνίξουν τον Λόγο του Θεού στις καρδιές τους. Πνίγονται με τις μέριμνες, και μια λαχτάρα για περισσότερα χρήματα από ό, τι είναι απαραίτητο, και, εμπλέκονται σε πράγματα που καταστρέφουν την ψυχή, σαν καρκίνος, που σκοτώνει σταδιακά το σώμα, έτσι και αυτά τα αγκάθια αργά αλλά σταθερά πνίγουν τις ψυχές αυτών των ανθρώπων που τους το επιτρέπουν να το κάνουν. Έχει ψυχρανθεί η αγάπη σου; Μήπως γίνεσαι κοσμικός; Μήπως γίνεσαι απειθής; Βρίσκεσαι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι ήσουν κάποτε; Ω, αποστρέψου την κοσμικότητά σου. Αποστρέψου την απείθειά σου. Γύρισε πίσω. Μετανόησε. Γιατί να συνεχίζεις στην κατάσταση που βρίσκεσαι ενώ θα μπορούσες να εξακολουθείς να έχεις ειρήνη με τον Χριστό; – αν αποστραφείς την απείθεια και την υπερηφάνεια και πέσεις στα πόδια Του, αυτού που πέθανε για να σε σώσει;

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

Η Παραβολή του Σπορέα δίνεται για να- "Εξετάσεις τον εαυτό σου ώστε να ανακαλύψεις σε ποια ομάδα ανήκεις. Εάν ανήκεις σε μία από τις τρεις πρώτες ομάδες, θα πρέπει να μεταστραφείς»- ή, τουλάχιστον, “Ενθυμού λοιπόν πως έλαβες και ήκουσας, και φύλαττε αυτά και μετανόησον” (Αποκάλυψη 3:3). Τουλάχιστον επαναφιέρωσε τη ζωή σου στον Χριστό και μετανόησε, πριν να γίνεις πραγματικά ένας άνθρωπος «ακανθώδους εδάφους»! (William Hendriksen, Th.D., The Gospel of Luke, Baker Book House, 1978, σ. 429· σχόλια πάνω στο Λουκάς 8:14).

Θα πρέπει να πεις, "Ω Θεέ, αποστρέφομαι την υπερηφάνεια και την απείθειά μου! Ω Θεέ, καθάρισέ με πραγματικά με το Αίμα του Χριστού!” “Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί, Θεέ” (Ψαλμός 51:10).

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλτε τον ύμνο με τον αριθμό 4 στο φυλλάδιο σας με τους ύμνους.

“Δώσε μου την καρδιά σου,” λέει ο Πατέρας ψηλά,
   Κανένα άλλο δώρο τόσο πολύτιμο σ’ Αυτόν όσο η αγάπη μας·
Απαλά ψιθυρίζει, όπου κι αν είσαι,
   “Με ευγνωμοσύνη εμπιστεύσου Με, και δώσε μου την καρδιά σου.”
“Δώσε μου την καρδιά σου, δώσε μου την καρδιά σου,”
   Άκου τον απαλό ψίθυρο, όπου κι αν είσαι:
Από αυτό το σκοτάδι Αυτός θα σε απομακρύνει·
   Μιλώντας τόσο τρυφερά, “Δώσε μου την καρδιά σου.”
“Δώσε μου την καρδιά σου,” λέει ο Σωτήρας των ανθρώπων,
   Καλώντας με έλεος ξανά και ξανά·
“Στρέψου από την αμαρτία, και από το κακό τώρα απομακρύνσου,
   Δεν πέθανα για σένα; Δώσε μου την καρδιά σου.”
“Δώσε μου την καρδιά σου, δώσε μου την καρδιά σου,”
   Άκου τον απαλό ψίθυρο, όπου κι αν είσαι:
Από αυτό το σκοτάδι Αυτός θα σε απομακρύνει·
   Μιλώντας τόσο τρυφερά, “Δώσε μου την καρδιά σου.”

“Δώσε μου την καρδιά σου,” λέει το θεϊκό Πνεύμα·
   “Όλα όσαι έχεις, άφησέ τα στην φροντίδα Μου·
Χάρις σε αφθονία είναι δική Μου για να την μεταδώσω,
   Παραδόσου πλήρως και δώσε Μου την καρδιά σου.”
“Δώσε μου την καρδιά σου, δώσε μου την καρδιά σου,”
   Άκου τον απαλό ψίθυρο, όπου κι αν είσαι:
Από αυτό το σκοτάδι Αυτός θα σε απομακρύνει·
   Μιλώντας τόσο τρυφερά, “Δώσε μου την καρδιά σου.”
(“Give Me Thy Heart,” Eliza E. Hewitt, 1851-1920).

Αν δεν έχεις ακόμα σωθεί, σε παρακαλώ να στραφείς από την αμαρτία σου και να εμπιστευτείς τον Ιησού. Πέθανε στον Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σου. Αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει αιώνια ζωή. Προσεύχομαι να Τον εμπιστευτείς και να ζήσεις γι’ Αυτόν. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Μάρκος 4:13-20.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Take My Life and Let It Be/ Λάβε την Εμήν Ζωήν” (του Frances R. Havergal, 1836-1879).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ;

IS YOUR HEART THORNY GROUND?

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

(Β΄ Τιμόθεον 3:1-5)

I.    Πρώτον , πότε είπε ο Χριστός ότι θα συνέβαινε αυτό;
Ματθαίος 24:3.

II.   Δεύτερον, γιατί είπε ο Χριστός ότι θα συνέβαινε αυτό;
Ματθαίος 24:10, 11, 12.

III.  Τρίτον, ποιοι είναι αυτοί οι πολλοί που θα ψυχρανθούν; Λουκάς 8:14, Ιάκωβος 1:8, Μάρκος 4:15, 17; Β΄ Τιμόθεον 2:4,
Β΄ Χρονικών 26:4, 5, 16, 21, Ψαλμός 51:10, Αποκάλυψη 3:3.